Jokerit kaudella 2021–2022 – joukkueen rakentaminen

  • 401 493
  • 2 904

pyy

Jäsen
Näen tämän joukkueen rakenteessa jokusen puutteen. Listalla häntäpäässä on vitosketjun laiturien laatu, koska no, kyse on vitoskentän laitureista.

Ihan oikeat ongelmat:
1. Pakistosta puuttuu yksi kärkiparin pakki.
2. Hyökkäyksestä puuttuu yksi kärkikenttien hyökkääjä, mielellään sentteri, mutta maalinsylkijä laidallakin kävisi. Ihmettelen hieman miksi Saarela pelaa Sveitsissä ja Savinanen Jokereissa, mutta kaiketi ei päästy roolista ja palkasta yhteisymmärykseen,.
3. Kokoonpanossa pitäisi olla kaksi junnua. Sen takia että heitä saa peluuttaa ylimääräisinä pelaajina. Ymmärrän että tämä on vaikeaa, mutta ei se nyt pitäisi niin vaikeaa olla virittää parille junnulle yhteistyösopimus jonkun liigaseuran kanssa, ja paikasta kokoonpanossa on se että heidän pitää pelata itsensä siitä ulos eikä toisin päin.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Miksi sitten puhutaan jostain Gagarin Cupista, jos ei budjetti siihen riitä?

Oisko ihan vaan markkinoinnin takia? Viimeisetkin KHL-fanittajat hyppäisivät kelkasta, jos seurakin suoraan myöntäisi hakevansa vaikka playoffspaikkaa.

Ihan samalla tavalla se X-alan konsulttifirmakin kertoo sinulle olevansa vähän parempi kuin lopulta onkin, jotta ostat heidän palveluita.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jokereiden suurin ongelma on kärkiketjujen ohuus ja taidottomuus, ei rotaatiopelaajat tai neloskenttä.

Tuo on vähän comme ci, comme ca. Kun kärkiketjujen ulkopuolelle on ihan jo verotietojenkin perusteella isketty julmetun isoja pahveja, syö se resursseja vahvistaa kärkiketjuja. Vähän kärjistäen esimerkiksi aikanaan Niemen (Mika) ja Pihlströmin liksoilla olisi ostettu kaksi kaksi parempaa (ja nimettömämpää) jätkää ja saatu upgreidattua kärkiäijä tai sainattua vielä yksi hyvän tahon pelimies tuomaan leveyttä.

Liigassa jos jollekin nelosketjun rooliin roolin mukaisella liksalla tulevalle jätkälle maksetaan vaikka 20% "liikaa" liksaa, ei se yksittäisenä hankintana näy vielä missään. Jokereissa kun heitetään yksi nolla perään ja soppari ei ykkösellä ala tiettyjen nelosketjujen jätkien liksoissa, niin se alkaa jo näkyä. Väärille jätkille liikaa maksamalla vain tehdään vaikeaksi maksaa mahdollisesti saatavilla oleville äijille riittävästi.

Mä kääntäisin tän niin, että suurin ongelma on loppuviimein se, miten jengiä on rakennettu ja miten palkkoja allokoitu. Tuossa on menty liikaa Kurrin mainitun "no easy way outin" vastakohdalla. On todellakin tehty liikaa ns. helppoja ratkaisuja kun väärissä äijissä on roikutti kiinni liian isoilla ja pitkillä jatkopahveilla sen sijasta, että olisi kätelty ja todettu että uutta matoa koukkuun vain. Liikaa on värvätty nimekkäitä tyyppejä a'la Antti Niemi, joiden parasta ennen on hamassa menneisyydessä ja joiden liksa putoaisi puoleen jos vaihtaisivat nimensä.

Rehellisesti sanoen, rosterin osalta aika nollaodotukset tällä kaudella. Jos viranomaiset eivät pääse perseilemään esim. karanteenien muodossa, pleijaripaikan pitäisi olla selviö. Tällä rosterilla r1 selvitys sitten vaatisikin jotain sekavaa nippua vastaan. Kovasti Kurri hoki kauden päätteeksi opin ottamisesta ja vastaavasta, mutta vitut sanon minä.

- Viime kaudella Marjamäki puhui ilman loppuneen renkaista. Miten valmistauduttu? Rosteri puutteellinen vielä tässä vaiheessa, rotaation mahdollisuus aivan yhtä vähäistä tai jopa vähäisempää ja koronasta vain leviää tarttuvampi varianssi. Ihan sama miten tämä porukka on kesän vetänyt, kauden loppupuolella tää jengi tulee piiputtamaan taas. Missä on laajuus?
- Joukkuetta piti nuorentaa Kurrin puheiden mukaan. Samaan yhdyn itsekin, keskellä vaikeita hetkiä tossa rosterissa olisi riittävästi johtajuutta vaikka puolet olisi jätetty sainaamatta. Sen sijaan tossa on harmittavan vähän niitä, joille Jokerit voisi toimia ponnahduslautana uralla ja liikaa niitä, joille tää on eläkevirka. Perstuntumalla keski-ikä vakiomiehistön osalta voi olla jopa viime kautta korkeampi.
- Viime kaudella Marjamäellä olisi luullut olevan aikaa katsella pleijareita. Tuskin siinä ainakaan mitään ulkomaiden reissua oli heti kauden päätökseen buukannut ja NHL:n pleijareitakaan ei tarvinnut katsella ennen KHL:n päätöstä. Sama Kurrilla. Mitä nähtiin? Jengit olivat sekä nopeampia (ei yllätä, viime kauden lopun Jokerit oli hitaampi kuin Raipe viimeisellä kaudellaan) että erityisesti fyysisempiä. Tuo Jokerien lauma ei kyllä nykyisellään pysty fysiikan osalta haastamaan muita.

On paskempiaki narrilaumoja nähty Jokereissa KHL:ssa paperilla mitattuna, mutta edelliskauden kokemukset huomioiden tämä jengi on kaikesta huolimatta kasattu juuri toisin kuin Kurri höpisi. Tää todellakin on se easy way out, mikä erityisesti nyppii kun katsoo miten vähän viime kauteen lopulta tehtiin muutoksia.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin kyllähän tässä organisaatiossa kieltämättä mielikuvitusmatkatoimiston vikaa on. Kiinteällä vuosimaksulla pääset omakustannehuivi silmillä ränsistyneeseen karjalaismökkiin, jossa se tuoli, josta selkänoja on pettämässä liki makuuasentoon on rantatuoli. Ränsistyneestä katosta valuva vesi ei suinkaan ole sadetta vaan vesiputouksen virtausta. Leppoisa merituuli suoraan idän metsiköstä hyväilee ihoa, joka selittääkin paikalle saavuttuasi pois kerätyt vaatteet ja rahat. Ja se puteli, jota pitelet ei suinkaan ole tämän vankileirin, anteeksi lomakohteen "sorsa", vaan itse Gagarin cup. Paristollisesta radiosta soi repeatillä "Haaveissa vainko oot mun" ja vain taivas on auki. Ja aina palataan samalle pakettimatkalle, kun uusi kesä kääntyy.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siihen on haettava vastaukset muualta, ellei Jartsa kirjoittele tänne nimimerkillä @massaonvoimaa cameo-roolin takaa.
Älkää jakako bannia! Olisi kyllä cameo of all time. Isoimpina stoppareina miksi ollaan out viimeistään r2 pidän budjetin lisäksi valmennusta 3.viimeistä kautta sekä cameoJaria ja Vuorista. Sen verran minussa asuu ei-cameo Jaria tai sitten positiivista sokeaa fanipoikaa, että uskon aidosti pidemmälle kuin r2 etenemiseen. Kannun voitto menee sarjaan Lukon tai Liverpoolin mestaruus. Once in a lifetime.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli tuossa luettua ajatuksella tuo Otto Leskisen haastattelu Hesarista ja J Jalosen kommentit miehestä. Viime kauden pakistoa jos alkaa vertaamaan niin tulkitsen paikot näin:

Lööv-Lindbohm
Lepistö-Holm
Krejcik-Leskinen
Pudas&Lehtonen- xyz

Vahva mutu että se puuttuva pelaaja jota Kurri Vuorinen vielä on hakee on puhdas yv-pakki. Sen verran ns.hybridivaikutelma tuosta Leskisestä jäi tuon jutun perusteella.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tuli tuossa luettua ajatuksella tuo Otto Leskisen haastattelu Hesarista ja J Jalosen kommentit miehestä. Viime kauden pakistoa jos alkaa vertaamaan niin tulkitsen paikot näin:

Lööv-Lindbohm
Lepistö-Holm
Krejcik-Leskinen
Pudas&Lehtonen- xyz

Vahva mutu että se puuttuva pelaaja jota Kurri Vuorinen vielä on hakee on puhdas yv-pakki. Sen verran ns.hybridivaikutelma tuosta Leskisestä jäi tuon jutun perusteella.
Toivottavasti löytyy vielä. Alkaa olemaan kiire.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti löytyy vielä. Alkaa olemaan kiire.
Tässä vielä Jalosen sanat HS 20.7.2021:"

”Otto on hyvä yleispelaaja. Fiksu, liikkuu hyvin ja pystyy pistämään kiekkoa liikkeelle. Hän pystyy puolustamaan sekä pelaamaan yli- ja alivoimia hyvin.”

”Se on varmaan haaste Otolle itselleenkin, onko hän enemmän puolustava vai hyökkäävä. Jompaankumpaan olisi hyvä olla vähän kallellaan”, Jalonen sanoo.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Leskinen kai rooliltaan lähinnä Lööv aivoilla tai Krejcik jaloilla. AHL:n all stars-pakki jonka Habs olisi halunnut pitää. Pitäisi olla selkeä upgrde molempiin. Mutta ylivoiman ykkösmoottoriksi Leskisestä ei ole. Mutta pystyy kakkos yyveessä täyttää paikkansa ilman katastrofia.
 

Takasuora

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit,Jokerit,Manse PP
Itse taas olen varma että on suunniteltu ykkös yvpakki. Nähnyt Otolta tosi paljon pelejä,loistava liikkumaan viivassa ja ”lepistömäisesti” panttaamaan ja antamaan nolook syöttöjä.
Laukaus on myös todella kova mikä tulee yllättämään monet,saisi vain käyttää sitä useammin.
 
Tämä lause ja Gagarin Cup eivät kuulu millään tavalla yhteen.

Jokereiden rotaatiopelaajien tulisi olla tasoa Joensuu tai Anttila, jos puhutaan voitosta. Ei Ikonen.

Ihan samanlaisia ikosia sieltä kilpailijoiden rosterista löytyy. Jokereiden ongelma ei minusta niinkään ole alaketjujen tai rotaatiomiesten taso, vaan kärkiosaaminen.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen enempää negailematta jotenkin tuntuu, että tänä vuonna on ollut enemmän ilmassa näitä "ehkä"-kortteja. On venailtu Lehtosta, Filppulaa jne., toki varmasti näissä jutuissa on palstailmaakin välissä. Toivottavasti siellä on jotain varavaihtoehtoja, koska mahdollisista skenaarioista a) odotetaan edellä mainittuja ja kiinnitetään jos saadaan, b) tartutaan seuraavaksi parhaaseen jos mahdollista ja c) mitään hakua ei päällä ole ja katellaan syssymmällä viimeisin kuulostaa jo pelottavan todennäköiseltä. Ennen olisin vielä ostanut, että se plan b on olemassa, mutta lähivuosien historia kertoo toista. Näillä mennään sanois Virmanen.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sinne meni, siis Sveitsiin.

Ensimmäistä kertaa oli sellainen fiilis, että Filppula olisi Jokereihin voinut jopa tulla mutta ei sittenkään.

Nyt toivotaan, että Kurrilla ja Vuorisella plan B) jotain muuta kuin esim. seuraava lista:

a) Kristian Kuusela
b) Vili Sopanen
c) Ville Viitaluoma
d) Sakari Salminen
e) Jesse Niinimäki
f) Juha-Pekka Haataja
g) Jenni Hiirikoski
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ongelmaksihan tässä kohden (näin kerraten) muodostuu se, että kaikki ammattilaisjoukkueet ovat pitkälti ensi kauden joukkueensa kiinnittäneet, joten ryöstöjä on vaikea saada ja kun NHL näyttää palaavan normiin, niin leireiltä ei vielä kuukauteen irtoa pätevimpiä palasia. Saa olla hyvät kiikarit ja sulkakynä, että tällä hetkellä ne täsmäaseet löytää.

Noin muuten, en Filppulan tuloon uskonut, mutta kieltämättä hiukan nakertaa, että kun kerran mies on P-A:n ulkopuolelle ollut saatavissa, niin lipuu ohi. Vaan liksalla ja välimatkoilla ei pystytä kilpailemaan (vieläkään).
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Mä todellakin toivon ettei Filppulaa odoteltu oikeasti koko kesää. Ja nyt huomataan et ohi meni.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
vaan kärkiosaaminen.
Yhtä isoina tai isompina ongelmina pitäisin valmennuksen lähestymistä KHLssä menestymiseen/pelitapaa. Toki nyt Marjamäki on lausunnoissaan toistuvasti painottanut puolustamisen merkitystä. 3 kautta siinä meni.
Kärki on riittävä jos suorittavat kapasiteettinsa ylätasolla tai ylittävät sen. Tehojen osalta Kossila,Schroeder,ONeill,Jensen on se hyökkäyksen ydin, jonka tulee kantaa. Muut on täytettä ympärillä. Pakiston osalta vaarallisen paljon ollaan viivapelaamisessa Leskisen varassa. Tämä ennen kuin tiedetään kuka puuttuva herra x on.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Mika Niemi olis vapaana eikä ollut viime kaudella liigassa muutakuin varmaan paskimpia pelaajia aikoihin. "Mika et viittis tulla viel vuodeks saat saman ku Pihlström, ei me enää skoutat ku kesäki alkaa ollu lopulla. Me oltiin tossa lomalla ja venailtiin Filppulan vastausta, no ei tullu ja on vähä kiire. Ps sainattiin kans vanha tuttu ratsu Savinainen" allekirjoitus KV
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Odotellaan nyt kaikesta huolimatta rauhassa. 2.9 on vielä aikaa. Ikävää että VF ei tullut ja pakistostakin puuttuu ukko. Varmasti oltiin moukarilla Filppulan perässä. Samaa pelkään tehtävän Vatasen kanssa ja luun jäävän käteen. Ketäs muita suomalaisia ns.nhl drop-outeja on jäljellä?

Kausi voidaan aloittaa edelleen tällä miehityksellä, mutta epäilyt nousee sen suhteen että kuinka laadukasta äijää sieltä saadaan enää sisään. Toki voi olla hyvin niinkin, että yv on laskettu Leskinen-Holm varaan ja Grant stunttaa, jolloin haetaan peruspakkia. Ja hyökkäyksen osalta haetaan sekatyömiestä a la Mäenalanen. Näitä molempia on varmasti ainakin jonkin tasoisia saatavilla lokakuussakin.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kausi voidaan aloittaa edelleen tällä miehityksellä, mutta epäilyt nousee sen suhteen että kuinka laadukasta äijää sieltä saadaan enää sisään. Toki voi olla hyvin niinkin, että yv on laskettu Leskinen-Holm varaan ja Grant stunttaa, jolloin haetaan peruspakkia. Ja hyökkäyksen osalta haetaan sekatyömiestä a la Mäenalanen. Näitä molempia on varmasti ainakin jonkin tasoisia saatavilla lokakuussakin.

Luulen myös, että suunnitelma ainakin pakiston osalta on aloittaa näillä ja katsella. Leskinen on vielä toistaiseksi katsomaton kortti KHL-jäillä, joskin jos Holmista ja Grantistä pitäisi valita, niin ottaisin nähdyn perusteella toistaiseksi Grantin toiseen ylivoimaan. On hidasjalkainen, mutta vastapainoksi luo tilanteita ja laukoo hanakasti, kun taas Holmilla painotukset ovat olleet toisin päin. Joka tapauksessa siellä on kaksi yv-pakkia, mutta riskillä toki mennään. Lähempänä joulua tuskin löytyy valtterikemiläisiä kummempaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös