Jokerien mediaketju

  • 2 137 142
  • 8 710

#99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hah. Jos läpyskässä on joukkueiden kohdalla blaa blaa....

Koitetaanpa uudelleen josko toverikin ymmärtäisi mitä ajoin viestillä takaa. Tuossa oli kaksi erillistä asiaa:

1) Jokereilta moka, jonka tausta pitää selvittää per heti
2) Mainostoimistoilla on oman kokemukseni perustueella niin heikko osaaminen, että tilaajan vastuulla on tarkastaa millaista tavaraa tuutista tulee. Alihankkijan päälle ei voi tässä tapauksessa tuota kaataa.

Sinällään molemmat kohdat kuuluvat oleellisesti Jokereiden mediaketjuun.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Outoa ettei tämä mainostoimistonörtti Prahaa googlettaessaan törmännyt tähän Prahan lippuun:

Praha – Wikipedia

(joka jollakin tapaa tutunnäköinen, btw)

No, tuo mainostoimisto mokasi on varmaan sitten se virallinen meriselitys. Outo sattuma, mutta sellaisihan sattuu.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mutta ongelma onkin voinut olla siinä että kyseinen mainostoimistonörtti ei ole tiennyt että Donbassilla tai Donetskilla on mitään tekemistä Ukrainan kanssa, en minäkään välttämättä tietäisi ilman jääkiekon seuraamista. (Väitän että yli puolet suomalaisista ei osaa yhdistää Donetskia Ukrainaan vieläkään.)

Kuvitellaanpa, että olen nörtti, joka ei tiedä maantiedosta yhtään mitään ja kirjoitan googleen "Donetsk" ja avaan sopivan kohdille osuvan linkin eli minun tapauksessa ensimmäinen haku ohjaa wikipedian sivulle Donetskista - jossa lukee seuraavaa:

"Donetsk (ukr. Донецьк, ven. Донецк) on teollisuuskaupunki itäisessä Ukrainassa, Donetskin altaaksi kutsutulla geologisella alueella, Asovanmereen laskevan Kalmiusjoen rannalla...".

Tekstissä hetimmiten alussa mainitaan kyseessä olevan teollisuuskaupungin itäisessä Ukrainassa, joten en oikein osta selitystä siitä, että googlettamisenkaan jälkeen ei olisi tietoa siitä, että missä se Donetsk sijaitsee.

Ja tämän jälkeen ei muuta kuin hakemaan tietoja Ukrainasta ja etsimään sitä Ukrainan lippua eikä poimita mukaan esim. wikipiedian artikkelissa kuvattua Donetskin lippua ja vaakunaa (tosin jokeri-läpyskässä esiintyi vain lippu). Ja kun haetaan googlella sitä Ukrainaa niin haun tuloksena saadaan myös valtion lippu, jonka etsimiseen nörtiltä ei luulisi menevän puoltakaan minuuttia.

Ja vaikka virhe olisikin mainostoimiston, luulisi myös tilaajalla olevan vastuunsa tietojen tarkistamisesta, mutta ilmeisesti konttorilla joku on "ryssinyt" tämänkin homman...

vlad.
 

Jeffrey

Jäsen
Hah. Jos läpyskässä on joukkueiden kohdalla maan lippu, niin ei ole mitenkään mahdollista, että joukkoon lipsahtaisi vahingossa jonkun Donetskin kunnan lippu. Miten sattuikaan. Kuka suunnilleen Donetskin ulkopuolella tietää, että niillä edes on joku kunnan lippu olemassa. Löytyy varmaan joka mainostoimiston kuvapankista tuo.

Jos olisit mainostoimiston 25-v hipsteritytsy, etkä olisi päivääkään seurannut urheilua. Etkä olisi kuullukkaan Shaktarista tai Donbassista, niin mistä edes osaisit yhdistää Donetskin Ukrainaan? Kuten jo täälläkin todettu jopa Google ja Wikipedia antaa ensimmäiseksi juuri tuon samaisen lipun, kun kirjoittaa hakusanaksi Donetsk. Menee mielestäni mahdolliseen virhekategoriaan oikein heittämällä!

Lopeta flametus täällä ja painu sinne gaardeniin!

Tekstissä hetimmiten alussa mainitaan kyseessä olevan teollisuuskaupungin itäisessä Ukrainassa, joten en oikein osta selitystä siitä, että googlettamisenkaan jälkeen ei olisi tietoa siitä, että missä se Donetsk sijaitsee.

Toinen mahdollisuus on se, että on avattu se samainen Wikipedian sivu, ja katsottu heti ensisilmäyksellä, "hei tossa on se lippu", copypaste ja homma on valmis.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hmm, mä ihmettelen, miten Jokerien markkinointi hyötyisi tässä poliittisessa tilanteesta tälläisen kohun aiheuttamisesta, Jokeri fanien (+muiden) karvat nousee pystyyn tällä menolla ja saadaan paskaa julkisuutta. Tai miten Jokerien omistajat hyötyisi, vaikka kuinka olisivat tätä mieltä, niin eikös tätä kuitenkin yritetty saada koko Suomen KHL tiimiksi, ei pelkästään venäläisten patrioottien semmoiseksi.
Se on tietysti eriasia, jos kyseisen joukkueen johtotaso vaatimalla vaatii, että tätä lippua käytetään, niin silloin sen varmaan voisi sanoa, eikä syytellä mainostoimistoa.
Mä oon kyllä enemmän hämmästynyt, että voi olla niin tyhmä ihminen, että ei tajua Prahan olevan Tsekeissä...
 

Hanjohan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Jotenkin vaikea uskoa, että tuo lipputempaus olisi johtoportaan harkitusti suunnittelema. Luulisi olevan ihan hyvin tiedossa, että huomattava osa potentiaalisesta katsojakunnasta on KHL:een siirtymisen ja erityisesti Ukrainan tilanteen myötä jo valmiiksi varpaillaan. Jos sitä pääomaa on jokuset miljardit saatu vuosien saatossa kaavittua kasaan, niin varmaankin pelisilmä ja älykkyysosamäärä riittävät sen ymmärtämiseen, että tämän tyyppisellä tökeröllä leijumisella kustaisiin pelkästään omiin muroihin ilman minkäänlaista positiivista vaikutusta.

Oli miten oli, ainoa oikea tapa toimia on virheen myöntäminen ja korjaaminen. Jossain kohtaa tässä prosessissa meni joka tapauksessa komeasti päin seiniä.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Oli miten oli, ainoa oikea tapa toimia on virheen myöntäminen ja korjaaminen. Jossain kohtaa tässä prosessissa meni joka tapauksessa komeasti päin seiniä.

Tämä. Nolo mutta varsin pieni virhe, joka on helposti korjattavissa tulemalla asian kanssa esiin - mieluiten jo tänään Locker Room Salessa. Nöyrä anteeksipyyntö ja homma sillä selvä. Seuraavalla kerralla hieman enemmän huolellisuutta ja tarkkuutta peliin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jokerien mainostoimisto on W. Steinmann. Jokainen voi olla yhteydessä firmaan ja kysyä, että tekö mokasitte. Kyseessä ei ole mikään yhden miehen nyrkkipulju vaan ihan oikea toimisto, jonka käsialaa on mm. Jokerien mainoslause "minä, me , jokerit". Omaan korvaan kuulostaa todella erikoiselta, että mainostoimisto tekisi edes tuota Praha-lippuvirhettä, enkä ihmettelisi jos Jokereiden "markkinointiosasto" olisi itse kyhäillyt tuon liifletin.

Olkaa yhteydessä ja kysykää:
Mainostoimisto - Advertising Agency - W.Steinmann - Helsinki, Finland


Mitä tulee hyötyyn, niin eihän Jokerit tämän tahallisuudesta mitään hyötyisikään. Propagandan tarkoitus onkin vaikuttaa mielipiteisiin ja tässä tapauksessa - MIKÄLI kyseessä olisi tietoinen teko - tarkoitus olisi tietysti luoda ihmisille pikkuhiljaa kuvaa itä-Ukrainasta ikäänkuin erillisenä osana emomaata. Oma lippu ja kaikkea. Ilkeämielinen voisi sanoa, että samalla tavalla KHL:n tarkoitus on luoda tietynlaista mielikuvaa Venäjästä, mutta ei lähdetä nyt sille linjalle.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo kotiin toimitettu lehtinen ei kyllä lunastanut odotuksiani, joita kirjoitin "kausiennakosta". Lippujuttu ei mene läpi ja siihen pitäisi Jokerien ottaa kantaa! Ukraina on tunnustettu valtio ja Donetsk sijaitsee Ukrainassa. Nyt toimiston tulisi oikoa tuo lippusähläys pikimmiten. Todella epäilyksiä herättävä juttu ja olisikin näin ollen ollut parempi, kun koko lehtinen olisi jäänyt tulematta.

Joku vähemmän urheilua ja maantietoa seuraava saattoi lisäksi luulla Levin kotimaaksi Venäjää. Lehtisessähän oli vaan joukkueen logo ja nimi "Lev Prague". Joku perussuomalainen ei välttämättä edes yhdistä tuota Lev Pragueta Tsekkiin ja Prahaan, etenkin kun alla oli Venäjän lippu.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Olisihan tuo mokanakin melkoinen, jos sivun otsikko tosiaan on ollut "Tulevat rakkaat vastustajat". Todella rakkaita ovat, kun ei edes ole viitsitty ottaa kunnolla selvää maiden lipuista, jos ne ei jostain syystä etukäteen ole tiedossa. Eikä tarkastettu asiaa myöhemmin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kait tähän voi sanoa mitään muuta kuin valtiomiesmaisesti "Vitun tunarit".

Sinne Jokerien johtoon voisi viestittää, että peruskoulun maantiedon tunneilla lienee tilaa kun hyvin maksaa. Jos perkele mitään selvitystä ei tule niin onnea matkaan.

En kirjoita enempää, kiehuu liikaa.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Nyt äkkiä niitä julkistuksia, jotta mielensäpahoittajat saavat muuta itkettävää. Tie helvettiin on kivetetty hyvillä aikomuksilla ja tämä osoittaa sen paremmin kuin hyvin. Mitään virallista ohjelmaa ei ole vielä julkaistu ja tässä on haluttu antaa edes jotain infoa. Mutta ei, sokeat yle/hs:n lukijat toitottavat natopropagandaa pää märkänä jopa jatkoajan keskustelupalstalla. Oikeasti, come on!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sattuuhan näitä. Jonkun kouluammunnan yhteydessä Virossa Postimees julkaisi Suomen vanhan kartan jutun yhteydessä ja esimerkiksi Tallink Silja julkaisee satunnaisesti virheellistä matskua. Aika inhimillinen virhe mielestäni, varsinkin kun kolmas osapuoli on teettänyt matskun: tietämätön vie wikipediasta lipun ja asiakas vain silmäilee lopputuloksen läpi ennen painatusta.

Jos tätä alkaa sillä partaveitsellä silpomaan, niin mielestäni painovirhe ja inhimillinen erehdys ovat ainoita vaihtoehtoja. Putinin hallinto harrastaa propagandaa Jokerien Ö-luokan mainoksessa? Donetsk hakee turvaa Helsingistä tällä kikalla? Vaikea nähdä tuota minään propagandaviritelmänä, sen verran amatöörimäiseltä tämä homma kuitenkin vaikuttaa.

Toki virhe sattui äärimmäiseen pahaan paikkaan ja pahalla tavalla. Laadunhallinta petti juuri sillä hetkellä ja sillä tavalla, että asian tiimoilta olisi pitänyt jo tulla esille ja hoitaa viestintä kunniakkaasti. Viestintävirheisiin ei yksinkertaisesti pitäisi olla tässä vaiheessa varaa, sen verran mielenkiintoisia aikoja eletään niin Jokerien, KHL:n, Ukrainan kuin Donetskinkin osalta.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt äkkiä niitä julkistuksia, jotta mielensäpahoittajat saavat muuta itkettävää. Tie helvettiin on kivetetty hyvillä aikomuksilla ja tämä osoittaa sen paremmin kuin hyvin. Mitään virallista ohjelmaa ei ole vielä julkaistu ja tässä on haluttu antaa edes jotain infoa. Mutta ei, sokeat yle/hs:n lukijat toitottavat natopropagandaa pää märkänä jopa jatkoajan keskustelupalstalla. Oikeasti, come on!

Eikö sinusta ole yhtään outoa, että julkaistaan lehtinen, jossa ukrainalaisen joukkueen kohdalla sattuu olemaan kaupungin lippu valtion lipun sijasta? Muiden joukkueiden kohdalla on omien maiden liput (pl. Lev), mutta juuri Ukrainan lippua ei tuosta löydy. Minusta tuo on pahemman luokan möhläys. Ja todella toivon kyseessä olevan pelkän möhläyksen.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Olipa tuo lippu-sekoilu sitten vanhinko tai "vahinko", niin eihän tuossa tarvitsisi nyt kuin pistää Jokerit.com:iin lyhyt oikaisu/pahoittelu asiasta ja asia saisi jonkunlaisen pisteen. Jos asia jää avoimeksi, niin silloin tässä on jotain todella mätää.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Eikö sinusta ole yhtään outoa, että julkaistaan lehtinen, jossa ukrainalaisen joukkueen kohdalla sattuu olemaan kaupungin lippu valtion lipun sijasta? Muiden joukkueiden kohdalla on omien maiden liput (pl. Lev), mutta juuri Ukrainan lippua ei tuosta löydy. Minusta tuo on pahemman luokan möhläys. Ja todella toivon kyseessä olevan pelkän möhläyksen.

Se on täysin ymmärrettävä kannanotto venäläisiltä omistajilta, jotka ovat jenkkien ja EU:n pakotelistalla. Mutta tarvitseeko siitä nostaa meteliä vesilasissa? Koko Ukrainan tilanne on täysin auki ja amerikkalainen demokratia on asia erikseen. Jos jostain ihmistek pitäisi nostaa meteli on tämä "salainen" isäntämaasopimus, joka antaa Natolle oikeuden tuoda joukkoja jne itsenäiseen Suomeen.

Ei tuoda politiikkaa jääkiekkokeskusteluihin jookosta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jokerien mainostoimisto on W. Steinmann. Jokainen voi olla yhteydessä firmaan ja kysyä, että tekö mokasitte. Kyseessä ei ole mikään yhden miehen nyrkkipulju vaan ihan oikea toimisto, jonka käsialaa on mm. Jokerien mainoslause "minä, me , jokerit". Omaan korvaan kuulostaa todella erikoiselta, että mainostoimisto tekisi edes tuota Praha-lippuvirhettä, enkä ihmettelisi jos Jokereiden "markkinointiosasto" olisi itse kyhäillyt tuon liifletin.

Laitoin sähköpostia kyseiseen mainostoimistoon, ja sain asiallisen vastauksen - jotan en tietenkään kopioi tänne, mutta sanotaan nyt sen verran, että mainostoimiston edustajan mukaan moka on yksin heidän. Tulevat sitten julkisuuteen jos ovat tullakseen asian tiimoilta.

vlad.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Eli voinemme lopettaa salaliittoteorioiden jauhamisen jo pikkuhiljaa? Kiitos vladille selvitystyöstä.

Kyllä tämä riittää varmasti selvitykseksi kaikille Jatkoaikaa lukeville, mutta myös Jokereiden sivuilla olisi hyvä mainita asiasta ettei jää kenenkään mieltä vaivaamaan.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos vlad! Tämä asia lienee selvä, sitä voin toki pahoitella, että oma liipasimeni Jokerien johtoa kohtaan taitaa olla liian herkällä. Anteeksi siitä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä tämä riittää varmasti selvitykseksi kaikille Jatkoaikaa lukeville, mutta myös Jokereiden sivuilla olisi hyvä mainita asiasta ettei jää kenenkään mieltä vaivaamaan.

No tuskin tämä monillekaan riittää. Isometsä otti aluksi täysin vastuun doping- kärystään, eli asian tutkiminen olisi voitu lopettaa siihen? Noin yleisemminkin jonkun syntipukin ilmoittautuminen ei läheskään aina tarkoita yhtään mitään. Ja tämä ihan tähän "lippugate- tapaukseen kantaa ottamatta. Minusta oikeasti tuntuu, ettei Jokereilla olisi halua tällaiseen propagandaan osallistua, mutta onhan tuo aika jännä juttu, että juuri tuohon kohtaan lipsahti mukaan ihan useimmille tuntematon lippu.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minusta oikeasti tuntuu, ettei Jokereilla olisi halua tällaiseen propagandaan osallistua, mutta onhan tuo aika jännä juttu, että juuri tuohon kohtaan lipsahti mukaan ihan useimmille tuntematon lippu.

No olihan sielä väärä lippu myös Prahan joukkueen alla, joka näyttää monelta unohtuvan täysin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Eli voinemme lopettaa salaliittoteorioiden jauhamisen jo pikkuhiljaa? Kiitos vladille selvitystyöstä.

Omasta puolesta lopetan lippu-gaten ympärillä pyörimisen jollei jotain olennaisella tapaa uutta ja poikkeavaa tule julkisuuteen.

Tietty tähän voisi ilkeämielisesti ajatella, että teko olikin harkittu ja näin nostettiin hetkeksi Jokerit kiekkokeskustelun etusivulle, mutta onko kaikki julkisuus sittenkään hyvästä?

vlad.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
No tuskin tämä monillekaan riittää. Isometsä otti aluksi täysin vastuun doping- kärystään, eli asian tutkiminen olisi voitu lopettaa siihen?

Vertaatko tosissasi Jokerien pieneen mainosläpyskään eksynyttä painovirhettä tuohon? Joko miellät Jokerit aivan helvetin suureksi asiaksi tai mittasuhteet ovat pahasti hakusessa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
No tuskin tämä monillekaan riittää.

Tottakai tästä jää joka tapauksessa vähän ihmeellinen maku, sen verran vakava paikka on tällä hetkellä Ukrainassa. Mutta kyllä jonkunlainen julkinen ulostulo parantaisi kuitenkin tilannetta huomattavasti. Jos asiaa ei oikaista missään virallisesti niin jään kyllä ihmettelemään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös