Jokerit KHL:ssä 2014–2015

  • 680 136
  • 1 783

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jos Lahti on nykyään vain varjo entisestä ja myös mahdollisesti jatkossa niin onko tässä aikaa odotella "uutta tulemista" tätä kautta pidempään? Omissa mielipiteissäni Lahti jää kakkoseksi sellaisten kaverien rinnalla joilla onnistumia oikeasti voi odottaa ja tuleva urakin on nousujohteessa. Tämä ajattelutapa nyt koskee kaikkia muitakin kuin edellä mainittua Lahtea.

Kyllähän Lahden suhteen pitää vielä katsoa tilannetta ja Lahtihan tarvitsee oikean tutkaparin jotta lähtee kunnolla kulkemaan ja toistaiseksi tätä Lahdella ei ole ollut. Suojaa edelleenkin hyvin kiekkoa ja on alati vaarallinen hyökkäspäässä.

Mielestäni potentiaalinen KHL pelaaja Jokereissa ja Erkallakin on varmasti hyvät tiedot Lahdesta.
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
....Lahtihan tarvitsee oikean tutkaparin jotta lähtee kunnolla kulkemaan ja toistaiseksi tätä Lahdella ei ole ollut. Suojaa edelleenkin hyvin kiekkoa ja on alati vaarallinen hyökkäspäässä.

Mielestäni potentiaalinen KHL pelaaja Jokereissa...

Aamen.

Tuntuu vaan siltä, ettei Jaskalle kukaan osaa syöttää vauhtiin ja silloin jää kaverista paras käyttämättä. IFK-poffseista on jäänyt erityisesti mieleen, kun Jaska tuli kiekon kanssa kulmasta maalille Melart selässään vääntämään.

Jatkoon ehdottomasti.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Rahaa on tulevaisuudessa ilmeisesti ihan hukattavaksi astikin kun marginaalisiin parannuksiin kannattaa tuoda ulkopuolelta ei ketään kiinnostavia pelaajia ihan vain vaihtamisen ilosta koska tokihan Bluesissa loistaminen nyt on ihan saatanan kova näyttö KHL ajatellen, mitä siitä että EHT:llä ei ole sitten tapahtunut yhtään mitään. Mielummin satsataan tarvittavat määrät siihen että kärki on tarpeeksi terävä kuin että tuodaan joukkue täyteen muukalaisia ja kärki jää tylsäksi.

Noin yleisesti ottaen kovan CV:n omaavat uransa ehtoopuolella olevat pelurit ovat hinta/laatusuhteeltaan heikompia kuin nuoret ja eteenpäin urallaan menossa olevat pelaajat. Mitään tietoahan asiasta ei ole, mutta kuvittelisin, että esimerkiksi Jere Sallisen palkkapyyntö ei ole välttämättä yhtään sen suurempi kuin Jani Ridallakaan. Jollakin Rudilla palkkapyyntö varmasti olisi vielä suurempi. Myös Tomi Sallisen palkkapyynnön arvelisin olevan Hahlin vastaavaa maltillisempi, vaikka pelillisesti Sallinen lienee jo Hahlia edellä.

Eli en kyllä ymmärrä, mitä tekemistä tuolla rahapointilla on tässä asiassa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Liikkellä olevista huhuista päätellen ensi kauden joukkueeseen halutaan nuoria, EHT-tason pelaajia, jotka ottaisivat seuraavan kehitysaskeleensa Jokereissa. Jos näin todellakin on, pitää olla varsin tyytyväinen Kurrin ja Vuorisen toimintaan.

Rita - Hahl - Mäki > Blues-ketju! mitä nelosketjuun tulee. Lisäksi se tärkeämpi asia, eli miksi ottaa blegiläisiä, jos voit ottaa Jokereita?

Minusta Ridalle, Hahlille, Mäelle ja Blues-kolmikolle löytyy kaikille paikka ensi kauden joukkueesta.

Tuntuisi kovalta pettymykseltä laittaa Osala tärkeimmän tulosyksikön osaksi.

Mutta kun rahaa Osalaa kovemman tulosyksikön pelaajan hankkimiseen ei kaiken järjen mukaan ole. Jokerit voi enintään maksaa ykkösketjun laiturille miljoonan, josta jää verojen jälkeen käteen noin 500 000 euroa. Osala tuohon tarjoukseen saattaisi vielä ehkä tarttua.

En ymmärrä miksi. Jos meillä on Sm-Liigassa Eronen ja Dehner, miksi korvata heitä huonommalla pelaajalla siirryttäessä paljon kovempaan liigaan?

Omassa hahmotelmassani olin sijoittanut Näkyvän kolmospariin. Tuohon rooliin Jokereilla tuskin on varaa hankkia Näkyvää parempaa ja siten kalliimpaa pakkia.

Lahtihan tarvitsee oikean tutkaparin jotta lähtee kunnolla kulkemaan ja toistaiseksi tätä Lahdella ei ole ollut.

Tuntuu vaan siltä, ettei Jaskalle kukaan osaa syöttää vauhtiin ja silloin jää kaverista paras käyttämättä.

Huonot ketjukaverit mainittu!

Vielä noin kuukausi sitten olin valmis antaaman Lahdelle jatkoa, mutta Nagyn erittäin vahvat otteet ovat muuttaneet mielipiteeni. Oleellista on, että Nagy tekee ketjukavereistaan parempia, kun taas Lahti ei tähän (enää) pysty. Lisäksi Nagy on pelaajana paljon monipuolisempi.

Noin muuten olen aika lailla samoilla linjoilla nimimerkkien Jack Daniel's (Aaltosesta ajatukseni ovat suorastaan hämmästyttävän samankaltaiset), erku, Varis ja Frankster kanssa.

Ehkä hauskinta tässä keskustelussa on, että nämä samat nimimerkit, jotka eivät nyt millään haluaisi luopua Hahlin ja Lahden kaltaisista HPK-kasvateista, koska he ovat "Jokereita", pitävät hyvin todennäköisesti näitä sallisia ja huhtaloita parin kolmen vuoden kuluttua "Jokereina", olettaen että he onnistuvat rooleissaan ja tietysti pelaavat Jokereissa vähintään sen kaksi kautta.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Minusta on vain älytöntä vaihtaa Hardt, Lahti, Rita ja Mäki ja muut kumppanit huomattavasti kalliimpiin, mutta oikeasti vain marginaalisesti parempiin tai jos ollenkaan parempiin pelaajiin. Ylimääräiset rahat pitäisi ensisijaistesti käyttää niihin muutamaan ydin kärkipelaajaan. Dekokin arvostamani nimimerkki oli latonut jotain Daviesia ja Huhtalaa kakkosketjuun. Lahti & Hardt kaksikko on huomattavasti parempi ja kovempi kaksikko kuin toi edellä mainittu. Joku Keränen on haiskahtaa pahasti yhden kauden tähdenlennolta ja olisi niin Masamainen hankinta ettei tosikaan.

Davies on vetänyt DEL-liigassa ja KHL:ssä surkeilla tehoilla eikä ole loistanut edes Liigassa, mutta niin vain mies saisi/saa vapaalipun Jokereiden kärkiketjuihin.

Lahdesta vielä niin miehen tämä kausi on ollut niin rikkonainen etten miestä sen takia ala dumppaamaan. Uskon vilpittömästi, että Lahti voi ehjän kesän turvin palata vielä sille hyvälle tasolleen. Hardt on nyt hyvä esimerkki viime kaudelta, että kausi voi mennä loukkaantumisten takia täysin mönkään, mutta ehjän kesän jälkeen mies on palannut jälleen vanhalle hyvälle tasolleen.

Ehkä eniten minua vituttaa tämä AHL/ECHL-flopin Heleniuksen todennäköinen hankkiminen. Siis oikeesti? Kaveri on ollut kaikkialla muualla, paitsi Jyväskylässä aivan luokaton.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos Hardt onnistui siinä niin miksei Lahtikin?

Hardt täytti viime vuonna 25 ja Lahdelle tulee tänä kesänä mittariin 32 vuotta. Jos noin kolmikymppisenä ura kääntyy laskuun, niin vaikea sitä on enää uudestaan nousuun saada. Liigan mittapuulla Lahti on toki edelleen ihan hyvä kärkiketjujen pelaaja.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lahti tarvitsee hyvän pelintekijän samaan ketjuun. Itse olisin kyllä Lahden pitämässä ensi kaudeksikin, koska uskon, että ensi kaudella Jokereista löytyy hänelle sopivat ketjukaverit. 32-vuotta ei nyt ole vielä ikä eikä mikään. 39-vuotta toisaalta on laitahyökkääjälle paljon, joten Jarkko Ruudulla ei kyllä tehdä enää mitään KHL:ssä. Ei kyllä välttämättä tehtäisi tänäkään vuonna mielestäni. Turha riskitekijä omalle joukkueelle plusmiinuksistaan huolimatta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Siirretty huhuista tänne:

Näistä pelaajista saisi ihan kohtuullisen rungon KHL-joukkueeksi. Loput pelipaikat menisivätkin tällä hetkellä Jokereissa pelaaville kavereille. Minäkin olen hämmästellyt Davisin, Huhtalan ja Sallisen tuloa. En näe heitä kummoisina vahvistuksina verrattuna muutamaan tämän hetkiseen hyökkääjäämme.

Jatkoajassa maailma on erilainen. Todellisuudessa pelaajat pohtivat tarkkaan, ottaako pestin KHL:ssä vaikkapa venäläisjoukkueeseen X esimerkkipalkalla 800 000 euroa josta jää käteen 680 000 euroa vai liittyykö Jokereihin jopa 100 000 euroa suuremalla 900 000 euron palkalla, josta jää käteen 465 000 euroa. Paria luokkaa alemmalla tasaliksalla 500 000 euroa Venäjällä jää käteen 425 000 euroa ja Suomessa 264 000 euroa. Ero on valtava.

Niin kauan kun verotuksellinen epäsuhde on tätä luokkaa Jokerien tappioksi, joukkue kasataan niistä pelaajista jotka ovat Liigassa hyviä, mutta eivät yllä isoihin liksoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa alempaa EHT-taosa ja ylempää Liigatasoa pelaajistossa.

Tästä(kään) on turha syyttää Kurria tai Vuorista kun eivät tajua hommata niitä pelaajia joita fanit luettelevat ja ihmettelevät miten huhuissa pyörii davisia ja huhtalaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tässä vielä yksi esimerkki Jokerien ja Venäjän KHL-seurojen erilaisesta tilanteesta. Käytän palkkalukuna IS:n ilmoittamaa Jokerien palkkatarjousta Karalahdelle (360 000 euroa), jota Jere pitää liian pienenä. Yleensä nämä IS:n yms huhut ja summat eivät pidä paikkaansa, mutta sillä ei nyt ole väliä.

A) Jere Karalahti palkka Jokereissa 360 000 euroa. Kokonaiskustannukset Jokereille noin 435 000 euroa palkan sivukuluineen. Jere saa käteen 194 000 euroa.
B) Jere Karalahti seurassa X Venäjällä. Kokonaiskustannukset X:lle noin 400 000 euroa palkan sivukuluineen. Jere saa käteen 340 000 euroa.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa Jerelle kertyy eläkettä, toisessa ei. Vastaavasti käteen jäävä tulo Jerelle on noin 146 000 euroa suurempi ja työantajalle Jeren näinkin paljon parempi nettopalkka on kokonaiskustannuksiltaan Venäjällä halvempi.

On siis enemmän kuin ymmärrettävää että Jokerit hakee ensimmäisen kauden KHL-joukkueeseen myös nuoria, nälkäisiä ja kehityskykyisiä pelaajia joiden varsinainen läpilyönti tapahtuisi Jokereissa. He eivät ole vielä suuria nimiä joten pitää vaan toivoa, että Kurrin, Vuorisen ja Erkan arviointikyky on kohdallaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jos Jokereiden tulevaa rosteria arvioi suomalaisen verotuksen kautta, ja oletetaan, että veroprosentti olisi keskimäärin tasan 50, laskukaava näyttää suunnilleen seuraavalta:

Pelaajabudjetti 10 000 000 euroa
Verojen jälkeen kokonaissumma 5 000 000 euroa
Jos oletettuna tarpeena on n. kuusi hyökkäysketjua, yhdeksän puolustajaa ja kolme maalivahtia, keskipalkaksi tulisi 166 666,67 euroa vuodessa

Vertailun vuoksi venäläisen KHL-seuran tilanne verotuksen suhteen:
Tasaveroprosentti 13
5 000 000 euron netto tarkoittaisi 5 747 125 euron kokonaispelaajabudjettia.
Noin pienellä budjetilla ei kuitenkaan KHL:ssä operoida. Itse asiassa seuraavaksi pienin budjetti on 11 miljoonaa euroa. Siitä jää verojen jälkeen pelaajille 9 750 000 palkkoihin.

Jos suomalaisuudella, hyvällä kaupungilla, puitteilla, Jokerilogolla tai millä ikinä ei saada houkuteltua pelaajia meille sopuhintaan, on edessä kaksi vaihtoehtoa

1) Rotenbergiltä helevetin paljon lisää massia tiskiin.
2) Tyydytään halpoihin pelaajiin, eli otetaan mitä saadaan.

Ensimmäinen vaihtoehto tuntuu vaikealta vaihtoehdolta. Ollakseen aidosti kilpailukykyinen, Jokereiden pitäsi saada lisärahoitusta tuon 10 miljoonan päälle vielä sellaiset 10-20 miljoonaa euroa. Tähän lienee lapsenkin vaikea uskoa. Vaihtoehto 2 puolestaan tarkoittaisi juurikin jotain bluesissa muovista rakennettuja espoolaispelaajia. "Sallinen on nuorempi kuin Hahl ja vähän halvempikin. Vaihtamalla paranee! Samoin on toisen Sallisen kanssa. Heivataan Hardt..."

Lohduttomaltahan tämä vaikuttaa kaikin puolin. Näin paperilla Jokereilla ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia Hjalliksen markkinoimaan voittoon tai oikeastaan edes playoff-paikkaan. On tavallaan mielenkiintoista kyllä nähdä toimiiko Jokerit bisneksenä KHL:ssä, mutta jos urheilupuoli ei pelitä, olo on kuitenkin lähinnä surullinen.

Miksi me lopulta edes siirrytään KHL:ään? Haasteen perässä? Onko KHL jonkun mielestä mielenkiintoinen? Mun makuun edes jääkiekon parempi taso ei lämmitä lainkaan jos Jokereilla ei ole saumaa. Tai jos Jokerit ei ole Jokerit.

edit. Lähde KHL-budjetteihin: HS.fi
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pelaajabudjetti 10 000 000 euroa
Verojen jälkeen kokonaissumma 5 000 000 euroa

Korjataan tuokin luku oikeaksi:

Pelaajabudjetti 10 000 000 euroa
Verojen ja pakollisten palkan lisäkulujen jälkeen nettopalkkasumma 4 000 000 euroa

Näillä mennään.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä vielä yksi esimerkki Jokerien ja Venäjän KHL-seurojen erilaisesta tilanteesta. Käytän palkkalukuna IS:n ilmoittamaa Jokerien palkkatarjousta Karalahdelle (360 000 euroa), jota Jere pitää liian pienenä. Yleensä nämä IS:n yms huhut ja summat eivät pidä paikkaansa, mutta sillä ei nyt ole väliä.

A) Jere Karalahti palkka Jokereissa 360 000 euroa. Kokonaiskustannukset Jokereille noin 435 000 euroa palkan sivukuluineen. Jere saa käteen 194 000 euroa.
B) Jere Karalahti seurassa X Venäjällä. Kokonaiskustannukset X:lle noin 400 000 euroa palkan sivukuluineen. Jere saa käteen 340 000 euroa.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa Jerelle kertyy eläkettä, toisessa ei. Vastaavasti käteen jäävä tulo Jerelle on noin 146 000 euroa suurempi ja työantajalle Jeren näinkin paljon parempi nettopalkka on kokonaiskustannuksiltaan Venäjällä halvempi.

On siis enemmän kuin ymmärrettävää että Jokerit hakee ensimmäisen kauden KHL-joukkueeseen myös nuoria, nälkäisiä ja kehityskykyisiä pelaajia joiden varsinainen läpilyönti tapahtuisi Jokereissa. He eivät ole vielä suuria nimiä joten pitää vaan toivoa, että Kurrin, Vuorisen ja Erkan arviointikyky on kohdallaan.

En tiedä tarkasti mikä Jeren kysyntä tällä hetkellä on KHL:ssä ja olisiko mahdollisuuksia saada sopimusta muualle. Tuskin niitä tarjouksia nyt ainakaan pinossa on pöydällä, jolloin päästään taas seuraavaan logiikkaan. Ottaako Jere mielummin 200.000 Euroa käteen pelatessaan Jokereitten kanssa KHL:ää vai 120.000 käteen pelatessaan jatkossa toisessa joukkueessa Liigassa.

Sama logiikka myös käy moniin muihin suomalaisiin ja liigan kärkipelaajiin. Ei niille kaikille automaattisesti ole paikkaa ja tarjousta KHL:n muista joukkueista, että olisi edes mahdollista miettiä ottaakko Jokereista 200.000 Euroa käteen vai Venäjän puolelta 500.000 Euroa. Toki näiden pelaajien kohdalla tuskin puhutaan myöskään tasosta Lehterä/Kontiola, koska heille varmasti on niitä ottajia ja vaihtoehtoja vaikka kuinka paljon.

Olettettavasti kuitenkin Jokerit on aika samalla viivalla budjetin ja palkkojen suhteen SHL:n joukkueiden kanssa, ellei jopa edellä. SHL:ään päätyy kuitenkin lähtökohtaisesti selkeesti kovempia ulkomaalaisia kuin Liigaan tällä hetkellä ja niistä Jokerit pääsee myös taistelemaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Näillä mennään.

Mä arvasin, että mun laskutavassa oli jotain vialla, mutta että se oli liian positiivinen... Ei tuu helppoo. Kiitos korjauksesta kuitenkin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sama logiikka myös käy moniin muihin suomalaisiin ja liigan kärkipelaajiin. Ei niille kaikille automaattisesti ole paikkaa ja tarjousta KHL:n muista joukkueista

Täysin oikein ymmärretty. Jere oli vain nimiesimerkki IS:n huhusta. Jokerien tulee siis (käytännön pakosta) koota joukkue pelaajista, jotka eivät saa paikkaa ja palkkatarjousta muista KHL-joukkueista ja kilpailla korkeintaan muutaman pelaajan osalta KHL-joukkueiden kanssa.

***

Kaikesta huolimatta hyvä että lähdettiin. Kyllä Liiga on ummehtunut tuomareineen ja kapasineen. Tiedä mitä on edessä, mutta iso haaste ainakin. Ne on aina mukavia.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Korjataan tuokin luku oikeaksi:

Pelaajabudjetti 10 000 000 euroa
Verojen ja pakollisten palkan lisäkulujen jälkeen nettopalkkasumma 4 000 000 euroa

Näillä mennään.

Oliko tässä mukana rahastointimahdollisuus? Oliko se 100 000€ bruttopalkasta, jonka pystyy rahastoimaan ja sen osuus ymmärtääkseni pienentää bruttoliksaa ja sen seurauksena pienenee veroprosentti eli nettopalkan ja bruttopalkan välinen erotus kaventuu.

Silloinhan tuossa laskelmassa nettopalkkasumman tulisi olla selkeästi suurempi, jos kaikki sopimuksenalaiset pelaajat rahastoivat tuon 100 000 euroa (30 sopimusta x 100 000€). Vai olenko aivan kuistilla?
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tuskin ne 80-150k€ tienaavat koko satkua rahastoivat. Mutta vaikutuksensa toki tuollakin on.

Mulla ei ole mitään tietoa, mutta uskon että 80-150 000 euroa kaudesta tienaavat edustavat niin pientä vähemmistöä, että niiden vaikutus on kokonaisuuteen on aika marginaalinen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oliko tässä mukana rahastointimahdollisuus? Oliko se 100 000€ bruttopalkasta, jonka pystyy rahastoimaan

100k tai 50 % on raja, mutta sinänsä rahastointi on siirrettyä verotusta. Ote verottajan ohjeesta:

Jos valmennusrahastoon on maksettu kahtena peräkkäisenä vuotena urheilutuloa vähemmän kuin 800 euroa vuodessa, katsotaan rahastossa jäljellä olevat varat kokonaisuudessaan näitä kahta vuotta seuraavan verovuoden ansiotuloksi. Urheilija voi myös itse ilmoittaa urheilu-uran päättymisestä valmennusrahastolle. Tällöin rahastossa olevat varat katsotaan ilmoitusvuoden tuloksi.


Mun laskelmista puuttui työntekijän veroluonteiset maksut veron päälle kokonaan joten sieltä olisi tulossa lisää miinusta tuohon käteen jäävään tuloon... Vaikka miten laskisi, Jokerit ei voi kilpailla verosyistä palkoissa edes keskisuurten KHL-joukkueiden kanssa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
100k tia 50 % on raja, mutta sinänsä rahastointi on siirrettyä verotusta. Ote verottajan ohjeesta:

Jos valmennusrahastoon on maksettu kahtena peräkkäisenä vuotena urheilutuloa vähemmän kuin 800 euroa vuodessa, katsotaan rahastossa jäljellä olevat varat kokonaisuudessaan näitä kahta vuotta seuraavan verovuoden ansiotuloksi. Urheilija voi myös itse ilmoittaa urheilu-uran päättymisestä valmennusrahastolle. Tällöin rahastossa olevat varat katsotaan ilmoitusvuoden tuloksi.

Totta. Vaikka kyseessä onkin siirretty verotus vähentää se edelleen tuota nettopalkkaosuutta kokonaisbudjetista vai kuinka? Suomen verokannan mukaan tuo rahastointi on järkevä ratkaisu niin pelaajan kuin palkanmaksajankin kannalta ja tuskin kukaan yli 200 000€/kausi tienaava jättää tuota käyttämättä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei Jokereiden tarvitse kilpailla kaikkien KHL-seurojen kanssa vapailla markkinoilla kaikista pelaajista. Seuran pitää hankkia nuoren pelaajan kohdalla käsittääkseni myös pelaajan pelaajaoikeudet. Riittää, että seura on palkanmaksukykyinen verrattuna muihin eurooppalaisiin seuroihin.

Jonkun Jerguksen kohdalla palkkaneuvottelut nyt ovat aika se ja sama. Eihän se edes saanut KHL-sopparia viime vuonna. Miksi saisi ensi vuonnakaan, ellei Jokerit sitä tarjoa? Toivoisin kuitenkin, että herrasta päästäisiin eroon, ei vain kestä katsella sen karvanaamaa ottelusta toiseen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toi valmennusrahasto on väärä tähän aiheeseen.

Tulojen rahastointi - Hiihtoliitto

Eli 100k€ per vuosi ja nostettava uran jälkeen 2-10v aikana.

Ulkomaalaisia pelaajia tämä ei koske, he sopivat yleensä käteen jäävän rahan ja lopuista huolehtii seura. Kotimaisethan huolehtii itse veronsa. (Voisiko soveltaa ulkomaalaisiin, sitä en tiedä.)
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Karua luettavaa. Ei voi muuta sanoa. Joko nyt löytyy ymmärrystä miksi tänne on hankittu, minusta varsin pätevän oloisia, nimettömämpiä hankintoja Huhtalan ja Davisin johdolla. Vaikea tehtävä edessä, jos joukkue on koottava käytännössä kokonaan sellaisista pelaajista, jotka eivät saa sopparitarjousta muilta KHL-seuroilta. Tommi Huhtala on kuitenkin Bluesin paras kenttäpelaaja.

Ymmärrän näkemyksen, että omia jarruketjujen pelaajia on turha korvata vain aavistuksen verran paremmilla pelaajilla. Näen kuitenkin esimerkiksi Huhtalan olevan merkittävä parannus verrattuna kehen tahansa Jokereiden 3-4 ketjujen pelaajiin. Varmasti olisi faneilla kivaa, jos pidettäisin kolme nykyisen joukkueen parasta ketjua ensi kaudellekin ja ykköskenttään ostettaisiin kaikki maalit tekevä Stapleton - V.Filppula - Metropolit - Lepistö - Vatanen tyyppinen hirmuviisikko. Ei tällä verotuksella. Ei auta kuin koota hyvällä skouttauksella venäläisseuroihin kelpaamattomat parhaat suomalaispelaajat tehden neljä tasaista hyvää kenttää kenties parilla tähtipelaajalla höystettynä.

Se ei tarkoita sitä, että Jani Rita, Antti Tyrväinen, Semir Ben Amor, Riku Hahl ja Janne Lahti olisivat ulkona. Syvyyttä tarvitaan ja noista ehdottomasti jatkoon kaikki, jotka suostuvat kohtuupalkalla pelaamaan. Vähänkään ylimielisyyttä palkkavaatimuksissa niin ulos. Nälkäisiä KHL-näyttöjä antavia pelaajia takuulla löytyy tilalle vaikka millä mitalla (Jokerithan on nyt Suomen paras ponnahduslauta oikeasti isoille rahoille). Tomi Mäelle en kertakaikkiaan näe käyttöä (älkää syökö mua elävältä), mutta en toki pahaksenikaan pistäisi jos hän lopukkaantumisten varalta ringissä on mukana.

Saa nähdä miten lähdetään tasapainottelemaan urheilullisen menestyksen ja nykyisten fanien miellyttämisen kanssa. Siis jälkimmäistäkin toki tarvitaan. Mutta liikaa ei pidä ylipalkata nykyisiäkään fanien arvostamia pelureita.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tietoa missä liikkuu suurinpiirtein suomalaisten KHL-pelaajien keskipalkka? Miljoonatiliä tekevät tietysti Lehterä, Kontiola, Aalto, Komarov ja varmasti lähellä on myös Immonen. Mut jos tosta ottaa sen seuraavan tason esim Osala, Hietanen, niin missä summissa suurinpiirtein liikutaan?

Ei tota Suomessa asumista nyt minään satojentuhansien arvoisena boonuksena voi pitää ja monelle sillä ei välttämättä ole mitään merkitystä, mutta ei sitä voi myöskään kokonaan unohtaa, kuten esimerkiksi Osalan kommenteista voi päätellä. Kyllä mä rehellisesti uskon ja väitän, että moni suomalainen pelaaja suostuu hieman matalampaan palkkaan, jos vaihtoehtona on asuminen Helsingissä tai jossain Siperian perukoilla. Ei ehkä nettopalkassa 300-400k arvoinen asia, mutta merkitys tollakin on. Ja todennäköisesti sama pätee hieman pienemmässä mittakaavassa myös ulkomaalaisiin. Tästä päästään siihen, että ehkä kuitenkaan ei ihan suoraan kilpailla pelkällä rahalla monien venäläisten joukkueiden kesken, vaan Jokereissa palkkana nähdään raha+asuminen Helsingissä. Mikä ton merkitys ihan oikeasti on, jää osittain pääteltäväksi ensi kauden nimilistaa katsoessa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
On selvää että Suomen verotuksella ei pystytä kilpailemaan rahallisesti varsinkaan kärkijätkistä mutta ainakin suomalaisille pelaajille voidaan tarjota paremman ja kotoisammat olosuhteet kuin jossain Siperian perukoilla. Pelaajalle, varsinkaan perheettömälle, tuolla ei välttämättä ole suurta merkitystä mutta perheelliset suomalaispelaajat saavat tuosta etua, se miten pelaajat perheineen tuon rahallisesti arvottavat jää nähtäväksi mutta pientä apua siitä kuitenkin on varmasti saatavissa, samoin tuo rahastointi mahdollisuus hieman tasaa myöskin tuota verotuksen kovuutta.

Silti joidenkin hmv huhtaloiden, sallisten, keräsien ja davisien tuominen ja hankkiminen tänne on turhaa rahan ja ja rajallisten resulssien haaskausta. Mitään merkittävää parannusta nykyiseen nämä ei tarjoa ja jaksan epäillä että nuo myöskään olisi nykyistä miehistöä halvempia pelaajia. Merkittävin ero on siinä että näihin pelaajiin kannattajilla ei ole mitään sidettä ja pelaajat ovat lähinnä muukalaislaumaa. Edelleen olen sitä mieltä että rajalliset resulssit pitää kohdistaa kärjen terävyyden takaamiseen ja täyttää vasta sitten niitä alemmissa ketjuissa mahdollisesti olevia aukkoja jäljelle jääneillä varoilla.

Edit:
Nykyisestä joukkueesta koittaisin saada mahdollisuuksien mukaan jatkot aikaiseksi näille pelaajille (jos palkkavaatimus on kohtuullinen)

Maalivahdit
Irving
Wiikman (3.maalivahti)

Puolustajat
Väänänen
Eronen (jos ei mene NHL:ään)
Dehner
Lindell

Hyökkääjät
Moses (2-3 ketjun laitaan)
Mäki (4 ketjun laita - rotaatiopelaaja)
Ben-Amor (jos katsotaan että tarvitaan kovuutta)
Nagy (2-3 ketjun laitaan)
Rita (4 ketjun laita)
Hahl (3-4 ketjun sentteri)
Hardt (3 ketjun laitaan)
Lahti (2-3 ketjun laitaan)
Teräväinen (jos ei mene NHL:ään)
 
Viimeksi muokattu:

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Kukakohan Aalto siellä miljoonatiliä tekee? Teemu, Antti? Nojoo. Leikki sikseen.

Minustakin kokoonpanon on oltava leveämpi ja silloin on myös otettava, jos saadaan, näitä lupaavia nuorehkoja pelaajia, vaikkakin näytöt olisivat lyhyeltä aikaväliltä. En siis ole poistamassa kuitenkaan jokerilaisuutta Ritan, Mäen, Lahden tai Hardtin muodossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös