Jokerien valmennus 2012–2013: Lämsä, Valtonen, Virta & Ketterer

  • 421 637
  • 1 182

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Lämsälle ihan jäätävän iso käsi tuosta tyyneydestä ja ammattimaisuudesta. Rami käyttäytyy kuin joku murrosikäinen kakara käyttäen lyömäaseina kaikkea mitä vain ikinä keksii ja Lämsä kommentoi täysin asiallisesti ja provosoimatta. Loistava valmentaja ja hieno ammattilainen. Mä en pystyisi tohon.

Edit:
Kuka silloin valmensi jokereita ja kuka oli kapteeni, kun jokerit viimeksi voitti mestaruuden?
Rami valmensi ja Törmänen oli kapteeni. Ville ei playoffeihin osallistunut. En kyllä tajua miten tämä liittyy aiheeseen. Silloin olivat osa mestaruusjoukkuetta, mutta nykyään ei ihan samalla tavalla pysty arvostamaan.
 
Viimeksi muokattu:

snowman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noloa. Turpaan tulee ja neiti makaa jäällä. Raato itkee ja RKP kokoontuu huomenna. Ja hups savolaisetkin tais hävitä. Laittakaa Kom igen kyltit toisellenne. Pusuja ja haleja.

Raato valmistautuu jo pleijareihin ja psyykkaa ja oiketetusti pitää käskytysasiaa yllä.

Kuten Summanen hyvin totesi, niin syy taitaa olla siinä, että Jokerit eivät ole voittaneet mestaruutta ikuisuuteen, paineet menestyä ovat valtavat. Kuka silloin valmensi jokereita ja kuka oli kapteeni, kun jokerit viimeksi voitti mestaruuden?
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Hienoa, että Summanen pitää tätä yllä. En usko, että Nordlundin taklaus oli käskytys, mutta SBA tapaus oli käskytys ja sen kaikki tietää ja Summanen tulee pitämään tätä hienosti yllä. Tätä asiaa ei ole loppuun asti käsitelty.

Onhan se hienoa. Lämsä ja Jokerit keskittyy viileän ammattimaisesti oleelliseen eli jääkiekkoon. Vanha kunnon seinähullu Summanen taas keskittyy epäoleellisuuksiin ja vetää pahimmillaan/parhaimillaan lopulta koko Hifkin mukaanaan mielenvikaisiin harhoihinsa, vaikka ammatitaitoa Raimolla riittäisi lätkävalmennukseenkin. Poliisi kertaalleen erehtyi luulemaan Summasta puolueettomaksi asiantuntijaksi; tämän illan jälkeen kaikki lajin ulkopuolisetkin tietävät, että Summanen on koko ajan ollut jäävi antamaan mitään asiantuntijalausuntoja SBA-Peltonen keissistä.

Lämsän ja Valtosen aikana Jokerit on polkenut IFK:n täysin jäänrakoon. Pelillinen (ok, tänään ei ollut Jokereilla paras päivä), fyysinen ja ennen kaikkea henkinen yliote on Jokereilla poikkeuksellisen vahva. Summaselle ei jää tuossa jaossa muuta roolia kuin kuolaava itkunsekainen raivoaminen ja siten todellisen luonteensa paljastaminen, kun lääkkeet eivät häntä enää painetilanteessa auta.

Mutta hienoa, jos molemmissa leireissä ollaan tyytyväisiä valmennukseen!
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jo ennen kuin luin Summasen sanomisista, niin piti tulla kehumaan Lämsän esiintymistä mediassa. Todella viileän asiallinen ulosanti ja edeltäjäänsä verrattuna ei mitään itkemistä tuomaritoiminnasta tai muustakaan, mikä on aina plussaa. Jotenkin Lämsästä huokuu se, että jannu tietää, mitä tekee. Luotan.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jo ennen kuin luin Summasen sanomisista, niin piti tulla kehumaan Lämsän esiintymistä mediassa. Todella viileän asiallinen ulosanti ja edeltäjäänsä verrattuna ei mitään itkemistä tuomaritoiminnasta tai muustakaan, mikä on aina plussaa. Jotenkin Lämsästä huokuu se, että jannu tietää, mitä tekee. Luotan.

Juma! :D Juuri katsoin yle areenasta urheiluruudun ja aivan samat mietteet tuli Lämsän haastattelusta.

Viileän kylmäpäinen eikä millään tavalla lähtenyt edes kritisoimaan Raimo Summasta joka pellen lailla käyttäytyikin.

Lämsälle, arvostan.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Hattua päästä Lämsälle. Aivan käsittämättömän vaikea kausi sattunut eteen. On ollut 1.9-tapahtumat ja peli- sekä toimitsijakiellot sekä kuukausien vatvominen viranomaistutkintoineen ja salaliittoteorioineen, lehdistön herkeämätön jankkaaminen ja sitten vielä tämä uusi Peltostapaus jossa vastustajan valmentaja pimahtaa aivan hallitsemattomasti ja provosoi minkä ikinä pystyy. Mitä tämä "ihan poika vielä" tekee lehdistötilaisuudessa? Pitää pään kylmänä, analysoi hyvin ottelun kulun ja toteaa että on tyytyväinen kahteen pisteeseen, mutta että parannettavaa jäi. Sitten katse vastustajan valmentajaan, joka ei kykene muodostamaan yhteneväistä lausetta ja joka näkee samassa ottelussa teorioita suuresta saatanasta ja joka on hetki sitten huutanut rivouksia kuin raivotautiin kuolemaisillaan oleva koira vitusta ja saatanasta ja Hjalliksen kikkelistä. Kaikesta voi päätellä että tulevaisuus on Lämsällä valoisa.

Ai niin, puolet joukkueesta on ollut saikulla koko kauden ja me johdetaan sarjaa vielä viisi kierrosta ennen loppua...
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, #88 Kane, Blackhawks, Världen's bästa #65
Oon kyllä niin ylpee meidän joukkueesta sekä valmentajista. Tomi Lämsä - Professional. Antaa muitten vaa huudella, voitetaan me sillä välin pelejä ja katotaan sarjataulukkoa. Karavaani kulkee ja koirat (Summanen,IFK,Kuopio,jne.) haukkuu.

Minä, me - Jokerit!

Ps. iso kiitos Erkka sulle kun toit tämän kypsän rubiinin meidän perheeseen.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Lämsä hoiti homman ammattimaisesti. Märkäkorvaksi osoittautui tällä kertaa Raato.

HIFK:lla olisi ollut kaikkien aikojen tilaisuus paistatella mediassa pitkän aikaa "uhrina" mutta Raadon tuohtuminen sai aikaan sen, että seuraavat päivät puidaankin tuota ala-asteen tarkkismaista kielenkäyttöä.

Jos itse olisin palkanmaksaja kutsuisin palkolliseni välittömästi ns. keskusteluun.
 

Tuoppi

Jäsen
Lämsä on iceman! ;)

En tiiä irtoaisko Tomekista sitten Summaselle tappelukumppani (kirjaimellisesti) mutta ihan turha Lämsää yrittää haastaa. Iso peukku täältäkin Lämsälle!

Viikossa kahden jengin pukuosasto ihan sekaisin! Not bad!
 

petupajis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teemu Selänne ja muut yksilöt + Stadin nivaskat
Lämsä hoiti homman kohtuu asiallisesti. Iso peukku ettei lähteny provosoitumaan. Kaikki kunnia Raadolle WC hopeasta jne. mut nyt kyl hajos kasetti. Mitä niitteihin tulee, niin en usko millään käskytykseen. Maston niitti näytti ihan normi pelitilannesetiltä ja nyt vaan kävi hassusti. Ikävää että Peltoselle kävi näin. Viimeksi näin livenä kundin pelaavan jaffalla Jokeripaidassa ja arvostin herraa isosti. Btw. ensimmäinen kommentti Jatkoaikaan everest. Suosikkina molemmat Stadin niput. Nyt ehkä askeleen verran enemmän Jokerit.
 
Tomi Lämsä. Jumalauta. Kaikki tiesivät että kovaan paikkaan joutuu tulokaskoutsi Jokereiden peräsimessä mutta että millaisen jatkuvan paskatornadon keskellä kaveri koutsannut kylmän viileästi koko kauden johdattaen jenginsä sarjakärkeen. Yhtään vikinää vinkunaa tai kovan kohtalon valitusta ei olla kuultu vaikka olosuhteet joukkueessa ja sen ympärillä ovat pyörineet paikoittain jossain kohtuuttoman ja käsittämättömän maastoissa. Uskomaton jätkä ja uskomaton mielenhallinta, tästä jätkästä kuullaan vielä, isoilla kirjaimilla ja paljon. Kaikki tekijät huomioonottaen, pidän isona vittuiluna jos ei Tomi Lämsä vie vuoden valmentajan palkintoa tältä kaudelta SM-liigassa.

edit. nyt vasta katoin ton lehdistötilaisuuden ja rispektit nousi entisestään, naapurin seinähullu latelee syytöksiä oikealta ja vasemmalta ja vittuakos siinä muutako olkia kohautellaan ja kysellään kohtuuden perään
 
Viimeksi muokattu:

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Lämsä on myös nuoreksi koutsiksi saanut tehdä poikkeuksellisen paljon läheistä yhteistyötä kahden suomalaisen huippuammattilaisen kanssa: Erkka Westerlundin ja varsinkin Jarmo Kekäläisen. Kekun tyylihän oli pitää jatkuvasti tilannepalavereja koutsien kanssa, jotta seurajohto ja valmennusjohto ovat samalla aaltopituudella esim. pelaajahankinnoissa ja mediastrategiassa. Varmaan on tarttunut yhtä sun toista Lämään ja miksei Valtoseenkin näiden herrojen esimerkistä.

Tuo Lämsän kylmäpäisyys on sen sijaan selvästi hänen oma synnynnäinen ominaisuus, kun taas esim. yleensä muuten viileiden Westerlundin ja Kekäläisen pokerinaama aina silloin tällöin paljastui bluffiksi. Vaikka Jokereiden ympärillä on ollut tällä kaudella aineksia kovempihermoisenkin veteraaninvalmentajan henkiseen murtumiseen, niin Lämä on aina mediassa ja haastattelussa se sama no-nonsense itsensä: ei provoa, itke tai provosoidu, vaan puhe pyörii Jokereiden joukkueen ja pelitilanteiden ympärillä. Ei ole silti todellakaan mikään suolapatsaszombi koutsatessaan, mutta harkintakyky näyttää säilyvän aina tilanteen edellyttämällä tasolla. Diggaan erityisesti kun Lämsä ajaa täysin kylmäpäisesti aina Jokerijoukkueen etua, eikä ole näyttänyt mitään merkkejä murtumisesta ulkopuolisten prässille. Luulen, että tuollaista myös pelaajat arvostavat valmentajaltaan. Johtajuutta.

Mitään en Lämsältä odottanut, kun aikanaan Westerlundin seuraajat julistettiin. "Lämä" oli kuitenkin kolmekymppinen rookiekoutsi liigatasolla, eikä ulkoinen habitus todellakaan viesti auktoriteettia ja karismaa. Erkan suosituksista huolimatta oli lähinnä epäilevä olo, mutta onneksi turhaan. Vieläkään ei Jokerit ole mitään voittanut, mutta silti kiitokset Westerlundille ja Kekäläiselle jo nyt Tomi Lämsästä. Jokainen voi kuvitella olisiko vaikka Harkimo löytänyt vastaavan koutsihelmen.

Hämmästyttävää muuten, että Lämällä on kaiken järjen mukaan yli 30 vuotta ammattikoutsiuraa jäljellä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Pitää vain toivoa, että Lämsä & Tomek parivaljakko pysyy meillä vielä monta vuotta tulosta tehden.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Varmasti valmennusjohdossakin tajutaan käyttää viikon tauko hyökkäyspeliä kehitettäessä. Eilen Jokereilla oli aidosti vaarallisia maalipaikkoja suunnilleen kolme, HIFK:lla vähintään tuplasti enemmän ja ilman Kilpeläisen huippuesitystä peli olisi päättynyt kotivoittoon lukemin 2,3-0.

Silti pitää olla tyytyväinen miten hyvin Jokereiden puolustus on pitänyt viime aikoina muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Komea suoritus että tuolla pakistolla on onnistuttu Karlssonin lähdön jälkeen jättämään vastustaja alle kahteen maaliin 10 kertaa 20:stä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varmasti valmennusjohdossakin tajutaan käyttää viikon tauko hyökkäyspeliä kehitettäessä. Eilen Jokereilla oli aidosti vaarallisia maalipaikkoja suunnilleen kolme, HIFK:lla vähintään tuplasti enemmän ja ilman Kilpeläisen huippuesitystä peli olisi päättynyt kotivoittoon lukemin 2,3-0.

En ole aivan samaa mieltä tuosta, koska jos maalipaikat menivät hienokseltaan IFK:lle, johtui se IFK:n paremmin toimivasta yv:stä. IFK oli ottelussa levänneempi joukkue ja ottelu pelattiin heidän kotihallissa. Olosuhteisiin nähden ansaittu vl voitto Jokereille.

Olen kuitenkin huolissani siitä, miten Jokerit pärjäävät IFK:ta kovemmille joukkueille, kuten Jypille, Tapparalle ja Ässille. Näitä vastaan tulee pitkässä juoksussa huomattavasti vaikeampaa.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Isot pisteet Jokereiden valmennukselle ja etenkin Tomi Lämsälle ammattimaisesta käyttäytymisestä. Debyyttivalmentajaksi tänään taas erittäin kypsä esitys. Ei onneksi alentunut vulgaari-summasen tasolle, jonka kasetti ei kestänyt.L]

Kyllä se puolueettomin silmin on sanottava että Jokeri pyyhkii Hifkiä tällähetkellä jokaisella osa-alueella ja joka mittarilla mitenpäin vaan.
Lämsä näytti tasonsa ja ammattimaisuutensa lehdistötilaisuudessa. Kuten myös Summanen. Jokerit tässä (kin ) tilanteessa hoiti tyylkkäämmin tilanteen kotiin.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Kyllä, siihen nähden että Jokerit pelasi eilen oli esitys mielestäni ihan ok. Ylivoimalla se suurin ero maalipaikoissa syntyi, onneksi loppua kohti Jokerialivoima parani reippaasti ja Nordlundin vitosen aikana HIFK ei saanut mitään aikaiseksi.

Siitäkin samaa mieltä että ainakin jompi kumpi, Ässät tai JYP olisi hyvä kaataa, varsinkin kun molemmissa näissä peleissä Jokerit tulee olemaan se levänneempi osapuoli.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vajaa 20 minuuttia peliaikaa jäljellä, vitonen tulossa ja yksi suomikiekon ikoneista makaa jään pinnassa. Peli on tasan ja pelataan yhden maalin marginaalista. Lämsä kylmän viileästi ottaa paskaryöpyn niskaansa jaa näyttää joukkueelle, että ei hätää. Hoidetaan homma kotiin ja annetaan naapurin pelleillä. Samaan aikaan Summanen huutaa naama punaisena suihinotoista ja mieshuorista sen sijaan, että valmistaisi joukkuettaan ylivoimaan. Summasen asenne näyttää videon perusteella tarttuvan myös joukkueeseen, esimerkiksi Liivik huutelee aivan omiaan.

Suvereenia menoa Lämsältä. Ottelun ratkaisun kannalta elettiin kriittisiä hetkiä, paineet olivat varmasti valtavat ja vastustajan seinähullu koutsi yritti parhaansa mukaan provosoida. Niin vain Lämsä piti pokerinsa, hoiti oman työnsä ja lopulta vitosen aikana peli näytti selvästi kumman valmentajan linja oli toimivampi. Pakko digata.

Jos jotain täytyy kritisoida, niin ainakaan viimeisen tauon jälkeen ei nopeita lähtöjä olla liiaksi nähty. Hieman näyttää siltä, että vastustajan sumputuksen onnistuessa hidas lähtö osoittautuu melko tehottomaksi. Toivottavasti Lämsällä on tuota varten jokerikortti taskussa pleijareita ajatellen.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Aivan mahtavaa, miten Lämsä joukkueen päävalmentajana on pitänyt hermonsa kurissa julli -matsin tiimoilta. Ei ole kuulunut purnausta tuomareista eikä Summasesta. Jotkut UL:n spekulaatiot siitä, että joukkue ei ole Lämsän hallinnassa, ovat mielestäni täyttä paskaa. Vaikea kuvitella, etteikö Lämsä johtamisellaan nauttisi joukkueen täyttä luottamusta ja kunnioitusta. Hieno mies ja hieno valmentaja!

Jokos Lämsä on tehnyt oikein rikosilmoituksen Raimon puheista? Näyttökynnys kuulemma täyttyi ja mieshän oikein ihmetteli, että mitä kaikkea joutuukaan kestämään. Onhan se toki kovaa, kun joutuu kuuntelemaan ihan ikävää kielenkäyttöä ja joutuu miettimään, missä menee rajat?

Joo, kyllä, se että Lämsä osaa melkein pitää turpansa kiinni julkisuudessa, on hyvä ominaisuus :)

Aika paljon Lämsän/Valtosen Jokerit rottailee. Katsotaan kuinka kauan vielä saavat sitä jatkaa. Voi olla että Lämsältä on mopo jo karussa ja se selittää koko homman.
 

Phåål

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Nurmijärven Kurra, HC Boners
Jokos Lämsä on tehnyt oikein rikosilmoituksen Raimon puheista? Näyttökynnys kuulemma täyttyi ja mieshän oikein ihmetteli, että mitä kaikkea joutuukaan kestämään. Onhan se toki kovaa, kun joutuu kuuntelemaan ihan ikävää kielenkäyttöä ja joutuu miettimään, missä menee rajat?

Joo, kyllä, se että Lämsä osaa melkein pitää turpansa kiinni julkisuudessa, on hyvä ominaisuus :)

Aika paljon Lämsän/Valtosen Jokerit rottailee. Katsotaan kuinka kauan vielä saavat sitä jatkaa. Voi olla että Lämsältä on mopo jo karussa ja se selittää koko homman.

Missäköhän joukkueessa niitä rikosilmoituksia tehdään? Voipi olla parempi, että pysyt siellä omalla hiekkalaatikolla jos ulosanti tuon tasoista.

Asiaan liittyen: Ei voi kuin ihailla miten hienosti Tomi antaa Raadon lässyttää ja narrit keskittyy pelaamiseen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jokos Lämsä on tehnyt oikein rikosilmoituksen Raimon puheista? Näyttökynnys kuulemma täyttyi ja mieshän oikein ihmetteli, että mitä kaikkea joutuukaan kestämään. Onhan se toki kovaa, kun joutuu kuuntelemaan ihan ikävää kielenkäyttöä ja joutuu miettimään, missä menee rajat?

Eiköhän me anneta niiden rikosilmoitusten olla ihan teidän ja KalPalaisten keskinäinen juttu. Lämsä on todennut Jokereiden keskittyvän peleihin kentällä. SM-liigan toimari Vuorinen sen sijaan on vienyt tapauksen kurinpidon käsittelyyn.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Eiköhän me anneta niiden rikosilmoitusten olla ihan teidän ja KalPalaisten keskinäinen juttu. Lämsä on todennut Jokereiden keskittyvän peleihin kentällä. SM-liigan toimari Vuorinen sen sijaan on vienyt tapauksen kurinpidon käsittelyyn.

Näin on. Olisi todella yllättävää, jos Lämsä tai Hjallis tuosta jutun nostaisi. Summanen teki itsestään pellen ja asia on hyvä jättää tälle tolalle ja keskittyä pelaamiseen.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
HIFK faneineen näköjään toivoo Lämsän tekevän itsestään samanlaisen kitisevän pellen kuin oma organisaatio ja valmentaja on. Toivottavasti Jokerit ja Lämsä pitää tämän linjan loppuun asti, eikä Tulosruutu keikkoja Jokereiden puolesta nähdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös