Katsotaanpa.
Oman alueen peli
- Liian usein tuudittaudutaan siihen, että kiekko on "melkein" hallussa ja oletetaan, että päästään hyökkäämään, jolloin vastustajan hyökkääjät takakarvaavatkin kiekon takaisin itselleen ja pyöritys omassa päässä jatkuu. Moni tällä kaudella meitä vastaan tehty maali on tullut tilanteista, jossa kiekko olisi vain pitänyt purkaa pois suoraviivaisesti.
Pulkkinen (+ Lahti & Kerälä)
- Pulkkisen hyökkäyspään potentiaali on kaikilla tiedossa. Silloin kun on tilaa ja aikaa, mies on äärimmäisen vaarallinen mainion pelisilmänsä ansiosta. Suoraviivaisuutta, eli lähinnä laukauksia, saisi tulla lisää, mutta luo syötöilläänkin paljon maalipaikkoja. Pienessä tilassa puolestaan kynät eivät pure ja mieheltä on todella helppo riistää kiekko. Siksi optimiketjukaveri on Janne Lahti, joka on taitava, mutta äärimmäisen vahva vääntäjä, joka omalla pelillään luo tilaa muille ja tilaa luotuaan hakeutuu paikkoihin ja viimeistelee kovalla prosentilla.
- Pulkkinen on suoraan sanoen aika hyödytön pelaaja kiekottomana, sekä puolustuspäässä että karvaushommissa. Fysiikka ei riitä vääntämiseen ja ilmeisesti mies tiedostaa tämän itsekin, koska poikkeuksetta välttelee kaikkia taklaustilanteita ja kulmavääntöjä. Siksi vierelle tarvitaan vahva kiekoton pelaaja.
- Pysyn edelleen kannassani, että Kerälä ei yksinkertaisesti tuo mitään lisäarvoa Lahden ja Pulkkisen peliin. Kyseessä on ihan mukiinmenevä pelaaja, mutta esimerkiksi ilman Lahtea katoaa kuvasta täysin, eikä kykene tuomaan Pulkkisen potentiaalia esiin yksin.
- Kokeilisin Lahden tervehdyttyä hänen ja Pulkkisen väliin Hahlia. Puolustussuuntaan erittäin tunnollinen pelaaja, joten antaa vapauksia em. kaksikolle hyökkäyspäässä, mutta omistaa myös kohtuulliset kädet, enkä näe yhtäkään syytä, miksi olisi Kerälää huonompi vaihtoehto ketjun sentteriksi.
Filppula-Eaves
- Filppulalla on taitoa, mutta suoraviivaisuus puuttuu. Peli on toisinaan vähän samanlaista kuin Pulkkisella, eli kiekkoa siirretään vielä, vaikka voisi jo itse skodata.
- Eaves puolestaan ei ole omiin silmiini esittänyt vähään aikaan mitään hyödyllistä, vaan on pörrännyt tehottomasti ja hukannut kaikki hänelle luodut maalipaikat. Joko kaksikon ensimmäisten matsien tehot olivat sattumaa, tai sitten Hardtin merkitystä ketjun kannalta ei tule vähätellä. Tanskalaisen ollessa klesana tämä kaksikko tulisi kuitenkin erottaa, koska tulosta ei yksinkertaisesti tule, vääntövoimaa ei ole tarpeeksi ja suoraviivaisuus puuttuu.
- Filppula ja Eaves ovat molemmat lähtökohtaisesti kiekkoa pitäviä pelaajia, joita kaksi samassa ketjussa saattaa olla liikaa.
- Suoraviivaisuutta meidän jengistä edustaa Rita. Luisteluvoimaiset hyökkääjät ovat muutenkin vähissä kokoonpanostamme, joten näkisin Ridan olevan loistava vaihtoehto verkkaisen kiekkoa pitävän Filppulan laidalle. Kaikki muistaa, kuinka yhteistyö Hirschovitsin kanssa toimi muutama kausi takaperin. Lisäksi tämän ketjun taakse pakkipari Eronen-Väänänen, jotka avaavat peliä hyvin.
Nelonen
- Mäki on hyvä stuntti ylempiin ketjuihin, mutta sopii neloseen kuin nakutettu. Nelosketju on mielestäni ollut heti enemmän hukassa Mäen lähdettyä siitä ylempiin ketjuihin. Varsinkin Tyrväinen on ollut ihan pihalla.
Mitä tehdä?
- Hardtin ja Lahden ollessa sairastuvalla, muodostaisin ketjut näin:
Rita-Filppula-Teräväinen - Kiekollista taitoa ja suoraviivaisuutta kenties sopiva yhdistelmä?
Eaves-Hahl-Pulkkinen - Pulkkisesta tehoja kaivamaan Filppulasta irtaantumisen myötä kiekollisempi Eaves ja luottopelaaja Hahl.
Ruuttu-Kerälä-Ruutu - Täysi mysteeri, mutta kokeiltakoon.
Mäki-Heino-Tyrväinen - Vanhassa ja toimivassa muodossa.
- Kun Lahti ja Hardt tervehtyvät:
Rita-Filppula-Hardt - Entistä enemmän maalintekovoimaa ja suoraviivaisuutta, mutta myös kiekollista taitoa.
Lahti-Hahl-Pulkkinen - Tärkeintä pitää Lahti ja Pulkkinen kimpassa, Kerälän tilalle kokeiluksi Hahl.
Eaves-Kerälä-Ruutu - Tämäkin aika mysteeri, mutta taitoa on.
Mäki-Heino-Tyrväinen
- Pakkipareista Väänänen-Eronen ykkösketjun taakse ja Dehner-Nordlund kolmosta tukemaan. Niemi ja kulloinenkin pakkiparinsa pääsääntöisesti kakkosen takalinjoille.