Tämän vuoksi onkin hämmentävää, miten hän ammattitoimittajana kehtaa kirjoittaa tämänlaisia syytöksiä omalla nimellään. Kas kun ei tee Iltalehteen shokkiotsikkoa asiasta. Aiemman omistusjärjestelynkin nimittäminen rahanpesuksi on outoa, koska yleensä pestävästä rahasta halutaan jotain takasin. Jopa venäläisellä mittapuulla se olisi tyhmää rahanpesua, että laitetaan 14 miljoonaa pesukoneeseen, josta ei tule pennin jeniä takaisin.
Seuraava yleisellä tasolla. On oleellista ymmärtää, että alla oleva ei käsittele Jokereita.
Tappiollisuus ei takaa sitä, etteikö rahanpesua ole, koska raha voi olla rikollista jo ennen tappiollista toimintaa. Kuvitteellinen 10 miljardin potti voidaan jakaa 15 maahan ja 50 sijoitukseen, joista osa on tappiollisia ja osa ei. Jos lopulta tulee esimerkiksi 8.5 miljardia puhdasta rahaa ulos vaikeissa olosuhteissa, rahanpesu on onnistunut. Ihan lähellä, Danske Bankin Viron konttorissa, pestiin joidenkin arvioiden mukaan 200 miljardia. Nordean Suomenkin konttorin toimia vaadittiin tutkintaan, koska sinne olisi siirretty rikoksella hankittuja venäläisiä rahoja kaiketi kymmenien miljoonien edestä. Ne olivat sadoilla tileillä. Kyse oli siis siitä, että siirrettyjen rahojen alkuperästä esitettiin epäilys, jonka mukaan ne ovat rikoksilla hankittua rahaa.
***
Huttusen kirjoituksesta voisi vielä sanoa, että Jokerien nykyinen rahoitus on hyvin suurella todennäköisyydellä läpinäkyvää.
Viimeksi muokattu: