Jokereiden peliesitykset kaudella 2013-14

  • 359 947
  • 1 127

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Tuosta Irvingin torjunta%sta rankkareilla (ja läpiajoissa) olisi hyvin mielenkiintoista nähdä jotain statistiikkaa. Epäilen vahvasti että Lelandin lukemat olisivat vähintään keskitasoa Liigavahtien vertailussa.
En tiedä Irvingin statistiikoista, mutta eilen ainakin rankkuja torjui Viikman. Voi olla, ettet nyt tarkoittanutkaan tätä Ässä-matsia, mutta tulihan tämä nyt kuitenkin sanottua.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
pe Blues (k)
ti Lukko (v)
pe Kärpät (k)
la Kärpät (v)

Noita kolmea jengiä vastaan Jokerit on tällä kaudella pelannut yhteensä kymmenen ottelua, saaliina on ollut neljä pistettä eikä yhtään voittoa varsinaisella peliajalla. Vertailun vuoksi kaikkia muita jengejä vastaan Jokerit on tällä kaudella pelannut 30 ottelua ja napannut 57 pistettä (1,9 per peli).

Jos toiveita playoff-menestyksestä halutaan elätellä, niin noita joukkueita vastaan olisi hyvä oppia pelaamaan.

Kaksi voittoa seuraavasta neljästä pelistä olisi ihan kelpo suoritus, kolmeen olisin erittäin tyytyväinen. Neljästä ei edes uskalla unelmoida.
 

faro

Jäsen
pe Blues (k)
ti Lukko (v)
pe Kärpät (k)
la Kärpät (v)

Sekä Lukko että Blues vielä kamppailevat samoista sijoista meidän kanssa joten otteluiden merkitys vain kasvaa. Lukkoa ja Bluesia vastaan olisi myös ihan kiva saada maalihanat auki. En nyt muista, mutta sanoisin että noita kahta joukkuetta vastaan ei tällä kaudella olla tehty pelitilanne maaleja keskiarvoltaan kuin yksi per ottelu jos edes sitäkään. Saa toki korjata jos olen väärässä. Todella tärkeitä otteluita ja pisteitä mikäli mielitään kuuden joukkoon ja sitä kautta suoraan playoff paikkaan. Seitsemän pistettä noista olisi ihan mukava yllätys, toki saa ottaa enemmänkin.
 
Viimeksi muokattu:

Gemondo

Jäsen
En tiedä Irvingin statistiikoista, mutta eilen ainakin rankkuja torjui Viikman. Voi olla, ettet nyt tarkoittanutkaan tätä Ässä-matsia, mutta tulihan tämä nyt kuitenkin sanottua.

Tarkoitin sitä että olisi mielenkiintoista nähdä jonkinsortin statistiikkaa siitä miten Irving on todellisuudessa suoriutunut rankkareissa ja läpiajoissa koska en ihan osta väitettä siitä että hän ihan surkea niissä on, eikä saa kiinni rantapalloakaan.
Wiikmanin kokeileminen rankkareissa oli kuitenkin minun mielestäni hyvä veto, vaikka takkiin tulikin taas.

pe Blues (k)
ti Lukko (v)
pe Kärpät (k)
la Kärpät (v)

Noita kolmea jengiä vastaan Jokerit on tällä kaudella pelannut yhteensä kymmenen ottelua, saaliina on ollut neljä pistettä eikä yhtään voittoa varsinaisella peliajalla...
...Jos toiveita playoff-menestyksestä halutaan elätellä, niin noita joukkueita vastaan olisi hyvä oppia pelaamaan...

Ja noita kolmea joukkuetta yhdistää taktisesti varsin pätevä koutsi, joka on todistanut kykynsä myös playoffeissa. Jokereiden peli varsinkin Lämsän aikana oli äärettömän ennalta-arvattavaa ja itseänsä toistavaa, ei tarvinnut olla varsinaisesti mikään valmenjavelho keksiäkseen lääkkeet Jokereiden pelin pysäyttämiseksi. Asia jota ihmettelen, on se että Rautakorven ja Summasen joukkueita vastaan on pärjätty niinkin hyvin.

Playoffeissa valmentajan taktinen osaaminen korostuu vielä enemmän, koska pitkässä sarjassa vastustajan peliä lukemalla ja opiskelemalla on mahdollista kaataa koviakin joukkueita heikommallakin materiaalilla, mikäli vain oikea taktiikka löytyy. Dufva & Lukko antoivat tästä hyvän esimerkin viime keväänä.

Westerlundin apu pleijareissa olisi Jokereille todella tärkeää, myös kevät 2011 on hyvä muistaa, Erkan Jokerit kun oli melko lähellä pudottaa materiaaliltaan huomattavasti kovemman Hifkin puolivälierissä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Palataan paremmalla ajalla mutta kyllä pelitavan ja sen noudattamisen suhteen on vielä paljon töitä tarjolla. Pelitapamielessä Blues oli selvästi parempi, mutta onneksi Jokereilla oli Teräväinen ja Irving (vaikka helppo menikin). Täytää yrittää katsoa kokonaan ottelut Lukkoa ja 2 x Kärppiä vastaan jotta voi analysoida tarkemmin Valtosen pelitapaa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jokereilla on todennäköisesti tällä hetkellä kova treenijakso meneillään. Muuta selitystä en keksi sille, että pelaamisen taso laski nyt sekä tiistaina ottelun edetessä selvästi.

Hyvä puolustustaistelu ja kasvojenpesu tiistain pohjanoteerauksen jälkeen. Ylivoima näytti toimivalta.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereilla on todennäköisesti tällä hetkellä kova treenijakso meneillään. Muuta selitystä en keksi sille, että pelaamisen taso laski nyt sekä tiistaina ottelun edetessä selvästi.

Hyvä puolustustaistelu ja kasvojenpesu tiistain pohjanoteerauksen jälkeen. Ylivoima näytti toimivalta.

Samaa olen miettinyt, kun pakka tuntuu hajoavan ja liike ei oikein riitä.

Hyvän ylivoiman vastapainona alivoima oli syvältä ja poikittain.
Aloituksia hävittiin aivan solkenaan. Painetta ei annettu joukkueena vaan yksittäiset pelaajat ryntäilivät vastustajan kimppuun, kiekolliset ratkaisut olivat perseestä(Hännikäinen) ja päästettiin kolmella ensimmäisellä ylivoimalla kaksi! maalia. Ei voi hyväksyä saati ymmärtää miten noin hyvällä pakistolla ja alivoimaan suorastaan rakennetulla hyökkääjistöllä voi pelata noin surkeaa alivoimaa.
 

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Teuvo otti jengin kyytiin. Onhan tota dominoivaa Teukkaa kaivattu jo täällä liigassakin. Toivottavasti on tullut jäädäkseen eikä toi itseluottamus karkaa mihinkään. Teräväisen ohella tai ehkä jopa suuremmassa roolissa tänään oli Irving, joka otti kiinni kahesta neljään varmaa maalia.

Kysymysmerkkejä kuitenkin riittää. Itseä ihmetytti tänään peluutettu koostumus ykkösylivoimassa, joka oli Teräväinen-Hahl-Lahti-Nagy-Karalahti. Vaikka tekivätkin yhden ihan komean kaapin, niin lähtisin tekemään muutoksia. Eihän se ylivoima ole muutenkaan toiminut kovin kummosesti tällä kaudella, niin en nää syytä miks ei tehtäis vähän säätöä. Oma vastaava olis tällä hetkellä Teräväinen-Hardt-Walter-Moses-Karalahti. Walteriin pitäis keskittää aika paljon huomiota tällä hetkellä, jotta mies saataisiin omalle mukavuusalueelle. Tasollaan pelatessa miehen pitäis kuitenkin kaiken järjen mukaan olla yks liigan parhaita hyökkääjiä. Muutamat kuviot reeneissä ja ylivoimaan, niin eiköhän se siitä lähe rullaamaan. Sama Mosesin kanssa, joka on juuri tullut takaisin ja jonka potentiaali kaikilla on jo tiedossa. Sitä pitää pystyä hyödyntämään. Hardt maalin eteen lapioimaan kiekkoja sisään, koska on ollut hyvässä lyönnissä lähiakoina ja noushan mies just joukkueen sisäisen pörssin kärkeen. Sen lisäks tässä meikäläisen viritelmässä kätisyydet natsais paremmin, kun Teuvo tykkää heittää lätyn poikkikentän. Tänään sitä lättyä otti vastaan Nagy - tuloksena epämääräinen näpräily rykällä.

Nyt kun ollut trendinä pistää terveitä, normaalisti vakikokoonpanon jätkiä filaan niin ottaisin esiin Kousan ja A.Tyrväisen. Kousa oli tänään Alkion mukaan kahden erän jälkeen jääajassa koko kentän ykkönen, jos en ihan väärin muista niin tais kellottaa jo yli 18 min siinä vaiheessa. Mun mielestä ihan helkkarin hyvä liike Tomekilta antaa miehelle luottoa. Kun noin saatanan kallis pelaaja on vaellellut koko kauden ihan yössä, niin pitää ottaa vähän radikaalimmat keinot käyttöön. Tänään tuloksena oli suht vaisu esitys. Ihme höntyilyä ja huolimattomuutta, josta tuloksena oli esimerkiks yks erittäin surkeesti pelattu tilanne, josta mies lähti boksiin. Blegi meinas kiittää ja löydä pelin kahteen kahteen, mutta jäi tällä kertaa tekemättä kiitos Irvingin. Jos ei esitykset noin huimasta peliajasta huolimatta lähe nousuun, niin mulla ei oo mitään sitä vastaan jos laitettais vetään poppareita pariks matsiks. Antti Tyrväisellä ollu loukkaantumisia, mutta on silti Kousan ohella toinen kauden epäonnistuneimmista hankinnoista. Niissä peleissä mitä oon nähnyt, niin ei oo saanu yhtikäs mitään aikaseks. Tänään huomasin miehen kunnolla oikeestaan ekaa kertaa pelissä, kun heitti kiekon katsomoon. Kakkosen aikana Blyysi kavens ja pääs peliin mukaan. Ei taklauksia, ei mitään. En tiedä mitä tän herran kans kuuluis tehdä. Antaa aikaa vai täh? Turhake tällä hetkellä...
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jos Virta tai kuka ikinä Jokereiden AV pelaamisesta päättääkään sattuu tätä palstaa lukemaan niin HAISTA PITKÄ PASKA! En oo kyllä noin huonoa AV:ta monella jengillä vuosien saatossa nähnyt. Siis mikä helvetti tossa on ideana, että valutaan 4:lla miehellä oman veskan syliin ja annetaan kaverin laukoa hyvästä sektorista niin kauan kunnes verkoissa kolisee? Mitään syöttöjä ei yritetäkään katkaista vaan kaverin annetaan tarvittaessa pyörittää koko 2 minuutin ylivoima rauhassa.

Muutenkin Jokereiden pelaaminen on tällä hetkellä sellaista antijääkiekkoa ettei paremmasta väliä. Lindbohm mm. taisi heittää tänään kiekon useammin täysillä ränniin kuin Jokerit sai laukauksia Blues-veskarille. Minkäänlaista sentteriäpeliä ei vieläkään ole otettu käyttöön vaan samaa helvetin ristikulmaan viskomista kuin aikasemminkin.

Miten voidaan pelata KOTONA tällaista kiekkoa missä ollaan ihan vastaantulijoita kiekollisesti? Jossain vieraissa nyt vielä voi ymmärtää, että pelataan vähän varmistavammin, mutta eihän nyt herranjumala perjantai-illan kotipeliin voida tulla heittämään kiekkoa kulmaan reilu kaksi erää. Masentaa.

Ja vielä viimoisena haluaisin kuulla joltain oikealta asiantuntijalta, että jos sulla on YV:ssä 4-5 leftin kaveria ja ehkä yks right niin miksi ylivoimaa pyöritetään silti oikealla p-pisteellä? Eikö sitä pelintekijää kannattaisi laittaa sinne vasemmalle puolelle jolloin voisi parhaassa tapauksessa olla se 4 kätisyyttä auki vetopaikoilla. Nyt siellä on hyvällä säkällä se yksi right viivassa kuka voi laukoa suoraan syötöstä. Tästä ois oikeesti kiva kuulla kommenttia vaikka joltain jääkiekkoa valmentaneelta, joka voisi hiukan avata asiaa. Kiitos.

PS. Ymmärrän sen, että sille pelintekijälle on luonnollisempaa pyörittää sitä peliä leftinä oikealta, koska näkee sen kentän vähän paremmin. Mutta riittääkö se kompensoimaan sitä ettei ole vaarallisia syöttösuuntia yhtään?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Virta tai kuka ikinä Jokereiden AV pelaamisesta päättääkään sattuu tätä palstaa lukemaan niin HAISTA PITKÄ PASKA! En oo kyllä noin huonoa AV:ta monella jengillä vuosien saatossa nähnyt. Siis mikä helvetti tossa on ideana, että valutaan 4:lla miehellä oman veskan syliin ja annetaan kaverin laukoa hyvästä sektorista niin kauan kunnes verkoissa kolisee? Mitään syöttöjä ei yritetäkään katkaista vaan kaverin annetaan tarvittaessa pyörittää koko 2 minuutin ylivoima rauhassa.
Tähän riittäisi hyvin sana Amen. Koko kauden on verenpaine noussut aina, kun Jokerit pelaa alivoimaa. Olen täysin samaa mieltä siitä, että huonommin ja passiivisemmin tuota ei voi pelata.

Jokereilla on paljon pelaajia, jotka pitäisi olla hyviä alivoimalla, mutta valitulla pelitavalla homma kusee täysin. Onkohan valmennuksella mitkään kellot soineet, kun tällä tärkeällä osa-alueella ollaan liigan pohjilla hyvistä pelaajista ja Irwingistä huolimatta ? Ja nyt on jo pelattu sen verran paljon, että mikään sattuma onnettomat tilastot eivät ole.

Tässähän kiehuu jo pelkästään siitä, kun ajattelee Jokerien alivoimaa, perkele. Vastustajan on takuulla kuin katettu juhlapöytä pelata Jokerien av:ta vastaan. Painetta ei anneta ikinä eli kiekon voi rauhassa ottaa haltuun ja laittaa homman pyörimään. Sen jälkeenkin on kivaa kun kaarelle asti saa aina kävellä niin, että kukaan ei takuulla häiritse.

Perkele.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Parempi peli tää oli Jokereilta, kuin tiistain Saipa-peli. Tosin lähinnä Teuvon ja yleisesti hieman paremman liikkeen takia. Sekasta touhua ja poukkoilevaa höntyilyä toi on edelleen, mutta onneksi tänään oli sentään vähän enemmän henkilökohtaista taitoa kentällä Teuvon muodossa.

Kokonaisuus kyllä todella hakusessa tällä hetkellä ja on Tomekilla iso savotta edessään, jos tosta haluu vielä saada kehitettyä toimivan pelisysteemin. Taidolla ja suht kovalla rosterillahan Jokerit kyllä tulee pisteitä ottamaan säännöllisesti joka tapauksessa, mut playoffeissa pelkästään sillä ei kovin pitkälle lento kanna.

Moses muuten tänään syvissä vesissä. Ei saanut juuri mitään aikaan kentällä päätöntä pörräystä lukuunottamatta. Kyllä se sieltä kuitenki vielä tulee.

Walterilta pientä parannusta. Pelisilmää ja syöttötaitoa kyllä löytyy, mut ei vieläkään ole oikein kuvioissa sisällä. Toivotavasti saa jatkaa Nagyn ja Lahden kanssa. Toi paikka on kuin tehty sille ja uskon parantavan selkeästi jos nyt saa yhteistä aikaa enemmän samojen kavereiden kanssa.

Irvingistä ei paljoa uutta sanottavaa. Teuvon lisäksi suurin syy 3 pisteeseen. Mv-osasto on meillä todellakin kunnossa!
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereilla on paljon pelaajia, jotka pitäisi olla hyviä alivoimalla, mutta valitulla pelitavalla homma kusee täysin. Onkohan valmennuksella mitkään kellot soineet, kun tällä tärkeällä osa-alueella ollaan liigan pohjilla hyvistä pelaajista ja Irwingistä huolimatta ? Ja nyt on jo pelattu sen verran paljon, että mikään sattuma onnettomat tilastot eivät ole.

Joskus tullut mietittyä sitä valmentajien aivoriihiä yv/av-treenien jälkeen. Meidän alkukauden sysipaska yv harjoittelee sysipaskaa av:ta vastaan ja yv ei nyt maalia tee vaikka vastustaja pelaisi alivoimalla ilman maalivahtia, niin siinä on sit tehty hieno johtopäätös kuinka hyvä meidän alivoimakuvio on! Vastaavasti yv on ihan pihalla peleissä aktiivisemman av:n kanssa, kun on tottunut treeneissä siihen et hyökkäysalueelle pääsee rauhassa pyörittämään peliä vaikka konttaamalla siniviivan yli kiekkoa lavan päällä pomputellen.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Vaikka voitto tänään tulikin ei juurikaan hymyilytä. Blues loi- siis nimenomaa loi- tukun hyviä maalipaikkoja ja isoin gloria kolmesta pisteestä meneekin Lelandille (sekä vähän toki Teukalle). Viisikkopelaaminen ontuu edelleen ja hyökkäyksiin lähdöissä sekä pelaajien sijoittumisessa on paljon parannettavaa. AV yksinkertaisesti huonoa. Onneksi meillä on nämä luotettavat Riksat ja Ridat sekä super-Teuvo + pari muuta innokasta nuorta jotka saavat oma-aloitteisesti ajettua maalille ja painetta vastustajalle. Kokonaisuudessa kuitenkin liian moni pelaa alle tasonsa tai aivan liian vaihtelevasti illasta toiseen.

En tajua kuinka pitkään fanit antavat siimaa Mosekselle. Olen yhä varmempi siitä, että viime kauden loistavat otteet olivat lähinnä Filppuloiden ja Karlssonin aikaansaannosta. Puolikuntoisena tai ei, mutta kaveri häviää järjestäen jokaisen kaksinkamppailun. Siis ihan jokaisen. Nopeus ei siinä auta kun repertuaarista ei löydy edes lähellekään Teuvon peliälyä ja käsiä. itse en näe Mosekselle tässä kunnossa jatkoa edes KHL:ään. Tosin mikäli Ilu palaa voisi vanhasta tutkaparista jotain syntyäkin. Odotusten osalta kuitenkin selkeä alisuorittaja.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lelandille kiitos bojoista. Ja hiukan myös Teuvolle. Enpä muista hetkeen aikaa jolloin Jokeripuolustus on vuotanut yhtä pahasti kuin SaiPa matsissa ja tänään. Blues piti meitä lähes pilkkanaan organisoidulla pelillään. Pakkien ja laitureiden yhteispeli omassa päässä ei toimi ollenkaan. Pakit vetelevät rännikiekkoja minne sattuu ja vastustajat ajavat laidan ja meidän laitahyökkääjän kiinni. Ei tsiisus.

Onhan tuo joukkue sekaisin kuin seinäkello. Onneksi meillä on liigan paras veskari.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Eka erä oli loistavaa jokerimaista kiekkoa, mutta sen jälkeen lopahti. Alettiinko suojella 1-0 johtoa? Joka tapauksessa tuntui, että päästettiin Blues mukaan. Kuitenkaan missään vaiheessa ei tuntunut katsomossa siltä, että olisi aidosti pelottanut Bluesin tulevan tasoihin, lähinnä kavennukset turhauttivat, kun jossain vaiheessa aloin jo toivoa murskavoittoa muovisista.

Yhdyn ylläoleviin mielipiteisiin siitä, että AV:lle pitää tehdä jotain. Tuntuu, että nimenomaan hyökkääjiä on ohjeistettu pelaamaan passiivisesti. Bluesin takakolmio sai pohdiskella aikalailla rauhassa hyviä kuvioita ilman että Jokereiden ylimmät pelaajat tekivät asialle mitään. Tulee "mielenkiintoista", kun Kärpät tulee kylään ja toisinpäin, ne kun tykkää syötellä noita AV-neliöitä halki, poikki ja pinoon.

Mun mielestä eilisestä matsista on turha etsiä "suurimpia epäonnistujia", sillä eilen Jokerit onnistuivat ja epäonnistuivat joukkueena. 1. ja 2. kenttä pelasivat mainiosti, ja 3. ja 4. tekivät työtä käskettyä. Moses on toisinaan hieman tuuliajolla, mutta toisaalta toisinaan kakkosen peli muistuttaa sellaista Hentunen-Kapanen-Pärssinen-ketjun ik. yksillä aivoilla pelaamista. Mielestäni Mosestakaan on aivan turha dumata, koska väläyksiä näkyy koko ajan. Onnistumisia alkaa tulla, uskokaa pois, koska tuo kentällinen on täysin ideaalisti kasattu ja Teukka on liekeissä.

Erityismaininnat Lelun ja Teukan (Ai ei riitä sentteriksi Jokereihin? Ei varmaan joo, BUAHHAHHAA!) lisäksi Jokereiden eilisen pelin parhaalle pakille, eli Lindbohmille sekä ja Jani Ridalle, jonka maalin jälkeinen ilo oli käsinkosketeltavaa.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yhdyn ylläoleviin mielipiteisiin siitä, että AV:lle pitää tehdä jotain. Tuntuu, että nimenomaan hyökkääjiä on ohjeistettu pelaamaan passiivisesti. Bluesin takakolmio sai pohdiskella aikalailla rauhassa hyviä kuvioita ilman että Jokereiden ylimmät pelaajat tekivät asialle mitään.
Ja nimenomaan vielä lopun 6-5 kavennusyrityksessä, joka ei ole yrittäjän kannalta mitenkään erityisen "vahva" tilanne. Silloin olisi pitänyt iskeä kiinni kuin riihipiru, ja mitä tapahtui? Ei mitään. Blues sai rakentaa tilanteen, jossa
viivamies pääsi aivan vapaasti laukomaan ja Irvingin edessä oli parikin kaveria häiriköimässä. Eihän tuollaisesta hyvä seuraa.

Jotenkin sellainen tunne on että ei tuo ole pelkästä ohjeistuksesta kiinni, vaan kyseessä on myös pelaajien pelillinen epävarmuus ja itseluottamuksen puute, joka on näkynyt koko kauden ajan.
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yhdyn ylläoleviin mielipiteisiin siitä, että AV:lle pitää tehdä jotain. Tuntuu, että nimenomaan hyökkääjiä on ohjeistettu pelaamaan passiivisesti. Bluesin takakolmio sai pohdiskella aikalailla rauhassa hyviä kuvioita ilman että Jokereiden ylimmät pelaajat tekivät asialle mitään. Tulee "mielenkiintoista", kun Kärpät tulee kylään ja toisinpäin, ne kun tykkää syötellä noita AV-neliöitä halki, poikki ja pinoon.

Jep, tuo alivoima on kyllä pelistä toiseen (kohta jo kaudesta toiseen?) ihan paskaa tuon liiallisen passiivisuuden vuoksi. Tuo johtaa väistämättä usein myös siihen, että sama av-nelikko joutuu pelaamaan helvetin pitkiä pätkiä kerrallaan, ja lopulta passiivisuus on jo pakonkin sanelemaa, kun jalka loppuu kesken.

Eilisessä pelissä ihmetytti erityisesti se, että Bluesin annettiin pyörittää ihan vapaasti ylivoimaansa heidän haluamallaan tavalla Hirson kautta. Jokaisessa alivoimassa Jokereiden kärkimiehellä oli useita tilaisuuksia puoltaa tilanteita niin, että Bluesin viivamies olisi joutunut pelaamaan kiekkoa enemmän Hirson vastakkaiselle puolelle, mutta kärjen liike kohdistui Bluesin viivapakkiin aina siten, että molemmat syöttölinjat viivasta sivuille jätettiin auki. En voi ymmärtää, että kun käytännössä Bluesin kaikki tilanteet yv:llä pyrittiin rakentamaan taitavan Hirson kautta, niin miksei kärki ohjannut peliä väkisin toiselle puolelle. Eikä kyse ollut edes siitä, että tuota varten olisi pitänyt höntyillä tai rikkoa av-muodostelmaa vaan pieni puolen metrin puolto ja mailan pitäminen toisella puolella olisi riittänyt pakottamaan Bluesin yv:n toiselle puolelle, joka olisi jättänyt pelin tekemisen enemmän esim. Pöystin varaan.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Joitain positiivisia pilkahduksia lukuunottamatta peli on edelleen todella haurasta. Blues loi tukuttain maalipaikkoja läpi ottelun, mutta onneksi Irving sai pidettyä lukemat siedettävinä. Ja itse tehtiin tietysti yksi enemmän kuin vastustaja, hyvä niin.

Pitkä on matka voittavaksi play-off-joukkueeksi, mutta onhan tässä vielä aikaa.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Täytää yrittää katsoa kokonaan ottelut Lukkoa ja 2 x Kärppiä vastaan jotta voi analysoida tarkemmin Valtosen pelitapaa.

Kaikki Tomekin ajan pelit nähneenä voin todeta että loppukaudesta on tulossa hyvin vaikea. Nyt tarvitaan isoja pelillisiä muutoksia ensi viikon peleihin. Suurin ongelma edelleenkin hyökkäyksiinlähdöt. Kun vastustaja karvaa puolustajia voimakkaasti olemme yksinkertaisesti täysin vastaanottavana osapuolena. Eilen selvisimme voittajaksi hyvällä tuurilla. Jatkossa samanlaista tuuria on turha odottaa.

Teemme itsellemme todella vaikeaksi tällä hetkellä pelin avaamisen.

En ymmärrä kuinka sokea pitää olla ettei saa keskushyökkääjiä ohjeistettua hakemaan sitä kiekkoa alempaa. Tosinpäin käännettynä silloin kun se on pelattavissa, niin miksei sille voida syöttää. Eilisessä pelissä puolustaja avasi muutaman kerran sen lyhyellä keskelle ja käytännössä joka kerta saimme tasapainoisen hyökkäyksen. Nyt hyökkäyksiin lähdöt ovat tasolla surkea. Laiturit seisovat seisovin jaloin oman sinisen tuntumassa jonne kiekko heitetään sitten ränniä pitkin tai suoraan. Lopputuloksena lukematon määrä pitkiä kiekkoja, menetyksiä ja silloinkin kun se saadaan lyötyä keskialueelle niin vastustaja pääsee sen nopeasti kääntämään takaisin. Yleensä vielä niin, että kerkeävät vaihtamaan miehistöään ja pääsevät iskemään uudelleen meidän ylipitkää vaihtoa tekeviä puolustajia vastaan.

En väitä että keskushyökkääjien kautta hyökkäyksiä on joka kerta pakko tehdä. Se voidaan avata myös laitaan, mutta sillloin laitureiden täytyy olla liikkeessä tai ainakin tietää mihin kiekko pistää kun sen saa haltuunsa. Keskialueelle räiskiminen ei tuota kuin tappioita. Tuossa variaatiossa voisi hyvin pistää keskushyökkääjän tukemaan laituria, jolloin laituri voisi pienellä pudotuksella saada kiekon liikkeessä olevalle keskushyökkääjälle. Tätä käytettiin muutaman kerran ensimmäisessä Tomekin alaisessa ottelussa. Tälläisissä tapauksissa laidassa seisonut laituri yleensä myöhästyy hyökkäyksistä, jolloin sinne pitäisi ehdottomasti saada syötön antanut puolustaja mukaan.

Toinen asia joka on mennyt itseasiassa Tomekin aikana vain huonompaa suuntaan tilanne jossa lähdetään vaihtamaan pelaajia. Ymmärrän että peliä yritetään nopeuttaa, mutta ei ole mitään järkeä lähteä puskemaan yhden pelaajan voimin ylös silloin kun pitkän oman pään pelin jälkeen koko viisikko kiekollista pelaaja lukuunottamatta lähtee vaihtoon. Näistä tilanteista on tullut nyt viime peleissä lukematon määrä kiekonmenetyksiä ja vastaiskuja täysin organisoimatonta viisikko vastaan. Yleensä osa pelaajista ei ole kerennyt edes vaihtamaan jolloin seurauksena on 2-1 tai 3-2 hyökkäyksiä omaan päähän. Todella turhauttaa katsoa peliä kun jo pelkällä järjen käytöllä vastustajan maalipaikkojen määrää voisi pudottaa merkittävästi. Näissä tilanteissa pitää pystyä rauhoittamaan peli omaan päähän. Tällä tavalla saamme myös tuoreen viisikon aloittamaan oman pelinsä hyökkäämällä, eikä tarvitse joka kerta aina ensimmäiseksi asettua puolustamaan.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy katsoa suurennuslasin kanssa pari seuraavaa peliä ja linjata sitten voimakkaammin, mutta kyllä tähän asti nähdyn perusteella Jokerit on siirtynyt ajassa noin kymmenen vuotta taaksepäin pelitapansa kanssa.

Näyttää siltä, että alaspäin syöttäminen on kokonaan pannassa. Syöttämisen tärkein prioriteetti näyttää olevan se, että syöttösuunta on ylöspäin, ei se, että se menisi lavasta lapaan.

Toivon ja oikeastaan vähän uskonkin, että kyseessä on muutosvalmennusprosessi, jossa pelaamisen suunnanmuutosta nopeutetaan ja kun sitä niin voimakkaasti painotetaan, se tuottaa tämänkaltaista peliä. Jos halutaan menestyä, on sinne pakko löytää muitakin elementtejä kuin pelkkää ylöspäin koohottamista ja kaksinkamppailua.

Tomekin aikana pelejä on hallittu huomattavasti vähemmän kuin Lämän aikana, mutta silti voittoja on tullut paremmin. Parempi tietysti noin päin, mutta pudotuspelejä ajatellen uhkakuvia on paljon ja aikaa todella vähän. Pahimpiin vastustajiin nähden aikaa on olemattomasti.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy katsoa suurennuslasin kanssa pari seuraavaa peliä ja linjata sitten voimakkaammin, mutta kyllä tähän asti nähdyn perusteella Jokerit on siirtynyt ajassa noin kymmenen vuotta taaksepäin pelitapansa kanssa.

Näinpä. Samankaltaisia huomioita on tullut itsekin todettua. Pelihän on itse asiassa hyvin pelaaja-Tomekin tyyppistä. Kovalla asenteella rynnimistä ilman sitä suurinta taktista suunnitelmaa. Vaikka pisteitä on nyt kohtuullisesti tullutkin, niin kokonaiskuva ei näytä yhtään hyvältä eikä herätä luottamusta, kun ajattelee kevään pelejä. Vielä on onneksi aikaa tehdä asialle jotain.. Onneksi joukkueessa on kuitenkin Irvingin, Nagyn ja Teuvon tasoisia kavereita, jotka jo pelkällä omalla osaamisellaan tuo pisteitä kotiin.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Täysin luokatonta pelaamista. Hyökkäyspelaamista ei yksinkertaisesti ole ollenkaan. Surkeinta kiekkoa mitä olen varmaan koskaan nähnyt. Valtoselle monoa ja Kivi vetämään projektina loppukausi.
 

Masentaja

Jäsen
Se olis sit varmat nolla pistettä tästä viikosta. Ei mitään järkeä ole Jokerien pelaamisessa ja Kärppien voittaminen noin paskalla pelillä on täysin mahdotonta, kuin pitäisi voittaa kanada kurlingissa... Miksi, ois miksi?
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Täysin luokatonta pelaamista. Hyökkäyspelaamista ei yksinkertaisesti ole ollenkaan. Surkeinta kiekkoa mitä olen varmaan koskaan nähnyt. Valtoselle monoa ja Kivi vetämään projektina loppukausi.

Tämä on täysin Tomekin A-junnu aikaista kiekkoa. Kenelle tulee yllätyksenä?
Täytyy nostaa Vuoriselle hattua ,löytänyt yhden liigahistorian paskimman JOKERIT ykkös-sentterin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös