Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jokerit kehittämään Kiinan jääkiekkoa yksinoikeudella

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Masentaja, 05.04.2017 klo 12.45.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Näin Jokerien kotisivulla:

  Lainaus:
  Jokerit ja Kunlun tiiviimpään yhteistyöhön | Jokerit.com

  Aika näyttää, mistä on kysymys ja onko yhteistyöstä Jokereille (kiekkopuoli) muuta etua kuin se, että voidaan kartuttaa kansainvälistä osaamista. Elän käsityksessä, jonka mukaan koko KHL on mahdollisuus kartuttaa kansainvälistä osaamista, joten tähän ei erillistä sopimusta Kunlunin kanssa tarvita.
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Vastasin @Palokan Keisari n väitteeseen urheilubisneksen kannattamattomuudesta.

  Lainaus:
  On myös olemassa kannattavaa urheilubisnestä, mm. Liigassa. HC Ässät oy on jakanut muutamaan kertaan osinkoja ja suurimpana omistajana Porin Ässät ry on ollut tästä tyytyväinen.

  Porin Isomäen jäähalli päätettiin remontoida joitakin vuosia sitten, koska se ei vastannut enää nykyajan vaatimuksia. Porin kaupunki ja HC Ässät oy perustivat hallia hallinnoivan osakeyhtiön, joka otti homman hoitaakseen. Kaupunki keskittyy sille kuuluvaan osaan eli katsomoon, pukukoppeihin ja kaukaloon/ jäädytyskoneistoon. HC Ässät oy taas rakensi itselleen ravintoloita ja muita myyntitiloja sekä joukkueen kopin ja muut olosuhteet. Kaupungin rahoittamaa kaukaloa, jäätä, pukukoppeja ja huoltotiloja käyttävät kaikki hallin käyttäjät.

  Mutta lopetetaan tämä aihe tähän, ei kuulune ketjun aiheeseen.

  edit: Lainaus:
  HC Ässät oy ei ole jakanut osinkoa jäähalliprojektin aikana.
   
 3. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tulkitsen sopimuksen niin, että ulkomaalaisten yritysten liiketoiminnan aloittaminen Kiinassa jääkiekkoon liittyvissä asioissa edellyttää kumppanuutta Jokereiden kanssa. Vastineeksi Jokerit leirittää ja jakaa tietotaitoa kiinalaisille. Ja hankkii niitä toimijoita ja yrityksiä kiinalaiseen jääkiekkoon.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Samaan suuntaan ajattelin. Pohdin itsekseni lähinnä sitä, miten uusi mahdollisesti lisääntyvä yhteistyö näkyy Jokerien kiekkopuolen käytännön toiminnassa ja jos näkyy, onko vaikutus kumpaan suuntaan. Resussit ovat pienet.
   
 5. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  No ei kyllä ole. Ei se vielä tarkoita kannattavaa bisnestä pitkällä tähtäimellä, jos muutamaan kertaan pystytään jakamaan osinkoja.

  Tässä kaikki oleellinen liigan taloudesta viime keväältä: Laaja selvitys paljastaa SM-liigaseurojen surkean tilan – paikoin surkuhupaisaa huseeraamista | Yle Urheilu | yle.fi

  Nostetaan tuolta vielä esiin kohta: "Yhtiöiden taustoja ja tilinpäätöksiä tarkastellessa kokonaiskuva liigan taloudellisesta tilanteesta on selvä. Ilman rikkaita omistajia liki kaikki liigayhtiöt olisivat konkurssissa. Seurojen toimintaa rahoitetaan varakkaille yrittäjille ja aivan tavallisille ihmisille kohdistetuilla osakeanneilla, pääomalainoilla, vaihtovelkakirjoilla."

  Kuulostaa tutulta Jokereissa. Toki isommilla summilla.
   
 6. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä tässä Jokereilla valtava mahdollisuus on hankkia lisärahoitusta, jos sopimus Kiinan päässä pitää ja Jokerit kykenee täyttämään velvollisuutensa. Kiinaan kun on nyt suunnitteilla tuhansia jäähalleja, niin pakostihan tämän täytyy jossain näkyä.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ehdottomasti ja tästä on syytä olla iloinen!

  Mutta jäähallijutut ja sellaiset eivät ole Jokerien kiekkopuolen toimintaa toivottavasti jatkossakaan. Hieman karrikoiden: ellei lisäresursseja tule, Vuorinen ja Kurri sekä joku valmentajista painavat tukka putkella pitkin Kiinaa, kun pitäisi Jokerien pelejä ja seuraavaa kautta ohjeistaa ja rakentaa.

  Kiina on iso pala. Myös EU:lle, Suomelle tai Helsingille. Saati sitten Jokereille. Tuoko lisää perustoimintaan vai onko siitä pois - sitä pohdin.
   
 8. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ässien omistaja on Porin Ässät ry, joten rahat toimintaan kerätään markkinoilta ja tapahtumista. Moni urheiluseura on rikkaan harrastus, mutta on olemassa myös niitä seuroja, jotka rahoittavat toimintansa toiminnallaan ja jakavat joskus osinkojakin.
   
 9. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Eiköhän kiinalaiset nyt maksa sen verran, että tuohon saadaan palkattua uudet ihmiset sitä varten? Eihän Jokereissa sentään näin tyhmiä olla, eihän...
   
 10. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Joo, on tämä vähän liian iso pala Hjallikselle yksinään. Mutta Hjalliksella on pari kumppania jo valmiiksi Jokereissa, joilla on vähän erilaiset resurssit :) Sen näkee sitten aikanaan, miten nuo rahavirrat ohjautuvat.
   
 11. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä Jokerit on myös huippu-urheilun suorittamista. Muun väittäminen on täyttä hölynpölyä. Siitä kertonee oleellisen kohtuullinen menestys maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa lilliputtina mammuttien seassa ja lähes puolet joukkueesta on tällä hetkellä eri maajoukkueiden leirityksissä mukana. Mikään muu suomalainen lätkäjoukkue ei ole lähelläkään Jokereiden tasoa urheilullisessa suorittamisessa.

  On ihan hyvä tietyllä tasolla eroittaa toisistaan Jokereiden urheilullinen puoli ja Jokereiden taustalla olevat rahoittajat. Kurri joukkoineen tekee työtään urheilullisin tavoittein ja tarkoituksena saavuttaa mahdollisimman hyvää urheilullista menestystä niillä resursseilla, joita on taustalta suotu. Ei operatiivisen lätkäjoukkueen tekemisessä ole mitään sen kummempaa poliittista ajattelua taustalla ja siinä on kyse vain ja ainoastaan huippu-urheilusta. Samaa hommaa kuin Liigassa, mutta nyt eri sarjassa toisilla resursseilla. Taustalla rahoittajien toiminnassa taas pyörii sitten politiikka ja hyvä veli-järjestelmä täysin mukana motivaattorina rahoitukselle. Tottakai noi kaksi osapuolta ovat käsi kädessä toistensa kanssa rahoituksen takia, mutta kummatkin toimivat myös täysin itsenäisinä yksikköinä omien motivaattoreidensa mukaisesti.
   
 12. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Jokerit on jo pitkään havitellut jonkinsortin konsultin roolia Suomen ja Kiinan välisillä markkinoilla. Käsittääkseni jokaisessa liiketoiminnassa ensin hankitaan se liiketoiminta, ja vasta sen jälkeen resurssit sen toteuttamiseen.

  Kiinan kiekko tarvitsee lähitulevaisuudessa hyvin paljon osaamista. Tuollainen määrä uusia jäähalleja tarvitsee lisäksi muita toimijoita, jotka tulevat toimimaan niiden konsulttien kautta. Tuskin Vuorisella ja Kurrilla edes on osaamista tällaiseen. Käyvät korkeintaan joissain avajaisissa leikkaamalla nauhaa isoilla saksilla.

  Onhan tässä ihan aito mahdollisuus olla se meidän oma "bingohalli".
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  ei varmaan ja kuten totesin, karrikoin hieman. Jokereissa tajutaan bisnes, näyttöjä löytyy kaikilta omistajilta. Kuten @blue line ja @Jeffrey sekä @McMulligan kirjoittavat, taustalla ovat toivon mukaan rahoittajat ja Jokerien kiekkopuoli on sitten omansa, joka voi myös tästä hyötyä.

  Tuosta hyötymisestä tuli mieleen, että onkohan seuraava askel Kunlunin pomon tulo Jokerien osaomistajaksi. Sopisi kuvaan, sillä kaikenlaista kiekko-osaamista + markkinointiosaamista löytyy myös Pietarista tai monesta muusta KHL-seurasta. Haistelisin vähän, että tässä tulee muutoksia myös omistajuuteen. Jokerien ja/tai hallin.
   
 14. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Positiivisena mahdollisuutena tässä on budjetin kasvaminen, joka mahdollistaisi edes vähän kilpilukykyisemmän joukkueen. Epäilen vahvasti.

  Todennäköisemmin Kiinasta yhteistyön mukana tuleva raha vain vähentää rotan ja timchenkon rahoitusosuutta (tappioita) ja Jokerien budjetti pysyy nykyisellään.

  Huonoimpana mahdollisuutena kolmannen osapuolen (kiinalaiset) häärimässä Jokereitten tautalla osaomistajina viemässä vain omia intressejään eteenpäin Jokerit pelinappulana ja Kunlunin "farmina". Seurauksena venäläiset ajamassa omia etujaan, kiinalaiset omia etujaan ja Kohonen pyristelemässä onnettomana välissä ja toiminta menee jokaisella osa-alueella täydelliseksi sekoiluksi, jonka seurauksena Jokerit vajoaa KHL:n pohjasakkaan kiinalaisine pelaajineen.
   
 15. ludvig Jäsen

  Sopimuksen myötä Jokereilla on erinomainen tilaisuus konseptoida erilaisia seuratoimintaan ja lätkäinfraan liittyviä palveluita valtavalla talousalueella, jossa pääomia halutaan panostaa monien muiden lajien lisäksi jääkiekkoon. Itse näen tässä suuria mahdollisuuksia uhkien sijaan ja mikäli haluat ulkomaalaisena yrityksenä päästä Kiinan markkinoille ja saada vielä siivun kakusta, niin sikäläiseen kulttuuriin kuuluu vahvasti se, että sinulla on paikallinen kumppani. En myös näe siinä ongelmia, että Jokerit olisi jatkossa monialaorganisaatio, vaan nimenomaan ison mahdollisuuden laajentaa liiketoiminaa kärjistetysti pikkuruisesta lätkämatspyörittämisestä paljon laajemmaksi.
   
 16. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Mä luulen, että kiinalaiset ei halua venäläisten kurkkivan takapiruina.

  "Kunlun Red Star on maassa lajin merkittävin toimiva. Seuralle annettiin aiemmin tässä kuussa virallinen tehtävä vastata Kiinassa myös maajoukkuetoiminnan kehittämisestä."
  Laina IS ja siinä oleva kirjoitusvirhe myös IS:n.

  Olen siis yllättynyt, jos osaomistajuus ei vaihdu, enkä usko sen vaihtuvan ilman hallin ostamista.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kyllähän tämä on hieno mahdollisuus Jokereille ja suomalaiselle kiekko-osaamiselle noin muutoinkin ja pakko myöntää, että ainakin itse tunsin häpeää, kun aikaisemmin korealaiset pyysivät apua kiekkoprojektissaan (ja silloinkin suomalaisilla olisi ollut hieno mahdollisuus antaa globaalissa mielessä takaisin lajille, joka on antanut niin paljon suomalaisille), niin jotkut nurkkakuntaiset persupatriootit Mestiksessä menivät torppaamaan hankkeen. Sen ainoan kerran kun Kummolan olisi toivonut jyrähtävän ja tarvittaessa tarjoavan jopa muutaman avarin änkyröille.

  Helmikuun lopussahan kiinalaiset julkaisivat jo sivuillaan tavoitteita tulevaisuudelle (hcredstar.ru) ja niissäkin sivuttiin näitä, muunmuassa maajoukkueiden kehittämisasioita. Aikovat tosiaan myös saada joukkueet VHL:ään ja MHL:ään ja kun se farmauskuviohan taisi kuitenkin mennä sillä tavalla, että vain kymmenen "ylimääräistä" saa olla farmijoukkuetta varten, niin miksi ei sitten sellainen yhteinen farmijoukkue, jossa olisi kymmenen Red Starin ja kymmenen Jokereiden rotaatiopelaajaa ja loput sitten Asian leaguen parhaita kiinalaisia.

  Edit. ja missä vaiheessa se Tallinnan VHL joukkue oli menossa? Voisiko tässä vielä sellanen ylläri tulla, että tuo VHL joukkue olisi sidoksissa tähän projektiin, jolloin siellä olisi tilaa Red Starin ja Jokereiden rotaatiopelaajille ja loput sitten Viron maajoukkueesta?
   
 18. P.R. 33 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
  Luettuani ketjun en ole varma, onko kyseessä joku huumori-topic, mutta miinaan astumisen uhalla yritän asiallisesti pohtien.

  Itse en ole yritysmaailman asiantuntija missään mielessä, mutta nopealla funtsimisella tuli mieleen pari juttua, miten kuvio voisi mennä. Eli kiinalaiset ostavat rahalla (joka käytetään Jokereiden pelaajahankintoihin/budjettiin) meiltä osaamista ja ammattitaitoa kehittämään siellä harjoittelua ja pelaamista sekä tietotaitoa mm. jäähallien rakentamisiin. Kun lähdetään melkoisen nollatasosta Kiinassa niin ihan jääkonekuskeista lähtien koulutusta tarvittanee. Yleisesti nykyajan kiinalaiset ovat pedanttia porukkaa ja jos jostain halutaan tehdä isoa, niin rahaa on sellaiseen käytössä, sillä vain paras kelvannee. Tietty rahavirran soljuvuus on varmistettava sillä, että meiltä menee sinne ammattimiestä ja -naista, eikä lapioon nojaajia.

  Toinen vaihtoehto (tai miksi ei rinnakkaistoiminta ensimmäisen skenaarion ohella) olisi se, että meidän nykyiset yhteistyökumppanit sitoutuvat kasvattamaan omaa sponsorointirahaa meille sitä mukaa jos/kun heidän yrityksensä menestyy rahallisesti Kiinan markkinoilla. Tässä kohtaa haluan tähdentää, että ei ole mitään tietoa voiko näin edes toimia, koska kuten totesin, niin tällaiset asiat eivät arkielämässäni ole kiinnostuksen kohteena. Kyseessä siis tämän kappaleen osalta vain oma päänsisäinen pohdinta.

  Jokerit tiedottanee lisää lähiaikoina mitä kaikkea tarkalleen sopimus pitää sisällään. Toivottavasti jopa nuo molemmat skenaariot, sillä se vahvistaisi meitä tulevaisuudessa niin organisaationa kuin kentälläkin tavoittelemaan tosissaan menestystä.

  Jatkakaa..
   
 19. PPK Jäsen

  Yhä surkuhupaisemmaksi menee Jokereiden touhu. Vai että Kiinalaista kiekkoa kehittelemään? Ollaan näköjään valmiita mihin tahansa kunhan joku maksaa viulut. Mitäs sitten kun Kiinan Olympiakisat on pidetty? Veikkaan että Kiinalaisten kiekkoinnostus (jos sellaista ikinä edes syntyy) kuolee siihen paikkaan kun Kiinan pelit päättyvät olympiakisojen alkulohkoon.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Entä sitten vaikka innostus kuoleekin siihen paikkaan? Jos Jokerit saa rahaa toimintansa pyörittämiseen siitä, että auttavat tuon buumin rakentamisessa, niin eikö se ole pelkästään hyvä juttu Jokereiden kannalta? Buumeja tulee ja menee.
   
 21. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Jos Jokerit hyötyy tästä rahallisesti ja sitä rahaa voidaan käyttää myös Jokerien kehittämiseen niin hyvä, muutoin yks hailee.
   
 22. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Taas ehdotonta popparikamaa tämäkin viesti. Vaikka julleja tippuu pysyvästi banaanisaarille tämän tästä niin aina löytyy uusia manttelinperijöitä tuosta leiristä :D
   
 23. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
 24. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  N. miljoona euroa siis lisää Jokereille. Kaksi kysymystä tuosta heräsi:

  1. Mitä Kohonen tarkoittaa lyhyella aikavälillä? Voiko summa siis kasvaa parin vuoden jälkeen vai onko tuo tapa ilmoittaa että Jokereille maksetaan ensin pari vuotta miljoona euroa ja sen jälkeen jotenkin muuten, kuten vaikka tulosten perusteella..?

  2. Väheneekö venäläisrahoitus saman verran kuin mitä Jokerit pystyy itse neuvottelemaan sponsoreiltaan? Jokereillehan on määritelty tietty budjetti (Hjalliksen mukaan 24m€) josta Jokerit hankkii itse minkä pystyy ja venäläiset kuittaavat loput.

  Ensi kuulemalta sanoisin, että miljoona on tosi paljon rahaa, jos sen antaa kahdeksanvuotiaalle käytettäväksi limsaan ja pizzaan mutta köyhälle ja rahasta ruippuvaiselle organisaatiolle se on aikalailla täysin riittämätöntä. Kiinan potentiaalia mainostetaan hullun lailla ja Jokerit saa sen valjastamisesta miljoona euroa. Jokin ei nyt ihan täsmää.
   
 25. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No se tarkoittaa just sitä, mitä tuossa aikaisemmin @Cobol kanssa spekuleerattiin. Jos jokin yritys esim. Euroopasta haluaa mukaan Kiinan lätkäskenen kehittämiseen, niin se saattaa edellyttää yhteistyösopimusta Jokereiden kanssa. Ja Jokerit on tietenkin myös itse aktiivinen hakiessaan asiasta kiinnostuneita tahoja. Itse pidän täysin selvänä, että kyllä niitä yhteistyösopimuksia tulee kertymään Jokereiden kaappiin parin seuraavan vuoden aikana miljoonien arvosta vielä tuon suoran "kehittämiskorvauksen" päälle.