Jere Karalahti – uran jälkeinen aika

  • 869 161
  • 3 398

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
En oikein ymmärrä sitä Tapulikaupungin hehkuttamista. Ei se omien kokemusten perusteella mikään äärikova ghetto ole, jossa vain "kovimmat pärjää". Ellei tilanne sitten ollut erilainen Karalahden nuoruudessa. Ja ellen sitten ole vain kokenut paikkaa pintaa syvemmältä. Huvitti muuten elämäkerrassaan Nashvilleen siirtyminen. Kuinka koppiin asteli "aidosti paha poika". Kyllä varmasti. Kyllä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
On se pelle, eikä koskaan aikuistu ja pysty ottamaan mitään vastuuta tekemisistään. Tosi luotettava joukkuekaveri. Niin lapsellista paskaa edelleenkin leveillä tekemisillään ja tekemättä jättämisillään, kun ei pysty edes yhtään laskua maksamaan ajallaan. Jokin on mennyt pahasti pieleen, kun ilmeisesti on aina saanut tahtonsa läpi ja kaikki on tehty puolestaan, niin lopputulos näkyy sitten näin.


Luinko mä vitun nynny oikein:

TÄSSÄ KOHTAA podcast-jaksoa Nanna Karalahti ottaa esiin kunnioituksen. Hänen mielestään osoittaa kunnioituksen puutetta esimerkiksi joukkuekavereita kohtaan jättää saapumatta töihin.

– Nekin haluaisivat ehkä olla ryyppäämässä tai saunomassa, Nanna sanoo.


Heillä ei ole sitä rohkeutta, Jere toteaa nopeasti.


– Niin mutta heillä on se kunnioitus ja sitoutuminen, Nanna heittää takaisin.

Boldering minun. Tämmöinen setämies ei ymmärrä yhtään.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En oikein ymmärrä sitä Tapulikaupungin hehkuttamista. Ei se omien kokemusten perusteella mikään äärikova ghetto ole, jossa vain "kovimmat pärjää".
Ei Tapuli erotu pääradan varren lähiöistä hyvässä eikä pahassa. Lähipalveluja on rajallisesti, mutta Tikkurila ihan vieressä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pronssipelit ei kiinnosta minuakaan, mutta olisihan se melkoista välinpitämättömyyttä jos esim koko Suomen maajoukkue olisi "rohkea" ja lähtisi ryyppäämään pelaamisen sijaan.
Joo ja tuossa pelaajan roolissa ei ole kovin paljon väliä, kiinnostaako se peli vai ei kun se on olennainen osa pelaajasopimusta, että pelit jaksettaisi pelata eli tehdä ne ihan hyväpalkkaiset työt joita otteluohjelma eteen tuo.

Fanit voimmekin todeta ettei kiinnosta ja sulkea silmät koko tapahtumalta tai vaikka siltä tiistain väsyneeltä SaiPa-peliltä, jos siltä tuntuu.

Ammattimiehellä tilanne on eri ja kuten sanoitkin pelin skippaamisella ei ole rohkeuden kanssa mitään tekemistä, vaikka kova kundi Jere tällä tulkinnalla asian itselleen perustelisikin.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Ei Tapuli erotu pääradan varren lähiöistä hyvässä eikä pahassa. Lähipalveluja on rajallisesti, mutta Tikkurila ihan vieressä.
Ei erotu nykyään, mutta olihan se kasarilla melko synkeä mesta. Ei nyt tietenkään mikään kuolemanlaakso, minkä Jere maalailee.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hyvä seura = Mad dog, Pormestari, Pötsi, Ninja, Psyko-Janne, Space Cowboy?
Tapuli-jengin lempinimet on kyllä kerta toisensa jälkeen puhdasta parhautta huumorin saralla.

Kuka näitä keksii, ihan hirveää bullshittiä, lisää tätä. #pietarinkadunoilers

Allekirjoitan edelleen:

Onko muuten jotain kaavaa, jolla saisi oman "tapulinimen"?

Prätkähiirillä pääsee jo pitkälle; Moto, Turbo, Vinski, Lalli Leipäjuusto, Professori Nuikki, Rasvanahka, Mutantti, Teuvo Tahko, Ylipäällikkö Camembert, Rontti, Miihkali, Monttupomo, Suurjännite, Konnakorppi, Hevi-Hemmo, Sinihome tai Jäänmurtaja ja tuohon vain eteen "Tapulin xxxx".

 
Viimeksi muokattu:

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Niin, kiekkoilijalle kiekkoilu on, eh, työtä. Työnantaja on jääkiekkoseura. Pelaajasopimus on työsopimus. Ns. "tavallisessa" työelämässä sopimuksen noudattamattomuus ja töistä poisjäänti "omalla luvalla" ja koska ei kiinnosta, johtaisi kovin herkästi kengän kuvaan perseessä.

Nuo Karalahden jutut siitä, miten mikään ei kaduta, on vähän sitä ihteään. Ja NHL-uran heittäminen roskiin kuitattiin kanssa aika kevyesti. Tietysti jonkun entisen lätkänpelaajan perseilyt eivät kauheasti tavallista tallaajaa hetkauta juuri suuntaan tai toiseen, mutta voihan asian muotoilla toisinkin.

Jos juuri sinulla on jokin erityiskyky tai taito, josta joku tai jokin taho on valmis maksamaan jopa miljoonia, niin kumman valitset: mahdollisesti jopa loppuelämän kattavan taloudellisen riippumattomuuden itsellesi (ja läheisillekin) ja mahdollisuuden olla maailman huippua lajissasi, vai kusetko ennemmin kaiken päästäksesi kavereiden kanssa ryyppäämään ja käyttämään huumeita? Eipä sillä, jokainen meistä tekee omat valintansa, ratkaisunsa sekä virheensä, Karalahti teki omansa ja on ilmeisesti siihen tyytyväinen. Osasi kuitenkin pelata kun sille päälle sattui.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Jos juuri sinulla on jokin erityiskyky tai taito, josta joku tai jokin taho on valmis maksamaan jopa miljoonia, niin kumman valitset: mahdollisesti jopa loppuelämän kattavan taloudellisen riippumattomuuden itsellesi (ja läheisillekin) ja mahdollisuuden olla maailman huippua lajissasi, vai kusetko ennemmin kaiken päästäksesi kavereiden kanssa ryyppäämään ja käyttämään huumeita? Eipä sillä, jokainen meistä tekee omat valintansa, ratkaisunsa sekä virheensä, Karalahti teki omansa ja on ilmeisesti siihen tyytyväinen. Osasi kuitenkin pelata kun sille päälle sattui.
Toisaalta Jergushan siinä dokumentissaan valitti tippa linssissä miten on joutunut luopumaan toimesta jossa oli suorastaan erityislahjakkuus ja äärimmäisen kova, mahdollisesti maailman tai vähintään Suomen, paras tekijä. Tuo toimi oli luonnollisesti bilettäminen, jonka katkaisi traagisesti haimatulehdus.

Sittemmin on ilmeisesti "luottolääkäri antanut luvan"* nauttia parin viinilasillisen sijaan viikon rännejä, eli on palannut tähän päätyöhönsä. Kovin pitkään jatkuvaa uraa (tai ikää) ei voi ikävä kyllä kertaalleen haimansa viinalla tulehduttaneelle luvata.

* eli Jere on päättänyt olla piittaamatta lääkärin oikeasta ohjeistuksesta joka on ettei alkoholia saisi nauttia tippaakaan ja kun on ensin pienet annokset menneet ilman hengenlähtöä, niin siirrytty jatkuvasti isompiin annoksiin ja pidempiin ränneihin. Varmasti kuitenkin osaa itselleen uskotella ettei se lääkäri tosissaan viinanjuontia kieltänyt, kunhan nyt korkeintaan näön vuoksi kun ammatti ja kukkahatut vaatii.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo ja ihan rehellisesti hei, joko ylläpitääkseen jotain jeremäistä ääri-itsepäistä kaiken totuuden kieltävää itsepetosta ja julkisivua tai sitten ihan vaan koska Jere on niin jääräpäinen tollo ajatusmaailmoineen, niin Jere varmaan oikeasti saattaa miettiä, että samalla tavalla kun jonkun vitun pronssipelin skippaaminen on nimenomaan rohkeutta eikä koko pukukopin, seurayhteisön ja yhteisen jutun päälle kusemista sekä ihan työsopimuksenkin laiminlyömistä, niin varmaan Jere oikeasti itselleen perustelee että ne nykyiset monen vuoden onnistuneen raittiuden jälkeen kuvioon jälleen tulleet viinilasilliset ja ehkä parinkin päivän putket on sitä rohkeutta, kun eihän sitä mitään vitun lampaana elämistä kukaan jaksa bääbää vaikka terve järki ja lääketiede niin kaikin voimin yrittäisikin sanoa, ohjeistaa ja neuvoa.

Jeren linja on se äijämäinen rohkea linja, kaikenlaiset pronssipelin pelaajat ja raittiudella terveytensä ja mahdollisesti koko elämänsä pelastavat alkoholistit, ne on säälittäviä lampaita.

Saattaa olla aavistuksen raskasta Nannalla olla ollut yrittää Jeren kanssa, en nyt lähde enempää tuota puolta ja perhe-elämää puimaan mutta voi sen kuvitella että on ollut raskasta yhdessä jos toisen asenne kaikkeen on oikeasti tuollainen mitä se Jerellä tuntuu olevan. Ja varmaan on Jerellekin raskasta hei jos ympärillä yritetään vaatia jotain muotteihin istuvaa vuohena laiduntamista.
 
Viimeksi muokattu:

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ihan perus alkkistouhuahan tuo Jeren asenne ja kommentit ovat. Se itsensä kieltäminen on aika rajua, ja sen ympärille täytyy kehitellä kaikenlaisia hienoja tarinoita rohkeudesta jne. kun kyse on vaan oikeasti siitä että alkoholi vie miestä eikä mies alkoholia.

Se ei vaadi pätkääkään rohkeutta, että et pidä kiinni yhteisesti sovituista asioista ja jätät työsi tekemättä. Se vaatii rohkeutta, että pystyt katsomaan ongelmiasi silmiin ja myöntämään että sinulla on alkoholiongelma. Tämän takia Jeressä ei ole pätkääkään rohkeutta vaan hän on vaan tyypillinen alkoholistipaska joka toistuvasti pettää muiden odotukset ja omat lupauksensa, ja naamioi sen milloin mihinkin valheeseen.

Pohjimmiltaanhan tuo tilanne varmaan jossakin syvällä sisällä vituttaa Jereä itseäänkin ja syö miestä, mutta kun ei ole sitä oikeaa rohkeutta myöntää omaa ongelmaansa, niin täytyy oman mielenrauhan takia keksiä noita satuja siitä, kuinka rohkeaa ja äijämäistä on "juhlia" viisi päivää, laiminlyödä työt ja pettää joukkuekaverit.

Jere voi myös satuilla, miten hän on aina ollut peleissä ja antanut kaikkensa, ja on jättänyt väliin vain harjoituksia. Mutta tosiasia on, että Jere ei koskaan voittanut jääkiekossa mitään suurta sen yhden uran alkuaikoina tulleen Suomen mestaruuden lisäksi. Sitä voikin kyseenalaistaa vahvasti, että kuinka paljon parempi jääkiekkoilija hän olisi voinut olla, ja kuinka paljon enemmän hän olisi voinut auttaa joukkuettaan noissa peleissä, mikäli olisi harjoitellut kunnolla ja elänyt kuten urheilija? Noilla lahjoilla hän olisi voinut olla paljon enemmän. Ei ihme, että täytyy kehitellä kaikenlaisia tarinoita päässään, koska mahtaa se ihan oikeasti pohjimmiltaan vituttaa, miten nuo lahjat tuli hukattua.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Jossittelu on turhaa mutta kyllähän Jeren potentiaali ois ollu alle kahden sadan nhl pelin sijaan lähempänä tuhatta jos elintavat ois ollu hyvät
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
.Saattaa olla aavistuksen raskasta Nannalla olla ollut yrittää Jeren kanssa, en nyt lähde enempää tuota puolta ja perhe-elämää puimaan mutta voi sen kuvitella että on ollut raskasta yhdessä jos toisen asenne kaikkeen on oikeasti tuollainen mitä se Jerellä tuntuu olevan. Ja varmaan on Jerellekin raskasta hei jos ympärillä yritetään vaatia jotain muotteihin istuvaa vuohena laiduntamista.
Elämää alkoholistin kanssa. Alkkis nappaa aika nopeasti koko perheen sisään tuohon valheiden verkostoon, ja kaikki alkaa toistelemaan näitä alkoholistin valheita (Ei se Jere ryyppyputkella ole kuin vähän juhlimassa vaan. Ja ei se nyt haittaa että harkat jäi välistä, kun tulihan se Jere peliin mukaan.), vaikka pohjimmiltaan hekin tietävät että täyttä paskaa se on. Mutta jotenkin siihen vaan ajautuu mukaan ja varmistaa samalla sen, että alkkis voi jatkaa ongelmansa kanssa ja voi jatkaa valheessa elämistä.

Jossakin vaiheessa se mitta vaan tulee vastaan, ja alkaa tekemään noita havaintoja mitä Nannakin on ilmeisesti tehnyt. Joskus alkkis ottaa tuossa vaiheessa onkeensa kun perhe lakkaa ylläpitämästä sitä valhetta, mutta Jerellä ei taida muna riittää siihenkään.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Sillain absurdi asiahan alkoholismi on, kun (lähes kuolettavan) haimatulehduksen sairastanut henkensä kaupalla vielä juo. Voisi sanoa paikkansa pitävästi, että juo kuollakseen. Ja silti puhuu itselleen jonkin tervehdyttävän logiikan siinä sivussa tähän touhuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dino

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sillain absurdi asiahan alkoholismi on, kun (lähes kuolettavan) haimatulehduksen sairastanut henkensä kaupalla vielä juo. Voisi sanoa paikkansa pitävästi, että juo kuollakseen. Ja silti puhuu itselleen jonkin tervehdyttävän logiikan siinä sivussa tähän touhuun.
Tämä on kyllä hyvä kiteytys alkoholistin elämästä. Tietävät pohjimmiltaan hyvin uaein itsekin, että asiat on päin helvettiä ja ovat juomassa itsensä hautaan, mutta keksivät silti aina jonkun ihan uskomattoman tarinan, millä pystyvät perustelemaan itselle että ei sitä juomista nyt kokonaan tarvitse lopettaa. Jos nyt vaan ihan vähän ottaa. Viiniä vähän illallisella. Ei siitä nyt mitään haittaa ole, koska hallinnassahan tämä juominen on.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Olisi ollut halutessaan maailman paras noina prime-time-vuosinaan.
Ei nyt ehkä ihan kuitenkaan. Kova peluri ja täysin TOP-4 tason pakki NHL-joukkueessa, mutta kun haluaa tuhlata kaiken potentiaalinsa idioottimaisuuteensa, niin sitten tuhlaa. Sen teinivuosien käryn olisi luullut herättävän, mutta ei.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllä Jerellä oli potentiaalia tulla ihan staraksi ja yhdeksi lajin parhaista puolustajista NHL:.ssä.

Ei ihan äkkiä tule mieleen Suomi-kiekosta noin häikäisevällä tavalla tuhlattua potentiaalia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Karalahti osottaa taas että ihminen on lahjakaimillaan kun kusettaa itseään. Näkee rohkeutena sen että
Ihan perus alkkistouhuahan tuo Jeren asenne ja kommentit ovat. Se itsensä kieltäminen on aika rajua, ja sen ympärille täytyy kehitellä kaikenlaisia hienoja tarinoita rohkeudesta jne. kun kyse on vaan oikeasti siitä että alkoholi vie miestä eikä mies alkoholia.
Ihminen on luovimmillaan kun kusettaa itseään. Mutta onhan se huvittavaa että Karalahti pitää sitä rohkeutena että uskalsi vaarantaa duunipaikkansa tai terveytensä kun halusi dokata. Kaikki nyt sen tietää että oikeasti se on typeryyttä. Jos jutut Karalahden terveydestä on totta niin kyllä tässä on vaarana että Jere vielä "rohkeasti" juo itsensä sairaalaan. Varmaan aika harvassa on ne lähiomaiset ja kaverit jotka siinä vuoteen äärellä sitten kehuu sitä kuinka rohkee ÄIJÄ Karalahti oli kun uskals ottaa kuppia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dino

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos lukee Karalahden kirjan, niin voi saada tämän kuvan. Todellisuudessa Jere ei ollut kovinkaan erikoinen pelaaja NHL:ssä. En oikein näe mitään perustetta tuolle väitteelle.
Ei nyt tosiaan maailman paras tai varmaan edes lähellä sitä, mutta kyllähän mies olisi oikeasti varmasti ihan huippuluokan uran tehnyt.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä "kimmotimosmaiseen" uraan Jerellä olisi ollut rahkeet, mikäli päihteet olisi kyennyt jättämään sivuun ja muutenkin omistautunut huippu-urheilijan elämälle. Kenties paita katossa Losissa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Nuo Karalahden jutut siitä, miten mikään ei kaduta, on vähän sitä ihteään. Ja NHL-uran heittäminen roskiin kuitattiin kanssa aika kevyesti.
Minä en aivan usko tuohon Jeren vakuutteluun - varsinkin kun teki sopimuksen Kärppiin nimenomaan NHL tavoitteenaan. Sen verran on tullut ihmisiä tavattua, että jos jotakin täytyy toistuvasti vakuuttaa, on totuus vähän toisenlainen.

Kärpistä lähtienhän Jeren asenne pelihommiin sitten olikin huippuluokkaa jopa siinä määrin, että potkut meinasivat tappaa miehen. Onneksi selvisi koomasta ja pelasi sen jälkeen hyviä kausia sekä sai uuden perheenkin, jonka kanssa mies on kaikesta huolimatta tainnut pärjätä varsin hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös