Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 836 396
  • 2 679

agee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Seudun Kiekkokuntoutujat
Fiksu veto Kärpiltä. Saavat CHL-peleihin edes muutaman katsojan Jesseä ihailemaan. Veikkaan, että NHL-soppari tulee ennen 1üga-kauden alkua...


Kyllä Jessen änäripolku on nähty.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Pulju on äärettömän sympaattisen oloinen kaveri.
Tervetuloa liigaan ja kyl mun on pakko myöntää, että olisi mahtunut mun Pelsuun Jos olisi ikinä sellaista edes harkinnut(ei hymiöitä).
Ilmoittautukaa kaikki, joiden joukkueeseen ei olis mahtunut!

Mut me mennään meidän hyvillä jätkillä, te teidän.

Pitäisköhän jo ostaa lippu marraskuun iduksen kotimatsiin?
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Tällaisina päivinä oikein harmittaa, että olen tavallaan tehnyt periaatepäätöksen olla ostamatta Kärppien joulukuusipelipaitaa niin kauan, kun paitaan ei saada edes oikeaa keltaista väriä. Ihan vähän houkuttelisi tilata Puljun paita, kannatuksen vuoksi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun mielestä ainut virhe...ainakin Puljun kannalta on se, että teki vaan vuoden sopparin. Kahden vuoden pahvilla olis varmasti pystynyt keskittymään tekemään itsestään paremman urheilijan ja aika olisi sitten näyttänyt mihin tie johdattaa. Mun mielestä Pulju ei oo oikein päässyt hyppäämään tähän uran hektisyyteen mukaan ja siksi siitä olisi ollut hyvä hypätä kunnolla pois.

Nyt siellä on varmasti taas tavoitteet, että ton ja ton verran pisteitä tauluun ja MM-kisat ja sitten mää meen tonne pelaamaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Supertähti. Ei muuta.
Vuosi sitten kirjoittelit, että Pulju jyskyttää sopimuksen loputtua maitojunalla Eurooppaan. En pitänyt sitä mitenkään mahdollisena, en mitenkään. Oikeassa olit. Jessen sopeutumishaasteet olivat sitten kuitenkin ylitsepääsemättömiä tähän hätään.

Olen onnellinen mies. Aivan huikea asia on Puljujärven paluu. Jokohan perjantaina pelaa CHL-pelissä Raksilassa?Taidanpa mennä katsomaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt kun olen saanut tiedotteen luettua, niin huomioni kiinnittyi seuraavaan asiaan: mitä Jessellä on menossa kypärän kanssa? Kts tämän uutisen alin kuva:
https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/451b5ffa-1157-4d19-8737-15c76d1520e0
Googlettelin kuvia ja aika samalla setupilla hän on pelannut NHL:ssäkin. Eikös säännöt ainakin Suomessa sano, että visiirin pitäisi suojata silmät, ja oliko vielä nenäkin? Eihän tuo ole siellä päinkään, osittain johtuen visiirin asennosta, mutta onhan tuo kypärä myös todella korkealla ja/tai todella pieni, kun hiusraja näkyy. Ei varmasti suojaa optimaalisesti.
 

Katto

Jäsen
Tervetuloa liigaan Jesse, ihan mahtava uutinen. Toivotaan että heti ensimmäisessä chl pelissä tekee niin monta maalia että pääsee englanninkieliseen erätaukohaastatteluun. Toivon että tykittää jotain " I only shoot and score then you score then will come" tai "I play like Malkin". Ihan huikea persoona. Tulee tekemään paljon pisteitä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onhan tuo Puljun rallienklantikin + Oulun murre sellainen ominaisuus, mitä kelpaa kuunnella, juurikin sellainen salaa sisimmässäni kunnioitusta ostavaa. Valitettavasti pakollinen paikka piikitellä sitten kun Poriin tulee, mutta arvostan! Pistä ne Amerikan tosijuntit kyykkyyn. Suami!
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Itse kuulun siihen roskasakkiin, jotka eivät kiinnostu CHL peleistä. Katselin tänään uutisia joissa kerrotaan, että Puljujärvi nostaa sekä liigan että CHLn mielenkiintoa. Naureskelin päälle paskaiset naurut ja katselin omaa juuri ostettua lippuani perjantain peliin...

Pulju nosti kiinnostusta vähän joka suunnalta. Toivon kyllä loistavaa kautta Jesselle, että pääsisi pikimmiten takaisin NHLään (kyllä, kuulun myös siihen sakkiin, joka epäuskoisesti luulee miehen kuuluvan NHLään).
 

Carlos

Jäsen
Musiikkia korville kun kaatteelliset tulee huutelemaan maitojunista! Nyt on tuhannen taalan paikka Jessellä näyttää mikä on miehiään. Usko ja toivon, että Jesse näyttää huutelijoille pitkää kieltä ja palaa vahvan liigakauden jälkeen takaisin änäriin.

Se tuhannen taalan paikka oli & tuli & meni jo. Nyt Jessen on pakko saada kiekkomaailma uskomaan kykyihinsä pelata top 6 - roolissa aikuisten tasolla joukkuepeliä nimeltä jääkiekko. Jos se ei onnistu tulevan talven aikana, on edessä mitä todennäköisimmin Niinimäen tyylinen kiekkokiertolaisen elämä, ja pillit pussiin 10-15 kauden jälkeen. On sekin tietty ihan ok, mutta kaveri on pistänyt all-in jääkiekkoon, josta pitäisi nyt sitten tienata sen verran että pärjää uran jälkeenkin elämässä. Näin ollen tässä on kyseessä kyllä jotain ihan muuta kuin "tuhannen taalan paikka".
 

agee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Seudun Kiekkokuntoutujat
Kiitokset asiantuntevasta viestistäsi, agee81.

Onneksi nyt me kärppäläiset voimme olla varmoja, että Pulju pelaa Kärpissä loppu uransa voittaen usean Suomen mestaruuden.

No ei se Mestiskään maitopojalle huono paikka olis vähän kehittyä. Loppu-ura kirjoitetaan muuten väliviivalla.
Usean Suomen mestaruuden? Oot varmaan Iltalehdessä duunissa, kun jaat palkinnot jo ennen kauden alkua.
 
Vaatimaton mielipiteeni on samanlainen. Puljujärvi olisi parhaimmillaan Suomen tai Ruotsin pääsarjan tasoisessa liigassa, mutta ei sielläkään joukkueen johtohahmona, vaan taitavien ketjukavereiden avustamana kohtalaisena pistenikkarina. Olihan tästä merkkejä näkyvissä jo 2016 junnukisoissa, jolloin Ahon ja Laineen poikkeuksellisuus aiheutti sen optisen harhan, että Puljujärvikin olisi poikkeuksellinen lahjakkuus.


Hääääh?! Onko joku nyt ihan tosiaan sitä mieltä, että Jesse ei edelleen ole superlupaus ja potentiaalinen tulevaisuuden huippu pistenikkari ihan NHL:ään asti?

Johan täällä todelliset asiantuntijat on vauhdissa.

:D
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
No ei se Mestiskään maitopojalle huono paikka olis vähän kehittyä. Loppu-ura kirjoitetaan muuten väliviivalla.
Usean Suomen mestaruuden? Oot varmaan Iltalehdessä duunissa, kun jaat palkinnot jo ennen kauden alkua.
Onpa sinulla piikittelevä kirjoitustyyli - vieläpä meidän hiekkalaatikolla. Olemme vieraanvaraisia, mutta ei ole hyvän maun mukaista hyväksikäyttää tuota hyvettä kirjoittamalla tuollaista paskaa tänne.

Ja kyllä, uskon kyllä Puljun voittavan kärppäpaidassa useamman Suomen mestaruuden, kun pelaa loppu-uransa (15-20v) täällä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Liigassa tekee 25-35pistettä
Aika rohkea veikkaus kun ottaa huomioon Puljujärven tehneen Liigassa 28 pistettä jo 17-vuotiaana. Ja samana keväänä 9 pistettä 10:ssä pudotuspelissä. Käytännössä siis minkäänlaista kehitystä ei olisi pelaajana tapahtunut jos pistemäärä ihan tosissaan tuohon ennakoimaasi tulisi jäämään.

Joo tehopisteissä ei mitata kaikkea jne., mutta voin lyödä kanssasi vaikka vetoa siitä että tekee enemmän kuin 35 pistettä runkosarjassa. Toki jos loukkaantuu kauden ekassa pelissä ja on loppukauden sivussa niin silloin ei ehkä, mutta sanotaanko jos saa vaikka 45 peliä kasaan niin tuo yli 35 pistettä tulee. Tartutko vetoon, 50 euroa?
 

Naattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Superlupaus.. Potentiaalinen huippu pistenikkari NHL:ään.. Nähdyn perusteella se juna meni jo ajat sitten. Valitettavasti.

Väität siis että jos pelaaja ei 21-vuotiaana ole vielä vakiinnuttanut paikkaansa NHL:stä niin pelaaja on NHL:n suhteen menetetty lupaus? Puljujärven todellista potentiaalia ei vielä ole kukaan nähnyt eikä varmaan nähdäkään ennen kuin hän on parhaassa peli-iässä eli n. 27-30v. NHL-seurat solmivat sopimuksia parhaiden vapaiden pelaajien kanssa. Tuskin yhtäkään NHL-seuraa merkittävästi haittaa että Pulju on vetänyt 3 huonoa kautta nuorella iällä NHL:ssä jos nyt vetää yhden tai kaksi nappikautta liigassa.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On äärimmäisen hienoa nähdä Jesse Liigassa ja imagollisesti valtavan iso asia koko sarjalle. Kuitenkaan en voi välttää ajatustani siitä, että nyt mentiin Jessen kohdalla sieltä, missä aita on matalin. Jopa kohtuuttoman paljon on nyt pelissä tulevalla kaudella ja vetämällä sen niin ja näin saattaa haudata koko NHL-kuviot muutamaksi vuodeksi.

Toivon onnistumista ehdottomasti, mutta fiksuin teko olisi omaa pelaajauraa ajatellen ollut ottaa lakki kouraan ja ruveta tekemään töitä Edmontonissa ja lyödä sellaiset näytöt, että vaihtoarvo olisi noussut nykyisestään. Lähimenneisyydestä Jonathan Drouin lienee paras esimerkki.

Euroopasta kuitenkin Oulu ja Kärpät ylivoimaisesti paras ja lähestulkoon ainut vaihtoehto mielestäni.
 

Tuima

Jäsen
Eikö Oilersilla ole maine että ei kovin optimaalisesti ole onnistunut kärkivarauksiensa kanssa. Hall, Yakupov, Pääjärvi, Pulju ym. Täydelliset onnistumiset vain McDavidin ja super-Leon kanssa. Ehkä organisaatiollakin on peiliin varaa katsoa kun menestyski on mitä on.

Niin no, minkälaisen joukon piirissä Oilers nauttii tuollaista mainetta? Suomalaisten? Oululaisten?

Mielestäni esille nostamistasi pelaajista, esimerkiksi Hall pelasi kuusi (6.) kautta Öljyäjien organisaatiossa. Mitä olisi pitänyt siis tehdä toisin?
Myös Yakupov sai kolme kautta aikaa näyttää riittääkö.

Mielestäni täällä on turha spekuloida mistään NHL-joukkueiden maineista, tai väittää jotain organisaatiota paskaorganisaatioksi. Nauttiihan jotkut kanadalaisetkin joukkueet jonkinlaista huippuorganisaatioiden mainetta, mutta silti kokonaisuudessaan kanadalaisjoukkueiden menestys on ollut surkeaa. Se ei kuitenkaan tee kanadalaisista organisaatioista paskoja. Vai tekeekö?


Se tuhannen taalan paikka oli & tuli & meni jo. Nyt Jessen on pakko saada kiekkomaailma uskomaan kykyihinsä pelata top 6 - roolissa aikuisten tasolla joukkuepeliä nimeltä jääkiekko. Jos se ei onnistu tulevan talven aikana, on edessä mitä todennäköisimmin Niinimäen tyylinen kiekkokiertolaisen elämä, ja pillit pussiin 10-15 kauden jälkeen. On sekin tietty ihan ok, mutta kaveri on pistänyt all-in jääkiekkoon, josta pitäisi nyt sitten tienata sen verran että pärjää uran jälkeenkin elämässä. Näin ollen tässä on kyseessä kyllä jotain ihan muuta kuin "tuhannen taalan paikka".

Tämä tuli itselläkin mieleen. Mieleen tuli myös muuan ykköskierroksen varaus Angelo Esposito, joka saapui aikanaan Suomeen nostamaan osakkeitaan NHL-sopimusta (tai sen saantia) varten. Vanhasta Ylen jutusta saa kyllä hieman samoja viboja:

" Hänessä on kyllä potentiaalia hirveän paljon, ja hän voi puhjeta talvella kukkaan... Tämä on taas semmoinen kukkanen, että voi olla että menee ihan vituiksi, tai sitten hän voi olla käsittämättömän hyvä, Suikkanen pohti persoonalliseen tyyliinsä.
- Junioreissa hän on pelannut hyvin ja tehnyt paljon pisteitä. Ja hän oli ratkaisuroolissa, kun Kanada voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Ammattilaisura ei ole vielä auennut kunnolla, mutta siihen on vaikuttanut varmasti kahdesti rikkoutuneet polven ristisiteet."


Polven ristisiteet voi korvata lonkalla.

Ehkä tämä analyysi oli nyt tässä. Ei mitään pois Jesseltä, eikä Kärppä-faneilta, vaan suuret tsempit Jesselle kauteen.


edit: korjattu siistimmäksi
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Väität siis että jos pelaaja ei 21-vuotiaana ole vielä vakiinnuttanut paikkaansa NHL:stä niin pelaaja on NHL:n suhteen menetetty lupaus? Puljujärven todellista potentiaalia ei vielä ole kukaan nähnyt eikä varmaan nähdäkään ennen kuin hän on parhaassa peli-iässä eli n. 27-30v. NHL-seurat solmivat sopimuksia parhaiden vapaiden pelaajien kanssa. Tuskin yhtäkään NHL-seuraa merkittävästi haittaa että Pulju on vetänyt 3 huonoa kautta nuorella iällä NHL:ssä jos nyt vetää yhden tai kaksi nappikautta liigassa.

Ei Jesse ensimmäinen kaveri ole joka ei ole onnistunut NHL:ssä.... Mutta rahkeiden valossa olisi pitänyt onnistua ja 'maitojuna' tässä vaiheessa uraa ei ole missään tapauksessa se paras vaihtoehto. Jos kaikki medioista luettu pitää paikkaansa ja on esim huono kielipää niin minkä sille voi, jos se on haitta niin sitten pelataan siellä missä se ei ole haitta....

Kausi 19-20 pitää ehdottomasti olla top-10 pistepörssissä ja mielellään top-5. Jos jäädään ynnämuut osastolle niin vaikeeta tulee oleen jatkossa. Verrokkina Patu niin kyllä silläkin oli samanlainen vaara mutta onnistui ja sai tietynarvoisen statuksen millä saa yhden nollan perään enempi liksaa kun Jesse.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Aika rohkea veikkaus kun ottaa huomioon Puljujärven tehneen Liigassa 28 pistettä jo 17-vuotiaana. Ja samana keväänä 9 pistettä 10:ssä pudotuspelissä. Käytännössä siis minkäänlaista kehitystä ei olisi pelaajana tapahtunut jos pistemäärä ihan tosissaan tuohon ennakoimaasi tulisi jäämään.

Joo tehopisteissä ei mitata kaikkea jne., mutta voin lyödä kanssasi vaikka vetoa siitä että tekee enemmän kuin 35 pistettä runkosarjassa. Toki jos loukkaantuu kauden ekassa pelissä ja on loppukauden sivussa niin silloin ei ehkä, mutta sanotaanko jos saa vaikka 45 peliä kasaan niin tuo yli 35 pistettä tulee. Tartutko vetoon, 50 euroa?

Lähden mukaan että sanon että Liigassa kaudella 2019/20 Jesse ei tee 36pistettä taikka enempää.
Ainoa rajoitus minkä voin antaa on Syyskuussa syntyvä NHL sopimus ja rapakon taakse siirtyminen. Siihen voin laittaa 50e.
 

JKyykka

Jäsen
Superlupaus.. Potentiaalinen huippu pistenikkari NHL:ään.. Nähdyn perusteella se juna meni jo ajat sitten. Valitettavasti.
No rehellisesti sanottuna ei kyllä vaikuta siltä, että olisit nähnyt kovinkaan paljoa.

Jessen ongelma NHL-peleissä oli pelaaminen ilman kiekkoa. Sen kun saa paremmalle tasolle, niin tulee olemaan kova tekijä NHl:ssä.
 
Se tuhannen taalan paikka oli & tuli & meni jo. Nyt Jessen on pakko saada kiekkomaailma uskomaan kykyihinsä pelata top 6 - roolissa aikuisten tasolla joukkuepeliä nimeltä jääkiekko. Jos se ei onnistu tulevan talven aikana, on edessä mitä todennäköisimmin Niinimäen tyylinen kiekkokiertolaisen elämä, ja pillit pussiin 10-15 kauden jälkeen.

Jos nyt Jesse Niinimäestä on puhe, niin todella hankala löytää näille mitään muita yhtymäkohtia, kuin ensimmäisen kierroksen varaus. Sen varran eri luokan talentista ja jo nykyisestä urakehityksestä on kyse.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ei niin positiivista asiaa voi tapahtua liigassa, ettei sitäkin käännettäisi ja väännettäisi päin persettä. No, kaikkihan tietää mistä nämä avautumiset ja selittelyt etukäteen johtuu. Puhutaan terävinä jostain maitojunista, omat maitohampaat samalla vilkkuen. Miettikää vaikka niin, että mahtuisiko kyseinen henkilö pelaamaan omassa suosikkijoukkueessanne? Jypissä, Kalpassa tai Ässissä ehkä, Lukossa tai Tapparassa ei mitenkään, eikä Ilveksessä koska sen kannattajat puhuvat niin sujuvaa englantia.
Kyllähän Pulju omaankin suosikkijoukkueeseeni menisi Top6 heittämällä. En ole millään muotoa kateellinen tästä siirrosta vaan toivon todella onnistumista. Itseäni tässä harmittaa se iso kuva. Pulju varattiin draftissa joka oli monella tapaa kaikkien aikojen sinivalkoinen drafti. Top 5 oli kolme Finskiä ja odotukset korkealla. Omalla tavalla Pulju on nyt ottanut ensimmäisen merkittävän askeleen pois päin siitä änäri unelmasta. Liki yhtä vaikeaa taistelua paikastaan käy Juolevi. Tämä on se mikä minua surettaa. Tästä kaikkien aikojen kolmikosta Laine tuntuu olevan ainut joka sen uran pystyy luomaan. Tämä on mielestäni todella kova pettymys.

Mutta toivotaan tosiaan että Jesse nyt löytää sen kadonneen tatsin ja saa myös pelin ulkoiset asiat kuntoon.
 
Tämä tuli itselläkin mieleen. Mieleen tuli myös muuan ykköskierroksen varaus Angelo Esposito, joka saapui aikanaan Suomeen nostamaan osakkeitaan NHL-sopimusta (tai sen saantia) varten. Vanhasta Ylen jutusta saa kyllä hieman samoja viboja:

" Hänessä on kyllä potentiaalia hirveän paljon, ja hän voi puhjeta talvella kukkaan... Tämä on taas semmoinen kukkanen, että voi olla että menee ihan vituiksi, tai sitten hän voi olla käsittämättömän hyvä, Suikkanen pohti persoonalliseen tyyliinsä.
- Junioreissa hän on pelannut hyvin ja tehnyt paljon pisteitä. Ja hän oli ratkaisuroolissa, kun Kanada voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Ammattilaisura ei ole vielä auennut kunnolla, mutta siihen on vaikuttanut varmasti kahdesti rikkoutuneet polven ristisiteet."


Polven ristisiteet voi korvata lonkalla.

Ehkä tämä analyysi oli nyt tässä. Ei mitään pois Jesseltä, eikä Kärppä-faneilta, vaan suuret tsempit Jesselle kauteen.


edit: korjattu siistimmäksi

Todella surkea vertaus. Esposito tuli suomeen ilman yhtään NHL-peliä. Vieras paikka, vieras maa, vieras liiga, vieras kulttuuri. Viimeisenä toivonaan pääsi vielä yrittämään uransa kovimmassa liigassa.
Puljulla yli 130 NHL-peliä, palaa tuttuun organisaatioon ja liigaan jossa on jo kykynsä näyttänyt.
Ainoa yhteinen tekijä on ensimmäisen kierroksen varaus. Siinäkin tosin Pulju varattiin neljäntenä ja Esposito numerolla 20.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös