Jokerien mediaketju

  • 2 178 158
  • 8 879

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Jokereiden Facebook kertoo, että Jokereiden Whatssapp-uutispalvelun tilaajamäärä on ylittänyt kaikki odotukset ja lähetyslistoja päivitetään ajantasalle mahdollisimman pikaisesti.


Mielestäni aivan loistava idea. Tuolla tavalla saavutetaan lähes maksimaalinen huomio, kun kaikki kannattajat saavat tiedotteet helposti suoraan kännykän ruudulleen. Varsinkin Jokereista kiinnostuneiden, mutta ei niin aktiivisesti esim. Jatkoaikaa tai Jokerit.com sivustoa käyttävien Jokerisydämien tietoisuudeen saadaan näin huomattavasti helpommin asiat. LOISTAVAA!
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Blue line kirjoittaa yllä samalla tavalla kuin ajattelen itsekin. Rotenberg varustaa omaa joukkuettaan eikä häntä silloin Jokerit kiinnosta. Jokerien tulee kehittää omaa hommaansa ja tulojen hankkimista. Toivon että näin käy ja toivon, että Jokerit saa pitää ne hankkimansa uudetkin tulot eikä niitä siirretä "konsernin" sisällä emolle kuten liike-elämässä hyvin usein tehdään.
Minulla on yleisesti ottaen sellainen käsitys, että asiat, joista kirjoitat on sinulla kohtalaisen hyvin hallussa. Nyt nämä väitteesi ovat kuitenkin sellaista kaliiberia, että luulisi niistä jonkun valtakunnan median kiinnostuvan sikäli kun ne pitävät paikkansa. Ja siis korostan nyt, että en suinkaan epäile epäilyksiäsi. Olen vain aidon utelias tietolähteistäsi: ovatko ne valistuneita arvauksia vai selkeää tietoa, joka on tullut jonkun suusta? Meinaan vaan sitä, että nuo Rotenbergin temput olisivat olisivat ehkä jopa liian nerokkaita shakkisiirtoja kesken kautta. Jokereiden heikentämisen ja SKA:n vahvistamisen näkökulmasta. Heikennettiinkö Jokereita tietoisesti? Vahvistettiinko SKA:ta nimenomaan Jokereiden kustannuksella? Miksi? Oliko Jokerit muka oikeasti niin kova luu, että tuo liike oltaisiin tehty hyvissä ajoin. Jos venäläiset ajattelisivat näin kauskantoisesti, olisivat he todennäköisesti voittaneet kylmän sodan ja Putin olisi oikeasti tempauksillaan petaamassa itselleen Jumalan viittaa. Olisin siis sangen kiitollinen, että avaisit näkemystäsi hieman laajemminkin, kuin pieni pala kerrallaan ja sillee semibysanttilaisesti perivenäläiseen tapaan. Kiitos ja kumarrus!
Toivoo toveri Seiskakasi.

ps. Aurinko paistaa ja fågeli sjungaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minulla on yleisesti ottaen sellainen käsitys, että asiat, joista kirjoitat on sinulla kohtalaisen hyvin hallussa. Nyt nämä väitteesi ovat kuitenkin sellaista kaliiberia, että luulisi niistä jonkun valtakunnan median kiinnostuvan sikäli kun ne pitävät paikkansa. Ja siis korostan nyt, että en suinkaan epäile epäilyksiäsi. Olen vain aidon utelias tietolähteistäsi: ovatko ne valistuneita arvauksia vai selkeää tietoa, joka on tullut jonkun suusta? .

Lue vielä kerran kirjoittamani ja lainaamasi teksti:

"Toivon että näin käy ja toivon, että Jokerit saa pitää ne hankkimansa uudetkin tulot eikä niitä siirretä "konsernin" sisällä emolle kuten liike-elämässä hyvin usein tehdään."

Liike-elämässä on ihan oikeasti tyypillistä että tytäryhtiön voitot siirretään eri tavoin emon haltuun. Yksi keskeinen syy tähän on verotus, joka vaihtelee maittain. Mulla on henkkoht kokemusta kahdesta konsernista ja molemmissa toimittiin näin. Niistä isompi jopa kierrätti tulleet laskut kokonaan toisiin maihin sen mukaan miten verotusta ja korkoja optimoitiin. Voisi sanoa, että hyvin moni iso yhtiö toimii yllä kuvatulla tavalla. Esimerkiksi Suomessa syntyneitä voittoja tuloutetaan vaikkapa veroparatiisiin "antamalla" Suomessa toimivalle yhtiölle kallis laina jne.

Kun veroparatiisitoiminta on normalia myös suomalaisilla valtionyhtiöillä ja näyttäisi olevan maan tapa muillakin isoilla yrityksillä (toki on poikkeuksia), voi perustellusti nostaa esille kysymyksen siitä, jos Jokerit onnistuu tekemään voittoa, pysyykö tämä voitto Suomessa ja menee suomalaisen korkean verotuksen piiriin vai siirretäänkö se esimerkiksi konsernin antamalla isokorkoisella lainalla lyhennysten ja korkojen kautta veroparatiisiin, jossa jo toimii Jokerien omistajien useampikin yhtiö. Tällöin asiallisesti ottaen kyseessä olisi täysin laillinen verosuunnittelu ja toissijaisesti konsernin muiden toimintojen tukeminen.

Kumpaakin tapahtuu:

"Luxemburg toimii kauttakulkumaana myös suomalaisille työeläkesijoituksille: suurin osa työeläkelaitosten ja -rahastojen rahastosijoituksista, noin 14 miljardia euroa, tehdään Luxemburgiin rekisteröityjen rahastojen kautta. Eläkelaitoksilla ja Suomen valtion organisaatioilla on myös suoria sijoituksia Luxemburgin avulla veroja minimoineissa yrityksissä. Esimerkiksi Huhtamäen suuria omistajia ovat Suomen Kulttuurisäätiö, KEVA, Valtion eläkerahasto VER ja KELA."

Linkissä aiheesta enemmän:

EU:n veroparatiisi joutuu koville uusien paljastusten myötä – vai joutuuko? - Finnwatch

Olen sellaisen 99 prosenttisen varma, että Jokerit optimoi nyt ja tulevaisuudessa verot. Aivan kuten Rotenbergit ovat omilla firmoillaan ennenkin tehneet. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että korkean verotuksen Suomessa Jokerit ei tule koskaan näyttämään mainittavaa voittoa vaan se siirretään konsernin sisällä lievästi verotettuun maahan tai veroparatiisiin. Yksi keino on myös näyttää yllättäviä kuluja Venäjän reissuilta ja niiden laskutus on todella iisiä esimerkiksi Rotenbergin jonkun venäläisen yhtiön nimissä. Näillä toimilla Jokerien tuottama voitto ei välttämättä koidu Jokerien eduksi vaan menee - tyypilliseen kansainvällisen konsernin tapaan - jonkun muun taskuun kun tytäryhtiön tehtävä on tuottaa voittoa konsernin omistajille. Teoriassa tätä voidaan myös säädellä nostamalla Jokerien hallivuokraa esimerkiksi 10 000 euroon ottelu- ja 5 000 euroon harjoitustunnilta ja jos joku perusteluja utelisi, vastata että kysyntä on niin kova kun kaikki haluavat esiintymään että noinkin korkea veloitus olisi vain puolet markkinahinnasta. Konsernin omistajat katsovat tilannetta lähes aina sen mukaan, mikä tuottaa konsernille parhaiten. Ihan kuten vaikkapa palkansaaja. Tosin hänellä ei ole samanlaisia pelimahdollisuuksia laillisuuden puitteissa.

Ja kuten kirjoitin, toivon silti että jos Jokerit saa lisää tuloja vaikkapa kausari- ja lippumyynnistä, ne tulevat joukkueen pelaajabudjettiin - ei yllättävien muiden kulujen täytteeksi, joka on kansainvälisissä konserneissa yksi tapa ottaa tulos parempaan talteen kuin antaa se verottajalle ja tytäryhtiölle. Kyse on siis periaatetasosta. Tunnen ja tiedän miten näissä yleensä toimitaan, mutta en tunne Jokerien ja Arenan uusien omistajien käytäntöjä kuin sen mitä jokainen voi lukea mm. heidän veroparatiisiyhteyksistään. Ja sen perusteella he eivät ainkaan kuulu ryhmään, joka jättää voitot suomalaisen verottajan saataville vaan yhtiöt velkaannutetaan luultavasti isolla korolla veroparatiisiyhtiöille.

Esimerkiksi Långvik Capital on tilinpäätöstietojen mukaan ottanut 2,6 miljoonan euron lainan kyproslaiselta Olpon Investments -yhtiöltä, joka on Arkadi Rotenbergin hallussa.Toisen arvoltaan kolmen miljoonan euron lainan Långvik on ottanut Logotax Developments -yhtiöltä, jonka omistukset kulkevat Kyproksen veroparatiisin kautta veljesten enemmistöomistuksessa olevalle venäläiselle SMP-pankille. Rotenbergien suomalainen yhtiö Tanskarlan Centrum on taas ottanut Logotaxilta 6,3 ja Olpon Investmentsiltä 5,7 miljoonan euron lainat.

Noin ne yleensä pyörii. Ja huomaa, että kyse ei ole millään tavalla rikollisesta toiminnasta. Ainoastaan vero- ja tulosoptimoinnista.

Eipä tästä muuta. Perusjuttuja globaalissa taloudessa.
 
Viimeksi muokattu:

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun nähdäkseni on varsin turhaa yrittää arvailla Jokereiden lukuja (pl. liikevaihto) ulkoisista lähteistä tai miettiä sitä, tuleeko pelaajaan X rahat vasemmasta vai oikeasta taskusta - konsernissa eletään ja on selvää että kulubudjetin osalta käskyt tulee ylhäältä.

Toisaalta mun on vähän vaikea nähdä edes sitä, että miljardien eurojen "RotenbergTimtshenko-konsernin" tasolla olisi jokin erillinen fiksattu "jääkiekkobudjetti" josta sitten allokoitaisiin SKA:lle X ja Jokereille Y ja edelleen jopa niin, että nollasummapelissä Koskisen hankintaan rahat kaivettaisiin Karalahden myynnistä. Suhdeluvut menevät sen verran suureksi ja muuttujia on aika monta kuitenkin jotta korvamerkitseminen noin mustavalkoista olisi. Luonnollisesti toki konsernissa tulopuolen hiipuessa kulusäästöjä tuskin aloitettaisiin ytimestä vaan laidoilta, joten marssijärjestys tietysti on selvä jos makrotasolla tapahtuu tulopuolessa muutoksia..

Itse näen tilanteen hieman Blue Linen linjoilla niin, että Suomen organisaation kannalta kaikista oleellisinta on nyt tämän 2-3 vuoden etsikkoajan aikana osoittaa, että tie taloudellisesti menestyksekkääseen toimintaan on olemassa. Tämä siis tarkoittaen itse hankittujen tulojen ja urheilullisesti keskitason seuran menojen tasapainottumista jollain aikajänteellä. Tällöin KHL-Jokereista tulisi parhaassa tapauksessa omavarainen ja omistajariippumaton toiminnassaan, jolloin napanuora voisi muuttua lähinnä symbioottiseksi suhteeksi kiinteistönomistajan ja päävuokralaisen välillä, mutta mahdollisuuksien rajoissa jopa eri omistajan alaisuudessa. Veikkaan että organisaation ihmisillä tämä kuva on (pitäisi olla) jonkinmoisena tavoitetilana ja siksi nyt fokus on oikeasti fanipohjan/katsojakunnan pitkäjänteisessä laajentamisessa, paikallisten yhteistyösuhteiden vaalimisessa sponsorikassan turvaamiseksi tulevaisuudessakin ja operatiivisten kulujen viilaamisessa mahdollisimman tehokkaaksi. Sen sijaan ei kannata jäädä murehtimaan sitä jos isännältä tulee nyt enemmän/vähemmän kontribuutiota yhtenä kautena mikä näkyy joukkueen marginaalisessa vahventumisessa tai heikentymisessä hetkellisesti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toisaalta mun on vähän vaikea nähdä edes sitä, että miljardien eurojen "RotenbergTimtshenko-konsernin" tasolla olisi jokin erillinen fiksattu "jääkiekkobudjetti" josta sitten allokoitaisiin SKA:lle X ja Jokereille Y ja edelleen jopa niin, että nollasummapelissä Koskisen hankintaan rahat kaivettaisiin Karalahden myynnistä. Suhdeluvut menevät sen verran suureksi ja muuttujia on aika monta kuitenkin jotta korvamerkitseminen noin mustavalkoista olisi.

Kai se nyt oikeasti menee niin, että SKA saa sen minkä SKA tarvitsee. En usko että siinä mitään pelaajabudjettia esteenä on. Jos vaikkapa Maltsin ilmoittaisi että haluaa pelata KHL:ssä, SKA ja yhteistyökumpanit maksaisivat mitä pyydettäisiin oli se sitten vaikka 8.0 miljoonaa vuodessa.

KHL:n TOP-8 seuroista Jokerit oli ainoa joka hekentyi kauden kun Karalahti jätettiin korvaamatta siirtorajan puitteissa. Lisäksi sen jälkeen päästettiin Harju Ruotsiin koska säästettiin erittäin kohtuullinen pino euroja ns. artistiveron myötä.

En myöskään usko Jokerien taloudelliseen itsenäisyyteen KHL:ssä ainakaan jos Rotenberg jatkaa omistajana. Mutta eipä tästä muuta osaltani. Mulla on oma, kokemukseeni perustuva käsitys miten vastaavat organisaatiot toimivat ja siksi katson asioita sitä kautta.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kai se nyt oikeasti menee niin, että SKA saa sen minkä SKA tarvitsee. En usko että siinä mitään pelaajabudjettia esteenä on. Jos vaikkapa Maltsin ilmoittaisi että haluaa pelata KHL:ssä, SKA ja yhteistyökumpanit maksaisivat mitä pyydettäisiin oli se sitten vaikka 8.0 miljoonaa vuodessa.

KHL:n TOP-8 seuroista Jokerit oli ainoa joka hekentyi kauden kun Karalahti jätettiin korvaamatta siirtorajan puitteissa. Lisäksi sen jälkeen päästettiin Harju Ruotsiin koska säästettiin erittäin kohtuullinen pino euroja ns. artistiveron myötä.

En myöskään usko Jokerien taloudelliseen itsenäisyyteen KHL:ssä ainakaan jos Rotenberg jatkaa omistajana. Mutta eipä tästä muuta osaltani. Mulla on oma, kokemukseeni perustuva käsitys miten vastaavat organisaatiot toimivat ja siksi katson asioita sitä kautta.

Mäkään en usko taloudelliseen itsenäisyyteen KHL:ssä jos Rotenberg jatkaa seuran omistajana - tämähän on itsestään selvää. Mäkin katson näitä asioita oman kokemukseni kautta ja konserni on konserni vaikka voissa paistaisi ja jossain muuta uskoteltaisiin, ei kai siinä nokan koputtamista.

Sen sijaan mielestäni ei voi väittää, että SKA:n vahvistuminen olisi Jokereilta pois, varsinkaan niin pitkälle, että SKA:n lisääntyneet kulut katettaisiin kustannussäästöillä Jokereista. Karalahden lähtö ja Jokereiden heikentyminen on fakta - se katettiinko mahdollisella säästöllä ennakoitua kovempia matkakustannuksia tai oletettua pienempää Nordic Bet-tuloutusta, ei tiedä kukaan. Se, että SKA vahvistui voi Jokereiden heikentymisen sijaan johtua myös siitä että konsernin ylimmästä emoyhtiöstä eli miljardööri Gennadi Timtshenkon vasemmasta takataskusta tipahti rahasäkki sopivalla hetkellä ja kukaan ei tuolla hetkellä funtsinut Karalahden roposia. Puutuin siis vain siihen että myös sinä Cobol luulet asioita silloin, kun et itsekään voi omia luulojasi mihinkään perustaa, älä siis tarpeettomasti ojenna muita asiasta.

On ihan uskottavaa sanoa että Karalahden korvaamatta jättäminen ja Harjun päästäminen pois vei Jokereita hieman lähemmäs stand alone -break evenia, joka ainakin omasta mielestäni pitää olla tavoitetila tulevaisuudessa. Ostakoon Pietarissa Maltsinin jos haluavat - Jokereiden pitää ensin ansaita oma pelaajabudjettinsa ennen kuin voidaan ruveta täällä kitisemään ja vinkumaan siitä että "miks toi sai kun mä en saanu mitään!".

Sitten jos tilanne menisikin (yrityselämästä monasti tutulla tavalla) niin, että Jokerit kerryttäisi ylijäämää, joka poltettaisiin Pietarissa, olisi mielestäni täysi oikeus maksavana asiakkaana todeta että mitä helvettiä. Nyt ei olla siinä vielä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Pietarissa Maltsinin jos haluavat - Jokereiden pitää ensin ansaita oma pelaajabudjettinsa ennen kuin voidaan ruveta täällä kitisemään ja vinkumaan siitä että "miks toi sai kun mä en saanu mitään!".

Ei oikeastaan ole mitään lisättävää tekstiisi, mutta tähän vähän tartun. Ei SKA ole mielestäni ansainnut rahojaan sen enemmän kuin Jokeritkaan. Voisi tuota tilannetta rinnastaa hieman siihen, että Jokerit päätyy Hjalliksen ja Rotan sateenkaari/uusioperheeseen. Rotan poika saa kaiken mitä haluaa ja Hjalliksen poika syö muruja lattialta. Kyllähän tuossa ihan oikeutettua on tuntea hieman katkeruutta, mutta parempi vain yrittää tehdä siitä voimavara sillä muutosta tähän ei ole odotettavissa. Niin paljon kuin pidänkin siitä jääkiekosta mitä Jokerit tänäpäivänä tarjoaa niin Jokereiden tarkoitus on KHL:ssä vain näyttää hyvältä ja toimia lippulaivana länteen päin. Venäläisiä nöyryyttämään Jokereita ei kuitenkaan KHL:n mukaan otettu joten senkin vuoksi tulemme toimimaan kärkijengejä pienemmällä budjetilla vaikka meidän toisella omistajalla olisi rahaa kuin roskaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sen sijaan mielestäni ei voi väittää, että SKA:n vahvistuminen olisi Jokereilta pois, varsinkaan niin pitkälle, että SKA:n lisääntyneet kulut katettaisiin kustannussäästöillä Jokereista. Karalahden lähtö ja Jokereiden heikentyminen on fakta - se katettiinko mahdollisella säästöllä ennakoitua kovempia matkakustannuksia tai oletettua pienempää Nordic Bet-tuloutusta, ei tiedä kukaan.

Ei SKA:n vahvistuminen ole Jokereilta tietenkään pois - ellei se ole pois. Jos kyse on uudesta rahasta, ei ole pois. Jos kyse on rahan siirtämisestä taskusta toiseen, on pois.

Olen esittänyt oman arvaukseni, jonka mukaan

a) ruplan uskomaton syöksy ja pakotelistalle joutuminen pistivät Rotenbergin tarkemmiksi europohjaisten panosten kanssa josta Jokerit kärsi ja
b) Venäjällä ei hyvällä katsota eurojen jättämistä maan taloustilanteesta johtuen länteen ja osin sen verottajalle.

Onko noin, en tiedä, mutta hyvin todennäköisenä pidän että on koska Venäjän tilanne muuttui radikaalisti sen jälkeen kun Jokerit/Hjallis teki päätöksen KHL:stä. Nykytilanteessa Hjallis ei omien sanojensa mukaan voisi samanlaista päätöstä tehdäkään.

Jokerit & halli on tuottanut isot tappiot Hjalliksen aikana ja sitä ennen. On kuule tullut aika isoja ylimääräisiä kuluja ohi budjetin... En silti koskaan muista että joukkuetta olisi heikennetty playoffeihin tätä ennen. Voi toki olla väärä muistikuva, mutta juuri siksi koen Rotenbergin menettelyn hyvin tarkoitushakuisena: Jokerit on KHL:n ikkuna länteen tehtävänään kiillottaa KHL:n kilpeä vailla mahdollisuutta uhata venäläisjoukkueiden Gagarin Cupin voittoa.

Uskon että mm. nimimerkki @The Original Jags on yllä olevasta kappaleesta kuten koko vastauksestakin sulle samaa tai lähes samaa mieltä ja hän aika tarkkaan pyrkii peilaamaan venäläisten tuntoja. .

Katsellaan. Ja jos sopii, hyppään tässä vaiheessa sivuun. Menee toiston puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei SKA:n vahvistuminen ole Jokereilta tietenkään pois - ellei se ole pois. Jos kyse on uudesta rahasta, ei ole pois. Jos kyse on rahan siirtämisestä taskusta toiseen, on pois.

Olen esittänyt oman arvaukseni, jonka mukaan

a) ruplan uskomaton syöksy ja pakotelistalle joutuminen pistivät Rotenbergin tarkemmiksi europohjaisten panosten kanssa josta Jokerit kärsi ja
b) Venäjällä ei hyvällä katsota eurojen jättämistä maan taloustilanteesta johtuen länteen ja osin sen verottajalle.

Onko noin, en tiedä, mutta hyvin todennäköisenä pidän että on koska Venäjän tilanne muuttui radikaalisti sen jälkeen kun Jokerit/Hjallis teki päätöksen KHL:stä. Nykytilanteessa Hjallis ei omien sanojensa mukaan voisi samanlaista päätöstä tehdäkään.

Jokerit & halli on tuottanut isot tappiot Hjalliksen aikana ja sitä ennen. On kuule tullut aika isoja ylimääräisiä kuluja ohi budjetin... En silti koskaan muista että joukkuetta olisi heikennetty playoffeihin tätä ennen. Voi toki olla väärä muistikuva, mutta juuri siksi koen Rotenbergin menettelyn hyvin tarkoitushakuisena: Jokerit on KHL:n ikkuna länteen tehtävänään kiillottaa KHL:n kilpeä vailla mahdollisuutta uhata venäläisjoukkueiden Gagarin Cupin voittoa.

Uskon että mm. nimimerkki @The Original Jags on yllä olevasta kappaleesta kuten koko vastauksestakin sulle samaa tai lähes samaa mieltä ja hän aika tarkkaan pyrkii peilaamaan venäläisten tuntoja. .

Katsellaan. Ja jos sopii, hyppään tässä vaiheessa sivuun. Menee toiston puolelle.

Katsellaan katsellaan, ei siinä mitään. Oma argumentaationi yritti vain lempeästi ilmaista että täällä voi luulla asioita monesta eri kulmasta joten ei kannata maalata yhtä totuutta ja syyttää muita suomettumisesta silloin, kun mutulla vedät omassa päässäkin .

Eurojen tuhlaaminen ylipäänsä on varmasti merkityksellinen asia. Verotus ei niinkään - oligarkit parkkeeraavat kiihtyvällä tahdilla omaisuuksiaan länsimaisiin kiinteistöihin jotta jotain suojaa rahoilleen saavat. Jos kiinteistöveroa tai muuta joutuu makselemaan niin tuo on heille joka tapauksessa kohtuullinen hinta jonkinlaisesta omistuksen pysyvyydestä kuitenkin. Tuloverojahan ei Jokerit tai halli todennäköisesti maksa kuitenkaan kun olemme oppineet että toimintahan ei euroakaan tuota eikö niin.

Voi myös hyvin olla että Långvikin kongressikeskus on niin murheellinen stoori itsessään, että Karalahden sopparista säästyneet rahat menivät Långvikin sähkölaskun maksamiseen eikä vallitsevassa tilanteessa haluttu ohjata lisää euroja Suomen-bisneksiin. Tuo bisnes ei todellakaan tuota rahaa vaan on puhtaasti varallisuuden parkkipaikka. Kuka näistä konserniallokaatioista tietää.

Hjalliksella on tainnut aina olla konserni plussalla kaikista sekoiluista huolimatta, enpä usko että hallin ja joukkueen konserni on koskaan rakentamisensa jälkeen tehnyt käyttökate-negatiivista tulosta, jolloin Hjallis on voinut olla heikentämättä joukkuetta jos siltä on tuntunut ja ainoa tappio on ollut minoriteettiomistajien kokema mielipaha siitä että ei ole tullut tavoiteltua tuottoa sijoitukselle. Nythän koko Rotenbergien Suomi-konserni voi olla tehnyt turskaa ja tilanne sikäli eri, mistä me tiedetään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hjalliksella on tainnut aina olla konserni plussalla kaikista sekoiluista huolimatta, enpä usko että hallin ja joukkueen konserni on koskaan rakentamisensa jälkeen tehnyt käyttökate-negatiivista tulosta, jolloin Hjallis on voinut olla heikentämättä joukkuetta jos siltä on tuntunut ja ainoa tappio on ollut minoriteettiomistajien kokema mielipaha siitä että ei ole tullut tavoiteltua tuottoa sijoitukselle. Nythän koko Rotenbergien Suomi-konserni voi olla tehnyt turskaa ja tilanne sikäli eri, mistä me tiedetään.

Todettakoon lopuksi nyt kuitenkin sellainen pikkufakta, että Hjalliksen plussat ovat minisinttejä Rotenbergin konsernin tuloksiin. Tiedät aivan hyvin, että nämä hemmot saavat urakat Putinilta, tekevät satojen miljoonien voitot ja saavat isot siivut muualtakin. Pelkästään Sotshin urakat tuottivat tuolle poppoolle muutaman miljardin tilin. Puhtaana käteen. Joku pikkubisnes Suomessa on siihen nähden... No joo, antaa olla.

Loputhan oli siinä aiemmin: Jokerit on KHL:n ikkuna länteen tehtävänään kiillottaa KHL:n kilpeä vailla mahdollisuutta uhata venäläisjoukkueiden Gagarin Cupin voittoa. SKA on Rotenbergin ykkösjoukkue eikä Jokerit ole paskaakaan siinä rinnalla. Tämä siis mun käsitys.

Katsellaan millainen budjetti on ensi kaudella pelaajiin. Ja joutuuko Jokerit taas luopumaan pelaajistaan ennen playoffeja.
 
Viimeksi muokattu:

faro

Jäsen
Ja joutuuko Jokerit taas luopumaan pelaajistaan ennen playoffeja.
Mitä tarkoitat tällä? Omasta mielestäni Jokerit ei joutunut luopumaan tällä kaudella kenestäkään. Ihan vapaaehtoisesti näille pelaajille (Karalahdelle ja Harjulle) pistettiin kengän kuva perseen. Näiden kahden potkiminen nyt oli ihan välttämätöntä ja fiksua.

Oleellisinta on se, että ketään ei hankittu tilalle syystä tahi toisesta. Toisin sanoen ensi kaudellakin saa kesken kauden minun puolestani potkia ulos kenet vain, kunhan pätevä korvaaja hankitaan tilalle Erkan ja Jarin näin halutessa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Mitä tarkoitat tällä? Omasta mielestäni Jokerit ei joutunut luopumaan tällä kaudella kenestäkään. Ihan vapaaehtoisesti näille pelaajille (Karalahdelle ja Harjulle) pistettiin kengän kuva perseen. Näiden kahden potkiminen nyt oli ihan välttämätöntä ja fiksua.

Oleellisinta on se, että ketään ei hankittu tilalle syystä tahi toisesta. Toisin sanoen ensi kaudellakin saa kesken kauden minun puolestani potkia ulos kenet vain, kunhan pätevä korvaaja hankitaan tilalle Erkan ja Jarin näin halutessa.

Eiköhän Cobol ole tuonut tämän useamman kerran esille. Kysymys oli siitä, että pelaajia päästettiin menemään (järkisyyt painoi), mutta ketään ei otettu tilalle. Mielestäni tässä tapauksessa voi ihan hyvin lyhentää asian muotoon "joukkuetta" heikennettiin kun kaikki Jokerifanit tietävät asiat taustalla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä tarkoitat tällä? Omasta mielestäni Jokerit ei joutunut luopumaan tällä kaudella kenestäkään. Ihan vapaaehtoisesti näille pelaajille (Karalahdelle ja Harjulle) pistettiin kengän kuva perseen. Näiden kahden potkiminen nyt oli ihan välttämätöntä ja fiksua.

Onhan tämä ollut moneen kertaan esillä. Karalahti oli Jokereissa kuitenkin TOP-4 pakki ja ainoa joka pystyi parhaimmillaan toimittamaan sekä kiekkoa maallille että pelaamaan fyysisesti. Ei ollut enää toisella kaudella hyvä kuin viimeisessä ottelussaan jossa jokainen näki hänen potentiaalin. Palkkaa maksettiin tämän mukaan. Kun sopimus purettiin, säästyneillä euroilla olisi pitänyt hankkia vastaava puolustaja.

Kun on Jokereita kannattanut 1970-luvulta eli lähes perustamisesta asti, pistää vituttamaan että Jeren palkassa säästyneitä rahoja ei käytetä korvaajaan jolle olisi todella ollut tarvetta playoffeissa. Vielä enemmän vituttaa se, että päätöksen tekee tyyppi joka faktisesti omistaa Jokerit, mutta heiluu Jokerien ottelussa SKA-rätti kaulassa ja tuo samassa sarjassa kilpaileva joukkue on hänelle kaikki kaikessa. .

En minä aio koskaan tottua tilanteeseen, jossa kilpailevan suurseuran omistaja määrää Jokerien rahoista eikä korvaa maajoukkuetason pelaajien lähtöä ennen playoffeja vaikka siihen olisi mahdollisuus ja rahaa ihan eri tavalla kuin Aimolla ja Hjalliksella on ollut koskaan edes yhteensä. Heillä oli molemmilla Jokerisydän ja kumpikin kertoi, että jos Jokerien menestyminen sitä vaatii, kukkaro on aina auki. Kuten olikin, vaikka nyt jälkikäteen tiedetään, joskus ja useinkin väärällä tavalla.

Romanilla on SKA ja Jokerit on rikkaan pojan leikkikalu. Ei oltu tässä mielessä näin ikävässä jamassa edes divarissa. Vaikka myönnän kyllä, että Jokerien peli on ollut kauden aikana loistavaa katsottavaa.

Sen enempää en aikaani tähän enää käytä vaikka sitten tulisi 10 lainausta kysymyksillä. Iltoja!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
En tiedä muista, mutta tämän päiväistä Whatsapp viestiä en saanut. Jotkut ei ole saanut ensimmäistäkään ja toiset on saaneet kaikki. En tiedä mistä johtuu. Ehkä tuo Whatsapp ei ole kuitenkaan hyvä alusta massaviestinnälle. Ei se varsinaisesti sitä varten ole edes tarkoitettu. Annetaan nyt kuitenkin aikaa ja katsellaan lähteekö homma toimimaan.
 

harryy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
En tiedä muista, mutta tämän päiväistä Whatsapp viestiä en saanut. Jotkut ei ole saanut ensimmäistäkään ja toiset on saaneet kaikki. En tiedä mistä johtuu. Ehkä tuo Whatsapp ei ole kuitenkaan hyvä alusta massaviestinnälle. Ei se varsinaisesti sitä varten ole edes tarkoitettu. Annetaan nyt kuitenkin aikaa ja katsellaan lähteekö homma toimimaan.
Tänne ei ole saapunut ensimmäistäkään viestiä. En sitten tiedä missä mättää, pyysin kaveria tänään liittymään listalle, katsotaan josko hän alkaisi vastaanottamaan viestejä. Tuleeko niitä tosiaan päivittäin? MAHTAVAA =)
 

Moses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Action Bronson @harryy

Aktivoin tasan viikko sitten torstaina tämän palvelun, ja minulle on tullut kolme ilmoitusta. Maanantaina 13. päivä tuli tiedotus Jokerit Locker Room Sale -tilaisuudesta, eilen 15. päivä tuli ilmoitus Olimbin kaksivuotisesta sopimuksesta ja tänään tuli tiedotus Mäen jatkosopimuksesta. En tiedä onko niitä sitten tullut enemmänkin, mutta minulla on näyttänyt pelittävän hyvin. Tietysti harmillista, jos tämä ei kaikilla toimi.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vai olisiko ihan vaan niin, ettei kaikkia ole ehditty lisäillä listoille? Aika moni varmasti lisäsi itsensä kyseiseen palveluun.
 

faro

Jäsen
Vai olisiko ihan vaan niin, ettei kaikkia ole ehditty lisäillä listoille? Aika moni varmasti lisäsi itsensä kyseiseen palveluun.
Olen kaksi kertaa tilannut WhatsApp-viestejä Jokereilta. Sain jopa eilen Locker Room Salesta siellä viestin, eli toisin sanoin olen listoilla. Sitä vaan mietin, että miksi tästä Mäen jatkopahvista ei tullut mitään viestiä...
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen kaksi kertaa tilannut WhatsApp-viestejä Jokereilta. Sain jopa eilen Locker Room Salesta siellä viestin, eli toisin sanoin olen listoilla. Sitä vaan mietin, että miksi tästä Mäen jatkopahvista ei tullut mitään viestiä...

Okei. En varmaan lukenut tarpeeksi pitkälle viestejä aiheesta, pahoittelut. Tosiaan. Outo homma siinä tapauksessa. Voi ollakin sitte niin, ettei suurelle massalle viestintä oikein toimi.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Täälläkin odotellaan whatsapp viestejä. Kyllä se siitä pikkuhiljaa..
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jännästi tänään tuli Whatsappiin ilmoitus Joensuun sainauksesta. Edellinen viesti minulle koski Olimbia. Mitähän kaikkea tässä välissä on tullut missattua? Tuskin mitään mitä ei täältä olisi lukenut.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Jännästi tänään tuli Whatsappiin ilmoitus Joensuun sainauksesta. Edellinen viesti minulle koski Olimbia. Mitähän kaikkea tässä välissä on tullut missattua? Tuskin mitään mitä ei täältä olisi lukenut.
Mulle ei oo tullut whatsapissa tuossa välissä muuta kuin tieto Tomi Mäen jatkamisesta.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulle on tullut koko aikana vaan ilmoitukset Kapasen jatkosta ja Joensuun sainaamisesta.

Tuleeko noita viestejä tosiaan ihan randomisti kaikille? Kyllä mä ainakin oletin tuon "palvelun" hankkiessani, että sitten myös tulee kaikista sopimuksista infoa tuota kautta.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Tuleeko noita viestejä tosiaan ihan randomisti kaikille? Kyllä mä ainakin oletin tuon "palvelun" hankkiessani, että sitten myös tulee kaikista sopimuksista infoa tuota kautta.

WhatsAppia käyttää Suomessa vastaavankaltaiseen tiedottamiseen vain muutama firma (esim. Yle, HS), niin alkuvaiheessa se on silloin toki virheistä oppimista. Broadcast-toiminnossa Jokerit joutuvat tekemään kymmeniä 256 vastaanottajan listoja. Ongelmat johtuvat luultavasti siitä, että viesti lähtee kaikille listoille liian nopeasti ja lähetys menee tästä johtuen jossain kohtaa jumiin. Tällöin osalta jää viestit saamatta. Eiköhän tuo pikkuhiljaa saada toimimaan vakaammalla tasolla.

Listojen ylläpito on helvetin iso duuni, joten kiitokset Keurulaisen Iirolle kun jaksaa sen kanssa painia ja tarjota yhden ilmaisen palvelun lisää faneille.
 

Gemondo

Jäsen
Listojen ylläpito on helvetin iso duuni, joten kiitokset Keurulaisen Iirolle kun jaksaa sen kanssa painia ja tarjota yhden ilmaisen palvelun lisää faneille.

Jep, myös täältä suunnalta (jälleen) hatunnosto Keurulaisen suuntaan! Ja mitä tulee tähän WhatsApp-palveluun, niin ainakin minä koen sen vain mukavana bonuksena fanien suuntaan enkä pysty mieltäni siitä pahoittamaan että se ei välttämättä toimikaan kuin unelma. Kyllä ne samat uutiset tiedotetaan edelleen myös sillä "perinteiselläkin" kaavalla, josta ne tulevat ihmisten tietoisuuteen ilman WhatsUppiakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös