Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 323 328
  • 8 803

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Juu ajatuksen ja teorian tasolla ymmärrän tämän. Hattaramaailmassa. Ja sitten päästäänkin asiaan kuten kirjoitat. Eiköhän siellä ole jo näytöt esim. CHL:n ja KHL:n osalta mitä tulee tv-oikeuksiin.
Kuten sanoin, en tiedä toimisiko yhtälö oikeassa elämässä muta CHL ei suorana verrokkina kuitenkaan ole optimaalinen, eikä Jokereiden yksinäinen vetovoima tv-tuotteena ole lainkaan sama asia kuin koko mantereen tv-oikeudet kun jokaisesta maasta mukana on useampi seura.

CHL:n matseja pelataan harjoituskauden jatkeena syksyllä ja satunnaisesti pitkin kautta. Ne eivät ole seurojen prioriteetteja, vaan oikeastaan kaikilla varsinainen tähtäin on oman sarjan playoffeissa. Palkintorahat ovat vielä verrattain pieniä ja mukana on iso kasa pikkumaiden seuroja. On hyvä että jääkiekkoa levitetään laajalle, mutta eipä noita Puolan ja Norjan mestareita vastaan ole juuri helpompi myydä lippuja kuin Jukureita ja Sportiakaan. Paikallispelejä ei ole ollenkaan ja suomalaistenkaan välisiä matseja ei pelata edes vuosittain.

Jos seurat olisivat mukana ainoastaan Eurosarjassa, olisi se joukkueen ja fanien ykköstavoite ja jo sillä olisi kiinnostus nostettu toiseen potenssiin. Kaiken järjen mukaan pikkuseurat siivottaisiin sivummalle, jolloin jokaisessa ottelussa olisi ainakin teoriassa vastassa Euroopan huippujengi. Saipapelicanssit siis jäisivät väliin ja tilalle tulisi Eisbären Berlin ja Frölunda. Kv. vastustajatkin tulisivat ihan eri tavalla tutuiksi ja rivalryjä syntyisi kuin satunnaiset kohtaamiset CHL:ssä muuttuisivat neljäksi kerraksi vuodessa. Se on sitten kuluttajasta kiinni onko tämä plussa vai miinus. Minä itse tykkäisin.

Potentiaali on mielestäni helppo tunnistaa, mutta sen realisoimisen mahdollisuudesta ei ole heittää kuin arvailuja.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän sellainen maku, ettei tiedä, puhutaanko tässä aidasta vai aidan seipäistä. Kovaa on todistelu sen suhteen, että Jokereilla ei oikeasti ollut yleisöä KHL:ssä, mutta vähän vaikeaa se on todistaa, kun luvut selkeästi puhuvat toista.

Mä en lopulta tiedä, kuinka iso merkitys noilla halvoilla lipuilla oli Jokereiden yleisömääriin, siinä olisi mielenkiintoinen tutkimuksen aihe. Itsekin kavereiden kanssa tuumailin, että nyt pääsisi niin ja niin halvalla, mutta lopulliseen peleihin menoon se ei tainnut juuri vaikuttaa.

Mutta varsinaiseen asiaan. Ainakin Jokereiden tapauksessa mun mielestä tuli selvästi osoitetuksi, että sarjan vaihtaminen ei karkoita joukkueen kannattajia eikä myöskään muita enemmän tai vähemmän vakituisesti joukkuetta seuraavia. Pikemminkin sellaisen tilanteen voi kääntää hyödyksi. Vaikka otos on vain yksi joukkue, puhutaan katsojien osalta jo tuhansista, jotka käyttäytyivät samalla tavalla. Eikä Jokerit ollut ainoa joukkue, joka oli suhteellisen vähän aikaa sitten vaihtanut sarjaa.

Kun Jokereiden tapauksessa yleisö siirtyi mukaan toiseen sarjaan, miksi joku toinen joukkue Suomessa tai Euroopassa olisi poikkeus? Tämä asettaa mun mielestä sinänsä hyvät edellytykset ajatella, että Euroopan Liiga voisi toimia. KUNHAN SE ON OIKEA LIIGA eikä muussa sarjassa menestystä hakevien side show.

Näe mieluummin yksi mahdollisuus jokaisessa haasteessa kuin yksi haaste jokaisessa mahdollisuudessa - eikö joku ole niin sanonut.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tostahan ei ole käytännön kokemusta. Olisiko Jokerien katsojamäärä venäjän sarjassa ollut sama jos hinnat olisivat määräytyneet markkinaperusteisesti? Jos joukkueen kulut ovat X, on lippujen hinta Y. Ja se lippujen hinta on ihan jotain muuta kuin oligarkkien rahalla subventoidut khl-hinnat.

Kuinka kauan random-katsoja on valmis maksamaan esim 70€ per paikka piippuhyllylle?
Kojoottien peleihin liput maksavat 170 dollaria, ja kauppa käy:

 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kovaa on todistelu sen suhteen, että Jokereilla ei oikeasti ollut yleisöä KHL:ssä, mutta vähän vaikeaa se on todistaa, kun luvut selkeästi puhuvat toista.

Kun Jokereiden tapauksessa yleisö siirtyi mukaan toiseen sarjaan, miksi joku toinen joukkue Suomessa tai Euroopassa olisi poikkeus?
Ei ole kyse ensimmäisestä. Oli yleisöä, mutta mikä on se taloudellinen raami siinä ympärillä? Kyllähän tämä sarja olisi jo synnytetty ajat sitten jos ko.yhtälö olisi helposti ratkaistavissa.

Eikä ole edes kyse toisesta kohdasta vaan tuohon kun lisäät sen että toiminta pitää skaalata aika reilusti taloudellisesti ylöspäin. Toisin sanoen sanoen joko lisää katsojia tai sama määrä mutta huomattavasti kalliimmilla lipuilla. En usko pelkän tv/mediasopimuksen olevan yksinään niin merkittävä. Lipputulot on pakko olla kunnossa(kts. vaikutus Tappara ja Ilves pudotuspelit&runkosarja uudella Areenalla).
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Miksi Ruotsista lähtisi yksikään jengi johonkin muoviseen Eurooppa-liigaan, kun siellä on oma tuote ja kulttuuri kunnossa. Samaten vaikea nähdä jotain sveitsiläistä porukkaa poistumassa omasta sarjastaan, pelaamaan jotain jokereita vastaan. Noilla alueilla, kun arvostetaan sitä omaa sarjaa ja omaa seuraa ihan toisella tapaa, kun Suomessa ja jotkut europelit ovat kermaa kakun päällä. Kaikki haluavat silti voittaa sen OMAN sarjan ja ne omat tutut vastustajat.

Jos se fanipohja on oikeasti kunnossa ja nimenomaan se oma seura kaikkein tärkein, niin miksei se Mestis sitten ikinä riitä? Tai liiga.
 
Viimeksi muokattu:

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi Ruotsista lähtisi yksikään jengi johonkin muoviseen Eurooppa-liigaan, kun siellä on oma tuote ja kulttuuri kunnossa. Samaten vaikea nähdä jotain sveitsiläistä porukkaa poistumassa omasta sarjastaan, pelaamaan jotain jokereita vastaan. Noilla alueilla, kun arvostetaan sitä omaa sarjaa ja omaa seuraa ihan toisella tapaa, kun Suomessa ja jotkut europelit ovat kermaa kakun päällä. Kaikki haluavat silti voittaa sen OMAN sarjan ja ne omat tutut vastustajat.

Jos se fanipohja on oikeasti kunnossa ja nimenomaan se oma seura kaikkein tärkein, niin miksei se Mestis sitten ikinä riitä? Tai liiga.
Kyllä se pätee myös kotimaiseen liigaan. Meidän kiekkojohtajat eivät vain ymmärrä sitä ja haikailevat siksi jonkun suuremman perään. Ei voisi vähempää kiinnostaa joku Euroopan Superliiga.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kojoottien peleihin liput maksavat 170 dollaria, ja kauppa käy:


Markkina-alueet ja -tilanne ovat aivan toisenlaiset. Lähtien kohderyhmän käytössä olevasta varallisuudesta.

En usko, että Jokereilla - tai muullakaan suomalaisella vahvan kannattajapohjan omaavalla seuralla - olisi vaikeuksia pitää kannattajiaan henkisesti mukana ja kiinnostuneena jos kyseessä olisi tosiaan pääsääntöisesti pelattava liiga, mutta olen täysin varma siitä, että lippujen hinnoissa olisi niin hillitön nousupaine, että viimeistään alkuviehätyksen jälkeen se ajaisi ihmiset vähentämään katsomoissa käyntejä, joka puolestaan johtaisi seuran tulojen laskuun. Se on kierre, jonka lopputulos on tiedossa.
 

olpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Täällä keskustellaan Jokereiden pelaamisesta jossakin Euroopan laajuisessa liigassa, jota ei vielä ole edes paperilla. Kuitenkin realimaailma en erilainen. Liiga sulki Jokereiden unelman pelata Liigaa kaudella 23-24. Samalla kerrottiin, että tie Liigaan käy vain ja ainoastaan Mestiksen kautta. Jokereiden ainoa mahdollisuus on siis pelata Mestistä kaudella 23-24 ja menestyä siinä, jotta syksylä 24 voisi anoa pääsyä Liigaan kaudella 25-26.

Mutta ei Jokerit (eli siis Ahold VI Oy) ole kertonut edes sitä, aikooko se hakea mahdollisuutta pelata Mestistä. Tämä mysteeriyhtiö, jonka tuleva nimi on Team Jokerit Oy, on ilmeisesti myös myllerryksessä. Yhtiö on ilmoittanut tosiasialliset edunsaajat, siis omistajat, kaupparekisteriin 31.8. Jotain on tapahtunut sen jälkeen, sillä uusi ilmoitus edunsaajista on tehty 8.9.

Mestiksessä pelaavien "suurseurojen" liikevaihto pyörii siin 600 t€ paikkeilla. Suomalaisessa jääkiekossa käytännössä kaikki seurat niin Liigassa kuin Mestiksessä elää omilla tuloillaan. Kenelläkään ei ole mitään ulkopuoleista rahoittajaa, joka aina kuittaa tappiot. Paitsi Jokereilla KHL aikana. Nyt olisi Jokereiden otettava lusikka kauniiseen käteen ja ryhdyttävä keräämään rahoitusta muiden seurojen tapaan omilta kannattajilta pelitapahtumien yhteydessä makkaranmyynnillä ja arpakaupoilla. Jokereiden nykymaineella merkittävien sponsorirahoituksien saaminen lienee hankalaa. Varsinkaan, kun ei ole mitään varmuutta siitä pelataanko Suomi-sarjaa, Mestistä vai ei mitään.

Jos ja kun Team Jokerit Oy saadaan tämän syksyn aikana pystyyn, niin ensimmäinen kysymys on tietenkin "toimistohenkilökunnan" palkkaaminen, joka ryhtyy valmistelemaan ensikevään Mestishakemusta. Talkootyötä on edessä paljon ja mistä nämä talkoolaiset löydetään. Lähes kaikki urheiluseurat Suomessa on käynnistyneet yhteen hiileen puhaltavista kavereista, jotka ovat perustaneet harrastustoimintaansa varten seuran. Team Jokerit Oy on yt perustettu ja nyt tarvitaan vain ne, jotka ryhtyvät tekemään seuran eteen pyyteetöntä talkootyötä. Ei kannettu vesi kaivossa pysy ja ei kannettu raha urheiluseurassa toimi.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos ja kun Team Jokerit Oy saadaan tämän syksyn aikana pystyyn, niin ensimmäinen kysymys on tietenkin "toimistohenkilökunnan" palkkaaminen
Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tämä porukkahan nimenomaan on jo olemassa mutta lomautettuna, kun mysteeri osti liiketoimintakauppana Kurrilta JHC Oy:n.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Yhtiö on ilmoittanut tosiasialliset edunsaajat, siis omistajat, kaupparekisteriin 31.8. Jotain on tapahtunut sen jälkeen, sillä uusi ilmoitus edunsaajista on tehty 8.9.
Mielenkiintoista että kenenköhän nimi tai nimet viivattiin yli.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Täällä keskustellaan Jokereiden pelaamisesta jossakin Euroopan laajuisessa liigassa, jota ei vielä ole edes paperilla. Kuitenkin realimaailma en erilainen. Liiga sulki Jokereiden unelman pelata Liigaa kaudella 23-24. Samalla kerrottiin, että tie Liigaan käy vain ja ainoastaan Mestiksen kautta. Jokereiden ainoa mahdollisuus on siis pelata Mestistä kaudella 23-24 ja menestyä siinä, jotta syksylä 24 voisi anoa pääsyä Liigaan kaudella 25-26.

Mutta ei Jokerit (eli siis Ahold VI Oy) ole kertonut edes sitä, aikooko se hakea mahdollisuutta pelata Mestistä. Tämä mysteeriyhtiö, jonka tuleva nimi on Team Jokerit Oy, on ilmeisesti myös myllerryksessä. Yhtiö on ilmoittanut tosiasialliset edunsaajat, siis omistajat, kaupparekisteriin 31.8. Jotain on tapahtunut sen jälkeen, sillä uusi ilmoitus edunsaajista on tehty 8.9.

Mestiksessä pelaavien "suurseurojen" liikevaihto pyörii siin 600 t€ paikkeilla. Suomalaisessa jääkiekossa käytännössä kaikki seurat niin Liigassa kuin Mestiksessä elää omilla tuloillaan. Kenelläkään ei ole mitään ulkopuoleista rahoittajaa, joka aina kuittaa tappiot. Paitsi Jokereilla KHL aikana. Nyt olisi Jokereiden otettava lusikka kauniiseen käteen ja ryhdyttävä keräämään rahoitusta muiden seurojen tapaan omilta kannattajilta pelitapahtumien yhteydessä makkaranmyynnillä ja arpakaupoilla. Jokereiden nykymaineella merkittävien sponsorirahoituksien saaminen lienee hankalaa. Varsinkaan, kun ei ole mitään varmuutta siitä pelataanko Suomi-sarjaa, Mestistä vai ei mitään.

Jos ja kun Team Jokerit Oy saadaan tämän syksyn aikana pystyyn, niin ensimmäinen kysymys on tietenkin "toimistohenkilökunnan" palkkaaminen, joka ryhtyy valmistelemaan ensikevään Mestishakemusta. Talkootyötä on edessä paljon ja mistä nämä talkoolaiset löydetään. Lähes kaikki urheiluseurat Suomessa on käynnistyneet yhteen hiileen puhaltavista kavereista, jotka ovat perustaneet harrastustoimintaansa varten seuran. Team Jokerit Oy on yt perustettu ja nyt tarvitaan vain ne, jotka ryhtyvät tekemään seuran eteen pyyteetöntä talkootyötä. Ei kannettu vesi kaivossa pysy ja ei kannettu raha urheiluseurassa toimi.
Tai sitten rahoittaja on mukana pitkässä juoksussa, eikä vain lyhyellä matkalla ja nähdäänkin Mestis-tasolle ennennäkemätön rahoitus? Odotellaan tiedotusta.

Liigahan näyttää hiton typerältä, jos vielä pyörtävät päätöksensä Jokerien suhteen. Toisaalta pyörivät jo kerran päätöksensä Liigalisenssin aikataulusta. Toisaalta näyttävät myös ihan yhtä typeriltä, jos Jokerit lähtee lisenssikelpoisena ja vakaalla rahoituspohjalla pelaamaan Mestistä Hartwall Areenalla.
 

olpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Tai sitten rahoittaja on mukana pitkässä juoksussa, eikä vain lyhyellä matkalla ja nähdäänkin Mestis-tasolle ennennäkemätön rahoitus? Odotellaan tiedotusta.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi? Tunnen muutaman henkilön, joilla on mittava omaisuus. Heitä kaikkia yhdistää se, että tätä omaisuutta ei olisi, mikäli rahan käytössä ei oltaisi tarkkoja. Kysymys siis kuuluu, miksi joku haluaa rahoittaa jääkiekkojoukkuetta? Se, että joku laittaa siihen rahaa alkupääomaksi on aivan eri asia, kun rahoittaa jatkuvasti toimintaa. Nauravan narrin osakepääoma oli (ja on) 0€. Eli siihen ei ole laitettu pääomaa euroakaan. On tietenkin muitakin tapoja rahoittaa yritystä, kun osakepääoman kautta, mutta kaikki muut ovat lähtökohtaisesti sellaisia, että rahoittaja odottaa rahalleen tuottoa ja takaisinmaksua.

pelaamaan Mestistä Hartwall Areenalla.
Tämä on myös mielenkiintoinen "odotusarvo". Jos ja kun joku joskus areenan ostaa, niin ei hän varmasti ole valmis siihen, että areena ei toimi omillaan ja tuota sijoittajalle jonkinlaista tulosta. Areenan hinnaksi on spekuloitu jopa 50 milj euroa. Kiinteistön pitäisi tuottaa vähintään 10% bruttotuotto, että hommassa olisi mitään järkeä. Siitä on helppo laskea, että areenan liikevaihdon on oltava vähintään 5,5 milj euroa. Tämä tekee noin 15 000€/päivä. Mestisjoukkueella on 26 kotipeliä, joten pelkkä jäävuokra olisi lähes 400 000€. Tämä lienee täysi mahdottomuus nykyisessä Mestiksessä.

Oma veikkaukseni on, että mikäli areena vaihtaa omistajaa, niin uusi omistaja poistaa sen jääkiekkokäytöstä ja keskityy kokonaan erityyppisiin tapahtumiin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Rahoittajapäivät ovat kyllä tosiaan ohi. Toivottavasti ry:llä on muistissa, että miten se toimintaan vaadittava raha tehdään länsimaisessa urheilutoiminnassa.
Väärin. Jokerit ry on elänyt aina, korostan aina, rahoittajan varassa. Koko seuran toiminta perustuu siihen. Tätä vasten ei ole syytä odottaa, että meno 55 vuoden jälkeen jotenkin muuttuisi ry:n kohdalla.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Länsimaisessa urheilutoiminnassa raha tehdään toki monella tavalla. Jatkoajassakin julkaistu artikkeli, joka tosin kuvaili v. 2018 tilanetta, tiesi kertoa, että Liigaseuroilla noin puolet tuotoista oli budjetoitu tulevan "markkinointituotoista". Näistä voisi myös käyttää termiä ulkopuolinen rahoittaja, mutta jostain syystä tämä termi oli käytössä vain KHL-Jokereiden sponsorituloista puhuttaessa.

Mahtaako tuo rahoituskuvio olla radikaalisti muuttunut? Tai jos on, on helppo povata isoja talousongelmia, koska sitä toista puolikasta tuskin on onnistuttu vuodesta 2018 kasvattamaan noin kaksinkertaiseksi. Jos on, niin lakki päästä.

Sponsorointi on siis ihan normaali tapa järjestää osa tulorahoituksesta, eikä siinä ole nähty mitään ongelmaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Liigahan näyttää hiton typerältä, jos vielä pyörtävät päätöksensä Jokerien suhteen. Toisaalta pyörivät jo kerran päätöksensä Liigalisenssin aikataulusta. Toisaalta näyttävät myös ihan yhtä typeriltä, jos Jokerit lähtee lisenssikelpoisena ja vakaalla rahoituspohjalla pelaamaan Mestistä Hartwall Areenalla.
Todellisuudessa ainoa joka näyttäytyy typerältä, oli Ry pimeine taustoineen. Liiga ehkä vihelsi pelin poikki suojatakseen itseään ja sitä, että vaikkapa tammikuussa 2023 joku media kertoo Jokerien rahoituksen johtavan taas veroparatiisiin ja pakoterahaan.

Jos ry olisi avannut tietoa rahoittajasta, tilanne olisi ollut toinen. Silloin olisi Liiga ehkä kestänyt sen, että J Harkimo retosteli ostaneensa Kurrin yhtiön vastuineen, mutta painui pimentoon hänkin. On selvää, että tässä tapauksessa neuvotteluja ei jatkettu.

Oma näkemys on, että Liigalla on ollut enemmän tietoa kuin Liiga julkisuuteen on kertonut. Niin päättäväisesti Jokerien paluu Liigaan 2023-2024 tyrmättiin kun ry erkani Nauravan hankkeesta.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuinka paljon NN kertoi rahoittajistaan? Liigalla ei ainakaan Hiltusen mukaan mitään konkreettista ollut.

Lisätietoa Ry:n pimeistä taustoista?
NN:llä oli yhteys Liigaan ja mysteeriporukalla ei. Hiltunen ei tainnut viitata tuolla yksin rahoittajiin, vaan että projektista yleisesti ei oltu jaettu paljon konkreettista. Sanoi kuitenkin samassa haastattelussa, että NN:llä oli eväitä onnistumiseen ja olivat menossa oikeaan suuntaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lisätietoa Ry:n pimeistä taustoista?

En kirjoittanut, että Ry:llä olisi pimeät taustat.

Ry on elänyt aina Jokerien omistajien varassa. KHL:ssä se tarkoitti, että veroparatiiseista siirrettiin oligarkkirahaa Kurrin yhtiölle ja sitä kautta ry:lle. Kai tätä osa vieläkin pitää kunniallisena. Kun tähän Liigan tuntemaan historiaan ymppää uuden mysteerirahoittajan ja tiedon siitä, että mysteerirahoittaja haluaa Areenan + Jokerit, ei sopimusta tietenkään syntynyt. Joku hönöhän kuvitteli, että Areenan piti olla käytettävissä jo elokuussa 2022.

Siltä pohjalta.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
En kirjoittanut, että Ry:llä olisi pimeät taustat.
Kirjoitit näin:

Todellisuudessa ainoa joka näyttäytyy typerältä, oli Ry pimeine taustoineen

Pahoittelut jos ymmärsin väärin, mutta omaan silmään tuossa vihjataan juurikin Ry:llä olevan pimeitä taustoja.

Ry on elänyt aina Jokerien omistajien varassa. KHL:ssä se tarkoitti, että veroparatiiseista siirrettiin oligarkkirahaa Kurrin yhtiölle ja sitä kautta ry:lle. Kai tätä osa vieläkin pitää kunniallisena.

Niin on ja näillä rahoilla on mahdollistettu junnujen laadukas harrastaminen Jokereissa. Osa tätä ei tietenkään usko, vaan näkee Ry:n ainoastaan raha-ahneena paskana, mutta kaikki Ry:n päätökset ovat aina ja tulevat aina perustumaan siihen, mikä junnuille on parhaaksi, kukaan ei Ry:n puolella tee sitä hommaa rahan vuoksi. En muista kovin montaa soraääntä junnujen rahoituksesta ennen 24.2.2022.

Kun tähän Liigan tuntemaan historiaan ymppää uuden mysteerirahoittajan ja tiedon siitä, että mysteerirahoittaja haluaa Areenan + Jokerit, ei sopimusta tietenkään syntynyt.

Mistä sopimuksesta tässä siis puhut?

***

Tämä koko keskustelu on perustunut vain ja ainoastaan siihen, mitä NN, tai oikeastaan Teemu on tuonut esille. Mä ymmärrän hyvin pettymyksen Teemun puolelta ja ymmärrän, että myös NN:n sisäpiiriläiset (en tiedä, kuulutko @Cobol heihin) ovat myös pettyneitä. NN:n paketti oli hyvä, peräti loistava. Mutta se älytön mustamaalaus, joka alkoi NN:n ensimmäisen ja ainoan virallisen ulostulon jälkeen, on ollut hämmentävää. Kukaan ei heistä edes tiedä, kuka tämä toinen taho oikeasti on ja mikä hänen taustansa on. Ja tämä suoraan Teemulta itseltään. Silti ovat täysin varmoja, että Jokerit on nyt tuhottu. Silti jatkavat Ry:n porukan mustamaalausta ja vaativat koko hallituksen eroa.

Ihan kysymyksenä, pitäisikö odottaa nyt ihan rauhassa sitä toista osapuolta? Kuten jopa Vesa Rantanen tänään Rubenin ohjelmassa (Narrin nauru muuuttui itkuksi | Yle Areena – podcastit) sanoi, on hyvin mahdollista, oletettavaakin jopa, että uusi rahoittaja on täysin puhdas, irti Harkimoista yms. joka vain haluaa pysyä hiljaa siihen asti, kunnes paketti on maalissa. Aikaa piti olla 31.10 asti, mutta kuten kaikki tiedetään, se juna meni jo. Syitä voi arvailla, mutta se, että syy olisi pelkästään Ry:n taustassa on ihan samanlaista huhupuhetta kuin se, että Liiga vain kyllästyi vellovaan mediakeskusteluun Jokereista ja siihen, että Liigasta ei puhuttu missään. Varmaa syytä ei ole meistä oletettavasti kenelläkään tiedossa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kirjoitit näin:
Pahoittelut jos ymmärsin väärin, mutta omaan silmään tuossa vihjataan juurikin Ry:llä olevan pimeitä taustoja.
OK. Ry:n taustathan tiedetään aina nimiä myöten. Ne ovat julkisia. Tarkoitin mysteerirahoittajaa pimeällä, jota ei siis tiedetä.

Mistä sopimuksesta tässä siis puhut?

Osakasopimuksesta. Jotta Liigaan pääsee, kaikkien osakkaiden on hyväksyttävä uusi jäsen, jonka on sitouduttava osakassopimukseen ja maksettava vaaditut maksut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin on ja näillä rahoilla on mahdollistettu junnujen laadukas harrastaminen Jokereissa. Osa tätä ei tietenkään usko, vaan näkee Ry:n ainoastaan raha-ahneena paskana, mutta kaikki Ry:n päätökset ovat aina ja tulevat aina perustumaan siihen, mikä junnuille on parhaaksi, kukaan ei Ry:n puolella tee sitä hommaa rahan vuoksi. En muista kovin montaa soraääntä junnujen rahoituksesta ennen 24.2.2022.

Eihän se rahojen taustaa muuta. Verirahat ovat verirahoja. Ymmärrän silti sen, että junnujen eteen ne menevät melkeinpä parhaaseen tarkoitukseen.

Ihan kysymyksenä, pitäisikö odottaa nyt ihan rauhassa sitä toista osapuolta? Kuten jopa Vesa Rantanen tänään Rubenin ohjelmassa (Narrin nauru muuuttui itkuksi | Yle Areena – podcastit) sanoi, on hyvin mahdollista, oletettavaakin jopa, että uusi rahoittaja on täysin puhdas, irti Harkimoista yms. joka vain haluaa pysyä hiljaa siihen asti, kunnes paketti on maalissa. Aikaa piti olla 31.10 asti, mutta kuten kaikki tiedetään, se juna meni jo. Syitä voi arvailla, mutta se, että syy olisi pelkästään Ry:n taustassa on ihan samanlaista huhupuhetta kuin se, että Liiga vain kyllästyi vellovaan mediakeskusteluun Jokereista ja siihen, että Liigasta ei puhuttu missään. Varmaa syytä ei ole meistä oletettavasti kenelläkään tiedossa.

Tunnen hieman NN:n juttua ja sen perusteella voi sanoa, että Liiga teki itsenäisen päätöksen kuulematta NN:n kantaa. Liiga tekee omat ratkaisunsa ja se, että Liiga ei perustele niitä tarkemmin tarkoittaa lähinnä sitä, että Liigalla on tietoa, jota he eivät halua tuoda julkisuuteen. Muulla Liigan nopea käännös kun ei oikein selity.

Itse toivon, että Areena on Jokerien käytössä jatkossa ja Jokerien taustalla on hyvät voimat ja resurssit voittamaan Liigan mestaruus jo 2024-2025. Areena oli outo kokemus kun tänään siellä kierretiin. Lämpöä oli oudon paljon ja jäätä ei lainkaan. Vähän pohdittiin hallin kuntoa ja hintaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös