Jokerien mediaketju

  • 2 135 633
  • 8 710

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Ei pitäisi edes vastata mutta kun noita hymiöitä nyt on opittu laittamaan noin hienosti niin ehkä voin yrittää vähän valaista mitä hain takaa , tosin taitaa olla tekemätön paikka...

Ei liigassa ole juurikaan valmiita tähtipelaajia, jos nyt väkisin sinne pitää jotain nimiä änkeä niin ne ovat sitten varauksin Korpikoski, Ohtamaa, Hakanpää.
Nuo Jokereiden Suomalaiset eivät myöskään olisi tähtipelaajia liigassa, sen enempää kun Kuusela, Immonen, Santala, Tyrväinen, Leskinen jnejne.
Ne tähtipelaajat ovat lähes poikkeuksetta omia kasvatteja ja näitä onkin sitten ollut huomattavasti enemmän ja sellaisia Jokereissa ei ole nähty KHL ajan aikana , poislukien Tolvanen.
Barkov, Aho, Puljujärvi, Laine, Heiskanen, Ristolainen, Rantanen & co ovat niitä todellisia tähtipelaajia ! Heidän palveluksista tosin saamme nauttia yleensä vaan sen yhden kauden liigassa mutta kyllähän noiden uraa tulee väkisinkin seurattua myös NHL puolella, ja ylpeänä. Se fiilis kun tollanen oma 17v junnu breikkaa liigassa, loistaa junnukisoissa ja murtautuu maajoukkueeseen ja varataan ekalla kierroksella NHL:ään antaa aivan mielettömät kiksit ja tuo sitä yleisöä myös katsomoihin ja rahaa kasvattajaseuralle.

Jokereiden junioriputki on ...no ei sitä voi oikein kauniisti sanoa... mutta olet siitä varmasti melko hyvin perällä. Sanotaan vaikka että se ”vähän” poikkeaa Liiga joukkueiden juniorituotannosta...

Liiga voi oikein hyvin ja näitä uusia tulevia NHL tähtiä ja ykköskierroksen varauksia tulee joka vuosi lisää. Tulevallakin kaudella liigassa näitä pelaa.
Muistat ehkä, tai ainakin ne jotka seurasivat Jokereita myös liigassa, miten hyvältä tuntui kun omista junnuista nousi huippuja ja kantavia voimia omaan edustukseen, esim Pulkkinen, Teräväinen etc. Tätä tietä ei enää ole ja Jokerit joutuvat tyytymään näihin Suomalaisiin muiden joukkueiden kasvatteihin joiden eväät tuskin koskaan NHL asti riittää ja mihin Jokereilla on varaa. Jossain vaiheessa Lepistö ja Mäki myös lopettavat uransa ja sen jälkeen näitä Jokerikasvatteja ei sitten taida ollakaan enää jäljellä.

Uskoisin että monelle Jokerifanillekin, aivan kuten kaikille liigajoukkueiden faneille, ne omat kasvatit ovat se kaikkein hienoin asia seurata , ensin heidän kehitystä junioreista miesten joukkueeseen, sieltä siirto joko NHL tai KHL ja jossain vaiheessa sitten paluu kasvattiseuraan.

Aivan loistava kirjoitus. Samasta aiheesta olen puhunut, mutta laitoit sen hienosti yhteen pakettiin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskoisin että monelle Jokerifanillekin, aivan kuten kaikille liigajoukkueiden faneille, ne omat kasvatit ovat se kaikkein hienoin asia seurata , ensin heidän kehitystä junioreista miesten joukkueeseen, sieltä siirto joko NHL tai KHL ja jossain vaiheessa sitten paluu kasvattiseuraan.

Tämä on totta ja muussakin kirjoituksessasi on perää. Jokereiden junnuputkessa on isoja ongelmia, jotka pitäisi korjata jos tarkoitus olisi tuottaa "omia poikia". KHL on liian kova sarja jotta suoraan junnujoukkueesta tai Mestiksestä saataisiin nostettua oikeasti joukkuetta hyödyttäviä pelaajia. Liiga tai esimerkiksi SHL olisi se väliporras, mutta tällöin "oma poika" putki katkeaa. Lisäksi jos juniori on KHL tasoinen, kuten esim. Tolvanen, on hän myös NHL tasoinen jolloin lähes poikkeuksetta dollarit voittavat ruplat. Toivottavasti Tolvasen esimerkki saa tulevat NHL-starbat ja heidän NHL joukkueensa näkemään KHL-Jokerit aitona vaihtoehtona.

Suurin syy on kuitenkin se että Kekäläisen lähdettyä Jokereiden junioripuoli on ollut täysin kriisissä. Koirat haukkuvat että valmentajat ovat epäpäteviä ja imua joukkueisiin ei ole, osittain johtuen polun päättymisestä Mestikseen. Yksi syy on varmasti se että siinä missä KHLlän pamput haluavat pitää Jokerit KHLlässä ei heillä ole minkäänlaista halua tai agendaa kehittää suomalaista kiekkoa. Pikemminkin päinvastoin, KHLlän ja sen organisaatioiden on tarkoitus kehittää venäläistä jääkiekkkoa. Osan syystä kyllä saavat Jokeriorganisaation tämän hetken johtajat Kohonen ja Kurri ottaa niskoilleen siitä että kaikella organisaation rahalla junnupuolta ei saada kuntoon. Soittakaa Keklulle, prkl.

Mitä tulee suomalaisten kirkkaimpiin tähtiin niin en ole varma ymmärtävätkö ei-KHLlää seuraavat miten vaativa sarja on kyseessä. Ei pelkästään kentällä vaan kaikki se reissaaminen maailman ääriin ja takaisin. Jokereiden budjetti näyttää paperilla suurelta, mutta todellisuudessa se on hyvin vaatimaton ja voisi sanoa että se on tarkoituksella juuri sen verran alle tarvittavan että joukkue ei kykene aidosti haastamaan sarjan kärkijoukkueita. Toki lätkässä nyt voi käydä mitä vain ja siihen urheiluromantikon on hyvä uskoa. Liigan rikkaimmat joukkueet pystyvät tarjoamaan paluumuuttajille duunin määrään nähden kilpailukykyisen palkan (toki Jokereissa kesälomalle pääsee aikaisin) ja jos NHL paluumuuttaja haluaa vielä rahastaa niin KHLlän isoilta ja vähän pienemmiltäkin saa mehevän korvauksen vaivoistaan ennen jäädyttelyä. Jokerit putoaa tässä pahasti väliin.

Näin pitkän linjan fanina on ihan ok jos koko Suomen Jokereista ei tule mitään. Minun puolestani kuka vaan, mistä vaan saa mieluusti kannattaa valitsemallaan tyylillä, mutta on surullista nähdä nykytilanne jossa Jokereiden Helsinkiläinen identiteetti liukenee unholaan. Jos joukkueessa halutaan nähdä pääosin suomalaisia tähtiä niin se vaatii että Liiga ja Jokerit tekevät aselevon. En usko että se tulee tapahtumaan, ellei jostain Kiinasta avata rahahanoja oikein urakalla. Kun tilanne on mikä on niin se minkä maan passin ykkössentterimme omistaa on minulle yhdentekevää, kunhan on tarpeeksi kova KHL ykkössentteriksi. "Omia poikia", ainakin minikoossa, kun voi syntyä seurauskollisista ulkkareistakin.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Nyt tuli sen verran tyhjentävää tekstiä @Valle :lta että taitaa olla parempi että poistun tästä osiosta.

Hyvää jatkoa ja alkavaa kautta muille Jokerifaneille ja toivottavasti hommat vielä järjestyvät
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
@Valle sullehan nauraa harakatkin, kaikista parasta kuitenkin se, että et itse ole seurannut liigaa ja suu vaahdossa kerrot sen paskasta tasosta, ilman minkäänlaista faktapohjaa.

Nauratti myös tuo sinun CHL-"argumentti", että JYPin voitto yksittäisen sattuman piikkiin, mutta sitten hirveät johtopäätökset siitä, että pudotuspeleissä oli liigasta vain JYP ja Tappara. Annan vinkin liiga on yhä maapisteissä toinen heti SHLn jälkeen ja on ollut sitä sarjan koko olemassaoloajan.

Toissa kaudella Sveitsi ja NLA yllätti tasollaan, ovat toki olleet jo oitkään huippusatja, mutta alussa olivat jopa sarjana paras ja se kyllä yllätti. Playoffeissa sitten hyytyivät täysin ja viime kaudella kukaan ei menestystä enää muistanut, vaan oli Tsekin ja Saksan vuoro, ensi kaudella todennäköisesti joku muu maa ja sarja yllättää, mutta eiköhän SHL ja Liiga ole yhä sijoilla 1 ja 2 ja suurimmat voittajasuosisikit tulevat myös kyseisistä sarjoista.
 

Ovhj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisi hyvin mielenkiintoista nähdä khl mukana chllssä ja nähdä kun tappara,kärpät,jyp tai ifk kohtaisi pietarissa skan tai moskovassa tsskan niin ehkä sitten tälläisiä keskusteluja ei tarttis vähään aikaan käydä.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on jännä, miten joiltain meidän "kannattajilta" menee @keigykedy :n ja muutaman muun pointti aivan täysin ohitse. Kannattajat heittomerkeissä, koska todennäköisesti ip-osotteen jäljelt vievät joko ihan jäätävälle böndelle tai sitten Pietariin.

Jokerien juniorituotannon kuoleminen on edelleen se surullisin asia tässä seikkailussa, ja sitä ei jotkut "kovan tason" jormakkamanninenanttilat mitenkään pelasta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Olisi hyvin mielenkiintoista nähdä khl mukana chllssä ja nähdä kun tappara,kärpät,jyp tai ifk kohtaisi pietarissa skan tai moskovassa tsskan niin ehkä sitten tälläisiä keskusteluja ei tarttis vähään aikaan käydä.
Mikä tämän viestin pointti on? Että 55 miljoonan SKA voittaisi 2,8 miljoonan Tapparan ihan niinku hei satavarmasti? Yritä nyt hyvä ihminen löytää jostain se jyvä!
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaahas pienimuotoinen KHLvsLiiga vääntö taas käynnissä. Ikinä en tule ymmärtämään ton väännön tarpeellisuutta. Selvennyksen vuoksi sanottakoon, että ymmärrän sen silloin kun joku Jokerikannattaja haluaa Jokereiden pelaavan mieluummin Liigassa kuin KHL:ssä, mutta noin muuten en ymmärrä tarvetta verrata sarjoja. Kannattaminen kun ei ole sidottu pelin tasoon, vaan ennemminkin tunteeseen ja perinteisiin. Joku pitkäaikainen SapKon kannattaja saa varmasti SaPko-Ketterä pelistä saman irti mitä, mitä me muut omien joukkueidemme peleistä. Paljon olisi muutakin sanottavaa, mutta ei nyt jaksa. Sen verran vielä, ettei tää KHL-ajanjakso nyt ihan putkeen ole mennyt, mitä sitä kieltämään kun ei totuus tulessa pala.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jokerien juniorituotannon kuoleminen on edelleen se surullisin asia tässä seikkailussa, ja sitä ei jotkut "kovan tason" jormakkamanninenanttilat mitenkään pelasta.

Nyt on aika kovia väitteitä. Kerrotko nyt vielä, että miten se Jokerien juniorituotanto on kuollut?

Sieltä junnuista on edelleen tullut ja tulee nytkin oikein lupaavia pelaajia. Jos nyt tässä vaikka muutaman mainitsisin: Linus Nyman, Sami Moilanen, Santeri Hatakka, Samuel Salonen, Luka Nyman, Joel Määttä, Frank Gymer, Otto Somppi, Niilo Halonen, Eetu Mäkiniemi, Joona Voutilainen ja niin edelleen. Junnuista myös muilla pelaajilla on jo esim. Liigapelejä alla. Tuotanto ei ole kuolemassa, vaikka osa pelaajista siirtyykin A-junnuna muualle.

Se, että osa ukoista on lähtenyt Pohjois-Amerikkaan on ennemminkin aikaa kuvaava trendi, kuin vain Jokerien "ongelma".

Jokerit tukee vahvasti junioriorganisaatiota ja rahavirta on edustuksesta junnujen suuntaan. Monessa muussa seurassa junnujen vanhempien maksuilla rahoitetaan edustusta. Toimistollakin mietitään ihan jatkuvasti erilaisia tapoja, miten junioriorganisaatiota voitaisiin kehittää entisestään ja hyppyä KHL:ään helpottaa. Näiden asioiden eteen tehdään ihan oikeasti töitä. Suosittelen, että käyt oikeasti katsomassa niitä junnujen pelejä ja juttelet vaikka siellä ihmisille. OP:sta tai Vuorisesta voit aloittaa. Nimittäin väitteesi junioritoiminnan tai tuotannon kuolemisesta todistaa, että et ole käynyt katsomassa noita pelejä. Tyydyt vain palstahuuteluihin ja perättömiin väitteisiin.

Hjallis muuten puuhailee uutta hallia Jokerijunnuille (saa nähdä mihin ja millä aikataululla).

Viime kausi oli A:ssa hyvin vaikea, mutta jo tämän kauden harkkapelit osoittavat, että meininki on eri tulevalle kaudelle.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsotaan esim. Tapparaan tulleita pelaajia:

Nicklas Bäckström
Tuukka Mäntylä
Juho Rautanen
Jarkko Malinen
Antti Erkinjuntti
Matias Lehtonen
Sami Moilanen

Näilläkö pelaajilla sitten niitä lippuja myydään:) Tappara on ymmärtääkseni Liigan suurimpia suosikkeja ja joukkue on täynnä keskinkertaisuuksia. Valitettavasti tämä on ollut suuntaus Liigassa viime vuosina.

Kaikista hauskinta tässä on, että tuo lista ei edes ole juurikaan heikompi kuin tämä:

Joona Monto
Aleksi Halme
Roope Reini
Eemeli Räsänen
Viktor Lööv
Sakari Manninen
Alex Grant
Janis Kalnins
Geoff Platt
Viliam Cacho
Eetu Torpström

Näistä suurin osa ei mahtuisi edes Liigaan, mukana muutama ihan ok-tason Liigapelaaja (Manninen, Platt ja Kalnins) ja muutama AHL-jyrä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kaikki kunnia sille, että Jokereissa pyritään luomaan junioritoiminnalle sellaiset puitteet, että se tuottaisi tulevaisuudessakin laadukkaita pelaajia. Toivottavasti Hjallis seisoo sanojensa takana ja saa aikaan uuden harjoitushallin junnuille. Vaikka tuo @powerplaymaker :n listaama luettelo pelaajista varsin kattava onkin ja aika näyttää miten pitkälle tuon listan pelaajat urallaan yltävät on tässä kohdin kenties paikallaan tehdä hieman vertailua sen välillä kuinka monta Jokerijunnua varattiin NHL:ään Jarmo Kekäläisen aikana toukokuu 2010 - helmikuu 2013 ja Jokereiden KHL aikakauden aikana 2014-2018

Kekäläisen aikana 2010-2013
Teemu Pulkkinen Detroit Red Wings 2010 , Alexander Ruuttu Phoenix Coyotes 2011, Frans Tuohimaa Edmonton Oilers 2011, Teemu Eronen St. Louis Blues 2011, Teuvo Teräväinen Chicago Blackhawks 2012, Joonas Korpisalo Columbus Blue Jackets 2012, Esa Lindell Dallas Stars 2012, Petteri Lindbohm St. Louis 2012, Santeri Saari St. Louis 2013, Saku Salminen Tampa Bay Lightning 2013
Lisäksi Markus Hännikäinen, joka ei saanut varausta NHL:ään ja oli Jokerijuniori Kekäläisen aikana, päätyi sittemmin myös NHL:ään

eli 10 pelaaja, joista 5 on pelannut tai pelasi NHL:ssä + Markus Hännikäinen eli 6 pelaajaa. Jätän listalta pois Olli Juolevin, joka pelasi C-junioreissa Kekäläisen aikana ja A-juniorina yhden kauden ensimmäisen KHL- kauden aikana.

KHL:n aikana 2014-2018
Eetu Mäkiniemi Carolina Hurricanes 2017
Roope Laavainen Chicago Blackhawks 2017

eli 2 pelaajaa (molemmat neljännellä kierroksella)

Lisäksi Kekäläisen aikana Jokereiden juniorijoukkueissa pelanneita pelaajia on luonut uraa Liigassa tai AHL:ssä ainakin seuraavat pelaajat:
Otso Rantakari, Kevin Lankinen, Oskari Manninen, Nico Manelius, Aleksi Mustonen, Jere Sneck, Alex Lintuniemi, Teemu Henritius, Aleksi Rekonen, Jere Karjalainen, MIro Hovinen, Eetu Koski, Henrik Koivisto, Tommi Kivistö. Muutamia varmasti unohtui listalta.

On tietenkin huomioitava, että muuttujia on todella paljon enkä edes pyri esittämään väitettä, että kaikki olisivat vain Kekäläisen ansioita ja vertailu tietyssä mielessä turhaa onkin. Kuitenkin olisi yhtä typerää esittää väitettä, että tuo koko katras olisi vain sattumaa ja kertoo kiistatta sen, että Jokereiden junioreihin panostettiin Kekäläisen aikana tavalla, joka tuotti laadukkaita pelaajia varovaisesti arvoiden kattavan määrän. Vaikka Jokereissa puheiden mukaan junioreihin panostetaan ovat sanat sanoja ja teot tekoja. Teoista seuraa tuloksia.

Niitä tuloksia odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En nyt muista kirjoituksiasi mutta oletan että tämä on kirjoitettu sarkastisessa mielessä, koska eihän tommosta oikeen voi tosissaan kirjoittaa.

Ei oikeastaan. Näistä Monto, Halme, Reini, Räsänen, Cacho ja Torpström tuskin mahtuisivat edes Liigaan. Platt oli ilmeisesti menossa Ilvekseen, ellei Jokerit olisi maksanut enemmän ja olisi varmasti ollut ihan hyvä vahvistus Liigan häntäpään joukkueeseen. Manninen ja Kalnins olisivat Liigassa ihan ok-tasoa. Joku KalPan Ryan Wilson puolestaan on meriiteiltään paljon kovempi kuin Lööv tai Grant.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joona Monto
Aleksi Halme
Roope Reini
Eemeli Räsänen
Viktor Lööv
Sakari Manninen
Alex Grant
Janis Kalnins
Geoff Platt
Viliam Cacho
Eetu Torpström

Keitä nämä on? Plattia lukuunottamatta en ole ikinä kuullut noita nimiä aiemmin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ei oikeastaan. Näistä Monto, Halme, Reini, Räsänen, Cacho ja Torpström tuskin mahtuisivat edes Liigaan. Platt oli ilmeisesti menossa Ilvekseen, ellei Jokerit olisi maksanut enemmän ja olisi varmasti ollut ihan hyvä vahvistus Liigan häntäpään joukkueeseen. Manninen ja Kalnins olisivat Liigassa ihan ok-tasoa. Joku KalPan Ryan Wilson puolestaan on meriiteiltään paljon kovempi kuin Lööv tai Grant.
Asiahan on juuri näin, Manninen olisi lähtökohtaisesti huippuhankinta liigaan, muttei toisaalta mikään takuuvarma ykköskorin pelaaja.

Platt ja Kalnins todennäköisesti myös olisivat ainakin pienemmille Liigaseuroille päteviä hankintoja

Muut lähinnä osastoa menee joukon jatkeena.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se
Jokerien juniorituotannon kuoleminen on edelleen se surullisin asia tässä seikkailussa, ja sitä ei jotkut "kovan tason" jormakkamanninenanttilat mitenkään pelasta.
Tämä on kyllä valitettavasti siinä mielessä surullista ja osittain totta. Sillä ilman tätä typerää KHl pelleilyä omilla junnuilla olisi mahtava näytön pailkka Jokereiden liiga joukkueessa. Nyt sitä mahdollisuutta Jokereiden edustus joukkueessa ei ole.
Toiseksi onhan tuo nykyinen joukkue muutamaa omaa kasvattia lukuunottamatta muukalaislegioona.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Vaikka nyt yleisestiottaen olen samaa mieltä siitä että juniorituotannon kuihtuminen on surullista, täytyy muistaa pari asiaa.
1: lukuunottamatta ysärin dynastian alkua, Jokerit on aina ollut muukalaislegioona. Kun katsoo esim. Jokereiden kotisivun seuraikonilistaa niin ei siellä montaa omaa kasvattia tuon kultaisen sukupolven ulkopuolelta ole. Valtonen, Mononen, Sutinen, Koskela, Leppä, Kerminen, Kapanen, Saari ja ulkkareista puhumattakaan ovat kaikki olleet ostomiehiä aluksi. Tottakai tuo kultainen sukupolvi oli käsittämättömän hieno asia mutta saavutuksena käytännössä ainutlaatuinen koko liigan historiassa.
2: Jääkiekon suurin ja kaunein eli NHL koostuu pelkästään täysin muukalaislegioonista. Se että pääsee pelaamaan edes synnyinosavaltionsa joukkueeseen on harvinaisuus. Tämä johtuu todnäk siitä että NHL, kuten kohelokin haluaa olla, on päätavoite, ei kasvattajasarja muille sarjoille.

Onhan omissa kasvateissa tiettyä urheiluromantiikkaa mutta itse mielummin katselen hienoa pelaajaa joukkueessa useamman vuoden alkuperästä riippumatta kuin omaa kasvattia kauden kaksi ennenkuin rahakkaammat seurat vievät.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Asiahan on juuri näin, Manninen olisi lähtökohtaisesti huippuhankinta liigaan, muttei toisaalta mikään takuuvarma ykköskorin pelaaja.

Platt ja Kalnins todennäköisesti myös olisivat ainakin pienemmille Liigaseuroille päteviä hankintoja

Muut lähinnä osastoa menee joukon jatkeena.

Kaikista hauskinta tässä on, että tuo lista ei edes ole juurikaan heikompi kuin tämä:

Joona Monto
Aleksi Halme
Roope Reini
Eemeli Räsänen
Viktor Lööv
Sakari Manninen
Alex Grant
Janis Kalnins
Geoff Platt
Viliam Cacho
Eetu Torpström

Näistä suurin osa ei mahtuisi edes Liigaan, mukana muutama ihan ok-tason Liigapelaaja (Manninen, Platt ja Kalnins) ja muutama AHL-jyrä.

Ei kai täällä nyt oikeasti vertailla kesän hankintoja ja samalla unohdeta, että Jokereilla on runko huippupelaajineen kasassa jo edeltävältä kaudelta?

Cacho, Tötterströmit, Halmeet, Reinit ja kumppanit on hankittu Mestikseen tai A-junnuhin projektipelaajiksi.

Ykköskortin hankintoja ovat Kalnins, joka oli kuitenkin ykkösveskari KHL:ssä (Hyvillä statseilla paskassa jengissä vieläpä), Platt, joka olisi Liigaan ehdoton kärkipelaaja, Grant, joka harkkapelien perusteella on tasoa Gilroy, eli NHL:n portteja kolkutteleva kiekollinen rightin pakki. Mannisen näytöt liigassa puhuvat puolestaan ainakin sille tasolle. Lööv on taas AHL-tason pakki, jolla ikääkään ei vielä hirveästi ole.

Kyllä Jokerien hankinnat paperilla ovat aika hyvää tasoa. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että jengissä on jo valmiiksi mm. senttereinä Regin-O'Neill-Norman-Niemi, joista KUKA TAHANSA olisi Liigassa 1. sentteri. Meillä on niitä neljä. Tai kuusi jos lasketaan sentteri/laiturit Manninen ja Platt tuohon listaan.

Pakistossa Leppää, Kivistöä, Lundiia, Lauridsenia jne. Eikä nuo laituritkaan huonoja ole. Jotain järkeä nyt tähän vertailuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Millä perustella Liiga on sinun mielestäsi edellä? Älä nyt säkin vedä sitä Jypin CHL-voittoa perusteeksi. Hyvä juttu että voittivat, mutta ei tuo varsinaisesti kerro mistään kovasta tasosta kun ottaa huomioon että pudotuspeleihin selvisi Jypin lisäksi vain Tappara. Saksasta taisi olla myös kaksi joukkuetta pudotuspeleissä. Yksittäisissä otteluissa kaikki on mahdollista niinkuin Jypin esimerkki osoitti.

CHL:ää on nyt taidettu pelata sen viitisen vuotta, tänä aikana SHL ja Liiga ovat olleet ne parhaat sarjat. Liigasta myös lähtee vuosittain enemmän pelaajia NHL:ään ja KHL:ään kuin Saksasta. Mielestäni mikään väite ei tue, että DEL olisi ajanut Liigan ohi vaikka kunka "hyvä pöhinä" siellä olisi päällä nyt. Jääkiekolle yleisesti toki ihan hieno juttu jos Saksasta alkaa tulemaan enemmänkin hyviä pelaajia maailmalle tulevaisuudessa ja DEL vahvistuu.

Unohditko myös Saksan loistavan menestyksen olympialaisissa? Joukkue koostui täysin oman sarjan pelaajista ja ei ollut kaukana kultamitalli. Kyllä tämä kertoo sen että siellä ollaan oikeasti hyvässä suunnassa. Joukkueilla on lisäksi parempi maksukyky kun Suomalaisilla ja yleisöä käy peleissä todella paljon verratuna Liigaan.

Olympialaiset jäivät itseltäni kokonaan katsomatta. Nyt kun mainitsit niin muistiini kaivertui tieto, että tosiaan Saksa taisi päästä finaaliin asti häviten jollekin joukkueella jonka ei olisi pitänyt ollenkaan olla mukana kisoissa. Äsken CHL:n yksittäiset matsit eivät kelvanneet syyksi, mutta nyt Olympialaisten (ja puhutaan yhdestä turnauksesta versus CHL useampi kausi/turnaus) yksittäiset matsit kelpaavat? Jännä juttu...

Hieno homma että junnuja tulee ja saavat vastuuta. Toisaalta tämä kertoo sen että Liiga on lähinnä kasvattajasarja eikä vakavasti otettava huippusarja.

Kyllä, Liiga on kasvattajasarja, mutta siinä samalla täysin vakavasti otettava jääkiekkosarja eivätkä nämä poissulje toisiaan, maailman mittapuulla top-5 ehdottomasti. Liiga on täynnä kovakuntoisia ja lahjakkaita huippu-urheilijoita, ei Liigaan edelleenkään kuka tahansa pääse vaan se vaatii todella paljon duunia ja lajille omistautumista vai väitätkö muuta?

Aika lyhyt lista....En kyllä yhtään ihmettele miksi yleisömäärät putoavat vuosi vuodelta. Miksi väität että Liiga voi hyvin jos nämä ovat ns. tähtipelaajia? Eihän noita mene katsomaan kukaan muu kuin oman joukkueen kannattajat.

Liigassa on paljon hyviä ja mielenkiintoisia nimiä tulevallakin kaudella ainakin seuraavat nimet: Ohtamaa, Hakanpää, Korpikoski, Filppula, Leskinen, Salminen (kyllä floppasi Jokereissa, mutta mielenkiintoista nähdä saako kasvattajaseurassaan uransa kääntymään ja on kuitenkin edelleen mielenkiintoinen nimi), Denisov, Kangasniemi, Tyrväinen, Heshka, Heikkinen ja Immonen nämä nyt tulivat ensimmäisenä mieleen monta nimeä jäi varmasti mainitsemattakin. Eivät sano nuo nimet paljoa vannoutuneelle KHL-fanille ehkä, mutta älä huoli ei ne KHL:n omat starbatkaan meille sano mitään yleensä varsinkin kun ne kuuluisimmat nimet Radulovin ja Kovalchukin johdolla ovat nostaneet kytkintä ja enää on vain Datsyuk jäähdyttelemässä (kun tuota termiä tykkäät käyttää kaikista vähän vanhemmista Liiga-pelureista niin kai sama pätee myös toisinpäin?).

Mitä Tyrväinen tosin tekee tuolla listalla :)

Tyrväinen on muuten tällä hetkellä parempi pelaaja (ja on ollut jo parin kauden ajan) kuin esim. teillä nelisen kautta pelannut Wirtanen. Näin HIFK-fanina tiedän mistä puhun ja Wirtasestakin vain hyvät muistot, hieno pelaaja hänkin.

Ei todellakaan voi hyvin. Jos nuo lupaukset ovat se kriteeri hyvinvoinnille niin antaa olla. Kannattais varmaan aloittaa ensin siitä joukkuemäärän pienentämisestä.

Joukkuemäärästä samaa mieltä, se on Liigaan liian suuri.

E: Pari kirjoitusvirhettä korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Yes! Liiga vs. KHL -vääntö, keskustelu, joka varmasti päättyy yhteisymmärrykseen!

Liiga ei varmasti ole pelillisesti KHL:n tasoinen parhaimillaan ja jää myös SHL:lle, mutta että liiga ei olisi jääkiekkoilevassa maailmassa yksi maailman "vakavasti otettavista huippusarjoista" on kyllä älytön lausahdus. Noh, kriteerinsä kullakin.

Puhutaan kuitenkin ammattilaissarjasta, joka on teorian tasolla validi vaihtoehto pelaajille, jotka eivät ole NHL-tasoa, tai paikkansa vakiinnuttaneita KHL-pelaajia ja haluavat tuolle tasolla yltää laadukkaassa valmennuksessa ja kilpailukykyisessä sarjassa.

Toki liigaan siirtyi täksi kaudeksi pelaaja, joka voitti viime kaudella KHL:n mestaruuden ja valittiin finaalien parhaaksi puolustajaksi. Pointtina siis se, että huippusarjoja molemmat, ja pelaajaliikennettä molempiin suuntiin on joka kesä.

---

Ketjun aiheeseen - is it just me, vai onko Jokereiden katunäkyvyys Helsingissä aiempaa vuotta vähäisempää? Tuntuu, että aiemmin näihin aikoin katukuvaan ilmestyivät ne hiukan kornit englanninkieliset mainokset runsain määrin.

Myös ketjun aiheeseen (laskettaneen media-asiaksi) - KHL:stä kiinnostuneille suosittelen Spitting Chiclets -podcastia, jota pitävät entiset NHL-pelaajat Ryan Whitney ja Paul Bissonette. Jaksoissa on monesti ollut vieraana entisiä KHL-pelaajia (mm. Teddy Purcell), jotka kertovat värikkäitä tarinoita KHL-arjesta. Iso suositus.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Palaten ketjun aiheiseen, niin missähän vaiheessa Jokerit ilmestyy mainoksineen katukuvaan? Onkohan jotain "anthemia" edelliskausien tapaan luvassa? Voitais vaihteeksi kokeilla jotain muuta kuin räppiä kunhan ei mitään menneiden vuosikymmenien junttirokkia ole.
 

Gemondo

Jäsen
Mä en muista ikinä nähneeni Jokereissa yhtään Suomalaista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Milläköhän perusteella? Itse en Wirtasen suurimpia ihailijoita ole, mutta on tuo väitteesi vähintääkin naurettava. Viime kaudella oma arvostus nousi Wirtasta kohtaan kun joutui vaikeaan paikkaan puolustajaksi. Ajattelin ettei tästä tule mitään. Lopulta jossain vaiheessa oli joukkueen paras puolustaja pitkän aikaan ja se oli kova suoritus. Siihen ei moni todellakaan pysty. Wirtanen on erinomainen av-pelaaja ja aloittaja. Hyökkäyspäässä ei paljon apua. Et taida todellakaan tietää mistä puhut..

Tähän voisi vastata sinun sanoin "sinä voit pitää Wirtasta parempana, mutta minä ja monet muut eivät". Mutta ei, kyllä tämän pystyy ihan perustelemaan kun molempia on nähnyt sen verran paljon, Wirtasella on pieni edge puolustushommien suhteen, mutta Tyrväiseltä pystyy puolestaan odottamaan enemmän hyökkäyspelin suhteen (mm. Wirtanen ei koskaan ole tehnyt niin paljon pisteitä Liigassa kuin Tyrväinen viime tai toissakaudella) sekä Tyrväinen tuo vielä oman fyysisyytensä kentälle, väitän Tyrväisen olevan tällä hetkellä parempi pelaaja enkä todellakaan usko olevani mielipiteeni kanssa yksin. Toivottavasti Wirtanen pelaisi ensi kaudella Liigassa niin pääsisi näitä paremmin vertaamaan, vielä kun tuo ilman sopimusta taitaa olla. Wirtanen oli luottosotori kun HIFK:ssa pelasi ja pidin hänestä paljon, mutta kukaan tuskin kaavailisi miestä Tyrväisen edelle tänä päivänä.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Varma kauden alun merkki kun kaiken maailman tapparalaiset ja naapurin väki saapuu lataamaan faktat tiskiin, kertoen kuitenkin etteivät ole nähneet peliäkään tai tunne ketään uusista hankinnoista.

Ihme ettei kukaan ilmeisesti ole ainakaan vielä ilmoittanut perinteisesti, ettei Jokerien touhu voisi vähempää kiinnostaa, samaan aikaan täällä vääntäen neljättä päivää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös