Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Kuuma pudotuspelikierros vei muutaman kirjoittajan ylikierroksille. Kurinpito on päättänyt antaa seuraavat pelikiellot:

Nimimerkki lake79 on passitettu kuukauden pelikieltoon toivottuaan toisen pelaajan loukkaamista. Samainen nimimerkki on kunnostautunut samassa asiassa aiemminkin, joten rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Ultraorthdoxjew pääsee viikon tauolle kirjoitettuaan useamman turhan lestadiolaisiin liittyvän provosoinnin Ilves-Kärpät-ottelun otteluketjuun.

Nimimerkki Crueman kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin kyseenalaisia taklauksia käsittelevään ketjuun. Hän kuittasi viestittelyllään viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Jere Lehtinen – Suomen maajoukkueen uusi GM

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana wunderveba, 09.05.2014 klo 22.44.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Manner on oikea mies tehtävään niin kauan kunnes hän maajoukkueen päävalmentajana menee häviämään jonkun MM-kisojen puolivälierän tai jo sitä ennen hävitessään jossain turhassa alkusarjan pelissä pikkumaalle. Sen jälkeen hänet viimeistään on erotettava. Ainakin tällä palstalla.
   
 2. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Hyvin suuri osa NHL-pelaajistamme ovat sen huippuvalmennuksen (päävalmentajan, henkilökohtaisen valmentajan, fysioiden ja hierojien) alaisuudessa syyskuusta siihen huhtikuuhun. Henkilökohtaisen valmentajan kanssa homma alkaa melkein heti kauden päätyttyä Toki NHL:ssäkin on valmennuksellisia eroja, mutta suurimmassa osassa seuroja kaikki on tip top kunnossa. Marjamäen yhteisverryttelyt tai Jukka Jalosen videokerhot voivat tuntua hieman oudoilta. Puhumattakaan sitten niistä muista ongelmista.

  Lisäksi maajoukkue ei ole kohdellut tätä nykyistä ikäluokkaa kovinkaan arvostavasti. Ristolainen jätettiin aikoinaan sivuun joukkueesta jonkun liigajyrän vuoksi. Markus Granlundille luvattiin varma kisapaikka ja se lupaus vedettiin vessasta alas. Teoilla tuppaa olemaan omat seurauksensa ja lisäksi, kun tämä nykyinen huippusukupolvi, ei enää hinkkaa niitä EHT-pelejä viittä vuotta ennen NHL-uraa, niin mitään sidettä maajoukkueesseen ei enää synny.
   
 3. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No tuo vihjailu nyt monelta osin pitää paikkaansa. Kuitenkin Marjamäelle satanut kritiikki, jota on käytetty perusteluina tukemaan Laten potkujen järkevyyttä, on ollut yllättävänkin järkevää. Siinä vaiheessa kun peli näyttää ihan järjettömälle 99 kertaa sadasta, yksilöistä 99% alisuorittaa roimasti ja otteluistakin hävitään yli 90% kun pelataan kovia maita vastaan, on kyse vähän muustakin kuin yhden matsin häviöstä.

  Marjamäen potkuja vastaan olevien perustelut on ollut juuri luokkaa, potkuja ei pidä antaa, koska 1. oltiin mm-kisoissa mitalipeleissä(siis voitettiin USA) 2. World Cupin pienessä kaukalossa kukaan muukaan ei ois pärjänny 3. Olympialaisissa oltiin voiton päässä mitalipeleistä
   
 4. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Minusta on aika vahvasti sanottu, että Suomi olisi ollut huono EHT:llä Kojon aikana. Molempina kausina Suomi oli Euro Hokey Tourin loppupisteissä kakkonen ja molempina kausina Leijonat saalisti niukasti yli 1,5 pinnaa per peli. Ei tuo nyt säkenöivää tekemistä ollut, mutta ei myöskään huonoa, pikemminkin neutraalia/tyydyttävää.
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Maineikkaan Alpo Suhosen näkökulma on kutakuinkin päinvastainen:

  "– Tästä voisi puhua paljon. Ilmapiiriä ovat myrkyttäneet muun muassa useat entiset ja nykyiset NHL-pelaajat, joille eivät kelpaa joukkuepalaverit, eivät 1–1-palaverit, eivät videot, ei mikään, Suhonen sanoi IS:lle.

  – Se johtuu ylimielisyydestä tai siitä, että he ovat NHL:ssä jo niin tottuneet surkeaan valmentamiseen. Erkka Westerlund, Kari Jalonen, Jukka Jalonen ja Lauri Marjamäki ovat todennäköisesti tarjonneet heille laatuvalmennusta niin pitkän tauon jälkeen, että heiltä on jo ehtinyt unohtua, millaista se on."
   
 6. Götze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers & Borussia Dortmund
  Lainaus:
  Saman huomion tein itsekin. Mahtuuhan tuolle Kojon jälkimmäiselle toki 8-1 tappio Venäjälle, mutta muuten itänaapuri kaatui tuolla ajanjaksolla aika tiuhasti, mm. 6-2 Helsingissä ja kaksi kertaa 2016 MM-kisojen harjoitusotteluissa, molemmat Venäjän kotikentällä.

  Ruotsihan tuolla näyttää toimineen kryptoniittinä ja he veivätkin kokonaistourin voiton molempina Kojon vuosina.
   
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ai mikä vihjailu? En ottanut tuossa kantaa Marjamäen puolesta tai vastaan. Toin vain esiin sen ilmiön, mikä toistuu tälläkin palstalla jokaisen valmentajan kohdalla. Tänään huippuvalmentaja, huomenna pelkkää paskaa, josta on päästävä eroon mahdollisimman pian.

  Mikko Mannerista puhutaan nyt samanlaiseen positiiviseen sävyyn kuin vaikkapa Marjamäestä puhuttiin muutama vuosi sitten.
   
 8. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Onko tuohon Markus Granlundin kohtelulle olemassa faktaa, että pelipaikka oli luvattu ja sitten mies kengittiin ulos? Samaa voisi kysyä Ristolaisen tapauksesta.

  Sitten on vielä se, että käyttääkö Marjamäki tosiaan maajoukkuetta jonkinlaisena Jokerien harjoitusleirinä. Jos nuo Björkvistit ja muut Jokiharjut tekevät sopimuksen Marjamäen alaisuuteen niin voi vittu. Kärppä-konnektio on myös kauniisti sanottuna mielenkiintoinen. Pahalta näyttää ja skandaalinkäryiseltä, tulee ihan Summasen aika mieleen sillä erotuksella että silloin menestyttiin.
   
 9. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Vain kahdelle Leijonien pelaajalle luvattu varma paikka MM-kisoissa

  Ristolaisen keissi on vielä mielenkiintoisempi, koska Suomella ei tuolloin todellakaan ollut mitään NHL-puolustajien armeijaa, mutta niin vaan mies jätettiin koneesta ulos.
   
 10. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  No niin.

  Kojo muuten teki paskatempun myös siinä, että lähti omiin touhuihinsa ("haalarihommiin") MM-kisojen jälkeen vaikka hänen olisi pitänyt valmentaa vielä World Cup. Silti Marjamäki ei ole mitenkään vähentyneesti syyntakeinen siihen katastrofin suuruuteen mikä koitti World Cupissa. Hyi vittu että inhottaa muistellakin.

  Tästä olisi allekirjoitukseksi:

  - "Leksalla" ja "Makella" on varma MM-kisapaikka, emme me muuten olisi heitä tänne roudanneet, Jalonen sanoi.​
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuossa oli vielä sekin hauska lisämauste, että Granlund esiintyi edukseen MM-kisoja edeltäneissä EHT-peleissä ollen Suomen kenties paras hyökääjä. Eli sinulle luvataan suoraan paikka MM-kisoihin, lyöt siitä huolimatta (tai juuri siksi) kovat näytöt pöytään ja putoat lopulta joukkueesta nimekkäimpien pelaajien tieltä.
   
 12. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Sanoin vähän hölmösti, tarkoitin vain tuota vihjailuasi, että Jatkoaikalaiset olisivat muka jotenkin äkkipikaisia pyöveleitä :)

  Lainaus:
  On oikeasti ihan naurettavaa tehdä arvioita NHL miehistä jonkun muutaman harkkapelin perusteella, mitä äijät on vetänyt aikaerorasituksesta kärsiessään. Mikko Rantanen on varmaan jokaisissa kisoissa ollut viikon pari aikalailla paska ja vasta lopputurnauksesta putki on alkanut kulkemaan. Myös Haula oli muistaakseni joissakin kisoissa alkuun todella vaatimaton ja onhan näitä vastaavia esimerkkejä enemmänkin. Jotkut kärvii aikaerosta merkittävästi.

  Valmennuksen täytyy pystyä arvioimaan pelaajien suoritustasoa NHL pelien perusteella. Videomateriaalia on tuntitolkulla, tilastodataa on monta mappia ja kaikki nämä pelaajan otteista maailman parhaita pelaajia vastaan vaativimmassa ympäristössä. Jos valmentaja ei noiden perusteella saa kokonaiskuvaa muodostettua, on lienee aika katsoa peiliin.
   
 13. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Mun muistikuvan mukaan toi meni toisinpäin. Kojo olisi käsittääkseni ollut valmis coachaamaan World Cupin, mutta liitto tarjosi vuoden jatkoa, joka kattoi siis myös mm-kisat. Sitä Kojo ei halunnut. Minusta se olisi ehdottomasti pitänyt mennä niin, että coachi vaihtuu World Cupin jälkeen ja Karjala-turnauksessa olisi ollut uusi mies.

  Makke Granlundin ulosjättäminen oli kyllä ruma temppu.
   
 14. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Ahaa, no sitten. Kummallista touhua. Pitäisi olla kaikille päivänselvää, ettei uudella valmentajalla mennä World Cupiin. Ei sitten ollut. Vai oliko taas kabinettipeliä. Suomella oli joukkue, jolla olisi voinut tehdä tulosta. Nyt sitten päädyttiin sketsiohjelmiin.
   
 15. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän Jalosen mielikin muuttui, joten voi olla, että liitossa haluttiin Marjamäki sisään. Joskus aiemmin oli vielä sitä mieltä, että voisi jatkaa. Yht'äkkiä kiinnostikin nopeasti ne haalarihommat. Toki voihan olla, että Sveitsistä oli tullut jo alustava tarjous.
   
 16. Selänne 8# Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Aika rumaa kohtelua sai Ristolainenkin. On sentään esiintyny maajoukkueessa sen jälkeen World Cupissa, mutta silloin leiriltä putoamisen jälkeen ajattelin että taisi rassen mj-ura olla siinä. Vaaditaan arvostamaan leijona-paitaa, mutta onko se arvostus toisinpäin kuitenkaan samaa luokkaa?
   
 17. Mängimies Jäsen

  Vasta nyt luin pelaaja-agenttina toimivan ja useita NHL-pelaajia edustavan Petteri Lehdon haastattelun, jossa antoi kommentteja MM-kisoista ja kieltäytymisistä. Kannattaa lukea jos et ole vielä sitä tehnyt.

  Kokenut suomalaisagentti puolustaa kieltäytyneitä NHL-pelaajia: "Valituksen määrä on vakio” - Kiekkoareena

  Lehdon mukaan NHL-pelaajia ei kiinnosta paljonko GM Jere Lehtinen tai päävalmentaja Marjamäkin on kauden mittaan heihin yhteydessä. Mitä vähemmän, niin sen parempi. Täällä kun on jonkin verran kritisoitu sitä, että ei olla tarpeeksi yhteydessä. Pitäisi tehdä kuten Ruotsin puolella tehdään, jossa päävalmentaja suunnilleen asuu Pohjois-Amerikassa ja on jatkuvasti yhteydessä. Kun tuota itse tarkemmin ajattelee, niin ruotsalaiseen yritys- ja urheilukulttuuriin tuo varmasti sopii, mutta suomalaisessa kulttuurissa tuo alkaisi pidemmän päälle pelkästään vituttamaan, joten parempi näin.
   
 18. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Minusta agenttien puheet on ihan höpöpuheita. Jos ei yritä saada nimeä paperiin, niin sitten sitä ei saa ikinä. Nyt joku Aho on jossain sm-liigan finaaleita katsomassa, eikä sano tuleeko vai ei. Jätkiä pitää käydä moikkaamassa siellä ja sopia menettelytavat. Kun viimeinen peli on pelattu, sitten sanotaan tuleeko vai eikö. En tiedä ei käy. Ja jos joku pelaaja on hankala, hänelle pitää sanoa, ettei hän pääse esim. Olympiakisoihin ikinä. Ymmärrän kieltäytymiset, jos ne ovat reilulla pelillä, mutta nyt se touhu on pelleilyä. Agentithan nuolee pelaajien persettä, joten en lue edes heidän juttujaan.
   
 19. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Ristolaiselle ei ollut luvattu kisapaikkaa tosin, joten ihan reilu peli. Rasse olisi pelaamalla harjoitusottelut hyvin voinut tehdä Kojon päätöksen hyvin helpoksi. Pitää muistaa, että status ei vielä ollut niin kova kuin tänä päivänä Rassella kuitenkaan. Makke G:n kohdalla sen sijaan huonosti hoidettu.

  Helppo kuitenkin uskoa, että nuoret miljonäärit ovat jättivauvoja isoine egoineen ja ei kannattaisi liikaa sitä egoa kolhia.
  Lainaus: Nykyään NHL:n runkosarjan päättymisen ja MM-kisojen välillä on enemmän aikaa kuin ennen. Miten paljon se vaikuttaa siihen, etteivät pelaajat ole kiinnostuneita MM-kisoissa pelaamisesta?

  – Se on tärkeysjärjestyksessä ihan kärkisijoilla. Nuorelle pelaajalle se on yli kuusi viikkoa pois fysiikan rakentamisesta. Kun tauon merkitystä yrittää korostaa, niin vastaan huudetaan kuorossa. Ja kun mennään ajassa sinne 80–90-luvulle, niin silloin sama kuoro huusi toisella puolella argumenttia. Silloin huudettiin nuorena NHL:ään lähtemistä vastaan, koska fysiikka ei ollut vielä valmis ja tarvittiin paljon harjoitustunteja, joita kovassa NHL-ohjelmassa ei löydy. Koomista, miten mielipide muokataan omaan agendaan sopivaksi.

  ^
  Eli helpotuksen huokaus nuorille pelaajille, jos kausi päättyy NHL:ssä runkosarjaan. Jos kausi venyisi Stanley Cupin finaaleihin asti, niin kuinka paljon se olisikaan pois fysiikan rakentamisesta!
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2018 klo 20.21
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Lainasin vain tämän kohdan, koska siitä olen osin samaa mieltä. Tietenkin ne nuolevat, koska pelaajat maksavat agenttien palkat. Agentti edustaa tässä kohtaa pelaajan ääntä ja jos agentti kertoo pelaajien kaipaavan kauden aikana mahdollisimman vähän yhteydenottoja maajoukkueen taholta, niin miksi tätä pitäisi epäillä?
   
 21. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  VRantaseltahan tuo kritiikki lähti, kun kehui, miten Ruotsin pomo tyyliin asuu PA:ssa ja kritisoi Lehtisen ratkaisua jättää pelaajat kauden aikana "rauhaan". Oli kummallinen kannanotto VRantaselta, joka aikoinaan Kiprusoffiin liittyen kirjoitti Veikkaajassa, ettei maajoukkuejohdon tulisi NHL-kauden aikana tiedustella pelaajien kiinnostusta MM-kisoja kohtaan, ja ikään kuin mennä asioiden edelle, kun pelaajien fokuksen tulisi olla pudotuspelipaikan saavuttamisessa NHL:ssä.
   
 22. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Vielä palatakseni tuohon Petteri Lehdon haastatteluun; Nuorilla huippufutareilla kausi saattaa kestää harjoituskausineen ja arvokisoineen 11 kuukautta. Mutta nuorille jääkiekkoilijoille ei riitä se 4,5 kuukautta treeniä jääkiekon MM-kisojen päättymisestä NHL-kauden alkuun?

  NHL-seurojenkin pitää nämä nuoret varmaan laittaa mieluummin kotikonnuilleen treenaamaan kuin peluuttaa pleijareissa.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ja nuoret huippufutarit pelaavat kaudessa noin pelin viikossa ja ehtivät sen vuoksi harjoittelemaan laadukkaasti kauden aikana. Lätkässä tuo menee enemmän pelien ehdoilla ja harjoittelemisen kustannuksella. Vai olenko ihan väärässä?

  Ymmärrän kyllä pointtisi ja pääosin olen ihan samaa mieltä kanssasi.
   
 24. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Kaksi peliä viikossa on enemmänkin se normi huippujoukkueiden kohdalla, jotka hakevat menestystä jokaisella rintamalla. Odotusarvo näillä joukkueilla on 60 peliä kaudessa siihen pelaajille vielä maaottelut päälle. Esim. Manchester Cityllä oli tammikuun puolivälissä ensimmäistä kertaa yhden pelin viikko sitten viime elokuun lopun. Toki rotaation pyörittäminen hieman avittaa ja varmasti yksittäisillä pelaajille pystyy sen vuoksi välillä jotain erillisiä ohjelmia viikottain suunnittelemaan, mutta pääasiassa kai jalkapallossa jos pelaa kahden ottelun viikkotahtia, niin treenit ovat joko palauttavia tai valmistavia.

  Varmasti vähän enemmän pystyy jalkapallossa siis kuitenkin.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tarkoitin nimenomaan sen yksittäisin futarin kannalta. Jalkapallossa tuota rotaatiota enemmän harrastetaan. Jääkiekossa, esim. NHL, on ihan normaalia, että pelaaja pelaa kaikki joukkueen pelit ehkä muutamaa preseasonin harjoitusottelua lukuunottamatta. Pelejä tulee kaudessa helposti jopa 100 tuon noin 8 kuukauden aikana. Verrattuna jalkapallo, jossa maajoukkuepeleineen parhaillekin pelaajille tulee pelejä maksimissaan noin 60 10-11 kuukauden aikana.

  Mutta, ei tehdä tästä mitään jääkiekko vs. jalkapallo -väittelyä.