Jokereiden peliesitykset kaudella 2012–2013

  • 300 766
  • 910

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Uskomaton pettymys on ollut alkukausi, eilinenkin matsi Ilvestä vastaan yllätti. Okei, ei tässä liigassa ole yhtään helppoa joukkuetta, mutta tällä miehistöllä pitäisi pystyä parempaan. Kaikki tuntuu olevan niin saatanan nihkeätä, eniten pelottaa tämä lakkopakolaisten tuleminen joukkueeseen, jos sitten sattuvat lähtemään aikaisin pois.

Olisin paljon tyytyväisempi jos oltaisiin menty omalla rungolla eteenpäin, mutta bisnes on bisnestä.
 

MVP_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tarkoitus ei ole viljellä negaa, koska sitä on jo ihan tarpeeksi. Mutta pakko sanoa jotain, jos vaikka joku esittäisi vastaväitteen ja näin minunkin silmät aukeaisivat.

Nämä Hartwall Areenan prinssit Teuvo Teräväinen, Teemu Pulkkinen ja Teemu Eronen ovat olleet mielestäni valtavia pettymyksiä. Kukaan ei oikein saa mitään aikaan. Missä mättää?

Aina kun vastustaja tekee maalin, niin Eronen sieltä posket punaisia luistelee vaihtoaitioon. Toki välillä tulee näyttävää kiekonhallintaa esim. YV:llä.

Teräväinen on kuin varjo viime kaudelta. Eikö pojalla pää kestä vai ollaanko jo nyt liian väsynyt kesän NHL-juttujen ja harjoituksien jälkeen.

Pulkkinen on aivan pihalla. Tyhmiä jäähyjä, häviää kaikki kaksinkamppailut, joka yleensä päätyy kaatumiseen. Pojasta näkee, että peli on aivan sekaisin kun maalihanat ovat kiinni.

Mutta olen aivan varma, että nämä prinssit vielä iskevät ja nousevat takaisin. omalle tasolle. Mitä mieltä muut ovat?



Olen täsin samaa mieltä. Suurimmat pettymykset tämänhetkisten peliesityksien lisäksi ovat juuri Pulkkinen ja Teräväinen. Näiden pelaajien, varsinkin Teräväisen piti dominoida sm-liigaa huipputaidolla ja Pulkkisenkin piti olla iskussa. Luulisi, että edes Teräväinen saisi jotain aikaa. Kiikarit vielä, vaikka monta peliä jo takana. Ei hyvältä näytä.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Hieman arviota tämän viikon kahdesta ottelusta.

Kävin tiistaina Areenalle katsomassa ekan erän:

- Paljon väkeä, hieno tunnelma.
- Ajassa 05:47 I.Filppula ampuu yv:llä komean avausmaalin V. Filppulan syötöstä
- Kansa hurraa lehtereillä
- Ajassa 08:13 I. Filppula ottaa älyttömän hyökkäyspään jäähyn. A. Löfman (Saipa) tasoittaa pelin 1-1:een ylivoimalla.
- Ajassa 12:11 joukkueen kapteeni Ossi Väänänen ottaa aivan älyttömän jäähyn torppaamalla kiekottoman pelaajan, jolla ei edes ollut mitään mahdollisuutta tavoitella jo aivan toisaalle ennättänyttä kiekkoa. A. Löfman vie Saipan 1-2 johtoon ylivoimalla.
- Konstaa vituttaa omien typeryys niin ettei värejä näy.
- Ajassa 20:00 Konsta Kepuli lähtee kohti ruokakauppaa.

Eka erä tiivistetysti:
- Jokereille kaksi jäähyä
- Saipalle kaksi yv-maalia
- Jokereiden av-prosentti: 0%
- Saipan yv-prosentti: 100%
- Kilpparille neljä torjuntaa
- Peli oli aivan Jokereiden hallussa ja vietävissä, kunnes koko paska vedettiin ihan itse alas vessanpöntöstä.


Ja sama torveilu jatkui torstaina Ilvestä vastaan.

- 07:18 Joonas Rask 0-1
- 18.57 I. Fillpula, kampitus 2min ja Sointu (Ilves) 1-1 ylivoimalla.
.
.
- Tilanne toisessa erässä 1-3 Jokereille

- Ja siitä se sitten taas lähti...

- 30:16 Joonas Rask 2 min, väkivaltaisuus
- 31.06 Samuli Kivimäki 2-3 YV
- 37:55 T- Pulkkinen 5 min + 20 min, Syy: Kirvesisku vastustajan maalivahdin lanttuun.
- 38:44 Matias Sointu 3-3 YV


Viikko tilastoina:
- Viikon kahdessa pelissä Jokereita vastaan on tehty seitsemän maalia.
- Viisi niistä on tehty Jokereiden pelatessa alivoimaa (Siis vain kaksi tasakentällisin)
- Jokerit on kahdessa pelissä ottanut 10 kpl kaksiminuuttisia ja yhden vitosen.
- Jokainen voi itse laskea av-prosentin tältä viikolta...


Tässä on lähes samanlainen tappava yhdistelmä kuin katastrofikaudella. Erona vain, että nyt pettää puolustus, silloin maalivahdit. Yhteistä on tuo täysin kuriton pelaaminen jäähyjen suhteen. Voi vittu, että vieläkin muistan kun Tommi Santala sillä kaudella menetti kiekon. Ei puhettakaan että lähtisi perään kamppailemaan sitä takaisin, vaan virveli vastustajan kainaloon ja jäähyboxiin pakoilemaan miinusmerkintää tilastoihin. (Tämän vuoksi en kaipaa enää tätä löysäilijää Jokereihin.)

Tällä mikkihiiripuolustuksella ei yksinkertaisesti olisi varaa jäähyihin, koska omissa soi silloin kaiken aikaa. Ja juuri tässä tilanteessa mennään ja otetaan joukkueen johtavien pelaajien toimesta ja liukuhihnalta aivan älyttömiä jäähyjä.

Niin kauan kuin kuriton peli jatkuu ja alivoima on täyttä paskaa, on ihan turha onanoida jollain Karlssoneilla. Ultraoffensiivinen puolustaja ei tätä oman pään ongelmaa ratkaise.


Ohjeita Jokereiden johtoportaaseen:
Pakkiongelman ratkaisee riittävän iso ja vahva stay-at-home pakki ja kurittomuuden ratkaisee päivittäiset parin tunnin viivalta-viivalle -luisteluharjoitukset. Ja niin kauan kuin hölmöjä jäähyjä ei enää oteta.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Ohjeita Jokereiden johtoportaaseen:
Pakkiongelman ratkaisee riittävän iso ja vahva stay-at-home pakki ja kurittomuuden ratkaisee päivittäiset parin tunnin viivalta-viivalle -luisteluharjoitukset. Ja niin kauan kuin hölmöjä jäähyjä ei enää oteta.

Yep. Tiki on samoilla linjoilla: Esa SuomiKiekko

Lisätään vielä noihin älyttömiin jäähyihin liikaa pelaajia-jäähyt molemmissa viikon peleissä. Turha kait kertoa mitä näiden jäähyjen aikana tapahtui.

Eilen Jokerit oli kaksi erää tehoton ja viimeisen erän myös munaton (kolme tuloksetonta ylivoimaa). Se hieman huolestuttaa.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieman arviota tämän viikon kahdesta ottelusta.


Viikko tilastoina:
- Viikon kahdessa pelissä Jokereita vastaan on tehty seitsemän maalia.
- Viisi niistä on tehty Jokereiden pelatessa alivoimaa (Siis vain kaksi tasakentällisin)
- Jokerit on kahdessa pelissä ottanut 10 kpl kaksiminuuttisia ja yhden vitosen.
- Jokainen voi itse laskea av-prosentin tältä viikolta...

Samaa olin tulossa kirjoittamaan viimeisen neljän pelin osalta - HIFK-peli jätetty poikkeuksellisen luonteensa vuoksi pois.

Nopeasti laskemalla Jokerit on saanut näissä neljässä pelissä 20*2min ja kerran 5min alivoiman yhteensä 45min (päällekkäisyyksiä ei huomioitu) ja vastustaja on tehnyt näistä 7 maalia ~ 6,5 min AV:tä / maali.

Jokereita vastaan on otettu 18*2min ja Jokerit on tehnyt 2 maalia ~18min / maali.

Toisin sanoen siinä missä Jokerit on tehnyt yhden YV-maalin on Jokereiden vastustaja tehnyt kolme.

Tasakentällisin/AV:llä näissä peleissä on Jokerit tehnyt 9 maalia ja vastustaja 4.

Eli tasakentällisin Jokerit on voittanut pelin keskimäärin 2-1 ja vastaavasti YV:llä hävinnyt 0,5 - 1,5.

Tuota voisi tiivistää myös maalineduspelaamisella ja sen puutteella, kun yleensä YV-maaleissa tuo elementti tärkeä on. AV:llä Niemen, Mäen ja Hahlin puute näkyy ja toisaalta YV:llä Hardt'in, Ruudun (otoksessa) ja Hahlin.

Yhteenvetona, en suostu olemaan huolissaan, jos tasakentällisin pystytään tekemään keskimäärin 100% enemmän maaleja kuin vastustaja. YV-kenttiä pitäisi hieman miettiä uudelleen - Kuka Filppula*2+Moses+Rask kombinaatiossa menee maalille? Toisessa versiossa on tällä hetkellä sentään Ruutu ja Rita, mutta Teräväisen neppailu tappaa sen toiminnan.

Filppulat eri kenttiin ja toisiaan täydentäviä pelaajatyyppejä yhteen, kiitos.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Vaikka alkukausi on ollut turhankin tuskaisa pelillisesti lisäksi lukuisat loukkaantumiset, peli- ja toimitsijakiellot ovat sotkeneet joukkuettta, niin uskon että meillä on hyvät elementit kasassa tähän kauteen. Vasta marraskuun alkupuolella näemme oikeasti missä menemme pelillisesti, kun saikku tyhjenee ja valmentajat ovat olleet kehissä jonkin aikaa myös peleissä.

Toki tarvitsemme pisteitä kipeästi tässä välissäkin ja jokainen turha menetety piste harmittaa.

Pientä kärsivällisyyttä niin hyvä tästä kuitenkin tulee.

Näyttäisi, että puolustus kaipaa yhtä tekijää. Erityisesti jää harmittamaan se jos offisella on rahat satsattu pelkästään ruotsin Ekiin, eikä tätä osastoa vahvisteta enää.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikki meidän veskat joutuvat vaikeaan paikkaan, koska pakisto ei, syystä tai toisesta, tällä hetkellä tee duuniaan liigatasolla. Omaa maalia ei suojella verenmaku suussa vaan pikemminkin hiukan siinä kiekollisen passailun lomassa koitetaan hiukan kiekkoa pois vastustajalta pois tökkiä. Jos pakit siivoaisivat maskin kunnolla pois veskan tieltä niin silloin ei tulisi paljon reboundejakaan. Lisäksi jos pakit pelaavat hyökkääjät pois maalin edestä niin he eivät pääse lyömään edes niitä vähiä reboundeja ineen. Tällä hetkellä näin ei valitettavasti vain tapahdu. Odotan edelleen kauhulla seuraavaa HIFK peliä ja Lennua ja Seania möyrimässä maalimme edessä. Vaikka kuteja tulisi koko matsissa vain 10 niin niistä olisi vähintään viisi sisällä.

Hyökkääjistön taas täytyy keskittyä suoraviivaisempaan peliin. Nyt pelataan todella nättejä avopaikkoja, joista vedetään ohi/yli/tolppaan/veskaria päin. Lisäksi kukaan ei aja maalille, jolloin liigaveskarit kyllä näkevät kiekon ja nappaavat sen kiinni.

Hiukan kaivattaisiin meininkiin sitä kuuluisaa vittuperkelettä. Sitä oli Tepsimatsin ekassa erässä ja tulos näkyi taululla...
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
+++ Koko ykkösketju, etenkin Moses. Tämä kaveri ei ensi kaudella enää Euroopassa pelaa.
++ Karlsson, kaikki tarvittava on jo sanottu.
+ Kilpeläinen, ei tullut pahoja paikkoja mutta otti kaiken tarvittavan kiinni.

-- Väänänen-Lindell, tälle pitää jo kohta keksiä jotain sillä oli meidän huonoin pakkipari. Väänäseltä muutenkin tosi huono peli.
--- Tyhmät jäähyt

No mutta Kerho on aina Kerho, joten sitä ei tiedä yhtään vaikka tulisi taas tiistaina kylmää kyytiä Raksilassa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kokonaisvaltaisesti huomattavasti eheämpi ja kypsempi esitys kuin tiistaina. Toki puolustuspäässä tapahtui vielä joitain nukahduksia, mutta ei todellakaan niin montaa kuin SaiPaa vastaan. Ensimmäinen erä oli sellaista pelaamista, jota haluan nähdä jatkossakin, kärsivällisesti jaksettiin jauhaa omaa peliä turhia riskejä ottamatta ja lopulta palkinto tuli viimeisellä minuutilla. Toiseen erään HPK nosti selvästi karvausta ja vähän näkyi, ettei pelikirjasta löydy vielä toimivaa varasuunnitelmaa jos kiekottelu ja hitaat lähdöt eivät onnistu, mutta lopulta siitäkin selvittiin kunnialla kun paikoista kerrankin tehtiin tehokkaasti maalit.

Yksilöistä Kilpeläinen oli tänään hyvä ja ensi kertaa oli havaittavissa viime kaudelta tuttua rauhallisuutta ja eleettömyyttä otteissa. Vanhemmalta Filppulalta nähdään nyt vihdoin sellaista pelaamista, jota ykkössentteriltä odotetaankin illasta toiseen, erityisesti jäi mieleen kolmannen erän tilanne, jossa Filari taisteli itselleen takaisin kerran karanneen kiekon, muutenkin ykkösen peli pyöri mallikkaasti. Teuvon sentteripeli on menossa parempaan suuntaan, vaikka harmillisesti onnistumisia pisteiden muodossa ei vielä tullutkaan, kolmannessa erässä taisi kolme hyvää maalintekopaikkaa syntyä Teräväisen kautta. Muista kunniamaininta mainiosti pelanneelle Tyrväiselle sekä energisesti esiintyneelle neloselle. Miinuksia pakkipari Lindell-Väänäselle, joka tuntui olevan omalla alueella useaan otteeseen vaikeuksissa sekä Pulkkiselle, jonka ratkaisuissa ei vieläkään näytä olevan järkeä.
 

Andrew

Jäsen
Miinuksia pakkipari Lindell-Väänäselle, joka tuntui olevan omalla alueella useaan otteeseen vaikeuksissa sekä Pulkkiselle, jonka ratkaisuissa ei vieläkään näytä olevan järkeä.

Esa Lindell on varmasti lahjakas ja kaveria ajetaan sisään Ossi Väänäsen pakkiparina samalla tavalla kuin Teemu Eronen aikanaan. Ongelma on, että Lindell on omalla alueella todella hermostunut ja usein hukassa. Kaveri ei osaa sijoittautua niin, että tekisi itsensä pelattavaksi. Tämän takia Väänäsen peli menee myös sekaisin.

Tiedän, että tässä vaiheessa kautta nuorille pitää antaa peliaikaa ja se on kun laittaisi rahaa korkeakorkoiselle tilille. Aivan kuten Erosen esimerkki osoittaa, mutta minusta Lindell ei vaan vielä ole valmis liigavauhtiin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään pelisuunnitelma onnistui toista erää lukuunottamatta erinomaisesti. HPKsta ei ollut vastusta kuin hetkittäin, mutta Kilpeläiseltä kyllä väkevä peli. Aika monta kertaa edelleen hukattiin omassa päässä vastustajan ukkeli maalin edessä, mutta onneksi Laitilan kanavarkaat eivät onnistuneet avopaikoista.

Karlsson on häikäisevän hyvä ja jos tuosta vielä parantaa niin en kyllä tiedä mitä sanoa. Eronen siinä vierellä oli myös erittäin pirteällä pelipäällä ja näytti svedulle hiukan kikkailunmallia vetämällä pari kertaa maailmanympäri soolomeiningillä. Ihan koko pakisto voisi ottaa mallia Karlssonin avaussyötöistä, koska Dehner kuskaa liikaa ja muiden syötöt ovat onnettomia verrattuna änärivahvistukseemme. Varsinkin omassa päässä paineen alla syöttöjen on vain PAKKO olla parempia.

Ykkönen olisi voinut laittaa vaikka 3-4 enemmän sisään, ellei Järvinen olisi ollut pelipäällä. Toisaalta pari maalia saatiin hiukan helposti sitä ennen. Tyrväinen sopii pelityyliltään Pulun senaksi paljon paremmin kuin Teräväinen joka taas hyötyy Ruudun ja Ridan kokemuksesta. Jullelle voisi rohkeasti antaa enemmän senavastuuta, koska selvästi peli kulkee sillä paikalla (asia joka nähtiin jo viime kaudella siinä yhdessä pelissä).

Ilahduttavinta on että nelosen jätkille tuli taas onnistumisia. Aivan helvetin hienoa pelaamista ja todella tärkeää että jengistä löytyy ratkaisijoita myös terävimmän kärjen takaa.

Kolmas erä oli kyllä sellaista sirkusta että osa Hämeenlinnalaisista ei varmaan toivu ennen maanantaita. Hieno voitto ja todella tärkeät pisteet. Kiitos Jokerit.
 

QWERT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereiden hidastettu hyökkäyksiin lähtö on myrkkyä Pululle ja osittain myös Teräväiselle. Eilen HPK jaksoi karvata lähes kaksi erää kahdella pelaajalla ja sai keskialueen sumppuun.

Pulusta ei ole paljonkaan iloa mikäli vastustaja on iholla koko ajan. Vajavainen liike korostuu ja ajoittain Jokereiden peli vaikuttaa siltä, että jopa legendaarisen Jari Munckin vauhti riittäisi joukkueeseen.

Kerhoa vastaan käydyssä matsissa nähtiin mikä ero on änärissä ja meidän omassa liigassa. Yhdeltä ketjulta aivan huikeata näytöstä. Positiivisia asioita on paljon, mutta tuota hidastettua hyökkäyksiin lähtöä ja pakkien peruuttelua liian alas en ymmärrä. Jokereilla on nimenomaan taitoa! Taitoa täytyy hyödyntää, nopeita avauksia ja luistelua niin kaikki on mahdollista. Eerikistä en kirjoita mitään, jos et ollut hallilla niin omapa on häpeäsi, jos olit niin sanat ei riitä.
 

MiksuMan

Jäsen
Eihän tuosta ole kuin pari päivää kun itkeskelin näistä Hartwall Areenan prinseissä ettei Teuvo Teräväisen, Teemu Erosen ja Teemu Pulkkisen putki oikein luista, mutta HPK pelissä nähtiin varsinkin Eroselta muutama todella loistavaa ja näyttävää suoritusta.

Myös Teräväinen osoitti heräämisen merkkejä.

Kiitos NHL-avuille kun tulivat näyttämään kirkkaisiin Hartwall Areenan valoihin esimerkkiä miten paineen alla pelataan ja miten se "kuuluisa" pää kestää.

Jokerit tarvitsee johtajia, joilla itseluottamus pursuaa niin että Jokerilogo paisuu rinnasta ulos ja nyt meillä on kaksi sellaista kaveria.

Jos ja kun NHL-avut palaavat takaisin taalakaukaloihin, niin isoveli Filppula, Eronen, Teräväinen ovat valmiina jatkamaan "NHL-tähtien opeilla".
Tähän kun lisätään Halh, Eaves, Hardt, Niemi ja Ben-Amour niin siinä lisää johtajuutta ja esimerkkiä jäälle... Puhumattakaan siitä kun Lämsä ja Valtonen palaavat penkin taakse.

Mutta Pulkkinen - kun homma ei toimi, niin se ei vaan toimi.
Olisiko se itse Teemu Selänne joka tulisi ja "opettaisi" Pulkkiselle miten kiekko maaliin laitetaan. Selänne voisi tehdä Pulkkiselle sen minkä V.Filppula ja Karlsson tekivät Eroselle ja Teräväiselle.

Vesa Rantanen puhui HPK matsissa paljon paskaa, mutta kun tarpeeksi skeidaa jauhaa, niin välillä voi sanoa jotain "asiaakin". Näyttää vähän siltä, ettei Pulkkiselta (tällä hetkellä) löydy mitään "huippu ominaisuuksia" kuin tuo laukaus ja kaikki muu on täysin haussa. Mutta olen varma, että Pulkkinen saa mailansa taas iskuun ja verkko alkaa heilua - tasaseen tahtiin. Ainakin halua löytyy ja paikkojakin on. Se on tällä hetkellä tärkeintä. Keväällä niitä maaleja tarvitaan...

Ja Steve Moses. Ei varmasti tarvitse kovinkaan paljon tätä kaveria hehkuttaa. Hieno pelaaja!

Jani Rita pelista ja vaihdosta toiseen jaksaa taistella ja yrittää. Pari todella hyvää paikkaa oli HPK matsissa, mutta ei tällä kertaa. Mutta niitä maaleja on tulossa - ja paljon.

Rask oli eilen näkymätön, mutta luottoa löytyy.

Kilpeläinen on SM-liigan paras maalivahti, piste!

Heino ja kaikki juniorit. Loistavaa pelaamista.
Helvetti, tässähän pitäisi nimetä jokainen pelaaja.
Eli lyhyesti ja yksinkertaisesti koko joukkue - JOKERIT oli eilen aivan mahtava.

Iso käsi ja peukku täältä fanikatsomolle. Aina yhtä hienoa kannattamista Suomen parhailta faneja. Täällä katsellaan jo sopivaa viikonloppua että pääsee mukaan Hartwall Areenan kirkkaiden valojen tunnelmaan.

Tiistaina onneksi pääsee Ouluun seuraamaan tätä hienoa jengiä, nimeltä Jokerit.

Luottoa löytyy koko jengiin ja voittajan on helppo hymyillä. Mutta kävi tänä vuonna miten kävi, niin Minä Rakastan Tätä Joukkuetta.
Olen varma että loppuun asti mennään!
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Kiitos NHL-avuille kun tulivat näyttämään kirkkaisiin Hartwall Areenan valoihin esimerkkiä miten paineen alla pelataan ja miten se "kuuluisa" pää kestää.

Jokerit tarvitsee johtajia, joilla itseluottamus pursuaa niin että Jokerilogo paisuu rinnasta ulos ja nyt meillä on kaksi sellaista kaveria.

Jos ja kun NHL-avut palaavat takaisin taalakaukaloihin, niin isoveli Filppula, Eronen, Teräväinen ovat valmiina jatkamaan "NHL-tähtien opeilla".

Paremmin ei voi asiaa kiteyttää.
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Toivottavasti samanlainen meno jatkuu Kärppien pelissä ja varsinkin paikallisessa. Yleensä näissä tilanteissa sattuu menemään valitettavasti niin, että tulee tämmöisiä suonenvetoja kotona, mutta tasaisuutta ei voida pitää yllä. JYP on mielestäni hyvä esimerkki tasaisesta suorituksesta. Hyvän ja huonon pelin marginaali tulee olla mahdollisimman pieni tietenkin siten, että ne suoritukset suhteessa muihin sijoittuvat sinne yläpäähän.

Näiden NHL-vahvistuksen avulla tasaisuutta voidaan varmasti pitää hyvällä tasolla ja nyt kun ennen Lämsän ja Valtosen paluuta saataisiin homma kulkemaan, niin helpottaisi huomattavasti jatkoa ajatellen ja silloin Jokerit on kovaa valuuttaa.
 

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit-HPK

Olipahan mahtava peli eilen, vaikka ei virallinen pisteautomaattimme mikään hyvä ollutkaan. Karlsson oli vielä parempi kuin odotin, muutama aivan jäätävän hyvä poikittaissyöttö millintarkasti salmisen lapaan, useita erittäin vaarallisia laukauksia, MAALI ja paljon muita hemmetin hyviä ratkaisuja kentällä. Puolustuspäässä myös hyvää ja rauhallista pelaamista. Kolmannen erän viimeiset viisi minuuttia oli sellaista näytöstä, että oksat pois. Kiitos hienosta ottelusta ja samanlainen ryminä päälle tiistaina raksilaan!

Eteläpääty oli myös aivan huikea, hyvä meininki päällä!
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän Karlssonin liittyminen joukkueeseen näytti millä osastolla meillä on ollut suurin heikkous tällä (ja viime) kaudella. Vaikka Lindellin paimentaminen veikin HPK matsissa välillä Väänäseltä huomiota ja energiaa, niin kolmen tasapainoisen pakkiparin kasaamisen jälkeen puolustuspeli oli paljon paremmissa kantimissa. Toki edelleen HPKn toisen erän karvauksessa pakisto (tai oikeammin Nordlund ja Väänänen/Lindell -pari) oli välillä pahastikin pulassa, mutta kaikenkaikkiaan homma alkoi näyttää siltä miltä pitääkin.

Tämän takia toivonkin suuresti että kun Karlsson lähtee, oli se sitten kuukauden päästä, jouluna tai kauden lopussa, on Kekäläisellä katsottuna/hankittuna yksi laadukas liigapakki. Vaikka Niemi saadaankin takaisin rosteriin niin olisi aika harvinaista että yksikään meidän Top-5 pakeistamme (Väänänen, Dehner, Nordlund, Eronen, Niemi) ei olisi rikki. Yksi Lindell tai Lindbohm menee kokoonpanossa juuri ja juuri, mutta kahdella (tai Maneliuksella) annetaan jo niin hirmuisesti tasoitusta että tilanne on aivan kestämätön.

Pakistoon tarvittaisiin sellainen "HenriHeino"-pakki. Suht näkymätön, hyvin liikkuva ja perusvarma oman pään suojelija, jonka voi heittää kentälle koska vain. Puolustava puolustaja. Sellainen kaveri jonka kanssa vaikkapa Eronen saa pelata omaa hyökkäyspeliään (vaikka toki superduperkiekollinen Karlsson olikin mieluista kaveri Teemulle). Meillä on kiekollista osaamista jo aivan tarpeeksi. Vaikka Lindell ja Lindbohm ovatkin pelanneet ihan positiivisesti, niin kehityksenkin kannalta voisi olla terveellistä pelata osa kaudesta KiVassa.

Tosin tällainen puolustaja ei auttaisi Jokereiden pakiston (miinus Karlsson) perisyntiin. Avauspeli on tällä hetkellä heikkoa, joka näkyy 5vs5 hyökkäysten laadussa. Varsinkin pari Dehner-Nordlund voisivat oikeasti syöttää nopeammin. Nyt molemmat leipovat ja kuljettavat ja vastustaja saa lyötyä keskialueen tukkoon. HPK matsin erätauolla Rantasella oli pontti että Jokerit tarvitsee myös keskinopean ja nopean variaation hyökkäykseenlähdöissään. Nyt kääntäminen kestää aivan liian kauan.

Keklu ostit Karlssonilla itsellesi (ainakin) kuukauden aikaa hankkia se pakki. Älä anna tuon ajan valua tyhjiin turhaan.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tosin tällainen puolustaja ei auttaisi Jokereiden pakiston (miinus Karlsson) perisyntiin. Avauspeli on tällä hetkellä heikkoa, joka näkyy 5vs5 hyökkäysten laadussa.

Tekstissäsi oli paljon oikeaa asiaa ja olen hyvin pitkälti samaa mieltä, vahvistustenkin suhteen, mutta Karlssonistahan ei tuohon pelin avaamiseen juuri apua ensimmäisessä pelissään ollut. Ja vastaus tähän väitteeseen löytyy täältä. Kyseessä on siis JA:n tekemä Erosen haastattelu jossa kerrotaan ettei Karlsson tietenkään voinut osata Jokerien tapaa avata peliä jolloin pakkiparissa Eronen - Karlsson homma jäi sen huoleksi jonka pitää se jo tietää, eli Erosen. En tietenkään mene väittämään, että avauspeli olisi Erikin joku heikkous tai hän ei sitä parantaisi kunhan vain ensiksi oppii talon tavoille. Ehtiikö se tapahtua ennen poistumistaan onkin eri ketjun aiheita.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
HPK matsin erätauolla Seppäsellä oli pontti että Jokerit tarvitsee myös keskinopean ja nopean variaation hyökkäykseenlähdöissään. Nyt kääntäminen kestää aivan liian kauan.

Oheisen sanoi kyllä Vesa Rantanen, mutta pointti on kyllä täysin oikea.

Dehner on yksi suosikeistani, mutta on pelannut tällä kaudella kyllä alle oman tasonsa. Hienoa, että jalka riittää nostamaan kiekon keskialueelle paineen alta, mutta ihan jokakerta ratkaisu ei voi olla spurtti punaviivalle ja sen jälkeen päätykiekko / pieni tökkäisy siniviivan kulmalle paikalleen pysähtyneelle laitahyökkääjälle.

Nordlundin kohdalla on mielenkiintoista nähdä se, miten Karlssonin tulo vaikuttaa jatkossa hänen itseluottamukseensa ja peliaikaansa ylivoimalla.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nordlundin kohdalla on mielenkiintoista nähdä se, miten Karlssonin tulo vaikuttaa jatkossa hänen itseluottamukseensa ja peliaikaansa ylivoimalla.

Millä tavoin se on mielenkiintoista? Jo ensimmäinen pelihän antoi osviittaa mitä tuleman pitää, Erik oli, ilman yhtiäkään harjoituksia joukkueen kanssa, Jokereiden eniten peliaikaa saanut pakki. Ansaitusti. Toivottavasti Karlsson vaikuttaa samallatavalla Mastoon kuin Eroseen vaikka eri pakkiparissa pelaavatkin. Varmaan tahtovat näyttää, että kyllä hekin osaavat vaikka haastatteluissa muuta väittäisivätkin. Jokaisen ammattiurheilijan täytyy omata isoa kilpailuviettiä että pystyy tuolla tasolla olemaan, jolloin on luonnollista yrittää parhaansa kun vierelle saapuu maailman paras.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Millä tavoin se on mielenkiintoista?

Nordlund on ollut tähän mennessä ykkösylivoiman itseoikeutettu viivamies ainoana puolustajana. HPK pelissäkin pääsi vielä tuota roolia pelaamaan, mutta saa nähdä viekö jatkossa Karlsson tuon paikan häneltä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tekstissäsi oli paljon oikeaa asiaa ja olen hyvin pitkälti samaa mieltä, vahvistustenkin suhteen, mutta Karlssonistahan ei tuohon pelin avaamiseen juuri apua ensimmäisessä pelissään ollut.

Ainakin omiin silmiin osui monta kertaa kuinka Erik avasi kovalla, tarkalla ja oikea-aikaisella poikittaissyötöllä vasemmalle laiturille jolla oli hyvää kaistaa porhaltaa vastustajan alueelle. Ja muutenkin usein miehen pieni, mutta yllättävä, liike veti karvaajan kahville ja osti sen 0,5 sekuntia hyökkääjille hakea itsensä pelattavaksi. Vaikkei pelisysteemistä ollutkaan hajua, niin kyllähän miehen avaussyötöt ovat niin laadukkaita että hyökkäysvitja kiittää.
 

BrxA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin, nyt oikeaan ketjuun kirjoitettuna.

Ekan erän perusteella I. Filppula on TODELLA kovassa vireessä verrattuna viimekauteen. Vielä kun peli loksahtaa hiukan paremmin kohilleen ketjukavereiden lamssa niin voimme odottaa kovaa jälkeä! Teukkakin on ollut ihan virkeällä jalalla, toivottavasti saataisiin se onnistuminen.

Kaikille muistutuksena, matsi näkyy ilmaiseksi veikkaustv:stä pelkän tilin luomisella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös