Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jokerit kehittämään Kiinan jääkiekkoa yksinoikeudella

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Masentaja, 05.04.2017 klo 12.45.

 1. faro Jäsen

  Lainaus:
  Tämä on mielestäni se oleellisin kysymys nimenomaan fanin näkökulmasta. Seuran kannalta toki hyvä asia, että pystyy hankkimaan rahaa monipuolisemmin uusilta yhteistyökumppaneilta, eikä ole niin riippuvainen venäläisestä rahasta. Lyhyellä aikavälillä fanin näkökulmasta tuollaisilla sopimuksilla ei kuitenkaan ole mitään suurempaa merkitystä, jos se vain keventää venäläisten maksutaakkaa. Koska siinä tapauksessa budjetti pysyy samana ja menestysmahdollisuudet hyvin pieninä. Tai toki voihan sitä aina ajatella, että sisään tuleva raha on tässä tapauksessa "puhtaampaa" (jos edes on).
   
 2. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Olen monesti epäillyt sitä, miten älykäs Hjallis on. Ei hän sitten loppujen lopuksi yleensä ole kovin tyhmäksi osoittautunut.

  Totta kai on selvää, ettei tämän kaltaisia sopimuksia kiinalaisten kanssa sovita pelkästään Hjalliksen suhteilla. Kyllä tässä on vahvana motiivina vähemmistöomistajien maksutaakan keventäminen. Ja se on tietenkin myös Jokereiden kannalta todella hyvä juttu, ettei olla tilanteessa, jossa toiminta on täysin vähemmistöomistajien rahoituksen varassa.

  Mutta, onhan Jokerit nyt aika hyvässä paikassa kehittääkseen toimintaansa. Sitä voidaan vain arvailla, missä tilanteessa ollaan parin-kolmen vuoden kuluttua.
   
 3. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mä en näe kyllä mitään huonoa siinä, jos yhteistyön kautta tulee edes miljoona Euroa rahaa sisään, oli se sitten pois venäläisten rahoittajien summasta tai suorana lisäyksenä pelaajabudjettiin. Kumpikin on hyvä vaihtoehto, mutta toki jälkimmäinen noista se toivottavampi.
   
 4. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Tämäpä tämä. Toinen asia on se, että tämä miljoona on nyt se alku. Potentiaalia on toki huomattavasti enemmän. Tämän kokoisilla markkinoilla se miljoona on ihan taskurahoja.

  Itselleni heräsi tässä myös tietynlainen foliohattu koskien tämän uutisen ja tuon meidän KHL:n jatkosopimuksen keskinäistä suhdetta. Taitaa olla melko selvää, että kumpaakaan näistä ei tehty hetken mielijohteesta, joten mikä oli näiden keskinäinen vaikutus? Olisiko voinut olla niin, että tämän itse hankitun sponsorirahan vaikutus meidän kokonaisbudjettiin olisi ollut yksi hiertäneistä asioista?

  Miljoona on meille kuitenkin sellainen raha, että sen pitäisi näkyä jossain. Toivottavasti tämä näkyy meidän miehistössä, ja/tai meidän ja Kunlunin mahdollisessa yhteisessä farmiseurassa. Toki farmiseura unelmoinnissa on hyvä miettiä sitäkin, mikä olisi pelaajien halu osallistua tällaiseen "itäeuroopan bussiliigaan". Toki jos se seura olisi vaikka Tallinnassa, niin fiksusti organisoimalla se lentäisi ykkösjoukkueen kanssa samalla charterilla.

  Kuten Jokereissa on ollut tapana, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
   
 5. P.R. 33 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Mikäli muistini ei täysin heitä häränpyllyä, niin Hjallis sanoi maikkarin videohaastattelussa (kun 5-vuotinen KHL-jatko julkaistiin), että venäläisomistajien rahoituksen määrään ei tullut muutoksia.

  Etsikää vaikka kuuklella linkki. En osaa.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Täytyy taas kerran sanoa, että Harkimon bisnesasiat ovat kerta toisensa jälkeen onnistuneet yli hurjimpienkin odotusten. Tärkein mittari on niiden henkilökohtainen tuotto ja se on Harkimon tapauksessa kaiketi jo lähempänä 100 miljoonaa kuin 50 miljoonaa. Tällaisia bisnesonnistujia on Suomessa erittäin vähän varsinkin niiden keskuudessa, jotka ovat tuloksensa tehneet vuosikymmenten aikana ja useilla eri aloilla suhteellisen puhtaasti omalla osaamisellaan. Ja ilman mittavia perintörahoja, vaikka Hackman pottineen (kypärät) ja sukuomistuksineen tasoittikin Harkimon tietä. Ja täytyy kyllä ns. hattua nostaa siitäkin, että vaikka monet Harkimon hankkeet ovat joutuneet vaikeuksiin ja osa yhtiöistä tehnyt konkurssin, Harkimo on selvinnyt joka kerta. Eikä edes selvinnyt. vaan on selvinnyt entistä rikkaampana.

  Kun yllä olevassa kontekstissa tarkastellaan Jokereita, ei voi kuin taas ihmetellä. Harkimohan myi hallin kokonaan ja 49 prosenttia Jokereista muutama vuosi sitten. Sen myynnin jälkeen moni ajatteli - kuten minäkin - että Harkimon 51 prosenttia Jokereista on lähinnä venäläisten peiteltyä omistusta, jonka ne kyllä Harkimolta nappaavat halutessaan. Mutta. Jokerien brändi on taloudellisessa mielessä kenties vahvempi kuin koskaan. Ensi kaudella Kiinassa avataan Jokerien fanituotemyymälä ja Jokerit on muutenkin vahvasti esille Kiinan jääkiekossa. Ensimmäinen on iso juttu, toinen voi sitä olla vuosien päästä. Ja silloin Jokerien brändi saattaa olla jo kymmenien miljoonien arvoinen.

  Tähän uskon Harkimon pyrkivän ja tässä kontekstissa kaikki peliliikkeet koko Suomen Jokerien ympärillä ovat olleet alusta asti ymmärrettäviä ja loogisia siirtoja. Täällä Jatkoajassa meitä Helsingin Jokerien kannattajia toki vielä on, mutta vähitellen jäädään historiaan. Kannatuspohjassa on menossa iso muutos ja Jokereista tulee paitsi koko Suomen, myös entistä kansainvälisempi Jokerit. Maltilla kun rakentaa, pelaajabudjetin ei tarvitse kovin suuri olla nettotasoltaan KHL:ssä. Eihän tarkoitus ole voittaa, vaan tehdä rahaa.

  e: kirj virh
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2017 klo 18.20
 7. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Tää on kyllä aika Kiinalainen juttu kaikin puolin. Varmaan taloudellisesti järkevä liike ja siten kokonaisuutta sekä organisaation tulevaisuutta ajatellen hyvä homma. Eli tyytyväinen pitäisi olla. Mutta omat fiilikset on silti, että mitä vittua nyt taas. Toisaalta ei mun aivokapasiteetillä kannata miettiä mitään jään ulkopuolisia asioita, vaan keskittyä pelkästään kannattamiseen, joten tämä tästä osaltani.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Urheilullisesti epäuskottava joukkue ei voi näihin tavoitteisiin päästä. Ja tähän suuntaan ollaan menty koko khl-taival.
   
 9. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  Muistan jossain otteluketjussa miettineeni miksi aloituskiekon pudotti kiinalainen, ainakin kiinalaisen näköinen herrasmies..
  Jokerit kehittämään Kiinasta kiekkomahti, tuntuu äkkiseltään melkoiselta vuoren siirtämiseltä. Hallien rakennus, markkinointi/bisnes-osaaminen, se lienee sentään kohtuullisen simppeliä talousmatikkaa. Minua kiinnostaa peli. Mistä Jokerit hankkii mittavan määrän tasokkaita pelinkehittäjiä Kiinaan, joka tason valmentajia? Kyllä suhteita Hjalliksella ja Kurrilla varmaankin on, mutta melkoiselta urakalta vaikuttaa. Tajuanko kuvion jotenkin väärin? En ehkä ole hahmottanut sopimusta oikein.

  Ja perinteinen arvee säätö: taisi olla kinkki jakamassa parhaiden pelaajien palkintoja. No joka tapauksessa, symbolitehtäviä oli suorittamassa, merkitty mies jäällä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 21.52