Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 323 995
  • 8 803

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kovasti aliarvioidaan Jokereiden fanipohjaa - ja yliarvioidaan Liigan vetovoimaa. Lisäksi ei todellakaan puhuta mistään "ilman mahdollisuutta Liigaan" -hassutteluista, vaan lähinnä odotetaan milloin Liigan systeemit kokevat täydellisen muutoksen. Tähän tuskin menee montaakaan kuukautta.
Ihan mielenkiinnosta, kuinka monta vuotta olisit valmis odottamaan Mestiksessä jos tuota muutosta ei alakaan kuulumaan?
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mielenkiinnosta, kuinka monta vuotta olisit valmis odottamaan Mestiksessä jos tuota muutosta ei alakaan kuulumaan?

Jos seura ottaa jatkuvasti selkeitä kehitysaskelia urheilullisesti, taloudellisesti ja junioritoiminnassaan, niin vaikka kymmenen. Ei nykymuotoinen Liiga mikään taivas ole - lähinnä sieltä kiinnostaisi isosti julliderbyt ja niiden ympärillä oleva hype.

En silti usko, että tässä tarvitsee montaa vuotta odottaa.
 

Huopis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Detroitin jengit, Puotinkylän Valtti
Ihan mielenkiinnosta, kuinka monta vuotta olisit valmis odottamaan Mestiksessä jos tuota muutosta ei alakaan kuulumaan?
Ihan mielenkiinnosta, mitä jos teidän kabinettinousu ei nyt syystä tai toisesta menekään maaliin? Loppuuko seuraaminen, kuoleeko Kiekko-Espoon uusi, uljas jälleenrakennustarina siihen? Vai laitatteko leukaa rintaan ja jatkatte hommien painamista, fanit katsomossa ja duunarit toimistolla ja jäällä? Toivon K-Espoolle henkilökohtaisesti kaikkea hyvää, mutta vähän ihmetyttää monien espoolaisten asenne, joka haisee hieman siltä, kuin ensi kauden liigastatus olisi jo kirkossa kuulutettu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihan mielenkiinnosta, mitä jos teidän kabinettinousu ei nyt syystä tai toisesta menekään maaliin? Loppuuko seuraaminen, kuoleeko Kiekko-Espoon uusi, uljas jälleenrakennustarina siihen? Vai laitatteko leukaa rintaan ja jatkatte hommien painamista, fanit katsomossa ja duunarit toimistolla ja jäällä? Toivon K-Espoolle henkilökohtaisesti kaikkea hyvää, mutta vähän ihmetyttää monien espoolaisten asenne, joka haisee hieman siltä, kuin ensi kauden liigastatus olisi jo kirkossa kuulutettu.
Vastaukseni on aika sama kuin Clubittajalla: sitten jatketaan sen hetken ehdoilla. Eihän Kiekko-Espoon nousu todellakaan ole missään kuulutettu, tässähän ollaan hei Liigan kanssa tekemisissä.

En itsekään usko, että Jokerien täytyy montaa vuotta odottaa. Veikkaan tuon ajan olevan itseasiassa n. 3,5 vuotta, mutta se mikä kiinnostaa tietysti on se miten jengi suhtautuu Mestikseen tuona aikana.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Toivon K-Espoolle henkilökohtaisesti kaikkea hyvää, mutta vähän ihmetyttää monien espoolaisten asenne, joka haisee hieman siltä, kuin ensi kauden liigastatus olisi jo kirkossa kuulutettu.
En nyt kovin monella ole sellaista asennetta havainnut. Minä en ainakaan juhli pätkääkään ennen virallista tiedotetta Liigapaikan myöntämisestä, jos sellaista on joskus luvassa.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sellainen asia, että jos liigaosake on liian kallis, niin sitähän ei ole pakko lunastaa. Tästä on aika selkeä yksimielisyys ollut täällä Jatkoajassa. Tällä hetkellä sillä kuitenkin ilmeisesti saa yli 1M€ TV-tuloja vuodessa seuraavan 3 vuoden ajan. Liigaosakkeen hinta on mielestäni huono syy olla pyrkimättä Liigaan. Itse uskon että tuo osakkeen hinta tulee laskemaan rajusti seuraavan 3 vuoden aikana, mutta jos lasku on alle 1M€/vuosi niin sen ei pitäisi olla ongelma niille jotka osakkeen lunastavat tämän päivän hinnalla. Mutta olisi väärin pyytää Jokereilta ensi vuonna 3.8M€.

Ehkä olen naiivi urheiluromantikko (tai siis ei ehkä, vaan olenkin), mutta en osaa olla kovin huolissani, että Jokereiden katsojaluvut Mestiksessä ihan muutamassa vuodessa romahtaisivat tuonne tonnin kieppeille tai alle.
Uskon että Jokereiden yleisömäärät tulevat mahdollisella pidemmällä Mestistaipaleella varmasti putoamaan ja aika paljonkin, mutta ei todellakaan mihinkään kolminumeroisiin määriin. Jos Jokerit vetää esim. kahden vuoden päästä Mestiksessä enemmän katsojia kuin epäkiinnostavin Liigajengi niin se on mieletön juttu ja uskon että näin tulee tapahtumaan, mikäli siis Jokerit Mestistä silloin vielä tahkoaa.

Mutta tosiaan pakkoko sinne Liigaan on kiirehtiä?

Ihan mielenkiinnosta, mitä jos teidän kabinettinousu ei nyt syystä tai toisesta menekään maaliin? Loppuuko seuraaminen, kuoleeko Kiekko-Espoon uusi, uljas jälleenrakennustarina siihen?
Espoossa on 8 vuotta unelmoitu että pelattaisiin Liigaa. Jaksetaan kyllä odottaa "vielä yksi vuosi".

Edit.: Otan sen verran takaisin että ei tuo ilman osaketta pelaaminen välttämättä ihan läpihuutojuttu ole, saatan muistaa väärin ja sotkea asioita.
 
Viimeksi muokattu:

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Hivenen odottamaton ratkaisu Jokeri-organisaatiolta, mutta käy silti järkeen. Urheilullisesti oikea ja arvostettava päätös, monellakin tapaa. Varsinkin Itä-Helsingissä Jokerit on ollut perinteinen kotiseura kiekkojunioreille, ja on hienoa, että tuon perinnön jatkamiseen panostetaan.

Vaikka sitä ei taidettu suoraan sanoakaan, olihan tuo toisaalta myös hienoinen kuitti Liigan suuntaan: Jokerien ei kannata hakea liigapaikkaa älyvapailla ehdoilla. Eli tavallaan laskelmoidaan, että Liiga tarvitsee Jokereita enemmän kuin Jokerit Liigaa - mikä ainakin pääkaupunkiseudun kiekko-scenen kannalta varmasti pitääkin paikkansa - ja kasataan vähän muutospaineita liigapäättäjien niskaan tällä ilmoituksella.

Mielenkiintoista nähdä, muuttuuko Liigan linja, kun tämä kortti on nyt lyöty pöytään.
 

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No sellaisia uutisia tänään.. Ensimmäinen reaktio kieltämättä uutiseen oli, että "Mitäs helvettiä nyt tapahtuu", kun on kuitenkin puhuttu nyt kesästä asti tuosta 25-26 kaudelle tavoiteltavasta liiganoususta. Nyt kuitenkin tässä päivän uutista pureskeltua, se alkaa tuntumaan enemmän ja enemmän järkevältä. Mahtavaa, että seura menee omien asettamiensa arvojen mukaan eteenpäin!

Eihän tuossa osakkeen hinnassa ole päätä eikä häntää, eikä tuollaista summaa todennäköisesti käteisellä maksaisi mikään nykyinenkään liigajengi. Uskon myöskin Jokereiden johdon käyneen tässä keskusteluja muiden isojen seurojen kanssa sekä varmasti ovat miettineet päätöstä tarkasti. Toivotaan, että tuolle liigan systeemille jotain kehitystä tapahtuisi, sillä ei tuo palvele enää ketään. Sillä välin me seurataan Mestiksessä Suomen hienoimman urheiluseuran edesottamuksia!
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tämä kausi pelataan, kuten suunniteltu. Jengiä kehitetään todennäköisesti vielä kauden aikana täsmähankinnoilla? Joka tapauksessa kausi tulee olemaan ensimmäinen Mestiksessä ja antaa hyvän pohjan rakentaa ensi kautta. Ensi kaudelle ollaan ajoissa rakentamassa joukkuetta yhdessä kilpailijoiden kanssa. Mestiksen vaihtuvuus on aina suurta, mutta jokin runko jää tästä kaudesta pohjalle. Ensi kausi tavoitellaan selkeästi mestaruutta Mestiksessä. Karsinnat ovat sitten plussaa jos sellaiset ovat. Ite ehkä uskon niiden olevan tulossa jollakin systeemillä, joka ei ole se mikä nyt on tiedossa.

Vanha aika ja pelaamattomuus saivat parhaat junnut lähtemään U18 tai U20 vaiheissa Liigaseurojen matkaan. Tulevalle kaudelle ei ole tarjolla parhaita junnuja ja se kuilu on kurottava kiinni. Ehkä Mestis jo riittää pitämään juniorit seurassa, koska onhan Mestiksessä helpompi päästä edustuksen rinkiin ja onhan Liiga kuitenkin seuralle tulevaisuudessa oletuksena. Ensi kauden junnut eivät vielä ole sateentekijöitä, mutta parin kauden jälkeen alkaa parhaat junnut olla edustuksessa. Liiga vie parhaat varmasti, mutta uskon matkan kulkevan edustuksen kautta. Mestis voi olla nyt pidempi taival, mutta tuskin elinkautinen. Hienoa aikaa eletään.
 

arghprkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli tässä yksi asia mieleen ja en nyt oikein tiedä mihin laittaa. Jos käy nyt niin iloisesti, että Jokerit voittaa lähitulevaisuudessa Mestiksen ja ei hae nousua. Niin voisiko Jokerit osallistua Continental Cupiin?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Osakkeen hinta on tai on olematta järjetön ja toki oma kysymyksensä on koko systeemin järkevyys ylipäätään. Mutta syvempi ongelma nähdäkseni on liigan paisumisen myötä korostunut tasoero sarjojen välillä. Mestiksen kärkijoukkueidenkin pitäisi vähintään kolminkertaistaa, mieluummin viisinkertaistaa pelaajabudjetti, jotta saadaan edes järkevä "työntö" kohti liigaa. Tällöinkin ollaan karsinnoissa paperilla reilussa alakynnessä, etenkin jos systeemi tosiaan on se, että Mestiksen mestari pelaa levännyttä liigajoukkuetta vastaan. Ja toki edes liigajoukkueen budjetilla on haastavaa kasata "liigajengiä" sarjaporrasta alemmas. Tuollaisella satsauksella tulee väkisin pahasti tappiota jokaista yritystä kohden, jonka lisäksi pitäisi olla vähintään valmius satsata vielä ekstraa jos karsinnat voitetaan. Eli riskit jo ilman osakkeen ostamistakin ovat aika hillittömät. Noinhan tuo toki aina menee ja on mennyt, mutta liekö juuri missään näin rajua eroa?

Toki tuo osakkeen hinta viimeistelee tuon yhtälön, mutta jos tasoerot ja budjetit eivät olisi näin revenneet, niin riski olisi hallittavampi. Tuo hinta kuitenkin realisoituu vasta nousun hetkellä, kun muut satsaukset pitää tehdä riskillä ilman varmuutta lopputuloksesta. Tietysti voi toivoa, että kilpailun avaaminen pikkuhiljaa tasaa tilannetta, mutta taitaa olla mahdotonta ilman sarjajärjestelmän muutosta.
 

Animal

Jäsen
Jokerien ja Kiekko-Espoon pelaaminen Mestiksessä sekä SM-Liigan suomalaista jääkiekkoa vahingoittava päätöksenteko ovat luoneet maan kiekkoiluun todella mehukkaan asetelman ja tulee ennemmin tai myöhemmin paljastamaan lopullisesti sen, että keisarilla ei ole vaatteita. Tavallaan tämän vuoksi toivoisinkin, että Kiekko-Espoo itsekin vetäytyisi Liiga -hankkeesta ja jäisi Mestikseen.

Mikäli lasketaan liigaseuroista ulos HIFK, Kärpät, Tappara, Ilves, Lukko sekä pienin varauksin KalPa ja perinteikkäät, mutta persaukiset TPS ja Ässät, niin eipä sinne kovin montaa seuraa tai talousaluetta jää, joita pitkässä juoksussa Helsinki (Jokerit), Espoo (K-Espoo), Vantaa (K-Vantaa), Rovaniemi (RoKi), Joensuu (JoKP), Turku (TuTo), Tampere (KooVee) tai Kokkola (Hermes) eivät pystyisi nokittamaan. Liigalle ja sen kaikille seuroille sarjan avaamista huomatatavasti suurempi murhe olisi käsissä siinä vaiheessa, mikäli pääsarjan rinnalle syntyisi sponsori- ja tv-rahoista kilpaileva ja urheilullisia arvoja plus maakuntahenkeä korostava rinnakkainen sarjajärjestelmä, joka pelaisi "Jääkiekkoliiton mestaruudesta". Tämä uhka ymmäretään myös liigan isommissa seuroissa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Onhan tämä yhtä miekkailua Liigan kanssa ja pikkuhiljaa toivoisi, että tilanne rauhoittuu. Jokereiden ratkaisu on ymmärrettävä, mutta toivon myös, että yhteistyökumppanit pidetään ajan tasalla. En tiedä mitä mukana olevat firmat ajattelevat tästä, mutta toivotaan, että hekin ymmärtävät.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuli tässä yksi asia mieleen ja en nyt oikein tiedä mihin laittaa. Jos käy nyt niin iloisesti, että Jokerit voittaa lähitulevaisuudessa Mestiksen ja ei hae nousua. Niin voisiko Jokerit osallistua Continental Cupiin?

Continental cupin säännöt ainakin jossain vaiheessa esti joukkueita osallistumaan kilpailuun CHL:n perustajaliiga maista. Eli jos se sääntö on vielä voimassa, niin Jokerit ei voi osallistua. Mutta oliko viime vuonna vai tänä vuonna kun edellisen kauden Continental cupin voittajaa ei kutsuttu CHL:ään? Eli jos siltä osin homma on muuttunut, niin voi tuo osallistumiskuviokin olla muuttunut.
 

jokerijunnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta -95
Osakkeen hinta on tai on olematta järjetön ja toki oma kysymyksensä on koko systeemin järkevyys ylipäätään. Mutta syvempi ongelma nähdäkseni on liigan paisumisen myötä korostunut tasoero sarjojen välillä. Mestiksen kärkijoukkueidenkin pitäisi vähintään kolminkertaistaa, mieluummin viisinkertaistaa pelaajabudjetti, jotta saadaan edes järkevä "työntö" kohti liigaa. Tällöinkin ollaan karsinnoissa paperilla reilussa alakynnessä, etenkin jos systeemi tosiaan on se, että Mestiksen mestari pelaa levännyttä liigajoukkuetta vastaan. Ja toki edes liigajoukkueen budjetilla on haastavaa kasata "liigajengiä" sarjaporrasta alemmas. Tuollaisella satsauksella tulee väkisin pahasti tappiota jokaista yritystä kohden, jonka lisäksi pitäisi olla vähintään valmius satsata vielä ekstraa jos karsinnat voitetaan. Eli riskit jo ilman osakkeen ostamistakin ovat aika hillittömät. Noinhan tuo toki aina menee ja on mennyt, mutta liekö juuri missään näin rajua eroa?

Toki tuo osakkeen hinta viimeistelee tuon yhtälön, mutta jos tasoerot ja budjetit eivät olisi näin revenneet, niin riski olisi hallittavampi. Tuo hinta kuitenkin realisoituu vasta nousun hetkellä, kun muut satsaukset pitää tehdä riskillä ilman varmuutta lopputuloksesta. Tietysti voi toivoa, että kilpailun avaaminen pikkuhiljaa tasaa tilannetta, mutta taitaa olla mahdotonta ilman sarjajärjestelmän muutosta.
Juuri näin.

Jokerit ehkä hieman munasi tuon tiedottamisen, koska keskustelu pyörii nyt aikalailla vain osakkeen hinnassa, vaikka oikea ongelma löytyy karsinnoissa ja Liiga-lisenssin ehdoissa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jokereiden junnupolku oli pitkään rikki. U20 sarjasta Liigasta poistumisen jälkeen tehtävä hyppy oli aika massiivinen ja siinä menetettiin paljon omia junioreita muualle. Tämän ymmärtäneitä pelaajia sekä pelaajien vanhempia oli varmasti hereillä ja seuraksi valikoitui tai vaihtui jokin muu vuosien varrella. Sarjatoiminnasta edustus oli puolitoista vuotta ulkona ja tämäkin vesitti osittain rakentamista omien poikien varaan. Jos sarjatoiminnassa oltaisiin oltu mukana jo edellisellä kaudella, niin olisiko nämä muualle siirtyneet juniorit siirtyneet pois? Ehkä osa, mutta ei varmasti kaikki? Nyt U20 sarjasta hyppy Jokereiden edustukseen ei ole enää korkealla ja ensi kaudelle on varmasti tulossa jo omia junnuja mukaan. Parin Mestis-kauden aikana saadaan rakennettua kova rosteri, jossa toteutuvat organisaation visiot. Takamatkalla ollaan tässäkin yllä esitettyjen syiden johdosta, mutta nyt näyttää hyvältä. Jokainen suomessa ymmärtää, että Jokerit on välivaiheessa Mestiksessä ja rivien vahvistuessa paikka on korkeimmalla sarjatasolla. Mulle kaikki heti - mentaliteetti oli syvällä vanhan Jokereiden dna:ssa, mutta nyt ollaan maltilla liikenteessä. Feeniks nousee tuhkasta sinne minne kuuluukin. Raikkaana ja tuoreena sekä loistavilla arvoilla. Hienoa seurata matkaa!
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Kärsivällisyys on sana, jota nyt pitää kaikilla olla. Riittääkö se faneille ja yhteistyökumppaneille? Paha sanoa, tulevaisuus näyttää. Toki tämä saaga voi muuttua vielä monta kertaa ja todennäköisesti muuttuukin, ennen kuin ollaan takaisin liigassa.

Tällä hetkellä vedetään mestistä ja kyllä se nyt ainakin paremmalta maistuu, kuin koko KHL-aikana. Jos täällä vedetään se 5 vuotta ja sitten noustaan uusien Selänteiden ja Ströbien kanssa liigaan, niin mulle se käy kyllä hyvin.

On tää oma joukkue kyllä yksi tunteiden vuoristorata ja ei se ainakaan kylmäksi jätä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kyllähän noista Saarnin jutuista paistaa kauas se, ettei tarkoitus ole jumittua Mestikseen ikuisesti, vaan katsoa Liigan bluffi ja ravistella koko järjestelmää. Tukea on Liigan sisälläkin, joten mahdollisuudet onnistumiseen on ihan olemassa.

Riskinsä toki tässäkin, mutta ainakaan seuran olemassaolo ja hyvinvointi ei ole uhattuna pitkässä juoksussa.

Varmasti näin, mutta Liigalla ei suoraan sanoen ole mitään syytä panikoida ja voivat rauhassa katsoa myös Jokereiden bluffin.

Omastakin puolesta nykyinen järjestelmä pitäisi räjäyttää ja kilpailu saada oikeasti takaisin. Toki itse tekisin sen niin, että liigan alle nostaisin vielä enemmän seuroja (20) ja sitten jakaisin kahtia A ja B liigoihin, saman TV-sopimuksen alle ja sarjojen välille suorat nousut ja putoamiset.

Mutta en kyllä itse näe juuri tällä hetkellä syytä, miksi liigaseurat alkaisi muuttamaan mitään isosti ainakaan nopealla aikavälillä. TV-sopimus vielä voimassa, isot seurat tekee vähintään kohtuullisesti tulosta jne jne. Ei valitettavasti ole mitään järkevää syytä nopeaan muutokseen ja uskonkin itse että Jokereiden antama paine on lähinnä yhtä tyhjän kanssa.

Tulevasta TV-sopparista puhuttu, että summat laskee jne, mutta onko oikeasti noin? Samaa jauhettiin viimeksi kun soppari oli katkolla isosti mediaa myöten ja lopulta tuloksena oli historian paras ja isoin sopimus liigalle. En yllättyisi jos sama käy uudelleen. Lisäksi kun Veikkauksen monopoli puretaan ja lisenssijärjestelmä tulee, niin eri seurat voi tehdä kasinojen ja vedonlyöntiyhtiöiden kanssa sopimuksia ja tämän nyt pitäisi tietää lisää rahaa seuroille.

Järjestelmässä on paljon puutteita ja ongelmia, mutta valitettavasti seurat jopa oppineet viimeistään koronakausien jälkeen pitkälti miten talous rakennetaan liigakartalle, ja todellisia kriisiseuroja ei taida olla kuin SaiPa ja lappeerannastakin kuulunut viime päivät (viikot) positiivisia raportteja.

En siis odottaisi isoa sarjauudistusta hetkeen, valitettavasti. Ei liigaseurojen ole järkeä ottaa riskiä, jonka kannattavuudesta ei ole takeita, kun homma toimii nytkin ainakin jotenkuten.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tunne tätä Saarnia, mutta ilmeisesti ollut koomassa viimeiset 10 vuotta, kun ajatteli lisenssin hinnan laskeneen. Toivottavasti ei putoa tuoliltaan, kun saa ensimmäisen sähkölaskun postilaatikkoon.

Bluffi ei ole hyvä, jos se on liian ilmeinen.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Varmasti näin, mutta Liigalla ei suoraan sanoen ole mitään syytä panikoida ja voivat rauhassa katsoa myös Jokereiden bluffin.
Minkä bluffin? Jokerithan on koko ajan viestinyt, ettei liiganousun tavoittelu kaudeksi 2025-26 ole nykyisillä ehdoilla taloudellisesti järkevää, mikä pitää täysin paikkansa. Mahdollisesti tällä pyritään ravistelemaan liigan rakenteita, mutta lähtökohta on, että liigapaikkaa ei lähdetä tavoittelemaan hinnalla millä hyvänsä vaarantaen samalla seuran tulevaisuuden. Jos tämä tarkoittaa pelaamista vuoteen 2027 asti Mestiksessä niin sitten se tarkoittaa. Jokerit nousee, kun on taloudellisesti ja pelillisesti siihen valmis. Ja kun Liiga on siihen valmis.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mutta en kyllä itse näe juuri tällä hetkellä syytä, miksi liigaseurat alkaisi muuttamaan mitään isosti ainakaan nopealla aikavälillä. TV-sopimus vielä voimassa, isot seurat tekee vähintään kohtuullisesti tulosta jne jne. Ei valitettavasti ole mitään järkevää syytä nopeaan muutokseen ja uskonkin itse että Jokereiden antama paine on lähinnä yhtä tyhjän kanssa.

Tulevasta TV-sopparista puhuttu, että summat laskee jne, mutta onko oikeasti noin? Samaa jauhettiin viimeksi kun soppari oli katkolla isosti mediaa myöten ja lopulta tuloksena oli historian paras ja isoin sopimus liigalle. En yllättyisi jos sama käy uudelleen. Lisäksi kun Veikkauksen monopoli puretaan ja lisenssijärjestelmä tulee, niin eri seurat voi tehdä kasinojen ja vedonlyöntiyhtiöiden kanssa sopimuksia ja tämän nyt pitäisi tietää lisää rahaa seuroille.

Tässä on omasta mielestäni se olennainen.

Kuinka kovaa painetta Telia / Maikkari antaa? Se on ihan oikeasti fakta, ettei TV-sopimus ole tällaisenaan kannattava Maikkarille. En tiedä nykysopimuksen ehtoja, mutta onko siinä purkumahdollisuutta ennen sopimuskauden päättymistä? Jos on millään tasolla, siinä on Maikkarilla on iso vipuvarsi. Jokerien paine on yksinään mitätön, mutta Maikkarin paine ei olisi.

Toinen asia on sitten tuo vedonlyöntimarkkinan avautuminen... vähän olen kuullut huhuja, että pienemmät seurat ajaisi Liigalle kattotason sopimusta, jonka tuotto jaetaan, kun taas isot haluaisi ehdottomasti mitata oman arvonsa ja tehdä seurakohtaiset sopimukset ilman, että kaikilla olisi sarjan kautta kumppanuus (kuten nykyisin on).
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Minkä bluffin? Jokerithan on koko ajan viestinyt, ettei liiganousun tavoittelu kaudeksi 2025-26 ole nykyisillä ehdoilla taloudellisesti järkevää, mikä pitää täysin paikkansa. Mahdollisesti tällä pyritään ravistelemaan liigan rakenteita, mutta lähtökohta on, että liigapaikkaa ei lähdetä tavoittelemaan hinnalla millä hyvänsä vaarantaen samalla seuran tulevaisuuden. Jos tämä tarkoittaa pelaamista vuoteen 2027 asti Mestiksessä niin sitten se tarkoittaa. Jokerit nousee, kun on taloudellisesti ja pelillisesti siihen valmis. Ja kun Liiga on siihen valmis.
Tarkoitin lähinnä sitä, että liigalle ei ole mitään pakottavaa tarvetta saada Jokereita mukaan. Olisi piristys varmasti, mutta homma on toiminut myös ilman Jokereita vähintään kohtuullisesti.

Tässä on omasta mielestäni se olennainen.

Kuinka kovaa painetta Telia / Maikkari antaa? Se on ihan oikeasti fakta, ettei TV-sopimus ole tällaisenaan kannattava Maikkarille. En tiedä nykysopimuksen ehtoja, mutta onko siinä purkumahdollisuutta ennen sopimuskauden päättymistä? Jos on millään tasolla, siinä on Maikkarilla on iso vipuvarsi. Jokerien paine on yksinään mitätön, mutta Maikkarin paine ei olisi.
E tuossa hyvin komppasikin, Maikkarin paine olisi varmasti oleellista, mutta en usko että tuollaista pykälää löytyy jolla maikkari voisi katkoa sopimuksensa, kun eivät ole sitä löytäneet tai tehneet aiemminkaan, vaikka toiminta ei ole ollut mitenkään positiivista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos on millään tasolla, siinä on Maikkarilla on iso vipuvarsi.

Onko oikeasti?

Määräaikaisen sopimuksen päättäminen kesken sopimuskauden maksaa. Kuinka paljon tämä maksu olision tietysti liikesalaisuus, mutta veikkaisin tason liikkuvan miljoonissa euroissa. Samalla korvattaviksi tulisi MTV:n omat sopimukset Liiga-lähetysten mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi kanavapaketin tilaajista katkaisisi tilauksensa tai jättäisi sen ottamatta. Mainehaitta tulisi vielä kaiken hyvän päälle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E

arghprkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Continental cupin säännöt ainakin jossain vaiheessa esti joukkueita osallistumaan kilpailuun CHL:n perustajaliiga maista. Eli jos se sääntö on vielä voimassa, niin Jokerit ei voi osallistua. Mutta oliko viime vuonna vai tänä vuonna kun edellisen kauden Continental cupin voittajaa ei kutsuttu CHL:ään? Eli jos siltä osin homma on muuttunut, niin voi tuo osallistumiskuviokin olla muuttunut.
Kiitos vastauksesta! No tuo selittäisi sitten miksi joistain maista on edustus molemmissa sekä Champparissa että CC:ssä.

Piti käydä katsomassa tarkemmin ja näyttäisi siltä, että perustajaliigoista on vain yhden kerran ollut edustus molemmissa. Ja tämä on Champparin aloituskaudelta 2014-15 jolloin DEL2:n voittaja oli Continental Cupissa.
Pienemmistä liigoista on sitten useammin ollut edustus molemmissa, kun joukkueita näkyy olevan tällä kaudella molemmissa Tanskasta, Ranskasta, Slovakiasta ja Britanniasta ainakin.

Tässä on ollut tylsä päivä töissä, niin olen selannut IIHF:n sivuja läpi. Harvinaisen vaikea löytää sieltä yhtään tarkempaa tietoa, heh.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka ei Continental Cupin ovet avautuisi, toivottavasti Jokerit avaa kautensa vastaisuudessakin Rauman pitsiturnauksessa. Viime kesän turnaus jäi valitettavasti allekirjoittaneelta välistä ja olisihan se huikeaa jos Rauma vallattaisiin vaikka tuhannen fanin voimin!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös