Jokerit kaudella 2021–2022 – joukkueen rakentaminen

  • 402 894
  • 2 904
Toivotaan. Pudotuspeleissä mikään ei indikoinut sen puolesta että herran pitäisi hädin tuskin olla 4 keskellä. Mutta kuten todettua niin sitä ei lasketa koska Jokerit :)

No luettele pelaajat Jokereista jotka ylipäätään kuuluu ammattilaistasolle jos katotaan viime pudotuspelejä? Toi on ihan naurettavaa paskaa, että jaksetaan olla kaikki heittämässä bussin alle välittömästi. Jos Jokereilla on lyödä 40 pisteen sentteri kakkosen keskelle niin asiat on helvetin hyvin. Jos Jokerit reagoi tähän hankkimalla vielä mahdollisesti paremman sentterin edelle, niin tilanne on vielä parempi.

Edit. Vaikka Schroeder olisi tehnyt pinna per peli Lokoa vastaan, niin Jokerit olisi silti lähtenyt lomille tosta sarjasta. Viime kauden jengissä rakennus epäonnistui, mutta fakta on se, että se jengi tai yksittäiset pelaajat eivät ole niin huonoja, mitä palstatotuus väittää. Jotkut alisuorittaa, jotkut ovat tasollaan, mutta harva ylisuoritti.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Jos oikeasti odottaa joukkueeseen vielä kolmea kärkihankintaa, niin tulee kyllä pettymään väkisinkin.

Ykkösketjun laitureiden statuksella Jokereissa pelaa Jensen ja O'Neill, joten tuskin on vastaavan satsauksen laituria tulossa enää sisään eikä tästä asiasta ole mun mielestä edes mitään mutistavaa. Myös Schroeder pelaa ykkössenan palkalla. Olen tietoinen ettei häneen siinä roolissa oltu täysin tyytyväisiä, mutta kyllä meidänkin lompakossamme pohja on. Jos tuohon oikeasti tulee Lehterä/Kossila vielä sisään, niin tyytyväinen saa olla tilanteeseen. Pakistoon on varmasti joku tulossa, mutta kyllähän tuossa porukassa Holm-Lindbohm-Grant-Sklenicka on määrällisesti riittävän paljon pakkeja top-neloseen. Kolmas yv-pakki Holmin ja Grantin lisäksi olisi hyvä saada, mutta voi hyvin olla ettei hänen statuksensa muuten ole ykkösparissa.

Vahvistuksia kyllä tulee, mutta satavarma en ole siitä että yhdellekään pelipaikalle olisi enää ykkösheppaa hakusessa. Senan tontti ehkä todennäköisin, ykköspakki mahdollinen ja laituriin en itse ainakaan usko.
Kolme yhdensuunnan sopparia auki. Hyökkäyksestä poistui 4 äijää. 2 tullut. Totta helvetissä täytyy tulla kaksi sisään vielä.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
No jos vertaa lähteneitä pelaajia jo sisään tulleisiin, niin minusta ei ainakaan vaikuta uskottavalta, että resursseja olisi enää tuohon, mistä kirjoitat.

Etenkin pakiston suhteen uskoakseni Holmia on ajateltu keskeiseen yv-rooliin ja Lindbohmia alivoimapelin peräpään johtohahmoksi. Eikä tällaisia pelaajia ole minun nähdäkseni saatu halvalla, vaan kaiken järjen mukaan kolmas sisään tuleva pakki on heikompaa kaliiberia, jotta sisään tuleva pakkikolmikko voisi kokonaisuutena olla samassa hintaluokassa kuin poistunut kolmikko Pudas, Lööv ja Lepistö.

Myös vaatimukset ykkösketjun laiturista ovat vähän erikoiset, kun joukkueen johtavat laiturit Nelli ja Jensen jatkavat edelleen. Turusen voi mielestäni nähdä Savinaisen korvaajana ja Björninen korvaa Pihlströmiä/Mäenalasta. Minun laskelmissani tulossa olisi kärkisentteri ja yksi alaketjujen duunarilaituri, niin rosteri voisi olla hintaluokaltaan samaa tasoa menneen kauden kokoonpanon kanssa.
Meillä on tasan yksi maalintekijä. Pari playmakeriä, loput rouhija, raastaja köyrijöitä. Se yksikään maalintekijä ei kovin erikoinen ole, 20 maalua ei mene edes rikki.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todella mielenkiintoinen veto, Laaksolla nimittäin ei kokoa lukuunottamatta oikeastaan mikään ominaisuus riitä liigaan. Siis nimenomaan sellaiseen nelosen rouhijan rooliin, joka hänen hommansa käytännössä olisi olla. Pelillisesti hän ei ole kummoinen mies edes Mestikseen, mutta eiköhän siis kuitenkin se KiVa silti kutsu..

Porissa muuten näytettiin myös Mäkisen kaksosille ovea (kait, olisi kova yllätys jos yhtäkkiä vielä tekisivät jatkopaperit). He siis sitten seuraavaksi takaisin teidän leipiin?
Kyllä se silti painavia taklauksia jakelee, vaikka pelikäsitys puutteellinen. Jos yhtään vertaa, ennemmin Laakso, kuin kaksi Mäkistä. Mielestäni aihiota on rouhijan rooliin ja kehittynyt kuitenkin pikkuhiljaa, muutoin yllätti kyllä tämä siirto.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kyllä se silti painavia taklauksia jakelee, vaikka pelikäsitys puutteellinen. Jos yhtään vertaa, ennemmin Laakso, kuin kaksi Mäkistä. Mielestäni aihiota on rouhijan rooliin ja kehittynyt kuitenkin pikkuhiljaa, muutoin yllätti kyllä tämä siirto.
Mitenkäs on luistelun laita? On kuulemma tehnyt hommia ainakin sen eteen?

Tappeleeko? Vai tapellaanko liigassa enää muutenkaan...
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos ajatusmaailma on, että Jordan Schroeder riittää ykkössentteriksi ja Alex Grant ykköspakiksi, niin mitä helvettiä me tehdään KHL:ssä? Jos me kipataan 10 miljoonaa vuodessa Liiga+ -tason joukkueeseen ilman että a) täytetään oikeat paikat oikean roolin miehillä ja b) ylipäätään hankintaan tietyn roolin pelaajia tarpeeksi joukkueeseen, niin ihan turha höpöttää mistään mestaruuksista edes nappikausien tasolla. Kun omistajilla, seuralla ja faneilla ei ole mitään vaadetasoa, niin ihan turha kaataa tuota rahaa pelkkään osallistumismaksuun. Soitetaan Teemu Eronen takaisin ja värvätään Liigasta kaikki keskitason pelaajat jotka vaan satutaan saamaan. Tai palataan Suomi-sarjaan Ässäarvasta nostetulta budjetilla united smile -hengessä ja kauden jälkeen harmitellaan, kun ei päästy pudotuspeleihin taaskaan ja hangataan joukkueen ja valmennuksen selkiä niin että nahka irtoaa. Jos on välillä negatiivisuuden taso palstalla omassa luokassaan, niin yhtä paljon vituttaa tuo jatkuva valkopeseminen muutaman nimimerkin osalta. Olis voinut mennä Vitutus-ketjuunkin, mutta ihan sama. Kohta siellä on taas joku kolmen kommentin vuosikirjoittelija kertomassa kuinka kaikki on perseestä kun ei voida leikkiä asioiden olevan täydellisesti.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toi on ihan naurettavaa paskaa, että jaksetaan olla kaikki heittämässä bussin alle välittömästi.

eivät ole niin huonoja, mitä palstatotuus väittää.
Ota nessu. Vie Marjalle ja Kurrille myös.

Jos joku on naurettavaa paskaa niin se hymistely, pään silittäminen, kaiken ymmärtäminen - kausi toisensa perään kun sukelletaan. Tässä nimenomaan VÄLITTÖMÄSTI ei ole tapahtunut mitään vaan kärvistellään 4.kausi samaa paskaa Marjan johdolla. Nimenomaan sitä bussin alle heittämistä ei muualla ole tapahtunutkaan kuin fanien keskuudessa. Toimisto jakaa jatkoja. Muualla painetaan junnuja sisään jos ei peli käy. Meillä tehdään mitä? Selitellään höpöjä fanitapahtumassa junnujen tilaisuuksista. Sanaa rotaatio ei edes ymmärretä. Onko se joku uusi teknologia? Joukkue ei pelaa Marjamäelle, Kurria ei tunnu haittaavan. Sitoutumista ei ole.

Jälkimmäiseen lainaukseen: ei tarvita palstatotuutta riittää kun katsoi kentälle. Numerot on taululla. Game over.

Schroederin osalta jos olisi sen pisteen per peli tehnyt niin jotain lupausta paremmasta voisi odottaa.

No easy way out.
 
No easy way out.

Nii, että yksi huono kausi ja sä heität puolet joukkueesta pihalle. Millä tavalla sä rakennat seuraavan jengin? Luuletko, että nämä toimistolla ei tekisi radikaaleja ratkaisuja jos olisi mahdollista?

Jengin sisällä tiedetään asiat paremmin kun yksikään meistä täällä palstalla. Ymmärrän vaatimustasoa, mutta en ymmärrä poraamista asioista joihin ei voi vaikuttaa. Ei noi pelaajat saa jatkoja jos niihin ei uskota tai niistä ei tiedetä.

Valmentajan vaihtaminenkin olisi niin helppoa ja kivaa, mutta onko tulijoita pestiin? Mitä sit jos P. Kangasalusta on head coach jollain helvetin sumppulätkällä ja tulisi tukkaan? Sitten huudeltas Marjan perään.

Tää on ihan käsittämätön keskustelu, joka ei johda mihinkään loppupeleissä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nii, että yksi huono kausi ja sä heität puolet joukkueesta pihalle.

Tää on ihan käsittämätön keskustelu, joka ei johda mihinkään loppupeleissä.
Lisätietoja tästä yhdestä huonosta kaudesta? En tiedä mikä fiksaatio on yhteen huonoon kauteen.Ihan on useampi ollut. Marjan aikana 2/3 ja 1/3 kesken. Myöskään ei syyntakeettomaksi tarvitse alkaa - onko tulijoita päävalmentajaksi tasoisilla heitoilla tai ehdotella jotain kangasalustoja päävalmentajaksi. Ei Jokerit pelaa Mestistä. Vaikka vaatimustaso ilmeisesti tulee sieltä. Käsittämättömän tasoista juttua.

Jälkimmäisestä lainauksesta samaa mieltä.
 
Lisätietoja tästä yhdestä huonosta kaudesta?

Vuonna -67 perustettu Helsingin Jokerit on pelannut jääkiekkoa reilut 50 vuotta ja niistä kuusi ei ole päättynyt pettymykseen.

Jokainen kausi kauden 2001-02 jälkeen on ollut huono. Me kaikki tiedämme sen. Jokereiden kohdalla kaikki muut kuin mestaruus on huonoja saavutuksia.

KHL:ssä meidän johto huutaa, että tavoite on Gagarin Cup. Vielä yhdelläkään kaudella ei olla oltu kahdeksan perättäisen voiton päässä siitä. Yhdellä kaudella on voitettu kuusi ottelua pudotuspeleissä.

On fakta ettei me voida olla tyytyväisiä siihen, mutta mikä on realistinen odotusarvo?

Itse ajattelin viime kauteen tultaessa, että Schroeder on pelillinen liideri. Mäenalanen ottaa roolituksen kautta kakkossentterin roolin. Norman on pätevä kolmonen ja nelosessa käy sitten joku pelailemassa.

Regin tuli takaisin, joten elämä oli valoisampaa, kun alko todellisuus tulla vastaan.

Puolustus oli olosuhteisiin nähden läpimätä. Joukkueeseen hankittiin pelaajia joista ei ollut nousemaan sille tasolle kuin oli odotettu.

Siihen päälle koronat ja kaikki pudotuspelit venäjällä, niin morjes.

Kuten sanoin, tuossa joukkueessa ei ollut rosterissa juuri ketään sellaista pelaajaa, jonka kohdalla voisi sanoa pleijareiden menneen nappiin. Sitten lisätään valmentaja, joka haluaa peluuttaa kiekollista ja superhyökkäävää pelitapaa, ja tälle ei ole palaset kohdallaan, niin soppa on valmis.

Siinä kohtaa on ihan sama voitatko neljä pudotuspeliottelua vai et yhtään, kun mestaruudesta ei yksinkertaisesti pysty pelaamaan.

Nyt Marjamäki saa jatkaa, koska sopimusta on jäljellä ja rosterin ongelmat tiedetään. Joukkueeseen pyritään tuomaan pelitapaan ja systeemiin toimivampaa jätkää, jotta nykyinen runko, joka häviää valmentajan kanssa ensi kauden jälkeen saadaan maksimaaliseen suoritukseen. Onko se sitten 1st round exit vai jotain muuta, sen aika näyttää.

Jokereiden resursseilla ei voi tehdä liian hätiköiviä päätöksiä. On pakko ajatella tätä hetkeä ja tulevaisuutta. Palkalla ei pysty pelaajia haalimaan, mutta muilla keinoilla voi.

Siksi mä ostan tän toimiston puheen ja jutut. Ihan turha lähteä räjäyttämään pakkaa, jossa on kuitenkin todella monta laadukasta palikkaa joiden varaa rakentaa ensi kausi.

Me kaikki tiedetään, että Jokerit pystyy parhaimmillaan pelaamaan todella viihdyttävää jääkiekkoa jolla tulee voittoja. Se, että miten tämä toimii lopulta pudotuspeleissä niin selviää erikseen jokaisessa pelissä. Mikäli joukkue vain hitsautuu yhteen, niin tälläkin pelitavalla noilla jätkillä on mahdollisuus menestyä, kun otetaan tarvittavat blokit ja puolustetaan sitoutuneesti omaa maalia.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tää on ihan käsittämätön keskustelu, joka ei johda mihinkään loppupeleissä.

Joo ei anneta mitään kritiikkiä ja jatketaan vaan selän pesua. Sehän on toiminut tähänkin asti. Häviämisen kulttuuri on jäänyt pysyvästi Arenalla ja ns. Luuseri-kulttuuri on ottanut vallan. Aika helvetin pitkä puoli vuotta taas odotella ja sitten pelit loppuvat taas maaliskuun alussa. Olisi kiva että ne pallit kaivettaisiin vihdoin esiin ensi kaudella. Koskee koko organisaatiota.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
No kyllä se kakkosessa menee kun on ykkössentteri edellä. Ei tässä Stanley Cupista pelata.

No viime pudotuspelit ei kyllä kielinyt edes vähää alusta että Schroeder olisi mikään ykkösheppa johon kannattaa kääntää katseen kun tarvitaan vastuunkantoa. Ja runkosarjan esityksetkin oli aivan liian epätasaiset kärkijätkälle, palkka on kärkijätkän esitykset ja asenne ei.
 
No viime pudotuspelit ei kyllä kielinyt edes vähää alusta että Schroeder olisi mikään ykkösheppa johon kannattaa kääntää katseen kun tarvitaan vastuunkantoa. Ja runkosarjan esityksetkin oli aivan liian epätasaiset kärkijätkälle, palkka on kärkijätkän esitykset ja asenne ei.

Nii, sitä just. Jordan kakkoseen ja esim. Lehterä edelle, niin tommonen 40pst kaveri on aika hyvä tähän jengiin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KHL:ssä meidän johto huutaa, että tavoite on Gagarin Cup.

superhyökkäävää pelitapaa, ja tälle ei ole palaset kohdallaan,

Palkalla ei pysty pelaajia haalimaan, mutta muilla keinoilla voi.

Siksi mä ostan tän toimiston puheen ja jutut. Ihan turha lähteä räjäyttämään pakkaa, jossa on kuitenkin todella monta laadukasta palikkaa joiden varaa rakentaa ensi kausi.
Lainasin mielestäni avainkohtia. Jos johto huutaa tavoitteeksi kannun niin ei kait se ihme ole jos sitä kritiikkiä tulee kun pullahdetaan 4/7 r1 ulos?

Kun pelataan KHL:ssä niin superhyökkäävässä pelitavassa ei kovin isosti järkeä ole. Ylipäätään superhyökkäämisellä ilman pitävää puolustamista harvassa palloilusarjassa voittaa mitään. Nyt sarjana on KHL, jossa peli on keväällä ultradefensiivistä. Maalaisjärkeen en saa tätä yhtälöä, jota Marjamäki yrittää. Näen kyllä mitä yrittää, mutta sarja ja materiaali ovat väärät. Edes SKA ei voita kannua superhyökkäämisellä. Sen ymmärrän että pelitavalla haetaan etua ja siinä Marjamäki on jäljillä.

Kahdesta viimeisestä lainauksesta en saa kiinni. Avaatko vielä, että miksi ostat toimiston jutut? Koska Jokerit saa pelaajia muilla keinoilla? Koska Marjamäelle ei ollut oikeat palaset?

Mitä tulee viihdyttävyyteen - olen sanonut ennenkin: Jokerit nimisessä organisaatiossa voitaisiin ottaa fokus pariksi kaudeksi voittamiseen tyylistä viis. Jos se on sitten huono asia, että voitetaan ilman viihdyttävyysarvoa pari kannua niin sellaisella parin kymmenen vuoden otannalla voi sanoa, että entiseen päästään nopeasti takaisin. Sanoisin, että harva täällä kritiikkiä antaisi vaikka pudotettaisiin Tsska 4.pelissä kaikissa 1-0 tuloksin.
 
Mitä tulee viihdyttävyyteen - olen sanonut ennenkin: Jokerit nimisessä organisaatiossa voitaisiin ottaa fokus pariksi kaudeksi voittamiseen tyylistä viis. Jos se on sitten huono asia, että voitetaan ilman viihdyttävyysarvoa pari kannua niin sellaisella parin kymmenen vuoden otannalla voi sanoa, että entiseen päästään nopeasti takaisin. Sanoisin, että harva täällä kritiikkiä antaisi vaikka pudotettaisiin Tsska 4.pelissä kaikissa 1-0 tuloksin.

Mä ottaisin Jokereiden mestaruuden tai jonkun TsSKA:n tiputtamisen millä hinnalla hyvänsä, mutta mistä sä kaivat ne jätkät Jokereihin nykyisillä resursseilla joilla pistetään TsSKA nippuun vaikka neljä kertaa 1-0 -lukemin?

Mä luotan, että hyökkäävä pelitapa ja kiekkokontrolli on toimiva systeemi, jos Jokerit meinaa pärjätä. Puolustaminen on loppupeleissä harvinaisen yksinkertaista ja se lähtee jo hyökkäysalueelta. Sitoutunut ja asennoitunut jengi voi puolustaa laadukkaasti vaikka kiekolla pelattaisiinkin sexy-hockeya. Siinä on vaan niin monta muuttujaa, mitkä sitten lopuksi vaikuttaa siihen, voitatko pelin vai häviätkö pelin, ja siten samalla kaavalla sarjat yms.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitenkäs on luistelun laita? On kuulemma tehnyt hommia ainakin sen eteen?

Tappeleeko? Vai tapellaanko liigassa enää muutenkaan...
Ei nyt sentäs Pihlströmin kanssa kannata kilpailla, ei mikään raketti, eikä hitain, kokoisekseen luisteli mielestäni ihan hyvin. Ei välttele kahinoita, jos nyt oikein muistan, liigassa ei paljoa tapella. Ässien keskusteluosiossa hänellä ihan oma keskusteluketju, sieltä voi lukea kommentteja, pääsääntöisesti positiivisia.
 
Viimeksi muokattu:

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä ottaisin Jokereiden mestaruuden tai jonkun TsSKA:n tiputtamisen millä hinnalla hyvänsä, mutta mistä sä kaivat ne jätkät Jokereihin nykyisillä resursseilla joilla pistetään TsSKA nippuun vaikka neljä kertaa 1-0 -lukemin?

Mä luotan, että hyökkäävä pelitapa ja kiekkokontrolli on toimiva systeemi, jos Jokerit meinaa pärjätä. Puolustaminen on loppupeleissä harvinaisen yksinkertaista ja se lähtee jo hyökkäysalueelta. Sitoutunut ja asennoitunut jengi voi puolustaa laadukkaasti vaikka kiekolla pelattaisiinkin sexy-hockeya. Siinä on vaan niin monta muuttujaa, mitkä sitten lopuksi vaikuttaa siihen, voitatko pelin vai häviätkö pelin, ja siten samalla kaavalla sarjat yms.
Hmm..en saa logiikasta kiinni. Keskimäärin se puolustaminen on helpompaa kuin hyökkääminen. Rikkominen helpompaa kuin rakentaminen. Puolustavien pelaajien hankkiminen ja pelitavan luominen kuin hyökkäävien pelaajien ja pelitavan. Syystä jälkimmäisille pelaajille myös maksetaan enemmän palkkaa.

Tämän myötä sanoisin, että merkittävästi relevantimpi kysymys on se, että mistä Jokerit aikoo ne pistemiehet hankkia jos aikoo hyökätä mestariksi näillä resursseilla? En saa analogiastasi kiinni. Uskot siis siihen että Jokerit saa haalittua ennemmin niin kovan hyökkäyksen noilla resursseilla että sillä on mahdollisuus menestyä hyökkäämällä? Avaatko?

Sen allekirjoitan että puolustaminen alkaa jo hyökkäysalueella ja on paljon asenteesta kiinni.
 
Tämän myötä sanoisin, että merkittävästi relevantimpi kysymys on se, että mistä Jokerit aikoo ne pistemiehet hankkia jos aikoo hyökätä mestariksi näillä resursseilla? En saa analogiastasi kiinni. Uskot siis siihen että Jokerit saa haalittua ennemmin niin kovan hyökkäyksen noilla resursseilla että sillä on mahdollisuus menestyä hyökkäämällä? Avaatko?

Onhan tuossa ihan riittävä jengi. Muutama täsmäase mitkä on kaikille tiedossa tohon ja siihen se asenne, ja sitoutuneisuus niin mahikset on voittaa. Siinäpä se.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Onhan tuossa ihan riittävä jengi. Muutama täsmäase mitkä on kaikille tiedossa tohon ja siihen se asenne, ja sitoutuneisuus niin mahikset on voittaa. Siinäpä se.

Varmaan ihan asiallinen kysymys on, että mistä se sitoutuneisuus ja asenne yhtäkkiä löydetään. Penkin takana jatkaa sama dollarin ilme ketä ette ikimaailmassa voi edes kuvitella hyppäävänsä penkillä äijien eteen ja tsemppaavan äijiä kuin viimeistä päivää. Ainut kerta, kun näette Marjamäen tuossa on kun pitää olla tuomareille itkemässä.

Ja kapteenina jatkaa suurella todennäköisyydellä sama kaveri ketä vitutti kauden loppuminen tällä kaudella vähemmän kuin meikäläistä tänään pallon lyöminen vesiesteeseen Nokian golfkentän 17. reiällä.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Lisätietoja tästä yhdestä huonosta kaudesta? En tiedä mikä fiksaatio on yhteen huonoon kauteen.Ihan on useampi ollut. Marjan aikana 2/3 ja 1/3 kesken. Myöskään ei syyntakeettomaksi tarvitse alkaa - onko tulijoita päävalmentajaksi tasoisilla heitoilla tai ehdotella jotain kangasalustoja päävalmentajaksi. Ei Jokerit pelaa Mestistä. Vaikka vaatimustaso ilmeisesti tulee sieltä. Käsittämättömän tasoista juttua.

Jälkimmäisestä lainauksesta samaa mieltä.
Tämä. Viime kausi voitaisiin nopeammin unohtaa ellei Marjan s1 suurin osa näistä samoista sepistä olisi ollut mukana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös