Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jesperi Kotkaniemi – Kotka on laskeutunut

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Rambokala, 02.11.2018 klo 04.22.

 1. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Eiköhän ole aika avata Montrealin pojalle oma ketju, kun alkaa näyttämään siltä, että hän tuskin kokoonpanosta on ihan lähiaikoina lähtemässä. Ketjun avausaikaan 12 peliä pelattuna tehoilla 2+4 = 6.

  Tänäyönä tuli NHL uran ensimmäiset kaksi maalia ja ykköstähdeksi valinta:

  Ensimmäinen maali

  Toinen maali
   
 2. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠, Montreal Canadiens
  Kun tällä kaudella ei taida tarvita keskittyä kotoiseen liigaan, on mukava keskittyä hyviin suomalaisesityksiin NHL:ssä. Tuskin kukaan uskoi Jepun näinkin vahvaan esiinmarssia maailman kovimpaan liigaan. Kokemuksen ja fysiikan kehittyessä ei ole, tässä kohtaa, mitään syytä epäillä, etteikö Jepulla olisi edessä loistava tulevaisuus NHL:ssä. Toki kannun nosteleminen Montrealissa voi olla haastavaa, mutta se on ihan eri tarina...

  GO JEPU!
   
 3. Rantojen mies Jäsen

  Jokusen pelin nähneenä todettava, että onhan Jesperillä kyllä hieno työkalupakki käytettävissään kiekolliseen peliin. Vaikka virheitä tulee, on hienoa että niistä ei heti rankaista ja poika saa pelata illasta toiseen ihan hyviä minuutteja. Näitä nuoria pelaajia kyllä yhdistää se, että he eivät vielä "osaa" pelata tilanteita prosenttikiekolla varman päälle, vaan yrittävät rohkeasti ratkaista, minkä ansiosta näemme välillä kyllä hienoja yllätyksiä.

  Koko Kotkaniemen alkukautta voitaneen sanoa yllätykseksi, toki hienoksi sellaiseksi. On selvää ettei tuon varren kanssa vielä tosissaan väännetä marinoituneempia senttereitä vastaan ja muutenkin puolustuspelissä tulee välillä virheitä, mutta tekemällä oppii ja lihaa tulee kyllä kunhan muistaa aamuisin laittaa amerikanpuurot kiltisti kitalakeen.

  Habsin tilastot ovat tällä hetkellä 7-3-2 millä irtoaa hienosti idän kolmospaikka, joten Kotkan liitoa tuskin lähiaikoina tullaan AHL:n puolella näkemään. Mielenkiintoista nähdä minkälainen pelaaja Kotkaniemi on kolmen vuoden kuluttua.
   
 4. Lecavalier Jäsen

  Miltä Kotkaniemen tekeminen on näyttänyt viime peleissä?

  Sen mitä itse näin alkukaudesta, niin selvästi fyysisesti raakile, mutta peliäly ja taitotaso kombensoi fyysistä vajavaisuutta. Fiksusti on myös Julien antanut vastuuta.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Aika ajoin spekuloitiin, että Kotkaniemen vastuu vähenee kunhan Plekanec palaa takaisin kehiin ja jopa AHL:ssä pelaamista väläyteltiin. Noh, Plekanec lopetti NHL-uransa ja palaa kotimaahansa jatkamaan uraansa eikä Kotkaniemeä näillä otteilla muutenkaan olla AHL:ään laittamassa. Eli kaikin puolin hyvältä näyttää Kotkan NHL-uran alkutaival.
   
 6. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Peli on näyttänyt yllättävän hyvältä ketjussa Lehkonen- Kotka - Armia,mutta kun se nyt hajosi ja tilalle tuli Agostino,niin täytyy seurata kehitystä. Se on selvää
  että Armian loukki on iso menetys myös Kotkalle.

  Kiekollinen peli ahtaissakin paikoissa on ollut yllättävän kypsää ja ratkaisut yllätyksiä vastustajille.

  Kiekoton ja fyysinen peli,sieltä löytyy puutteita. +/- tilasto ei näytä pahalta,jos sillä on jotain merkitystä.
   
  FutureHockey, Courier & Scipio tykkäävät tästä.
 7. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Jotenkin tuntuu, että Armia ja Lehkonen ovat olleet hätävarjelun liioittelua Kotkan laitureina. Molemmat tekevät esimerkillisesti töitä alaspäin, mutta kumpikaan ei ole tunnettu minään hyökkäyspään tehomiehinä, vaikka molemmilta tehoja odotetaankin. Armia on tehnyt kolme ja Lehkonen maalin tällä kaudella. Agostino saattaa jopa tuoda tehoja ketjuun, ainakin AHL:ssä on tulosta syntynyt, mikä ei tietenkään takaa mitään.
   
 8. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Julienin ja Mullerin suuntaan voisi antaa myös pyyhkeitä siitä, että Kotkaniemi on toistaiseksi saanut rajallisesti YV-aikaa. Olkoonkin, että senttereistä toiseksi eniten. Canadiensin ylivoimaprosentti on liigan neljänneksi huonoin ja niin positiivinen yllätys kun Domi onkin ollut, Jesperi on kiistatta joukkueen juonikkain sentteri. Siinä missä suojatut minuutit tasakentällisin ovat ihan perusteltuja, miksei Kotkalle voisi antaa paikan ykkös-YV:ssä, jossa pääsisi näyttämään parasta osaamistaan ja nostamaan itseluottamusta entisestään. Etenkin, kun Canadiensin saldo edellisestä 27 ylivoimasta on juhlava nolla edellisen YV-maalin nähdessä päivän valon Flamesia vastaan 24.10.
   
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  6.11. Islesiä vastaan Habsit ainakin tekivät yv-maalin. Tuossa pelissä paikoin Habsien yv pyöri erittäin mallikkaasti, joskin tehoja tietenkin pitäisi tulla enemmän. Ongelma yv:ssä on osittain se, että Domin, Drouinin ja Gallagherin lisäksi laitureista ainoastaan Tatar osaa tehdä maaleja. Pakeista ainoastaan Petry. Tilanne hieman muuttuu, kun Schlemko ja Weber palaavat, niin kakkosyv:ssä on muitakin kuin Kotka ja Tatar.
   
 10. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Totta tosiaan, minulla meni sarakkeet sekaisin. Flames-matsista alkaen Habs on repinyt vastustajan maaliverkkoja 6,7% YV-tehokkuudella (2/30), viivassa pääosin neppejään esittelemässä Drouin. Joka tapauksessa olisi hieno nähdä, mitä Jesperi saisi ykkös-YV:ssä aikaan päästessään ruokkimaan Domia, Drouinia, Petryä ja Gallagheria. Tällaisenaan homma ei näytä liitoon lähtevän, mutta minkäänlaisiin muutoksiin valmennus ei ole nähnyt tarvetta.
   
 11. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Itse toivoisin ylivoimaan lisää poikittaissyöttöjä ja jonkun hyökkääjän päättävän sen one-timerilla.Nyt kuviona on liian usein,että kiekko toimitetaan maalin eteen ruuhkaan ja
  Gallagherin toivotaan tekevän maalin ahtaassa tilassa,missä hän onkin hyvä.

  edit. nämä kommentit kuuluisivat Montrealin ketjuun.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2018 klo 19.20
 12. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  13 minuutin peliajalla hienot 1+1 ja valinta kakkostähdeksi. Kertoo jotain kaverin peliälystä ja työmoraalista, kun noin fyysisesti kaikin puolin raakana pärjää NHL:ssä. Kaatuu jokaisessa vaihdossa vähintään kerran!
   
 13. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Sehän ei menoa haittaa kun muistaa vaan nousta joka kerta ylös myös. Kauden ehdottomasti positiivisin (ja suurin) yllätys tähän asti tämä nuorukainen.
   
 14. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Meikäläinen kun aina ajattelee maajoukkueen kannalta näitä juttuja, niin ihan hemmetin hienoa että tässä on tulossa taas meille yksi huippusentteri lisää. Barkov-Aho-Kotkaniemi voi tulevaisuudessa olla niin huima sentterikolmikko että se ei kalpene minkään maan rinnalla.
   
 15. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Nojuu, luulen että Kanadan sentteriosaston rinnalla kalpenee kyllä kaikki.
   
  Kari Runk ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 16. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Sehän tässä hauskaa onkin kun ei välttämättä kalpene. Kanada saa joo ihan varmasti edelleen sellaisen nelikon kokoon joiden yhteenlaskettu pistemäärä ylittää suomalaisten vastaavat, mutta kalpeneeko suomalaisten nelikko heihin nähden? Aika voimakas termi tuo on jos Kotkaniemi on mahdollisesti tulevaisuudessa Montrealin ykkössentteri, Barkov on jo nyt monien mielestä liigan parhaita senttereitä ja Aho omaa kaikki kyvyt nousta myös sellaiseksi jo ihan lähivuosina.

  Kuka se sitten onkaan porukasta Borgström/Lundell/Räty?/Kakko? etc. joka tuon nelikon täydentää, niin on kyllä erittäin mielenkiintoista nähdä mitä tuleman pitää.
   
 17. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Bergeron (Boston) McDavdid (Edmonton) Crosby (Pittsburgh) MacKinnon (Colorado) Giroux/Couture (Philadelphia) Tavares (Toronto) Duchene (Ottawa) Monahan (Calgary) Seguin (Dallas) Stamkos (Tampa Bay) + (joku varmaan vielä unohtui) sanoo moi. Ja sitten on vielä aika liuta niitä kovia "kakkosentteitä".

  Vastaisin siis että kyllä, kalpenee. Ei tarkene.
   
 18. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  No moi moi, oletteko hyviäkin tuttuja?

  Nojoo se tästä jänkkäämisestä ja katotaan miten käy. Sen nyt vielä sanon kuitenkin että Kanadakaan ei taida kuitenkaan neljää ketjua (4 sentteriä) enempää saada peluuttaa yhdessä ottelussa. Tuosta listasta voinee myös ottaa muutaman nimen pois kun katsotaan sinne jonnekin ~5 vuoden päähän kun tämä Suomen miehistö on siellä parhaassa iässään. Mikäänhän ei toki poista sitä mahdollisuutta että Kanadalaisia huippusenttereitä on tullut tuossa ajassa myös lisää esimerkiksi 38- vuotiaan Bergeronin tilalle tai vähän epätodennäköisempi skenaario että hän vielä tuon ikäisenäkin kuuluu liigan eliittiin.
   
  Kipinä tykkää tästä.
 19. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Kanadahan lähtee arvoturnauksiin aina sentteripainotteisella joukolla. Kahden vuoden takaisessa World Cupissa oli oikeastaan vain kaksi umpilaituria mukana eli Marchand ja Perry. Giroux sitten jonkunlainen välimuoto ja loput pelaavatkin sitten normaalisti keskellä.
   
 20. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Jesperi on sopeutunut koko ajan paremmin ja paremmin. Chicagoa vastaan oli juuri yksi parhaimmistoa Habs-paidassa. Isoksi tekijäksi nyt sekä jatkossa alleviivaisin kolme muuta suomalaista Montrealissa, Artturi Lehkosen, Joel Armian ja Antti Niemen. On täysin eri maailma mennä eurooppalaisena keltanokkana NHL-ympyröihin, jos joukkueesta löytyy oman maan tovereita. Etenkin tässä tilanteessa oppaina toimivat kaksi pelaajaa, jotka ovat nousseet NHL:ään kivisempää tietä pitkin. Niemi taas on pitkänlinjan kasvo tarunhohtoisessa, joka on käynyt läpi eri tilanteita urallaan ja niistä on Kotkaniemen hyvä ammentaa oppia.

  Moderaattoreille terkut, mutta pakko mainostaa. Linkistä pääsee kattomaan jutun Jesperistä. Pisin pätkä tähän asti: https://nhlnikidi.blogspot.com/
   
 21. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Tähän on pakko tarttua sen verran, että jos viittaat toisena näistä Lehkoseen, niin mikä mahtaa tehdä hänen tiestään kivisen? SHL:n huippujoukkueesta suoraan NHL-joukkueen pelaavaan kokoonpanoon ilman yhtään farmipeliä. Harvinaisen sileältä eurooppalaispelaajan tieltä se minun mielestä kuulostaa.

  Mitä itse ketjun päähenkilöön tulee, niin pelkästään jo se, että on vakioroolin NHL:n puolelta ottanut, on kyllä yllättänyt. Eihän tuollaisen 15-vuotiaan näköisen pojan kuuluisi isossa liigassa pelata, mutta niin vain on Kotkaniemi näyttänyt, että kuuluu sittenkin. Kausi on toki vielä varsinkin fyysisesti raakileelle tulokaspelaajalle pitkä, mutta toistaiseksi Kotkaniemi on näyttänyt, että suunta on ennemminkin ylös kuin taantumaan päin. Huippusenttereitä ei Suomessa liikaa ole, tässä näyttäisi olevan yksi sellainen kasvamassa.
   
 22. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Meinasin ns kivisellä tiellä sitä ettei ole tullut kuten Laine ja Aho. Ei otsikoita. Mutta hyvin on pelannut Jesperi ja niin kun sanoin, täysin raakile fyysisesti sekä ihmisenäkin.
   
 23. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Eihän se nyt Lehkoseltakaan mennyt ihan niin suoraan kuin mitä nykyään monet menevät. 16-19-vuotiaana vielä Liigaa. Siellä pari repaleista kautta. Sitten kaksi vuotta Ruotsissa, jossa ura sitte ehkä viimein lähti kunnolla nousuun. NHLään "vasta" 21-vuotiaana. Nykyään kun nämä ikäluokkansa parhaat ovat pelanneet 18-19-vuotiaana jo miesten MM kisojakin alle ja hypänneet perään NHL/AHL akselille. Veikkaisin, että tähän viitattiin. "Kivisemmällä" tiellä. Vaikka Lehkonen on tuossa tehnyt ehkäpä sen kaikista fiksuimmman reitin. Lehkosen uraa ovat toki vaivanneet myös loukkaantumiset. Armia taas lähti Liigasta "isona" tekijänä, mutta kolusi hienosti bussiliigan läpi ja nousi 2-3 ketjun pelaajaksi sekä av-specialistiksi. Ei huono sekään.

  Kotkaniemeltä kyllä melkoinen temppu. Viimeksi kun ei mies mahtunut edes U20 jengiin (syystäkin) ja pelasi Liigassakin lähes koko kauden laidalla. Painaa nyt vuotta myöhemmin NHLssä sentterinä ja hyvin pelaakin. Toki puutteita on vielä paljon, mutta kyllä kait hänet voi onnistujaksi laskea. Tämä vain kertoo siitä, miten paljon nuori pelaaja voikaan vuodessa jo ottaa isoja steppejä eteenpäin. Etenkin jos on taitoa jo hitosti ja fysiikka kehittyy kesän aikana edes ok tasolle jo ikämiehiin verrattuna.
   
 24. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Vaikka Kotka on vielä nuori, niin vaikuttaa ihmisenä olevan hyvinkin kypsä. Toista oli aikanaan esim. Bergin tai OJ:n kohdalla. Eikä erään Edmontonissa pelaavan huippulupauksen NHL-ura ole alkanut kovin helposti. Syynä saattaa olla jonkinlainen kypsymättömyys, joka ei tietenkään ole nuorelle miehelle mitään tavatonta.

  Yllättävänkin hyvin on Kotka pärjännyt, jota on tietenkin helpottanut Habsien täydellinen laaduttomuus sentteriosastolla. Ilman Kotkaa olisi Habsien ollut pakko treidin kautta hankkia kolmos-nelossentteri.
   
 25. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Kyllä mä olen ainakin erittäin positiivisesti yllättynyt Kotkaniemen otteista. Suorastaan huutava vääryys etten ole yhtään Jesperin peliä vielä tällä kaudella katsonut kokonaan.