Jokerit kaudella 2020–2021 – joukkueen rakennus

  • 377 063
  • 1 898

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Täälähän huhuillaan jo kaikkien aikojen rosteria tulevalle kaudelle... Kyllähän tossa viisari värähtää kun noita nimiä lukee. Olisko mitään järkeä iskee tukku rahaa pöytään ja koittaa kosiskella Lennu Petrelliä meille? Viime kausi 34 ottelua 2+1 tehoilla. 35v nuori ja uralla vielä eteenpäin menossa,ajatuksia?
Sinänsä varma tapaus, että ensi kaudella selvää nousua tehotilastossa. Luultavasti tuplaa maalimääränsä (Vantaalla, anteeksi Vantaa).
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eihän tuosta enää puutu kuin puolustukseen Kukkonen. Pakkipariksi sitten lisää paluumuuttajia Kankaanperän tai Marko Kauppisen muodossa, on ihan makuasia kumman haluaa.

Miten olisi Joni Haverinen?
- HIFK-kasvatti, muttei nauti ihan erityisen suurta suosiota palstalaisten keskuudessa. Eikös tämä olisi match made in heaven?
- Samassa seurassa kaudella 2008-09 oli tehotilastolla mitattuna joukkueensa 2. paras pakki ja Mikko Turusen kanssa ainoa plussan puolelle runkosarjassa päätynyt.
- Kansainvälistä kokemusta, myös KHL:ää ajatellen Valko-Venäjältä ja Kazakstanista. Oliko tuolla nyt pelikokemusta kuudesta eri maasta? Ei siis pitäisi tuntua missään, vaikka jossain keskellä-ei-mitään pitäisi käydä pelaamassa tiistainen hokimatsi.
- Miehen mitoissa, Eliteprospects näyttää lukuja 190/90.
- Junnumaajoukkueista taustaa, pakko olla siis lupaava.
- Kokemusta voittamisesta, kahtena kautena Puolassa kausi päättyi pronssimatsin voittoon. Lisäksi junnuissa sai pari pronssia, eli kaudet tuppaavat päättymään viimeisen matsin voittamiseen. Niin kuin meilläkin kävi tällä kaudella. Sattumaako?
- Viime kaudet skulannut Vantaalla, joten hintalappu tuskin on karmea. Lisäksi Helsinki on kaupunkina tuttu, vaikka EP:ssä syntymäpaikan kohdalla lukeekin Uusikaupunki.
- Joensuun joukkuekaveri junnumaajoukkueissa, toiveissa olleen Hännikäisen joukkuekaveri Kiekko-Vantaalta ja vastaavaa, eli tuttu jätkä kopissa monelle.
- Ei ehkä pelaaja parhaassa iässä, mutta saman luokan edustajana sanoisin että mies parhaassa iässä.
- Pistekeskiarvo parani Kazakstaniin siirtyessä, parani entisestään Puolaan siirtyessä ja toissakaudella Vantaalla vieläkin otti askeleita eteenpäin. Pelaajauran voisi sanoa olevan nousussa.

No joo, se hassuttelusta.

Jos vakavasti puhutaan, niin vaikea kesä on edessä koronan takia. Periaatteessa kun homma on niin, että en välttämättä uskaltaisi edes lyödä vetoa sen puolesta, että KHL:ää pelattaisiin. Venäjällä paukahti juuri se melkein 2200 tapausta lisää, kappalemäärissä mitattuna siis melkein jenkkien tasolla. Terveydenhuollon osalta tuolla ollaan vähän mitä sattuu ja alkuun koko koronaa eivät kauhean vakavasti ottaneet, joten saa nähdä millaiseksi meno yltyy. Päälle kunnon globaali talouskurimus, niin tässä nyt sitten ollaan. Onko matkustusrajoitukset poistettu syksyllä? En löisi vetoa tämän asian puolesta, ja en toki poliittisesti sanottuna sitä vastaankaan, mutta oletusarvoisesti voisi kuvitella matkustuksen vapautuvan viimeisten asioiden joukossa. Mitenkä löytyy hilloa? Pidetäänkö sarja ja seurat rahoissaan, vai olisiko esimerkiksi Jokerien kymppimillin sponsoroinnin sijasta kymppimillin investointi hengityslaitteisiin (joista voi vetää toki välistä) poliittisesti parempi veto? Ketä tuolla enää on edes mukana? Valko-Venäjällä on spedeilty ja pikkuhiljaa alkaa tulemaan synkkiä päiviä, Kiina on Kiina ja luulisi venäläisillä pienemmilläkin seuroilla olevan vaikeat ajat.

Mä näkisin, että tässä tilanteesa on Jokereilla kolme eri vaihtoehtoa:
- Varaudutaan siihen, että sarja alkaa normaalisti ja hankitaan pelaajat sen mukaisesti. Kassatilanteen osalta NN on ratkaisevassa asemassa, ja käytännössä päättää sen, minkälainen rosteri saadaan kasaan. Vaikka budjetti olisi tuplat, kassavirtalaskelmat täytyy huomioida. Jos puhtaasti urheilullista puolta hakee, tämä olisi varmin tie menestykseen. Riskinä toki se, että kassan on oltava kunnossa. Tuosta kun pelataan syys-, loka- ja marraskuu tyhjille katsomoille ja joulukuussakin tökkii kun ihmiset eivät uskalla käydä massatapahtumissa tai talous ei kestä, niin ei se auta jos huhtikuussa sponssimassit tippuvat tilille.
- Nykyiset sopparit julkistetaan ja sen jälkeen parin kuukauden rekrytauko, pl. jos ns. pakkohankintana pidettävä pelaaja kyselee mikä tilanne. Tarkoituksena varmistaa kassan riittäminen jos NN heittäytyy vaikeaksi tai sopimus ei taivu esimerkiksi etupainotteiseen maksamiseen. Samalla kun joukkueita kippaa, niin markkinoille voi vapautua minkälaista pelaajaa tahansa. Riskialtis urheilullisen tuloksen osalta ja vaarana on se, että jää luu käteen. Jatkuvuuden kannalta edellistä vaihtoehtoa parempi ja pientä uhkapeliä sen osalta, vapautuuko tuolta vaikka nyt hatusta heitettynä Omark kun Sveitsin jengi pistää rahahanat kiinni.
- Goodwilliä Liigan suuntaan ja rekryt jäihin, oli sieltä sitten tulossa Hännikäinen, Omark tai McDavid. Eli, ei rekryjä Liigasta vaikka pelaajan soppari tähän taipuisikin pykälän turvin (eiköhän tämä taipuisi mediassa siihen, että Jokerit käyttää tilannetta hyväkseen), ehdotuksia eri suuntiin lainadiileistä joissa Jokerit maksaa liksan (=enemmän pelivaraa Liigajengille) kokonaisuudessaan ja jos NN siihen taipuu, niin joku tukirahaston pistäminen pystyyn. Jokerien poikkeavan ja tietyltä osin sairaan rahoitusrakenteen vuoksi meillä on nyt muista poikkeava tilanne, ja se mahdollistaisi suomalaisen kiekon tukemisen vaikeina aikoina. Tuon jälkeen harjoituspelit muita vastaan, lainadiilit ja vastaavat olisivat erittäin pieni juttu Liigalta ja Jokerit jäisi parhaassa tapauksessa historiaan isosti. Urheilullisesti tässä on vähiten voitettavaa, mutta isossa kuvassa yhden kauden urheilullinen tulos on "ihan sama" tässä nykytilanteessa.

Mitä rosteriin tulee, niin mulla oli mielessä yksi lisä. Venäläispelaaja, joka puhuu venäjän lisäksi englantia. Itse oletan, että tuolta tulee kaatumaan näiden idän ihmeiden lisäksi 1-2 muuta joukkuetta. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että markkinoille vapautuu useamman joukkueen edestä KHL-tason venäläisiä, ja "luontainen poistuma" (lopettaminen, NHL, siirtyminen alemmalle tasolle, jne.) ei takaa kaikille KHL-paikkaa. Siinä voi sitten miettiä ottaako VHL-liksan Venäjän verotuksella vai esimerkiksi KHL-liksan Suomen verotuksella. Ja löytyykö ylipäätään VHL:stä enää rahoja, kun sen tason osalta pelaajia on varmasti enemmän kuin paikkoja. Miksi sitten tällaista pelaajatyyppiä kaipailisin? Jo ihan siksi, että tuonne olisi hyvä saada ns. luonteva kanava tuomarien suuntaan. Kun ei ne kaikki tuomarit tunnu Marjamäkeä ymmärtävän vaikka tämä kuinka huutaa, niin eivät ne ymmärrä. Tai saa ainakaan selitettyä niin selkeästi syytä vihellykselle tai sen puutteelle, että asiasta voitaisiin saada selvyys. Englannin taas näen välttämättömänä sen osalta, että viesti liikkuu molempiin suuntiin ja pelaaja saadaan paremmin sisälle kuvioihin. Plus olisihan se ihan jees jo vierasreissujakin ajatellen, kun ei tarvitse mennä rikkinäisellä "tsetere syr" tasolla kun joku on sanan tai pari joskus bongannut. Kontiolakin taisi tästä puolesta saada posia.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
KHL-intoilijoiden varmaan kannattaa toivoa, että Nornickelin business skulaa tässä taantumassakin. Näin teoreettisella tasolla Jokereiden sponssaaminen kaudessa 10 miljoonalla ja samaan aikaan firman omien työntekijöiden lomauttaminen kuulostaisi jopa Venäjän mittakaavassa suht sairaalta yhdistelmältä.

Ja tämä tosiaan siis ihan hypoteettisena skenaariona enkä ole kyseisen firman viime aikojen busineksen sujumiseen tutustunut.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
KHL-intoilijoiden varmaan kannattaa toivoa, että Nornickelin business skulaa tässä taantumassakin. Näin teoreettisella tasolla Jokereiden sponssaaminen kaudessa 10 miljoonalla ja samaan aikaan firman omien työntekijöiden lomauttaminen kuulostaisi jopa Venäjän mittakaavassa suht sairaalta yhdistelmältä.

Ja tämä tosiaan siis ihan hypoteettisena skenaariona enkä ole kyseisen firman viime aikojen busineksen sujumiseen tutustunut.

Tässä asiassa ollaan kyllä joukkueesta ja liigasta riippumatta kaikki samalla viivalla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tullut Pesosta tai Nuha-Mattia. Tuli jotain muuta:
 

Liitteet

  • Screenshot_20200413-104504_Gallery.jpg
    Screenshot_20200413-104504_Gallery.jpg
    378,8 KB · kertaa luettu: 529

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Ei tullut Pesosta tai Nuha-Mattia. Tuli jotain muuta:
AO8 kunniaksi on luettava saavutusten lisäksi seurauskollisuus, Dynamo Moskova ja Washington Capitals. Veikkaan, että tekee P.Datsyukit ja pelaa vikan kautensa n.39-40v Dynamossa ja siirtyy sikariportaaseen seuravaksi!

No niin, nyt on mukahassuteltu tarpeeksi ja olisiko aika palata todellisuuteen?! Eiköhän viikon päästä ensimmäinen jatkajakin ilmoiteta ja siitä pikkuhiljaa lähetään raottamaan arkkua enemmän. Itseäni mietityttää lähinnä ennustettujen hankintojen koko, kun kulmissa pörräilyyn on vähemmän tilaa ja maalin eteen ei uskalla taaskaan mennä kuin #6 ja #19...
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Luulis et lähipäivinä kuultaisiin jotain jatkosoppareista tai optioiden käytöstä.
 

Katsonvaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit LFC
Mitkä on meidän Tanskalaisten kuulumiset? Haluaisin pitää jokaisen joukkueessa. Venäläistä en ottaisi, vaikka olis se Ovechkin tulossa. Jotenkin Jokerit on profiloitunut sillä, että venäläisiä ei joukkueessa ole. En myöskään nää tarvetta venäjän kieltä osaavalle mitenkään tärkeänä. Kulda osasi, miten se auttoi sillä kielitaidollaan? Häiritsi lähinnä haastatteluja, kun se aina otettiin vieraissa pölisemään.
Palkoista riippuen poistaisin vain huonot suomalaiset, Mosesin ja varauksella Löövin. Tanskalaiset, Grant, Jänis ja Skeletor ovat oivia pelimiehiä, jos palkoista pääsee sopuun. Nelli ei varmaan muualla enää pelaa kuin Jokereissa. Sillä on joku hullu rakkaussuhde stadiin, eikä taida kauheesti miljoonat siperiassa merkata, kun mies tulee tekemään siviiliurallaan satakertaiset tienestit. Se on täällä vaan viettämässä viimeisiä hurvitteluvuosiaan. Jos Kapujen kapu Regin lähtee, niin melkein toivoisin Nellille tuon suotavan.
Tulee kyllä iso itku jos Peter Regin poistuu. Niin hieno ja upea pelaaja on hän ollut ja niin Jokeri kuin voi olla, loukkaantuneenakin kaikkensa antaa, vaikkei mikään suju. Snifff muistutus vaikeasta 80-luvusta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings

Siitä ykkössentteriä? ;)

Katsotaan nyt miten korona jatkaa elämistään tuolla kolmannessa maailmassa. Aletaanko hankkimaan Teräväisen, Lindellin ja kumppanien oikeuksia. Karlsson on myös tervetullut takaisin kotiin Filppulan ja Jokiharjun, Kivirannan, Borgströmin ja Saarelan kanssa. Eiköhän vielä tuohon joukon jatkoksi yksi McJesus mahtuisi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulla on vähän semmonen kutina housuissa, että Oksasen "annettiin" mennä, koska Halme näytti lupaavia otteita ja Jokerit haluaa peluuttaa häntä lisää.

Nyt kesällä helvetisti punttia, voimaa lisää ja ensi kaudella taas kehittyneempänä ja valmiimpana kehiin. Lets face it. Toissa kaudella A-junnuissa, joten voisiko oikeastaan enempää ensimmäisiltä pariltakymmeneltä KHL-peliltä odottaakkaan? Ei. Olisi hullua nyt laittaa mies kiertoon, koska ei breikannut kunnolla heti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan ja hankkia rotaatioon joku helvetin Myttynen. Niin se Salminenkin tulee olemaan ensimmäisellä kaudellaan välillä kuutamolla, ja niin se menee kaikkialla. Jostain se ajaminen sisään on aloitettava. Niin se tapahtuu Venäjälläkin. Tuskin SKA ajatteli Morozovin kohdalla viime kauden jälkeen, että laitetaas poika kiertoon, kun ensimmäiset 11 KHL-ammattilaispeliä tuotti 0+0 sekä ongelmia kentällä.

Juuri näin näitä nuoria pitäisi ajaa edustuksen piiriin. Pelaaja itse teki töitä ja näytti suht lupaavia otteita (otetaan taas tausta huomioon), niin annetaan reilu mahdollisuus myös toisella kaudella. Itse ainakin seuraan näitä suuremmalla mielenkiinnolla, kun jotain Myttysiä. Jos toisella kaudella ei ole kehitystä nähtävillä, niin sille ei mahda sitten mitään. Halpa kokeilu. Pääasia, että annetaan mahdollisuuksia.

Itse olisin ainakin vähän pettynyt, mikäli Halme ei jatkaisi.

Katsotaan nyt miten korona jatkaa elämistään tuolla kolmannessa maailmassa. Aletaanko hankkimaan Teräväisen, Lindellin ja kumppanien oikeuksia. Karlsson on myös tervetullut takaisin kotiin Filppulan ja Jokiharjun, Kivirannan, Borgströmin ja Saarelan kanssa. Eiköhän vielä tuohon joukon jatkoksi yksi McJesus mahtuisi.
Eiköhän sarjat polkaista normaalisti syksyllä käyntiin, toistaiseksi ilman yleisöä, kunnes yleisötilaisuusrajoitukset poistetaan. KHL:ään tämä iskisi vähiten, koska lipputulot ei näyttele niin suurta osaa kokonaisuudessa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Itse olisin ainakin vähän pettynyt, mikäli Halme ei jatkaisi.

Täälläkin toiveissa, että kauteen lähdettäisiin "vain" 14:lla "kokeneella" (yhdensuunnan paperi) hyökkääjällä. Siihen päälle sitten osasto Halme, Hirvonen, Lahnaviik ja Salminen. Toki unelmatilanteessa jostain voisi löytyä vielä kovempi -00 kuin Hirvonen tai kovempi -01 kuin Lahnaviik (/Luoto), mutta en tiedä onko tuollaista mistään kovin helpolla tosiaan saatavilla, koska esim. -00:ien osalta aika vähissä on nuo (suomalaiset) nimet ketkä saatavilla ovat ja vielä jotain KHL-tasolle tuovat ensi kaudella.

2+8+14 siis toiveissa syksyyn mennessä ns. aikuisten osalta ja sitten jää yksi paikka vielä kauden ajaksi käytettäväksi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki unelmatilanteessa jostain voisi löytyä vielä kovempi -00 kuin Hirvonen tai kovempi -01 kuin Lahnaviik (/Luoto), mutta en tiedä onko tuollaista mistään kovin helpolla tosiaan saatavilla, koska esim. -00:ien osalta aika vähissä on nuo (suomalaiset) nimet ketkä saatavilla ovat ja vielä jotain KHL-tasolle tuovat ensi kaudella.
Itse en unohtaisi myöskään -00 syntynyttä Eetu Mäkeä. Omaa option ensi kaudesta KHL-sopimuksella. Teki jo toissa kaudella yli piste per peli A:ssa ja viime kaudella Mestistä 0.77 ppg:llä. Hirvosen ja Lahnaviikin tehot jää kauas kaukaisuuteen noista.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Hero päivittänyt instagramiin jotain Jokerien kesätreeniohjelmaa, jossa näkyy joku pelaajalista aakkosjärjestyksessä. Tuossa on ainakin vielä mukana mm. Lehtonen, Jensen ja Lepistö, mikä on helvetin hyvä merkki.

Kontiola ja Lauridsen puuttuvat välistä, mikä on myös helvetin hyvä merkki.

Toki, voihan tämä olla joku lista missä ei edes näy kaikki pelaajat.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kalnins ja Joensuu myös mukana tuon listan perusteella. Hyvä hyvä. Iso-Ollia itselläni tulee kyllä karmea ikävä. Siinä on uskoakseni hyvin kunnioitettu kaveri niin omassa kuin vastustajankin kopissa.

Edit.
Itseasiassa tuon listan treenijakso näyttää ulottuvan huhti-toukokuun vaihteeseen, eli osan sopimuskauden mukaisesti. Ehkä sittenkään ei mitään vielä uskalla edes himpun verran päätellä tuosta. Konnalla voi olla ihan oma ohjelma Andyn kanssa ja Oliver lepuuttelee kättänsä.
 
Viimeksi muokattu:

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Hero päivittänyt instagramiin jotain Jokerien kesätreeniohjelmaa, jossa näkyy joku pelaajalista aakkosjärjestyksessä. Tuossa on ainakin vielä mukana mm. Lehtonen, Jensen ja Lepistö, mikä on helvetin hyvä merkki.

Kontiola ja Lauridsen puuttuvat välistä, mikä on myös helvetin hyvä merkki.

Toki, voihan tämä olla joku lista missä ei edes näy kaikki pelaajat.

Mikä tossa Lauridsenissa kismittää? En ymmärrä. Kiekollinen peli mennyt KHL:ssä eteenpäin. Ja alivoimalla hyvä pelaaja. Sekä fyysisyyttä löytyy. Joukkuepelaaja isolla jiillä ja kova treenaamaan. Oikea duunari. Vai lisää jotain Lööveja ja Erosia tonne hyödyttöminä surffaamaan. Niiden heikkoudet on molemmissa päissä kenttää.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kuullaankohan lähiaikoina pelaajauutisia myös tulopuolelta? KHL-sopimukset loppuu kuun lopussa, koskas Liiga-sopparit? Jos ameriikan-apuja odotellaan, niin tovi saadaan varmaan vartoa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuullaankohan lähiaikoina pelaajauutisia myös tulopuolelta? KHL-sopimukset loppuu kuun lopussa, koskas Liiga-sopparit? Jos ameriikan-apuja odotellaan, niin tovi saadaan varmaan vartoa.
Liiga-sopimukset on myös voimassa tämän kuun loppuun saakka. Eli eiköhän heti toukokuun alusta ala nimiä putoilemaan tulopuolelta.

Niemi x2
Moses
Oksanen
Räsänen
Lauridsen

Siinä nyt siis jo varmat lähtijät.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Mikä tossa Lauridsenissa kismittää? En ymmärrä. Kiekollinen peli mennyt KHL:ssä eteenpäin. Ja alivoimalla hyvä pelaaja. Sekä fyysisyyttä löytyy. Joukkuepelaaja isolla jiillä ja kova treenaamaan. Oikea duunari.

Taso ei riitä pelaamaan Marjamäen pelikirjalla KHLssä. Seiskapakkina olisi lähes täydellinen, mutta valitettavasti sitä ei kokoonpanosäännöt mahdollista. Kuuden pelaavan joukossa ei mitään käyttöä.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Taso ei riitä pelaamaan Marjamäen pelikirjalla KHLssä. Seiskapakkina olisi lähes täydellinen, mutta valitettavasti sitä ei kokoonpanosäännöt mahdollista. Kuuden pelaavan joukossa ei mitään käyttöä.

Ja tämä koko kappale taas korostaa sitä, että kuinka tärkeää olisi löytää niitä illasta toiseen pelaavaan kokoonpanoon mahtuvia -00 ja -01 syntyneitä (tuleva kausi). Mahdollistaisi juuri kavereiden tyyliin Lauridsen+Ikonen saamisen penkin päähän esim. pelaamaan jotain tiettyjä erikoistilanteita tai muuten vaan tuomaan uskottavaa kierrätysvaihtoehtoa peleihin.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Niemi x2
Moses
Oksanen
Räsänen
Lauridsen

Siinä nyt siis jo varmat lähtijät.

Veikkaan että tuohon listaan liittyvät vielä ainakin Konna ja Lööv. Mahdollisesti vielä joku muukin. Luulen myös että Sklenickan lähdöstäkin olisi jo kerrottu jos häntä ei haluttaisi pitää.
 

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sekä suomalaiset änärissä
Fanin silmin huippu joukkupelaaja, mutta keskinkertainen jääkiekkoilija. Sklenickan tyylinen pelaaja tarjoaa kyllä riittävän jämäkkyyden nykypäivän jääkiekkoon, eikä Ollia ole vaikea korvata niiltä osin
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Veikkaan että tuohon listaan liittyvät vielä ainakin Konna ja Lööv. Mahdollisesti vielä joku muukin. Luulen myös että Sklenickan lähdöstäkin olisi jo kerrottu jos häntä ei haluttaisi pitää.

Sklenicka kyllä puhui tuossa kausivideolla siihen sävyyn että jatkaa muualla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös