Jokerit - JYP ke 18.2

  • 7 904
  • 90

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Gepardi
Sitä paitsi ei tarvitse olla kovin loistotikissä voittaakseen tämänhetkiset Saipan ja Pelicansin.

Sanokaa mitä sanotte, mutta häviämällä vain yhden ottelun seitsemästä, voittamalla niistä neljä ja pelaamalla tasan kaksi on taatusti lähes loistotikissä toista joukkuetta vastaan, joka on hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi. On meinaan sen verran erilaiset lähtökohdat noin henkisesti -:)
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti cobol lähes
Aivan! Jyp hakee lähes pisteet Jokereilta! Tervetuloa.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti cobol
Sanokaa mitä sanotte, mutta häviämällä vain yhden ottelun seitsemästä, voittamalla niistä neljä ja pelaamalla tasan kaksi on taatusti lähes loistotikissä toista joukkuetta vastaan, joka on hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi. On meinaan sen verran erilaiset lähtökohdat noin henkisesti -:)

Juujuu, en tarkoittanut sitä etteikö JYP olisi (lähes :P) loistotikissä, mutta kunhan mainitsin että SaiPa ja Pelicans eivät ole mitään mittareita.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaahas, Jypin kokoonpano löytyy jo sm-liigan sivuilta. Jortsu vielä pihtailee ja ilmoittanee kokoonpanon vasta juuri ennen määrä-ajan päättymistä. Jypin osalta en kovin paljon huomioita osaa tehdä, sellainen yhtäläisyys löytyy, että Jypilläkin kakkoskenttä on aikuisten oikeasti ykköskenttä. Myöskään Filppulaa ei kokoonpanossa näy, ei taida mies mahtua kokoonpanoon vai onko hän loukkaantunut ?

35 Tero Leinonen, Maalivahti AK
50 Tommi Nikkilä, Maalivahti

1. kenttä
20 Tommi Kovanen, Vasen puolustaja AK
58 Jyri Marttinen, Oikea puolustaja AK
25 Harri Sillgren, Vasen laitahyökkääjä AK
94 Toni Koivunen, Keskushyökkääjä AK
24 Tuomas Mikkonen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
38 Jari Korhonen, Vasen puolustaja
6 Petri Virolainen, Oikea puolustaja
42 Antti Virtanen, Vasen laitahyökkääjä
26 Jarkko Immonen, Keskushyökkääjä
40 Jaakko Uhlbäck, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
2 Kimmo Pikkarainen, Vasen puolustaja
4 Lauri Kinos, Oikea puolustaja
11 Carlo Grünn, Vasen laitahyökkääjä
27 Janne Hauhtonen, Keskushyökkääjä
22 Valtteri Tenkanen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
7 Mikko Mäenpää, Vasen puolustaja
13 Tuomo Jääskeläinen, Hyökkääjä
14 Alexandre Tremblay, Vasen laitahyökkääjä
15 Juha-Pekka Hytönen, Keskushyökkääjä
17 Jari Jääskeläinen, Oikea laitahyökkääjä
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Viestin lähetti bozik
Jypilläkin kakkoskenttä on aikuisten oikeasti ykköskenttä.Myöskään Filppulaa ei kokoonpanossa näy, ei taida mies mahtua kokoonpanoon vai onko hän loukkaantunut?

Filppula treenaa joukkueen mukana, mutta peliesitykset eivät ole parempaan oikeuttaneet. Kuten tuossa aiempana viittasin, niin liiallinen pehmeys ja arkuus vaivaavat. Ihmettelin kun mies pidettiin vielä ringissä mukana, vaikka miehelle olisi ollut varmasti ottajia Mestiksessä. Tuskin jatkaa enää ensi kaudella JYPissä.

Viime peleissä on näyttänyt siltä, että peliaika/pelitehovertailussa JYPin nelosketju on ollut se vahvin lenkki, kiitos Alexandre Tremblayn (24 ott. 8+0) joka näyttää paukuttavan tällä kaudella kympin rikki, vaikka peliaika erikoistilanteissa ei ole ollut suurta. Pitäkää miestä silmällä, ensi kaudella (jos JYPin johdossa riittää älliä ja loukkaantumiset eivät tee tuhojaan) potentiaalinen kahdenkymmenen maalin mies!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Alatalollehan on ketjumuutokset muutenkin tabu ja periaatehan on ettei voittavaa joukkuetta vaihdeta.
JYP:llä ei ole kyllä mitään jakoa sellaisella esityksellä kuin Tampereella, purkukiekot on saatava kuntoon nöyrästi. Tässä kohtaa syyttävä sormi osoittaa meidän ykköskenttää ja siellä erityisesti herroja Virtanen, Immonen & Korhonen.

Filppula ei vain yksinkertaisesti mahdu kokoonpanoon, ainoat jotka tästä valittavat, ovat ylä-asteikäiset Filppula-heliumit, joita Jyväskylän hallissa näkyy..
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Eilinen Ässien jatkoaika voitto teki Jypin olon tukalaksi

Ja tänään Jypijn olisi pystyttävä nappaamaan vähintään piste meiltä tai muuten sen huominen kotiottelu Julleja vastaan on todella vaikea, sillä tän iltainen ottelu painaa varmasti jaloissa. Tästä lähtökohdasta ajatellen Jokereiden pitäisi satsata rajusti ottelun alkuun ja yrittää iskeä nopeasti maali mieluiten parikin jolloin Jyp saattaa taipua yllättävän helpostikin, jos se vain katsoo silmittömän taistelun illalla olevan turhaa energian tuhlausta huomista ajatellen. Joka tapauksessa tuo Ässien voitto oli tällain Jokeri-silmin erittäin tervetullut asia lisäämällä painetta Jypin suuntaan.

Kyseessä siis peli joka on molemmille joukkueille hyvinkin tärkeä. Jokerit kaipaa pisteitä varmistaakseen paikan kuuden sakissa ja osoittaakseen itselleen että median puheet ongelmista voidaan heittää romukoppaan. Myös Jyp tarvitsee kipeästi pisteitä ettei Ässät hieman yllättäen kiri sittenkin ohi. Näin ollen illalla on mahdollista että nähdään hyvä ja kiihkeä taisto elintärkeistä pisteistä.
 
Viimeksi muokattu:

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokerit tänään

Pientä hienosäätöä havaittavissa:

31 Markus Helanen, Maalivahti
33 Pasi Häkkinen, Maalivahti AK

1. kenttä
12 Markus Kankaanperä, Vasen puolustaja AK
26 Jan Latvala, Oikea puolustaja AK
25 Pierre Claude Drouin, Vasen laitahyökkääjä AK
20 Petri Pakaslahti, Keskushyökkääjä AK
37 Timo Vertala, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
77 Martti Järventie, Vasen puolustaja
40 Sami Lepistö, Oikea puolustaja
11 Tomek Valtonen, Vasen laitahyökkääjä
50 Glen Metropolit, Keskushyökkääjä
90 Marko Jantunen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
4 Samuli Jalkanen, Vasen puolustaja
81 Arto Tukio, Oikea puolustaja
39 Tommi Turunen, Vasen laitahyökkääjä
51 Valtteri Filppula, Keskushyökkääjä
29 Jussi Pesonen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
2 Sami Helenius, Vasen puolustaja
92 Teemu Laine, Hyökkääjä
14 Tomi Mäki, Vasen laitahyökkääjä
28 Anders Burström, Keskushyökkääjä
10 Sean Bergenheim, Oikea laitahyökkääjä
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Re: Jokerit tänään

Viestin lähetti Sam#9
Pientä hienosäätöä havaittavissa:


3. kenttä
4 Samuli Jalkanen, Vasen puolustaja
81 Arto Tukio, Oikea puolustaja
39 Tommi Turunen, Vasen laitahyökkääjä
51 Valtteri Filppula, Keskushyökkääjä
29 Jussi Pesonen, Oikea laitahyökkääjä


Eikös Filppula kerännyt suurimman osan pisteistään syyskaudella juuri noilla laitureilla? Saa korjata jos muistan väärin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Häkkinen maalissa ja tämä on aivan oikea ratkaisu. Nyt alkaa Häkän ajaminen sisään pleijareita varten ja uskon hänen olevan taas vanha kunnon oma itsensä, kun tosipelit alkavat.
Pakaslahti moitti Powerin haastattelussa PC:tä liian vähästä laukomisesta, vaikka kaverilla pitäisi olla kova kuti. PC-Pakaslahti akselin on alettava pikkuhiljaa tuottamaan tulosta Pakaslahti-Warriner tyyliin.

Tätä ottelua ei yksinkertaisesti hävitä, no way, njet, nej, nietu.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Tähän väliin sopiinee tuupata pari fraasia. Maalinteko on tökkinyt narreilla niin pahasti viime aikoina, että tänään voisi se tapahtua se maankuulu "Ketsuppipullo-ilmiö". Häkkinen palaa illalla tolppien väliin, joten Helasen "epäortodoksinen" torjuntatyyli ei tule aiheuttamaan ylimääräisiä sydämmentykytyksiä. Veikkaanpa siis, että ratkaisijoita löytyy Jokeri-leiristä tänään leveällä rintamalla. Lyhyestä virsi kaunis.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Tärkeä matsi

Tärkeä peli molemmille joukkueille. Voitolla JYP ottaa (ratkaisevan) lisää hajurakoa kun taas tappio lyö kovan paineen huomiseen IFK-peliin.

Jokerit taas on häviöillä jo vaarassa joutua taistelemaan välttääkseen seitsemännen sijan ja säälipleijarit (niin lähellä ovat Lukko ja kerho) kun taas voitolla on vielä hyvät mahkut kolmanteen sijaan.

Eli panosta riittää, vaikka ei tämä toki kummallekaan mikään elämän ja kuoleman matsi ole. Kiinnostavaa nähdä, miten Häkkinen onnistuu..paha paikka, varmasti muutama ylimääräinen perhonen Pasilla vatsassa.

Täytyy myöntää, että JYP:in puolesta täällä peukkuja pidetään...voittaakaa ne Jokerit ja uuvuttakaa itsenne, niin huomenna ei tartte sitten puristaa niin paljon ! Niin ja Jokerit sinne säälipleijareihin, kolmas matsin Ässiä vastaan, jatkoaika ja Jari Korpisalo sammuttaa areenan valot ihan niinkuin keväällä -93....oi oi tekis gutaa :)
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Juu, pieniä muutoksia kokoonpanossa näköjään.
Bergenheim nelosessa, ei tainnut kaveri saada ihan sitä ykkösketjun paikkaa, jota haaveili sillon ennen tuloa Jokereihin. Jortikka kyllästynyt näköjään häneen.
Aukesi nyt Pesoselle paikka kolmoseen.

Häkkinen maalilla, Helenius 7. puolustaja ja Laine 13. hyökkääjä.

Näillä eväillä JYPin kaatoon.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Kyllähän se näin on että tuo Ässien eilinen voitto pisti varmasti lisäpaineita JYPinkin suuntaan. Tuskinpa Alatalo & Co. ovatkaan missään vaiheessa Ässä-fanien tapaan itse odottaneetkaan, että Ässät menee nurkkaan surkeuttaan häpeämään ja luovuttaa pleijaripaikan suosiolla JYPille.

Eilisillalla vitutti Kärppien puppelointi melko totaalisesti, mutta nyt alan olla sillä fiiliksillä että ei tässä nyt täysin voi toisten pelejä alkaa tuijottaa. Päin vastoin, nyt on ne hetket näyttää että se pleijaripaikka kuuluu meille ja juuri näissä peleissä sitä ekstravenymistä vaaditaan. Pisteet ovat ennakkoon arvioiden tällä viikolla tiukassa, mutta koska JYPin pelejä on ennenkään paperilla ratkottu?

Toivottavasti ainakaan sitä ei nähdä, että Jokerien mahdollisten johtomaalien jälkeen alettaisiin keskittyä huomisen HIFK-matsiin. Sehän nyt olisi kaikista huonoin ratkaisu peliasenteen kannalta.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Eikös kukaan kerro missä on ikitaistelijamme Tuomo Jääskeläinen? Jotain vammaa, vai miksi ei mahdu edes duunariketjuun?


EDIT: Joo, Tuomo on 13. hyökkääjä, ok.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Tärkeä matsi

Viestin lähetti kaizu
Täytyy myöntää, että JYP:in puolesta täällä peukkuja pidetään...voittaakaa ne Jokerit ja uuvuttakaa itsenne, niin huomenna ei tartte sitten puristaa niin paljon ! Niin ja Jokerit sinne säälipleijareihin, kolmas matsin Ässiä vastaan, jatkoaika ja Jari Korpisalo sammuttaa areenan valot ihan niinkuin keväällä -93....oi oi tekis gutaa :)
Niin se vaan on, että toisten haaveet ovat toisten painajaisia. Jostakin syystä tuli tästä viestistä mieleen Juicen (?) biisi jossa lauleskellaan ".. ja samaa unta nään..". Tässä tilanteessa saman unen näkeminen aiheuttaisi hieman erilaisen reaktion eri tahoilla. No, onneksi nämä ovat vain unta ja todellisuudessa matsi ratkeaa ensimmäisessä erässä ja Jyp alkaa keskittymään Hifk peliin ollakseen huomenna iskussa...

Jortikan pelaajaruletti arpoi tällä kertaa jälleen uudenlaiset kokoonpanot. Näyttää siltä, että Metron kentän kokoonpano ja asema on Jortsulle selvä. Muilta osin vain Pakaslahti-Vertala akseli lienee sellainen, että sitä ei suuremmin muutella, kaikki muut saavat varautua rulettiin ja pelata eri kaverien kanssa.

Jortsulla lienee kuitenkin yksi murhe/ongelma ylitse muiden. Filppulan taidot ovat kaikkien tiedossa, mutta mistä saada miehelle sopivat laiturit. Tänään yritetään Turusta ja Pesosta, aikaisemmin samalla paikalla kokeilivat Bergenheim ja Laine. Näistä erilaisista kokeiluista huolimatta sopivia laitureita ei ole löytynyt. Filppula tarvitsisi mielestäni vierelleen yhden taklaajan/karvaajan ja toiselle puolelle kaverin joka laittaa paikoista sisään. Ongelma numero uuno lienee se, että kukaan ei ole noussut sellaiseksi snaipperiksi, joka ne maalit tekisi. Taklaajista ja karvaajista ei niinkään ole ollut pulaa. Tänään on Turusella näytön paikka, mitä jos Dogi tänään kaivaisit jostakin esiin sen maalintekotaitosi ? Et kai unohtanut sitä Lahteen ? Positiivisesti veikataan Dogille tänään 2+0.

Mielenkiintoinen on kyllä myös tuo Jokerien reserviketju. Sieltä löytyy Mäki, Laine, Bergenheim ja varauksin Anders, jotka ovat kaikki kohtuullisen samantyyppisiä pelaajia. Luisteluvoimaa ja asennetta kaikilla riittää, kädet taas muistuttavat jäässä olevaa rautakankea. Toivotaan että Jortsu antaa tänään näillekin miehille peliaikaa ja rooliksi yksinkertaisesti luistelu ja taklaukset. Ei maalintekokaan kiellettyä ole, mutta siihen yleensä tarvitaan sitä, että kiekko pysyy lavassa tai selässä lukee Saarenheimo... ;)

Sorry tämä pitkä viesti, mutta ainakin Jokeri-lasien läpi katsottuna matsissa riittää paitsi panosta, myös mielenkiintoista seurattavaa Jokerien pelaajaruletin muodossa. Jortsulle jo nyt pojot siitä, että mies ainakin kokeilee eri vaihtoehtoja.

Tulosveikkaus; PC ja Laine vaihtavat paikkaa toisessa erässä.
 

Pateettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Huerzo
Filppula treenaa joukkueen mukana, mutta peliesitykset eivät ole parempaan oikeuttaneet. Kuten tuossa aiempana viittasin, niin liiallinen pehmeys ja arkuus vaivaavat. Ihmettelin kun mies pidettiin vielä ringissä mukana, vaikka miehelle olisi ollut varmasti ottajia Mestiksessä. Tuskin jatkaa enää ensi kaudella JYPissä.

Eiköhän tämä kerro jotakin SM-Liigan ja Mestiksen eroista. Ilu oli viime kaudella ilmiömäinen Kiekko-Vantaassa - vaihto KiVa:n ykkösketjun suht vapaasta roolista JYPin neloseen (?) oli varsin iso harppaus. Toisaalta Mestiksessä harrastetaan huomattavasti vähemmän roikkumista ja kahvaamista, se taisi antaa Filppulan tyyliselle mailataiturille melkoisen edun.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Re: Re: Tärkeä matsi

Viestin lähetti bozik
Jostakin syystä tuli tästä viestistä mieleen Juicen (?) biisi jossa lauleskellaan ".. ja samaa unta nään..".

Biisin nimi on "Viidestoista yö" ja kyllä, se on Juicen biisi.
Offtopiccia, sori. :)
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ei se Filppulan menestymättömyys ainakaan vastuun puutteesta ole kiinni, aikaisemmin mies on kyllä päässyt pelaamaan muuallakin kuin nelosessa. (Ja sitäpaitsi JYPin nelonen, Hytösen kenttä, on viime aikoina ollut muutenkin joukkueen parhaimmistoa.) Filppula on ollut käsittämättömän löysä ja laiska suurimmassa osassa niistä peleistä joita olen nähnyt, ehkä hieman kuin Antti "Flegu" Virtanen ensimmäisellä JYP-kaudellaan. Suhtaudun edelleen Filppulaan varsin ristiriitaisesti, sillä raportit miehen Mestis-peleistä (ja tehot) antavat ymmärtää, että potentiaalia on, mutta liigassa ei vaan tila ja aika tahdo riittää. Tätä huikeaa taitokiekkoa ja dominointia Filppulalta ei ole kyllä nähty missään vaiheessa pätkääkään. Jos ensi kaudella JYPissä jatkaa, vaatii todella suuren piristysruiskeen koko touhuunsa.
 

Kössi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Re: Tärkeä matsi

Viestin lähetti bozik
No, onneksi nämä ovat vain unta ja todellisuudessa matsi ratkeaa ensimmäisessä erässä ja Jyp alkaa keskittymään Hifk peliin ollakseen huomenna iskussa...
Niinpä...taululle lukemat 0-3 ja keskittyminen huomiseen voi alkaa. Lämmittelyähän tämä vain...

Tulee mieleen muutaman vuoden takainen visiitti Areenalle: 2-8. Oliko tämä muuten Jokereiden suurin kotitappio Areenassa?
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jypiltä pisteitä?

Jokereiden loppuohjelma on ennakolta pelottavan helpon näköinen. Ei ole todellakaan ollut vuosikausiin Jokereiden vahvuus kääntää pelejä ennakolta selkeästi heikompia vastaan, vaan kuokkaan on tullut yllättävän usein milloin pelikaaneilta, milloin jypiltä jne. Tämäkään kausi ei ole tehnyt poikkeusta ja jyp johtaakin otteluvoitoin 2-1 tämän kauden kohtaamisia. Viime vuoden jengimme oli paperilla ylivertainen jypiin nähden, mutta niin vain hakivat täysiä pisteitä areenalta. Pirullisesta vastustajasta on siis kysymys.

Itse en ole tänä vuonna nähnyt paljoakaan jypin pelejä. Niiden vähien perusteella on kuitenkin varsin selvää, miten jyp pisteensä hakee, jos hakee. Vastahyökkäyksistä joukkue voi tehdä maalin tai pari. Muuten jyp roikkuu, repii, raastaa ja huitoo. Äärimmäisen vittumaisesti ja sääntöjenkin rajoja venyttäen joukkue pyrkii puolustamaan omaa maaliaan. Mitään selityksiä tälle pelitavalle ei pyritäkään antamaan, vaan useampaan kertaan on joukkueen puolelta tullut kommentteja, että peli on helvetin kaukana kauniista, mutta siitä ei välitetä. Jokainen kulkee tyylillään ja näyttää siltä, että pleiareihin noin pääsee. Se on tietysti hieno asia jypin kannalta, joka viime vuoden hivenen tasokkaammalla materiaalillaan oli yllättää Kärpät. Mihin asti lento riittää tämän vuoden roikkujilla?

Jokereiden ongelmat ovat minusta monitahoiset. Toisaalta lepoa ja harjoittelua ei ole ollut riittävästi. Ongelmat ovat tältä osin myös itseaiheutettuja.

Toinen ongelma ovat hyvän syyskauden myötä nousseet odotukset - niin organisaatiossa kuin kannattajissakin. Mihin tämän kauden pitikään tähdätä? Onneksi Jortikka on pitänyt linjansa hyvin ja omia nuoria on nostettu erittäin järkevästi joukkueeseen. Kehitysprojektin hienoimmat helmet ovat Lepistö ja Filppula, joilta on nähty isoja tekoja jo tänä vuonna. Joko he ovat ensi vuonna ehdotonta runkomateriaalia? Ehkä. Lepistö näyttää olevan yksi tärkeimpiä pakkeja jo nyt.

Kolmas ongelma on epäonnistuneet pelaajhankinnat viime ja tällä kaudella. Viime kaudeksi hankitut pitkän sopimuksen tehneet pelaajat eivät ole nostaneet profiiliaan ja uuden mahdollisuuden saaneet, sekä monet uudet hankinnat ovat olleet huonoja. Turunen, Pesonen, Tukio, Vertala eivät ole täyttäneet ruutuaan yhdessä tai erikseen. Mikäli pari heistä olisi pystynyt nousemaan odotetulle tasolle, niin tässä puhuttaisiin vakavasti mitalipeleistä. Nyt niistä voi illalla haaveilla, mutta suuria mahdollisuuksi sinne ei reaalielämässä ole.

Vostrakeja ei pitänyt hankkia. No nyt niitä hankittiin kuitenkin ihan kuten viime vuonnakin. Metroa lukuunottamatta kaikki VIISI! muuta ulkomaalaishankintaa ovat epäonnistuneet. Warriner on onnistunut pelillillisesti olemaan jonkinlainen vahvistus, mutta terveys ja kunto ovat pettäneet pahemman kerran.

Kuinka paljon vaihtuvuus on häirinnyt pelejämme? Luultavasti paljonkin, sillä pelityyli on tällä hetkellä täysin hukassa. Luultavasti joukkueen hajalla olon takia, mutta osin myös vaihtuvuuden. Jortikka itse halusi joukkueen mahdollisimman valmiiksi jo kesäksi. Sen piti olla sitoutumista edistävä tekijä. Niin varmasti olisikin. Nyt monien pelaajien sitoutimistason voi vaivatta kydeenalaistaa.

Jos tänään halutaan pisteitä saada, niin yhden ketjun panoksella se ei onnistu. Paine on saatava jatkuvasti jypin päätyyn. Kaveri pelaa niin kapealla materiaalilla, että hyvä asenne ja sitä myöten tasainen vyörytys katkaisee selkärangan kaverilta varmasti. Tämä tarkoittaa käytännössä tarkkaa ja varmaa puolustamista, sillä sieltä kaikki kuitenkin lähtee. Pakkien avaukset ovat esim. viime kauteen ja joulunalukseen nähden tällä hetkellä karmean hitaita ja huonoja. Pelin kääntö ja häirintä hyökkäyspäässä olisi saatava nopeammaksi. Tämän osa-alueen takkuilu on maksanut tehoja hyökkäyspäässä, mutta myös aiheuttanut hirveän määrän takaiskumaaleja kiekon menetyksinä ja liian vapaina vastahyökkäyksinä. Eli: jos et puolusta hyvin, et hyökkääkään hyvin.

Tämä kaikki edellyttää hyvää liikettä. Se on ollut kadoksissa. Pelaajista ei tule enää sen nopeampia kuin he ovat, mutta aktiivisuus ja se kuuluisa töiden tekeminen pitää paketin yhtenäisenä ja avaa varmasti maalipaikkoja. Sen lisäksi jypin kaltainen vastustaja ei aktiivista vastustajaa vastaan tule saamaan montaakaan laatulaukausta ottelussa. Tämän myötä jäähypenkin ovikin käy oikeaan suuntaan: kaveria jäähylle, ei Jokeria.

Vime viikko oli tuloksellisesti heikko, mutta perjantai ja lauantai antanevat toivoa paremmasta. Jokerit oli ehkä parempi kuin pistesaldo osoittaa. Toivotaan, että sunnuntain Blues-peli oli vain peliruuhkan ansiota. Tämä käy jossain määrin selityksestä siksikin, että sunnuntaina joukkue ei ehtinyt edes aamujäälle, koska Turussa oli mennyt niin myöhään.

Tätä taustaa vasten lopputulosveikkaukseni on 3-1.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Re: Re: Tärkeä matsi

Viestin lähetti Kössi
Tulee mieleen muutaman vuoden takainen visiitti Areenalle: 2-8. Oliko tämä muuten Jokereiden suurin kotitappio Areenassa?
En minä ainakaan muista, että Jokerit olisi koskaan ennen noin paljon hävinnyt areenalla. Paremmin asioista perillä olevat täsmentäkööt, mutta minusta tuo on kaikkien aikojen suurin tappio Jokereille areenalla.

Kertoo tuo viimevuotinen tappiokin jotakin siitä, että Jyp ei ole niitä helpoimpia vastuksia Jokereille. Tänään täytyy kuitenkin luottaa omiin ja uskoa, että Jyp tosiaan tulee vain lämmittelemään. Kyllä meillä pienen pienet saumat voittoon on olemassa, varsinkin jo Jyp ottaa homman lämmittelyn ja veryttelyn kannalta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mielenkiintoinen seikka on se, että molemmat ovat ilmoittaneet "kakkoskenttänsä" aloitukseen. Viimeksi Jyväskylässä Jortikka yritti mahdollisuuksien mukaan saada Pakaslahden kentän jäälle JYP:n Immosia vastaan.
Yksi parhaista aloittajista (Pakaslahti) saa vastaan tilastojen kärkimiehen(Immonen). Katsotaan kumpi voittaa tämän taistelun.

Tai varmaankin kyseessä lienee Immonen vs. Pakaslahti & Metropolit.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Re: Re: Re: Tärkeä matsi

Viestin lähetti bozik
En minä ainakaan muista, että Jokerit olisi koskaan ennen noin paljon hävinnyt areenalla. Paremmin asioista perillä olevat täsmentäkööt, mutta minusta tuo on kaikkien aikojen suurin tappio Jokereille areenalla.

En minäkään muista tuon suurenpaa tappiota Areenalla, mutta tuo tappiohan on jo suunnilleen vuodelta kivi ja keppi, eli kaukaa menneisyydestä jolloin meillä oli maalilla vielä tuo nykyään Atlantan maalilla päivystävä Nurmisen Pasi. Ja tuossa pelissä niin yllättävältä kuin se kuulostaakin niin meidän ehdottamasti paras pelaaja oli Nupe joka piti numerot edes noissa, Jyp meinaan oli jopa tuota numeroiden osoittamaa parempi ja Jokerit taas vastaavasti Nupea lukuunottamatta aivan surkeita.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ote Jatkoajan ennakosta:

JYP sai kirivaihteen päälle oikeaan aikaan ja on jo lähes varmasti mukana kevään pudotuspeleissä.

Joopa joo. No, ensi kesänä voidaankin sitten ihmetellä miten se JYP romahti niin pahasti ja puppeloi jo kirkossa kuulutetun pudotuspelipaikkansa. Toisaalta ketkä perkeleet siellä kirkossa nyt mölyävät?

JYPin playoffseihin pääsyn varmuus oli ennen eilistä kierrosta samaa luokkaa kuin johtaisi jääkiekko-ottelua 2-0 ensimmäisen erän jälkeen. Sen jälkeen kun Ässät napsi kaksi pistettä Kärpiltä, tilanne oli 2-3. Sen huomaa vertailemalla JYPin ja Ässien jatko-ohjelmaa.

Nämä profetiat, jossa JYPin selkää jo taputellaan tuntuvat tällä hetkellä suolalta haavoissa, jotka syntyvät tämän viikon kuluessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös