Jesse Joensuu

  • 479 696
  • 2 167

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Kyllä noita sivuja on tullut hieman selailtua ja sieltä ei kyllä löytynyt nopeasti vilkaistuna kysymykseeni vastausta. Kun kerran vastaaminen helppoon kysymykseen on näinkin vaikeaa niin pitää varmaan tyytyä siihen mitä olen nähnyt eli Joensuu olkoon siis ylihypetetty junnutähti kokonsa takia jolla on keskinkertaiset kiekkoilijan taidot.

Voimme sopia, että olet oikeassa niin ei tarvitse enää samasta asiasta jauhaa. Onnittelut, nauti koko rahan edestä.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun kerran vastaaminen helppoon kysymykseen on näinkin vaikeaa niin pitää varmaan tyytyä siihen mitä olen nähnyt eli Joensuu olkoon siis ylihypetetty junnutähti kokonsa takia jolla on keskinkertaiset kiekkoilijan taidot.
Oletinkin, että olit jo etukäteen kantasi muodostanut. Mielipiteesi on muuten todella hienosti linjassa useiden muiden kirjoittajien, tässä Ässien pelaajaa koskevassa Ässä puolen ketjussa, esittämien kannanottojen kanssa. Näitä kannanottoja yhdistää kannattamasi joukkue.
 

TwentyThree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oletinkin, että olit jo etukäteen kantasi muodostanut. Mielipiteesi on muuten todella hienosti linjassa useiden muiden kirjoittajien, tässä Ässien pelaajaa koskevassa Ässä puolen ketjussa, esittämien kannanottojen kanssa. Näitä kannanottoja yhdistää kannattamasi joukkue.

Odotin että joku joka on Joensuulta enemmän pelejä nähnyt voisi hieman "valaista" että mitkä ovat ne ominaisuudet jonka takia kaveria pidetään huippulahjakkaana, koska itse en kauheasti mieheltä pelejä ole nähnyt ja niissä Joensuu ei ole mitään esittänyt. Juurikin tämän takia moni ketä Joensuuta ei ole enempää seurannut ei pidä kaveria mitenkään erikoisena, mutta hyvä että täällä hukkuu loistaviin vastauksiin jossa perustellaan todella hienosti Joensuu ominaisuudet. Kiitos.
 

Paksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Porin Koirat
Kun kerran vastaaminen helppoon kysymykseen on näinkin vaikeaa niin pitää varmaan tyytyä siihen mitä olen nähnyt eli Joensuu olkoon siis ylihypetetty junnutähti kokonsa takia jolla on keskinkertaiset kiekkoilijan taidot.

Kyllä tuossa totuuden siemen piilee. Jesse on ehkä "ylihypetetty" myös siksi, että nousi otsikoihin hyvään aikaan. Ässät oli aika syvällä ollut niihin aikoihin, kun Jessestä alettiin puhumaan. Hän oli valmiinoloinen pelimies jo nuorena ja hänestä kovasti odotettiin seuraavaa suurta legendaa, kun muita ei paljon ollut näkynyt tai näkyvissä.

Onhan Jessessä potentiaalia, niin kaikki on useasti sanonut. Hän on iso, aika taitava ja omaa ihan hyvän pelikäsityksen. Hän on siis tasaisen hyvä monilla osa-alueilla, mikä tekee hänestä hyvän kiekkoilian. Nyt vaan, kun joukkueelta peli todella pahasti sekaisin, niin nämä hyvät puolet eivät oikein tule esiin. Ja koska hän on vielä niin nuori, niin puhutaan potentiaalista, sillä kaikki tietää, että hänestä voi vielä tulla vielä vaikka mitä. Ässissä se ei tule valitettavasti tapahtumaan, joten maiseman ja mantereen vaihto tulevat kertomaan lopulta totuuden. Jesse on hyvä jätkä.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Odotin että joku joka on Joensuulta enemmän pelejä nähnyt voisi hieman "valaista" että mitkä ovat ne ominaisuudet jonka takia kaveria pidetään huippulahjakkaana, koska itse en kauheasti mieheltä pelejä ole nähnyt ja niissä Joensuu ei ole mitään esittänyt.

Isokokoinen, kiekollisena melko taitava ja suojaa kiekkoa hyvin. Asenne on priimaa luokkaa aina. Kolikon kääntöpuolena ei osaa aina hyväksyä epäonnistumisiaan mistä voi seurata henkinen lukko.

Lukee peliä hyvin, mutta tarvitsisi suoraviivaisemmat ketjukaverit kuin mitä useimmiten on ollut tarjolla.

Heikkouksiin kuuluu luistelu mikä rasittaa sekä laukausta että kentän vapaan tilan hyödyntämistä kun suoraviivaisuus muovaantuu kiertelyksi.

Rytminvaihdokset avaisivat solmuja veikkaan ma.

Summa summarum: Pelannut varsin paljon itseään vanhempien keskuudessa ja selviytynyt aina heti kylmiltään noissa paikoissa => Nostattaa etukäteisodotuksia. Kuten raumalaiset varmaan Tuomaisenkin osalta ovat huomanneet, niin tuolla ameriikan suunnalla arvostetaan edelleen isoa kokoa huomattavasti - varsinkin jos se iso koko ei tuo mukanaan kömpelyyttä ja sen sellaista. Näin on nimenomaan Jessen kohdalla ollut. Luistelutekniikka vaan vaatii pidempää projektia ja hiomista.
 
Viimeksi muokattu:

TwentyThree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onhan Jessessä potentiaalia, niin kaikki on useasti sanonut. Hän on iso, aika taitava ja omaa ihan hyvän pelikäsityksen. Hän on siis tasaisen hyvä monilla osa-alueilla, mikä tekee hänestä hyvän kiekkoilian.

Luotetaan Paksun näkemykseen koska vaikuttaa erittäin luotettavalta. Mielenkiintoista nähdä millaiseksi pelaajaksi Joensuu ajanmyötä kehittyy sillä tasaisuus vahvuutena voi olla hyvä tai huono asia, hyvällä ja kärsivällisellä valmennuksella mahdollisuudet huippupelaajaksi siis ovat olemassa, mutta myös se toinen puoli on hyvinkin mahdollinen koska yleensä tuon tyypiset pelaajat tarvitsevat aikaa ja oikeanlaista ohjausta.

edit. Pekonilta myös erittäin asiallista analyysiä
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lammassaari teki samanikäisenä A:ssa pisteet 29+15=44. Tällaisia pisteitä Jesse ei ole tehnyt koskaan missään sarjassa.

Tällä logiikalla Pasi Reunanen on ylivoimaisesti parempi pelaaja kuin Miikka Tuomainen. Tuomainen ei ole koskaan missään sarjassa päässyt lähellekään sitä pistetahtia, mikä Reunasella oli Kiekko-Ahmoissa.

Jos taas halutaan tehdä tilastoista vertailukelpoisia, niin kaudella 2004-05 (viimeinen kausi, kun Jesse pelaili A:ssa) syntyivät 13 ottelussa pisteet 7+8 = 15 ja ollessaan saman ikäinen kuin Joensuu tuolloin, eli 2 kautta aikaisemmin, Lammassaari teki 17 ottelussa 1+5=6 pistettä.

Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi siitä, että jos verrataan näiden kahden pelaajan suorituksia tällä hetkellä, niin Lammassaari on edellä. Mutta tosiaan jos puhutaan pelaajien potentiaalista, kuten Number87 puhui, niin vertailu edellyttää sitä, että pelaajia vertaillaan saman ikäisinä. Näinollen tämän kauden Lammassaaren otteille kuuluu ottaa vertailukohdaksi se, mitä Joensuu tekee kahden kauden kuluttua.

Mutta eipä kai tästä ole tarpeen tehdä jälleen yhtä Pori-Rauma-vääntöä, joten omalta osaltani lopetan tämän Joensuun ja Lammassaaren vertailun. Olipahan vain hyvä vertailukohde nimenomaan sen vuoksi, kun Number87 Lukon kannattajana varmaan osaa arvostaa kyseisen pelurin taitoja.
 

Kela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joensuussa oli joitakin erityistä jo varhaisina juniori vuosinaan. Nimi alkoi vilahdella jo joskus muinoin Kiekkopesän keskustelu palstalla.Joensuuta pidettiin hyvänä yhdistelmänä taitoa, kokoa ja luisteluvoimaa. Totuus oli ehkä kuitenkin jotain muuta. Pojan olisi pitänyt antaa pelata paljon enemmän junnujen pelejä. Liike oli miesten peleissä kulmikasta ja muutenkin Joensuun peli oli omalla tavallaan väkinäistä. Tämä väkinäisyys on vaivannut Jesseä koko sen ajan, jonka on pelannut aikuisten pelejä. Nyt liike on parantunut viimeisen vuoden aikana merkittävästi, mutta vieläkin Jessen pelistä puuttuu helppous.

Jesseen kohdistettiin kuitenkin suuria odotuksia muuallakin kuin Porissa muistaakseni jokunen vuosi ennen 2005 draftia (jossa Jesse varattiin olikohan nro 66) Joensuun nimi oli ensimmäisen kierroksen alkupuoliskolla ja 2005 oli kova draft vuosi. Tosin jo draftin alkaessa tiedettiin että Jesseä tuskin varataan edes ensimmäisellä kierroksella. Juniorina Joensuussa oli jotain poikkeuksellista, mutta heikot esitykset junnujen mm-kisoissa olivat yksi syy varmasti siihen että nuo odotukset ei koskaan realisoituneet ainakaan korkeampana draft numerona.

Joensuun ongelma on mielestäni korkeintaan keskinkertainen pelinäkemys. Pelinäkemyksen puute aiheuttaa juuri tässäkin ketjussa mainittua puskemista kiekon kanssa. Tämä puolestaan johtunee siitä että Jessellä on kyllä kykyä kuljettaa ja suojata kiekkoa kokonsa käsiensä ansiosta, mutta kiekosta oikea aikainen luopuminen on se ominaisuus miksi Jessestä ei ole tullut sellaista pelaajaa, jota odotettiin. Moni sanoo tässä kohtaa että kaveri on vasta 20-vuotias, mikä pitää ottaa huomioon, mutta juurikin pelikäsitys on ominaisuus jota joko on tai sitten ei ole. Jos kysymys olisi voimasta tai liikkeestä kumpaakin on paljon helpompi parantaa kuin pelikäsityksen puutteita. Uskon että Jesse saisi huomattavasti parempaa tulosta aikaiseksi, mikäli pystyisi hieman paremmin näkemään kentän ja rauhoittamaan omaa pelaamistaan.

Jessen ehdottomia vahvuuksia on puolestaan kokonsa hyväksi käyttäminen. 1vs1 tilanteissa Joensuu poikkeuksellisen hyvä pelaaja minkä ansiosta pääsee usein maalinteko tilanteisiin. Maalintekijänä Joensuu puolestaan ei ole valitettavasti edes keskitasoa. JJ on myös hyvä kahden suunnan pelaaja, joka usein unohtuu häntä arvosteltaessa. Jesse takakarvaa hyvin ylivoima hyökkäykset 3vs3 tai 2vs2 tilanteiksi. Tämä ominaisuus voi nimenomaan tuoda tulevaisuudessa pelipaikan ison veden takana. Jessestä tuskin tulee koskaan mitään pistelinkoa, mutta NHL-tasolla oikeassa joukkueessa häntä voidaan käyttää 2-3 ketjun duunarilaiturina. Tämä on asia joka kannattaa muistaa esim. vertaillessa Joensuuta ja Lamppua toisiinsa näkisin heidän olevan aivan eri roolin pelaajia. Peten tulevaisuus on ykköskentän pisteentekijänä todennäköisesti euroopan sarjoissa. Jessen tulevaisuus on puolestaan Pohjois-Amerikassa ns. isona laiturina, jonka tehtävänä on tehdä töitä kahteen suuntaan ja tilaa kanssa pelaajilleen.

Se että muutama nimimerkki on täällä keskuteluissa kyllä jäänyt odottamaan Jessestä uutta messiasta Isomäkeen voivat ottaa lusikan kauniseen käteen ja tunnustaa realiteetit. Itse odotan tätä enemmänkin numerolta 19. Jolla on oikeasti oikeanlaiset työkalut kiekollisen peliin, vaikka NHL-portit voivat olla pienen koon takia vaikeasti avattavissa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ja kaipa se on niinkin että on turha verrata Joensuuta ja Lammassaarta. Jos on pakko vertailla eri-ikäisiä kavereita niin verrattakoon Joensuuta sitten Tuomaiseen ja Lammassaarta taasen Salmiseen. Silloin päästään huomattavasti paremmin pelityylit ja roolit huomioiviin vertauksiin.

Kelan viestiin sen verran että vielä vuosi ennen draftia monet scoutit olivat sitä mieltä että mies varataan viiden ensimmäisen joukossa, joten kyllä sielläkin päin oli sitten perspektiivi hukassa. Nuorten MM-kisoissa Jesse ei sitten täyttänyt odotuksia vaikka jos rehellisiä ollaan niin pelasi ainakin 2006 aivan väärien kaverien kanssa ja kärsi eniten siitä että Lehterä jäi pois kisoista. Ja Jessehän siis varattiin vuoden 2006 draftissa.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En olisi ikinä uskonut sanovani tätä ääneen, mutta kyllä nyt kannattaisi Joensuun katsella pelipaikkaa muualta. Tosin en toivo, että Ässät menettää euroakaan Jessen suhteen, mutta tuo joukkue jossa Jesse pelaa on kehityksen kannalta huonoin mahdollinen paikka. Diivalauman aneemisuus on jo tarttunut Jesseen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
The Hockey News -lehden NHL-kausiopasta selailin tänään tuolla Akateemisen Kirjakaupan lehtihyllyssä ja pisti silmääni että Jesse Joensuun nimeä ei ollut Islandersin 10 kuumimman prospectin joukossa. Sean Bergenheimin nimi oli depth chartissa 4./5. sentterin kohdalla ja Petteri Nokelainen oli organisaation 2. kuumin prospectí.
Lähtökohtaisesti luotan enemmän THN:n analyyseihin kuin vaikkapa Jääkiekkolehden tai Pro Hockeyn vastaaviin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
The Hockey News -lehden NHL-kausiopasta selailin tänään tuolla Akateemisen Kirjakaupan lehtihyllyssä ja pisti silmääni että Jesse Joensuun nimeä ei ollut Islandersin 10 kuumimman prospectin joukossa. Sean Bergenheimin nimi oli depth chartissa 4./5. sentterin kohdalla ja Petteri Nokelainen oli organisaation 2. kuumin prospectí.
Lähtökohtaisesti luotan enemmän THN:n analyyseihin kuin vaikkapa Jääkiekkolehden tai Pro Hockeyn vastaaviin.

Ja Nokelainen on jo jättänyt organisaation, sellaista se on...
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nuorten MM-kisoissa Jesse ei sitten täyttänyt odotuksia vaikka jos rehellisiä ollaan niin pelasi ainakin 2006 aivan väärien kaverien kanssa ja kärsi eniten siitä että Lehterä jäi pois kisoista.

Joensuuhan ei tosin onnistunut valmistavissa harjoituspeleissä Lindgrenin rinnallakaan ("Osalan paikalla"), mutta se on totta, ettei etenkään Komarovin kanssa löytynyt yhteistä säveltä koko kisojen aikana. NHL-näyttöjen antamisen painekin taisi iskeä takaraivoon, koska kisojen edetessä peli meni entistä pahemmaksi yksinyrittämiseksi. Hänen esityksensä kisoissa oli kokonaisuutena joka tapauksessa erittäin suuri pettymys.

Jesse tarvitsisi ehdottomasti isompia peliminuutteja saavuttaakseen potentiaalinsa ja maisemanvaihto Pohjois-Amerikkaan voisi tehdä terää.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jesse on kyllä meikäläisen suosikkeja, mutta voisi tehdä hyvää karistaa porilaisten ylisuurten odotusten tuomat paineet hetkeksi harteilta, niin ei olisi enää pakko yrittää ratkaista jokaista peliä yksin. Mutta odotellaan nyt, mitä se uusi valmentaja tuo tullessaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ja Nokelainen on jo jättänyt organisaation, sellaista se on...


Oli varmasti molemmat (Noksu ja Begenheim) Islandersin miehiä siinä vaiheessa kun tuo kausijulkaisu koostettiin... Vaikka FasiTonia kuinka fituttais, niin idolisi Jojensuun nimeä ei sillä listalla ole (eikä varmaan tule.) Tod.näk. Joensuun varaan ei Long Islandilla juuri mitään lasketa ainakaan lyhyellä tai keskipitkällä periodilla. Mutta kun katsoo Joensuun tähän astisia esityksiä, niin jo pelkkä varauskin on saavutus sinällään. Jos kaverin paras pistesaldo per kausi kaikki tasot huomoiden on 26 pistettä, niin se ei kyllä hyökkääjälle ole mitenkään mairittelevaa, ellei kyse ole jostain neloskentän enforcerista.
 

Fonzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Tove
San Jose Shark #50
Jos kaverin paras pistesaldo per kausi kaikki tasot huomoiden on 26 pistettä, niin se ei kyllä hyökkääjälle ole mitenkään mairittelevaa, ellei kyse ole jostain neloskentän enforcerista.

Ei Joensuusta tule uutta Gretzkiä, mutta 26 pistettä on kohtuu hyvin, kun katsoo ketjukavereita. Ei tuo nelosketjun enforcerikaan ole kovin kaukana totuudesta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ei Joensuusta tule uutta Gretzkiä, mutta 26 pistettä on kohtuu hyvin, kun katsoo ketjukavereita. Ei tuo nelosketjun enforcerikaan ole kovin kaukana totuudesta.

Juu ei tule uutta Gretzkyä, eikä edes uutta Esa Tikkasta, mutta kyllä kai nyt sentään 40:n rajan olisi kuvitellut puhkaisevan tähän astisella urallaan edes junioriliigassa. Forsbackalle joku 26 pistettä kaudessa olisi jo mahtava saavutus mutta Jessen pitäisi lähtökohtaisestikin olla selvästi parempi pistemies.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaisun alkukauden jälkeen Joensuu on pelannut viimeiset 20 peliä tehoilla 10+10=20. Koko kausi näyttää tällä hetkellä tehoja 44. 15+12=27.

Paljon muiden joukkueiden faneilta kritiikkiä osakseen saanut Joensuu on hiljalleen hiipinyt vuonna 1987 syntyneiden liigapelaajien pistepörssissä nelostilalle vain pisteen päähän edellä olevasta hehkutetusta ja maajoukkueessakin tällä kaudella pelanneesta Bluesin Osalasta. Myöskään ykkös- ja kakkostilalla olevat Tapparan Lehterä ja Enlund eivät ole kuin neljän ja kolmen pisteen päässä. Tällä tahdilla Joensuu menee kaikista noista ohikin piakkoin. Ei yhtään paskemmin tältä "entiseltä lupaukselta".
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Millähän rahalla Jessen saisi pidettyä Porissa vielä yhden kauden?

Kyllä kai se ihan isolla kasalla euroja pysyy ellei sitten tule suurempi määrä dollareita taskuun, mutta siitä ei kai kukaan voi katkera olla?
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Millähän rahalla Jessen saisi pidettyä Porissa vielä yhden kauden?

Jessen jääminen tässä tilanteessa Poriin on kyllä miltei mahdotonta. Joukkueen tila on mikä on ja nyt jos Jesse pelaa samalla asenteella tämän kauden loppuun asti niin pitäisi olla aika selvä että rapakon taakse tie on auki.

Eiköhän Jessellä ole edessä parin vuoden AHL-puristus. Toivottavasti kasetti kestää pitkät bussimatkat ja muutenkin vittumaisen reissuelämän. Joillain on mennyt AHL-bussissa istuessa selkä, joillain tullut äidin lihapullia ikävä. Toiset taas pelaavat nykyään Detroitin kakkoskentässä.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Aika paljon riippuu myös siitä, minkä New York Islanders näkee olevan parhaaksi Jessen kehitykselle. Sopimuksen Pohjois-Amerikkaan Jesse tekee varmasti, mutta on eri asia, missä hän ensimmäisen vuoden tuosta sopimuksesta pelaa. NHL:ään Jessellä ei ole vielä mahdollisuuksia, mutta AHL:ssä kahteen ensimmäiseen ketjuun Jesse mahtuisi varmasti taitojensa puolesta. Jessen kehityksen kannalta ei olisi välttämättä hyväksi pelata ensi kaudella AHL:ssä kolmos- tai neloskentässä, kun Ässissä olisi tarjolla ykköskentän peliaikaa. Kahteen alempaan kenttään joutuminen voisi olla Bridgeportissa edessä, jos kahden ylemmän kentän laituripaikat ovat jo varattuna. Oletusarvoisesti Okposo, Tambellini, Comeau, Bentivoglio ja Colliton (en ole varma, pelaako sentterinä) menisivät Jessen edelle nokkimisjärjestyksessä Bridgeportin laiturihierarkiassa, mutta se onkin sitten toinen juttu, että ketkä näistä hyppäävät ensi kaudeksi AHL:stä NHL:ään.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika paljon riippuu myös siitä, minkä New York Islanders näkee olevan parhaaksi Jessen kehitykselle. Sopimuksen Pohjois-Amerikkaan Jesse tekee varmasti, mutta on eri asia, missä hän ensimmäisen vuoden tuosta sopimuksesta pelaa. NHL:ään Jessellä ei ole vielä mahdollisuuksia, mutta AHL:ssä kahteen ensimmäiseen ketjuun Jesse mahtuisi varmasti taitojensa puolesta. Jessen kehityksen kannalta ei olisi välttämättä hyväksi pelata ensi kaudella AHL:ssä kolmos- tai neloskentässä, kun Ässissä olisi tarjolla ykköskentän peliaikaa. Kahteen alempaan kenttään joutuminen voisi olla Bridgeportissa edessä, jos kahden ylemmän kentän laituripaikat ovat jo varattuna. Oletusarvoisesti Okposo, Tambellini, Comeau, Bentivoglio ja Colliton (en ole varma, pelaako sentterinä) menisivät Jessen edelle nokkimisjärjestyksessä Bridgeportin laiturihierarkiassa, mutta se onkin sitten toinen juttu, että ketkä näistä hyppäävät ensi kaudeksi AHL:stä NHL:ään.
Se nyt lienee kuitenkin selvää, että jonkinlainen NHL- sopimus Islanderssista lyödään pöytään. Joten varmasti ainakin training camp menee pohjois- amerikassa. Sitten sen jälkeen on Ässien toivo, että AHL:sta ei löydy tarpeeksi korkeaa ketjua jonne Jesse sijoitetaan ja katsotaan tarpeelliseksi viettää vielä vuosi suomessa tärkeässä roolissa. Onko Jesse muuten käynyt vielä edes armeijaa?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja minä sanon vielä että Jesse ei tee ikinä SM-LIIGASSA 40 tai yli pistettä. = 2x Eurokossu
Voisin tarttua tähän vetoon. Vieläkö on voimassa?

On se kyllä käsittämätöntä, miten muuten surkeassa joukkueessa voi olla näin suuri valopilkku. Jesselle kaikkea hyvää P-Amerikkaan, jos syksyllä sinne suuntaa. Kai Lammassaarikin on muuten lähdössä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös