Joel Armia

  • 1 565 835
  • 5 050

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Eiköhän Joelin ura ole paketissa tällä erää? NuoriSuomi-Pihlström-RikuHahl osasto nauraa nyt paskaisesti, kun muka muotista erottuva "taituri" tuhoaa Suomikiekon mainetta ja nolaa ysäriduunarikiekon mammuttimaan totaalisesti.

Hokkarit naulaan vaan, Hirsimäki irtisanoo sopimuksen ja Kummola hoitaa pelikiellon jokaiseen maailman kiekkosarjaan. Jatkoajasta kerätään vittuillakseen mopoautorahat, ettei tule beibille poru. Ammattiopisto voi ottaa poitsun sitten säälistä metallipuolelle.

Se oli siinä!
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Kiitoksia vaan taas Deelle tosta ylläolevasta. Iltateet lenteli näppikselle, ja viimeinen lause ns. räjäytti pankin.

No, kai se on hyvä että Porin Joppe herättää tunteita ympäri maailmaa. Kouvolasta SJS#50:n Daewoohon.

Mut kai se änärivaraus nyt sit meni kokonaan sivu suun, kun ei 12 maalia vielä ole tehnyt näissä karkeloissa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Melkoinen valitusvirsi on Armiasta noussut U20-kisojen otteluketjuissa. Kuten siellä jo totesin, niin Armian peli kärsi Rajalan sooloilusta ja hasardeista sekä myös Pulkkisen pitkistä vaihdoista. Eikä Jopelle myöskään ylivoima-aikaa liiemmin ole siunaantunut. Kertaalleen pisti kiekon häkkiin, mutta sveitsiläispelaajan siirrettyä maalin pois paikoiltaan, maalia ei hyväksytty.

Toki Armiallakin on mielestäni parannettavaa. Toisinaan kiekosta voisi luopua nopeammin ja hakea yksinkertaisempaa ratkaisua. Tosin tämäkin edellyttäisi nykyistä useammin sitä, että ketjukaveri olisi pelattavissa.

Hivenen samoja puutteita hänen pelaamisestaan olen havainnut ajoittain liigaotteluissa.
Eiköhän kuitenkin jokainen ottelu kehitä häntä ja lievä junnumaisuus haihdu aiemmin kuin tuon ikäisillä pelaajilla keskimäärin.

Kyllä siellä otteluketjussa Joppea myös puolustettiin muidenkin kuin porilaisten toimesta, mutta onhan se selvä että vaikeita aikoja tulee Armialla epäsuomalaisena pelaajatyyppinä olemaan vielä edessään. Kun pelaaja nostetaan mediassa superjunnuksi, herättää se ulkopuolisissa usein kaunaista vihaa joka sitten helposti purkautuu esim. arvokisojen yhteydessä. Minä sen tiedän, olin itse joskus lähes patologinen Teemu Selänteen vihaaja.

Joppen pelejä veden takana en ole edelleenkään nähnyt, mutta nuo kuvaukset eivät juuri yllätä ja allekirjoitan täysin myös Veikon näkemyksen Armian pelaamisesta Sm - liigassa. Kyllähän pojan täällä iskemien tehojen arvoa nostaa entisestään se että joissakin peleissä on hetkiä jolloin hän näyttää pelaavan vielä b - junnuissa joissa aikaa ja tilaa on paljon enemmän ja tulosvastuuta vastaavasti vähemmän. Itse asiassa Joel pelaa vähän samoin kuin Jesse Jyrkkiö saattaisi pelata jos olisi hyökkääjä, vaikka toki "Army Joe" on Jesse monin verroin lahjakkaampi. Jyrkkiöön ja vaikka Mika Niemeen verrattuna Armia tulee myös vielä monet kerrat hyötymään siitä että hänet on näin nuorena nostettu näin vahvasti esiin mikä tarkoittaa hänen olevan parikymppisenä kypsempi pelaaja kuin kumpikaan edellä mainituista vastaavan ikäisenä.

Armian kautta avautuu myös näkökulma laajempaan (peli)filosofiseen keskusteluun. Suomessahan itketään aina maalintekijöiden perään, mutta minusta tuntuu että syvällä sisimmässään useimmat suomalaiset arvostavat "rehtiä työmiestä" ja perussuorittajaa enemmän kuin Armian tyylistä omalaatuista yksilöpelajaa. Täällä räkämaali on aina arvokkaampi kuin tolppa kauniin kuvion päätteeksi minkä asian taas venäläiset näkevät usein juuri päinvastoin. Venäläispelaajia kuvataan usein myös laiskoiksi ja ylimielisiksi mitkä adjektiivit tullaan uskoakseni myös monet kerrat vielä liittämään pelaajaan nimeltä Joel Armia.

Toisaalta, monien venäläisten ja Joel Armian joskus tarpeettomalta näyttävän kikkailun positiivisena puolena on pelirohkeus ja pelistä nauttiminen mikä kuitenkin on sitä arvokkainta pääomaa mitä jääkiekko lajina voi tarjota ja joka viime kädessä on kuitenkin onnistuneiden ratkaisujen, maalinteon ja voittamisen ydin.

Pelirohkeutta ja pelistä nauttimista toivoisin jatkossa Porissa suvaittavan myös muilta kuin kultapojaksi (täysin aiheesta) nostetulta Joel Armialta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kauheaahan se Suomessa on, jos joku nauttii sekä pelaamisesta että kiekon hallussapitämisestä. Kunnon suomalainen kiekkoilija on sellainen, että sitä vituttaa jo valmiiksi koko turnaus, joka parhaimmillaankin päättyy finaalitappioon. Kiekkoa ei kannata missään tapauksessa pitää hallussa ettei tule virhettä ja ränniin vaan heti ja helvetin kova spurtti vaihtoaitioon, jossa on hyvää aikaa kiroilla lauantain lotossa tullutta kolmea oikein ja varanumeroa. Erätauolla sitten lausumaan Jussi Saariselle ettei oikein oltu erän alussa hereillä ja lisää luistelua vaan seuraavaan erään. Sitten kun kaikesta huolimatta jotenkin kompuroidaan hirveellä säkällä ja loistavalla maalivahtipelillä finaaliin, niin otetaan turpaan kun viimeistään ekalla erätauolla koko joukkue on valauttanut ripulipaskat housuihinsa. Ja sitten taas saa iltapäivälehdet kysyä että miksi aina meille käy näin - NIIN MIKSIKÖHÄN, SAATANA!

sori.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Herrojen Santavuori ja uusikartano merkitys Armian hienoissa SM-liiga otteissa alkaa näkymään nyt kun katsoo Joelin pelejä tuolla kisoissa. Nättinen ja Rajala ovat ihan hyviä tuolla tasolla, mutta eivät tue Joelin pelaamista samalla tavalla kuin Aki ja Tuomas.

Nyt on myös ilmeisesti löytynyt sellainen paikka missä Joeliakin jo vähän huimaa. Ihmettelin miten noin nuori poika kestää sen julkisuus "myllyn" mikä on ollut ja hyvin on kestänyt tähän asti. Nyt ilmeisesti tietoisuus siitä kaikesta "ihanasta" mitä voisi olla tarjolla kun tuolla onnistuisi on sekoittanut hieman päätä.

Nämä kisat eivät välttämättä tule loppupelienkään osalta onnistumaan, mutta upea pelaaja silti ja kaikesta sydämestä toivon että tuo hieman epämääräinen kaartelu ja mailan puristaminen loppuisi ja alkaisi se verkko heilumaan.
 

sergo91

Jäsen
Niin en uskonutkaan että Armia pystyy dominoimaan peliä tuolla. Pieni kaukalo ja fyysinen peli hävittävät heikot suomalaiset kuvasta aika helposti (vrt. Granlund ja Rajala viime vuonna). Armia häviää usein sm-liigassakin kuvasta pitkäksi aikaa joten se oli ainakin omasta mielestä odotettua. Olisi tietysti hyvä että saisi vielä lopputurnauksessa muutaman maalin itseluottamuksen takia.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Herrojen Santavuori ja uusikartano merkitys Armian hienoissa SM-liiga otteissa alkaa näkymään nyt kun katsoo Joelin pelejä tuolla kisoissa. Nättinen ja Rajala ovat ihan hyviä tuolla tasolla, mutta eivät tue Joelin pelaamista samalla tavalla kuin Aki ja Tuomas.

Tämä on tietysti erittäin totta. Kärjistäen voisi sanoa Joelin tottuneen "liian hyvään" kun on saanut lähes koko kauden pelata Auk:n kaltaisen kokeneen älysentterin kanssa kun taas vaikka Rajalan sentterinä on ollut Matias Myttynen ja toisella laidalla Joonas Rask. Erilaiset ketjukaverit ja kapean kaukalon tuottama väistämätön kulttuurishokki lisättyinä valtavaan huomioon ja paineisiin ovat varmasti selkein selitys sille että Joel on vielä kolmenkin pelin jälkeen pisteittä.

Toisaalta, ei kaikki voi johtua vain "ihan hyvistä" ketjukavereista vaan myös Joelin omista puutteellisista valmiuksista pelata tuolla tasolla. Esimerkiksi Rajalalla on aivan toiset lähtökohdat kapean kaukaloon pelaamiseen ja Joelin pitäisi pystyä sopeutumaan siihen. Ei voida olettaa että hän saa aina ympärilleen pelaajat jotka tukevat juuri hänen pelaamistaan.

Olen jo aiemmin todennut Joelin olevan mukana ennen muuta opintomatkalla ja toivon hänen saavan tästä kokemuksesta kaiken irti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Toisaalta, ei kaikki voi johtua vain "ihan hyvistä" ketjukavereista vaan myös Joelin omista puutteellisista valmiuksista pelata tuolla tasolla. Esimerkiksi Rajalalla on aivan toiset lähtökohdat kapean kaukaloon pelaamiseen ja Joelin pitäisi pystyä sopeutumaan siihen. Ei voida olettaa että hän saa aina ympärilleen pelaajat jotka tukevat juuri hänen pelaamistaan.

Olen jo aiemmin todennut Joelin olevan mukana ennen muuta opintomatkalla ja toivon hänen saavan tästä kokemuksesta kaiken irti.

En puhuisi hyvistä ketjukavereista vaan erilaisista ketjukaverista. Ässissä AUK:n ketju usein pyörittää peliä pitkään hyökkäyspäässä Santavuoren ja Armian toimesta, kun kisoissa peli on huomattavasti suoraviivaisempaa. Nyt Armia näyttää hiihtelevän pelin ulkopuolella, koska ei saa hyökkäysalueella kiekkoa. Syy tähän on tilan väheneminen pienen kaukalon ja kejukavereiden tyylin mukana, kiekkoa toimitetaan maalille tai Rajala pyörii sen kanssa omalla laidalla. Armian pitää vain sopeutua nyt tähän tyyliin ja ajaa maalille maskiin ja tehdä puolustuspäässä asioita oikein.

Tämä keskustelu Armian heikkoudesta kisoissa on mennyt jo naurettavuuden puolelle, koska kirjoittelijat eivät joko osaa tai halua pohtia syitä Armian tehottomuuteen. Ketju on tehnyt kolme maalia, joista kaksi on ollut pakin heittosta maalinedusruuhkaan josta kiekko on poukkinut Nättisen mailan kautta maaliin. Näitä maaleja ei ole pohjustettu pitkillä hyökkäyksillä, jossa kiekkoa olisi kierrätetty pelaajalta toiselle. Tämä tyyli ei sitä mihin Armia on tottunut liigassa. Hän menee tässä ketjussa tietyllä tavalla hukkaan, koska Rajala on ketjussa se joka pitää kiekkoa ja kiekko heitetään maalille kaikista mahdollisista tilanteista. Pazen ehdottoma vaihdos Pakarisen ja Armian välillä voisi olla kokeilemisen arvoinen, Pulkkinen pyrkii pelaamaan kiekkoa kaverille.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En puhuisi hyvistä ketjukavereista vaan erilaisista ketjukaverista. Ässissä AUK:n ketju usein pyörittää peliä pitkään hyökkäyspäässä Santavuoren ja Armian toimesta, kun kisoissa peli on huomattavasti suoraviivaisempaa. Nyt Armia näyttää hiihtelevän pelin ulkopuolella, koska ei saa hyökkäysalueella kiekkoa. Syy tähän on tilan väheneminen pienen kaukalon ja kejukavereiden tyylin mukana, kiekkoa toimitetaan maalille tai Rajala pyörii sen kanssa omalla laidalla. Armian pitää vain sopeutua nyt tähän tyyliin ja ajaa maalille maskiin ja tehdä puolustuspäässä asioita oikein.

Tämän suuntaisesti mielestäni kirjoitinkin. Armia ei ole todellakaan mikään luontainen kapean kaukalon pelaaja, oikeastaan kaikkea muuta ja joutuukin vielä urallaan tekemään hurjasti töitä sen eteen että sopeutuu tuohon ympäristöön. Tämän turnauksen puitteissa haaste saattaa olla liian suuri, mutta uskon takaraivoon jäävän yhtä sun toista josta poika hyötyy myöhemmin.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan Armian pelaaminen ollut kovin vaatimatonta verrattuna liigaan, mutta kyllä ne syyt löytyvät lähinnä Suomen joukkueen pelityylistä ja ketjukavereista. Itse olen pistänyt merkille sen kun Armia saa kiekon laidalle on hän myös päässyt vetopaikkaan samoin hyökkäysalueella on saanut kiekon, kuten eilenkin yhden kerran pisteiden väliin tuli heti vaarallisesta paikasta veto, joka kuitenkin meni ohi.

Itseä on suunnattomasti ottanut päähän Rajalan tehoton pyöriminen ja itsekkyys. Toki kyseessä on hyvä pelaaja eikä voi vain toivoa oman kaupungin pojalle maaleja, mutta turhan monta tilannetta on jäänyt syntymättä Rajalan tarpeeseen pitää kiekko. Samoin silmiin pistävää se kuinka Armia joutuu olemaan usein se pelaajaa, joka on ketjun hyökkääjistä tukemassa puolustusta vastahyökkäyksissä ja tämä kun ei ole Armian parhainta osaamista.

Sitten on vielä sellainen ongelma, että Suomen puolustajat avaavat lähes poikkeuksetta peliä vasemman laidan kautta Rajalalle, joten Armia ei pääse kiekon kanssa tulemaan alueelle täydessä vauhdissa ja tekemään temppujaan, kuten liigassa on nähty monesti.

Kortelaisen kommentoinnnit Armiasta on maxilla on monesti ottaneet myöskin päähän, ehkäpä värilasien takia, mutta eilen oli ihan hyvin pohdittu, että nämä kisat eivät ole vielä Armialle ns. läpimurtokisat, vaan hän on enemmänkin kokemassa.

Kuitenkin kaiken kaikkiaan ollut tehotonta sen kertoo jo kiikaritkin ja vähän paistaa läpi sellainen tuskan poikanen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Niin en uskonutkaan että Armia pystyy dominoimaan peliä tuolla. Pieni kaukalo ja fyysinen peli hävittävät heikot suomalaiset kuvasta aika helposti (vrt. Granlund ja Rajala viime vuonna). Armia häviää usein sm-liigassakin kuvasta pitkäksi aikaa joten se oli ainakin omasta mielestä odotettua. Olisi tietysti hyvä että saisi vielä lopputurnauksessa muutaman maalin itseluottamuksen takia.

Ei kai edes kovin moni työtön hitsari odottanut Joelta mitään DOMINOINTIA noissa ympyröissä. Mutta kun nyt olisi pystynyt edes suunnilleen samaan kuin SM-liigassa. Onhan täälläkin monen asiantuntijan toimesta todisteltu, kuinka kova juttu SM-liiga on tuollaisiin junioriturnauksiin (ja -liigoihin) verrattuna, pelaahan SM-liigassa monia yli 3-kymppisiä kokeneita ja maailmaa nähneitä staroja....

Mutta kait se sittenkin on niin, että pelaaja, joka pystyy pelaamaan hyvällä tasolla U20 MM-skaboissa, pytyy dominoimaan SM-liigassa ja ehkä jopa pelaamaan pienessä roolissa NHL-tasolla, mutta pelkillä SM-liiga meriiteillä ei tuolla(kaan) tasolla juhlita. Ihmetyttää (hieman) vain mistä joku Nätti-Joonas nousee Suomen joukkeen MVP pelaajaksi vaikka ei SM-liigassa ole esittänyt mitään ihmeitä (vrt. Armia, Vatanen, Pulkkinen)

EDIT: Suomalaisista pelaajista kai lähinnä vain Esa Keskinen on aikanaan dominoinut kenttätapahtumia U20 MM-kisoissa. Yli kahden pisteen ottelukeskiarvolla kolmet kisat läpi on todellista dominointia.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Köllin osuvat kommentit tuotu esiinkin. Ketju, roolitus, paineet, ikä jne. Itsekin haluaisin nähdä Armian parhaimmillaan, eli hyökkäysalueella pisteiden välissä ranteiden heilahtavan. Kiekkoa miehelle vauhtiin. Ylivoimassa laukasusektorilla. Vahvana suojaajana ja kulmavääntäjänä.

Toistaiseksi tasapaksuna jononjatkossa, onneksi muutama peli vielä aikaa pelata vahvuuksillaan. Sentterin roolissa puolustuksen avustajana sitä ei nähdäkseni ole.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Köllin osuvat kommentit tuotu esiinkin. Ketju, roolitus, paineet, ikä jne. Itsekin haluaisin nähdä Armian parhaimmillaan, eli hyökkäysalueella pisteiden välissä ranteiden heilahtavan. Kiekkoa miehelle vauhtiin. Ylivoimassa laukasusektorilla. Vahvana suojaajana ja kulmavääntäjänä.

Toistaiseksi tasapaksuna jononjatkossa, onneksi muutama peli vielä aikaa pelata vahvuuksillaan. Sentterin roolissa puolustuksen avustajana sitä ei nähdäkseni ole.

Komppaan tätä. Tässä tulee sitten juurikin kyseeseen valmennuksen pelikirja. Eli miksi Armia on joutunut tällaiseen rooliin sen sijaan että sille ketjun sentterille taottaisiin väkisin päähän mikä on joukkueen sentterin rooli: Ei hautoa itsekkäästi kiekkoa hyökkäysalueella vaan jakaa nopeasti maalintekopaikkoihin hakeutuville laitahyökkääjille ja sen jälkeen varmistaa puolustuksen apuna mahdollisten vastahyökkäysten varalta. Armia menee täysin haaskuun varmistavassa roolissa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mutta kait se sittenkin on niin, että pelaaja, joka pystyy pelaamaan hyvällä tasolla U20 MM-skaboissa, pytyy dominoimaan SM-liigassa ja ehkä jopa pelaamaan pienessä roolissa NHL-tasolla, mutta pelkillä SM-liiga meriiteillä ei tuolla(kaan) tasolla juhlita. Ihmetyttää (hieman) vain mistä joku Nätti-Joonas nousee Suomen joukkeen MVP pelaajaksi vaikka ei SM-liigassa ole esittänyt mitään ihmeitä (vrt. Armia, Vatanen, Pulkkinen)

Samaa olen miettinyt itsekin ja väitän, että se johtuu ei ehkä ainoastaan, mutta suurilta osin Marjamäen joukkueelle kyhätystä pelikirjasta. Toki Marjamäen työssä on paljon hyvääkin, mutta kärkipelaajille pitäisi antaa enemmän vapauksia ja sitä tukea koko joukkue. Nyt joukkue pelaa kaikki samalla kaavalla ilman vapauksia ja näin on onnistuttu ottamaan joukkueen parhaat aseet myös pois. Niin sanottu Summasen ajokoirakiekko siis kyseessä.

Myöskään kenttämuutoksia ei ole tehty ollenkaan, edes mitään kokeiluja vaikka valmentajan tärkein tehtävä tässä tilanteessa kun kaikki on mennyt hyvin, olisi saada joukkue suorittamaan vielä paremmin ja saamaan tehoja irti ratkaisupelaajista. Ottelut yleensä voittaa joukkue, mutta joukkue on täynnä yksilöitä ja jokaisella on omat hyvät ja huonot puolet. Valmentajan pitäisi rakentaa pelikirjansa yksilöitä ajatellen josta sitten rakentuu hyvä kokonaisuus jolloin parhaista saadaan paras irti, mutta tuntuu, että Marjaki on tehnyt tämän typerän päinvastaisesti. Typerää se on myös siltä osin, että tässä tilanteessa joku rouhija olisi pelillisesti parempi Armian paikalla, mutta tehoja ei varmasti olisi yhtään sen enempää kuin Armialla. Jos taas Armian, Vatasen ja muiden huippujen annettaisiin pelata vapaammin ja joukkue olis valjastettu tukemaan taitoa, niin maaleja alkaisi varmasti syntymään ihan eri tavalla kuin nyt.

Hyvin joukkue on silti suoriutunut tähän asti ja voittoja on tullut heikkoja maita vastaan, USA:llekin pärjättiin erinomaisesti. Silti nyt tosipaikoissa joukkuetta nähneenä sieltä jätetään paljon potentiaalia käyttämättä, siis todella paljon, koska en voi uskoa, että melkein tehokkaimmat nuoret pelaajat SM-liigassa Armia ja Vatanen ei saa tuon enempää aikaan. Pulkkinenkin, vaikka on ollut hyvä, kärsii mielestäni samasta ongelmasta, eli eivät voi keskittyä olennaisimpaan. En usko, että Kovalchuk olisi ollut yhtään parempi jos joutuisi pelaamaan kuten Armia joukkueessa, eli ihan päinvastaisesti miten oma pelityyli ja omat vahvuudet.

Marjamäen pelikirja ei siis tuo perisuomalaiseen tapaan taitokiekkoa vaan juuri sitä rouhimiskiekkoa ja robottimaista tekemistä, mikä on ollut suomen hyvä puoli, mutta myös todella paha heikkous aina. Pienillä muutoksilla tuosta ajokoirakiekosta saadaan helposti taitokiekkoa tukeva pelityyli, mutta en tiedä onko Marjamäellä eväitä siihen. Marjamäen pelikirjassa lukeekin varmasti etusivulla, Nuori Suomi - Tasa-arvo joukkueessa ennen kaikkea muuta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Joppeparka huitoo maila pystyssä että syöttäisivät mutta ei vaan irtoa Rajalan lavasta kiekko. Ja kun olisi ollut eka kerta. Selkeästi parasta peliä silti tänään, nyt kun vielä maalihana aukeaisi. Eka syöttöpiste tulikin jo...
 

Juhavaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei passata ei...

On toi nyt ihan naurettavaa että ketjukaverit painaa kiekon saatuaan maalille pellemiljoonaa laput silmillä ja hakevat 100%sti aina omaa laukausta. Eihän tossa ole mitään järkeä. Voisko Haulan vaihtaa kakkoseen sentteriksi. Veikkaan että tulisi HIUKAN tulosta. Pojat kun puhuu samaa kieltäkin. Syöt ny. Kui? Syöt ny vaa. No lauo ny sin sit.

Hiukan Joppea turhauttaa, ei ihme. Itse asiassa Armia on ollut hyvä. Osoittanut, että pystyy pelaamaan myös "pelin alla" ja olemaan rauhoittavassa ja varmistavassa roolissa. Tuossa kentässä ei tule saamaan kiekkoa lainaksi kertaakaan, ellei sitten itse hae esim oman maalin takaa.

Onneksi joukkueen paras pakki (ei ihme kyllä Vatanen) tajusi koitaa lainata kerran kiekkoa hienosti...tuloksena tolppa. Kyllä se siitä.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Marjamäen pelikirjassa lukeekin varmasti etusivulla, Nuori Suomi - Tasa-arvo joukkueessa ennen kaikkea muuta.
Ettei siinä etusivulla tai peräti kannessa lue yksinkertaisesti Espoon Blues? Jossainhan sitä muistaakseni sanottiin, että Blegin peli perustuu nimenomaan Marjamäen aivoituksiin, joten voiko siitä vetää yhtäläisyysviivan U20:n pelitapaan? Varmaksi en tuota väittämää sano, koska muistini on erittäin valikoiva.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
On toi nyt ihan naurettavaa että ketjukaverit painaa kiekon saatuaan maalille pellemiljoonaa laput silmillä ja hakevat 100%sti aina omaa laukausta. Eihän tossa ole mitään järkeä. Voisko Haulan vaihtaa kakkoseen sentteriksi. Veikkaan että tulisi HIUKAN tulosta. Pojat kun puhuu samaa kieltäkin. Syöt ny. Kui? Syöt ny vaa. No lauo ny sin sit...

Huomannut aivan saman, ketju on aivan liian suoraviivainen ja ehkä jopa taidoton. Eivät oikein kemiat eikä taidot kohtaa missään. Rajala ja Nättinen pelaavat suoraviivaista kiekkoa maalille-peliä, Armia kun lähtisi mielummin pyörittämään hyökkäystä ja rakentamaan tilannetta. Joppe pystyy suojaamaan kiekkoa hyvin, mutta kun syöttää niin peli jähmettyy seuraavan pelaajan kiekonmenetykseen tai rintapanssarilaukaukseen.

Ehkä ensivuonna Armialle löytyy parempi ketju, MG:n laidasta :)
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on tietysti erittäin totta. Kärjistäen voisi sanoa Joelin tottuneen "liian hyvään" kun on saanut lähes koko kauden pelata Auk:n kaltaisen kokeneen älysentterin kanssa

Tämä on totta. Ja tähän varmaan haaveet NHL-urasta taitopelaajana tyssävätkin. Sieltä ei vaan löydy AUK:n tasoisia taitosentterejä keikkoa jakamaan. Tossakin kun talvikalssikkoa katselin, niin ihme neppailua! Hitaita syöttöjä, jotka näytti siltä kun olisi suurinpiirtein ollut vettä jäällä.

Mutta tehdään Joesta gooni. Se on ulottuva ja otteista päätellen ihan vahva häkkipääksi. Nyyt vaan hormooneja, punttia ja nyrkkitreeniä... kyllä siitä vielä voimahyökkääjä saadaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tämä on totta. Ja tähän varmaan haaveet NHL-urasta taitopelaajana tyssävätkin.

Onko se taito niin poikkeuksellista, ettei USA:sta / Canadasta löydy samasta ikäluokasta tai jo varatuista ketään vastaavaa ?
Päästäkseen tuohon taitopelaajan rooliin Jopen tulee vakuuttaa tulevan NHL-organisaationsa valmennuksesta vastaavat kuten Selänne Winnipegissä. En näet usko Jopen pystyvän taistelemaan itseään jostain AHL:n ja 4. ketjun syövereistä pinnalle.
 

Nickerson#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko se taito niin poikkeuksellista, ettei USA:sta / Canadasta löydy samasta ikäluokasta tai jo varatuista ketään vastaavaa ?
Päästäkseen tuohon taitopelaajan rooliin Jopen tulee vakuuttaa tulevan NHL-organisaationsa valmennuksesta vastaavat kuten Selänne Winnipegissä. En näet usko Jopen pystyvän taistelemaan itseään jostain AHL:n ja 4. ketjun syövereistä pinnalle.
Mielestäni voi sanoa että Joelilla on poikkeuksellisia taitoja verrattuna ikäisiinsä ympäri maailmaa. Fysiikka kun pojalla tuosta kehittyy niin aikamoinen peluri. Luistelu on vielä kankeahkoa, mutta pitää ottaa huomioon nopean kasvun vaikutus tasapainoon ja muihin koordinaatiokykyihin, kuitenkaan luistelu ei ole toivottoman näköistä räpellystä tyyliin Mika Niemi.

Ihan vain vertailun vuoksi ja laitan tähän aikanaan paljon hehkutetun Joensuun Jessen statsit hänen ollessaan samanikäinen kuin Joel nyt:
2004-05 Ässät SM-liiga 39 peliä 1+1 = 2 4min
2005-06 Ässät SM-liiga 51 peliä 4+8 =12 57min


Pelityyliltään ovat aika erilaisia pelaajia ja Jesse on profiloitunut "voimahyökkääjäksi" kun taas Joel taitopelaajaksi. Itse tällä hetkellä uskon että Joel pystyy taistelemaan parin vuoden kuluttua itsensä AHL:n 1.-2.-ketjusta paikkansa ylös NHL:ään. Jää nähtäväksi, mutta kovaa treeniä se pojalta vaatii ja uskoa omaan tekemiseen. Pääkoppa ratkaisee lopullisesti tuleeko hänestä todellinen ammattilainen vai alkaako muut asiat kuin jääkiekko kiinnostaa enemmän :)
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta kait se sittenkin on niin, että pelaaja, joka pystyy pelaamaan hyvällä tasolla U20 MM-skaboissa, pytyy dominoimaan SM-liigassa ja ehkä jopa pelaamaan pienessä roolissa NHL-tasolla, mutta pelkillä SM-liiga meriiteillä ei tuolla(kaan) tasolla juhlita. Ihmetyttää (hieman) vain mistä joku Nätti-Joonas nousee Suomen joukkeen MVP pelaajaksi vaikka ei SM-liigassa ole esittänyt mitään ihmeitä (vrt. Armia, Vatanen, Pulkkinen)

Nuo on kovat kisat ja peli aivan erilaista kuin SM-liigassa. Rapakon takana yleinen mielipide on se, että pelaaja on NHL-tasoa(tai hyvin lähellä sitä), jos pystyy loistamaan U20-kisoissa. Tämä pitää aika hyvin paikkaansa. Melkoisen moni U20-kisoissa dominoinut pelaaja pelaa piakkoin NHL:ssäkin ihan kunnon roolissa. Tietenkin, jos pelit ei mene kisoissa putkeen, niin sekään ei tarkoita, etteikö pelaajasta voisi tulla myöhemmin isonkin roolin pelaaja NHL:ään. Pörssikärki Schenn on muuten tällä kaudella pelannutkin muutaman pelin Kingsin paidassa. Olen nähnyt näistä pari ja kyllä kaveri pärjää niissäkin peleissä.

Vähän ihmettelen, miten Armiaa on niin paljon täällä jatkoajassa kritisoitu. Hän on kuitenkin aika lailla poikanen vielä noihinkin kekkereihin. Tietysti äkkiseltään voisi kuvitella, että miten se ei ole edes Suomen parhaimmistoa kun on kuitenkin liigassa tehnyt hyvää jälkeä.

Mutta katsellaan rauhassa. Hyvää kokemusta Armialle ja hän ehtii kuitenkin pelata vielä parit kisat. Toivoisi toki onnistumisia, jotta saisi vähän itseluottamusta. Ensi vuonna on jo eri lähtökohdat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös