Jokerien pelaajakehitys – tie juniorista KHL-joukkueeseen

  • 91 935
  • 340

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jokerit painii resursseiltaan niin omassa kastissaan Suomen kiekkokartalla, että on suorastaan hävettävää ettei mitään järkevää saada aikaiseksi näiden nuorten osalta. Ei Jokereiden tarvitse/pysty olemaan mikään SKA:n tai Red Bull Salzburgin (omassa maassaan) tapainen aivan ylivoimainen parhaiden junnujen kokooja, mutta silti parempaan pitäisi pystyä.

Kovasti myös kaikki puhuvat, että näitä nuoria pitää tuoda penkille mukaan ja pelaamaan hajavaihtoja siellä täällä. Itse taas näen asian aivan päinvastoin eli niitä nuoria nimenomaan pitäisi ottaa ihan kunnon rooliin pelissä, joka sitten mahdollistaisi pitämään niitä Ikosia/Frimaneja siellä penkin päässä vetämässä pienempää roolia pelin aikana.

Vaikka tässä käyttäisi minkä tahansa NHL-kortin suomalaisten vs venäläisten nuorien pelaajien osalta niin kyllä se aika suuri mysteeri on miten Jokerit ei markkinansa ylivoimaisena toimijana pysty siihen mihin 80-90% venäläisistä KHL-jengeistä pystyy omien nuortensa kanssa. Ja vielä kun miettii, että kun siihen pystyvät Jokereita kovemmatkin KHL-joukkueet ja samaan aikaan myös Suomen nuoret pyyhkivät näitä KHL-poikia aika usein maajoukkuepeleissä. Se mielestäni kumoaa aika suoraan tuota argumenttia missä vain tyyliin NHL-kentille jo hypänneet suomalaisnuoret pärjäisivät KHL:ssa mukana.

Tämän seuran tuntien uskon vain, että mitään muutosta ei ole tapahtumassa ennen kuin tyyliin pelaajabudjettia pitäisi leikata parilla miljoonalla per kausi mikä pakottaisi nuo seuran vatipäät miettimään jollain uudella tavalla koko kuviota rosterin osalta.

Eikä se varmaan valmentajaa rekrytöidessä pahaa tekisi kuulostella valmentajan näkemyksiä siitä, että pystyykö tulemaan toimeen myös nuorien pelaajien kanssa ja viemään heitä eteenpäin urallaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kovasti myös kaikki puhuvat, että näitä nuoria pitää tuoda penkille mukaan ja pelaamaan hajavaihtoja siellä täällä. Itse taas näen asian aivan päinvastoin eli niitä nuoria nimenomaan pitäisi ottaa ihan kunnon rooliin pelissä, joka sitten mahdollistaisi pitämään niitä Ikosia/Frimaneja siellä penkin päässä vetämässä pienempää roolia pelin aikana.

Eikä se varmaan valmentajaa rekrytöidessä pahaa tekisi kuulostella valmentajan näkemyksiä siitä, että pystyykö tulemaan toimeen myös nuorien pelaajien kanssa ja viemään heitä eteenpäin urallaan.

Amen. Kuten aikaisemmin puhuin, niin aivan varmasti joku junnu pärjäisi hienosti Sotshia tai Kunlunia vastaan, kun ketjukavereiksi laitettaisiin vaikka kokeneet Schroeder ja Joensuu.

Ja valmentaja-asiasta samaa mieltä. Onko valmentajat töissä täällä itseään varten, vai viemässä organisaatiota kokonaisvaltaisesti eteenpäin? Joku viimeisen vuoden valmentaja tuskin mielellään ottaa jengiin pyörimään jotain 3 vuoden mittaista projektipelaajaa (junnua), vaan pyrkii maksimoimaan tuloksen myös runkosarjassa, koska sillä tehdään ensi kauden sopimus ja tili.

Pitkäjänteisyyttä kaivataan ja mielestäni seuran pitäisi juuri (jo) tuossa rekrytointivaiheessa varmistaa se, että valmentajalla on halu viedä myös pelaajia eteenpäin. Koska jos joku näistä junnuprojekteista lyö läpi, niin seura on siinä iso voittaja.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitkäjänteisyyttä kaivataan ja mielestäni seuran pitäisi juuri (jo) tuossa rekrytointivaiheessa varmistaa se, että valmentajalla on halu viedä myös pelaajia eteenpäin. Koska jos joku näistä junnuprojekteista lyö läpi, niin seura on siinä iso voittaja.
Niin tässä, kuin toki hyvin monessa muussakin asiassa Jokereissa, kierrepallo lentää kohti Jari Kurrin ruutua. Sieltä se linjaus seuran strategian osalta pitäisi tulla ja tämä on nähdäkseni yksi palikka siinä. Nyt se kaunis korulause kuuluu paperista suoraan luettuna:"Jokerit on ammattilaisjoukkue, jonne hankitaan vain valmiita ammattilaispelaajia. Joukkueen tavoite on voittaa Gagarin Cup."
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kyllä nää kaverit käy tällä menolla ainakin kokeilemassa NHL:n ennen kuin miettivät paluuta Jokereihin.

Mä näkisin, että tässä pitäisi olla yksi polku Jokerien junnuputkessa. Yksi tekee hännikäiset ja breikkaa maakunnassa niin isosti, että käy testaamassa NHL-kortin ennen Jokereita. Toinen sitten tekee turuset ja vetää sarjan tai kaksikin Suomessa läpi ja ehkä käy testaamassa ulkomaat ennen paluuta kotiin. Kolmas vetelee lindbohmilaiset ja breikkaa Porissa, käy katsomassa NHL-kortin ja nauttii kiekkoilijan ehkä parhaasta elämästä Sveitsissä ennen paluuta. Sen seuraavan Teräväisen mä näen mielummin Liigassa isolla vastuulla kuin meillä hidastamassa kehitystään pelaamalla viikon reissulla Siperiassa joku 5 minuuttia ja sen jälkeen pari viikkoa Vantaalla väärässä sarjassa. Mielummin Teukka breikkaamassa Porissa ja paluu (tai edes toivo siitä) lockoutin aikana tai viimeisinä vuosina kuin vuodesta kolmeen olemattomassa roolissa meillä, yritys "yli-ikäisenä junnuna" Vaasassa ja lopulta päätyminen Vantaalle kun muualta ei enää sopparia saa.

Ja uskallan väittää, että oikein viestittynä tuo tapa edistää junnujen uraa olisi sellainen, joka jättäisi vähiten "pahaa verta" pelaajien pariin. Uskallan myös väittää, että esimerkiksi Jori Lehterän leirissä aikaan ei kauheasti juhlittu sitä, miten yllättäen ja kysymättä edelle hankittiin liuta kovempia kavereita juuri sillä kaudella, kun piti lopullisesti ottaa paikka rosterista. Vähän eri sävy on parissa haastattelussa ollut kuin esimerkiksi Hännikäisellä tai Eteläpäädyn kokemuksista kertoneella Turusella. Pieni ero tulee siitä, että koetko tulleesi "petetyksi" ja joutuneesi käytännössä vastentahtoisesti hakeutumaan muualle vai koetko siirron Liigaan ja maakuntaan "osaksi pidempää suunnitelmaa".

Helenius oli muuten yksi niistä jätkistä, joita mä mietin alkujaan. Kaveri oli murtautunut junnumaajoukkueisiin ja vetänyt alaikäisenä ihan OK kauden A:ssa. Yhden A:ssa vietetyn kauden jälkeen uskalsi lähteä Jyväskylään, eikä se kausi kuitenkaan mitään pommia räjäyttänyt. Joukkue pelasi umpisurkean kauden, mutta siinä porukassa Helenius sai jalkaa oven väliin. Nyt on toisen kierroksen varaus, pahvi Pohjois-Amerikkaan ja Liigassa A rinnassa. Jos Helenius olisi jäänyt tänne, tuolla olisi 0-2 KHL-matsia statseissa siinä vaiheessa, kun muita luistelutaitoisia ei ole ja Esa Maunulakin oli karanteenissa. Viime kausi olisi mennyt A:ssa ja/tai Vantaalla ja näytöt NHL:n suuntaan jääneet huomattavasti vähäisimmiksi. Tämän kauden mies olisi aloittanut vähän eri roolissa kuin A rinnassa maan kovimmassa sarjassa. Todennäköisesti rinnassa olevan A:n sijasta A olisi kertonut sarjasta, jossa ainakin joitain pelejä olisi pelannut. Jos ura NHL:ssä ei lopulta aukea, mä uskallan väittää Jokerien olevan kohtuullisen korkealla sen jälkeen.

Toki Heleniuksella oli tavallaan "helppoa". Faija oli käynyt maakunnissa kääntymässä umpisurkeassa jengissä uran alkuvaiheessa ja se lopulta avasi portit. Aivan varmasti siellä takaraivossa on ainakin ajatus siitä, että joskus on uran kannalta parempi ottaa askel "alaspäin" kuin tavoitella paikkaa huippujengissä tai kovemmassa sarjassa. Jos Sami olisi jäänyt Jokereihin, uskallan väittää NHL-matsien jääneen nolliin ja puutyön opettamisen alkaneen huomattavasti aikaisemmin. Jos Samuel olisi jäänyt Jokereihin, uskallan väittää että tällä hetkellä hän miettisi Kiekko-Vantaan treenien lisäksi sitä, miten sopia työvuorot tai mitkä opinnot vääntäisi etänä. Nyt hän pystyy miettimään miten hän olisi taas yhden askeleen lähempänä tarunhohtoista ja miten tsempata joukkuetta päivittäisessä tekemisessä.

Toki, yksittäinen matsi KHL:ssa voi olla pelaajalle iso juttu ja vähän kertoa tasosta millä pitää operoida. Mutta lähtökohtaisesti niiden pitäisi jäädä yksittäisiksi, ellei pelaaja oikeasti pysty lunastamaan paikkaa edustuksesta. Kehityksen kannalta on parempi vetää isoja minuutteja vaikka sitten Vantaalla kuin vetää oudossa roolissa 8 minuuttia ties kenen vierellä ja koittaa vain selviytyä. Pitkässä juoksussa on Jokerien etu saada sille seuraavalle gymerille mielummin Hännikäisen urapolku kuin Frank Gymerin vastaava. Ja sen yksittäisen matsin pitäisi tulla pikemminkin palkintona kuin vain sen takia, että missä kohdin aakkosia sukunimi on tai mikä pelinumero on selässä.

Kun se seuraava Samuel Helenius vetää OK kautta A:ssa siinä iässä ja niillä eväillä, niin mun näkemys on matsi KHL:ssa ja Kurrin puhuttelu tyyliin "No niin Samuel, näit vissiin mikä ero on KHL:lla ja A:lla. A ei välttämättä ole sulle enää paras taso ja jos näin on, niin Mestis on vain laastari murtuman päällä. Mestistä enempää mä en voi tarjota. KHL ei vielä ole sun sarja, mutta joku päivä sä voit, ja mä uskon että niin teet, lunastaa paikan KHL:ssa. Nyt sä tarviit kovia pelejä miesten kanssa. Jos sua kiinnostaa, loppukaudesta tai ensi kaudelle voin koittaa järkätä diiliä Liigaan. Jos päädyt toiseen ratkaisuun tai haluat tehdä sen itsenäisesti, mä kunnioitan sitä ja syvästi toivon vielä joku päivä näkeväni sut tossa Ouniillin paikalla ratkaisupelaajana. " Ei mitään "säälipaikkaa", missä pelaaja vain haittaa uraansa vetämällä puolet runkosarjasta olemattomassa roolissa. Ei mitään paskapuhetta, että ensivuonna voit jo olla rosterissa jos treenaat kesän kovaa ja saavuttaisit tason, joka on kovempi kuin mitä mopokorttilainen ylipäätään voi järkevin todennäköisyyksin saavuttaa. Selkeä tuki sille, että muualle siirtyminen ovien sulkemisen sijasta vähintään helpottaa niiden avaamista. Vuosien saatossa yksittäiset pelaajat "pelaavat against the odds" ja jäävät, näyttävät kykynsä ja ottavat paikan. Useampi jätkä käy jossain Jyväskylässä, Mikkelissä tai Lappeenrannassa ottamassa ne pari steppiä ja palaavat. Osa tekee visiitin Pohjois-Amerikan kautta ja osa noista ei koskaan lopulta palaa syystä X, Y tai Z, mutta ainakin isossa kuvassa suomalainen hoki on saanut parhaan mahdollisen vastineen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Kuuntelin erittäin hyvillä mielin OP Yrjänheikin sanoja tuoreimmassa Jokerit Podcastissä: JOKERIT-PODCAST - Iiro Pakarinen: ”Jos pelaan varovaisemmin, siitä ei tule yhtään mitään” – Mukana myös Jokeri-tenori Pekka Kuivalainen ja valmenn

Kunhan ei jää sanahelinäksi, niin näkisin suunnan olevan oikea. Matikka ja Salminen matkaavat yliopistoon, mutta olkoon sitten vaikka Tenhovuori ja Halttunen noita nuoria, kenen KHL-debyyttejä OP fiilisteli.
Se että joku podcastisäntä fiilistelee omia junnuja rosterissa niin siitä on pitkä matka nyky valmennusjohdolla ja muulla johdolla että joku on numero selässä Hartsun jäällä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Se että joku podcastisäntä fiilistelee omia junnuja rosterissa niin siitä on pitkä matka nyky valmennusjohdolla ja muulla johdolla että joku on numero selässä Hartsun jäällä.
Joku, eli valmennuspäällikkö, joka kertoo, että seuralla on nyt tavoitteena nostaa omien junnujen parhaimmistoa kokeilemaan KHL-ympyröissä. Ekalla kaudella pari peliä ja seuraavalla enemmän. Kuuntelitko sä tuota jaksoa?

1. On tuloillaan suomalaisia ikäluokkansa kärkipelaajia junnuputkesta
2. Tarkoitus konkretisoida tämä: top pelaajat u20:ssa, seuraavana vuotena muutama KHL peli ja sitten ehkä vakituinen KHL-rooli.
3. Seuran tarkoitus mahdollistaa jatkossa nuorille pelipaikkoja KHL:ssä.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Joku, eli valmennuspäällikkö, joka kertoo, että seuralla on nyt tavoitteena nostaa omien junnujen parhaimmistoa kokeilemaan KHL-ympyröissä. Ekalla kaudella pari peliä ja seuraavalla enemmän. Kuuntelitko sä tuota jaksoa?

1. On tuloillaan suomalaisia ikäluokkansa kärkipelaajia junnuputkesta
2. Tarkoitus konkretisoida tämä: top pelaajat u20:ssa, seuraavana vuotena muutama KHL peli ja sitten ehkä vakituinen KHL-rooli.
3. Seuran tarkoitus mahdollistaa jatkossa nuorille pelipaikkoja KHL:ssä.
Pidätämme hengitystä. Hienoa jos tapahtuu.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Pidätämme hengitystä. Hienoa jos tapahtuu.
Käytännössä se tarkoittaa tällä kaudella Tenhovuoren debyyttiä, mikäli hänen tasonsa nähdään oman ikäluokkansa top-levelillä olevaksi. Ehkä sitten Halttunen ensi kaudella jos päättää täällä jatkaa. Toivomme niin!
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Vähän off topiccia mutta podcastin parhaan vitsin palkinto Iiro Pakariselle. " Meillä on kovaa taistelua pelipaikoista"

Kenen kanssa? :o
 

Jopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän off topiccia mutta podcastin parhaan vitsin palkinto Iiro Pakariselle. " Meillä on kovaa taistelua pelipaikoista"

Kenen kanssa? :o

Ehkä Pakarinen on yllättynyt, että hänen hyvä alkukautensa ja sisäisen maalipörssin piikkipaikka eivät riitä paikkaan ykkösketjussa. Iiro joutuu kisaamaan siitä tosissaan Junttilan ja Ikosen kanssa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Käytännössä se tarkoittaa tällä kaudella Tenhovuoren debyyttiä, mikäli hänen tasonsa nähdään oman ikäluokkansa top-levelillä olevaksi. Ehkä sitten Halttunen ensi kaudella jos päättää täällä jatkaa. Toivomme niin!

Tenhovuoresta nyt ei oma ikäluokkansa kärkinimeä edes Suomen mittakaavassa saa mitenkään päin. Käytetään kriteerinä sitten vaikka esimerkiksi maajoukkue-edustuksia tai NHL-varausta.

Näistä vähän vanhemmista junnuista tuohon kategoriaan voi käytännössä laskea Salmisen, Kulonummen ja pienin varauksin Matikan.

Vähän nuoremmista sitten jo mainittu Halttunen ja maalivahdeista nostaisin esiin Manu Lukkarisen. Mutta toki maalivahdeilla alle 18 vuotiaista ei oikein voi mitään vielä sanoa, että missä se aikuisuran taso tulee menemään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Senkin uhalla, että menee jankuttamiseksi, niin mä nostan täällä(kin) kaksi pelaajaa:

Nyt:

Niclas Tenhovuori at eliteprospects.com - "Ei pärjää edes Mestiksessä", nyt 9 peliin 6 pistettä aivan umpisurkeassa ja täysin sekaisin olevassa Kiekko-Vantaassa. Päälle vielä mykistävät 7+16=23 pisteet vain 12 ottelussa. Pituutta löytyy 190cm ja painoa EP:n mukaan vajaat 100kg. Ei pitäisi siis jäädä kakkoseksi ihan joka pojalle noissa kulmaväännöissäkään. KHL-sopimus on, joten ihanko oikeasti tälle ei uskalleta antaa näyttönpaikkaa KHL:ssä? Sääntöjen puitteissa voisi pelata joka pelissä "ylimääräisenä" hyökkääjänä.

Ensi vuonna:

Kasper Halttunen at eliteprospects.com - Ikäluokkansa kärkeä. Eka kausi U20:ssä ja 19 pelin jälkeen koko sarjan pistepörssin kakkosena. Omassa ikäluokassaan aivan omaa luokkaansa. Meidän versio Mitchkovista?
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Etenkin jälkimmäinen tekee tällä hetkellä U20-sarjassa aivan mitä haluaa (OK, otanta 4 matsia) ja on 16-vuotias. Pitäisi todellakin ajaa kovaa vauhtia sisään kohti edaria.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Etenkin jälkimmäinen tekee tällä hetkellä U20-sarjassa aivan mitä haluaa (OK, otanta 4 matsia) ja on 16-vuotias. Pitäisi todellakin ajaa kovaa vauhtia sisään kohti edaria.
Huumoriotsikko tällä ketjulla. Voisi muokata muotoon: Jokerien pelaajakehitys - jokerijunioreiden tie pois Jokereista.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Huumoriotsikko tällä ketjulla. Voisi muokata muotoon: Jokerien pelaajakehitys - jokerijunioreiden tie pois Jokereista.
Harjavalta podcastissakin ihan valmennuspäällikön suulla sanottiin et nyt tulee junnut kehiin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harjavalta podcastissakin ihan valmennuspäällikön suulla sanottiin et nyt tulee junnut kehiin.
Oliko kyseisessä kuunnelmassa speksattu että mistä kehästä kyse? I ja III väittäisin ruuhka-aikaan. KHL-Jokereiden kanssa tällä tuskin on mitään tekemistä. Joensuu ja Ikonen odottaa vuoroaan. Samoin Haapala kuntoutuu. Lauantaina mennään pomminvarmasti samalla rosterilla kuin eilen jollei loukkeja tule.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin kauan kun ei ole validia farmijengiä, niin tämä keskustelu jauhaa samassa oravanpyörässä. Miksi yksikään juniori jäisi Jokereihin tuhoamaan omaa uraansa?
Toisaalta myös niin kauan kun valmennus haluaa laittaa jotain Joensuuta toistuvasti ottamaan miinuksia yhden erän ajaksi vain laittaakseen miehen vilttiin loppupeliksi ennen kuin antaa junnuille mahdollisuutta - niin minäkin junnukiekkoilijana pakenisin helvetin äkkiä Liigaan tms.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Eiköhän tämäkin tilanne helpotu enskaudella ku päästään eroon Lauri I Suuresta ja saadaan OIKEA valmentaja tilalle tollasen työharjottelijan sijaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oliko kyseisessä kuunnelmassa speksattu että mistä kehästä kyse? I ja III väittäisin ruuhka-aikaan. KHL-Jokereiden kanssa tällä tuskin on mitään tekemistä.
Itse ounastelin, että tuossa puhuttiin Marjamäen jälkeisestä ajasta.

Etenkin jälkimmäinen tekee tällä hetkellä U20-sarjassa aivan mitä haluaa (OK, otanta 4 matsia) ja on 16-vuotias. Pitäisi todellakin ajaa kovaa vauhtia sisään kohti edaria.
Pistetahti on kovempi, mitä esimerkiksi Teemu Pulkkisella oli samanikäsenä.

Nyt vaan täytyy toivoa, että siellä on Pennasen kanssa jo suunnitelmat valmiina näistä nuorista pelaajista.
 
Sarjan taso on myös täyttä pelleilyä Pulkkisen aikaan verrattuna.

Suomalainen juniorijääkiekko on muuttunut merkittävästi noista ajoista. Ja miestenkin lätkä.

Suomessa hoidetaan nykyään niin vastenmielisesti junnulätkät ja pääsarjatasot ettei mitään järkeä. Joukkueita kärkitasoilla liikaa = Muuttaa sarjojen tasoa. Eräs pelaajaskoutti sanoi, että toisaalta on ihan sama missä junnut pelaa niin NHL ei ole huomaamatta. Se juuri kuvastaa esim. Liigan ongelmaa. Hyväksytään se, että kokonaistaso laskee, kun junnuja tulee putkesta sarjaan ja NHL’stä sykitään rahaa sarjalle.
 
Heh, tuli nähtyä nämä viikonloppuna livenä. Paljon hehkutetut Salminen, Tenhovuori, Tuhkanen jne. Ei yhtään mitään käyttöä KHLssä. Ei vähäisintäkään asiaa jäälle, hyvä jos edes harjoituksiin uskaltaa ottaa. On tuo kuilu KHLn ja A-junioreiden liigan välillä aika järkyttävä.

Joo. Siis olisivat korkeintaan täytepelaajia. Kyllä se yhteistyöseura Liigassa tekisi vain hyvää ja sekin tuottaisi tulosta ehkä viiden vuoden päästä, kun putkessa on tarpeeksi pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Niin juttelin erään nykyisen Jokerien A-Junnu pelaajan faijan kanssa joka totesi ”ehkä surullisinta on se että ei ole edes yritystä saada parhaita kundeja mukaan KHL kiekkoon. Oma kundi saanut tarjouksia liigasta ja nyt puntaroidaan pelaako kundi äijä pelejä vai häipyy rapakon taakse pelaamaan kiekkoa koska KHL …..ei siitä ole siis edes puhuttu”.

Tietojeni mukaan tähän vaikuttaa eniten, tai oikeastaan täysin, valmennukselliset syyt. Suomeksi sanottuna Lauri Marjamäki, joka on ollut, kuten kokoonpanovalintoja katsoessa huomataan, todella haluton peluuttamaan nuoria.

Toivottavasti Pennanen, joka nyt valmentaa sopivasti U20 Leijonia, toisi tähän puoleen muutosta. Kyllähän se lisäisi ihan huomattavasti mielenkiintoa, kun matseissa olis omat junnut iskemässä maaleja (tai edes makselemassa oppirahoja). Huipputalentteja on taas hyvä määrä kasvamassa A:ssa. Pari tuosta lähtee jenkkeihin, mutta kyllä tätä osastoa vaan yksinkertaisesti pitää pystyä kasvattamaan KHL:ään. Jos yhteistyöseuraa ei liigassa ole, niin sitten pitää tyytyä Mestis/suoraan U20:stä nostoon ja hyävksyä sen realiteetit.

Jos ei pyytämällä peluuteta junnuja, niin ehkä sitten rahallisessa kannustamisella, eli bonuksilla. Näin Jokerit voisi valmentajan vaihtuessakin toteuttaa sekä pitkän, että lyhyen tähtäimen strategiaa pelaajistollisesti.

Eihän jotain Marjamäkeä enää kiinnosta peluuttaa "ensi vuoden" talentteja nyt sopimuksensa loppumetreillä. Mutta jos tarjolla olisikin bonukset "seuran strategian edistämisestä" junnuja peluuttamalla?

Ja @Palokan Keisari :n ei tarvii tähän vatata. Sun mielipide on jo kuultu tästä aiheesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös