Jokerit - JYP ti 20.9.2005

  • 12 457
  • 74

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä tulee väärään ketjuun, mutta menköön. Oikea ketju olisi joku karmein kokemus tai vastaava. Voi helvetin perkele.

Ihan rehellisesti sanoen minä en Jokereita noin paskana ole nähnyt sen divarikauden jälkeen, kun jätkät eivät palkkarästien takia meinanneet suostua edes kentälle. Ihan hirveää sontaa, mä en voi ymmärtää miten edes puulaakijengi voisi pelata noin huonosti.

Jäähokki on helvetin vaikea peli, jos kertaakaan pelin aikana ei saada kahta syöttöä putkeen omille. Vieläkin vaikeammaksi Jokerit tämän osasi tehdä, annetaan syötöt aina metrin pari vauhdissa olevan kaverin taakse. Ei varmaan vauhti pysähdy.

Toinen juttu on sitten se, että tiesikö esim. Virta mitä periaatteessa piti yrittää. Tarkoitus oli yrittää tehdä maaleja vastustajan päätyyn, ei huiskaista kiekko jonnekin heti kun se tulee lähettyville.

Mä olen saatanan pettynyt ja pahoillani Pikku-Kallen puolesta. Aivan saatanan hyvä veskari ja joutuu tuollaista joukkuetta katselemaan. Mun näkökulmasta Tomek tai Paka ovat ainoat, jotka tuon pelin jälkeen edes kehtaavat Kallen edessä näyttäytyä. Ja vain sen verran, että pyytävät anteeksi.

Ei tästä mitään osaa edes kirjoittaa. Tämä kirjailukin on yhtä oksentamista, helvetisti olisi paskaa tulossa, mutta kun tekee pahaa edes kirjoittaa. Mun illan kruunasi vielä Jokerien pelipaita päällä "uhonnut" kepeillä kävelevä ääliö. Mistä vitusta tuollaisia tulee, poika tuli pelin loppussa tökkimään kepeillään kahta asiallisesti ja huumorilla Jypiä kannustanutta ukkoa. Olen pahoillani näiden Jyp-hemmojen puolesta ja sille keppitarzanille suosittelen junaradalla kävelyä.

Ikipositivistina kuitenkin plussat loppuun. Areenan parkkihallin rahastajat muistavat aina hymyillä, kiitos siitä teille.

Jypille onnittelut pisteistä, ainakin Piispanen ja joku pieni kaveri (14) olivat todella pirteitä.
 

Littune

Jäsen
Omia huomioita ottelusta.

En ole montaa kertaa Jokereiden peliä nähnyt, mutta ainakin tänään JYPin luistin liikkui aivan eri vauhdilla kuin Jokerien. JYPiä ei tänään kannata syyttää kahvauksesta. Jokerit oli se joukkue, joka joutui enemmän rikkomaan pysyäkseen kyydissä. Kaunista JYPin peli ei ollut, mutta tehokasta se oli. Jokereilla oli vaarallisia paikkoja alle viisi koko ottelussa. Jokerien peli oli kyllä sekaisin, siitä kertoo kaksi jäähyä väärästä vaihdostakin.

Jokereilta onnistujia oli todella vain yksi, ja se oli maalivahti Goehring, joka piti joukkueen pelissä mukana. Myös Valtonen jaksoi yrittää koko pelin ajan. Sen sijaan esimerkiksi Virtaa tai Mapletoftia en kentältä juurikaan havainnut, etenkin Virta oli aivan yössä.

JYPiltä onnistujia olivat Wallinheimo ja koko ykkösketju. Wallinheimo torjui muutaman pahan tilanteen varmasti, ja sai tänään myös pakistolta kiitettävästi apua. Ykkösessä etenkin Piispasen peli oli erinomaista. Taitoa löytyy, ja kokoakin Piispanen on oppinut käyttämään hyödykseen. Ei hän vielä Immosen tasoinen pelimies ole, mutta erinomainen SM-liigatason sentteri kuitenkin. Jätti kaikki Jokerien tähdet varjoonsa. Myös Bozikin mainitsema nro 14 eli Miikka Männikkö oli pirteä. Hytösen kenttä teki kaksi maalia, mutta ei muuten yltänyt aivan Piispasen kentän tasolle. Vaisusti JYPistä pelasivat Alanen ja pakistosta Niskavaara, jonka kovuus ei tahtonut riittää omassa päädyssä.
 

Karde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LA Kings
No voi He***tti...

0-3...Luvut kertovat Jokereiden pelistä kaiken tarvittavan, mutta haukutaan nyt vähän lisää kun jo ehdittiin kirjautua sisään. Jokereiden pelissä ei ollut mitään ajatusta, hyökkäyksiinlähtö kesti ikuisuuden ja syötöt ja rakentelu oli luokatonta. Laukaukset lähtivät liian kaukaa, eikä taaskaan kukaan vaivautunut mennä maalille tekemään maskia tai hakemaan ripareita. Yritystä ei yksinkertaisesti ollut riittävästi. Peli näytti siltä, kuin joka jokeripelaajalla olisi ollut 50 kilon apina niskassa, toivon mukaan niistä päästään eroon perjantaihin mennessä...Muutama huomio:

- Jokerit: Luokaton esitys.
- JyP: Parempi voitti...tai no saivat sentään kiekon kolme kertaa häkkiin...
- 0-1 Louhivaara...Oliko potkumaali ?
- Karl Goehring. Hoiti hommansa kunnialla, paras jokeri kentällä.
- Yleisö: 6637. Oliko edes niin monta ?
- Jokeriden pelitapa: Meneekö taitohyökkäys jo liian vapaaksi, kun pelaajat eivät enää tiedä mitä sille kiekolle pitäisi tehdä.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niinpä. Yritinpä minäkin muistella, milloin olen huonommat Jokerit nähnyt enkä pystynyt muistamaan. Täytyi olla joskus 80-luvulla.

Joukkue on sekaisin kuin Saksan sisäpolitiikka. Sääliksi käy Kallea, joka tsemppasi erinomaisesti, vaikka edessä haahuili zombielauma jonka pelikäsitys on D-juniorien tasoa. Yhtään vastuunkantajaa tai esimerkin näyttäjää ei Jokereista kentältä löytynyt, ja nekin muutamat jotka edes yrittivät vajosivat pian pinnan alle. Tällaista esitystä ei selitä enää pelaajien vaihtuminen tai loukkaantumiset, tai oikein mikään muukaan.

Peli kokonaisuudessaan oli tasoltaan hirveä. Tässäkö on SM-liigan kuva tällä hetkellä? Toivottavasti ei, sillä kovin monta kertaa ei tällaista jaksa katsella ennen kuin Canal+ vie voiton.
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Eipä jäänyt pelistä paljon lapsenlapsille kerrottavaa, mutta toki pisteet lämmittävät. Jokerit oli erittäin vaisu, ja Jyp pelasi järkevästi vieraskaukalossa, josta palkintona pisteet Jyväskylään. Jokereilla oli 0-0 tilanteessa omat paikkansa, mutta ei Jypillä ollut suurempaa hätää oikeastaan missään vaiheessa peliä. Variksen (?) läpiajo ensimmäisessä erässä oli Jokereiden selvästi paras paikka koko ottelussa, mutta muuten Jypin puolustuspeli toimi kohtuullisen hyvin. Tosin eipä siihen paljon vaadittu, sen verran sekavaa oli Jokereiden hyökkäyspeli.

Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin, eikä Goehring mahtanut Jypin maaleille mitään. Kaveri oli nopea liikkeissään, otti muutaman hyvin kopin ja avasi peliä nopeasti. Jokereiden vaisuudesta kertoo kyllä se, että joukkueesta ei erottunut oikeastaan ketään ehkä Valtosta lukuun ottamatta harmaasta massasta. Jypin ehkäpä paras pelaaja oli Wallinheimon ohella Piispanen, joka on selvästi kehittynyt viime kaudesta. Lawson ja Müller olivat mielestäni näkymättömiä, vaikka jälkimmäinen pääsikin iskemään ensimmäisenä sveitsiläispelaajana maalin, tosin tyhjään verkkoon.

Louhivaaran ensimmäisen maalin olisi voinut tuomita potkumaaliksikin, mutta nyt näin. Favorin vihelsi pari kertaa selvän huutamisjäähyn, mutta toisaalta pari jokerijäähyäkin tuli helpolla. Pelistä ei kyllä keksi juuri mitään mutta järkevää kerrottavaa, sillä sen verran tapahtumaköyhä se oli. Jypin vieraspeliäkin on hankala kommentoida sen enempää, sillä niin surkea Jokerit oli tänään.

Tuo Bozikin mainitsema keppiukko muuten käveli ottelun jälkeen vastaan poliisien seurassa.
 

Jannex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, Ducs
Huomioni pelistä

Itsekin avasin jääkiekkokauteni tässä ottelussa, joka ei kuitenkaan tarjonnut järin suurta viihdettä. Parempi kuitenkin voitti.

Jokerien hyökkäyspelissä oli suuria ongelmia. Kovin suuri osa syötöistä oli sellaisia, että kiekko räiskäistiin vain toiseen laitaan, jossa se sitten kimpoili useimmiten JYP-pelaajalle. Kunnolliset hyökkäykset pystyi laskemaan yhden käden sormilla. Kakkosketju (Virta-Harkins-Varis) oli umpisurkea. Oikeastaan ykkösketju (Valtonen-Pakaslahti-Niinimäki) oli ainoa, joka sai peliä vastustajan päätyyn. Koivisto ja Kuusisto yrittivät kovasti, mutta taidot eivät vain tahdo riittää.

Puolustus toimi paremmin, mutta pelin loppupuolella alkoi varmaankin väsymyksen takia tulla karmivia virheitä. Kankaanperän peli oli hyvää ja hän saikin ansaitusti paljon peliaikaa pelaten suunnilleen joka toisen vaihdon. Lepistön peli näytti myös hyvältä, vaikka pahoja virheitä tuli useita. Konttinen ei pärjännyt lainkaan, Latvala ja Martikainen välttävästi. Kalteva pelasi peruspeliä.

Jortikan ajan peliä tuli ikävä. Silloin hyökkäyksessä kiekko ja miehet liikkuivat saumattomasti, nyt joukkueella ei näyttänyt olevan mitään ideaa pelissään. Kalpa tällä pelillä voitetaan (ja näköjään myös HIFK), mutta muilta joukkueilta ei pisteitä irtoa, ellei peli parane huomattavasti. Minäkin odottelen pelin paranemista, ennen kuin seuraavan kerran suuntaan hallille.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
No johan laittavat Jokeriveljet synkkää tekstiä pelimme tasosta. Viime vuosilta tulee lähimmäksi mieleen viime kauden neppailu Pelsuja vastaan kotona tärisevän Häkkisen säestyksellä. Ilmeisesti tänään koettiin siis jotain vielä pahempaa. Thank God en ollut paikalla.

Jaa että mikä tökkii? Maalinteko, hyökkäyskuviot, puolustus... eli koko viisikkopeli? Huh huh. Näin sekavaa tilannetta ei parane selitellä edes harjoittelemattomuudella. Jotain on ilmeisesti vieläkin enemmän solmussa joukkueessa. Mutta mitä ja miksi?

Montaa tappiota ei sarjassa enää kärsi ottaa, sillä kolmen pisteen voitoilla alkaa piste-eroa karttumaan tiuhaan tahtiin jos nollille jäädään tasaiseen tahtiin.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
En jaksa lukea muiden viestejä, luultavasti kaikki samat pointit otettu esille, mutta sanotaan nyt.

Jokerit oli aivan paska. Goehring ainoa hyvä pelaaja kentällä, muut kuutamolla. Toivotaan että parannusta tulee. Nyt ei maalivahtiosastolla pitäisi huolta olla, koska Karl otti ihan nättejä koppeja, eikä voinut maaleille mitään. Puolustuksesta ja hyökkäyksestä tässä enemmän huolissani olen. Todella laiskaa peliä kaikilta. Tomek ehkä paras kenttäpelaajista. JYP oli myös erittäin huono, mutta sai tarvittavat maalit. Luokaton peli.
 

jym

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
3 pistettä

Aika sekava peli. 2 ekaa erää oli JYPiltä "ei niin hyvää" peliä, mutta viimeisessä erässä joukkue pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa. Toisessa erässä 5-3 yv:n aikaan tuntui, että Virtasella oli Immosta, Uhlbäckiä ja Korhosta ikävä, mutta loppua kohti varsinkin Piispanen yritti kovasti lunastaa paikkaansa ykköskentän sentterinä ja viimeisen erän perusteella saumaa on. Lawson ei tänään vakuuttanut lainkaan. Wallinheimon otti ne kiinni, mitä tarvitsi. 3 tärkeää pistettä irtosi ja siitä täytyy olla erittäin tyytyväinen.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Karde kirjoitti:
- 0-1 Louhivaara...Oliko potkumaali ?
TV:n maalikoosteesta nähtynä ei ollut potkumaali, ennemminkin luistimesta suuntaansa muuttanut tuurimaali. Voin olla väärässäkin, sekä potkusta että tuurista :)
 

Toimitus

Jäsen
Jatkoajan otteluraportti

Alatalo:

- Vaikka tuli virheitäkin, niin paikattiin hyvällä taistelulla ja loppuun asti yrittämisellä.

Immonen:

- Suurin ongelma on puolustuksen ja hyökkäyksen tasapaino, kokonaisuus. Meillä ei ole mitään rytmiä.

Lue koko otteluraportti
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toimitus kirjoitti:
Immonen:

- Suurin ongelma on puolustuksen ja hyökkäyksen tasapaino, kokonaisuus. Meillä ei ole mitään rytmiä.
Erittäin hyvin sanottu. Suurin ongelma on kokonaisuus. Pitäisi joltakin kiekkotohtorilta kysäistä, että eihän tämä ole kovin vakava vaiva. Just tällä hetkellä tuntuu siltä, että naapurin keskustelu floppikaudesta on kuin keskustelu lievästä flunssasta. Meitä vaivaa tällä hetkellä sydäninfarktista juontuva aivohalvaus höystettynä murtuneella nilkalla.

Wadelta kuitenkin myös näkemyksiä joihin on helppo yhtyä. Liika yrittäminen ja etenkin muiden hommien tekeminen on tunnetusti oikotie koko pelisysteemin sekoamiseen. Sieltä suosta ei tosiaan nousta kuin duunilla ja/tai muutamalla sellaisella kaverilla, joka pystyy joukkuetta kantamaan. Tule apuun Jarna !
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
FiveHole kirjoitti:
TV:n maalikoosteesta nähtynä ei ollut potkumaali, ennemminkin luistimesta suuntaansa muuttanut tuurimaali. Voin olla väärässäkin, sekä potkusta että tuurista :)
Radiohaastattelussa Ossi kertoi laittaneensa kiekon polvella pömpeliin siitä Tenkasen vedosta.
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään mulle selvisi se mitä tarkoitetaan puukäsillä. Se tarkoittanee sitä, että joka ainut syöttö kimpoaa lavasta huitsin perkeleeseen. Toisin sanoen, puisilla käsillä on mahdotonta ottaa kiekkoa vastaan vaan se sinkoilee hallitsemattomasti pitkin kaukaloa. Ongelmana voinee pitää myös sitä, että 90% syötöistä on pari metriä liian optimistisia...

Jokerit oli tänään niin paska, että ei pysty muistamaan pahempaa. Käsittääkseni samalla tasolla oltiin joskus vuonna -86 Karhukissoja vastaan. Jokereilla nimilista on kuitenkin jotain ihan muuta kuin JypHT:lla. Tolla jengillä pitää pystyä todella paljon parempaan esitykseen.

Pelkästään tämän ottelun perusteella: Immoselle kenkää! Minä olen saatana maksanut kausikortistani enemmän kuin mitä 300 kiinalaista tienaa kuukaudessa, siksi oletan saavanikin jotain vastikkeeksi. Nähdäkseni Immosen yltiöoptimistinen "kentänhalkaisupeli yhdellä kuningassyötöllä" on valitettavasti raavittu suoraan jostain kehitysvammaisten apukoulun tukiopetusryhmän jääkiekkovalmenta-valinnaiskurssilta.

Saatana! Vituttaa!
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Täytyy kehaista sen verran Toimitusta, että ottelun kuvakoosteen kuvat ja kuvatekstit ovat jokseenkin helmiä. :-D Keep it up! Ainoa matsiin liittyvä asia, mikä naurattaa.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Waden puolesta vituttaa kun Virmanen on taas näyttäny taas tasitona skouttaamisessa. Göringista on tuhra masalle antaa krediittiä -sen skouttasi Thomas. Pitkä ja synkkä kausi edessä Jokereilla, mut mitäs täs kannattajana kun lasia huulelle vaan ja "tää on vaan lätkää" .Paskat! Jos Harry antaa jossain vaiheessa kautta fuduja Wadelle Masan mokien takia,mä ammun siltä leuttomalta polvilumpiot paskaks neljäfemmalla!

Tää on oikeasti huono tilannen nyt.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Gepardi kirjoitti:
Täytyy kehaista sen verran Toimitusta, että ottelun kuvakoosteen kuvat ja kuvatekstit ovat jokseenkin helmiä. :-D Keep it up! Ainoa matsiin liittyvä asia, mikä naurattaa.
Itsekin täytyi oikein vilkaista, ja hyvät oli! Viime kautena ainakin kerran oli samaa "sarjaa", jatkakaa toki.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kylläpä nyt naurattaa :). Ei Jokereiden tappio naurata (ei ole varaa, kun oma jengihän on kaikkien aikojen floppi), vaan tuo kuvakooste ja niihin liittyvät kuvatekstit. Hulppeata tai sitten olen vain väsynyt näin aamuvarhain...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä oli kuvasarja ja totuudenmukainen. Kiekkoa ei paljon näkynyt, eikä sitä eilen nähneet Jokerien pelaajatkaan. Vaan onko kuvissa yksi virhe ? Eikös se ole Martikaisen Kartsa, joka sitä kiekkoa etsii väärästä paikasta eikä siis Lade ?

Ei tuo kyllä vieläkään naurata vaikka erittäin hyvät kuvat ja hyvällä maulla kommentoidut. Niistä vaan perkele palaa mieleen eilinen peli ja jotenkin ei vaan voi hymyillä vaikka kuinka yrittäisi. Menee väkisin irvistykseksi.
 

Carlos

Jäsen
Nykäsen Masa vapautui tänään vankilasta, ja tuosta mahdollisesti innostuneena jokerikoutsi laukaisi erittäin hienon aforismin:

"Meitä koetellaan heti tässä vaiheessa: mitä me olemme joukkueena, olemmeko me joukkue. Me emme ole sitä vielä, mutta tässä on mahdollisuus tulla joukkueeksi"

Jäätävää.

Meillä ei mene järin hienosti, mutta ei mene näköjään naapurissakaan. Tosin naapurin ongelma on valmentaja, tai siis sen puuttuminen, meillä ongelma on hiukan laajempi.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Carlos kirjoitti:
Tosin naapurin ongelma on valmentaja, tai siis sen puuttuminen, meillä ongelma on hiukan laajempi.
Jokerien ongelma tällä hetkellä on joukkue, ei valmentaja. Mun mielestä Waden tilanneanalyysi pelin jälkeen oli täysin oikea. Pelaajat yrittävät jopa liikaa ja tekivät muidenkin hommia. Tämä näkyy juuri esim. siinä, että Jyp-pelissä mm. Kalteva ja Kankaanperä koettivat oman hommansa ohella hoitaa hyökkäyksenkin. Periaatteessa on hyvä, että joukkueessa on tällaisia hyvällä asenteella olevia pelaajia, jotka haluavat kantaa vastuuta. Eilisessä pelissä vaan näkyi tylyllä tavalla se, että ei tämän päivän sm-liigassa tai ainakaan Jokereissa ole sellaisia pelaajia, jotka voisivat yksin kääntää pelin Jokereille. Nyt kun sitä sinänsä kiitettävällä tavalla yrittävät ns. rivimiehet, lopputuloksena on vääjäämättä viisikkopelin hajoaminen ja sen Wadenkin peräänkuuluttaman pelirytmin totaalinen hukkaaminen.

Eilinen oli katsatrofi, siitä ei ole epäilystäkään. Joukkueesta puuttuu taitoa ja käsiä, siitäkään ei ole epäilystä. Silti isoin ongelma tällä hetkellä on korvien välissä, jollakin lailla kipsi on saatava purettua ja jokaisen keskityttävä omaan hommaansa. Mielestäni vain tällä tavoin tuosta lamasta voidaan nousta ja Wadella on täydet edellytykset johtaa joukkue ulos kriisistä. In Wade I trust.

Torstaina Jokerit taistelee Oulussa ja perjantaina sitten taas Stadissa. Paikalle mennään perjantaina, vieläköhän joku muukin tulee ?

Waden lausunnot ovat kyllä helmiä. Tainnut viime aikoina lueskella Alpoa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Joskus sitä voi jopa olla tyytyväinen siihen, ettei duunien takia pääse kaikkiin matseihin. Ilmeisesti matsi on ollut aika hirveä, koska kausarisijaiseltani ei ole tullut mitään kommenttia matsista. Toivottavasti ei kuitenkaan ole repinyt kausariani palasiksi matsin jälkeen.

No, jengissä on ollut vaihtuvuus hirveää ja uudet jannut ovat näköjään aika pihalla (lukuunottamatta Kallea). Wadelle olisi tosiaan toivonut parempia lähtökohtia debyyttikaudelleen päävalmentajana, mutta näillä mennään toistaiseksi. Matsin jälkeen tuli viesti, jossa naapurin Jhag jo pelotteli Aravirran tulolla Jokereiden puikkoihin. Ei nyt helvetissä sentään vielä aleta kehittelemään näitä kuvioita. Viikon päästä kolmen kotimatsin jälkeen ollaan jo huomattavasti viisaampia ja myöskin toivottavasti palattu normaalirytmiin.

JOS ne kaikki hävitään, niin silloin on kyllä pienen hätäpalaverin paikka Jokerijohdossa.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
bozik kirjoitti:
Jokerien ongelma tällä hetkellä on joukkue, ei valmentaja.

Onko varmasti noin? Pienen resurssin joukkueissa rosteri on usein paljon vaatimattomampi, mutta silti hyvä valmentaja saa revittyä joukkueesta tehot irti. Täytyy muistaa, että vaikka Immonen on varmasti ihku symppis ja aito Narri niin päävalmentajana olemisesta hänellä ei ole kokemusta. En nyt väitä, että mies ilman muuta epäonnistuu tehtävässään, mutta mieleen tulee väkisinkin se ajatus, että Jokeri-kannattajat ovat vain tottuneet hieman toisenlaiseen rosteriin, ts. valmiisiin ratkaisijapelaajiin. Minä vain kysyn.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
kummitus kirjoitti:
Radiohaastattelussa Ossi kertoi laittaneensa kiekon polvella pömpeliin siitä Tenkasen vedosta.

Harmi, ettei tuosta maalista merkitty Tenkaselle syöttöpistettä, koska se olisi hänelle kuulunut. Kauanhan tuota maalintekijääkin etsittiin.

JYPin iskukykyä on turha lähteä arvioimaa eilisen pelin perusteella, sen verran vaikuttaa Jokeri-pakka olevan sekaisin. Torstain Ässät-ottelu antaa lisää osviittaa siitä, mihin Alatalon luotsaama JYP-laiva seilaa. Tällä hetkellä sen suunta on todellinen kysymysmerkki. Se on kuitenkin varmaa, että nuori joukkue tulee ailahtelemaan jatkossakin.

Mutta se on muistettava, että ne ongelmat mitä joukkueessa on, eivät ole hävinneet mihinkään. Ongelma on kiekollisessa pelissä, joka korostuu kotona. Kotipeleissä siihen on panostettava ja ongelmat alkavat esiintyä silloin. Vieraissa pelataan passiivisemmin, annetaan kotijoukkueelle aloite ja pyritään odottamaan vastustajan virheitä. Vaikuttaa todellakin siltä tällä hetkellä, että JYPin paketti toimii paremmin vieraissa. Mutta kuten sanoin, Ässät-peli näyttää missä oikeasti mennään.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomi-Salama kirjoitti:
Onko varmasti noin? Pienen resurssin joukkueissa rosteri on usein paljon vaatimattomampi, mutta silti hyvä valmentaja saa revittyä joukkueesta tehot irti. Täytyy muistaa, että vaikka Immonen on varmasti ihku symppis ja aito Narri niin päävalmentajana olemisesta hänellä ei ole kokemusta. En nyt väitä, että mies ilman muuta epäonnistuu tehtävässään, mutta mieleen tulee väkisinkin se ajatus, että Jokeri-kannattajat ovat vain tottuneet hieman toisenlaiseen rosteriin, ts. valmiisiin ratkaisijapelaajiin.
Kyllä mun mielestä tällä hetkellä ongelma on nimenomaan joukkue eikä valmentaja. Kun sanon että joukkue on se ongelma, en tarkoita sitä, että joukkue olisi huono. Kyllähän Jokerien rosteri on tälläkin hetkellä aivan kilpailukykyinen sm-liigaan. Ongelma vain on siinä, että esimerkiksi eilen tuo rosteri oli niin kipsissä, ettei siitä saatu mitään irti. Vastuuta tästä kipsistä en missään nimessä kaataisi Waden niskoille. Tuo joukkue on kärsinyt erittäin pahoja menetyksiä ja loukkaantumisia ja osin näistä johtuen ei ole päässyt kunnolla edes harjoittelemaan. Usein kun joukkue joutuu tällaiseen tilanteeseen, siitä on seurauksena pelaajien yliyrittäminen ja se että halutaan/yritetään tehdä muidenkin hommia eli periaatteessa yritetään tehdä liikaa. Tällöin voi olla lähes varma, että pelistä katoaa idea eikä mistään pelityylistä voida edes puhua. Muutama onnistuminen tai sitten ajan/työn kautta saavutettava ja sisäänajettu pelityyli voivat nämä ongelmat korjata.

Mun mielestä Wade tiedostaa tämän ja tässä vaiheessa häntä on vaikea kritisoida vaikkapa siitä, että ei saa joukkuetta pelaamaan tietyllä pelityylillä. Kyllä Wade haluamansa pelityylin ajaa sisään, mutta se ei valitettavasti käy hetkessä ja toisaalta esim. yhdellä/kahdella sentterillä vedettävät harjoitukset eivät hommaa ole ainakaan helpottaneet. Tässä kohdin voisin lainata Jortikkaa, joka Jatkoajan haastattelussa totesi, että pitkään yhdessä olleet joukkueet ovat tässä vaiheessa kautta paremmassa asemassa kuin suuria muutoksia kokeneet. Jokerit voi huoletta lukea jälkimmäiseen kun ajattelee kuinka ja milloin tärkeitä pelaajia menetettiin sekä vielä loukkaantumisia (Jarna, Mara, Kantee). Aikaa roolien selkiintymiseen, pelityylin luomiseen jne. tässä nyt lähinnä tarvitaan ja sitä toivon ja uskon Wadelle annettavan.

Sekin on kyllä varmasti totta, että Jokeri-kannattajina olemme tottuneet suhteellisen valmisiin ja hyviin pelaajiin. Materiaali on ehkä hitusen aiempaa heikompi, mutta kyllä Jokerien kaiken ollessa kunnossa pitäisi pystyä tuollakin rosterilla taistelemaan sm-liigassa kilpailukykyisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös