Jokereiden peliesitykset kaudella 09-10

  • 405 319
  • 1 047

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Mutta tottahan tuo on, vaikka sitä itsekin odottaisi enemmän pisteitä kaverilta. Mutta hyvin hän on pelannut, ei siinä mitään.

Tuosta olen kyllä yleisellä tasolla eri mieltä. Essi ei ole pelannut hyvin - ei odotuksiin nähden eikä joukkueen ykkössentterille kuuluvalla tasolla. Sen sijaan myönnän kyllä, että Pirneksen panos joukkueen eteen on muuttunut ja jopa kasvanut Brembergin tulon myötä. Nyt kun Pirneksen rooli muuttui selvästi puolustavampaan suuntaan, on ote peliin ollut ihan toinen. Suuri kysymys onkin - esitin tämän jo toisessakin ketjussa - mitä sitten kun Freddie lähtee? Palaako Pirnes Aran aikaiseen hiihtelijän rooliin ja kuivuuko Hentusen ruuti taas, kun tarjoilu on mitä sattuu eikä enää millimetrin tarkkaa.
 

Yoswald

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aijai, jälleen yksi voitto ja nyt ollaan sijalla yhdeksän. Kaikkien pistekeskiarvoanalyytikkojen mukaan sijoitus kymmenen sakissa oli epätodennäköinen tällä kaudella. Tässä osoitus, että kunnon ryhtiliikkeellä kaikki on mahdollista. Pistekeskiarvoja analysoineiden mukaan sijoitus kuuden joukossa on täysin mahdoton Jokereille tällä kaudella. Siihen on matkaa nyt kaksi (2) pistettä, joten tällä kaudella on mahdollisuudet vaikka mihin!

Toki tiedostan myös sen, että sijaan 12 on matkaa ne samat kaksi pistettä, mutta turha niitä pistekeskiarvoja on niin tarkkaan laskeskella. Liiga on tällä hetkellä niin tasainen, että etenkin sijat 6-14 voivat muuttua vielä radikaalisti tämän kauden aikana.

Peli ei tällä hetkellä näytä vielä kovinkaan kauniilta, mutta Brembergin jatko ja Jortsun tuoma taisteleva ilme takaavat, että Ilmalassa pelataan pudotuspelejä tällä kaudella!
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Nyt kun ovat ketjut täyttyneet Brembergin jatkosopimuksesta ja Rullierin try-outista (niitä mitenkään väheksymättä, päinvastoin!), niin voisin kertoa hieman näkemyksiäni pelistä.

Koko pelin ajan erinomaista taistelua. Pari virhettä, joista maalit syntyivät, mutta kokonaisuudessaan puolustuspeli oli mielestäni erinomaista. Hyökkäyspelikin oli suhtkoht pirteää, vaikka suurimman osan hyökkäysajasta pyörittiinkin kulmissa. Jortikan peli-ilme on loistava, kukaan ei laiskottele ja katsomossakin alkaa olla meininkiä!

Plussaa:

2-ketju - mielestäni oli tänää toimivin ketju, Rita ja Lahti alkavat päästä vauhtiin!

Junnut - Kaikilta hieno peli, tulevaisuus näyttää hyvältä!

Strömberg - paikkasi hienosti Riksmanin!

Miinusta:

Semirin poissaolo, uusi suosikkipelaajani, peliaikaa Tunisian maajoukkuemiehelle sairaudestaan toivuttuaan!
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Aijai, jälleen yksi voitto ja nyt ollaan sijalla yhdeksän. Kaikkien pistekeskiarvoanalyytikkojen mukaan sijoitus kymmenen sakissa oli epätodennäköinen tällä kaudella. Tässä osoitus, että kunnon ryhtiliikkeellä kaikki on mahdollista. Pistekeskiarvoja analysoineiden mukaan sijoitus kuuden joukossa on täysin mahdoton Jokereille tällä kaudella. Siihen on matkaa nyt kaksi (2) pistettä, joten tällä kaudella on mahdollisuudet vaikka mihin!

Tähän täytyy kommentoida, että Jokerien tämänhetkinen ryhtiliike ja sen vaikutus sarjataulukossa on tullut itselleni pienoisena yllätyksenä. Ihan puhtaasti pelillisiä asioita tarkasteltaessa minua kiinnostaa pelitavan muutos ja se, onko havaittavissa jotain selkeää rakennetta tai sen aihiota. Tähän liittyen haluaisin kuulla kommentteja mm. cobolilta, bozikilta ja Gagsilta.

Näin se on ilmeisesti nähtävä, että tämän kauden liigassa tuntuu kaikki olevan mahdollista. Mielenkiinnolla näin naapurista käsin seuraan Jokereiden esityksiä loppukauden osalta. Edelleen on vaikea uskoa, että joukkue nousisi tosissaan kamppailuun mestaruudesta, koska joukkueen pelitapaa aletaan ajaa sisään vasta nyt, mutta urheilun suola on toisaalta sen yllätyksellisyydessä, joten en ala vielä päätäni pantiksi laittamaan tästäkään.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tähän täytyy kommentoida, että Jokerien tämänhetkinen ryhtiliike ja sen vaikutus sarjataulukossa on tullut itselleni pienoisena yllätyksenä. Ihan puhtaasti pelillisiä asioita tarkasteltaessa minua kiinnostaa pelitavan muutos ja se, onko havaittavissa jotain selkeää rakennetta tai sen aihiota. Tähän liittyen haluaisin kuulla kommentteja mm. cobolilta, bozikilta ja Gagsilta.

Vaikka et nimenomaisesti minulta kommentteja halua kuullakaan, totean omana mielipiteenäni, että mitään isoja muutoksia ei ole tehty. Asioita on vain yksinkertaistettu. Kiekkoa pelataan enemmän maalille ja äijiä menee sekaan. Avauspeli on edelleen hakusessa, mutta ainakin kiekko yritetään saada nopeasti omista pois. Nykyisellä kokoonpanolla on kyllä paljon vaadittu, että peli voisi olla loistokasta. Avauspelistä vastaavat yleensä puolustajat ja kuudesta pakista kolme (Kivistö, Eronen, Manelius) ovat A-junnuja ja pelaavat ensimmäistä kauttaan SM-liigassa. Eilenkin näkyi monia pieniä ja isoja virheitä, mutta niitä pitääkin tässä vaiheessa tulla. Tulihan siellä ihmejunnu Vatasellekin kauhea virhe, joka myös kostautui.

Jortikkahan on itsekin todennut, että kiivas pelitahti ei ole mahdollistanut kunnollista pelitavan harjoittelua. Pelitavan hienosäätö tehdään siis joulutauolla ilmeisesti Sami Rannan johdolla, koska Jortsuhan on U20-jengin mukana.

Ylivoimaisesti suurin ero Aravirran aikaiseen peliin on pelaajien asenne. Nyt peli oikeasti näyttää siltä, että voittoa halutaan ja sen saamiseen myös uskotaan. Eilenkin olisi voitu hävitä, jos olisi annettu periksi huonoilla hetkillä, mutta jäähyt tapettiin toisessa erässä ja pikku hiljaa peli lähti taas kulkemaan. Hedelmä korjattiin lopussa, mikä maistuu aina makealle.

Muutama viikko sitten kausi näytti taputellulta Jokerien osalta, mutta nyt tuleekin pisteitä kuin liukuhihnalta ja samalla ilmoitetaan Brembergin jatko. Toivottavasti saadaan Areenalle vielä se kuudes kenttäpelaaja, eli yleisö mukaan.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Vaikka et nimenomaisesti minulta kommentteja halua kuullakaan, totean omana mielipiteenäni, että mitään isoja muutoksia ei ole tehty. Asioita on vain yksinkertaistettu. Kiekkoa pelataan enemmän maalille ja äijiä menee sekaan. Avauspeli on edelleen hakusessa, mutta ainakin kiekko yritetään saada nopeasti omista pois.

Valitettavasti ihan jokaista laatukirjoittajaa en muista nimeltä, pahoitteluni siitä. Siksi lauseessani oli "mm.".

Miten on Jokerien puolustuspelin laita? Riksman on ainakin parantanut otteitaan käsittääkseni, tosin IFK:ta vastaan on aina ollut hyvä. Onko tämä seurausta parantuneesta puolustuspelaamisesta vai onko maalinestopelaaminen edelleen sekaisin ja Juuso vaan loistaa? Avauspelin huomioita olen tehnyt itsekin, saa nähdä tuleeko siihen parannusta.

Tuo on mielenkiintoinen huomio, että Jortsu tosiaan on poissa joulutauon aikana. Tämä saattaa olla hyvinkin haitallista, koska joukkueen ykköskäskijä ja pelitavan maestro on poissa tärkeimmän hienosäätövaiheen aikana. Onhan helmikuussakin olympiatauko tulossa, mutta se saattaa olla liian myöhään. Jortikan poissaolo ei olisi niin suuri ongelma, jos pelitapa olisi myös kakkosvalmentajan ytimessä ja opettaminen joukkueelle olisi luontaista. Nyt saattaa jäädä puolitiehen, koska Ranta on uusi tuttavuus Jortikalle ja joukkueellekin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tähän täytyy kommentoida, että Jokerien tämänhetkinen ryhtiliike ja sen vaikutus sarjataulukossa on tullut itselleni pienoisena yllätyksenä. Ihan puhtaasti pelillisiä asioita tarkasteltaessa minua kiinnostaa pelitavan muutos ja se, onko havaittavissa jotain selkeää rakennetta tai sen aihiota.
Minulle ryhtiliike on ollut täydellinen yllätys. Aikaisemmin olin ihan aidosti sitä mieltä, että kausi on paketissa, nyt en ole siitä enää ollenkaan varma.

Kyllä Jokereiden pelissä tapahtunut muutos näkyy varmaan kuuhun asti. Jotenkin katsomoon näyttää siltä, että yksinkertainen on kaunista ja Jortikka on onnistunut täydellisesti siinä mitä haki. Jortsuhan sanoi heti alkuun, ettei tässä mitään pelitapaa ole ennen joulutaukoa mahdollista muuttaa tai harjoitella ja alkoi peluuttaa joukkuetta jääkiekon perustyylillä. Monimutkaisten kuvioiden ja rakenteluiden sijasta nyt siellä lienee tasan neljä oppia, joiden mukaan pelataan. Kaikki rakentuu siihen, että a) pidetään oma maalinedusta b) ajetaan vastustajan maalille c) voitetaan kaksinkamppailut ja d) pärjätään tai ainakin haastetaan vastustaja liikkeessä. Ei noilla opeilla varmaankaan tappiin asti mennä, mutta tässä vaiheessa oikea tapa pelata ja poikkeaa Aran ajasta kuin yö päivästä. Aran aikanahan nuo olisi voitu ajatella a) aktiivinen puolustus, jossa sovitut tavat paikata b) hyökkäykset esim. kahdessa aallossa jne.

Nyt jälkikäteen katsellen Aravirran suurin synti ja epäonnistuminen taisi johtua yrityksestä luoda joukkueelle kokonaan uusi pelityyli. Tätä vartenhan Ara oikeastaan palkattiin ja sikäli saatiin mitä tilattiin, mutta homma ei vaan toiminut. Omiin silmiini näytti siltä, että joukkue olisi huonosti harjoitellut ja sitä kautta rakennelman pohja olisi pettänyt. Jortsu oli kuitenkin sitä mieltä, että joukkue on ihan OK kunnossa eli todennäköisesti syyt ovat muualla.

Jos Sihvosen rooliin analyytikoksi ryhtyisin, niin lähtökohta ongelmille oli täysin uusi pelityyli, joka ei loppujen lopuksi joukkueelle sopinut. Jo kesällähän tälläkin palstalla juteltiin siitä, että ei Jokerit edes paperilla mikään ylivoimainen suosikki ole ja kun kausi alkoi niin tämä arvio paljastui vielä paljon synkemmäksi. Ara varmasti ajatteli luovansa modernin ja taitoon perustuvan pelitavan, hyvin nopeasti vain kävi ilmi, ettei joukkueessa ole pelityylin edellyttämää taitoa.

Näistä lähtökohdista kun sitten edes puolustusta ei saatu organisoitua pitäväksi, ontuvan puolustuksen taustalla Juusokin hapuili ja joukkueesta oli pahimmillaan 5-6 parhaimmistoon kuuluvaa pelaajaa pois niin kait siinä sitten alkoi pojilla korvien välissä jumittaa. Voi varmaan aika perustellusti olettaa, että pelaajat kyllä yrittivät noudattaa Aran pelityyliä ja ohjeita, heistä vaan ei siihen ollut. Tuohon sitten kasa loukkaantumisia ja tappioita päälle niin peli näytti siltä, etteivät jätkät halua tai uskalla pelata ja luistin jumitti pääkopan lailla.

Todella mielenkiintoista nähdä miten pitkälle Jortsun peruslätkällä mennään. Isukkia ei kannata opettaa lisääntymään, mutta jos toivoa saisin niin minusta Jortsu voisi vetää kauden loppuun asti yksinkertaisella sapluunalla ja tukeutua erityisosaamiseen esim. ylivoimissa. Hyvä maalivahtipeli, peruspeli yksinkertainen ja kunnossa sekä huipputerävä kärki, periaatteessa noilla pitäisi olla mahdollisuus menestykseen.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Miten on Jokerien puolustuspelin laita? Riksman on ainakin parantanut otteitaan käsittääkseni, tosin IFK:ta vastaan on aina ollut hyvä. Onko tämä seurausta parantuneesta puolustuspelaamisesta vai onko maalinestopelaaminen edelleen sekaisin ja Juuso vaan loistaa?

Asenne on kova sana myös puolustuspelissä. Silloin kun koko viisikko tai nelikko pelaa kovalla asenteella myös omaa päätä, yllättävästi päästettyjen maalien määrä vähenee. Kun kukaan ei oikaise selkäänsä liian aikaisin, myös maalivahti pääsee helpommalla.

Lihaa Jokereilla ei ole maalin edessä, mutta vastaavasti pakit ovat aika liikkuvia. Tuo lihan puute näkyi muuten konkreettisesti eilen Jypin 2-2 tasoituksessa kun Mälkiä yritti epätoivoisesti roikkua Hytösessä, mutta ei saanut tämän mailaa pelattua pois.

Rullier tietysti muuttaa nyt tilannetta parempaan päin, jos on yhtään kunnossa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lihaa Jokereilla ei ole maalin edessä, mutta vastaavasti pakit ovat aika liikkuvia. Tuo lihan puute näkyi muuten konkreettisesti eilen Jypin 2-2 tasoituksessa kun Mälkiä yritti epätoivoisesti roikkua Hytösessä, mutta ei saanut tämän mailaa pelattua pois.
Tuli eilen naureskeltua tuolle tilanteelle, vaikka siis omissa kolisikin. Tuli hidastuksesta mieleen, että yrittikö Mälkiä sellaiseksi kuuluisaksi apinaksi/gorillaksi Hytösen olkapäälle :) Olihan maalissa tuuria pompun muodossa mukana, mutta tuossa kyllä näkyi voiman puute ja toisaalta korostui mitä tarkoittaa olla askeleen perässä.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Asenne on kova sana myös puolustuspelissä. Silloin kun koko viisikko tai nelikko pelaa kovalla asenteella myös omaa päätä, yllättävästi päästettyjen maalien määrä vähenee. Kun kukaan ei oikaise selkäänsä liian aikaisin, myös maalivahti pääsee helpommalla.

Tämä on totta, ja näkyy myös tällä hetkellä HIFK:n pelissä. Oletettavaa siis on, että Jortikka on lähtenyt muuttamaan joukkueen kurssia tiukentamalla puolustuspelaamista ja siitä asteittain kehittää pelintekoa. Kevät näyttää, riittääkö aika tähän prosessiin. Kiitos Vakio sinulle kommenteistasi, sain hieman näkökulmaa myös naapurin pelaamiseen.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Tähän täytyy kommentoida, että Jokerien tämänhetkinen ryhtiliike ja sen vaikutus sarjataulukossa on tullut itselleni pienoisena yllätyksenä. Ihan puhtaasti pelillisiä asioita tarkasteltaessa minua kiinnostaa pelitavan muutos ja se, onko havaittavissa jotain selkeää rakennetta tai sen aihiota. Tähän liittyen haluaisin kuulla kommentteja mm. cobolilta, bozikilta ja Gagsilta.

Selkein pelitavallinen muutos on ollut puolustuspään tukkiminen. Niin huonosti puolustavaa Jokereita mitä Jokerit oli Aravirran aikana en ole nähnyt muuta kuin katastrofikaudella 05-06. Mutta mitään hanlonkilpparia(TM) ei ole Jortikka suinkaan lähtenyt pelaamaan vaan selkeästi haetaan myös nopeaa hyökkäyksiinlähtöä ja oikeastaan molempiin sekä puolustukseen että hyökkäykseen avainasiana on ollut pelaajien väliset lyhyet etäisyydet ja kenttätasapaino. Laitureille on selkeästi annettu myös ohjeet olla valumatta liian syvälle omassa päässä muuta kuin aivan poikkeustilanteissa. Tällä mahdollistetaan nopeat käännöt hyökkäykseen. Ehkä paras esimerkki Jokereiden uudesta tulemisesta oli minusta avauserä viime viikon paikallisessa. Ja toki kaiken tukijalkana täytyy olla kova asenne ja tahto tehdä töitä kaukalossa.
 

Timppa73

Jäsen
Tähän täytyy kommentoida, että Jokerien tämänhetkinen ryhtiliike ja sen vaikutus sarjataulukossa on tullut itselleni pienoisena yllätyksenä. Ihan puhtaasti pelillisiä asioita tarkasteltaessa minua kiinnostaa pelitavan muutos ja se, onko havaittavissa jotain selkeää rakennetta tai sen aihiota. Tähän liittyen haluaisin kuulla kommentteja mm. cobolilta, bozikilta ja Gagsilta.
Vaikka en mm. sarakkeeseen kuulu, niin lisäisin vielä aikaisempiin karvauksen muutokset Ara-versioon verrattuna.

Nyt kun näyttää putki kulkevan, on aktiivisempaa karvausta malliin 3-1-1 ja muutenkin pelataan omaa miestä lähempänä. Ara-versiossa vastustajalle annettiin vähintään metrin lisätila ottaa syöttöä vastaan ja sitten vasta iskettiin (yleensä 4-1 miehityksellä) keskialueella kiinni. Nyt kun vastustaja pääsee 3-1-1 mallia vastaan hyökkäyspäähän, niin helposti saa kulmiin pelin pyörimään. Omassa päässä on kuitenkin aina puolustus aktiivisesti haastamassa kiekollista miestä (syöttölinjojen peittelyn sijaan) ja maalinedustalla siivotaan vastustajien tilaa pois kaikkien pelaajien toimesta (entisen katseella seuraamisen sijaan).
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan puhtaasti pelillisiä asioita tarkasteltaessa minua kiinnostaa pelitavan muutos ja se, onko havaittavissa jotain selkeää rakennetta tai sen aihiota.

Monta hyvää pointtia täällä on tullutkin, mutta selkeä muutos hyökkäyspelissä on myös laukausaktiivisuuden muutos. Eilen Urhon haastattelussa Lahti totesi että nyt pyritään siihen että hyökkäysalueella annettaisiin max. yksi syöttö ja sitten kutia maalille, jossa miehet sitten odottelevat. Naureskelikin että nykysysteemi soveltuu hänelle erinomaisesti ja että onnistumiset ovat antaneet selvää lisävirtaa omaan peliin. Näkyy muuten kentällä, oli yksi Jokereiden parhaista eilen.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Minulle ryhtiliike on ollut täydellinen yllätys.

Et ole ainoa ;-)

Hyvä maalivahtipeli, peruspeli yksinkertainen ja kunnossa sekä huipputerävä kärki, periaatteessa noilla pitäisi olla mahdollisuus menestykseen.

Molaripelihän on pleijareissa kaiken a ja o, ja puolustuspeli kokonaisuudessaan. Jos Juuson psykofyysinen paketti pysyy kasassa, ja Jokereiden ei-niin-nimivahva pakisto + hyökkääjät pystyvät pitämään vastapuolen pelin kurissa, niin mikä ettei. Toisaalta, vastustajatkin oppivat, miten narrilauma pelaa. Ja mitä simppelimpi peruskuvio, sitä helpompaa sen eliminointi on.

Silti ... hatun nosto tähän asti saavutetulle!
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Molaripelihän on pleijareissa kaiken a ja o, ja puolustuspeli kokonaisuudessaan. Jos Juuson psykofyysinen paketti pysyy kasassa, ja Jokereiden ei-niin-nimivahva pakisto + hyökkääjät pystyvät pitämään vastapuolen pelin kurissa, niin mikä ettei. Toisaalta, vastustajatkin oppivat, miten narrilauma pelaa. Ja mitä simppelimpi peruskuvio, sitä helpompaa sen eliminointi on.

Silti ... hatun nosto tähän asti saavutetulle!

Nii-in..kyllähän toi jokerien puolustuspääkin mielestäni alkaa olemaan sm-liigaan kohtuullisen nimi vahvakin, jos ja kun kaikki kuntoutuvat. Kalteva, Brooks ja Niemi (jonka tasonnostoon uskon) ovat mielestäni sellasia miehiä, jollaisia ei monelta joukkueelta löydy laittamaan oman maalinedustan luutijoiksi. Ja kun nyt on omanpään pelaaminenkin parantunut, jonkun verran alkukauden sekoilujen ja laiskasti pelaamisten jälkeen, niin mielestäni Mälkiä ja Niemi ovat jo paranteneet selkeästi puolustuspelaamista ja tästä puolustuksesta puuttuu vielä 2 pelaaja. (Brooks ja Kalteva)

Koivisto, Kauppinen ja Mälkiä taas tulevat parantamaan hyökkäyspeliä, joka sekin on parantunut vaikkakin syötöt vielä hyökkääjille ovat hieman epätarkkoja, mutta nyt niitä saadaan sentään hieman liikeessä oleville pelaajille. Ja kun tätä saadaan paremmaksi, niin miettikääpä mitä muutamasta pelaajasta saadaan irti. Nyt jo kakkonen on parantanut peliään, mutta sekin on mielestäni vahvan hyökkäyspään pelaamisen johdosta (etenkin Lahti), kun tähän saadaan hyvät ja nopeat lähdöt alkaa Jokerit olemaan todella vaarallinen Joukkue, kelle tahansa ja nyt jo puskista olemme päässeet yllättämään Lukon ja Jypin.

Jos tähän nippuun tulee vielä täsmähankintoja esim. 2-sena, niin Jokerit on 1-haastaja loppukaudesta Lukolle.

Ottakaapa miltä joukkueelta tahansa 3 pakkia pois joukkueen 4-5 parhaasta pakista, niin tuskin olisi sekään joukkue kovin kova nippu.

Toki junnuille pitää nostaa hattua - nouret miehet ovat pelanneet erittäin hienosti.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Nii-in..kyllähän toi jokerien puolustuspääkin mielestäni alkaa olemaan sm-liigaan kohtuullisen nimi vahvakin, jos ja kun kaikki kuntoutuvat.
Jokereilla on sekä hyökkäyspäässä että pakkipäässä paljon viisikkotasolla parannettavaa (riittää kun katsoo tehtyjä/päästettyjä maaleja), mutta nykytahdin jatkuessa ei mikään ihme, jos olette TOP6-joukossa pysyvästikin. Nythän se on mahdollista jo ennen joulutaukoa, Brenkun tulon ja koutsivaihdoksen johdosta.

Runkosarja II näyttää, miten pitkälle liito kantaa, ja kuinka paljon Jortikka pelisysteemiä ehtii/haluaa muuttaa. Välieräpari IFK-Jokerit on toki houkutteleva visio, jota ainakaan itse en missaisi.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos tähän nippuun tulee vielä täsmähankintoja esim. 2-sena, niin Jokerit on 1-haastaja loppukaudesta Lukolle.
Noh noh, nyt on tainnut taas luiskahtaa Tunturin tankkiin kerosiinia ja kahvaa on väännetty urakalla. Jos hyvä peli-ilme palaa ja otetaan pari peliä putkeen pataan niin ollaan jumboja. Vaikka nyt on paljon positiivista näkyvissä ja jopa odotettavissa niin kalsareita (black horse) tässä loppukausi ollaan. Se on kyllä aivan helkkarin totta, että mielenkiintoinen loppukausi tulossa.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noh noh, nyt on tainnut taas luiskahtaa Tunturin tankkiin kerosiinia ja kahvaa on väännetty urakalla. Jos hyvä peli-ilme palaa ja otetaan pari peliä putkeen pataan niin ollaan jumboja. Vaikka nyt on paljon positiivista näkyvissä ja jopa odotettavissa niin kalsareita (black horse) tässä loppukausi ollaan. Se on kyllä aivan helkkarin totta, että mielenkiintoinen loppukausi tulossa.
Muistatkos kautta 93-94. Silloin tais tulla Ara ruoriin lähes yhtä huonon alun jälkeen ja vei mestaruuteen saakka. Nyt tuli Jore ruoriin ja kääntää raskaan ratin ympäri ja vie meidät ...mestaruuteen?

Nyt meidän raskas kalusto on kokenut niin kovan nöyryytyksen, että halu voittaa jotain on suurempi kuin koskaan meidän palkkasotureillamme. Heikko alku oikein hyödynnettynä+ hieno Joren alku niin, tämän takia uskonkin jos ja KUN kaikki menee nappiin niin olen optimistisin sitten 2000-luvun alun. Tää on uus alku.

Joren aikana olemme nyt pelanneet 2,1667 pisteen ka. vaikka häviäisimme Tapparalle ja Ässille niin pisteitä olisi tullut 1,8/peli - joka myöskin on erittäin hyvin kun ottaa huomioon millaisia joukkueita vastaan olemme pelanneet.

Ainoa huolen aiheeni on, että kuinka tauko saadaan käytettyä hyödyksi kun Jore on poissa, jos Tammikuu alkaa hyvin niin...- "hei oikeesti 6 mestaruutta putkeen" 93-94!!!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muistatkos kautta 93-94. Silloin tais tulla Ara ruoriin lähes yhtä huonon alun jälkeen ja vei mestaruuteen saakka. Nyt tuli Jore ruoriin ja kääntää raskaan ratin ympäri ja vie meidät ...mestaruuteen?
Tää on sovittu, kelpaa mulle.

Mistähän se tosiaan mieleen on tullutkaan, ettei koutsin vaihtaminen ihan aina mestaruuteen kanna :) Jos Jortsu vie Jokerit tällä kaudella mestaruuteen on patsas areenan edustalle vähintä mitä hänelle voidaan tarjota.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää on sovittu, kelpaa mulle.

Mistähän se tosiaan mieleen on tullutkaan, ettei koutsin vaihtaminen ihan aina mestaruuteen kanna :) Jos Jortsu vie Jokerit tällä kaudella mestaruuteen on patsas areenan edustalle vähintä mitä hänelle voidaan tarjota.

Mites bozik tuo kävelyreissu Helsinkiin? Nythän Jokerit on vaihtanut valmentajaa!
Kummasti vaan se suunta muuttu, kun Ara vaihtui Jortikkaan!
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Mukava huomata mielialojen nousu täällä jatkoajan ihmeellisessä mailmassa. Pari voittoa ja me juhlitaan kun mestaruutta. Toivottavasti sama fiilis on myös joukkueen pelaajissa: nyt pitää uskoa itseensä ja luottaa siihen, että Jokerit on huippukunnossa kauden loppupuolella.

Joko veljet pitää avata positiivisuusketju tai ketju otsikolla "Kävelylupaus mestaruudesta"?? Tuli itsekkin heikkona hetkenä luvattua, mutta lähtisin varmasti talsimaan jos mestaruus tulisi. Joulun jälkeen saa uusia kävelykenkiä alehintaan....
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos äkkiseltään vertaa Aran ja Jortikan Jokereita, niin suuri ero on siinä että vaikka Jortikalla ei vielä näyttäisi olevan mitään suurta muutosta pelitapaan, hän on korjannut muutaman ison virheen. Nyt Jokerit kääntää pelin erittäin nopeasti eli kun kiekko saadaan, niin hyökätään ja nimenomaan kohti vastustajan maalia. Tämä on johtanut myös laukaisumäärien nousuun ja sitä kautta tilanteisiin joko suoraan tai reboundeista ja sitä kautta maalimäärän nousuun. Toinen muutos on viisikkopelaamisessa. Se on paljon tiiviimpi ja kiekollinen peli on kunniassa. Ei enää Aramaisia purkuja keskialueelle ja kiekkoa kulmaan, vaan pakki-pakki syötön ja keskustan kautta kiekkoa halliten ylös. Tiiviimpi viisikkopeli on parantanut myös puolustusta ja se taas näkyy vastustajan maalipaikkojen putoamisena. Kolmas muutos on jortikkamainen rohkea karvaus.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut pelaajien asenteessa. Aikanaan Miken ajatus siitä että Jokerien kesätreenissä ei ollut vikaa vaan hitaus johtui sekavasta pelitavasta ja yliyrittämisestä yms näyttää nyt pitävän paikkansa. Kun pelaajien asenne on kunnossa ja viisikkopeli toimii perustasolla, luistelu on vähintään samaa luokkaa kuin muillakin joukkueilla. Jos ei parempaakin kuten Jyppiä vastaan nähtiin.

Vielä ei kuitenkaan kannata haaveilla kovin isosti. Jortikka on pian viikkoja poissa ja päävalmentajan ollessa poissa on ennenkin mennyt asioita pieleen. Kyllä se Jokerien tuli jo hehkuu, mutta uhoamatta parempi. Vaikka juuri nyt tekisikin mieli todeta, että tällä rosterilla ilman Riksmanin isompia selkävaivoja keväällä Jokerit on voittamaton este playoffeissa kenelle hyvänsä. Ollaan kuitenkin realisteja ja todetaan, että asenteella pärjätään vielä jonkin aikaa, mutta sitten pitää saada

a) selkeä ja toimiva pelitapa niin hyvin kuin mahdollista selkäytimeen
b) loukkaantuneita takaisin rosteriin ja uudet sopimuspelaajat kuntoon
c) sen verran pisteitä että vältetään säälit
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut pelaajien asenteessa.

Tämä on taivaan tosi, ja ainoa konkreettinen asia joka on muuttunut parin pelaajamuutoksen lisäksi. Tosin tällä kumoat ensimmäisen kappaleesi, jossa analysoit taktiikkaeroja.

On irrelevanttia analysoida pelitapa-eroja Aran ja Joren välillä, koska jääkiekko on etenkin huipputasolla pelkästään asennepeli. Pelaajat ovat niin kokeneita ja peliälykkäitä, ettei heitä saa pelaamaan järjettömästi, ellei asennepuoli ole metsässä.

Taktiikka, jonka valmentaja luo, on vain viitekehys - ja pelaajan asenne on ratkaiseva. Ilman asennetta ei ole pelitapaa, taktiikkaa tai sitä joidenkin hokemaa pelikirjaa. En olisi halunnut sanoa tuota sanaa.

Jortikan Jokerit tekee duunia - ja se vie vielä Brembergin ja Riksmanin maagisten otteiden jatkuessa meidät vielä pitkälle.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No kuhan hehkuttelin. Toivottavasti keväällä hehkutellaan lisää.

Itse yllätyin positiivisesti Jyppi pelissä siitä vaikka syötöt auttamatta oli huonoja. Niin alkukauteen verratteassa, niin nämä roiskaisut oli jäänyt pois ja se että viiskikkotyöskentely oli kohtuullisen tiivistä ja tämä johtaa siihen, että ei jouduta pelaamaan ylipitkiä vaihtoja-->pelaajat pystyvät suoriutumaan koko pelistä paremmin-->vähemmän pyöritystä Jokeri päädyssä-->vähemmän jäähyjä-->vähemmän maaleja omiin.

Ja jos vielä saadaan hyökkäyksiin lähdöt joskus toimimaan -->vähemmän paineen alle jäämistä-->enemmän vastustajan päädyssä pelaamista-->enemmän ylivoimaa-->enemmän ylivoima pyöritystä-->enemmän maaleja.

Meillä on lähes kaikki palikat, mitä vaaditaan pitkälle menemiseen. On hyvä 1-ketju, 2-ketju jopa Tähtiselläkin varustettu tarpeeksi taustavoimaa antava, kovia luutijoita puolustukseen, kiekollista osaamista puolustuksessa ja hyvä maalivahti (jos Riksman pysyy terveenä).

Näiden asioiden hyvin mennessä + tuollaisen huonon alkukauden ja siitä ammennettavan postiivisuuden tuovan lisäboostia tekemiseen, joka saattaa riittää ihmeeseen jäällä.

Toki matka on pitkä ja tarvitsemme pelaajat ehjinä ja apuvalmentajilta huikeeta suorista tauolla, kun Jore on poissa. Mutta kuitenkin 93-94.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös