Joel ”Jolle” Kiviranta – 74-kiloinen pommikone

  • 92 275
  • 245

Ikuri

Jäsen
Pitkän matkan on Joel kulkenut, sanotaanko Ylen Tehtävä Helsingissä -kuvauksista ja siellä hauen aiheuttamasta harmituksesta. Vaasan Sport on tehnyt mahtavaa työtä toimiessaan Kivirannalle sellaisena sijaishuollon yksikkönä, kun Jollen kotiseura oli edesvastuuttomassa tilassa. Pitäisikö tässä kiitosta esittää myös Virmasen Masalle?

Harmittaa, kun jätin matsin katsomatta. Kyllähän kylmiä väreitä saa toki kohokohdista jälkeenpäinkin, mutta se ei ole sama asia.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos 4.9.2019 joku olisi sanonut Kivirannan saavan hatun täyteen päivälleen vuosi myöhemmin Dallas Starsin riveissä game sevenin jatkoajalla, niin eiköhän olisi ollut hoitoonohjaus tai ainakin pelikielto trollauksesta ollut lähellä. Kausihan olisi ollut jo hyvän aikaa aiemmin paketissa ja jos jossain game sevenissa se hatun olisi tehnyt, niin Texas Starsin riveissä korkeintaan, iso kerroin sillekin. Ja jos ennen matsia joku ihan vakavissaan ja tosissaan hattua veikkasi, niin sääli ettei lotto ollut vetämässä, eiköhän todennäköisemmin sieltä tule jackpot kuin että tähdet osuvat näin kohdilleen.

Toivottavasti Stars menee ihan päätyyn asti. Suomalaisittain voisi sitten ylpeillä Heiskasen otteilla, mutta myös tämä Kivirannan statement game sevenissä jäisi elämään legendoihin. Viikkokaupalla kuplassa, vain pari peliä statseihin ja rooli nyt ylipäätään "pelata pieniä minuutteja silloin, kun muut eivät pysty". Paikka avautuu ratkaisevaan peliin ja varmaan koutsinkin takaraivossa on vain, että "kuhan nyt et tätä peliä tyystin ryssi". Eka maali ja varmasti siellä jokunen staffista heräsi, että ihan hyvä poikahan tämä on. Toinen maali, siis tasoitus jokunen minuutti ennen loppua, ja wow-efekti on valmis. Jatkoilla hattu täyteen ja uran kolmas pleijarimaali. Tosta jos Stars menee cuppiin asti, niin vielä 2070 Texasissa muistellaan miten se yksi nobody tuli katsomosta pistämään jengin jatkoon.

"I hope I'll get more games here". Melkoiset kulkuset saa olla koutsilla, jos hatun jälkeen seuraavassa matsissa joutuu katsomossa kasvimaskia korjailemaan tai polkemaan desinfioitua kuntopyörää hallin kellarissa muiden pelatessa.

Pari vuotta takaperin jos joku olisi kertonut Kivirannan voittavan pian maailmanmestaruuden ja ratkovan pleijaripelejä NHL:ssä, niin hulluna olisin pitänyt. Enkä vielä viime MM-kisojen alussa olisi pitänyt kumpaakaan sen realistisempana, vaikka Kiviranta oli sen spotin ottanut joukkueesta. Yllättäen sieltä se maailmanmestaruus tuli, mutta Pohjois-Amerikan sopparin jälkeen mä olisin vielä odottanut roolin löytyvän farmista ja ehkä joonasraskmaisesti käy haistelemassa sen pelin tai pari. Melkoinen tarina, joka olisi kyllä liian epäuskottavan oloinen leffajuoneksi.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Ennekin olen tästä kirjoitellut, mutta tuon MM-finaalin loppuhetkiltä on meikäläisen vuoden 2019 urheiluteko. Summerin soidessa muu jengi heittelee mailat, kypärät ja munarit ilmaan, ja syöksyy Lankisen kimppuun. Samaan aikaa Kanadan alueella Jolle vielä tappelee vielä kiekosta ja kampeaa kanukkipakkia nurin. Loppuun asti ja yli! Vieläkin menee kylmät väreet ja silmäkulma kostuu, kun tuota pätkää katselee.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Tuli vastaan Starsin sivuilla tämä juttu Jollesta. Tuossa Jere Lehtinen ottaa surutta kunniaa Jollen saignaamisesta Dallasiin. Sinänsä täysin looginen yhtälö, mutta ei kai Lehtisellä ole ainakaan mitään virallista roolia Dallasin organisaatiossa?


Lehtinen myös hyvin kiteyttää mitä Kivirannalta kentällä odotetaan (ei suinkaan hattutemppuja). Käytännössä samaa mitä olemme Vaasassakin tottuneet näkemään.

"I watched him pretty closely that game (ratkaiseva peli Calgarya vastaan) because I wanted to see how he would react, and he was great -- plus-4. He just does the little things that makes his team better," Lehtinen said. "Even with no goals, every shift he helps the team. You can tell just by watching him that he makes his line better, he makes his teammates better."
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Joku ehti jo mainita että Jollen ruuti on ollut märkää. Paskat se mitään märkää ole, sitä vaan ei kannata haaskata turhiin paikkoihin #make_every_shot_count
 
Joel Kiviranta NHL:n pudotuspelisarjojen ratkaisupeleissä:

1. kierros vs Calgary, ratkaiseva 6. peli:
0+1, +4. Dallas nousi 0-3 tappioasemasta 7-3 voittoon. Kiviranta oli jäällä Dallasin 2., 3., 5., 6. ja 7. maalin aikana.

2. kierros vs Colorado, 7. peli:
Kaikki tietää miten tässä kävi. 3+0 ja ratkaisumaali jatkoajalla.

Konf.finaali vs. Vegas, ratkaiseva 5. peli:
1+0. Tärkeä tasoitusmaali alle 4 min ennen loppua. Jäällä myös voittomaalin aikana.

Joel Fucking Kiviranta - isojen pelien pienisuuri mies!
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Hyvä Jolle. Tämä antaa uskoa siihen, että nuori lupaava, taitava ja lujasti itseensä "uskova" tulevaisuuden toivo voi saavuttaa menestystä myös Sportissa ja Vaasassa. Kovan työn takana se kyllä on, mutta se ei ole kuitenkaan mikään mahdoton tehtävä. Tervetuloa Vaasaan nuoret pelimannit kehittymään NHL sankariksi.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos Joelin käsittämätön nousukiito jatkuu kuten tähän asti, kun 5:n Sport-kauden jälkeen valittiin maajoukkueeseen, sieltä NHL:ään ja hattutempun jälkeen vakiona Dallasin pelaavaan miehistöön, niin luulisi että tuohon tulee jatkoksi vielä SC-mestaruus. Toki jo tällaisenaan tätä on makea seurata.
Itse en kuvitellut Joelia valittavan maajoukkueeseen. Viimeisen Sport-kauden syyspuolella kyllä huomasin että Joelin luistelunopeus oli kasvanut, usein luisteli vastustajan kiinni. Onneksi valmentajat on erikseen ja Jalonen näki Kivirannan kyvyt. Viimeistään Dallas on osoittanut ettei Jalonen ollut väärässä.
 

Tmoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Jos Dallas voittaa SC:n niin Kiviranta taitaa tehdä historiaa. Samaan aikaan hallitseva maailmanmestari sekä Stanley Cup -voittaja. Toivomme parasta. :)
Ainakin Pavel Kubina on onnistunut tuossa tempussa. Tampassa Stanley Cup 2004 ja Tsekin paidassa maailmanmestaruus 2005.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ainakin Pavel Kubina on onnistunut tuossa tempussa. Tampassa Stanley Cup 2004 ja Tsekin paidassa maailmanmestaruus 2005.

Melko varmaksi uskallan sanoa, että Kiviranta olisi ensimmäinen, joka voittaa Stanley cupin ollessaan hallitseva maailmanmestari (eikä maailmanmestaruutta ollessaan hallitseva Stanley cup -voittaja.)

Ainakin siitä lähtien, kun NHL:n pudotuspelejä on pelattu touko-kesäkuulle.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Melko varmaksi uskallan sanoa, että Kiviranta olisi ensimmäinen, joka voittaa Stanley cupin ollessaan hallitseva maailmanmestari (eikä maailmanmestaruutta ollessaan hallitseva Stanley cup -voittaja.)

Ainakin siitä lähtien, kun NHL:n pudotuspelejä on pelattu touko-kesäkuulle.

Juuri tätä hain, normaalina vuosina se ei ole mahdollista. Ei ainakaan tullut mieleen mitään skenaariota.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Harmi juttu, kun ei Dallasin ihme vienyt loppuun saakka.

no Jolle varmisti, ettei ole maitojunaan lippua ottamassa.
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jollesta oli juttua Hesarissa. Ei ole päättänyt vielä pelaako liigaa ennen kuin NHL alkaa. Myöskään mistään seurasta ei puhuttu mitään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös