muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Syksyllä 2015 ylävartalovamma pilasi Kivirannan valmistautumisen U20 MM-kisoihin ja sen seurauksena silloinen päävalmentaja Jukka Jalonen tiputti hänet ulos kisajoukkueesta, joka lopulta voitti PuLaAho:jen johdolla kotikisoissa MM-kultaa. Tuo oli varmasti Jollelle kova isku, joka taisi haitata pelaamista vielä seuraavallakin kaudella. Ainakin odotettu läpimurto jäi tuolloin tekemättä.

Keväällä 2019 takana oli kaksi ihan mukiinmenevää Liigakautta, mutta silti KiekkoSuomelta napsahti kollektiivisesti leuka auki kun Jukka Jalonen päätti kelpuuttaa Kivirannan MM-leirille ja sieltä aina kisakoneeseen saakka. Oliko kyseessä hyvitystä menneistä? Vai tiesikö Kulta-Jukka Sportpelurista jotain sellaista mikä oli ollut laajalta yleisöltä tähän asti piilossa? Varmasti yhteinen historia vaikutti valintaan.

Oli miten oli, tuskin kukaan voi enää kyseenalaistaa Jollen valintaa kisajoukkueeseen. Kirjoitin kisojen alla että Kiviranta saattaa hyvinkin tehdä kisoissa kansainvälisen läpimurtonsa. Näin taisi käydä.

Toivon sydämeni pohjalta, että saisimme ihastella Jollen otteita Kuparisaaressa vielä yhden kauden verran. Jos toisin käy, olen kiitollinen että olen saanut seurata pojan kehitystä 74-kiloisesta pommikoneesta 80-kiloiseksi hävittäjäksi. Lennä Kotka, lennä!!
 
Kyllä meidän tavoite nyt ja jatkossa on, että kotka oppisi luottamaan liitämiseen ettei tarvitse koko ajan räpyttää siipiä. - Risto Dufva

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jollen pelaaja-arvostelut eri medioissa.


Aamulehti sanoi:
Kenties ryhmän suurin yllätysvalinta. Pelasi ennakkoluulottomasti ja erottui erityisesti erinomaisen liikkeensä ansiosta.
HS sanoi:
Pirteä tuttavuus maajoukkue- ja MM-tasolla. Alussa haki peliään ja katseli kirkkaita valoja, mutta alkoi vähitellen päästä paremmin ja paremmin touhuun sisään. Vauhdikas luistelija, joka hankki karvauksellaan paikan Venäjä-ottelun ratkaisumaaliin.
Jatkoaika sanoi:
Iski maalinsa Tanskaa ja Iso-Britanniaa vastaan, mutta nosti tasoaan koko turnauksen ajan. Teki loistavan karvauksen pedaten Anttilalle voittomaalin välierässä, ollen myös joukkueen aktiivisimpia painostajia.
Pallomeri sanoi:
”Mikä ihmeen Kiviranta?”, kysyttiin ennen kisojen alkua. ”Mitkä ihmeen kisat?”, kysytään nyt. Nostan käden pystyyn. Vaikka pidän Kivirantaa hyvänä pelaajana, ei hänellä olisi ollut mitään asiaa minun kisajoukkueeseeni. Mutta siellä se Vaasan Sportin ukko vain meni änärijätkien joukossa kuin kala vedessä, eikä ihmetellyt, katsellut tai kysellyt. Senkun meni vain ja oli osa Leijonien äärimmäisen tärkeään rooliin noussutta nelosketjua.
YLE sanoi:
Sportin hyökkääjä täytti loistavasti roolinsa nelosketjussa. Pelasi luotettavaa ja energistä peliä, mutta pystyi tekemään myös tulosta. Turnauksen kohokohta oli onnistunut riistopelaaminen Marko Anttilan voittomaalissa Venäjää vastaan.
Ja extrana:

Tässä oli sisua! Leijonat ryntäsi kultavahti Lankisen päälle jo ennen loppusummeria – yksi pelaaja paini kanadalaisia vastaan viimeiseen sekuntiin saakka @ MTV

Kivirannan uskomaton kisamatka päätyi maailmanmestaruuteen - "En halua nähdä lätkäkamojani vähään aikaan" @ Jatkoaika

MM-finaali on Kivirannalle uskomaton asia: "Kohta joku herättää ja sanoo, että olet Tuusulassa ja kaikki on hyvin" @ Jatkoaika

 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Lisätään vielä Ilta-sanomien kommentit Jollesta:

"Kiviranta otti tukevan selkänojan yhtenäisestä pelitavasta. Pystyi täyttämään peliroolinsa ja teki pari maaliakin. Luotettava pelitapapelaaja pystyi heittäytymään pelille silloin, kun viisikkopeli toimi. Sai käyttää vahvuuksiaan eli etenkin hyvää luistelutaitoaan. Yksi joukkueen suurista positiivisista yllättäjistä. Pelasi itsensä pienen liigajoukkueen tähdestä kansalliseen eturiviin. Huima harppaus lyhyessä ajassa. Loistava esimerkki siitä, miten yksilö voi auttaa joukkuetta ja joukkue yksilöä."
 
Vaasan Sport 2020-2021 - Rehtorin puhuttelussa vol 2

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Kiviranta sai ihan älyttömän itseluottamus boostin kisoista ja kehittyi kisojen ja leirityksen aikana varsinkin kokonaisvaltaisessa pelissä paljon. Nyt vain hyvä kesä vielä alle.

Unelmissa olisi että pelaisi nyt vielä Sportissa sen tykkikauden ja auttaisi joukkueen playoffeihin ja sitten matkaisi suoraan Sportista NHL:ään, niin korvaukset meille ja ei tarvitsisi katsella missään muussa jengissä hänen otteitaan, kun sellainen Sport-legenda alkaa jo olla :D

Toki jos nyt jo pääsee NHL:ään niin nostaa kyllä mielenkiintoa seurata sitäkin sarjaa entistä tiukemmin ja katsella pelejä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kiviranta erottui tämän kauden alussa liigakaukaloissa selvästi. Liike oli omaa luokkaansa ja Jolle rynni tekopaikkoihin suorasta luistelusta ohi kärkipakkien. Sitten tuli loukkaantuminen. Sitten Jolle palasi askiin, mutta homma ei lähtenytkään samalla tavalla lentoon. Vasta aivan loppukierroksilla Jolle oli taas oma itsensä ja tälläsikin lukuisia tärkeitä maaleja Sportille.

En epäillyt hetkeäkään etteikö Jolle pärjäisi kisoissa. En kuitenkaan uskaltanut ajatella, että Leijonat pelaa viimeisissä peleissä. Se, että Jolle (ja Leijonat) väänsivät maailmantähtien kanssa voittoisasti on vitunmoinen sensaatio. Tässä kristallisoitui joukkueurheilun suola. JOUKKUE voi olla paljon enemmän kuin osiensa summa.

Pitkä leiritys mahdollisti pelitavan oppimisen ja lopulta toteuttamisen erittäin laadukkaasti. Myös joukkueen hitsautumisessa pitkä aika auttaa, mutta se vaatii myös oikeanlaisen ryhmädynamiikan. Ei naamat pelkällä ajalla ala miellyttää.

Jolle joko pelaa viimeistä kauttaan Sportissa tai sitten hän lähtee jo nyt. Jos Jollen tie vie NHL:ään, olisi Sportille parempi, että se tapahtuisi vasta ensi kauden jälkeen. Olen ymmärtänyt, että Euroopassa ei maksella enää erikoisempia siirtokorvauksia. Jos Jolle ei nyt lähde NHL:ään, Sportin lienee paras ottaa kaikki hänestä nyt markkinointimielessä irti. Ja tietysti kaukalossakin. Vaikein ratkaisu tulee olemaan se, jos Jolle haluaa siirtyä johonkin Euroopan sarjaan tai KHL:ään jo nyt ja tuleva seura ei halua maksaa kunnon korvausta. Pahimmassa tapauksessa Sport haluaisi pitää huonosti motivoituneen Kivirannan. Sport on näissä tilanteissa toiminut viime vuosina melko linjakkaasti ja päästänyt pelaajat lähtemään.
 
Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa.

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Tuskin muualle lähtee kuin Khl tai Nhl, eipä noissa euroopan sarjoissa nyt NIIN isoa eroa ole tasossa vrt liigaan jos haasteita haluaa lisää. Noilla näytöillä luulis koheloonkin pääsevän heittämällä jos haluaa.
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kultajuhlista häkeltynyt leijonahyökkääjä nostaa yllätysnimen mestarien johtohahmoksi: ”Mua hän ei yllättänyt” @ Aamulehti

Tapparan hyökkääjä nostaa yllättävän nimen Leijonien johtohahmoksi.

– Joel Kiviranta. Se on oli aika johtaja pelin loppuhetkillä. Hän otti hyvää roolia. Oli vähän pimennossa, mutta kuitenkin esillä, Ojamäki pamauttaa.

Kiviranta on Sportin hyökkääjä, joka todellakin raatoi hyvin koko turnauksen.

– Mua hän ei yllättänyt, ei todellakaan. Olen tuntenut ”Jollen” jo pidemmän aikaa ja ollut huonekaverinakin, Ojamäki sanoi.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tiesin kyllä että Kiviranta on erinomainen pelaaja mutta silti hän yllätti positiivisesti. Varsinkin ratkaisupeleissä oli loistava. Mieleen jäi hetki viimeisestä pelistä kun muut pelaajat jo juhlivat mestaruutta niin Kiviranta vielä painii Kanadalaisten kanssa.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Yllätyn suuresti jos Kiviranta nähdään Vaasassa syksyllä, meinaan vaan että kukaan ei jätä tarttumatta Nhl tilaisuuteen, sitä kun ei välttämättä tule uudestaan..
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Jäädään odotteleen kuinka käy, valitettavasti oman joukkueen kannalta oddsit Jollen siirrosta NHL / AHL:n suuntaan on suurempi kuin jatko kotoisessa liigassa.. ellei käy iso mäihä änärisopparilla Vaasassa. (Mielipide)

Sundista on kuulemma ollut vähän TPSn sisällä juttua, että pelaisi kuitenkin Suomessa ensikaudella. Sinänsä TPS on arvostettu kouluttaja Koivujen, Niittymäen ja muiden ansiosta, tämän jälkeen myös liigan arvostus varmaan vähän nousi.

Jollen nöyryys niin kentällä kuin nyt pelien jälkeen haastatteluissa on ollut ihailtavaa, tässä on joukkuepelaaja. Monessakin haastattelussa on joukkuetoverit kehuneet Kivirantaa esim finaalin jälkeen Pasonen tai Savinainen sanoi ”meillä on täällä joku Kiviranta joka pelaa aivan väärässä sarjassa!!”

Ei varmaan tartte kyselyä järjestää siitä missä me halutaan Jollen pelaavan ensvuonna: NHL
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jaksaako kukaan selvittää tai tietääkö, onko Calgarylla oikeasti kiinnostusta Kivirantaa kohtaan? Onko Jollen mentävää aukkoa laitureissa vai päätyisikö mahdollisesti AHL:ään? Tämä Flames-vinkkihän tuli @Warrior ilta huhuketjussa. Sportin omalla foorumilla yksi taas "tiesi" Kivirannan jatkavan Sportissa...
 
"Totuus on se että rönnin ritareiden ansiosta annettiin pisteet hpK:lle tänäänkin, jatkuuko tämä peresily vouodesta toiseen siinpä otsikko osaaville."
Tiukkaa asiantuntemusta ja sujuvaa suomen kieltä Sportin palstalta joulukuussa 2019.

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK , San Jose Sharks, SapKo
Tuskin on mestaruusjuhlilta vielä ennättänyt neuvotella yhtään kenenkään kanssa eli fake news..
Eikö se ole pelaajan agentin tehtävä neuvotella niitä sopimuksia? No, joillain pelaajilla ei agenttia ole. Kivirannan agenttitilanteesta en tiedä. Mutta luulisi tuon tason pelaajalla olevan agentti, joka hoitaa sopimusneuvottelut. Ehtii ne valmiiksi neuvotellut sopparit sitten juhlimisen jälkeenkin allekirjoittaa.
 
Että joo, että joo, että jotta että joo.

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eikö se ole pelaajan agentin tehtävä neuvotella niitä sopimuksia? No, joillain pelaajilla ei agenttia ole. Kivirannan agenttitilanteesta en tiedä. Mutta luulisi tuon tason pelaajalla olevan agentti, joka hoitaa sopimusneuvottelut. Ehtii ne valmiiksi neuvotellut sopparit sitten juhlimisen jälkeenkin allekirjoittaa.
On varmasti agentti mutta tuskin ne omin päin mitään neuvottelee..
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK , San Jose Sharks, SapKo
On varmasti agentti mutta tuskin ne omin päin mitään neuvottelee..
Tarkotin sitä, että varmasti on Kiviranta agenttinsa kanssa etukäteen jo sopinut raamit joiden puitteissa agentti neuvottelee sopimusta. Jolle sitten vain aikanaan vetäiseen nimen alle soppariin, jos sopivaa sopparia tarjotaan. Tuskin sen Jollen neuvotteluissa fyysisesti paikalla tarvii olla.
 
Että joo, että joo, että jotta että joo.
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Näinhän se menee, mutta on vielä turhan aikaista spekuloida millään kun kisojen päättymisestä on alle viikko, vaikka agentti jotain neuvotteluja olisi käynytkin tuskin mitään on lyöty lukkoon.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Islanders
Jos ja kun Jolle änäriin lähtee, niin on myös iso sulka Sportin hattuun, eikä yhtään ainakaan vähennä pelaajien hakeutumista Vaasaan. Olihan toi Lammikon ympärillä oleva ketju hyvä, varsinkin kolmessa viimeisessä pelissä ja Jolle vain paransi loppua kohden.
Ja olihan se kuvaavaa Jollen pelistä, kun muut jo juhlivat, niin tää vielä väänsi kanukkien alueella, eikä tee itsestään mitään suurta numeroa.
Olisko kalan vuoro ens kaudella ?
 
Ville Varakas tarjoaa takamusta, - Olli Eronen, IFK-SaiPa, Telia Tv.

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Olisko kalan vuoro ens kaudella ?
On varmasti tai vähintään khl jos vetää samanlaisen lähemmäs tai jopa yli 50 pinnan kauden, ei mikään maalitykki vaan jakeleva pistehai kuten sentterin kuuluukin, viime kaudella vaan näytti jossain kohtaa siltä että surffaili varjojen rajamailla ja puristi mailaa vaikka kovat tehot tekikin
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Ainakin @Lemponen ja @Harppuuna nostivat esiin nuo finaalin loppuhetken tapahtumat, kun summerin soidessa muut leijonat jo ryntäävät jäälle juhlimaan, mutta Jolle on vielä työhaalarit päällä ja kampeaa kanukkia nurin hyökkäysalueella. Tuota tilannetta katsellessa on samaan aikaan huvittunut ja liikuttunut olo, kuinka sitoutunut Jolle oli omaan rooliinsa ja toisaalta yhteisesti sovittuihin teemoihin.
 
0.38, 63.43, 61.52, 68.16, 44.34 - Raimo Brax, Kari Teräväinen, Kim Nabb, Robin Bergman, Matti-Pekka Pelkonen

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oletettavasti Jolle ei pelaa Sportissa ensi kaudella, joten...

Onnea niin ristuksesti! Kaikkea hyvää urallesi! Sportiin saa aina tulla takaisin jos siltä tuntuu :')
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ja vahvistus siirrolle jo etusivullakin. Huh, kaksijakoiset fiilikset, mutta tottakai tämän Jollelle jos jollekin suo. Pyytentöntä työtä tekee joukkueelleen. Sportille rahallisesti ja imagollisesti myöskin erittäin myönteinen juttu - urheilullisesti ei niinkään, sillä lähes mahdotonta Jollea on korvata ensi kauden joukkueessa.

Onnea Jolle!! On tätä silti vaikea ymmärtää. Huh huh..on maailma hektinen paikka joskus :)

PS. Ja huomatkaa; KAHDEN vuoden suora pahvi. Ei sitä saa kättelyssä joka jätkä!
 
Kun järki loppuu, alkaa taide.

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo sinne meni Jolle. Vähän kaksijakoiset fiilikset, koska Sportille tämä on kova takaisku, mutta Jollelle kyllä suo kaikkea hyvää. Oli ehdoton suosikkipelaajani Ekin kanssa.
 
Yo Buddy. Still alive?
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Perun puheeni, oli näköjään jo kerennyt juhlilta rustata sopparin, ei tästä voi olla kuin iloinen, kerkeshän Joel nyt Vaasassa jo ollakin, vaikka olis mielellään nähny vielä yhden kauden. Ja toi 2 vuoden suora soppari kertoo kuinka kovasta kaverista on kyse, liigassa tulleet tehot vähän "alimittaa" Jollen arvoa. Yksi liigan nopeimmista pelaajista. Onnea!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy