Jokerien mediaketju

  • 2 135 250
  • 8 710

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Nyt ollaan Harkimolle niin vihaisia kuin voi vain olla, pelaajista välittämättä..

Jottei eilisen uutisen seurauksena satu mitään "rikkinäinen puhelin"-efektiä, niin eihän tässä todellisuudessa enää kukaan kovin vihainen on, eikä tällaisesta ole mitään uutisoitukaan.

Välit Harkimon&Kummolan sekä muiden Liiga-seurojen välillä ovat kylmät, mutta niinhän ne ovat olleet jo kauan. Kokous Liigan ja Jokerien välillä kesällä 2013 - jossa siis sovittiin ehdoista, millä Liiga antaa luvan lähteä - on ymmärtääkseni ollut tilaisuus, missä aika monikin taho on puhunut suunsa puhtaaksi asian tiimoilta. Tämän jälkeen välit ovat olleet lähinnä kylmät, entisen vihanpidon sijaan.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
- Haluaisin nähdä minkälaisiin tuloksiin päästäisiin, jos Jokereilla olisi mahdollisuus (Liigan kanssa yhteistyössä) junioripolkuun: A-junnut - Mestis - Liiga - Jokerit. Se ei tekisi Liigasta farmiliigaa, vaan kasvattajuutta alleviivattaisiin.
- Itse en puhu farmijoukkueesta siitä syystä, että en haluaisi alistaa liigajoukkuetta Jokereiden hätävaraksi, vaan muodostaa yhteistyön tuota pelaajapolkua ajatellen. Nyt Liiga on ilmaissut haluttomuutensa siihen.

Joku kysyi, mitä Liigan joukkueet hyötyvät Jokereiden jämäpelaajista. Noh, jämiä tai ei (mielestäni ei), mutta KHL-joukkueeseen ei Jokereista mahtunut: Lindbohm, Lindell, Lankinen, Mustonen, Salminen, Hännikäinen, Korpisalo, Ruuttu, Henritius, Lamberg, Kiviranta, Manninen, Koivisto, Rantakari, Karjalainen jne. Kummasti ovat kelvanneet ja Jokereiden tapauksessa lisää on tulossa aika tasaisesti. Jätin muuten mainitsematta tuossa yhteydessä sellaiset pelaajat, jotka tulivat muualta liigatasonsa näyttäneinä, mutta olisivat todennäköisesti jatkaneet Liiga-Jokereissa, kuten Kousa, Lahti ja Tyrväinen.
Siis nimenomaan koko kauden lainathan ovat hyväksyttyjä kuten se Salminen.
Liigajoukkueet eivät vaan ryhdy siihen, että Jokerit saavat kierrättää niitä ylijäämä pelaajiaan liigassa ja se hiertää Kurria.
Tätähän juuri Kurri on halunnut ei suinkaan noita koko kauden lainoja.

Noista pelaajista suurin osa ei olisi jatkanut Jokereissa edes liigassa joten hiukan huono vertailu.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tää taas yksi asia lisää tähän jatkuvaan farssiin ja asemasotaan Liigan ja Jokereiden välillä tai sanotaanko ennemmin, että Liigan puolelta melko yksipuoliseen asemasotaan. Jatkuvaa kitinää, näpäyttelyä asioissa missä ei ehkä pitäisi näpäyttää, kun ampuu samalla omaan jalkaankin ja perään ristiriitoja. Kun Jokerit nyt halutaan sulkea kokonaan ulos kaikesta Liigaan liittyvästä niin miksi Jokereitten annetaan kuitenkin pelata harjoituspelejä Liigajoukkueiden kanssa? Miksei niitäkin jo kielletä? Harjoitelkoon vaan siellä omalla hiekkalaatikolla KHL-seurojen kanssa, eikö?

Kuten Kurrikin sanoi, niin nyt tässä uudessa pelaajasiirtoja koskevassa asiassa Liiga saattaa leikkiä myös tulella. Voiko Liiga tosiaan kieltää seuroiltaan pelaajaliikenteen Jokereitten kanssa laillisesti? Jaksaisin väittää, että tossa tullaan nimenomaan ristiriitaan työvoiman vapaaseen liikkuvuuteen ja en jaksa uskoa, että Liiga olisi kuitenkaan niin hölmö, että vaatisi seuroja allekirjoittamaan jonkun sopimuksen asiaan liittyen. Siinä olisi jo liian tarkkaan mustaa valkoisella mahdollisesta yhteisestä sopimuksesta, millä rikotaan lakia. Näinollen kyse on varmasti enemmänkin sanallisesta kabinettipäätöksestä. Sen taas arvaa kuinka kauan niistä puheista pidetään kiinni, jos tulee tiukka paikka. Eiköhän siellä ole joskus puhuttu Liigan tason ylläpitämisestäkin ja oltu vastaan kesken kauden Liigan tasoa ja mielenkiintoa heikentävistä pelaajakaupoista KHL:n suuntaan (tämä pelkkä oletus siis), mutta hädän hetkellä yhdeltä jos toiselta seuralta saattaa ne puheet unohtua. Miten käy periaatteiden ja puheiden, jos kesken kauden tiukassa paikassa ison loukkaantumis suman keskellä Jokerit tarjoaa kuukaudeksi Toddia, Korpikaria tai Huhtalaa lainaan samoilla ehdoilla, kun aikaisemminkin on Liigan sisällä tarjottu, eikä maksa siitä mitään KHL-ekstraa? Tai entäs jos se on Jokerit joka haluaa ostaa TPS:n tai KalPan tyhjennysmyynneistä heidän ykkösen sentterin pois, kun joukkueet ovat rahallisesti ahdingossa ja playoff-paikka menetetty kauan sitten? Entäs jos se tarjottu kauppasumma on entisiin KHL-kauppoihin verrattuna paljon pienempi, mutta myyjä pääsee eroon palkkakuluistaan, eikä samaan aikaan ole tarjolla ison rahan kauppoja samasta pelaajasta muilta KHL-seuroilta? Niinkuin kokemus on osoittanut, niin Liigasta kyllä löytyy paljon selkärankaa ja periaatteita. Koskee tosin vain hetkiä, kun sitä selkärangan kestävyyttä ei vielä koetella.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tämän jälkeen välit ovat olleet lähinnä kylmät, entisen vihanpidon sijaan.
Mielenkiintoinen tulkinta jolle on esittää hyvin vähän tukea. Teot ja sanat ristiriidassa. Vihanpidon alttarilla uhrataan suomalainen jääkiekko.

Siis nimenomaan koko kauden lainathan ovat hyväksyttyjä kuten se Salminen.
Liigajoukkueet eivät vaan ryhdy siihen, että Jokerit saavat kierrättää niitä ylijäämä pelaajiaan liigassa ja se hiertää Kurria.
Tätähän juuri Kurri on halunnut ei suinkaan noita koko kauden lainoja.
Hauskaa kun kirjoittaa kolme lausetta ja kumoaa itse itsensä. Jatkoajan ennätys? Muutenkin mihin perustuu väite, että Jokerit nostaa pelaajan halutessaan edariin. On noita määräaikasia sopimuksia tehty maailman sivut ja läheskään aina ei puhuta koko kaudesta.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mielenkiintoinen tulkinta jolle on esittää hyvin vähän tukea. Teot ja sanat ristiriidassa. Vihanpidon alttarilla uhrataan suomalainen jääkiekko...

Aika kovia ja provokatiivisia sanoja, peilattuna tämänhetkiseen tilanteeseen. Se, että Jokerit eivät saa pelaajiaan Liiga-seuroihin lainalle tuskin on suomalaisen jääkiekon uhraamista alttarilla, tuskinpa kovin moni Jokerit-fanikaan ihan noin ajattelee.

Kuten jo aiemmin sanoin, niin tämä asia on ollut selvä jo kauan, mitään uutta "vihaa" asiassa ei ole ollut havaittavissa. Voi päin vastoin olla siten, kuten nimimerkki V-G- jo ihan hyvin kirjoitti, että tuskinpa Kurri hirveää energiaa tuohon haastikseen laittoi. Eli toisin sanoen asia on lähinnä median lietsoma ja ylösnostama, ei Liiga-seurojen tai Jokerien.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onhan tää taas yksi asia lisää tähän jatkuvaan farssiin ja asemasotaan Liigan ja Jokereiden välillä tai sanotaanko ennemmin, että Liigan puolelta melko yksipuoliseen asemasotaan. Jatkuvaa kitinää, näpäyttelyä asioissa missä ei ehkä pitäisi näpäyttää, kun ampuu samalla omaan jalkaankin ja perään ristiriitoja.

---
Voiko Liiga tosiaan kieltää seuroiltaan pelaajaliikenteen Jokereitten kanssa laillisesti?

Missä tätä kitinää on esiintynyt, muualla kuin Jokeri-leirissä? En jaksa enää referoida aiempia kirjoituksia, mutta Kurrin itkuja on kyllä pakko ihmetellä. Ei ole voinut olla yllätys, että Liiga ei suostu kilpailevan sarjan farmiksi - etenkään sen jälkeen millä tavalla Jokereiden loikka Venäjälle tehtiin. Liigahan on ollut sitten viime syksyn lähes hiljaa asiasta, kaikki ulostulot ovat tulleet Ilmalan suunnalta.

Mitä tulee Liigan kieltämiseen niin totta kai voi, mikäli kaikki liigaseurat niin haluavat. Liiga on yhtä kuin kaikki sen seurat, eikä yhdenkään liigaseuran tarvitse palkata ketään Jokerien jämäpelaajaa elleivät itse halua.

Siinä kyllä ollaan ihan oikeassa, että suomalaista jääkiekkoa tämä ei palvele, mutta eihän Liigan tehtävä ole sitä palvellakaan. Ei ole ollut yli 15 vuoteen tai muuten Liigaa ei olisi ikinä suljettu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En tiedä kuuluuko Jokerien ja Liigan yhteistyökyvyttömyydestä valittaminen tähän ketjuun, mutta ehkä tämä Leena Harkimon kannanotto Jokerien ja Nordicbetin sopimuksen laillisuuden tutkimiseen kuuluu:

Leena Harkimo vaatii Jokerien ja peliyhtiön yhteistyön tutkimista - Urheilun rahat - Urheilu - Helsingin Sanomat

"Kotimaiset rahapeliyhtiöt ovat olleet luupin alla sen sijaan, että olisi keskitytty siihen markkinointiin ja mainontaan, jota tulee tuolta ulkopuolelta", Harkimo toteaa.

"Sanotaan niin, että valvova viranomainen olisi voinut olla skarpimpi aiemmin. Mutta hyvä, että nyt asiaan on kiinnitetty huomiota."

Linkki vie HS:n Harkimon haastatteluun.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Missä tätä kitinää on esiintynyt, muualla kuin Jokeri-leirissä? En jaksa enää referoida aiempia kirjoituksia, mutta Kurrin itkuja on kyllä pakko ihmetellä. Ei ole voinut olla yllätys, että Liiga ei suostu kilpailevan sarjan farmiksi - etenkään sen jälkeen millä tavalla Jokereiden loikka Venäjälle tehtiin. Liigahan on ollut sitten viime syksyn lähes hiljaa asiasta, kaikki ulostulot ovat tulleet Ilmalan suunnalta.
Eikös tämä juuri ollut se ongelma Kurrin mukaan? Eli että kukaan ei asiasta puhu, muuta kuin selän takana.

Kyllä minuakin otti silloin päähän, kun Liigan parhaat pelaajat lähtivät aina kesken kauden Khl:ään, enkä toivo, että Liigan tarvitsisi olla enempää pylly pystyssä Khl:n suuntaan vaikkei Jokerit siellä enää olekaan.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Tilanne muistuttaa valitettavasti perisuomalaista kansanpiirrettä, kateutta. Urheilupsykologisesti asennoituminen on erittäin negatiivinen. Kahden ryhmän kohdatessa ei tehdä työtä oman joukkueen puolesta vaan toista joukkuetta vastaan. Vuosi on sentään 2014, tämän asian iskosti jääkiekkoiluun eräs ruotsalainen jo 1995. Nyt on palattu vanhaan.
 

Severi94

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Joku kysyi, mitä Liigan joukkueet hyötyvät Jokereiden jämäpelaajista. Noh, jämiä tai ei (mielestäni ei), mutta KHL-joukkueeseen ei Jokereista mahtunut: Lindbohm, Lindell, Lankinen, Mustonen, Salminen, Hännikäinen, Korpisalo, Ruuttu, Henritius, Lamberg, Kiviranta, Manninen, Koivisto, Rantakari, Karjalainen jne. Kummasti ovat kelvanneet ja Jokereiden tapauksessa lisää on tulossa aika tasaisesti. Jätin muuten mainitsematta tuossa yhteydessä sellaiset pelaajat, jotka tulivat muualta liigatasonsa näyttäneinä, mutta olisivat todennäköisesti jatkaneet Liiga-Jokereissa, kuten Kousa, Lahti ja Tyrväinen.[/QUOTE]


Moniko näistä kehittyi K-Vantaassa Liigaan?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka paljon KHL:stä on otettu vuokrapelaajia ennen Jokereiden siirtoa? Voisiko Jokerit hankkia sen yhteistyöseuransa muualta? Miten muut KHL jengit toimivat? Kysyn koska en tiedä mutta kiinnostaa.

Liigaseurojen kanssa homma voisi olla ihan simppeli. Kunnon kirjallinen yhteistyösopimus. Tuskin liigaseurat haluaa mitään 1-2kk pätkiä. Se on hyvää peliaikaa pois omilta kavereilta ja sitten kun se stintti loppuu, pitäisi ajaa oma jätkä sisään. Tuskin sieltä ketään vuokrattaisiin istumaan penkin päähän. Eikä sieltä mitään 1-3 kentän jätkiä olla tarjoamassa. Eiköhän tässä ole tarkoitus hakea näille lahjakkaimmille narrijunnuille peliaikaa.

Ymmärrän kyllä Liigan suhtautumisen. Kuten usea todennut jo, Liigan tehtävä ei ole kehittää toisen maan sarjassa pelaavan jengin junnuja. Lisäksi kysymys on korkeintaan 4-5 junnusta eikä silloin puhuta maan jääkiekon tasolla pelleilemisestä. Jos ne on lahjakkaita, niille löydetään/ne löytää toiset pelipaikat.

Plus sitten on vielä tämä kaikki Hjallis-Kale-Lähtö sotku. You reap what you sow. Tosin Liigakin voisi keskittyä omaan tuotteeseen ja jättää jo ilmalan kiusaamisen. Lapsellista touhua. Molemmat hoitakoot oman firmansa.

Jokerileirissä on varmasti sekin taustalla, että ne lahjakkaimmat junnut saattaa lähteä jo aiemmin toisiin seuroihin koska yhteistyö Liigan kanssa ei ole heidän kannalta järkevää(niin kauan kunnes se hoidetaan kuntoon). Kyllähän se harmittaa ja ymmärrän täysin halun tehdä yhteistyötä.

Kurrin itkuille pään pyöritystä. Liiga jo nolasi itsensä kun piikitteli näillä 'khl kaatuu, jokereille tiedossa kovaa kyytiä'- jutuilla. No nyt sitten Kurri teki saman. Olisi ollut hiljaa ja keskittynyt korjaamaan sen sijaan että narisee. Iltalööppien jutut ei muuta mitään.

Jokerileirin pomona tekisin itse niin, että tarjoaisin kylmästi näitä junnuja koko kauden soppareilla ja sitten uusi tsekkaus. Jos taso riittää/noussut, niin sitten vaan tarjousta KHL:n puolelle. Kyllä lahjakas junnu siihen tarttuu. Näin liigaseurakin voisi huoletta laskea sen junnun koko kaudeksi omaan leiriinsä.

e. VG: Eikö noista 'jämäpelaajista' aika moni ole tehnyt ihan sopparin täksi kaudeksi liigajengiin? Liigahan siis sai pelajaan jokatapauksessa. Eli ei yhteistyösopimusta -> kunnon sopparit. Yhteistyösopimus -> vuokrasopparit?

Tulee ainakin mieleen Lindbohm, Korpisalo(iso rooli varmasti tiedossa) ja omista Lamberg(mahdollisuus vakauttaa taso liigaan 2v diilillä). Mielestäni tässä voittaa vain Liigaseurat ja pelaajat, eikös?
 
Viimeksi muokattu:

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä tätä kitinää on esiintynyt, muualla kuin Jokeri-leirissä?

http://http://www.hs.fi/urheilu/a1407031565339

Linkki Puttosen kommentteihin KHL:ään liittyen. Siinä nyt yksi esimerkki, kuinka Liigankin puolelta on oltu julkisuudessa, kun sellaista kyselit. Kitinäksi luokittelen myös ton seläntakana puhumisen ja hyssyttelyn, kun ne kaikki tuntuu kuitenkin vuotavan yhtä tai toista reittiä ulos. Kelpaako tähän esimerkiksi vaikka Everi & co:n kikkailut CHL:n suhteen, että saatiin Jokerit pidettyä pois siitä sarjasta sillä kustannuksella, että koko KHL vetäytyi siitä harjoituspeliturnauksesta.

Oletko itse sitä mieltä, että Liiga on ollut täysin hiljaa ja mitään toimia KHL:ää kohtaan ei ole tehty, eikä katkeruuden tunnelmaa ole voinut jotakuinkin käsin kosketella? Jokaisella on tietysti täysi oikeus olla omaa mieltä asioista.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kuinka paljon KHL:stä on otettu vuokrapelaajia ennen Jokereiden siirtoa? Voisiko Jokerit hankkia sen yhteistyöseuransa muualta? Miten muut KHL jengit toimivat? Kysyn koska en tiedä mutta kiinnostaa.

Onhan niitä pyörinyt siellä vaikka kuinka pitkään, eli näitä pätkätyöläisiä jotka pelaavat muutaman kuukauden kauden alusta liigajoukkueessa ja siirtyvät sitten siihen varsinaiseen seuraansa. Ei Jokeripelaajat olisi olleet tähän mikään iso muutos ja edelleen sehän on ihan sopimustekninen asia miten nämä pelaajalainat olisi sovittu hoidettavaksi. Liigajoukkueita ei tietenkään palvele se että Jokerit voisi ottaa lainansa takaisin koska vain ja liigajoukkue olisi epätietoinen kuka pelaa milloinkin, sen sijaan selkeillä säännöillä milloin ja miten Jokerit mahdollisesti voisi pelaajansa ottaa takaisin asia varmasti olisi sovittavissa molempia hyödyttävällä tavalla, nythän näitä keskusteluja ei ilmeisesti liigan taholta haluta edes kokeilla. No turha tästä on Jokereiden suunnalta sen enempää porata, lähtö liigasta ei sujunut kaikkien taiteen sääntöjen mukaan joten niinhän se menee että niin makaat kuin petaat ja Jokerit olisi voinut hoitaa lähtönsä paljon siistimmin. Se on toki totta että ei tästä edelleen jatkuvasta kyräilystä hyödy kukaan mutta en voi sanoa että olisi yllättynyt kun tämähän on ihan perisuomalainen tapa jossa kateus ja vahingonilo on ne kaikkein kantavimmat voimat.

Näillä mennään, Jokereiden omalla junioripolulle tämä on valtava takaisku ja tässä ne pahimmat pelot näyttää toteutuvan. Kohta Jokereilla ei ole omaa järkevää juniorituotantoa, kun polku edustukseen on lähes mahdoton.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vähän ihmettelen Jokerikannattajien värilaseja tässä Liiga vs Jokerit casessa. Jos HIFK olisi lähtenyt KHL:ään, siirtynyt käytännössä venäläisomistukseen ja Jokerit ollut perustamassa CHL:ää ja sijoittanut siihen merkittävän summan rahaa ja työtä yhdessä muiden liigajoukkueiden kanssa, yksikään täällä ei puhuisi suomalaisen jääkiekon edun vaativan sitä, että KHL-HIFK:n ylijäämäpelaajien tulisi pelata Jokereissa Jokerien omien junnujen tilalla siten kuin se parhaiten HIFK:ta palvelee. Viimeistään siinä vaiheessa kun HIFK:sta 49 prosenttia omistava Vladimir Vladirimovitsh avaisi sanaisen arkkunsa ja toteaisi, että Jokerienkin osaomistama CHL ja KHL ovat toistensa kilpailijoita ja näistä toinen tapetaan, täällä vaadittaisiin HIFK:n lakkauttamista Parsiisin rauhansopimuksen vastaisena liikkeenä.

J - KHL - Ilta-Sanomat

Linkki vie Rotenberfin lausuntoon, jossa hän toteaa toisen (KHL, CHL) jäävän henkiin.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Jos mietitään viimeistä paria vuotta, niin montako positiivista uutista muistatte Liigan osalta? Ei siis joukkueiden osalta, vaan nimenomaan hallituksen ja organisaation? Koitin pinnistellä mutta mieleen ei tullut yhtään. Johtuuko suomalaisesta mentaliteetista mutta mielessä on turvakaukalot, Nordlund, Puttosen kommentit, kurinpidon ja hallituksen välinen erimielisyys säännöistä julkisuudessa ja nyt tämä koko case KHL:n suhmurointi kulisseissa ja lehdissä "nimettöminä seurajohtajina". Unohtamatta tietenkin Loikkasta ja eeppistä tilastosekoilua.

On kyse sitten negatiivisesta kansasta tai mistä vaan, ei se Liigan johtaminen ihan putkeen ole mennyt jos ainoat mielikuvat useamman vuoden osalta ovat negatiivisia. Ja lisää tuntuu vain tulevan.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Liiga-tasolla on sovittu tällaisesta, niin onhan se vähän naurettavaa, mutta tosiasiassa monenkaan Liiga-jengin kannalta ei ole hyvä, jos pelaajia ravaa silloin tällöin ja varsinkin jos ne ovat Liiga-joukkueessa ratkaisuroolissa. Vähintäänkin lainojen kesto pitää olla erikseen sovittu, sillä ainakin K-Vantaalle taisi olla ongelmallista, kun koskaan ei tiennyt ketä pelaajia on seuraavassa ottelussa käytössä. Joissain tilanteissa Liiga-joukkueelle voi olla hyvä, että joku pelaaja hakee loukkaantumisen jälkeen tuntumaa muutaman pelin lainalla Liigassa, mutta lepovuorossa olevien pelaajien pelaaminen Liigassa ei ole pitkäjänteistä työtä tekevälle Liiga-joukkueelle eduksi. Keväällä kuitenkin pitää mennä omillaan ja siihen on vaikea valmistautua, jos osa pelaajista häipyy tammikuussa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän ihmettelen Jokerikannattajien värilaseja tässä Liiga vs Jokerit casessa. Jos HIFK olisi lähtenyt KHL:ään, siirtynyt käytännössä venäläisomistukseen ja Jokerit ollut perustamassa CHL:ää ja sijoittanut siihen merkittävän summan rahaa ja työtä yhdessä muiden liigajoukkueiden kanssa, yksikään täällä ei puhuisi suomalaisen jääkiekon edun vaativan sitä, että KHL-HIFK:n ylijäämäpelaajien tulisi pelata Jokereissa Jokerien omien junnujen tilalla siten kuin se parhaiten HIFK:ta palvelee. Viimeistään siinä vaiheessa kun HIFK:sta 49 prosenttia omistava Vladimir Vladirimovitsh avaisi sanaisen arkkunsa ja toteaisi, että Jokerienkin osaomistama CHL ja KHL ovat toistensa kilpailijoita ja näistä toinen tapetaan, täällä vaadittaisiin HIFK:n lakkauttamista Parsiisin rauhansopimuksen vastaisena liikkeenä.

Tossa sun tekstissä vedetään mun mielestä myös vähän mutkia suoriksi. Itse en ymmärrä mikä tarve Liigalla on kieltää seurojaan ottamasta pelaajia Jokereista lainalle. Kieltääkö Liiga seurojaan ottamasta myös muista KHL-joukkueista pelaajia lainaan? Kysehän ei ole siitä, että mun mielestä Jokereitten "ylijäämien" pitäisi päästä juurikin IFK:n riveihin lainalle tai että pitäisi suoraan olla joku taattu paikka Liigassa. Vaan enemmänkin siitä, että jos Liigaseuralla tulee tarve pelaajalle ja Jokereilla on pelaaja tarjota kyseiseen tarpeeseen, niin mikä hyöty Liigalle itselleen on sen estämisestä yhteisellä sopimuksella? Esimerkkinä voisin hyvin kuvitella Sportin tarvitsevan kauden aikana vahvistusta ja Jokereilla saattaa hyvinkin olla tarjolla vahvistuksia ilman, että takana olisi joku kaikenkattava farmisopimus. Tässä tilanteessa Liigan sopimuksen mukaisesti Sport jäisi nuolemaan näppejään ja joutuu mahdollisesti etsimään täyttä arpaa jostain ECHL:stä isommalla rahalla, kun ei saa ottaa Jokereista heidän tuntemaansa pelaajaa. Ketä kyseisen kaltainen sopimus palvelisi loppupeleissä?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Itse en ymmärrä mikä tarve Liigalla on kieltää seurojaan ottamasta pelaajia Jokereista lainalle.

Liiga on osakeyhtiö tehtävänään suojella ja edistää osakkeenomistajiensa etua. Jokerien nokkamies on avoimesti ilmoittanut Liigan ja sen seurojen osaomistaman CHL:n olevan KHL:n kilpailija, joista vain toinen jää henkiin. Lisäksi Liigalle Jokerit on ogelmallinen, koska se vie Liigalta ja seuroilta sponsoreita, mediahuomiota, katsojia ja alentaa Liigan bändiä. Jokerit on - yksinkertaisesti - kilpailevan liigan jäsen, jonka toimia Liigan ei sen omasta näkökulmasta tule edistää. Tietenkään tämä ei ole suomalaisen tai eurooppalaisen jääkiekon etu, mutta eihän SM-liiga ja Liiga tai Jokerien Harkimo ole sitä aiemminkaan ajatellut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suomen jääkiekkoilun tulevaisuudesta huolehtiminen kuuluu Suomen Jääkiekkoliitolle. Sen tehtävä on huolehtia eri liigojen ja sarjojen tasapainosta siten että tämä palvelee Suomen jääkiekkoa. Tässä tehtävässä liitto on epäonnistunut pahasti. Se on unohtanut Mestiksen kehittämisen ja sen puheenjohtaja suhmuroi Jokereiden KHL siirron Liigan seläntakana.

Kun tähän lisätään Harkimon vuosia jatkunut oppurtunistinen toiminta Liigassa, liigajoukkueiden kylmyys Jokereita kohtaan tulee tuskin kenellekään yllätyksenä. Jos mennään jatkuvasti suurin ja kaunein, muiden mielipiteet eivät kiinnosta -mentaliteetillä, paska iskee tuulettimeen loppuen lopuksi.

Jokereiden reservipelaajien pelaamattomuus ei vaikuta suomalaiseen jääkiekkoiluun mitenkään. Jokereiden huippujunioritoiminnan siirtyminen muiden pääkaupunkiseudun seurojen hoidettavaksi ei myöskään vaikuta mitenkään suomalaiseen jääkiekkoon. On ihan sama, minkä junioriorganisaation kautta huippujuniorit kiertävät KHL:ään.

Kurrilla on yksi huoli, Jokerit. Hän ei ole huolissaan suomalaisesta jääkiekosta vaan siitä, mistä hän löytää reservipelaajille peliaikaa. Tuskin Kurri edes miettii Jokerit-junioreita, koska sieltä löytyy hyvin harvoin KHL tason pelaajia. Hänen tehtävänään on KHL-joukkue Jokereiden menestys ja tulevaisuus.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Todennäköisesti 10/14 liigajoukkueista ottaisi mielellään Jokeripelaajia, ja vielä edullisesti, 3 kk:n sopimuksella. Eli käytännössä verorajaan asti. Sitten ulkomaanelävät joukkueeseen pariksi kuukaudeksi, kunnes 8 jengiä voisi myydä nuo (ulkomaanelävät) tammikuun tyhjennysmyynnissä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liiga on osakeyhtiö tehtävänään suojella ja edistää osakkeenomistajiensa etua. Jokerien nokkamies on avoimesti ilmoittanut Liigan ja sen seurojen osaomistaman CHL:n olevan KHL:n kilpailija, joista vain toinen jää henkiin. Lisäksi Liigalle Jokerit on ogelmallinen, koska se vie Liigalta ja seuroilta sponsoreita, mediahuomiota, katsojia ja alentaa Liigan bändiä. Jokerit on - yksinkertaisesti - kilpailevan liigan jäsen, jonka toimia Liigan ei sen omasta näkökulmasta tule edistää. Tietenkään tämä ei ole suomalaisen tai eurooppalaisen jääkiekon etu, mutta eihän SM-liiga ja Liiga tai Jokerien Harkimo ole sitä aiemminkaan ajatellut.

Jep, tämän kaiken ymmärrän hyvin ja ollaan samaa mieltä.

Sitä en kuitenkaan edelleenkään ymmärrä, miksi Liiga ampuu itseään jalkaan kieltämällä pelaajasiirrot (tässä tapauksessa lainat, joissa molemmat seurat voittaa) Liigaseurojen ja Jokereiden välillä. Onko esimerkiksi Sportin ja samalla Liigan etu, että Sport ei saisi vuokrata Jokereista tuntemaansa pelaajaa edulliseen hintaan, vaan joutuu sen sijasta hankkimaan jonkun arvan Tanskan kakkostasolta? Millä tavalla se palvelee Liigan ja osakeyhtiön etuja?

Kun myös KHL on se iso ja suuri paha kilpaileva sarja, niin miksi Liiga kieltäisi siirrot vain Jokereiden ja Liigaseurojen välillä, eikä kaikkien KHL-seurojen ja Liigaseurojen välillä? Ja toisaalta, kun KHL on se uhka CHL:lle, niin miksi CHL ylipäätään sitten halusin alunpitäen KHL-seurat mukaan sarjaan? Sehän kusahti siinä vaiheessa, kun Everi & co pääsi väliin sähläämään katkeruuttaan. Kaikessa tossa ristiriitojen viidakossa haiskahtaa nimenomaan Liigan puolelta jotakuinkin puhdas katkeruus Jokereita kohtaan ensi- ja toissijaisesti ja itse KHL:ää kohtaa vastaan kolmantena.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
http://http://www.hs.fi/urheilu/a1407031565339

Linkki Puttosen kommentteihin KHL:ään liittyen. Siinä nyt yksi esimerkki, kuinka Liigankin puolelta on oltu julkisuudessa, kun sellaista kyselit. Kitinäksi luokittelen myös ton seläntakana puhumisen ja hyssyttelyn, kun ne kaikki tuntuu kuitenkin vuotavan yhtä tai toista reittiä ulos. Kelpaako tähän esimerkiksi vaikka Everi & co:n kikkailut CHL:n suhteen, että saatiin Jokerit pidettyä pois siitä sarjasta sillä kustannuksella, että koko KHL vetäytyi siitä harjoituspeliturnauksesta.

Oletko itse sitä mieltä, että Liiga on ollut täysin hiljaa ja mitään toimia KHL:ää kohtaan ei ole tehty, eikä katkeruuden tunnelmaa ole voinut jotakuinkin käsin kosketella? Jokaisella on tietysti täysi oikeus olla omaa mieltä asioista.

En tiedä toimista, niitä epäilemättä on tehty. Liigaa seuraavana katsojana täytyy sanoa jopa, että toivottavasti on tehty - nimenomaan Liigan kiinnostavuuden tukemiseksi. CHL taasen ei nykymuodossaan nappaa ollenkaan ja itse toivon, että siitä joskus kehkeytyy aito mestarien liiga, jossa kiintiöpaikkoja ei ole perustajajäsenille (KalPa huutaa moi!) ja jossa myös KHL-joukkueet voisivat olla mukana.

Eli tekoja saakin olla, kyllä omaa pitää puolustaa. Nämä puheet ovat taasen sitten toinen juttu. Olisi molemmille leireille ihan hyvä jättää julkisuudessa jauhaminen tämän asian osalta ihan nolliin.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jokereiden reservipelaajien pelaamattomuus ei vaikuta suomalaiseen jääkiekkoiluun mitenkään. Jokereiden huippujunioritoiminnan siirtyminen muiden pääkaupunkiseudun seurojen hoidettavaksi ei myöskään vaikuta mitenkään suomalaiseen jääkiekkoon. On ihan sama, minkä junioriorganisaation kautta huippujuniorit kiertävät KHL:ään.


Pääkaupunkiseudulla on kolme seuraa joissa koulitaan käytännössä alueen parhaat pelaajat kasaan. Mikäli yhtä seuraa näistä kateuden vuoksi yritetään torpata niin aivan helvetin varmasti se vaikuttaa juniorituotantoon ja rajusti. Se on nimittäin ihan helvetin turha kuvitella, että nämä esiteinit/teinit vanhempineen muuttaisivat Poriin olettaen, että siellä olisi edes tarjota laadukasta juniorityötä. Jokereiden intressit ylläpitää omaa juniorityötä saattaa laskea ja täten ammattitaitoista valmennusta ja niiden tarjoamiseen tarvittavia resursseja on vähemmän tarjolla.

Lisäksi suomalaisen juniorituotannon kannalta on oleellista tarjota lahjakkaille junnuille peliaikaa. Nyt kateuspäissään se haluttaisiin kieltää ja tekosyyksi keksitään, että Jokerit ja tekisi vain itseään palvelevia yhteistyösopimuksia. Varmasti tehtäisiin määräaikaisia sopimuksia joille tulee olemaan kysyntää viimeistään joulukuussa. Asiasta ei ole päästy yhteisymmärrykseen liigan sisällä, koska tämä ei palvele kaikkien etuja. Sellaisia joukkueita korkeintaan jolla on paljon varantoja ja sekä varauksella myös Bluesia jolla on tämän hetkisen liigan laadukkain junioritarjonta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kurrilla on yksi huoli, Jokerit. Hän ei ole huolissaan suomalaisesta jääkiekosta vaan siitä, mistä hän löytää reservipelaajille peliaikaa. Tuskin Kurri edes miettii Jokerit-junioreita, koska sieltä löytyy hyvin harvoin KHL tason pelaajia. Hänen tehtävänään on KHL-joukkue Jokereiden menestys ja tulevaisuus.

Tämä on hyvä muistaa. Jos katsoo jotain Eetu Pöystiä, joka lähti vuosi sitten tähän aikaan kauteen Bluesin nelosketjun hyökkääjänä. Jäbä pelasikin ketjukaveriensa avittamana uransa parhaan kauden ja oli jo marraskuussa sopinut Bluesin kanssa 2 vuoden jatkosta. Paperia ei koskaan kirjoitettu, sillä Eetu sai sopimuksen KHL:ään. Tässä hankinnassa varmaan käytettiin ns. txt-tv-skouttausta ja nyt kun Pöysti on tippunut/tippumassa lähtökohtaisesti Jokerien aloituskokoonpanon ulkopuolelle, vituttaa se tietysti jokaista osapuolta; siinä missä tämä kausi olisi voinut olla eteenpäin pyrkivän, kehittyvän nuoren pelaajan läpimurtokausi liigassa, on se penkilläistumista KHL:ssä, kehityksen taantumista ja vuoden hukkaamista urasta. Tämä siis Pöystin kannalta pahimmassa skenaariossa.

Tämä taas ei ole Liigan vika, vaan pelaajan oma valinta. On Kurrin homma etsiä sille pelipaikka, luulisi niillä kuuluisilla "kontakteilla" löytyvän. Kyllähän maailmassa kiekkosarjoja riittää.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän ihmettelen Jokerikannattajien värilaseja tässä Liiga vs Jokerit casessa.

Ei ne sinun värilasisi ole yhtään sen ohuemmat, kuin kenenkään muunkaan. Olet itse maininnut tunnesiteestäsi HIFK:ta kohtaan, joten tämä selittää erilaisen suhtautumistavan. Se ei tee värilaseistasi ohuempia. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että et ota lukuun analyysissäsi sitä, millä tavalla Liiga on itse suhtautunut muihin sarjoihin, kuten Mestikseen. Liiga on ajan myötä suorastaan orjuuttanut alleen kokonaisen sarjan omaksi farmikseen. Jos verrataan esimerkiksi sitä, miten Ruotsissa on asioita hoidettu ja miten täällä, niin Liigan toiminta näyttäytyy aika räikeänä. Liigan ensisijainen tavoite on ollut taloudellinen hyöty, ei urheilullisuus tai suomalaisen jääkiekkoilun edistäminen. Tuota taloudellista hyötyä on tavoiteltu kaikin mahdollisin keinoin, jotka eivät kaikilta osin todellakaan nojaa esimerkiksi markkinatalouden sääntöihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös