Joel Armia

  • 1 567 164
  • 5 050

bob barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
En tahtoisi kuulostaa fanipojalta, mutta Armian harjoittelu on todella kovatasoista ja ammattimaista.

Mulla eri tieto ainakin Porin ajoita, eikä mikään torikahvilan "tietotoimisto". Ongelma monesti kotimaan lahjakkuuksilla onkin että se oma tekeminen luullaan paljon laadukkaammaksi kuin se maailmanlaatuisessa vertailussa onkaan.

"Hyvän ranteen ja halun ratkaista otteluita" omaa muutama sata muutakin muuta poikaa.
Kaikkea hyvää Jopelle mut mun silmä ei edelleenkään näe NHL-pelaajaa hänessä.
 

J.Ho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juu ei pelannut viime pelissä, olet oikeassa, mutta peliaikaa on tullut kuitenkin riittämiin ja varmasti pelaa taas viikonloppuna.

Ok, kiitos tiedosta. En ole niin tarkkaan Armian peliaikoja seurannut.

Armia oli sairauden takia pois viime yön pelistä. Halusi itse pelata, koutsi, ja varmaan lääkäri, sanoi ei.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mulla eri tieto ainakin Porin ajoita, eikä mikään torikahvilan "tietotoimisto". Ongelma monesti kotimaan lahjakkuuksilla onkin että se oma tekeminen luullaan paljon laadukkaammaksi kuin se maailmanlaatuisessa vertailussa onkaan.

"Hyvän ranteen ja halun ratkaista otteluita" omaa muutama sata muutakin muuta poikaa.
Kaikkea hyvää Jopelle mut mun silmä ei edelleenkään näe NHL-pelaajaa hänessä.
Mistä vitusta näitä fanipojiksi syytteleviä kaikentietäviä Porin ulkopuolisia kirjoittelijoita tähän ketjuun kumpuaa? Voi tietty olla että koko joukkue sitten harjoitteli päin vittua, mutta silti jalka riitti mestaruuteen asti. Jopa paremmin kuin Pispalan portaita könynneellä Tapparalla. Ja varmaan oli sitten virhearvio palkata Jopen ja muutaman muun kesätreeneistä vastannut Seppo Vihelä vetämään tämän kesän treenejä...
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Vähän selittelyn makua jutuissasi. Loukkaantuminen toki vaikutti, mutta hyvin usein pelaajat kuntoutuvat täyteen kuntoon jossain vaiheessa kautta. Armian koko kausi oli kuitenkin tasaisen heikko ja organisaatio nyt Armiaa tuskin loukkaantuneena peluutti, joten loukkaantumisen taakse tässä ei kokonaan voida mennä. Jos 7 maalia 54 ottelussa riittää "lähtökohdat" huomioiden kohtuulliseen suoritukseen niin aika alhaisella tasolla ne odotukset sitten oli.

En selitellyt asiaa vaan pohdein tämänkin asian vaikutuksia Armian onnistumisen mahdollisuuteen, koska tietäen Armian taustat, niin jo lähtökohtaisesti kaudesta ei voinut helppoa ajatella tulevankaan, pelitavassa ja tyylissä niin paljon kuitenkin säätämistä.
Niin tuskin tuo maalimäärä tyydytti, eikä saakkaan, mutta syöttöjä kuitenkin enemmän kuin aikaisemmilla liigakausilla, itse pelkäsin jäävän vielä vähempään.


En tiedä mitä Armia oli ajatellut kesällä Pohjois-Amerikkaan mennessään, mutta näin objektiivisin lasein katsottuna pelipaikka oli takuuvarmasti farmissa. Tuskin Armia nyt niin tyhmä on ollut, että luuli hänen SM-liiganäyttöjensä riittävän paikkaan ylhäällä. Voidaankin todeta, että Armian juna meni jo vuosi sitten ja SM-liigaan jääminen on nyt osoittautumassa NHL-uran kannalta ratkaisevaksi virheeksi. Viipyi aivan liian kauan kultapoikana Porissa ja sen jälkeen karu farmiarki sai miehen pollan sekaisin. Vähään samaa ongelmaahan oli Vatasen Samilla, joka saapui ylipainoisena läskinä Anaheimiin ja kuvitteli kävelevänsä suoraan pelaavaan kokoonpanoon. Ja en nyt väitä, että Armian kunnossa olisi varsinaisesti ollut vikaa, mutta asenteessa on varmasti ollut.

En itsekkään kyllä odottanut kovin suurta menestystä ekalta kaudelta ja tuskin Armiakaan soitellen sotaan lähti, mutta olisin toivonut että olisi mestaruuskauden jälkeen lähtenyt heti ja kaikki leiritykset ym. läpi jotka olisi valmistanut tämän kauden peleihin.
On mahdotonta sanoa että olisiko pitänyt lähteä vuotta aiemmin vai ei, mutta ei Armia kovin vanha vieläkään ole ja vetäähän Pulkkinenkin AHL:ssä vieläkin vuotta vanhempana.
Se on selvää, että harjoitella pitää vielä paljon, jotta pääsee fyysisesti NHL:n vaatimaan kuntoon ja pelitapa rukattua vaaditulle tasolle.

Ne farmivuodet kannattaisi minun mielestäni käydä mahdollisimman nuorena läpi. Mieluiten niin, että lähtee sinne heti, kun on jyrännyt Liigassa läpi
.

Pelaajiakin on erilaisia ja varmaan yhtä ja oikeaa tapaa ei ole, eikä kaikki pääse ollenkaan.

Pitää vain toivoa parasta, että Armia saisi kelkkaansa käännettyä, mutta Armiasta on tällä hetkellä muodostamussa jälleen yksi suomalainen lupaus, joka pilasi mahdollisuutensa jäämällä liian pitkäksi aikaa tuttuun alhaisen vaatimustason omaavaan SM-liigaan.

Niinhän sitä pitää toivoa, mutta kaikki mahdollisuudet on vielä ja toisaalta mielestäni Armian kohdalla olisi ollut Liigassakin vielä varaa parantaa ihan pisteiden valossa, joten tuskin suurin ongelma on ollut liian alhainen vaatimustaso.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti porilaisilla on sisäpiiritietoa Armian harjoittelumotivaatiosta. Se, että hänelle on palkattu ammattikunto-ohjaaja ei toki vielä ole takuu sille, että itse treenaaminen toteutuu täydellä intensiteetillä. Se on täysin oman tekemisen ja vanhojen tottumusten varassa, korvien välissä. Olen itse kuullut lähes poikkeuksetta, että joelin jäänulkopuoleinen tekeminen ei ole änäritasolla. Toki noita huhuja nyt pyörii kumpaankin suuntaan, joten ilman varmaa tietoa turha spekuloida.

Mielestäni Eurooppaan paluu olisi miehen puolelta täysi luovutus NHL-uran suhteen. Euroopassa ei NHL:ää silmällä pitäen ole erään mitään annettavaa armialle. Voitte olla varmoja, etteivät herrat Ma granlund, pulkkinen tai teräväinen lopeta pelipaikan metsästystä yhteen kauteen, vaikka ahl:ään joutuisivatkin. Voidaan siis todeta, että yksityispuolen asiat menevät urheilun edelle, jos paluupäätös tulee. Kuitenkin mies itse todennut, että NHL on unelma, niin silloin tulisi tehdä kaikki vaadittava sen eteen. Yksi kausi ahl:ssä ei ihan täytä kriteeriä.

Nauran kommenteille, joissa Armian penkitystä pyritään kaataa Buffalon organisaation niskoille. Joku tuolla ylempänä kirjoittikin, että tärkeää armialle päästä pois buffalosta. Miten Buffalon tekeminen liittyy armian kenttäesityksiin? Samalla tavalla haukuttiin Karri kiveä aikoinaan. Kyllä mies on itse vastuussa pelistään, eikö? Turha myöskään mennä loukkaantumisten taakse. Mies on pelannut 50 peliä ja tehnyt 7 maalia.

Itse toivon, että Armia ottaa kesällä lusikan kauniiseen käteen ja vetää ennen näkemättömän kovan treenikesän. Granlundin ohjelma käyttöön. Sitten uusi yritys asenteella ja pelipaikkaa hakemaan nöyrästi, ensin ahl, sitten änäri.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ilmeisesti porilaisilla on sisäpiiritietoa Armian harjoittelumotivaatiosta.

Kumma juttu kyllä sinänsä. Saakohan tähän ketjuun Porissa asuva edes kirjoittaa?

Itse en ole kuullut Armian harjoittelun laadusta ja asenteesta muuta kuin hyvää ja tämän ovat vahvistaneet sellaiset porilaiset nimimerkit jotka ovat näistä asioista huomattavan hyvin perillä.

Tietysti näitä asioita on aina peilattava siihen kehen tätä laatua ja asennetta verrataan ja mitkä ovat ne lopulliset tavoitteet. Parantamisen varaa on aina ja kaikkialla vaikka olisi treenannut miten hyvin tahansa.

Selvää joka tapauksessa on, että ensimmäinen kausi P - Amerikassa ei sujunut odotusten mukaan. Armialla taustajoukkoineen on analyysien ja johtopäätösten paikka. Jos vika on todella harjoittelussa, niin sitten sitä puolta tuunataan. Hyvin yksinkertaista.

Oma vaatimaton arvioni on, että suurin kehittymisen piste on yläpää in general, kentällä ja sen ulkopuolella. Porilaiset ovat perinteisesti viihtyneet huonosti Porin ulkopuolella ja se on ilmeisesti näkynyt Armiassakin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
ps. Amian ykkösvaraus on ennenkaikkea osoitus Buffalon organisaation alennustilasta. onnea vaan scottaus tiimille.

Tä oli kyllä niin naurettava kommentti, että ei mitään järkeä.

Armian jälkeen varatuista ainoastaan Brandon Saad ja Boone Jenner ovat vakiinnuttaneet paikkansa NHL:stä. Minkä lisäksi kehottaisin perehtymään oikeasti Buffalon draft-recordiin esim. viime kesän osalta.

Eipä siinä, pelkkää provoahan tuo sinun viestisi kaikin puolin olikin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Silti jos suoraan sanotaan niin eniten toivon Jopelle treidiä terveeseen organisaatioon. Buffalo on tällä hetkellä ehkä huonoin organisaatio nuorelle pelaajalle.

Saisiko jotain perusteluita tuolle viimeiselle kappaleelle? Minkä takia Buffalo on ehkä huonoin organisaatio nuorelle pelaajalle? Onko se ollut huono Zemgus Girgensonsille? Onko se ollut huono Rasmus Ristolaiselle? Jos on, niin millä tavalla?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siksi koska se ei ole vaihtoehto. Valmennuksen mielestä Jopen suurin puute on ollut ettei ole tottunut Pohjois-Ameriikkalaiseen pelityyliin. Miten Eurooppaan palaaminen palvelisi tähän oppimista? Kaiken lisäksi Joppehan on kevään mittaa päässyt paremmin pelitapaan mukaan ja mistä olet saanut käsityksen ettei saa peliaikaa? Kyllä sitä peliaikaa on tullut 2.- 3. ketjuissa ja aika runsaasti ylivoima-aikaa päälle. Ei ole peliajoissa joukkueen Top3 osastoa hyökkääjissä, mutta on top6.

Juuri näin. Tästä syystähän he halusivat Ristolaisenkin tuonne mahdollisimman nopeasti. Ristolainen on myös selvästi henkisesti Armiaa kypsempi, koska on sopeutunut niin kaukaloon kuin sen ulkopuolelle erittäin hyvin, vaikka on tuore varaus.

Juu ei pelannut viime pelissä, olet oikeassa, mutta peliaikaa on tullut kuitenkin riittämiin ja varmasti pelaa taas viikonloppuna.

Armia oli sairauden takia pois viime yön pelistä. Halusi itse pelata, koutsi, ja varmaan lääkäri, sanoi ei.

Juuri näin.

Armian osalta kyse on nähdäkseni mind-setin muuttamisesta. Se on vain hankalaa, koska hän on selvästi menettänyt itseluottamusta. Hänhän pelaa tällä hetkellä liiaksi "perifeerisilla" alueilla niin kiekollisesti kuin kiekottomana. Hän tykkää viedä ja saada kiekko laitojen lähelle ja kulmiin, josta sitten tekee näppärällä harhautuksella itsellensä nousun maalille. Tämä ajatustapa täytyisi kääntää päälaelleen. Eli hänen pitäisi pyrkiä juuri pois sieltä kulmissa ja turvautua näihin näppäriin ratkaisuihin vasta viimeisenä keinona. Mutta ihmismielellä on taipumus pyrkiä tuttuun ja turvalliseen, jos on itseluottamus heikkona, vaikka juuri näin ei pitäisi tapahtua.

Armia on nyt kesällä harjoiteltava vielä enemmän, jotta saa luotua itsellensä hieman voimaa ja massaa lisää, mikä tekee hänet itsensäkin luottavaisemmaksi sota-alueille ajamisen suhteen. Jos hän saa tuon avulla muutettua ajattelu- ja toimintatapaa, on hän vahvoilla. Hänellä ei myös ole juurikaan selkeitä heikkouksia, eli siinä vaiheessa, kun/jos peli alkaa AHL:ssä kulkemaan, siirtyy se todennäköisesti myös NHL:n puolelle. Tämähän ei ole todellakaan asia aina näiden pienempien taitopelaajien kohdalla, joilla on mahdollisesti vielä luistelussakin ongelmia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika rajuja mielipiteitä suuntaan ja toiseen löytyy.

Armialla on takana (onko kausi ohi jo?) ensimmäinen kausi NHL sopimuksesta, homma ei sujunut kuten Strömsössä. Ikävä loukkaantuminen kauden alussa ja totuttelua uuteen kulttuuriin ja pelitapaan. Ensi kaudella lähtökohdat ovat täysin erilaiset, kesäharjoittelussa pystyy panostamaan niihin asioihin, jotka tarvitsevat eniten parannusta. NHL/AHL pelitapa ja ympäristö ovat tuttuja, keskittyminen olennaiseen on helpompaa.

Ja Armia on ollut aina perusrehellinen harjoittelija, väitteet laiskottelemisesta ovat vääriä. Hän voi varmasti kiristää harjoitteluaan, ainahan parantamista löytyy. Ei nyt vielä haaveilla Joppea Eurooppaan tai haudata niitä NHL haaveita, annetaan pojalle aikaa.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmeisesti porilaisilla on sisäpiiritietoa Armian harjoittelumotivaatiosta.

Juu on. Ei siinä motivaatiossa ole mitään moitittavaa. Nöyrä poika se on sekä jää- että oheistreeneissä. Kyllä siellä nopeasti huomaa, ketkä vetää A: Yli B: Hyvin C: Silmänlumeeksi. Näistä voisi käyttää esimerkkeinä Pihlman/Ude - Armia/Taimi - Elo/Niemi... Tämä perustuu ihan empiiriseen kokemukseen.

Granlundin ohjelma käyttöön. Sitten uusi yritys asenteella ja pelipaikkaa hakemaan nöyrästi, ensin ahl, sitten änäri.

Olisi ihan mielenkiintoista nähdä tää ohjelma. Voitko kertoa enemmän siitä? Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Siksi ne ovat henkilökohtaisia ohjelmia. Olen jonkin verran perehtynyt mm. fysiikkavalmennukseen, vaikka en sitä päätyökseni ole tehnytkään. Esimerkiksi viime kevään/kesän testit ja ohjelmat tehtiin Ässissä erittäin ammattimaisesti ja näin on ollut jo useamman vuoden ajan. Valmennuksessa henkilöt tosin ovat vaihtuneet.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Armian osalta kyse on nähdäkseni mind-setin muuttamisesta. Se on vain hankalaa, koska hän on selvästi menettänyt itseluottamusta. Hänhän pelaa tällä hetkellä liiaksi "perifeerisilla" alueilla niin kiekollisesti kuin kiekottomana. Hän tykkää viedä ja saada kiekko laitojen lähelle ja kulmiin, josta sitten tekee näppärällä harhautuksella itsellensä nousun maalille. Tämä ajatustapa täytyisi kääntää päälaelleen. Eli hänen pitäisi pyrkiä juuri pois sieltä kulmissa ja turvautua näihin näppäriin ratkaisuihin vasta viimeisenä keinona. Mutta ihmismielellä on taipumus pyrkiä tuttuun ja turvalliseen, jos on itseluottamus heikkona, vaikka juuri näin ei pitäisi tapahtua.

Armiallahan oli näitä maneereja jo Suomessa eli silloinkin ja varsinkin silloin kun peli ei kulkenut, hän yritti kuitenkin kikkakolmosta ja näyttäviä nousuja ja on osin tästä syystä saanut perusteettomasti syytteitä itsekkyydestä.

Tälle on tässä ketjussa monesti naurettu, mutta jokaisella pelaajalla on se pelillinen perusluontonsa jonka muokkaaminen on harvoin nopea prosessi. Kuinka paljon onkaan maailmassa syöttelemisestä tykkääviä pelinrakentajia jotka syöttävät silloinkin kun se ei ole pelin kannalta järkevää.

Ennen kuin Armia oli pelannut ensimmäistäkään miesten peliä hänestä käytettiin luonnehdintaa vanhan koulun pihapelipelaaja. Tätä hän on osin vieläkin ja tästä muotista pitäisi päästä pikkuisen eroon kun Nhl ei ihan ole mitään pihapeliä.

Aikaa Armialla onneksi on ja paljon hyvää takataskussaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olisi ihan mielenkiintoista nähdä tää ohjelma. Voitko kertoa enemmän siitä?

Granlundin kesäharjoitteluohjelma esiteltiin Urheilusanomien nhl-liitteessä ennen kauden alkua. Karkeasti tiivistäen Mikkelle haettiin lisää räjähtävyyttä ja kamppailuvoimaa ja harjoituksiin kuului mm. nyrkkeilyä ja erilaisia "temppuratoja". Treenauttajina toimivat Ville Mäkelä ja Jaakko Helminen. Lisäksi Granlundin luistelutekniikkaa hioittiin Susanne Rahkamon ja Petri Kokon opastuksella.

Tiedot on luntattu suoraan mainitsemastani lehdestä.

Minun kompetenssini ei mitenkään riitä näiden asioiden arvioimiseen, mutta jutussa todetaan viisaasti että kamppailuvoima tarkoittaa Granlundille eri asiaa kuin Joe Thorntonille.

Eli periaatteen tasolla samaa mieltä siitä että "Granlundin ohjelma käyttöön" on vähän huono ohje suoralta kädeltä koska pelaajat ovat yksilöitä ja hyvin erilaisia.

Vaikka tuskin SampoHoitaa tuota kirjaimellisesti tarkoittikaan.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Aika usein Suomalaiset junnut ovat fyysisesti todella raakileita verrattuna esim. Ruotsin, Venäjän, USA:n tai Kanadan junnuihin verrattuna, miksi niin on?
Monesti ongelmakohdat tiedetään jo ennen pohjois amerikkaan lähtöä, niin miksi niitä ei Suomessa saada kuntoon, ajatellaanko junnuista lähtien että joukkuepeli on kyseessä ja panostetaan, pelisysteemien ja pelin lukemisen tärkeyteen, jolloin yksilöiden heikkouksien kehittäminen jää taka-alalle??

Toki näyttää niitä junnuja tälläkin tavalla NHL:n nousevan ja Barkovhan sekä Ristolainen ovat fyysisesti myös ihan ok tasolla ja se että Granlundinkin eka kausi voi olla henkisesti hyvä kehittymistapa, jos kaikki luonaisi aivan nappiin voisi tietynlainen nöyryys karista...toki poikkeus vahvistaa säännön Selänne aloitti kohtuullisesti NHL:ssä ja mielestäni säilyttänyt nöyryyden ja luonut loisteliaan uran.
Vaikeaa näistä on saada jotain säännönmukaisuutta mikä olisi järjestäen toimiva ratkaisu.

edit. Niin ja kyllä Armialla itsellään on vastuu miten itselleen järjestää harjoittelu aikaa ja tekee vapaita harjoitteita, ei Buffaloa siitä voi syyttää, mutta varmasti helpompaa olisi ollut siirtyä seuraan, jossa pelitapa ym asiat kunnossa.
Mielestäni Girgenson ja Ristolainen olivat pelityyliltään lähempänä NHL:n vaatimustasoa, mutta esim Grikorenkolla myös ollut ongelmia vaikka ihan huippu hänkin.
Kyllä itse värilasienkin läpi aistin Armian tulevat ongelmat ennen Buffaloon lähtöä ja ne osittain ovat realisoituneet, mutta toivotaan että ne vain vahvistaa ja ensi kaudella saadaan valmiimpi pelaaja taistelemaan NHL paikasta, sillä pelaamalla se paikka ylhäältä on otettava.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aika usein Suomalaiset junnut ovat fyysisesti todella raakileita verrattuna esim. Ruotsin, Venäjän, USA:n tai Kanadan junnuihin verrattuna, miksi niin on? Monesti ongelmakohdat tiedetään jo ennen pohjois amerikkaan lähtöä, niin miksi niitä ei Suomessa saada kuntoon, ajatellaanko junnuista lähtien että joukkuepeli on kyseessä ja panostetaan, pelisysteemien ja pelin lukemisen tärkeyteen, jolloin yksilöiden heikkouksien kehittäminen jää taka-alalle??

Suomessa huipulle tai ainakin sen tuntumaan pääsee todella helposti. Esimerkiksi liigaan pääseminen vajavaisella fysiikalla on aivan normaalia. Valmennusosaamista täällä kyllä on, kyse on enemmänkin oikeanlaisen kulttuurin ja kulttuuria tukevän järjestelmän puutteesta.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Aika usein Suomalaiset junnut ovat fyysisesti todella raakileita verrattuna esim. Ruotsin, Venäjän, USA:n tai Kanadan junnuihin verrattuna, miksi niin on?
Monesti ongelmakohdat tiedetään jo ennen pohjois amerikkaan lähtöä, niin miksi niitä ei Suomessa saada kuntoon, ajatellaanko junnuista lähtien että joukkuepeli on kyseessä ja panostetaan, pelisysteemien ja pelin lukemisen tärkeyteen, jolloin yksilöiden heikkouksien kehittäminen jää taka-alalle??

Suomessa arvokasta harjoitteluaikaa tuhlataan pururadoilla, kun muualla harjoitellaan salilla.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin ajattelen Buffalon tapaisen, murroksessa olevan rupusakin olevan loistava paikka nuorelle NHL-tasolle murtautumista yrittävälle pelaajalle, jolla on edullinen sopimus.

Vaihtoehtoisesti, kuinka helppo on murtautua jonkun NHL:n kärkiseuran kärkiketjuihin? Buffalo on ilmeisesti heivaamassa veteraaneja pois ja siellä on duunipaikkoja ja roolia tarjolla nuorille pelaajille. Ensi kausi on kaiken järjen mukaan Armialle uskomaton mahdollisuus.
 
Viimeksi muokattu:

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja Armia on ollut aina perusrehellinen harjoittelija, väitteet laiskottelemisesta ovat vääriä.

Uskon, että sinulla on tietoa asian todellisesta laidasta. Tuntuu, että ihmiset tekevät omia johtopäätöksiä pelityylin perusteella ja kun asennevammaa tarpeeksi hoetaan, niin se muuttuu jo totuudeksi.

Kuten Jääkiekkoexpertti- sivusto kirjoitti:

"Miehen mentaalipuolella on myös tapahduttava muutoksia, sillä Armia ei ole tunnetusti joukkueensa kovin harjoittelija. Flegmaattinen pelityyli ja motivaationpuute ovat olleet ongelmana uran alkuajoista lähtien."
 

dorka

Jäsen
Suomessa arvokasta harjoitteluaikaa tuhlataan pururadoilla, kun muualla harjoitellaan salilla.

Joo, tekee ihan älyttömän hyvää luistelulle, kun vetää salilla mahdollisimman suurilla painoilla kyykkyä ja prässiä.

Tiedätkö sä vittu edes mitä tarkoittaa kimmoisuus? TosiFanin edellisen viestin kanssa aivan samaa mieltä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Eihän Steegil kyllä tossa sanonut muuta kuin pururata ja sali, ilmeisen kärjistetysti. Kai siellä salilla voi tehdä paljon muutakin kuin tehdä maksimikyykkyjä?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Steegil on vuoron perään dumannut kaikki suomalaislahjakkuudet ja heidän ratkaisunsa hyvin ennenaikaisesti - ei hänen juttujaan kannata kovin tosissaan lukea.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Suomessa kuntosali on junnujen harjoittelussa iso mörkö, jota ei uskalleta oikein käsitellä. Pelätään liikaa niitä salin riskejä, jotka on vältettävissä ihan maalaisjärjellä. Tämän pelon vuoksi mennäänkin sitten sinne turvallisille lenkkipoluille.

Kertoo jotain myös siitä, että kun mainitsee sanan kuntosali niin se tarkoittaa joillekin heti automaattisesti niitä maksimikyykkyjä. Ammattilaispelaajat tuskin testaavat maksimeitaan kuin ehkä kerran viidessä vuodessa, jos sitäkään. Junnuissakin maksimit saatetaan testata ehkä kerran vuodessa.

Ja en tarkoittanut sitä, että suomalaisten junnujen pitäisi mennä asumaan sinne kuntosalille, mutta kyllä tässä on pitäisi olla ihan kohtuullisen iso tarve sille keskustelulle junnujen treenauksesta. Fyysiset erot nyt tuskin selittyvät vain geeniperimän perusteella.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jotenkin ajattelen Buffalon tapaisen, murroksessa olevan rupusakin olevan loistava paikka nuorelle NHL-tasolle murtautumista yrittävälle pelaajalle, jolla on edullinen sopimus.

Vaihtoehtoisesti, kuinka helppo on murtautua jonkun NHL:n kärkiseuran kärkiketjuihin? Buffalo on ilmeisesti heivaamassa veteraaneja pois ja siellä on duunipaikkoja ja roolia tarjolla nuorille pelaajille. Ensi kausi on kaiken järjen mukaan Armialle uskomaton mahdollisuus.

Toisin kuin osa täällä selvästi kuvittelee, Buffalo on panostanut erittäin paljon tuohon prospect-puolen kehittämiseen. Buffalolla esim. on Rochesterissa erikseen kehitysvalmentaja, jonka tehtävä on keskittyä pelkästään yksilöihin (Cunneyworth) ja auttaa sekä seurata näiden kehitystä. Eihän tämä mikään ihme ole, koska joukkueessa on NHL:n eittämättä paras (vähintään parhaimpia) prospect-osasto, ja lisää kovan potentiaalin kavereita on tulossa isosta pickien omistamisen määrästä johtuen.

Armia on sikäli hyvässä tilanteessa, että hän on ajallisesti katsottuna tämän Buffalon massiivisen prospect-osaston vanhimpia, jolloin hänellä on aito mahdollisuus paikka ottaa ilman, että hän joutuu samalla tavalla kilpailemaan muiden prospectien kanssa. Mutta tämä tilaisuus on melkeinpä ainoastaan enää korkeintaan ensi kauden ajan, koska sen jälkeen Armian ohitse erittäin suurella todennäköisyydellä ajaa nuoremmat pelaajat tyyliin Baptiste, Bailey, Fasching, Possler jne.

Ps. Nopeasti nämä huhut kyllä liikkuvat, koska nyt ihan Rochesterin päävalmentaja Cassidy oli Armialta tilannetta kysynyt:

Bill Hoppe ‏@BillHoppeNHL 3 t

Chadd Cassidy said he spoke to Joel Armia and there's nothing to that report he wants to go home. #Sabres
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös