Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 324 306
  • 8 803

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaan aikaan on mielenkiintoista, kuinka suoraan uskotaan kaikki mitä Selänne, Rantanen ja Valavuori tuovat Twitterissä esille, vaikka heilläkään ei ole mitään muuta konkreettista tietoa, kuin se, että Jolle on jossain roolissa tämän toisen tahon suunnitelmassa.

Jokerit Ry:n toiminnan peruslähtökohta on alusta asti ollut se, että Jokereiden junioreissa pelaaminen olisi mahdollista jokaiselle perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Tämä on tarkoittanut sitä, että Jokereissa on raha aina virrannut ylhäältä alas, edarista junioreihin. Toki rahaa on nyt 2014 lähtien tullut KHL-Jokereista, mutta ketään ei rehellisesti ole kiinnostanut tämä ennen helmikuun 24. päivää. Hjallis on suurin syyllinen siihen, että Jokerit KHL:ään lähti, mutta olisiko tämän takia siis Ry:n pitänyt kieltäytyä KHL-Jokereiden rahoista ja laittaa näin myös junnut kärsimään ja estää mahdollisesti useiden junioreiden pelaaminen Jokereissa?

NN:n suunnitelmassa ei todennäköisesti olisi toteutettu Aimon perintöä ja toivetta täysin, kun taas tämän toisen tahon suunnitelmassa on todennäköisesti otettu huomioon junnut myös sieltä aivan pienimmistä junioreista lähtien. Juuri niin kuin Aimo on aikoinaan tarkoittanut.

Itsellänikään ei ole siis konkreettista tietoa tämän toisen tahon suunnitelmista, mutta tiedän, että suunnitelmat olivat jo hyvinkin pitkällä. Ja muutaman viikon sisällä olisi näiden kanssa tultu ulos. Kuten Ry:n tiedotteessakin mainittiin. Sen takia ihmettelen suuresti myös Liigan tämän päiväistä ilmoitusta, kun määräpäivään oli vielä 2kk aikaa. Ja varsinkin, kun Hiltunenkaan ei tiennyt mitään konkreettista toisen tahon suunnitelmista.

Joko tässä valmistaudutaan Liigan avaamiseen 2023-2024 kauden jälkeen tai sitten taustalla on jotain muuta. Joka tapauksessa Liigakaan ei tässä ole kovin avoin ollut, vaikka ovat itse avoimuutta juuri toivoneet. Itsellä on fiilis, että Selänteen porukan, tai oikeastaan pelkästään Selänteen synnyttämän mediasodan vuoksi Liiga rauhoitti tilanteen nyt nähdyllä tavalla. Lisäksi on myös fiilis, että Selänteelle oli tärkeämpää saada junnuille edari pystyyn ja Jokerit Liigaan kuin se, kuinka pitää huolta koko Jokerit-seurasta.
Niin. Sinällään ansiokas teksti ja hyvin avattu myös toista näkökulmaa tähän. Arvostan.

Ensimmäisen kappaleen osalta, Liigan silmin, muu tieto ei ole edes Liigalle imagollisesti oleellista kuin se, että tässä mysteeriporukassa on Harkimo. Itse en toivoisi Jollea, mukaan mutta mahdollisuuden annan. Miksi en toivoisi? Koska Hjalliksen haamu seuraa Jollea Liigan suuntaan väkisinkin, halusi sitä tai ei, lisäksi Harkimon mukanaolo polarisoi entisestään eri sidosryhmiä. Ja nyt puhun siis Jollesta, en Hjalliksesta.

Mitä tulee sitten Aimon perintöön. On melko hirtehistä hurskastelua arvottaa NN:n paketti heikommaksi tuolla perusteella mitä Aimo on aikanaan tarkoittanut, kun samaan aikaan Ry on: ottanut vuosia vastaan verirahoja Venäjältä, ohjannut Kurrin kautta Joel Harkimon mukaan tähän touhuun. Siis sen saman kaverin pojan, joka myi koko paketin venäläisille. Oliko tässä otettu Aimon tahto huomioon? Toimittiinko tässä Jokereiden arvojen mukaisesti? Jos kyllä niin sitten asia kunnossa. Ry teki ihan itse sen, että se rahahana miehistä todennäköisesti pienenee aivan merkittävästi vähintään 2-5 vuodeksi, jos ja kun Jokerit Mestistä tai Suomi-sarjaa pelaa. Medianäkyvyys pienenee, kuluttajien kiinnostus Jokerit brändiä kohtaan pienenee. Syy löytyy peilistä.

Neljännessä kappaleessa ja sen viimeisessä lauseessa oikeastaan itse toteatkin jo osan siitä syystä miksi Jokerit pullautettiin ulos Liigasta. Lisäksi Liigan puolelta oli aika suoraan kerrottu ne syyt miksi Jokerit liputettiin ulos.

Siitä en toki saa kiinni, että millä tavalla Liiga ei ollut avoin? Liiga nimenomaan kertoi avoimesti sen syyn olleen vaikuttavuusanalyysi. Se mikä on surullista niin Ry:n&mysteerirahoittajan&J Harkimon osaamattomuus muun muassa viestinnällisesti Liigan suuntaan. Melko klassinen keissi siitä näkökulmasta.

Miksi Ry ei tullut kunnolla ulos, kun mediamyrsky alkoi? Miksi Joel Harkimo ei tullut kunnolla ulos kun mediamyrsky alkoi? Näitä kysymyksiä Ry voi pohtia marraskuisina Mestis-tai Suomi-sarja iltoina kun vastassa on IPK/Roki/Karhu HT tai jokin muu kiekkosuuruus ja lehtereillä 2000 henkeä jos sitäkään. Oliko tämä se Aimon perintö jota piti vaalia? Ei tällä tavalla pidetä seurasta huolta. Ei tällä tavalla liiku raha ylhäältä alas. Ainakaan suuren kuluttajamassan taskusta. Tällä tavalla kivitetään seuran lippulaiva alas ja sen vaikutukset junioripolulle tullaan tulevaisuudessa näkemään. "Tavoite on olla Euroopan johtava kiekkoyhteisö."
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tämähän voi olla vielä hyvinkin mahdollista jos tuo uusi taustaryhmä tulee ulos lähiaikoina, kuten alustavasti oli tarkoitus.
Miksi Liigalle ei kerrottu luottamuksellisesti ketkä taustalla ja mikä aikataulu. Ilman veetuilua kysyn, miksi ei. Se olisi voinut antaa aikaa.

Ja 31.10 oli takaraja ei kelpaa selitykseksi, ei tää oo mikään autonkatsastus.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Itäpuu

Jäsen
Lainaus Ry:n eilisestä tiedotteesta:

Jokereiden junioritoiminta lippulaivanaan seuran U20-joukkue on Suomen huippua, ja junioritoiminta on turvattu uudella järjestelyllä.

Eli ilmeisesti seuran ostanut taho rahoittaa jatkossa junioreita. Tämä lienee ollut Ry:n tärkeimpiä vaatimuksia kun kauppaa logosta ja nimestä on käyty.
Voiko oikeasti mennä niin, että joku rahoittaa? Niinkuin joku oligarkki? Suomalaisessa lätkässä se on mennyt niin, että on tehty aivan vitusti myyntityötä ja talkoita, että on saatu rahaa, jotta on voitu pyörittää toimintaa aikalailla plusmiinusnolla-tasolla. Kuka myy ja mitä tässä tapauksessa? Mielenkiinnolla odotan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hold my beer, haen popcornit ja odotan kuinka näitä aletaan kumota toiseen suuntaan varmoista lähteistä.
Selänteen tapa esittää asia ei ole aina fiksu, mutta ry:n suunnasta syyllinen löytyy, kuten Selänne sanoo. Näin siksi, että Liiga teki selväksi sen, mistä on päästävä eroon. Lisäksi ry suostui siihen, että Harkimo oli Kurrilta liiketoiminnan ostettuaan kuvassa mukana salattuna ja kun tätä ei ääneen sanottu, Liiga tietenkin näkin Jollen takana Hjalliksen. Miten typerä voi ollakaan se, joka päätti ettei Jolle Harkimo voi olla esillä hankkeessa vaan kaikki salataan?

Toinen mielenkiintoinen asia on Areena. Huhut liikkuvat kiivaina ja esillä on todella mielenkiintoisia teorioita siitä, ketkä ovat jalostaneet Areenan arvoa 35 miljoonasta 50 tai 60 miljoonaan ja miksi näin on tehty. Avoimuus olisi tässäkin asiassa syönyt spekulaatiota myös Liigan suuntaan, mutta nyt tilanne on erilainen. Miksi tähän on tultu, siihen löytyy arvatakseni vastaus jos ei pian, vuoden 2022 aikana kuitenkin.

Selänteen teksti on tylyä, mutta taustalla on aito Jokerisydän.

Liigan kannalta Jokerit tällaisessa tilanteessa on ns. kielletty ajosuunta. Jokerit sai lähdettyään aikaan Liigalle pakkolaajentumisia ja vei pelaajia Liigasta KHL:ään ja päästi vihollisen Suomeen. Ovi olisi auki nöyrälle ja avoimelle ratkaisulle. Jollaiseen ei ry:n toimesta pyritty, vaan toimittiin enemmän neuvostohengessä.
 
Viimeksi muokattu:

huikee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Newcastle United
Siitä Selänteen tunnelmat IS:sta


Hold my beer, haen popcornit ja odotan kuinka näitä aletaan kumota toiseen suuntaan varmoista lähteistä.
– Meille oli sanottu moneen kertaan matkan varrella, että Kurrin liiketoiminnan jatkaminen ei katkaise siteitä KHL:ään, mikä on ollut liigan ehdoton edellytys.

Olisiko tämä sitten ollut syy eiliseen liigan päätökseen. Palstatotuuden mukaanhan Jolle kumppaneineen nimenomaan on ostanut Kurrin liiketoiminnan ja ns. jatkaa sitä.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Voiko oikeasti mennä niin, että joku rahoittaa? Niinkuin joku oligarkki? Suomalaisessa lätkässä se on mennyt niin, että on tehty aivan vitusti myyntityötä ja talkoita, että on saatu rahaa, jotta on voitu pyörittää toimintaa aikalailla plusmiinusnolla-tasolla. Kuka myy ja mitä tässä tapauksessa? Mielenkiinnolla odotan.
Miksei voisi? Jos tulot eivät kata menoja, niin jostainhan sen rahan pitää tulla. Tiedossa on jo etukäteen ollut, että vähintään yksi välikausi tulee, joten pitää se rahoitus jotenkin turvata. Voi olla että on sovittu yhden vuoden rahoituksesta, jonka jälkeen edustusjoukkueen on määrä ottaa toiminnasta koppi. Voi olla että rahoitus taataan ihan riippumatta edarin tilanteesta. Varmaa tietoa ei ole muuta, kuin että Ry valitsi tämän vaihtoehdon yhtenä perusteenaan juuri junnutoiminnan turvaaminen.

Myyty (vuokrattu) on logon ja nimen käyttöoikeus, sekä tärkeä vuokralainen hallille. Niistä voi maksaa rahaa joku muukin kuin oligarkki.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Siitä Selänteen tunnelmat IS:sta


Hold my beer, haen popcornit ja odotan kuinka näitä aletaan kumota toiseen suuntaan varmoista lähteistä.
Mutta Kurrin ketjuun ei tarvitse enää kirjoittaa. Vieläkö tämä on täällä?

Jari naureskelee takahuoneessa jalat kuivina.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jari naureskelee takahuoneessa jalat kuivina.

Minä en yhtään kadehdi Kurrin tilannetta, vaikka ilmeisesti tuotemerkin hallintaoikeudesta jotain nettosi.

Jari on pyörittänyt kuluneina vuosina bisnestä sellaisten kavereiden kanssa, että ainakin itseäni hirvittäisi ajatus siitä mahdollisuudesta, että he ajattelisivat tulleensa jotenkin kusetetuiksi.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta Kurrin ketjuun ei tarvitse enää kirjoittaa. Vieläkö tämä on täällä?

Jari naureskelee takahuoneessa jalat kuivina.
Välitän Jarin terveiset Ravintola Hookista (lähde Seiska):

– Mitä? epäuskoisen näköinen Jari huikkasi reportterille tämän kysyessä kohteliaasti haastattelua.

– En mä nyt mitään (haastattelua) anna… Terveisiä vaan kaikille! Jari kuittasi, iski silmää ja jatkoi sitten kanasiipien raatelemista.
 

Kalju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Helsingin Jokerit
Välitän Jarin terveiset Ravintola Hookista (lähde Seiska):

– Mitä? epäuskoisen näköinen Jari huikkasi reportterille tämän kysyessä kohteliaasti haastattelua.

– En mä nyt mitään (haastattelua) anna… Terveisiä vaan kaikille! Jari kuittasi, iski silmää ja jatkoi sitten kanasiipien raatelemista.
Ei hitto, aattelin et tää on läppä, mutta olikin sanatarkka lainaus Seiskan uutisesta.
Pakko myöntää että naurahdin ääneen.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Miksi Liigalle ei kerrottu luottamuksellisesti ketkä taustalla ja mikä aikataulu. Ilman veetuilua kysyn, miksi ei. Se olisi voinut antaa aikaa.

Ja 31.10 oli takaraja ei kelpaa selitykseksi, ei tää oo mikään autonkatsastus.
Laitan tähänkin osioon kirjottamani:
Turhautuminen paistaa läpi lähes jokaisesta viestistä, kuten omistanikin. Mutta tämä hiljaisuus on perseestä ja vaikuttaa ylimieliseltä ja amatöörimäiselta kannattajia kohtaan, ehkä liigaakin. Jos näitä hommia on painettu hiki hatussa Jokerien liigajatkon ja arenan suhteen, onko se joku vitun valtiosalaisuus että näin tehdään. Olisi riittänyt, että olisi tiedotettu asioiden etenevän suunnitellusti. Ilmoitettu päivämäärä milloin asia olisi julkistettu yms. Kuten normaaleissa tapauksissa toimitaan.
Nyt asiaa olisi pahentanut vain se että Lavrov olisi ilmoittanut kaiken etenevän suunnitellusti.
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Mitään en tiedä! Kuitenkin uskon että liiga tietää taustat sillä tarkkuudella että vihelsi pelin poikki. Liiga ilmoittanut moneen kertaan ettei Kurrin yhtiö voi jatkaa taustalla, silti RY ylimielisesti vaati neuvottelujen käytävän juuri sen kanssa. Nyt sitten Jolle voi ihmetellä miten tästä tehdään bisnes.

Onnea matkaan Jolle!
 

zado

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitään en tiedä! Kuitenkin uskon että liiga tietää taustat sillä tarkkuudella että vihelsi pelin poikki. Liiga ilmoittanut moneen kertaan ettei Kurrin yhtiö voi jatkaa taustalla, silti RY ylimielisesti vaati neuvottelujen käytävän juuri sen kanssa. Nyt sitten Jolle voi ihmetellä miten tästä tehdään bisnes.
Eiköhän se näin juuri mene.

Uusi kuvio on auennut Liigalle ja siinä on ollut jokin merkittävä ongelma, kuten taustahenkilöt tai jokin muu. Liiga tietää, ettei se tule kyseistä pakettia hyväksymään. Kummola alkaa huudella julkisuudessa "tekosyistä", jonka varjolla Jokereita ei hyväksytä. Selkeästi projektin taholta on pyrkimyksenä luoda Liigalle painetta hyväksyä surkeakin diili. Liiga tietää, että paskaa tulee kohta niskaan ja ennakoivasti toteaa, että ei käy, toisella kertaa sitten. Yhtäkkinen päätös vaatia kierrosta Mestiksen kautta viittaa myös siihen, että välit eivät uudella virityksellä ole Liigaan kunnossa alkuunkaan. Mahdollisesti Kiekko-Espoon Liiga-pyrkimykset myös aiheuttavat uutta pohdintaa tasapuolisesta kohtelusta.
 

Fat Jesus

Jäsen
Pari kysymystä heräsi.

Selänne puheli että ry hallituksen pitäisi erota tai heidät erotetaan.
Onko ry kokouksissa niin paljon osallistujia että joku voisi koota ”riittävän porukan” jolla saisi ry:n haltuunsa jossain äänestyksessä? Vai minkälainen järjestelmä se on Jokerit ry:llä? Taitavat erikseen vielä hyväksyä jäsenet eli ei ole ”yllätysmahdollisuutta”?
Toki sielläkään johdossa ei voisi kukaan Tauno Tasalakki olla vaikka se ei nykyisen johdon suorituksiin peilaten mahdottomuus olisi.

Tiedän ainakin yhden tapauksen jossa vuosikausia erästä laji ry:tä johtaneet syrjäytettiin nuorempien ja uudistushaluisten toimesta, kokouksissa yleensä oli se sama selänpesuporukka jotka päättivät mielensä mukaan. Äänestysoikeus tuli maksamalla ry jäsenmaksu. Ennen kokousta jäsenyys maksuun etteivät ehdi vanhat reagoimaan ja äänestyksellä valta sitten vaihtui.

PS. Onko jo tiedossa kuka kirjoittaa KHL-ajoilta paljastuskirjan?
 

Animal

Jäsen
Miksi Liigalle ei kerrottu luottamuksellisesti ketkä taustalla ja mikä aikataulu. Ilman veetuilua kysyn, miksi ei. Se olisi voinut antaa aikaa.

Ja 31.10 oli takaraja ei kelpaa selitykseksi, ei tää oo mikään autonkatsastus.
Tämä on koko farssin oleellisin pointti. Liiga on ilmoittanut hyvin selvästi, että mahdollisen Jokerien Liiga-joukkueen tulee olla täysin vapaa venäläisestä saastasta ja kuonasta sekä epäselvistä rahoituslähteistä, niin vastauksena on joku mysteerirahoittajien mysteeriyhtiö. Kyllä tämä pitäisi fanattisimmankin narrifanin tajuta.
 

Animal

Jäsen
Selänne puheli että ry hallituksen pitäisi erota tai heidät erotetaan.
Onko ry kokouksissa niin paljon osallistujia että joku voisi koota ”riittävän porukan” jolla saisi ry:n haltuunsa jossain äänestyksessä? Vai minkälainen järjestelmä se on Jokerit ry:llä? Taitavat erikseen vielä hyväksyä jäsenet eli ei ole ”yllätysmahdollisuutta”?
En tiedä Jokerit ry:n yhdistyksen säännöistä, mutta ainakin teoriassa yhdistyksen "valtaaminen" seuran hallituksen ulkopuolisten jäsenten toimesta voi olla mahdollista, ellei sitä ole jollain sääntöpykäläkiemuroilla blokattu.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Selänteen teksti on tylyä, mutta taustalla on aito Jokerisydän.
Aivan varmasti. Teemu on somessa rehellisesti sanottuna juntti, mutta jos jotain miehellä on niin aito ja puhdas Jokerisydän, jonka tälläinen ulkopuolinenkin pystyy huomaamaan. Vaikea kuvitella parempaa vaihtoehtoa uudeksi vetäjäksi Jokereille, kuin Teemu olisi ollut.

Selänne tiesi, media tiesi, suurin osa jopa täältä tiesi, ettei Jokerit ikinä tule Jolleineen ja muiden mysteerimiehineen ikinä saamaan ensi kaudeksi Liiga-paikkaa, mutta käytännössä Ry vastoin kaikkia NN:n varoituksia ja suoraan Liigalta saatuja tietoja perseilee ohituskaistan aivan täydellisesti.

Mielestäni yksi uskomattomimpia munauksia koko suomalaisessa urheiluhistoriassa.

Ja voi luoja saatana ihan oikeasti Ry:n eilistä tiedotetta, jossa vedetään marttyyriviittaa niin syvälle lokeroihin kuin mahdollista.

Kyllä minä uskon, että Jokerit vielä joskus tulee nousemaan, mutta täydellinen myllerrys ja jokaisen mädän omenan täytyy poistua, joka tosin saattaa kestää vuosia.

Ihan ensimmäiseksi joku voisi sinne Ilmalaan viedä peilin ja sen eteen seisomaan kolme henkilöä katsomaan ja kysymään, että miten meni noin niinku omasta mielestä.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Ja voi luoja saatana ihan oikeasti Ry:n eilistä tiedotetta, jossa vedetään marttyyriviittaa niin syvälle lokeroihin kuin mahdollista.
Niin ja Eteläpääty myös lämmintä itkua koska LIIGA.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voi olla että olen missannut jotain oleellista, mutta valistakaa silti "tyhmää".

Kaiken viimeisen parin viikon aikana nähdyn polemiikin keskellä en ole ymmärtänyt, miksi Joel Harkimoa ylipäänsä tunnutaan ajavan Jokeri-laivan ruoriin. En jaksa uskoa Jollella olevan riittävästi Isä-Hjalliksesta riippumatonta varallisuutta ottaakseen seurasta merkittävää osuutta haltuunsa ja vaikka Jolle palkattaisiin seuraan pelkästään duuniin, onko hänen kyvyt johtotehtävissä pyöritettäessä miljoonien ja miljoonien liikevaihdon yritystä osoitetut?

Mikäli Jolle hommattaisiin pelkäksi keulakuvaksi, eli joksikin "Non-executive vice presidentiksi" en ihan ymmärrä tämänkään pointtia. Jolle toki on jonkin levelin tabloidjulkkis ja kaupunginvaltuutettu, mutta tässä tapauksessa olettaisin Harkimo-nimen olevan pikemminkin rasite, mikäli fanit halutaan saada Venäjä-kytköksistä vapaan seuran taakse.

Toivottavasti edes rippeet NN:sta +joitain uusia tahoja pistäisi hynttyyt yhteen ja lähtisi Mestikseen/Suomi-sarjaan, vaikka sitten täysin uuden nimen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kaiken viimeisen parin viikon aikana nähdyn polemiikin keskellä en ole ymmärtänyt, miksi Joel Harkinoa ylipäänsä tunnutaan ajavan Jokeri-laivan ruoriin.
Tätä olen minkäkin sivustaseuraajana ihmetellyt. Mikä on se syy, miksi Joel Harkimo on pitänyt saada mukaan siihen mysteeritahon hankkeeseen? Vai onko se yksinkertaisesti se, että Harkimo itse on ollut aloitteellinen taho sinne mysteerirahoittajan suuntaan ja saanut sen lähtemään mukaan?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös