massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Runkosarjaa on 2/3 takana ja näyttää sille, että pudotuspelikiekkoa pelataan tänäkin keväänä tai pikemminkin talvena Hartwall Arenalla. Viime kevät jätti paljon hampaan koloon monilta osin.

Mikä olisi mieluisin vastus kohdata ensimmäisellä kierroksella? Realismia lienee, että se on jokin seuraavista: Moskovan Dynamo, Moskovan Spartak, Torpedo, Lokomotiv tai Vitjaz. Itse ottaisin näistä vastaan Vitjazin tai Torpedon. Moskovan peikkoa pelkään vaikka Mörkö on omasta takaa jengissä. Jos näiden ohi saisi valita niin haluaisin kohdata SKAn.

Lunastaako Jokerit Kurrin puheita realistisesta mahdollisuudesta mestaruuteen vai tuleeko taas mahalasku? Saako Konna ylivoiman pyörimään ja Marjamäki jengin ladattua? Pitääkö Kalnins vai saako Niemi mahdollisuuden? Odotusarvoa on luotu joukkueen johdon ja omistajien osalta ja mielenkiintoa ainakin riittää, kun pudotuspelit lähestyy.
 
Tää jengi on tässä!

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viimeaikaisten otteiden perusteella uskon Jokereiden kyllä harjaavan kotiedun itselleen avauskierrokselle.

Vitjaz ja Torpedo itsellenikin kelpaisi vastaan, mutta epäilen tämän kaksikon jäävän lännen kahdelle viimeiselle pudotuspelipaikalle armeijan rahajengien aamupalaksi. Arvioisin Lokon, Spartakin ja Dynamon vetävän sen verran paremman loppusarjan, että tästä kolmikosta tulee luultavasti meidän avausvastustaja.

Lokomotivin nimilista pelottaa, Dynamossa huolettaa viime kevään muistot ja helmikuussa alan nähdä painajaisia Znarokista ja Hersleystä, vaikka jälkimmäinen ei enää vakuutakaan entiseen malliin. Katsahdin Jokereiden loppurunkosarjaa ja sopivasti edellämainittu kolmikko kohdataan vielä kertaalleen ennen pudotuspelejä. Nämä ovat aika oleellisia neljän pisteen pelejä kotietua ajatellen ja toisekseen olisihan se miellyttävämpää pudotuspelisarjaan lähteä alla voitot keskinäisistä.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Noista kolmesta ottaisin mieluiten Dynamon kuin Znarokin tai Lokon. Ollaan tällä kaudella onnistuttu niitä vastaan ja se kasvattaa itseluottamusta. Viime kauden kauhu on toivon mukaan unohdettu.

Hyökkäysketjut on alkanut aika hyvin muotoutua. Vielä kun sairastupalaiset saadaan takaisin. Viisikkopuolustuksessakin alkaa olla järkeä. Toki puolustus ja puuttuvat isot miehet huolettaa. Niitä tarvittaisiin mitä pidemmälle mennään. Mutta kyllä me jälleen kaadutaan maalivahtipeliin. Toivon todella että olen väärässä ja saavutetaan se kolmas kierros ensimmäistä kertaa. Mutta en vaan usko että noin pienellä ja tuon tason veskalla päästään mihinkään. Runkosarjan tilastoilla ei tee vittuakaan siinä vaiheessa kun pleijarit alkaa. Siinä että päästäisiin pitkälle vaadittaisiin Karri Rämön tasoista maalivahtia vähintään huippumoodissa ja ehjänä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Mutta en vaan usko että noin pienellä ja tuon tason veskalla päästään mihinkään.
Juha Metsola says hello! Toki päänkestävyyttä Kalninsilla ei olla oikeastaan testattu vielä kunnolla. Jokaisen KHL-mestarin maalivahdit kun ovat ainakin tähän asti olleet melko hyvin marinoituja tapauksia.

Alkaa olemaan melko saletti, että joku Moskovan nippu (Dynamo, Spartak, Vitjaz) tai Lokomotiv tulee vastaan ensimmäisellä kierroksella. Eniten näistä toivoisin Lokoa, joka ei tiukoista peleistä huolimatta ole vakuuttanut itseäni. Hyökkääjistö näillä on kova, mutta pakistossa auttamatta Jokereita jäljessä. Onhan siellä kokoa ja kokemusta, mutta ainakaan Andrei Markov ei näytä siltä samalta pakilta enää, joka johdatti Kazanin mestaruuteen toissa keväänä.

Spartakissa pelottaa eniten juurikin tuo Znaroks + Hersley kombo, vaikka Hersleylläkin alkaa jo jalka painamaan. Znaroksin tuntien tämä on kehittänyt sellaiset käärmesopat playoffeihin, että kuka tahansa heitä vastaan playoffeissa tulee, niin tiukkaa tulee olemaan. Vetivät jo viime kaudella kutospeliin SKA:ta vastaan ilman Znaroksia, eikä tuo rosteri ole siitä hirveästi ainakaan heikentynyt.

Dynamo on varmasti playoffeissa valmentajansa näköinen kusipääjengi, joka pyrkii menemään vastustajan tähtipelaajien ihon alle. Kauden kolmessa keskinäisessä Jokerit on ollut oikeastaan jokaisessa selvästi parempi, mutta keväällä voimasuhteet voivat aina muuttua. Pieni vieraskaukalo saattaisi olla jopa Jokereiden etu. Dynamon heikkouksia ovat paria pakkia lukuunottamatta kädetön puolustus ja hyökkääjistön olematon leveys kahden kärkiketjun jälkeen.

Vitjaz olisikin näistä ennakkoon se helpoin vastus, kun ovat menettäneet kaikki parhaat pelaajansa jo SKA:lle. Luulenpa kuitenkin, että Vitjaz rimpuilee itsensä 7-8 sijalle ja joku SKA pyyhkii nämä suoraan 4-0 lukemin pois playoffeista.

Torpedon pelaaminen on ollut sen verran sillisalaattia, etten jaksa uskoa näiden nousevan 7. sijaa korkeammalle. Myös selkeästi heikoin jengi puolustamaan tämänhetkisistä playoff-joukkueista. Hyökkäyksessä muutama kova nimi, mutta pakisto ja maalivahdit täysiä arpoja.

---

Jos nyt kuitenkin lähdetään siitä liikkeelle, että Jokerit voittaisi kerrankin sen sarjan ensimmäisen pelin playoffeissa. Viime kevään kaltaista tilannetta en halua enää nähdä, että joukkue tajuaa vasta toisen pelin alussa pelaavansa playoffeja. Tämä on ollut toistaiseksi jokaisen koutsin ongelma KHL-aikakaudella.
 
Pöö
Loppukausi on Jokereille sen verran kevyt kaikkinensa, että lähdetään siitä, että joukkue korkkaa divarinsa ja saa kotiedun kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. TsSKA:ta vastaan ei sinällään olisi enää konferenssi finaaleissa merkitystä, kun Jokerit osaa jo Moskovassakin voittaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dynamoa välttelisin kun ruttoa. Varsinkin nyt kun Pulkkinen sinne siirtyi. Onneks molemmat ollaan luultavasti niin ylhäällä, että ei kohdata ensimmäisellä rundilla.

Veikkaan vastustajan tulevan Loko/Spartak akselilta. Voi helvetti. Raakaa on touhu.
 

Randalf

Jäsen
Syksyllä näytti aika karmealta ja olin itsekin erittäin epäileväinen ja pettynyt Marjamäen suhteen, mutta täytyy antaa nyt myös tunnustusta.

Olisiko jopa nyt niin, että Late on saanut sapluunaansa paremmin myytyä, joukkue on ns. kasvanut peliin pikkuhiljaa ja mahdollisuudet toiselle kierrokselle, jopa siitä pykälän eteenpäin ovat jopa hyvät, mikäli avainpelaajat pysyvät ehjänä.

Late on edelleen hyvin ristiriitainen valmentaja, mutta Kärpissäkin kesti aikansa, että sai ajettua itsensä ja systeeminsä kunnolla sisään... En sano, että askelmerkit Jokereissa olisivat millään tapaa samat, mutta näen tässä nyt kuitenkin jälleen jotain potentiaalikin kevättä ajatellen. Syksyllä näytti heikolta, nyt on sentään nousujohteisuutta havaittavissa ja kerrankin trendi on kevättä kohden nouseva - hyvä niin.

Näen myös, että Kontiola voi olla yllättävänkin arvokas pelaaja keväällä (lähinnä tosin vain pisteiden, ei yleispelaamisen osalta), mutta kyllähän tuolle tontille joku jalkavampi kaveri kelpaisi... Noh, ensi kauden rosteriin sitten. Nyt toivotaan parasta.

Helppoa ei tule olemaan, mutta käännän takistani ainakin vähän lievettä Marjakiekon suhteen. Katsotaan kääntyykö koko takki - näen tässä tilanteessa joka tapauksessa paljonkin hyvää. Jos vähän kärjistää, niin aiempina KHL-keväinä Jokereilla oli tilanne, jossa hyvän runkosarjan jälkeen mitään massiivista "playoff-upsidea" ei ollut välttämättä edes nähtävissä, kun tekeminen oli ollut läpi kauden vahvaa ja sitten toki perinteiset avainpelaajien loukkaantumiset sotkivat palettia ja petteriwirtaset vetivät ykkösen keskellä... nyt taas, pitkästä aikaa, joukkueella on pelaajien yleistasoa ja kehittynyttä, nyt jo varsin kelvollista, mutta huomattavasti parannettavissa olevaa peliä katsoen paljon lunastamatonta potentiaalia.

Sen lunastaminen on toki kokonaan eri juttu, mutta pitäisin hyvinkin mahdollisena, että Jokerit etenee edes sen yhden askeleen edellisiä keväitä pidemmälle tänä vuona. Paljon toki riippuu Jäniksestä.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse toivoisin Lokoa vastustajaksi. Tulisi varmaan hyvä ja tiukka ottelusarja. Ikävä mutufakta on se, että maalivahtipeli ei tule riittämään, eikä toisaalta meidän hyökkääjien röyhkeys tule riittämään, jotta saataisiin vastustajan maalivahdille epämukava olo. En näe mestaruuteen asti realistisia mahdollisuuksia.
 
Kaksinkertainen yhdyssana-pelin voittaja!

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Torpedo tai Vitjaz olisivat sopivia. Taitaa vaan olla että vastus tulee olemaan Dynamo tai Spartak. Aivan helvetin vaikeita molemmat.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Torpedo tai Vitjaz olisivat sopivia. Taitaa vaan olla että vastus tulee olemaan Dynamo tai Spartak. Aivan helvetin vaikeita molemmat.
Jos Jokerit vaan pysyy kotiedussa kiinni, niin Dynamo todennäköisesti vältetään. Todennäköisin vastustaja tuleekin kolmikosta Spartak-Torpedo-Lokomotiv ja näistä Torpedo olisi ehdottomasti se mieluisin. Puhtaasti jatkoonmenon näkökulmasta.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Hera80 tuohon kun lisäät kysymysmerkeiksi pakiston vääntövoiman, tehot Nellin ketjun ulkopuolelta ja valmennuksen kaiken kaikkiaan pudotuspelimaailmassa niin aika pientä alkaa olemaan todennäköisyysprosentti edes konfafinaaleihin.

Heittona: Jokerit ekasta sarjasta jatkoon n.50% tod näköisyydellä ja toisesta ehkä 15%=7,5% todennäköisyys konfafinaaleihin.
 
Tää jengi on tässä!
Runkosarjassa on jo todistettu se, että Jokerit voi olla dominoiva osapuoli Ska'ta vastaan. Lisäksi on todistettu että kahden hyvän jengin pelatessa hyvän pelin, Jokerit voi voittaa CSKA'n 3-0 vieraissa. Harmi että pudotuspeleihin on aikaa vielä pitkä pätkä pelejä.

Tällä hetkellä pidän kysymysmerkkinä menestyksen kannalta sitä, miten paljon Jokereiden päässä on a-luokan maalintekotilanteita. Lisäksi maalivahtipeli on pelkästään Kalninsin varassa, enkä ole varma senkään riittävyydestä.

Erikoistilanteissa on sen sijaan kokoonpanon ollessa terve kaikki palaset toimia.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
Viime vuosien aikana Marjamäki on todistanut, että toivoa antavat isojen voitot runkosarjassa/alkusarjassa/EHT:llä/missä vain muualla kuin playoffeissa eivät paljoa paina silloin kun pelataan oikeasti kovilla panoksilla. Se tässä onkin ollut leijonia/jokereita seuratessa kaikkein kipeintä: yksittäiset toivonpilkahdukset tekevät pettymyksistä niin paljon kovempia.
 
Grunge, Alice In Chains, Led Zeppelin, Guns n Roses ja Chris Cornell forever!

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Runkosarjassa on jo todistettu se, että Jokerit voi olla dominoiva osapuoli Ska'ta vastaan. Lisäksi on todistettu että kahden hyvän jengin pelatessa hyvän pelin, Jokerit voi voittaa CSKA'n 3-0 vieraissa. Harmi että pudotuspeleihin on aikaa vielä pitkä pätkä pelejä.

Tällä hetkellä pidän kysymysmerkkinä menestyksen kannalta sitä, miten paljon Jokereiden päässä on a-luokan maalintekotilanteita. Lisäksi maalivahtipeli on pelkästään Kalninsin varassa, enkä ole varma senkään riittävyydestä.

Erikoistilanteissa on sen sijaan kokoonpanon ollessa terve kaikki palaset toimia.
Aika lailla 100% samaa mieltä. Runkosarjassa ja pleijareissakin yksittäisessä pelissä kuka tahansa voi kaatua.

Toiseen kappaleeseen kiteytyy mielestäni menestymisen ydin KHL:n pudotuspeleissä. I Lehkonen kirjoitti hyvin u20-leijonien matkasta, pelillisestä identiteetistä ja siitä miten kävi kun pelitavallista selkänojaa pelata puolustavaa lätkää ei ollutkaan niin se ei myöskään nappia painamalla mistään yhtäkkiä tule - kun pelataan useampi ottelu. Yksittäisessä pelissä kyllä, mutta pidemmässä sarjassa ei.

Moses,Kontiola,Haapala,N Jensen,Grant,Eronen,Lööv,Lepistö,Lehtonen...
Jokerit on rakennettu pelaamaan kiekolla, ei puolustamaan. Mitäkö mietin? Edelleen luulen, SKA-voitosta huolimatta, että Jokerit on ainakin r2 alkaen(jopa r1 vieraissa), enemmän kiekotta kuin kiekolla pelaava osapuoli. Paketti ei saa silloin vuotaa. 30 pelin kuntopuntarilla Jokerit on top6 joukkueista päästänyt eniten maaleja yhdessä Lokon kanssa.

Ja kyllä pitää keulia kun on aihetta liittyen runkosarjaan. Ei ole kyse siitä vaan siitä millä menestytään keväällä.
Mietin vaan, että mikä on muuttunut vuoden takaiseen jokerinippuun, joka putosi Dynamolle. Mulle tämä näyttäytyy niin, että Marjamäki aikoo voittaa hyökkäämällä. Olisi hienoa nähdä tämän onnistuvan...
 
Tää jengi on tässä!
Mulle tämä näyttäytyy niin, että Marjamäki aikoo voittaa hyökkäämällä. Olisi hienoa nähdä tämän onnistuvan...
Niin, no niin kauan, kun sulla on kiekko ja hallitset peliä, niin kaveri ei tee maalia. Nyt se on alkanut toimia hyvin, toki ongelmia on tullut kiekonmenetysten myötä.

Nyt on Jokereiden etuna se, että pelisapluuna on selkeä ja itseluottamus nousussa voittojen myötä. Kokonaisvaltaista pelaamista on helppo ajaa sisään. Puolustaminenkin on yksinkertaista touhua, kun sen aika on. Jahka jengi kunnolla kerkeää itsautua nyt talven mittaan yhteen ja uskoo omaan unelmaansa, niin voipi olla pitkä kevät tulossa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän Jokerit hallitsi 5v5 peliä aivan miten halusi viime vuonna Dynamoa vastaan, mutta mv-sekoilu, maalineduspelaaminen ja etenkin ylivoima pettivät.

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että mieluummin katson runkosarjan viihdyttävää ja vauhdikasta jääkiekkoa, kuin tuota kohelomaista peruuttelua ja oman maalin suojelua pelistä toiseen. Tätä pitää sitten yrittää miksata sopivasti pleijareihin, onnistuu jos on onnistuakseen. Jokereiden nyt tuskin tätä sarjaa annetaan voittaa, niin ei sitten hukata 10 millin budjettia siihen, että pelataan koko pitkä runkosarja Hanlon-lätkää sen toivossa, että se auttaisi playoffeissa.

Jos maalivahtipeli, maalinedustat, ylivoima ja päänkesto pysyy nyt nähdyllä tasolla, on Jokereilla mahdollisuus mennä pitkällekin ilman 0-0:n pelaamista.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Lapajäähän toki näinkin, mutta sellaista ottelua tuskin nähdään missä Jokerit on 100% tai edes 80% ajasta kiekossa.

@Clubittaja samaa mieltä 5vs5 hallinnasta, ei kaikissa peleissä, mutta suurelta osin kyllä. Mutta otti Jokerit vastaankin ja osaltaan hallinta oli kylläkin hyvin näennäistä ja helppo puolustaa pois. Noihin asioihin mihin Jokerit putosi - samaa mieltä+valmennus/taktinen puoli hävittiin.
Mikä on muuttunut? Veskari on sama vuoden kokeneempana, ylivoimassa on sarjan paras pakki+Haapala+Savinainen ja Kontiola, alivoimaa vedetään melko samalla paketilla kuin vuosi sitten. Kiekollista taitoa siis lisää, muuten aika sama paketti.
Se mikä herättää enemmän toivoa on Marjamäen kyky vihdoin oppia ainakin peluutuksen osalta. Esim.SKA pelissä joka ikisen maalin jälkeisen vaihdon otti Reginit. SKA haluttiin liiskata. Hyvä niin. Krikunov teki tätä samaa vuosi sitten pudotuspeleissä, johon Jokerit ainakin silloin vastasi nuorisuomi-peluutuksella.

Mitä tulee tuohon puolustamiseen niin lienee ainoat vaihtoehdot eivät ole joko totaalinen hyökkääminen tai totaalinen puolustaminen a la Hanlon? Runkosarjahan menee näinkin kuin se on mennyt Marjan aikakaudella molempina kausina. Tavoite täyttyy ja pleijareihin päästään. Jalosen s2 oli ihan viihdyttävää lätkää sekin ja oma pää piti paremmin. Mutulla: päästetyt pitäisi saada n. 1,5/ottelu, jotta mentäisiin pitkälle(konf finaalit). Onko @Cobol tai @Sämppäri heittää tilastoa aiheesta männä vuosilta?
 
Tää jengi on tässä!

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Lapajäähän toki näinkin, mutta sellaista ottelua tuskin nähdään missä Jokerit on 100% tai edes 80% ajasta kiekossa.

@Clubittaja samaa mieltä 5vs5 hallinnasta, ei kaikissa peleissä, mutta suurelta osin kyllä. Mutta otti Jokerit vastaankin ja osaltaan hallinta oli kylläkin hyvin näennäistä ja helppo puolustaa pois. Noihin asioihin mihin Jokerit putosi - samaa mieltä+valmennus/taktinen puoli hävittiin.
Mikä on muuttunut? Veskari on sama vuoden kokeneempana, ylivoimassa on sarjan paras pakki+Haapala+Savinainen ja Kontiola, alivoimaa vedetään melko samalla paketilla kuin vuosi sitten. Kiekollista taitoa siis lisää, muuten aika sama paketti.
Se mikä herättää enemmän toivoa on Marjamäen kyky vihdoin oppia ainakin peluutuksen osalta. Esim.SKA pelissä joka ikisen maalin jälkeisen vaihdon otti Reginit. SKA haluttiin liiskata. Hyvä niin. Krikunov teki tätä samaa vuosi sitten pudotuspeleissä, johon Jokerit ainakin silloin vastasi nuorisuomi-peluutuksella.
Boldattuun kommentti; eikös Jokerit viime vuonna vaihdellut Zapolskia välillä sisään? En nyt ihan varmaksi muista, mutta jotain sekoilua siellä maalivahtien suhteen oli. Kalnis sitten suli game 6:ssa totaalisesti muun joukkueen tavoin.

Mulla muistikuva on sellainen, että toimivalla yv:lla oltaisiin jo sarja hoidettu. Sitä Jokerit sai paljon, mutta yhdestäkään 5-3:sta ei varmaan saatu vetoa aikaiseksi. Veikkaan, että Lehtonen tuo tähän muutosta; nyt jos Jensenin veto pelataan pois, se avaa tilaa Bobille ja päinvastoin.

Marjamäen miinus on ollut heikko reagointi pelin sisällä, tai ehkä enemmänkin liian kova luotto omaan ennen matsia/sarjaa tehtyyn sapluunaan. Tähän on toivottavasti tullut niissä kuuluisissa analyyseissa kehtiystä ja peluutus on voittavaa. Tähän voi ottaa mallia vaikka NHL:n pudotuspeleistä, joissa jokainen pelaaja matchataan illasta toiseen.

Mitä tulee tuohon puolustamiseen niin lienee ainoat vaihtoehdot eivät ole joko totaalinen hyökkääminen tai totaalinen puolustaminen a la Hanlon? Runkosarjahan menee näinkin kuin se on mennyt Marjan aikakaudella molempina kausina. Tavoite täyttyy ja pleijareihin päästään. Jalosen s2 oli ihan viihdyttävää lätkää sekin ja oma pää piti paremmin. Mutulla: päästetyt pitäisi saada n. 1,5/ottelu, jotta mentäisiin pitkälle(konf finaalit). Onko @Cobol tai @Sämppäri heittää tilastoa aiheesta männä vuosilta?
Ei tietenkään, mutta se riippuu hirveästi myös pelaajistosta. Tämän tason pakeilla se puolustuspää toivottavasti saadaan kuntoon myös Marjamäen alaisuudessa. Suurimman ongelman tähän tuo hitaat sentterit (Kontiola+Niemi), joista toivottavasti vain toinen on samaan aikaan kokoonpanossa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutulla: päästetyt pitäisi saada n. 1,5/ottelu, jotta mentäisiin pitkälle(konf finaalit). Onko @Cobol tai @Sämppäri heittää tilastoa aiheesta männä vuosilta?
Thats right mama. Laitan viime vuosien läntisen konfrenssin konfrenssifinalisteilta päästettyjen maalien keskiarvot kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta.

15-16: 1,4 ja 1,4

16-17: 1,9 ja 1,4

17-18: 0,9 ja 1,4

18-19: 1,0 ja 1,8

Konfrenssifinaalin voittajan päästettyjen ka konfrenssifinaaleissa:

15-16: 0,75

16-17: 1,75

17-18: 2,33

18-19: 1,57
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Clubittaja ulkomuistista: valmennus ei osannut päättää sarjan alussa kummalla veskarilla mennään ja tämän myötä annettiin Zapolskilla yksi voitto kotona melko ilmaiseksi Moskovaan ja taisi tuo tolppien väliin tulla myös Jäniksen vuodettua Moskovassa g6:ssa. Muutoin Jäniksellä mentiin.
 
Tää jengi on tässä!
Tässä alkaa näyttää pikku hiljaa siltä, että sekä Dynamo, että Jokerit pyyhkii SKA:sta ohi runkosarjan lopulla ja SKA tippuu neljänneks. Ekalla kierroksella Spartak/Lokomotiv vastaan ja lauluun... Tai jos jatkoon, niin ilman puppelointeja TsSKA vastaan toiselle kierrokselle.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tässä alkaa näyttää pikku hiljaa siltä, että sekä Dynamo, että Jokerit pyyhkii SKA:sta ohi runkosarjan lopulla ja SKA tippuu neljänneks. Ekalla kierroksella Spartak/Lokomotiv vastaan ja lauluun... Tai jos jatkoon, niin ilman puppelointeja TsSKA vastaan toiselle kierrokselle.
Hyvä pointti. Mikäli tosiaan meidän lisäksi Dynamokin painelisi pietarilaisten ohi, niin lännen 2. tai 3. sija riittää ilman yllätyksiä siihen, ettei kohdata kumpaakaan lännen suurta kahdella ensimmäisellä kierroksella.

Toivottavasti joukkue ymmärtää tilanteen luoden sopivissa määrin itselleen tulospainetta loppuun runkosarjaan. Oma nykyinen peruspeli riittää kyllä kotietuun ainakin, kiitettävän hyvä loppurecordi riittänee pietarilaisten ohi.
 
Rupesin tuossa ynnäilemään, että SKA toisella kierroksella olisi Jokereille huomattavasti mieluisampi vastustaja kuin Dynamo, tai TsSKA. Jos konferenssin välierät olisi Jokerit-SKA, TsSKA-Dynamo, niin moskovalaiset maksaisi ainakin pelillisesti niin rajua hintaa, että siitä tulisi väsynyt voittaja konferenssifinaaliin. Ja mun papereissa tämän vuoden Jokerit kaataa SKA:n paras 7 sarjassa seitsemän kertaa kymmenestä.

Toki, pudotuspeleihin vielä 1,5 kuukautta ja ensimmäinenkin kierros vielä selvitettävä, mutta spekulointi on hauskaa.
 
Taaskaan en peliä nähnyt muuten kuin maalit koosteena, mutta sen verran voi jo senkin perusteella sanoa, että enemmän kuin hyvin täytyy pelin kulkea, jos aikoo esim SKA:n neljä kertaa pudotuspeleissä voittaa.

Kun tähän asti ehkä hieman uniset huippupelaajat sielläkin lyövät kaiken peliin niin ovat silloin jo pelkällä yksilötaidollaan vaikea vastus, vaikka pelikirjassa eivät samalla sivulla joukkueena olisikaan. Ainakin vierasvoiton ottaakseen täytyy Jokereilla kaikki palaset loksahtaa kohdilleen just eikä melkein. Ja kun vielä miettii tuomarointia ym peliin liittyviä asioita Venäjän sarjassa niin ne tuskin ovat Jokereille edullisia. Jotta pystytään pelaamaan omaa parasta peliä, niin henkisesti pitää olla vahva ja valmis kaikkeen paskaan.

Eli unelmia ja uskoa pittää ihmisellä olla, jos haluaa jottain saavuttaa, sanoi mummo ylämäessä.. tai jossain :)
 
He, jotka asioista eivät tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta.. heille vain hymyilen..
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy