Jokerit-Ässät 10.1

  • 3 375
  • 40

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
4-1

Sikäli ei mikään yllätystulos. Antila radion mukaan imi kaksi maalia helposti sisään. Ja muutenkin tehotona uurastusta ässähyökkääjiltä.

Ässillä on paha peli vielä tiedossa loppuviikolla, kun mennään Jyväskylään. Jos sitä peliä ei voiteta, niin voidaan viimeistään heittää hyvästit sijalle numero kahdeksan. Yllemmäs missään tapauksessa ei nyky-Ässillä ole mitään asiaa.
 

spoonful

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ässät taisteli

Tasainen vääntö mielestäni, jossa maalivahtipeli ratkaisi. Kari Lehtonen piti Jokereita pelissä mukana vaikeina hetkinä. Sen sijaan Antila huippupelastuksien jälkeen päästi sitten helpohkojakin, ote ei pitänyt.

Todella tyypillinen peli Jokereilta, kun samalla viikolla on tärkeämpiäkin pelejä (Tappara, TPS). Silloin tällainen Ässät ei sytytä samalla tavalla. Liikettä kyllä löytyi ihan mukavasti, mutta kyllä Ässätkin pyöritti Jokeripakkaa välillä pahasti. Vaikeuksia oli useallakin puolustajalla, mm. Cowiella ja I. Mikkolalla.

Voittolukemat 4-1 olivat aivan liian mairittelevat Jokereille, ei Ässät sentään noin kehno ollut. Silti ilo nähdä voittoja, siis että hyökkäyksiä saadaan onnistumaan. Mutta V. Peltosen esitys ei tällä kertaa ollut onnistunut, ei ollut omalla korkealla tasollaan.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo kovin spoonful yrität olla kohtelias. Eipä tullut voittoa. Viimeksi jokerit kävi hakemassa loistavalla pelillä tapparasta pisteet ja selvää oli ettei yhtä paljon tarvinnut pinnistellä. Puoli valoilla padan vetelivät kuin paskasangon.

Ässiltä tuli pelin aika tosi paljon epäonnistuneita purku kiekkoja. Äkkiseltään voin sanoa että niistä katkoen jokereiden olisi luullut tekevän enemmän. Toinen silmiin pistevä asia oli joidenkin ulkomaalaispelaajien aivan päämäärätön surffailu kentällä. Taas olisi sheptakin ja muugerin paikalla voinut peluuttaa omia junnuja. Mitä ihme näillä miehillä oikeen tehdään. Ei mitään. Onko järkeä maksaa palkkaa miehille mitkä eivät saa mitään aikaan kun omat pojat voisivat saada jääaikaa. Kun noita pisteitä tolla muugerilla (tänäänkin TAAS yksi) niin aljetaan kauppaamaan pistepörssin johtajaa jonnekin keskieurooppaan.

Kyllä ässillä paikkojakin oli enemmän kuin yhden maalin tekoon, mutta Lehtonen otti kaiken ja senkin mikä olisi pitänyt sisälle mennä. Mies kauhaisi semmosikin vetoja joissa maskia oli aivan järjettömästi ettei hartwall areenan yleisö oikeen ymmärtänyt kuinka hienoja torjunto oli. En nyt sen kummemmin jokereita analysoi kuin että täysin oikea joukkue voitti. Tolppa vetojakin taisi olla 3 (yksi ylärima) tai 4.

Taisi antilalta jäädä joku jännäys vaihe tuolta intistä päälle. Mies nousi useamman kerran todella hitaasti jäistä ylös joista muun muassa Ruudun maali oli seurauksena. Veto olisi kyllä ollut täysin otettavissa. Antilan vain katsoi kun kiekko lipui jäätä pitkin oikealle puolelle maalia kuin ruutu spurttasi ja pisti nätisti pienestä kulmasta sisään. Pesosen veto oli kyllä jonkunmoinen mutta hanskasta putosi sisään. Antilan pelistä kylläkin löytyi useita hyviä torjuntoja mutta helppoja sisään

Kyllä oli korpinkin meno jäällä tuskaista. Ja sitä se on ollut viime pelit kuten peltosenkin. Mitä on tapahtunut pasillekin kun mies on nykyään kuin varjo. Massaan hukkunut. Alkaa siltä vaikuttamaan että tuota joukkuetta ei saa mikään heräämään. Mauton on se sana millä sitä voisi kuvata. En nyt sitä että se tässä ottelussa olisi voinut herätä mutta yleensä ässät on ollut joukkue mikä on syttynyt maalista.

:( surullista päämäärätöntä menoa jo 4:ttä vuotta :(
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Hikinen voitto

Täysin odotetunlainen peli tähän kahden "kovemman" matsin väliin. Jos ei Tami muussa ole välttämättä aina niin oikeassa ollut, niin se ainakin pitää paikkansa, että 95% asenne tietää 50% suoritusta. Näin se oli tänäänkin. Kaikki kunnia silti Ässille, joka ei varsinaisesti luovuttanut missään vaiheessa ja olisi tehnyt usemmankin maalin, jos osaisi viimeistellä ja jos vastustajan maalia olisi vartioinut joku tavallinen pulliainen.

Kun ei ole oikein asenne kohdallaan tai paremminkin yritetään voittaa minimenergialla, kuten Jokerit tänään, niin eivät saa taitavatkaan pelaajat kiekkoa maaliin, vaikka olisi kuinka hyviä paikkoja. Läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä oli Jokereilla vaikka kuinka paljon, mutta ratkaisut olivat järjestään ponnettomia.

Maalit tietenkin tulivat sitten tilanteista, joista ei olisi luullut sellaisia tulevan. Ensimmäisessä Banhamin veto ohjautui ilmeisesti Ässä-pakin jalasta maaliin. Toisessa Antila kadotti käsittämättömällä tavalla Sainomaan purkukiekon ja kaukaa tilanteeseen luistellut T. Ruutu pisti kiekon ohi tilanteessa täysin kuutamolla olleen Antilan.

Sen jälkeen Vallinille aika kevyt kakkonen koukkauksesta ja Ässät pääsi pyörittämään ja tekikin maalin. Laamanen ei varmaan koskaan ole päässyt tekemään yhtä helppoa maalia Lehtosen maatessa jäissä tilanteesta täysin ulkona ja kaikkien muiden pelaajien pitäessä toisiaan.

Jokerit kuittasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa päästessään 2 vs. 1 vastahyökkäykseen. Pesonen päätti yrittää itse ja vihainen rannari painui Antilan räpylän kautta alakulmaan. Ehkä pikkuisen Antilan maali, vaikka veto ei huono ollutkaan. Viimeisen niittasi sitten Banham nätisti tyhjiin.

Hienoa, että tuli kaksi pistettä ja että maalivahtiosasto näyttää olevan kunnossa. Lauantaiksi Tepsiä vastaan vaan rutkasti lisää liikettä ja huolellisuutta, niin kaksi pistettä on mahdollinen. Tämäniltaisella pelillä ei Tepsille pärjää.

Ketjuista nelonen (Tomek- Mikko R. - Sainomaa) oli aivan hukasssa omassa päässä. Ässät painoi järjestään meidän nelosen ahtaalle. Vähän samantapaista oli jo Bluesia vastaan viikko sitten. Missähän nyt mättää?

Eikö sitä I. Mikkolaa saada millään penkin päähän? Mies oli jälleen käsittämättömän huono.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yleensähän nelosketju on pelannut ihan mukavasti. Painaiskohan kovat harjoitukset jaloissa, vai missähän syy Vakion mainitsemaan "hukassa olemiseen".
Hyvä, että voitto tuli. Eihän sen nyt aina tarvi niin hienoa peliä olla. Toivottavasti putki jatkuu ja TPS kaatuu seuraavana.
Kuinkas muuten Lehtonen pelas? Tuliko paljon pahoja vetoja? Ainakin tekstitv:n mukaan oli laukauksia ihan mukavasti torjunut. Minkälaisia mahtoivat sitten olla.
 

Illuminatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Taito
Se on aina hyvä merkki että vähän huonomallakin pelillä tulee pisteitä, vaikka tänään oltaisiin hyvin voitu menettää ainakin toinen. Hyvä näin. Viiden ottelun voittoputki taitaa olla Jokereiden kauden pisin, tästä on hyvä jatkaa.

Toivottavasti lauantaina keskittyminen on astetta parempaa ja puolustus/maalivahdit jatkavat samaa tahtia kuin joulun jälkeisissä matseissa (8 päästettyä maalia 6:ssa pelissä). Ei varmasti ole helppoa matsia tulossa, mutta kyllä tässä voi aika luottavaisin mielin olla.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Voitto tuli ja ei kuulemma aivan helposti. Villen tehot ihmetyttävät. Milloin mies on viimeksi maalannut? Toivottavasti töpseliä vastaan taas paukkuu.
Lehtonen jatkakoon lauantaina, kun meikäläinekin on paikanpäällä. Tps ei todellakaan ole mikään mahdoton voitettava normaali jokeripelillä.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Hikinen voitto

Viestin lähetti Vakio
Ketjuista nelonen (Tomek- Mikko R. - Sainomaa) oli aivan hukasssa omassa päässä. Ässät painoi järjestään meidän nelosen ahtaalle. Vähän samantapaista oli jo Bluesia vastaan viikko sitten. Missähän nyt mättää?

Tottapa höpiset ja listaan voi huoletta lisätä myös sunnuntain HN-ottelun, vaikka pojat taisivatkin siinä saada jopa kaksi kulmapyöritystä muuallekkin kuin omaan päähän.

Itse väittäisin ongelman johtuvan yksinkertaisesti hitaista jaloista ja kankeista käsistä/päästä. Alkukaudesta ketjun pelatessa koostumuksessa Valtonen-Sainomaa-Laine, oli puolustajilla mahdollisuus löytää avauksella kummastakin laidasta nopea jalkainen kiekon ylöstuoja ja ketju saikin kiekon hyvällä prosentilla vastustajan kulmiin pidettäväksi. Nyt toista laitaa jyystää kankeasti kiihdyttävä Sainomaa, eikä ketjun vielä hitaammasta sentteristäkään ole apua, joten pojat eivät yksinkertaisesti saa kiekkoa toiseen päätyyn, kun taito ei riitä sen viemiseen syöttelemälläkään.

En hetkeäkään epäile, etteikö Sainomaa olisi Lainetta parempi oman pään väännöissä, puhumattakaan nyt M.Ruudusta, ja pisteitäkin jälkimmäisille on kertynyt Teemua paremmin. Siitä huolimatta näkisin nelosketjun onnistuvan paremmin puolustustehtävissään (erityisesti kovasti karvaavia joukkueita vastaan), mikäli myös oikeasta laidasta löytyisi luistelunopeutta kiekon ylösvientiin - tilanteista omassa päässä saattaisi tulla suuremmalla prosentilla maali, mutta niitä olisi paljon vähemmän.

Sitten toinen juttu. Saas nähdä ketkä Jokereiden kymmenestä puolustajasta joutuvat sivuun, sellaisessa harvinaisessa tilanteessa, jossa kaikki ovat terveitä. Luotonen lienee varma tapaus, mutta kenestä hänelle kaveri. I.Mikkola kuullostaisi kovin luentevalta valinnalta, mutta Ramin peluutuksesta päätellen näin tuskin käy. Itse veikkaisin arvan osuvan Saariseen, sen verran heikkoja ovat miehen otteet (puolikuntoisena?) pelatessaan olleet. Toisaalta myöskään Alanko ei pelannut eilen loppuun asti...

Itse asiassa tuli eilen mieleen katsellessa Jokereiden vemppariviä (Haakana, Saarinen, Saarikoski, (Ketterer)) katsomossa, että näinköhän tuo Saarinen olisi tälläkin hetkellä pelikuntoinen - ottelun lopulla muiden lähdettyä jo pois, jäi Pasi nimittäin istuskelemaan kovin murheellisen näköisenä yksikseen penkille...
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Näin on Profiler. Nelonen on nykyisellään turhan jalaton koostumus. Sainomaa ja väli-Ruutu ovat liian samanlaisia. Molemmat hitaita, etenkin ensimmäisissä potkuissa, ja lisäksi kohtuullisen kädettömiä. Kun ketjun "vikkelin" mies on Tomek Valtonen, ei liikettä turhan paljon ole. Sainomaalla oli eilenkin jatkuvasti kiire ehtiä edes yrittämään sitä karvausta. Usein Tomek olisi ollut lähempänä, mutta systeemi näytti olevan se, että Sainomaa on kärkikarvaaja. Tomek viittilöi vähän väliä Teemua sinne kärkeen. Kun kärkikarvaus epäonnistuu täysin, tulee vastustaja kuin vastustaja heittämällä keskialueen yli, varsinkin kun Jokerit ei pelaa mitään sumppua omalle viivalle, vaan karvaus on porrastettu.

Teemu Laine on ongelmatapaus. Kieltämättä olisi kiva nähdä tuo luistelukone kärkikarvaajana, mutta täydellinen tehottomuus maalipaikoissa ja joukkeen heikoin plusmiinustilasto (jos SaiPassa hankitut miinukset jätetään Tuomiselta huomioimatta) ei varsinaisesti rohkaise peluuttamaan Lainettakaan. Laine on ilmeisen heikko omassa päässä. Tosin siinä vaiheessa kun myös Aalto tulee kehiin, putoaa yksi nykyhyökkääjä penkille tai katsomoon ja kolmesta ensimmäisestä ketjusta tulee yksi mies neloseen. Nelonen saattaisikin loppukaudesta pelata esimerkiksi koostumuksessa Valtonen- M. Ruutu - Törmänen/Pesonen.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Eivätpä olekaan pakit pelikuntoisia profiler. Alanko loukkaantui eilen toisessa erässä heti uudestaan. Spurttasi siniseltä tavoittelemaan irtokiekkoa ässä -päädyssä ja painui spurtin jälkeen nivustaan pidellen ja pahasti irvistellen suorinta tietä pukukoppiin, eikä tämän jälkeen pelannut enää.
Vamma siis luultavasti uusi ja Rami huilaa taas.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Vakio
Teemu Laine on ongelmatapaus. Kieltämättä olisi kiva nähdä tuo luistelukone kärkikarvaajana, mutta täydellinen tehottomuus maalipaikoissa ja joukkeen heikoin plusmiinustilasto (jos SaiPassa hankitut miinukset jätetään Tuomiselta huomioimatta) ei varsinaisesti rohkaise peluuttamaan Lainettakaan. Laine on ilmeisen heikko omassa päässä. Tosin siinä vaiheessa kun myös Aalto tulee kehiin, putoaa yksi nykyhyökkääjä penkille tai katsomoon ja kolmesta ensimmäisestä ketjusta tulee yksi mies neloseen. Nelonen saattaisikin loppukaudesta pelata esimerkiksi koostumuksessa Valtonen- M. Ruutu - Törmänen/Pesonen.

Totta edelleen. Nelonen kuitenkin kaipaisi jalkoja - ennen kaikkea tuota lähtönopeutta, joten ehkäpä siihen voisi sitten (kuvitteellisessa täydellisessä terveystilanteessa pl. Sape) laittaa vaikkapa Tuomisen tai N.Mikkolan. Ei sillä etteikö Pasi olisi hyvin ja Niko suorastaan erinomaisesti, mutta kun nelonen on kuitenkin tärkeä kenttä. Todennäköisesti siinä nähdään kuitenkin Pesonen, joka sinällään ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, tuoden Sainomaahan verrattuna huomattavasti lisää käsiä, sekä hieman myös jalkoja. Sääli sinänsä...

Paska juttu tuo Alangon nivunen. Sinänsähän tuo edellisessä viestissä esiintuomani "ongelma" olisi varsin positiivinen, varsinkin jos ratkaisuna olisi se kuuluisa päivän kunto.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
R. Alanko taitaa tällä hetkellä olla se vaikein asia Jokerien joukkueessa. Hieno puolustaja, jota tarvittaisiin puhdistamaan maalinedustaa, mutta kun mikään ei tunnu onnistuvan.

Loukkaantumisen jälkeen paluu on ollut tuskallinen.
Pari epäonnistunutta vaihtoa ja kahdeksannen pakin paikka tuli.
Tämän tasoisessa joukkueessa kun ei saisi hazardeja sattua, yhtä enempää. Sen huomasi viime kaudella Olli Malmivaara.

Tämä ei tehnyt ollenkaan gutaa Ramin itseluottamukselle ja virheitä rupesi tulemaan kahta kauheammin.

Nyt kun Ässäpelissä sai pari kohtalaista vaihtoa alle, niin naks... koettelemukset jatkuvat ja irvistäen pukukoppiin.
Miksihän kaikki paska suuntautuu tällä hetkellä Ramin niskaan.
Todella toivoisin, että pääsisi tasolleen ja samalla saisi sen pelipaikan ulkomailta. Sinnehän Rami haluaisi ensi kaudeksi.

Toinen ongelma Jokeri-puolustuksessa on Ari Vallin. Luokatonta puolustuspeliä vaikka yritystä on huomattavasti enemmän kuin pari viikkoa sitten. Ehkä joulukuun rääkki harjoitushallin puolella oli liikaa Arille. Henkisesti enemmän kuin fyysisesti.
Luistin kulkee ja kädet käy, mutta miehet eivät siirry.

Ilkka Mikkola on luku sinäänsä, mutta ei mielestäni suurimpia ongelmia puolustuspelissä.

Koko Jokeripakka on löytänyt uuden vaihteen harjoitusten tiputtua takas normaalille tasolle. Sen mitä minä olen kuullut muutamalta pelaajalta, niin marras/joulukuun harjoitukset eivät todellakaan olleet herkkua.

Pakaslahti, Banham ja T. Ruutu ovat löytäneet aivan uuden vaihteen. Samoin kuin puolustuksessa Tom Koivisto.
Pavel pyörii ja hyörii, mutta se viimeinen sähäkkyys puuttuu.
Frank on saalistanut viimeisessä neljässä ottelussa 5+2 ja Paka 2+4.

Lehtonen on myös loistokunnossa. Nuorten kisojen jälkeiset kaksi ottelua ovat menneet alkukauden malliin. Yksi päästetty maali. Ässiä vastaan piti torjunnoillaan Jokerit pelissä ja Tapparaa vastaan nolla.

Joten pakka taitaa olla kunnossa. Se onkin toinen juttu, että onko kuntohuippu playoffeissa vai runkosarjan loppu vaiheilla.
Ajoitus ratkaisee.
 

ruoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Real Madrid,Skellefteå AIK
Minua on jo vähän aikaan huolestuttanut Ässiä vaivaava tehottomuus, milloin on viimeksi tehty kunnon maalijuhlat?

Ässien peli oli vähän aikaan sitten pelkästään Mogerin maalien varassa jotka tulivat rusikoimalla metrin päästä maalista. Rakennetuista paikoista ei saada limppua millään verkkoon, tilanteet tuhritaan ym.

Luultavasti suurin osa maaleista on tehty tänä vuonna reboundeista tai joistain muista härdelli tilanteista. En tiedä johtuuko kyseinen asia sitten hyökkääjien kädettömyydestä vai mistä.

Joukkueen itseluottamusta auttaisi varmasti se, että osattaisiin/ pystyttäisiin päättämään kontrolloidut hyökkäykset maaliin.

Ilmeisesti Jokereita vastaan tuhrittiin taas useita hyviä paikkoja. Toivottavasti Jypiä vastaan onnistutaan tekemään paremmalla prosentilla sillä ottelu on erittäin tärkeä molemmille joukkueille.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti profiler


Totta edelleen. Nelonen kuitenkin kaipaisi jalkoja - ennen kaikkea tuota lähtönopeutta, joten ehkäpä siihen voisi sitten (kuvitteellisessa täydellisessä terveystilanteessa pl. Sape) laittaa vaikkapa Tuomisen tai N.Mikkolan. Ei sillä etteikö Pasi olisi hyvin ja Niko suorastaan erinomaisesti, mutta kun nelonen on kuitenkin tärkeä kenttä. Todennäköisesti siinä nähdään kuitenkin Pesonen, joka sinällään ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, tuoden Sainomaahan verrattuna huomattavasti lisää käsiä, sekä hieman myös jalkoja. Sääli sinänsä...


Miten olisi Sean Bergenheim nelosessa. Ainakin nopeutta löytyy mielestäni. Tosin ei taida ihan vielä olla "valmis" liigapelaaja. No onkohan sitä kukaan koskaan "valmis".
Nuori kaveri ja aikaa on varmasti vielä paljon kehittyä, mutta voisi mielestäni kokeilla ainakin joissain peleissä. Jos saisi sitten tehojakin aikaiseksi.

Meinataankohan rinki pitää loppukauden näin suurena loukkaantumisten varalta (ei huono idea) vai laitetaanko esim. Laine, Bergenheim yms. pelaamaan K-Vantaaseen loppukaudeksi. Nythän Laine on siellä pelannutkin ja ilmeisesti aika pirteästikin. Voisi olla osalle nuorista pelaajista ihan hyvä hakea kunnolla peliaikaa ja rutiinia miesten peleihin divarista. Jos liigasta ei tule peliaikaa kun silloin tällöin voisivat ne pelit olla ihan hyväksi.
 

spoonful

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti kaakko

Kuinkas muuten Lehtonen pelas? Tuliko paljon pahoja vetoja? Ainakin tekstitv:n mukaan oli laukauksia ihan mukavasti torjunut. Minkälaisia mahtoivat sitten olla.

Kari Lehtonen pelasi mallikkaasti. Silloin kun Ässät oikein pyöritti, tuli pahojakin tilanteita, mutta vuorenvarmasti Kari hoiti nämäkin tilanteet. Ehkä aivan huipputorjuntoja ei tarvinnut esittää, mutta kyllä heikommalla veskarilla Jokerit olisi voinut jopa hävitä tämän ottelun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös