Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jokereiden A-nuoret

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana NaNi, 13.05.2010 klo 21.31.

 1. # Seiskakasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
  Lainaus:
  Henrik Haapala ja Olli Palola says hello.
   
 2. PunaKelta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit kotimaan kaukaloissa
  Lainaus:
  Eikä KHL-Jokerit ole onnistunut 5 vuoden aikana nostamaan ainuttakaan omaa junioria pelaamaan edustukseen pysyvästi. Toisaalta vaikea se on nousta, jos ei anna oikeata mahdollisuutta edes. Kyllä sen ymmärtää, miksi lupaavat junnut täältä siirtyvät pois ja hyvä niin uran kannalta, viimeisin Hatakka.
   
  Via Dolorosa tykkää tästä.
 3. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Ja nämä pelaajat siirtyivät mielestäsi Liigasta KHL-Jokereihin?
   
 4. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tietenkään Jokerit ei voi valita ketä haluaa. Enkä niin väitäkkään. Parhaat pelaa NHL:ssä, KHL:n rahaseuroissa ja NLA:ssa. Mutta kun jäljellä on Liiga vs. Jokerit asetelma, niin siitä poolista Jokerit pääsee valitsemaan ennen Liigaa. Jos Jokerit haluaa jonkun pelaajan Liigaseuran ohi, niin Jokerit ottaa.

  Jokerit on ravintoketjussa Liigajengejä edellä, siinä missä cska, ska tai NHL ovat Jokereita edellä.

  Lainaus:
  En ilmaisisi asiaa noin jyrkästi, mutta kyllä, jos kärjistetään, niin tilanne on juuri noin. Jos Jokerit ja Liigajoukkue kilpailevat jostain pelaajsta, niin voisin sanoa, että melko todennäköisesti Jokerit voittaa tuon kisan.

  Toki, jos Jokereilla on tarjota rotaatiopelaajan roolia ja liigassa kärkiketjujen paikkaa, niin tilanne voi olla toinen. Mainittua Lamberttia jos Jokerit joskus havittelee, niin tuskin on ajateltu rotaatiopelaajaksi. Samanlainen case siis kuin Tolvasellakin aikanaan.
   
 5. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Merkillistä, että vieläkin nostat Lambertin nimeä ylös. En näe pienintäkään järkisyytä, miksi Lambertin uravalinta tulisi poikkeamaan Heiskasesta, Ahosta, Puljujärvestä, Laineesta taikka Kakosta. KHL-Jokerit eivät ole nuorien varaamattomien pelaajien alusta tulevaisuudessa, eikä tule ikinä olemaankaan. Eiköhän Salminenkin nosta kytkintä kauden jälkeen pois sieltä, mikä on urakehityksen ja Suomikiekon kannalta paras ratkaisu.
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Noinhan se menisi ikäänkuin Jokereiden näkökulmasta ideaalissa tilanteessa, mutta Jokerithan eivät ole ideaalissa tilanteessa (junnuputki tukossa ja yhteistyöseura Mestiksessä ei ole ehkä se houkuttelevin vaihtoehto kehittyvälle pelaajalle). Kyllähän sekä Tolvanen (joka breikkasi hyvin KHL:ssä) ja Vesalainen (ei vissiin mennyt ihan niin hyvin) kertovat karua kieltä siitä, että jostain syystä sieltä ei lähdetä suoraan NHL:ään. Voihan se tietysti olla huonoa tuuriakin, että juuri sellaisten NHL organisaatioiden nuoret lupaukset ovat päätyneet Jokereihin, joihin on muutenkin vaikea breikata. Kuitenkin vertailtaessa Tolvasta ja Vesalaista Liigasta pohjois-amerikkaan lähteneisiin pelaajiin, niin ei ole vaikea nähdä juniorin valitsevan Liiga joukkuetta Jokereiden sijaan, nimenomaan kehityksen näkökulmasta. Siinä ei paljoa muutamat kymmenet tuhannet eurot lisää merkkaa, jos tulevaisuuden miljoonatilit vaarantuu huonolla valinnalla.

  Toki sitten vanhempien pelaajien osalta, joilta ikäänkuin NHL unelma on ajanut jo ohi, niin niiden kohdalla on varmaankin niin, että Liiga vs. Jokerit vastakkainasetelmassa Jokerit vie haluamansa pääsääntöisesti ensin ja Liigaseurat valitsevat sitten.
   
  Cobol tykkää tästä.
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Jokerit voisi olla kiinnostava nuorille, jos tietäisivät saavansa reilun paikan näyttää. Vaan kun ei saa ja edes hyvillä peleillä ei pysy ylhäällä, kun wanhukset toipuu vammoistaan ja palaavat rosteriin. Näin se on ollu koko KHL-taipaleen. Vesalaisella ja Tolvasella taisi lukea heti lapussa, että edustuksessa pysytään. Noista Vesalaisen olisi kuulunut käydä hakemassa välillä vauhtia lohista.
   
  Cobol tykkää tästä.
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Ylipäätään tässä haihatteluun ja jankkaamiseen keskittyvästä keskustelussa faktoihin tutustuminen voisi joskus auttaa. EHT-tason aikuispelaajat tulevat Jokereihin mielellään, koska palkka on niin paljon Liigaa parempi. Mutta tämä ei päde pelaajiin, jotka ovat nuoria tai hyvin nuoria ja tähtäävät NHL:ään. Ei ole sattuma, että Jokereihin ei ole tunkua 15-18 ikäluokista, vaan nämä Suomessa olevat pelaajat valitsevat seuran Liigasta. Kaksi asiaa puhuu Jokereita vastaan. Rasitus (matkat, aikaero), joka vaikeuttaa kehittymistä sekä yhteistyöseuran puuttuminen Liigasta. Jokerit ei ole antanut lupauksille peliaikaa (pl. Amerikasta tulleet Tolvanen ja Vesalainen), joten kehittyminen KHL-Jokereissa on kiven takana. Kun seuraava porras on Mestis, valinta on tähän asti ollut selvä.

  Kolmas tekijä on peluutus. Se on ainoa, johon Jokerit voisi vaikuttaa muuttamalla tilannetta peluutusvalinnoilla. Halua siihen ei ole valmentajilla ollut. Ja jos valmentajat eivät luota kehittyviin pelaajiin, miksi mennä tällaiseen seuraan?

  Hyvä teksti yllä myös @Tshekki77
   
 9. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Ja yksi harmittava seikka tässä tilanteessa on se, että Jokereilla olisi resursseja rakentaa sellainen ympäristö nuorille mihin halutaan tulla/halutaan jäädä kehittymään.

  Voitaisiin palkata vanhimpiin ikäluokkiin ihan parhaita valmentajia mitä realistista on ja sama juttu KiVan osalta eli siellä pitäisi olla sellaiset coutsit mistä tiedetään, että kehitystä on odotettavissa.

  Sen lisäksi pitäisi olla niin laadukas ”akatemiavalmennus” kuin mahdollista eli tarjota pelaajille laadukkaita aamujäitä, taitovalmennuksia jne. mikä takaa yksilön jatkuvan kehityksen.

  Sitten mennäänkin jo vaikeammalle tasolle eli pitäisi saada edustukseen sellaiset valmentajat, jotka uskaltavat peluuttaa nuoria myös heidän sen ansaitessaan. Vaikka se sitten maksaisi äärimmäisessä tilanteessa jopa sen 1-2 tappiota 60 pelin sarjassa. Mutta esim. viime kaudella sillä ei olisi ollut mitään väliä vaikka olisi maksanut 5 tappiota lisää.

  Sitten toki jäljelle jää se aika mahdoton asia eli yhteistyöseuraa ei Liigassa ole. Mutta se pitää sitten yrittää korvata rakentamalla esim. KiVa:sta niin laadukas paikka ettei se paljon liigan häntäpään jengeille kalpene.

  Samoin tämän mahdollistaminen tietysti vaatii rahaa. Oma ammattitaito ei riitä sanomaan, että puhutaanko 500t€, 1milj€ vai 3milj€ per vuosi. Mutta jos ollaan edes lähempänä tuota rangen alkupäätä niin tuon summan säästää jo vuodessa siinä kun voisi korvata laadukkaammilla junnuilla sen 1-2 Pihlströmiä, Stollerya sieltä reserveistä.
   
  Clubittaja ja MR8 tykkäävät tästä.
 10. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lupaava, joskin vaikean viime kauden pelannut, Jokerijunnu Joel Määttä siirtyy Sioux City Musketeersin riveihin USHL:ään.

  Itse seuraan todella suurella mielenkiinnolla Samu "Samin ja Sakun veli" Salmisen otteita. Siinä voisi olla kaveri, joka nousee A-junnuista KHL-edustukseen.

  Toivotaan, että nimi löytyy listoilta.
   
 11. Lainaus:
  Määtän lähdöstä rapakon taakse kuului huhuja jo loppukaudesta. Onnea ja menestystä hänelle uusiin haasteisiin. Viime kausi oli pieni pettymys pelisuoritusten osalta, mutta kovaa työtä ja eteenpäin!

  Salminen on ehkäpä veljessarjan lupaavin pelimies ja yksi Suomen parhaista -03 syntyneistä. Oli kuitenkin vielä viime kaudella C-Junnu eli en usko dominointiin ensi kaudella A-junnuissakaan. B:ssä on selkeä kärkipelaaja. Kädet ristissä toivon hänen pysyvän Jokereissa, mutta KHL-Jokereiden uskon oikeasti hyötyvän hänestä aikaisintaan kaudella 2021-22. On silloinkin vasta 18-vuotias
   
  powerplaymaker ja Giroux tykkäävät tästä.
 12. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
 13. Lainaus:
  Lukosta tullut Jolle Nikander on myös ihan hyvä vahvistus A-junnuihin. Suht hyvät tehot Nuorten liigassa viime kaudella.

  B-ikäiseltä (-02) Juuso Mäenpäältä odotan ensi kaudella hyviä esityksiä. On pienikokoinen, mutta todella pelitaitava sentteri. Junnumaajoukkueiden vakiopelaaja oli viime kaudella B-junnujen tärkeimpiä pelaajia ja uskon, että pystyy jo ottamaan roolia myös A-junnuissa. Pelannut Jokereissa kiekkokoulusta alkaen ja tulee olemaan jonkun tason ammattipelaaja tulevaisuudessa.

  Myöskin B-ikäiseltä, isokokoiselta mj-puolustajalta, Joni Jurmolta voi jo odottaa hyviä pelejä myös A-junnuissa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2019 klo 20.15
 14. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Mystisesti Jokerit A jäänyt alempaan SM loppusarjaan kolmena viime kautena.
  C ja B takoo mitaleja joka vuosi mutta A konttaa ja pahasti.

  Olisiko nyt tulossa onnistuminen joukkueena ja A menee ylempään loppusarjaan?
   
 15. A-junnujen joukkue 2019-20 julkaistu: 16 hyökkääjää, 10 puolustajaa, 2 veskaa. Nyt vaikuttaa oikeasti hyvältä! Joukossa B-ikäisiä mj-pelaajia eli B:ssäkin varmasti kova joukkue tulevalla kaudella.

  C:ssä myös paljon -04 syntyneitä U16-maajoukkuepelaajia, joista osa tulee pelaamaan myös B-junnujen pelejä.. ja tulevalla kaudellahan CSM:ssä pelaa siis kaksi jengiä meiltä eli sekä Jokerit että Jokerit-Viikingit.

  C2-05 ikäluokassa kaksi joukkuetta tiivistetty yhdeksi joukkueeksi viime kaudesta, mukana muutama ulkopuolelta tullut talentti. Tästä ikäluokasta valitaan ensi kaudella seuraava U16-maajoukkue. Tarkoitus olisi taas saada sinne asti mahdollisimman monta poikaa meiltä.

  Joku puhui täällä taas junnupuolen kuolleen.. no ei ole kuollut.. pienin askelin lähemmäksi KHL-edaria koko ajan. Cmon!
   
  Matza187, Clubittaja & gcz_ tykkäävät tästä.
 16. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Näkeekös jostain joukkueen kokoonpanoa? Mites nämä parhaat B-ikäiset, jatkaako meillä?

  Jos en väärin tulkitse, niin Samu Salminen ainakin jatkaisi meillä?
   
 17. Lainaus:
  Joo, Salminen jatkaa! Tärkeä juttu meille! Junnujen sivuilta löytyy A:n rosteri..

  Maajoukkuepelaajista Määttä (02) lähti siis Siouxiin, Sandvik & Ruusunen -03 syntyneistä lähtivät naapuriin.. kaikkea hyvää heille! Muuten pysyi aika hyvin paketti kasassa.

  -05 syntynyt Martin Strbakin poika Maxim siirtyi nyt Pelsusta Jokereihin. Pelannee C:ssä ensi kauden ja on luultavasti ikäluokkansa paras suomalainen puolustaja ja tulevaisuuden huippupelaaja. Toki Slovakian kansalaisuus hänelle vielä myös mahdollinen
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2019 klo 01.07
 18. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Osaatko @Ykkössentteri arvioida onko A:ssa mukana sellaisia jätkiä, joilla olisi potentiaalia hypätä edustuksenkin peleihin? Tuskin vakiorosteriin on yhdelläkään pojalla asiaa, mutta näillä lentokilometreillä olisi ihan pirun hyvä, jos myös junnuista löytyisi yksilö tai pari ajoittain jakamaan taakkaa.
   
 19. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  https://www.jokerit.com/nuoret

  Mukana myös Viron maajoukkuemiehet Eduard Slessarevski ja Artemi Aleksandrov.
   
 20. Lainaus:
  Suoraan A-junnuista en usko kenenkään tulevan KHL-peleihin.. ei vaan vielä pojilla riitä. Parhaat A-ikäiset (Reini, Hirvonen, Mäki) pelaavat jo Vantaalla Mestistä eli reitti on A-junnuista Kiekko-Vantaaseen ja sieltä sitten nostellaan äijiä KHL-Jokereihin.

  Ja toivottavasti alkavalla kaudella nostellaan Vantaalta äijiä huomattavasti aiempia kausia rohkeammin KHL-peleihin. Se ei juuri pelin lopputulokseen vaikuta pelaako hieman keskenkuntoinen Pillu Pihlström vai esim. nuori ja nälkäinen Konsta Hirvonen nelosketjun laidassa sen 6-8min tasakentällisin. Hirvoselle, jolla on käyrä ylöspäin, se antaisi kuitenkin valtavasti lisää itseluottamusta
   
  sporttipappa, Clubittaja, gcz_ ja 2 muuta tykkäävät tästä.