Jokerit 2003-2004

  • 193 762
  • 1 299
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Re: Re: niin

Viestin lähetti Senior
Sinänsä olen sitä mieltä, että seurauskollisuus kunniaan. Seurassa peliuransa palvelleita liigajyriä (heh) a.k.a pelaaja-ikoneita ei koskaan ole liikaa.


Kaunis ajatus, johon mielellään yhtyisi. Ammattiurheilussa tuollaiseen vaan ei paljon mahdollisuuksia ole niin kauan kuin seurojen resurssit/halut maksaa palkkaa ovat kovin erilaiset. Palkkauksen lisäksi on tietenkin lukemattomia muitakin syitä vaihtaa maisemaa. Miksi sitä pitäisi jotenkin rajoittaa tai paremminkin, mitä paheksuttavaa siinä on?

Onhan niitä pelaajia, kuten Jere Karalahti, jonka seuravalintaa ei varmastikaan ratkaise raha, vaan muut syyt. Onhan hän jo nyt kieltäytynyt miljoonatuloista. Valtaosa ammattipelaajista kuitenkin haluaa mahdollisimman paksun tilipussin ja optimaaliset edellytykset edetä urallaan. Ja se on pakko hyväksyä. Niinhän kaikissa muissakin ammateissa toimitaan, pääsääntöisesti.

Koska tämä kuitenkin on Jokereiden ensi kauden joukkuetta koskeva ketju, ilmoitan liittyväni niihin, jotka toivovat omia kasvatteja ja muuten Jokerilogon muotoisen sydämen omaavia pelaajia takaisin kotiin. Somervuori, Santala, Hulkkonen, Sulku, Alanko, Dahlman, Rita (!), Varis (varauksin), Lind, Sulander jne.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vakio:
''Kaunis ajatus, johon mielellään yhtyisi. Ammattiurheilussa tuollaiseen vaan ei paljon mahdollisuuksia ole niin kauan kuin seurojen resurssit/halut maksaa palkkaa ovat kovin erilaiset. Palkkauksen lisäksi on tietenkin lukemattomia muitakin syitä vaihtaa maisemaa.''

Kysynnän, tarjonnan ja yhteisten kemioiden ja tarpeiden laki. (Mikäs se semmonen laki on?) Tottahan kirjoittamasi on tiedossa.

''Miksi sitä pitäisi jotenkin rajoittaa tai paremminkin, mitä paheksuttavaa siinä on?''

En kai kirjoittanut missään paheksuvani sitä tai toivovani sitä rajoitettavan? Hatarasti mieluummin muistin keskustellun, että _lojaaleja_ pelimiehiä pyrittäisiin palkitsemaan seurauskollisuudestaan.
Muistanko väärin meillä ennenkin olleen vaikeuksia lukea/ymmärtää toistemme viestejä?, hymyhymiö.

''Koska tämä kuitenkin on Jokereiden ensi kauden joukkuetta koskeva ketju, ...''

...mikä ei estäne sitä, että IFK-kannattaja kirjoittelee sinne, varsinkin jos tekee sen provoamatta ja kirjoittelee pelaajastanne, jonka ensi kauden joukkue kiinnostanee monia yli seurarajojen.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Senior
...mikä ei estäne sitä, että IFK-kannattaja kirjoittelee sinne, varsinkin jos tekee sen provoamatta ja kirjoittelee pelaajastanne, jonka ensi kauden joukkue kiinnostanee monia yli seurarajojen.

No, enhän minä nyt sitä tarkoittanutkaan. Meillä tosiaan tuntuu joskus olevan vaikeuksia ymmärtää toisiamme. Olet ainakin minun puolestani aina tervetullut kommentoimaan ketjuihimme. Kirjoitat asiaa ja perustelet hyvin. Tuliko tarpeeksi perseennuolemista? Mike näkee taas punaista :) .
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Vakio
Tuliko tarpeeksi perseennuolemista? Mike näkee taas punaista :) .

Juu, 'kielari' täältäkin, Mikellekin tarvittaessa.

Mulla ei edelleenkään ole olemassa VPeltosesta parempaa tietoa, mutta tuopillisen lyön helposti vetoa kanssasi, Mikenkin kanssa, jo ihan sillä perusteella, että toivon ukon tulevan. Mukana?
 

D. Moylan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nopea hahmotelma omasta näkemyksestäni ensi kauden joukkueeksi, joka menee aika samoja latuja monen muun kirjoittajan kanssa. Mutta here goes, vuosi 2003-2004 teemana omat kasvatit ja oikea Jokeri-joukkue. Tavoitteena hyvät matsit, kova vauhti ja elämän palauttaminen joukkueeseen. Silläkin riskillä ettei mestaruutta ensi kaudella aivan kärkijoukoissa jahdata. Listalla on paljon pelaajia, joiden sopimustilannetta en tiedä, joten pahoitteluni jos olen ajatuksissani ryöväämässä muiden joukkueiden sopimuspelaajia.

Maalivahdit

Markus Helanen
Ari Sulander

Puolustajat

Mikko Kalteva
Kevin Kantee
Samuli Jalkanen
Mika Strömerg
Antti-Jussi Niemi
Olli Malmivaara
Antti Hulkkonen
Tuomas Eskelinen

Hyökkääjät

Tommi Santala (mikäli siltoja ei olla lopullisesti poltettu)
Eero Somervuori ( kuten myös)
Jani Rita/Toni Dahlman (epätodennäköisiä...)
Petri Varis (kokemusta mukaan)
Teemu Laine
Tomi Mäki
Sean Bergenheim
Filppulan veljekset
Jukka Voutilainen
Tomek Valtonen
Petri Pakaslahti
(Jussi Pesonen, Arto Koivisto...)

Ketjut

Somervuori-Santala-Rita/Dahlman
Varis-Pakaslahti-Lind
Laine-Voutilainen-Bergenheim
Valtonen-Mäki-Filppula

Mukaan mahtuisi kovuutta tuomaan pari nuorta ulkomaalaista (kanada, venäjä, saksa) mikäli tarvetta olisi. Nykyisiä sopimuspelaajia taisi tästä jäädä yli, mutta en tiedä jäädäänkö heistä ketään kaipaamaan? Ville Peltonen mahtuu luonnollisesti joukkueeseen, mikäli itse haluaa jäädä.

Kommenttinne tervetulleita...!
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Aika samoilla linjoilla olen kuin Moylankin. Vaikka herrat kuten Aalto, Sihvonen ja Hentunen hyviä pelaajia ovatkin ja sinänsä mielellään heidät Jokereissa näen, en heille enää ensi vuonna pelipaikkaa tarjoaisi. Tilalle nuorempia kavereita ja omia kasvatteja. Nuoremmista "muuttajista" sen sijaan pitäisin ainakin kaverit Voutilainen, Valtonen ja Ruutu, sillä he ovat käytännössä koko liigauransa pelanneet Jokereissa.

Pakaslahti, Vertala, Turunen, Tukio ja Kankaanperä pelaavat ilmeisesti joka tapauksessa ensi kaudella Jokereissa, eikä siinä mitään varsinkin jos kukin heistä vielä kehittyy, mutta enempää ns. liigajyriä ei kiitos enää Jokereihin muualta. Ulkopuolisten tulisi olla sitten aivan huippuja. Peltosen ja Nemon (mikäli äityy huippuvireeseen) laskisin näihin.

Variksesta oli joku aika sitten Veikkaajassa laaja haastattelu ja ainakin siinä Pete ei ollut missään nimessä luovuttanut ja usko omiin kykyihin oli edelleen vahva. Itse pidän Petelle siis ovet auki.

Ensi kauden kokoonpano voisi vaikka näyttää tältä

Peltonen-Santala-Nemirovski
Vertala-Pakaslahti-Varis/Turunen
Laine-Filppula-Bergenheim
Valtonen-Ruutu-Voutilainen
-----------
Filppula, Koivisto, Mäki...

No heti tuli hyökkäyksessä todella täyttä, mutta olisi tuossa jo enemmän omia kuin tällä kaudella. Voutilaiselle tulisi myös löytyä paikka ylemmistä ketjuista vaikkapa Vertalan tilalla.

Pakeissa olisi sitten seuraavaa...

Niemi-Tukio
Helenius-Strömberg
Hulkkonen-Kankaanperä
Malmivaara
------
Jalkanen, Kalteva, Kantee....

Toivoisin todella herätystä (vaikka hengellistä) Jokerien johtoportaaseen, että pitäkää niistä omista kavereista parempaa huolta. Niitä katselee mieluummin ja helpommin antaa myös virheet ja huononkin pelin anteeksi... Hetkenä minä hyvänsä vaihtaisin Kankaanperän takaisin Alankoon tai vaikkapa Sulkuun. Samoin Vertalan ja Turusen kaupat eivät hirveän kipeää tekisi...
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Tärkeintä on, ettei hankita enää yhtäkään tusinapelaajaa. Ei vaikka olisi kuinka Jokeri. Esim. Lindille ei ole käyttöä, jos Vertala jatkaa. Jos Vertala saadaan muualle ensi kaudeksi, Lindille olisi paikka. Peltosen jatkaminen olisi loistojuttu ja jos hänen lisäkseen saisi yhden tai kaksi kuusikosta Santala, Caloun, Tenkrat, Nurminen, Pärssinen ja Lievers, hyppisin onnesta. Todennäköisesti ei saada ketään noista ja kolme heistä pelaa ensi kaudella NHL:ssä. Lieversiä ja Santalaa kannattanee tavoitella kaikkein aktiivisimmin, senttereitä kun ovat. Laitureita meillä riittää, mutta mainitsemani ovat niin hyviä, että heidät on otettava jos vain saadaan. Tony Virta kuuluu myös tähän kategoriaan, eikä olisi mikään ihme vaikka meillä pelaisikin, jos kerran Jortikka valmentaa. Varista ei välttämättä tarvita eikä ainakaan kannata kiirehtiä hänen sopimuksensa kanssa. Katsotaan ensin, ketä on saatavilla.

Sihvonen toivon mukaan lähtee enkä Aaltoakaan jää kaipaamaan, jos menee. Jäänee kuitenkin, jos onnistuu playoffeissa. Pesonen saa samoin mennä, noita on omina kasvatteinakin. Voutilainen ja Hentunen ilmeisesti jatkavat, vaikkei sopimusta vielä olekaan, kuten myös Mäki, Laine ja Bergenheim. Tomekille myös sopimus, jos haluaa jatkaa. Filppulan veljekset voisi ottaa vaikka molemmat ensi kaudeksi liigaan.

Puolustus kaipaa yhtä Heleniusta ja yhtä Koivistoa. Vallin, Malmivaara ja Mikkola saisivat periaatteessa mennä kaikki. Kantee ja Kalteva liigarinkiin. SM-liigasta ei löydy Jokereiden kaipaamaa Koivistoa kuin naapureiden tshekit ja Tuulola eikä ketään varmaankaan saada. Siispä katse rapakon taakse ja Tsekin suuntaan. Saa olla Jokereiden ja vaikka koko liigan kovapalkkaisin pelaaja, jos vain on tarpeeksi hyvä. Heleniuksena toiminee nimenomaan Helenius. Haakana olisi myös toivepaluumuuttaja. Kiekollinen pakki on kuitenkin tärkein hankinta ensi kaudelle.

Maalivahdiksi käy Bäckström, Duba, Langkow tai kuka tahansa rapakon takaa palaava suomalainen. Helanenkin voi olla ensi kauden ykkönen. Sulander on jo jäähdyttelijä.

Seuraavassa oma toiveeni ensi kauden Jokereiksi:

Peltonen-Santala/Lievers-Voutilainen
Tenkrat/Virta-Pakaslahti-Hentunen
Laine-I.Filppula-Bergenheim
Valtonen-Ruutu-Mäki
V.Filppula

Niemi-Koivisto
Strömberg-Helenius
Kankaanperä-Tukio
Kalteva-Kantee

Duba
Helanen

Ei Turusta, Aaltoa eikä Vertalaa, kuten ei myöskään Vallinia, Mikkolaa eikä Malmivaaraa. Turunen ja Vertala pitäisi siis saada jonnekin ensi kaudeksi. Tuskin on mikään ongelma ainakaan Vertalan kohdalla. Turusen palkkaa voitaisiin joutua jonkin verran maksamaan jos hän jossain muualla pelaisi.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Joulu on jo ovella

Ihan kiva "lahjalista" teillä, mä taidan tyytyä uuteen puhelimeen. Kannattamani seura on kai kroonisesti tuhma päätellen nuuttipukin jokavuotisesta vierailusta. Ei provoa, mutta oman suosikkijoukkueen pelaajien näkeminen jokerifanien toivelistoilla jaksaa kyllä aina kylmätä meikäläisen selkäpiitä. Eihän sitä koskaan tiedä... Varsinkaan en toivoisi SS:ää, Rajamäkeä ja Tuulolaa (enää) ikinä Jokereihin luovutettavan, kaikella kunnioituksella siis, mutta kyllähän te tiedätte.

Jo riittää lätinä ja kerrottakoon ohimennen tuosta Virran "Tontusta" sen verran, että muistelisin miehen jossain sikalehdessä kertoilleen, että mies pelaa nykyisen sopimuksensa varmuudella loppuun ja katsoo sitten etiäppäin. Vaihtoehdot olivat muistini mukaan Minnesota (mikäli hyvää sopparia tarjotaan) ja Hämeenlinna, lapsukaiset kun tarttis asettua aloilleen ja laittaa lapsetkin kouluun. Vai miten se nyt meni. Eli se siitä.

Haluaisittekos, kun ylivoimaa viivalle kaipailette, muuten vaihtaa Teemu Aallon ja Aki Heinon vaikka päikseen Teemu Laineeseen ja Arto Tukioon?
 

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Ensi kauden sopimukset tällä hetkellä:

mv:

Lehtonen (mutta lähtee Änäriin)

p:

Tukio
Niemi (+)
Kankaanperä
Strömberg (+)

h:

Pakaslahti
Hentunen (+)
Turunen

Eli ei montaa nimeä ole. Itse näkisin ensi kauden kentät seuraavaanlaisesti:

Hentunen-Pakaslahti-Peltonen/X
Turunen-Voutilainen-X
Laine-X-Valtonen
Bergenheim-Ruutu-I. Filppula

Tukio-X
Niemi-Strömberg
Kankaanperä-Kalteva
Vallin-X

X
Helanen

Hyökkäyksen vahvistusten pitää olla sitä tasoa, että nuoria pystyy peluuttamaan. Ei siis mitään Vertala tasoa. Puolustukseen yhdet kädet ja yksi Haakana/Brooks/Helenius/vastaava
Karin korvaajan täytyy olla kovaa tasoa, mieluiten suomalainen.
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Re: Joulu on jo ovella

Viestin lähetti rapster
Varsinkaan en toivoisi SS:ää, Rajamäkeä ja Tuulolaa (enää) ikinä Jokereihin luovutettavan, kaikella kunnioituksella siis, mutta kyllähän te tiedätte.

Haluaisittekos, kun ylivoimaa viivalle kaipailette, muuten vaihtaa Teemu Aallon ja Aki Heinon vaikka päikseen Teemu Laineeseen ja Arto Tukioon?

Tuulola ei taida enää tulla Jokereihin. Mies taisi vähän hyytyä viime kerralla, kun kävi Helsingissä.

Laine varmaan on jossain muussa seurassa ensi vuonna, HPK on varmaan täysin mahdollinen. Hän todennäköisesti myös sopisi kerhon pelityyliin aika hyvin (nopea, kestävä), ja löytäisi tehoja.

Tukio voi vielä kehittyä tosi hyväksi, tekee nytkin pisteitä vaikkei mitenkään loista. Ehkä Aalto tosiaan on Jokereissa ensi vuonna?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Spekulointia

No niin, nyt voisi spekuloida jo hiukan ensi kautta.
Banhammer laittoi jo tuon sopimustilanteen tuohon aikaisempaan viestiin, mutta laitan sen nyt tähänkin.mv:


Lehtonen

p:

Tukio
Niemi
Kankaanperä
Strömberg

h:

Pakaslahti
Hentunen
Turunen

Näistä itse haluaisin pitää tietysti Lehtosen, mutta jos Lehtonen pelaa omalla tasollaan loppukauden ja valitaan kotikisoihin, hän on jo lähes varma NHL-veskari ensi kaudella. Jos me haluttaisiin pitää Kari meillä ensi kaudella, meidän pitäisi toivoa hänelle keskinkertaista loppukautta :) Paha paikka. Korvaajaa on vaikea löytää, sillä Karin saappaita ei täytä ihan kuka tahansa. Helasesta tuskin on vastuulliseksi ykkösvahdiksi, mutta hyvä tuuraaja hän on ja mielelläni ottaisin hänet ensi kauden joukkueeseen. Mutta kuka Lehtosen korvaajaksi? Paha sanoa tällä hetkellä. Tomas Duba on yksi vaihtoehto, SaiPassa hän on pelannut hienosti kapean puolustusmateriaalin takana, mutta mielestäni hän vaikuttaa hiukan ailahtelevaiselta. Ari Sulanderia on ehdotettu täällä, mutta itse en häntä enää haluaisi, koska Sulo on parhaat päivänsä maalivahtina jo elänyt.
Joku ulkomaalainen tulisi myös kysymykseen, mutta se pitäisi scoutata tarkasti, sillä mitään imuriahan me ei tänne haluta, vai mitä?

Kausi on kesken, joten en oikein voi sanoa, ketkä noista sopparipelaajista haluaisin nähdä ensi kauden joukkueessa. Röllissä on vieläkin potentiaalia puolustuksen liideriksi, mutta siihen hän tarvitsee aikaa. Luistelu ei parane hetkessä. Mielelläni näen Röllin ensi kauden joukkueessa. Ensi syksyllä varmaankin Röllinkin luistin kulkisi jo hieman paremmin kuin nyt. Toivottavasti saa viettää ehjän kesätreenikauden.
Tukiosta voi tulla vaikka millainen tähti meille, jopa uusi Tom Koivisto. Tukiolla on valtavasti potentiaalia varastossa, mutta oman pään peliä hänen pitää vielä kehittää. Toisaalta, en itkisi Tukio perään, mikäli hän meidät jättäisi. A-J Niemi on tällä hetkellä puolustuksemme tärkein lenkki ja johtaja. Hienoa että hänellä on soppari jo ensi kaudeksi. Tosin NHL saattaa kutsua A-J:ta kesällä. Toivottavasti saamme pitää miehen täällä.
"Kangesta" minulla ei ole vielä ollut mitään pahaa sanottavaa. Fyysinen pakki, joka osaa oman roolinsa hyvin. Ei välttämätön vahvistus ensi kaudelle, mutten kyllä valittaisi vaikka "kanki" jatkaisi ensi kaudellakin täällä.

Nykyisestä puolustuksesta haluaisin nähdä ensi kauden joukkueessa seuraavat:

Niemi
Ströba
Vallin
Kankaanperä
Jalkanen
Kalteva
Kantee
Malmivaara

mitä pelaajia sitten tarvittaisiin? Ehdottomasti joku romuluinen, oman maalin suojelija, joka osaa tapella, muttei istu koko ajan jäähyllä, eli lyhyesti: Haluaisin nähdä Haakanan Karin tai Heleniuksen Samin ensi kaudella Jokereissa. Sitten tarvittaisiin yksi "tomkoivistomainen" hyökkäävä pakki, kiekon ylöstuoja, jolla on hyvä kuti ja osaa jotenkin myös puolustaa. "Koikka" voi opa tulla kysymykseen, mikäli hän ei saa sopimusta St.Louisiin ensi kesänä. Nuorissa on tulevaisuus, joten sekä Kevin Kantee, että Mikko Kalteva saisivat jatkaa ensi kaudella. Olli Malmivaarasta saattaa olla Jokereiden seuraavaksi "ossiväänäseksi" kunhan saa liikettään parannettua.

Hyökkääjät, jotka haluan nähdä ensi kaudella meillä:

Peltonen
Pakaslahti
Hentunen
Turunen
Voutilainen
Laine
Valtonen
Bergenheim
Ruutu
Mäki
I.Filppula
V.Filppula

Lista näyttää aika nuorelta, koska nämä miehet kehittyvät joka vuosi yhä lisää ja lisää. Joukkue tarvitsee kuitenkin muutaman nimekkään vahvistuksen. Todellinen ykkös-sentteri ja sniper puuttuu tuolta listalta tyystin. Villen rinnalle olisi saatava joku todellinen maalipyssy, jonka pääasiallinen tehtävä on maalinteko, sentteriksi kelpaa Pakaslahti, joka hoitaa puolustuksen tässä ketjussa ja antaa Villelle ja herra X:lle enemmän tilaa hyökkäyksessä. Lisäksi tarvittaisiin joku kakkos-sentteri, joka on sitten hieman taitavampi tapaus, joka osaa sekä hyökätä, että puolustaa. Antti Aalto tulee kysymykseen, mikäli pelaa samanlaisen kevään kuin viime kaudella. Tämän sentterin vierellä voisi pelata Hentunen ja vaikkapa Laine. Laineen jatko Jokereissa on tosin sen verran epävarmaa, että joku työmyyrä, joka on jo aikaisemmin koettu hyväksi pelaajaksi, ei olisi pahitteeksi. Näkisin mm. Lindin mielelläni ensi kaudella taas narrinutussa. Tällöin meillä olisi kaksi todella kovaa ketjua, joissa roolit olisivat varsin selvillä.
Kolmosketjun sentteriroolin saisi hoidettavakseen Voutilainen ja laidoilla voisivat hyökätä vaikkapa Turunen ja Valtonen. Tähän ketjuun voisi istuttaa myös nuoria kasvoja.
Nelosketju olisi sitten nuorille pyhitetty ketju, jossa sentterinä pelaisi useimmiten Ruutu, mikäli jatkaa Jokereissa. Laidoilla pelaisivat nuoret kasvot, pääasiallisesti Bergenheim ja I.Filppula. Teemu Lainetta, jatkaessaan, peluutettaisiin kolmosen ja nelosen välillä, miksei myös kakkosessa?

Tässä vielä minun toivejoukkueeni ensi kaudelle:

Maalivahdit:

Lehtonen/Lehtosen korvaaja
Helanen
Hallikainen

Puolustajat:

Haakana/Helenius
Koivisto/Hyökkäävä puolustaja, herra X
Niemi
Vallin
Strömberg
Kankaanperä
Jalkanen
Malmivaara
Kantee
Kalteva

Hyökkääjät:

Peltonen
Sniper, Herra X
Pakaslahti
Aalto/kakkos-sentteri, herra X
Hentunen
Lind/Herra X
Turunen
Voutilainen
Laine
Valtonen
Bergenheim
Ruutu
I.Filppula
V.Filppula
Mäki

Ketjut näyttäisivät suurinpiirtein näiltä:

Peltonen - Pakaslahti - Sniper, herra X
Lind/herra X - Aalto/Herra X - Hentunen
Turunen - Voutilainen - Valtonen/Laine
Bergenheim/V.Filppula - Ruutu - I.Filppula/Laine

Niemi - Strömberg
Herra X - Haakana/Helenius
Vallin - Kankaanperä
Malmivaara/Kalteva - Jalkanen/Kantee

ugh, olen puhunut. Mielipiteeni saatavat muuttua kauden edetessä. Tämä oli tämänhetkinen arvio.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Pohdintaa

Aluksi pistetään esille jatkavat pelaajat (optiot käytetty) niin saadaan pohja spekuloinnille.

Maalivahdit:
Lehtonen
- periaatteessa jatko mahdollinen mutta käytännössä en usko että Karia enää SM-liigassa ensi kaudella nähdään.

Puolustajat:
Tukio
Niemi
Kankaanperä
Strömberg

Hyökkääjät:
Pakaslahti
Hentunen
Turunen

Tarve-listalla siis:
- 3 maalivahtia
- 5 puolustajaa (vähintään 4 ainakin tarvitaan)
- 12 hyökkääjää, joista 3-4 sentteriä ja loput laitureita

Aloitetaanpa sitten spekulointi ja otetaan ensiksi tarkkailun alle maalivahdit. Helasella ei ole vielä sopimusta mutta vähintään 2.maalivahdiksi Markus meille ensi kaudeksikin kelpaa. 3. maalivahdiksi voitaneen ottaa -85 syntynyt junnu Joonas Hallikainen. Tämän lisäksi hankintalistalle pitää ottaa joku 1.maalivahdiksi pystyvä kaveri, sellaisia voisi olla mm Pasi Nurminen (Atlanta Trashers), Niklas Bäckström (Kärpät), Jason Elliot (TPS), Juha Kuokkanen (Saipa), Mikko Rämö (Pelicans) tai joku ulkomaan elävä. Näistä ehdotetuista Pasi Nurminen olisi oikea lottovoitto mutta kun nuo pelit NHL:ssä kuitenkin on sujunut suhteellisen hyvin niin en jaksa uskoa että loppujen lopuksi Nupe olisi saatavilla. Eli lopuista Juha Kuokkanen tai Niklas Bäckström on omalla listallani kärjessä ja näistä kahdesta Kuokkanen kiilaa edelle koska Bäckströmillä jatkuu sopimus Kärppien kanssa. Myös Tepsin Jason Elliot kelpaisi allekirjoittaneelle mutta ulkomaalaisena Jason veisi yhden tärkeän kiintiöpaikan.

Sitten otetaan käsittelyyn hankittavat puolustajat. Malmivaara, Kalteva, Kantee ja Jalkanen eivät vielä kuulu sopimuspelaajien joukkoon mutta ainakin kolme, mieluiten kaikki neljä saisivat jatkaa jolloin hankintalistalle jäisi yksi vahvasti kiekollinen pakki ja yksi maalinedus luuta.

Kiekollisen pakin paikalla ajateltavia kavereita voisi olla vaikkapa slovakki Dusan Milo (Elitserien, joukkuetta en muista), Josef Boumedienne (Ottawa Senators), Marek Zidlicky (HIFK), Vladimir Sicak (HPK), Teemu Aalto (HPK), Martti Järventie (Ilves), Antti Hulkkonen (Saipa) ja Tuukka Mäntylä (Tappara). Boumedienne ja Milo kiinnostaisivat kovastikin mutta en tiedä varmuudella kavereiden tilannetta mutta joka tapauksessa ainakin kysyisin kaverien tilanteita. Jos haku keskitetään SM-liigaan niin noista mainituista Antti Hulkkonen herättää eniten mielenkiintoa, jos Hulkkonen ei halua palata meille niin silloin Zidlickyn, Järventien ja Mäntylän tilanne kiinnostaa, eritoten Mäntylä tai Järventie voisivat hyvinkin olla hankittavissa. Z sen sijaan lienee vihdoin matkalla NHL:n, myöskin jäädessään ykkös vaihtoehto on varmuudella HIFK ei Jokerit.

Maaliedus luudaksi kelpaavia kavereita on ainakin Sami Helenius (Dallas Stars), Kari Haakana (Edmonton Oilers), Rami Alanko (Blues), Bert Robertsson (Ilves) ja Jarkko Glad (Ässät). Näistä Helenius ja Haakana luonnollisesti houkuttelevimmat ja näistä Helenius lienee jälleen erittäin lähellä tulemista mutta mikäli Helenius ei sittenkään jää niin Haakana on melkoisella todennäköisyydellä palaamassa takaisin niin Kassua ehdottomasti kannattaa kysellä takaisin ja molemmat kyllä mahtuvat meillekin. Myöskin Alanko olisi mukava paluumuuttaja, varsinkin kun Summanen varmuudella lähtee maajoukkueeseen niin kaikki esteet paluulle pitäisi olla poissa. Robertsson ja Glad olkoon ns backuppina jos tuo kyseinen kolmikosta ei ketään saataisikaan.

Ja sitten siirrytään hyökkäykseen, jossa meillä on tällä hetkellä todella paljon sopimuksettomia pelaajia joten tässä listaa pelaajista joiden toivon jatkavan meillä ensi kaudellakin, Peltonen, Voutilainen, Laine, Bergenheim, Valtonen, Mäki, M.Ruutu ja molemmat Filppulat, yhteensä siis 2 sentteriä ja 7 laitahyökkääjää. Hankintoina voitaisiin kaavailla vaikkapa seuraavia pelaajia, Petri Varis (Zurich Lions), Tommi Santala (HPK), Eero Somervuori (HPK), Timo Pärssinen (HIFK), Tomas Chlubna (Jyp), Brett Lievers (Kärpät), Petr Tenkrat (Kärpät), Esa Pirnes (Tappara), Jussi Tarvainen (Tappara), Arto Kuki (Tappara) ja Markku Tähtinen (Ässät).

Hyökkääväksi sentteriksi on neljä hyvää vaihtoehtoa Santala, Lievers, Pirnes ja Tähtinen, joista mielenkiintoisin on oma kasvatti Tommi Santala. Santala siis ensisijaisena vaihtoehtona, mutta muutkin kolme kyllä kelpaavat.

Puolustavaksi sentteriksi kelpaa toinen kaksikosta Aalto tai Sihvonen mutta myöskin Tapparan Arto Kukia voisi kysellä.

Armoitetuksi maalintekijäksi voitaisiin kaavailla Somervuorta, Chlubnaa, Tenkratia, tai Tarvaista. Somervuori olisi mieluinen paluumuuttaja mutta Clubna tai Tenkrat kelpaisivat erittäin hyvin myöskin Tarvainen olisi mielenkiintoinen nimi.

Näiden lisäksi Varis on ilmoittanut halukkuutensa palata meille joten eikähän sille Petelle tilaa löydetä jos vain saadaan palkka sovittua sopivaksi. Jos Peten kanssa ei päästä sopuun niin Hentusen kaveriksi voisi kaavailla vaikkapa naapurin Pärssistä tai muistaakseni kylläkin Ruotsissa jatkavaa Lindiä.

Eli ensi kauden joukkue kokonaisuudessaan voisi olla seuraavanlainen:

Maalivahdit (3 kpl)
Nurminen/Kuokkanen/Bäckström/Elliot
Helanen
Hallikainen

Puolustajat (Ainakin 9 kpl)
Niemi
Strömberg
Tukio
Kankaanperä
Malmivaara
Kalteva
Kantee
Milo/Boumedienne/Mäntylä/Hulkkonen
Helenius/Haakana/Alanko

Hyökkääjät (16 kpl)
Pakaslahti
Hentunen
Turunen
Peltonen
Voutilainen
Laine
Bergenheim
Valtonen
Mäki
M.Ruutu
I.Filppula
V.Filppula
Santala/Lievers/Pirnes/Tähtinen
Aalto/Sihvonen/Kuki
Somervuori/Tenkrat/Chlubna/Tarvainen
Varis/Lind/Pärssinen

Että tällaista...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Flintti, äijähän puhui ihankuin minun suullani, löysit vain enemmän nimiä noille avoimille paikoille... Olen pääosin samaa mieltä kanssasi, mutta tuo Hulkkonen tuntuisi mielestäni hiukan epävarmalta ratkaisulta. Hulkkonen saattaa olla tähti SaiPassa, missä hän on kapean pakkikaluston nimekkäin pelaaja, mutta Jokereissa hänen roolinsa ei olisi varmasti yhtä suuri.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Martti Järventiellä on ensi kaudesta sopimus Montreal Canadiensin kanssa ja kyseinen sopimus takaa myös näyttöpaikan NHL-otteluissa.


Mainituista maalivahdeista muistaakseni Kuokkasella ja Rämöllä on vielä ensi kausi sopimustaan jäljellä.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
"omia" jätkiä takaisin

Niin tämä olisi hyvä teema, eikun Helenius,Santala,Hulkkonen,Lind,Varis,Dahlman,Martikainen ja Sulo..takaisin Jokeri nuttuun lisäksi Kantee,Kalteva,Filppulat,Koivisto ja Mäki...
Sekä muutama ulkopuolinen...Tenkrat,Pihlman....Machulda....
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Ihmettelen muutamia flintin ehdotuksia, hankittaisiin käytännössä samanlainen paketti vähän eri nimillä.

Mäntylä, Sicak tai Aalto ei saa olla Jokereiden johtava kiekollinen puolustaja. Aallon hankinnan voi hyväksyä kätisyyden ja lämärin takia, mutta tasakentällisillä ei tarvitse pelata kuin sen verran, että pysyy tuntuma yllä. Mäntylä ei paljon eroa Tukiosta eikä Sicak Vallinista. Hulkkonen on aivan samanlainen yleismies, mutta sentään oma junnu, joten kelpaisi. Hankinnan tulee nimenomaan olla luokkaa Milo-Zidlicky-Koivisto, kyllä meillä noita keskinkertaisia hyökkääviä pakkeja on omastakin takaa.

Glad taasen... No, puolustus on muutenkin täynnä ja tämä paikka on myöskin täytettävä todellisella huippumiehellä. Juuri Haakana tai Helenius on passeli vaihtoehto. Gagnonkin kävisi minulle. Alanko ei olisi katastrofi, mutta hänen kiinnostustaan olisi syytä kysellä vasta kun tiedetään edellä mainitun kolmikon tilanne. Malmivaarakin on Gladin tasoa jos nyt vaikka sitten ensi kaudella sattuisi astumaan sen askeleen eteenpäin.

Hyökkääjistä Tarvainen, Pirnes ja Kuki ovat samaa sarjaa kuin Vertala ja Turunen. Paitsi että Pirnes ja Kuki ovat huonompia kuin ko. kaksikko. Metsään mennään pahasti jos kukaan noista Tapparan miehistä pelaa meillä ensi kaudella. Onhan näitä Hassisesta ja Arvajasta lähtien nähty. Somervuori on vielä vailla näyttöjä suurissa peleissä, mutta oma junnu huolitaan takaisin. Parempi kuitenkin Tenkrat, Chlubna, Pärssinen tai Caloun.

Kukia tarkoitit varmasti varamieheksi, jos Aalto ja Sihvonen lähtevät, mutta mielellään hankitaan kaksi hyökkäävää sentteriä, Pakaslahti ja Ruutu sitten puolustavat. Aallon jatko ei ole huono juttu, mutta voisi häipyä kun hänen palkallaan todennäköisesti saisi jokaisen liigasentterin. Lieverssin, Tähtisen ja Santalan jälkeen katseet voi suunnata ulkomaille. Esim. Jan Benda kelpaisi minulle, vaikkei aivan puhdas sentteri olekaan. Ei Kukia tai vastaavaa puolustuksen erikoismiestä.

Maalivahdeista Kuokkanen olisi liian iso riski, kunnon näyttöjä ainoastaan tältä kaudelta eivätkä tilastot huimaa päätä. Torjuntaprosenteissa taisi olla kahdenkymmenen paikkeilla. Häviöitä ei tosin ollut kuin pari. Ei kuitenkaan olisi juuri Helasta kummempi eikä ole koskaan ollut ykkösmaalivahti. Ykkösvaihtoehto olisi kuka tahansa NHL:stä/AHL:stä palaava suomalaisvahti, seuraavaksi sitten Langcow, Elliot, Duba ja Bäckström.

Tuollaisia tusinapelaajia tulee ensi kauden joukkuetta suunnitellessa välttää, vaikka olisivatkin Jokereita. Jokeritaustaiset tusinajannut toivoten kuitenkin mieluummin tervetulleeksi kuin Pirnekset ja Kukit.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Erimieltä keskinkertaisuuksista

Eli ainakin Tuukka Mäntylä on varmuudella erittäin hyvä kiekollinen pakki ja ehdottomasti Tapparan paras tuolla osa-alueella (tosin samalla lähes ainoa). Ja mitä tulee puolustus varmuuteen niin Mäntylä on valovuoden Tukiota edellä. Sicak on kehittynyt huomattavasti viime kaudesta ja kantaa nykyään Tuulolan ohella suurta vastuuta Kerhon puolustuksen kiekollisesta pelistä, Sicakilla on myös hyvä laukaus. Teemu Aalto omaa todella hurja lämärin mutta on muuten vielä pahasti raakile eli viivapyssyksi Aaltoa ajattelin ja Aalto on näistä ehdottamistani vaihtoehdoista se huonoin.

Glad on kokenut sarjajyrä ja ainakin SM-liigan mittakaavassa hyvä fyysinen pakki. Ja mitä tulee hanskaukseen ja omien puolustamiseen niin kyllä tuo Glad taitaa meidän Ollia parempi ja ennen kaikkea halukkaampi olla tuolla saralla. Mutta Glad tosiaan olisi niin sanottu backup ei todellinen vaihtoehto ennen kuin jos Helenius, Haakana tai Alanko ei tänne tulisikaan.

Pirnes ja Tarvainen on tällä kaudella ollut Tapparan huonon alkukauden suuria valopilkkuja. Ja omasta mielestäni Pirnes kyllä menee heittämällä Turusen edelle ja myöskin nykykuntoisen Vertalan. Ja mitä tulee Tarvaiseen niin aivan alku kaudesta Jussi suunnilleen yksin kantoi koko Tapparaa ja Tarvaisella on yksi liigan parhaimmista rannelaukauksista. Ja kyllä Chlubna ja Tenkrat olisivat minunkin arvoasteikossa Tarvaisen edellä, mutta Somervuori omana kasvattina ja nykyisillä näytöillä kyllä ajaa minulla aivan ykkösvaihtoehdoksi.

Kuki on erittäin hyvä fyysinen sentteri joka kelpaisi meille varmasti pyörittämään rikkovan 3/4 ketjun peliä. Kuki on myös hyvä taklaaja ja kun kokoa löytyy mukavasti niin ne taklaukset myös tuntuu. Ja Kuki tosiaan olisi Aallon ja Sihvosen backup valinta.

Ja mitä tulee maalivahteihin niin Kuokkasen ja Backströmin tapauksissa peliaika jaettaisiin tasaisemmin kun taas Elliot tai Nurminen olisivat täysin selkeät ykköset jotka pelaisivat niin paljon kuin haluaisivat.

Itse sen sijaan kyllä hylkäisin täysin Duban ja Langcow:n. Duba on parhaimmillaan loistava mutta ailahtelee aivan liikaa ja Langcow on hyvän alun jälkeen taantunut aivan tavalliseksi kuolevaiseksi, eli kyseessä on kaverit jollaisiin en missään nimessä itse tuhlaisi ulkomaalaispaikkaa.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Mikko Peltola joutuu/saa lähteen Sveitsiläis seurasta, piristäiskö Turusta jos ois tuttu kaveri rinnalla?

Peltonen- Santala/tai muu taito pelaaja- Caloun
Strömberg- Helenius

Varis- Pakaslahti- Hentunen
Niemi- Tukio

Turunen- Peltola- Torkki/ Tarvainen
Haakana- Vallin

Nelosketjuun junnuja joille vapauksia yrittää omia kikkoja.
Malmivaara- Kankaanperä

Sulander
Helanen
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kovin monelta näyttää unohtuneen, että Somervuorella on sopimus kevääseen 2004 Kerhon kanssa. Lisäksi Santalan optio taisi olla seuran, eli jos sellainen ihme pääsisi käymään, ettei äijä pelaisi ensikaudella pikkusikaansa Atlantassa, pelannee hän siinä tapauksessa vielä yhden kauden Hämeenlinnassa. Että unohtakaa rauhassa nämä paluumuuttajat.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jatkoajan eri joukkueiden sopimuspelaaja-listan mukaan

Kaikkien noiden mainitsemieni pelaajien (poislukien Milo, Boumedienne, Järventie ja Bäckström) sopimus päättyy tähän kauteen. Jos Jatkoaika.comin tiedot ei ole ajantasalla niin sitten ei voi mitään niiden mukaan olen kuitenkin pohtinut mahdollisia tulijoita, koskien siis myös Santalaa ja Somervuorta.

PS. "rahalla saa ja hevosella pääsee myös SM-liigassa."
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Mäntylä ei ole kiekollisena huippuluokkaa. Hyvä toki, mutta ei ole minkäänlainen pelote viivalla. Meillä on noita jo Mikkola, Tukio ja Vallin. Mäntylän olisi pitänyt tehdä enemmän pisteitä parilla edellisellä kaudella - Tappara oli molemmilla kausilla aivan kärjessä ja Mäntylä pelasi ykkös-kakkosparissa ja ylivoimassa.

Tarvainen taasen muistuttaa paljon Turusta ja Vertalaa, jotka tekivät pisteitä huippujoukkueen ykkösketjussa loistavan sentterin vierellä. Meidän sniperin pitäisi minusta olla Tenkratin ja Peltosen tyylinen kaveri, joka nostaa ketjukaverinsakin uudelle tasolle. Tarvainen elää hyvistä syötöistä. Laukauksensa takia olisi periaatteessa tervetullut ja taitaa vielä pelata rightilta, mutta ei todellakaan ykkösvaihtoehto. Katseet ulkomaille, ellei saada Tenkratia, Chlubnaa tai Somervuorta.

Pirnes ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvä, nyt pitäisi löytää todellinen ykkössentteri. Jokerin mainitsema Mikko Peltola olisi mielenkiintoinen nimi, vaikka vanha onkin. Eipähän saataisi taas tasaista puurtajaa. Liigasta lähinnä Santala ja Lievers tulisivat kysymykseen. Pirnes menisi joukon jatkona, mutta halutaanko me noin tasapaksua sentterikalustoa? Katseet ulkomaille ellei Santala tai Lievers tule. Tähtinenkin kelpaa minulle, mutta todellista huippunimeä tuo sentteriosasto huutaa.

Mielenkiintoista muuten, että Duba on liian epätasainen, mutta jos mahdollista vielä epätasaisempi Elliot sitten kävisi selkeäksi ykköseksi. Turkulaisten mukaan Elliot on sekä voittanut, että hävinnyt yksinään useamman pelin. Langcow on minun käsittääkseni näistä mainituista ulkomaanelävistä se kaikkein tasaisin.
 

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Viestin lähetti lece
Kovin monelta näyttää unohtuneen, että Somervuorella on sopimus kevääseen 2004 Kerhon kanssa. Lisäksi Santalan optio taisi olla seuran, eli jos sellainen ihme pääsisi käymään, ettei äijä pelaisi ensikaudella pikkusikaansa Atlantassa, pelannee hän siinä tapauksessa vielä yhden kauden Hämeenlinnassa. Että unohtakaa rauhassa nämä paluumuuttajat.

Hei kai me saadaan nyt sentään spekuloida. Onko siinä jotain pahaa? Ei oo todellakaan pakko lukea
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Banhammer
Hei kai me saadaan nyt sentään spekuloida. Onko siinä jotain pahaa? Ei oo todellakaan pakko lukea
Tottakai saa ja pitää spekuloida, aiheuttaa vaan aina hieman kylmiä väreitä, kun kannattamani seuran pelaaja mainitaan Jokereiden ensi kautta koskevassa ketjussa. Siksi halusin ihan itseänikin rauhoitellakseni valaista SS:n sopimustilanteesta. Ja kyllä mä näitä meinaan edelleen lukea, sisältävät välillä aina varsin hupaisiakin viestejä. Mm. Bluesin ensikauden ketjussa spekuloidaan heidän ensi kauden kakkosketjun olevan muotoa Kohn - Dopita - Virta. Ja maalissahan heillä on tietenkin Pasi Nurminen. Sorry, pääsi lipsahtamaan pikkasen off-topiciksi...
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Ei tekisi mieli, mutta pakko. Suloa ei missään nimessä Jokerimaalille. Ströballe ei myöskään sopimusta ensi kaudeksi. AJ katsotaan vielä, mutta tiukkaa tekee.
Ainoa jonka ottaisin vaikka poikineen mukaan Jokereihin 90-luvun jengistä ovat Teemu ja tietysti Otto, mikäli näyttöjä löytyy. Muut ovat pelkkää nostalogia höpinää ja riippakiviä. Toisaalta en myöskään antaisi liikaa tilaa liian nuorillekkaan.
Somervuori ja kumppanit ovat historiaa ja huonoa sitä Jokereitten kannalta.
Ei Suloa Jokereihin.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti PeteX

Ei Suloa Jokereihin.

Joo, tästä olen samaa mieltä Peten kanssa. Sulosta ei luultavammin enää olisi SM-Liigan huippumaalivahdiksi. Sveitsissä hän on tietääkseni jonkinnäköinen tähti, mutta Sveitsin ja SM-Liigan erot ovat, ainakin vielä, melko suuret. Sulo haparoi toistaiseksi viimeisissä MM-Kisoissaan jo siihen malliin, etten häntä, ainakaan ihan ensimmäiseksi, Jokereihin ottaisi. Niin Jokeri-ikoni kuin onkin. Oton ja Teemun ottaisin kirkuen rinkiin, varsinkin Teukan, Otto tuskin on enää samalla tasolla kuin ennenvanhaan, ikäähän on jo 42-v.

Lece, ymmärrän sen, että tunnet väristyksiä nähdessäsi HPK:n pelaajia näissä kokoonpanoissamme. Niin minäkin tunnen jos näen Jokereiden nykyisiä pelaajia jonkun HIFK tai TPS-Fanin toivelistalla ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös