Jokerit kaudella 2020–2021 – joukkueen rakennus

  • 377 072
  • 1 898

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Kyllä toivoisin että sieltä tulee vielä sentteri, maaleja tekevä laituri ja rotaatiosentteri. Junttila korvaa Oksasen, Schroeder Reginin. Moses, Kontiola, Niemi pitäis vielä paikata. Halmeen näkisin siinä myttysroolissa, mistä saa sitten yllättää menemällä eteenpäin viime kaudesta. Varsinkin kun on näin paljon puhuttu että joukkue vahvistuu Gm:n ja päävalmentajan suulla. Pohjois-Amerikasta tulijoita tuskin ollaan vielä hetkeen julkistamassa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Oho. Tämä tuli täysin puskista.

Liigan paras puolustaja viime kaudelta. Parempi kuin Kemiläinen monipuolisuutensa puolesta. Hyvä hankinta.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tämähän alkaa jo tuntua sille että Kärpät on Jokereiden farmiseura. Tuleekohan virallinen tiedote vielä ulos
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Näyttäisi ainakin siltä, että toimistolla on vuoden harharetken jälkeen heitetty roskakoriin tuo monien palstalaisten vihaama suomalaisten pelaajien haaliminen. Oisko jopa yli puolet 25 pelaajan ykkösringistä ulkkareita ensi vuonna?
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Krejcik pääsi hiipimään täysin puun takaa, onko tässä se kuuluisa mestaruustsekki?
Viime kauden teema jengin suomalaistamisesta näyttää ainakin jääneen yhden kauden teemaksi.
Ihan positiivinen hankinta mielestäni, Krejcik oli hyvä viime kauden liigassa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mikä se ulkomaalaiskiintiö sitten KHL:ssä nyt on? Tuleeko Pudas?

Vähän mietityttää, josko Pudas osoittautuikin arvaksi ja nyt se Kemiläinen nähdään suomalaisena hänen tilallaan. En epäile paria palstan huhuilijaa yhtään, joten tässä on voinut käydä jotain viime metreillä.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Oisko jopa yli puolet 25 pelaajan ykkösringistä ulkkareita ensi vuonna?
Tällä hetkellä laskujeni mukaan 10/20 sopimuksesta on ulkkareita. Halmeen laskin rosteriin, mutta Hirvosen ja muut junnut jätin pois laskuista.

Toivottavasti jäljellä olevat noin kolme (?) sopparia olisivat kotimaista tuotetta, muuten saa taas koko kauden kuunnella juttuja muukalaislegioonasta.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Tohon vielä Leppä, Pudas, Reginin korvaava 2.sentteri ja Moseksen korvaava kärkikenttien laituri ni alkaa olemaan jengi kasassa
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Toivottavasti se Pudas tosiaan olisi edelleen tulossa. Jos puolustukseen nyt lisäisi nimet Friman+Lepistö niin olisi vain 1/8 rightin pakkeja mikä ei missään nimessä ole optimaalinen tilanne. Ei toki siis missään nimessä ylitsepääsemätön asia mikä estäisi sarjassa pärjäämisen, mutta kuten todettua niin ei myöskään missään nimessä optimaalinen tilanne.

Jonain kauniina päivänä olisi vielä hieno nähdä sellainen 4 L ("Lepistö", "Krejcik", "Sklenicka", "Kivistö") + 4 R ("Grant", "Pudas", "Hakanpää", "Rantakari") - setti puolustuksessa mitä esim. Suomen maajoukkueessa usein ehdottomasti haetaan.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Olisko näin et Erosen sopimus puretaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti jäljellä olevat noin kolme (?) sopparia olisivat kotimaista tuotetta, muuten saa taas koko kauden kuunnella juttuja muukalaislegioonasta.

Ne huutelee, jotka eivät tiedä. Otetaan esimerkkinä vertailu tämänhetkisestä tilanteesta Jokereitten ja IFK:n välillä. Jätin 0-5 peliä pelanneet junnut suoraan pois laskuista.

Jokereissa tämänhetkisillä sopimuspelaajilla (Lepistö ei siis mukana) yhteensä pelejä keskiarvolla 102 runkosarjaa ja 12 playoffia.
IFK:ssa tämänhetkisillä sopimuspelaajilla 107 runkosarjaa ja 13 playoffia.
Mennään siis aika tasoissa IFK:n kanssa, mitä tulee keskiarvoon pelien määrästä seuran edustuspaita päällä per pelaaja.
Jos jätetään eniten pelejä pelannut kummastakin joukkueesta pois muuttamasta suhteettomasti keskiarvoa (Eronen 281+27 & Petrell 606+87), niin ehkä tulee vielä olennaisempi kuva keskiarvosta.
Jokerit 94 ja IFK 88 runkkapeliä per pelaaja.

Tuosta voidaankin sitten vetää seuraava johtopäätös, että Jokereitten ja IFK:n välillä ei ole mitään merkittävää eroa peliurien pituudessa seuran edustusjoukkueessa ottaen vielä huomioon sen, että Jokereilla tuossa on useampi uusi nollan pelin hankinta mukana, joita ei IFK:n listauksessa ollut. Voidaanko siis vetää johtopäätös, että keskimäärin ura siis Jokereissa onkin pidempi kuin IFK:ssa ja siitä johtuen kotoisessa liigassa pelaava "stadilainen" IFK onkin itse asiassa enemmän muukalaislegioona kuin venäläisessä KHL:ssä pelaava kansainvälinen ja "pelkästään ulkkareista" koostuva Jokerit?

No, jokainen tehköön omat johtopäätöksensä. Se on kuitenkin kohtuullisen varmaa, että keskimääräinen peliura Jokereissa ei ole tippunut liigavuosiin verrattuna, vaikka nimet selässä ovatkin muuttuneet.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Voidaanko siis vetää johtopäätös, että keskimäärin ura siis Jokereissa onkin pidempi kuin IFK:ssa ja siitä johtuen kotoisessa liigassa pelaava "stadilainen" IFK onkin itse asiassa enemmän muukalaislegioona kuin venäläisessä KHL:ssä pelaava kansainvälinen ja "pelkästään ulkkareista" koostuva Jokerit?
Tästä olikin muistaakseni noin kaksi vuotta sitten juttua jossain iltapäivälehdessä. Siinä vertailtiin Liigajoukkueiden ja Jokereiden pelaajiston vaihtuvuutta aikaisemmilta kausilta ja Jokerit oli, ilmeisesti monen yllätykseksi, yksi vähiten ukkoja vaihtaneista joukkueista sen hetkisessä listauksessa. Miellän jutun ajankohdan Jalosen loppuhetkiin tai Marjamäen saapumiseen.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Ja onhan tuo ihan täysin loogistakin mistä @McMulligan tuossa puhuu, kun miettii kahta seuraavaa asiaa:

1. Jokerit hankkinut KHL aikana aika paljon kokeneita pelaajia ketkä ovat jo maailmaa kiertäneet (ja esim. kokeilleet sen NHL-kortin) ja nyt mielellään asettuneet "kodiksi"
2. KHL ja sitä myöten Jokerit on "ravintoketjussa" korkeammalla kuin HIFK (ja Liiga), joten mahdollisia lisästeppejä suuremmille tiesnesteille on vähemmän otettavaksi. Kun Liigasta pelaajat tähyilevät KHL:n, SHL:n, NLA:n ja NHL:n suuntiin ainakin, niin vastaavista Jokereista seuraavat stepit ovat NHL ja ehkä KHL:n isommat seurat. Ja sitten sulkumerkkeihin NLA, koska tuo Sveitsi on varmasti sellainen mahdollisuus minkä moni haluaa kokea, jos hyvillä ehdoilla (rahalla) sinne tarjouksen saa.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Ensimmäisen viikon vahvistuksista mietteitä:

Lindbäck: Korvaa Niemen 100-0. Taistelee tasapäin ykkösveskarin paikasta. Ehkäpä tasokkain veskaritandem KHL-aikana.

Schroeder: Ykkössentteri. Loistava haku. Nopea, taitava ja tehokas. Potentiaalia 50 pinnaa vaikkapa O'Neill rinnalla. Tehoissa korvannee tämän kauden the sentterit Reginin ja Konnan.

Junttila: Ensireaktio oli Meh. Toki jotenkin tätä siirtoa on osannut odottaa Marjamäen aikana. Pinna/peli liigassa. Saako ulosmitattua itsensä myös kovemmassa liigassa. Potentiaalia joukkueen sylkykupuksi. Toki kuuluisaa potentiaalia on olla solidi 2-3 kentän peliätekevä laituri.

Krejcik: Puskista tullut vahvistus puolustuspäähän. Haiskahtaa Lepistön korvaajalta ja voi hyvinkin olla kohennus vs Leppariin, jonka käyrä valitettavasti on hiukan alaspäin menossa. Liigan parhaimmistoa ellei paras puolustaja kahdelta viime kaudelta. Yleispuolustaja, jolta löytyy kuitenkin hyvät kädet ja ok pyssy.

3 1/2 / 4 posia. Ensi viikolla sitten lisää.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pudas - Grant
Kreitsik - Sklenicka
Kivistö - Lööv
Eronen - Friman

Onhan tuo puolustus nyt lähtökohtaisesti aika hmv verrattuna viime kauden alkuun. Löövin tilalle Lindbohm ja Pudaksen tilalle Leppä, niin heti näyttäisi seksikkäämmältä. No, näillä mennään, eikä auta itku.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Aika erikoista jos Leppä mopettais jo. 35v vasta. Ja vielä viikko sitten Kurri kertoi Lepistön tilanteen ratkeavan toukokuun aikana. Veikkaan et Frimanin kauppa meni puihin ja siksi Krejcik tuli.
 
Joensuu - Schroeder - O'Neill
Omark - Mäenalanen - Jensen
Savinainen - Norman - Haapala
Ikonen - Pihlström - Anttila
Junttila - Hirvonen - Halme

Jensen tekis 30 maalia tuolta paikalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös