John McCain vai Barack Obama?

  • 7 513
  • 58

USA:n seuraava presidentti on..?

  • John McCain

    Ääniä: 67 18,1%
  • Barack Obama

    Ääniä: 303 81,9%

  • Äänestäjiä
    370
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Oma arvioni on McCain. Vaikka hän on peräti 25 vuotta Obamaa vanhempi, niin silti ikä ja sen tuoma kokemus lienee McCainin yksi merkittävimmistä valteista.

Omat perusteluni käyvät yksi yhteen tämän kanssa.

Lisättäköön vielä, että McCainia tuntuu kiinnostavan USA:n sisäpolitiikka Obamaa enemmän, ja oman maan asiat ovat amerikkalaisille tunnetusti tärkeämpiä kuin maailmanpolitiikan kysymykset.
 

Viljuri

Jäsen
The Hour of Europe tolls again / The Slate

Näköjään Obamaan liittyvään maniaan yhdistyy aitoa pelkoa myös rapakon toisella puolella, mutta mikäli ihmettä ei tapahdu, niin "eurooppalainen projekti" lähestyy terminaalivaiheettaan, niin ideatasolla kuin hyvin konkreettisissakin yhteyksissä.

Huonolta näyttää Suomen kannalta se, että onko ulkopoliittisen terävimmän kärjen lisäksi meillä yhtään sellaista keskustelijaa, joka haluaisi tuoda esille niitä huolenaiheita, mitä liittyy esimerkiksi Saksan nykyiseen idänpolitiikkaan Suomen aseman kannalta? "Euroopasta" ei ole trans-atlantiseen yhteistyöhön nyt eikä tulevaisuudessa, joukkoviestimien luomien peilimaailmojen viedessä kaiken huomion.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
McCain on hienoisessa johdossa tuoreessa mielipidemittauksessa. Vielä edellisessä gallupissa Obama oli suosiossa edelle. Tasaiselta näyttää siis toistaiseksi. Saapa nähdä kummalle vaaka kallistuu, kun kampanjat huipentuvat ja tv-väittelyissä päästään todelliseen loanheittoon.

Oma arvioni on sittenkin kääntymässä Obamalle, vaikka alkuun olin valmis liputtamaan McCainin voittoa. No, marraskuussa se nähdään miten käy.
 

Puster

Jäsen
Obamassa on sanottu yhdistyvän sekä Martin Luther King että John F. Kennedy. Voiko tuota sen suoremmin sanoa, että hänetkin tullaan siis ampumaan.
Joten äänestin McCainia.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Jos vastakkain olisivat yksin Obama ja McCain, olisi minulle varsin yhden tekevää kumpi voiton vie. Mutta kun laskuihin otetaan mukaan varapresidenttiehdokkaat sekä puolueet, joilla on painava sanansa sanottavana, toivon todella, että Obama on seuraava Valkoisen talon isäntä.
 

-REDS-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K, ULUVFC #54
Vitun paljon mielummin redneck, kuin joku saatanan "liberaali" piilomuslimi! Let the bodies hit the floor!
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uuiskanava CNN:n tuore tutkimus kertoo Obaman saavan 53 % kannatuksen ja McCain jää 45 %. Finanssikriisi ja taloustaantuma ilmeisesti uskotaan paremmin hoituvan tulevaisuudessa Obaman käsissä. McCainin vp-ehdokkaan Sarah Palinin tuoma "hype" näyttäisi olevan jo hiipumassa, joten sekin etu on republikaaneilta kohta mennyt.

Eli musta tuntuu, että Obama tämän homman vie.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
And the winner is...

Avausviestissä arvelin McCainin olevan vahvempi, mutta niin taitaa käydä, että pöytä on katettu Obamalle. Eli musta mies astelee Valkoiseen taloon. Ääntenlaskun edistymistä odotellessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös