Jatkopahvit ja hankinnat kaudelle 2009-2010

  • 193 340
  • 972

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No ei me ainakaan sentteripulaan kaaduta tällä kaudella. Hienoa että KooKoo kiinnitti vielä sen yhden minunkin kaipaamani 1-2 kentän sentterin.

KooKoossa on nyt selkeästi satsattu senttereihin enemmän kuin viime kaudella. Viime kaudella sarjaan lähdettäessä KooKoon senttereinä olivat Dickenson, Flinck, Miettinen, Huilla ja Koskelainen. Dickenson vaikkakin oli hyvä pelaaja niin sentteriksi hänestä ei ollut ja Miettinen loukkaantui jo harjoituspeleissä. Jos mietitään, että KooKoo ykkös- ja kakkosketjun sentterinä hääräsi Flinck niin huomattavasti paremmalle vaikuttaa tilanne nyt. Baker, Koponen, Hokkanen kolmikosta löytyy parempia senttereitä ykkös- ja kakkosketjuun mitä viime kaudella KooKoolla oli. Miettinen ja Huilla ovat taas todella hyviä senttereitä kolmos- ja nelosketjuihin ja molemmat voivat pelata tarvittaessa myös ykkös- ja kakkosketjuissa.
 

Fordél

Jäsen
Kyllä, viime kaudella senttereissä ei ollut alkukaudesta tarpeeksi laatua eivätkä he sopineet Kolekin pelityyliin. Tämä tiedettiin jo ennen kauden alkua, sillä kaikesta huolimatta Flinckin kiekolliset avut eivät riittäneet ykkössentterin pestiin. Onneksi nyt joukkuetta on lähdetty rakentamaan eri tavalla eli huomioiden Kolekin pelityylin tarpeet ja siihen hankittu hyviä kiekollisia senttereitä. Joukkue on siis jo toltakin kannalta paremmin rakennettu ja viime kautista toimivampi paperilla.

Se on vain surullista, että omille nuorille pelaajille ei ole annettu mahdollisuutta eikä Kolekin jatko ollut heidän kannaltaan mikään optimiratkaisu. Mikähän mahtaa olla kakkoskoutsille suhtautuminen junnuihin ja onko hänellä osaamista ajaa heitä sisään?
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos mietitään, että KooKoo ykkös- ja kakkosketjun sentterinä hääräsi Flinck niin huomattavasti paremmalle vaikuttaa tilanne nyt.

Nistas tuosta listastasi puuttui. Ei viime kauden senttereissäkään paperilla mitään vikaa ollut. Nistas-Flinck-Miettinen-Huilla olisi ollut terveenä ihan riittävä nelikko. Nyt sentteriosasto on kuitenkin laajempi ja kestää enemmän loukkaantumisia. Jos tuosta nyt väkisin jotain miinusta hakee, niin selkeä ykkösketjun sentteri puuttuu. Hokkasesta en usko siihen olevan, mutta Koposesta voisi olla. Tämä siis sillä oletuksella, että Baker pelaa laidassa.

Kärkiketjuihin tarvittaisiin ainakin yksi laadukas voimalaituri. Mikko Mattila olisi kyllä muuten hyvä vaihtoehto, mutta riittääkö liike?
 

Strawberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Se on vain surullista, että omille nuorille pelaajille ei ole annettu mahdollisuutta eikä Kolekin jatko ollut heidän kannaltaan mikään optimiratkaisu. Mikähän mahtaa olla kakkoskoutsille suhtautuminen junnuihin ja onko hänellä osaamista ajaa heitä sisään?

Onhan KooKoossa vielä paikkoja vapaana, mutta ketä junnuja joukkueeseen oikeasti kannattaisi nostaa? Puolustajista lähinnä tulee mieleen Kalle Hammar, mutta onko A-junnuissa ketään muita potentiaalia pakkeja? Hyökkääjissä taas tulee mieleen nimet Joni Kainulainen ja Matti Nykänen, mutta ei taida A-junnuista löytyä ketään muita ketkä pystyisivät ainakaan vielä nousemaan pelaavaan kokoonpanoon. Olen kyllä samaa mieltä, että junnuista pitäisi pystyä vuosittain nostamaan 1-2 pelaajaa edustusjoukkueeseen, mutta jos A-junnujen ja yleensä junnujen toiminta ei ole tarpeeksi laadukasta niin ei edustusjoukkue ole oikea paikka heidän kehittämiselleen. KooKoon pitäisi nyt oikeasti panostaa kunnolla A-junnuihin. A-junnujen valmentajaksi nimittäisin Reijo Mansikan. Kouvola on Suomen suurin varuskuntakaupunkin. KooKoolla ja Karjalan Prikaatilla on käsittääkseni ainakin ollut jonkinlaista yhteistyötä. Tuota yhteistyötä tulisi edelleen kehittää, jotta Kouvolan varuskuntiin Vekaralle ja Uttiin saataisiin lupaavia jääkiekkoilijoita suorittamaan asepalvelustaan ja samalla pelaamaan KooKoon A-junnuissa. KooKoon A-junnut on saatava nousemaan A-nuorten SM-liigaan 1-2 vuoden kuluessa, niin sen jälkeen kynnys A-junnuilla nousta KooKoon edustusjoukkueeseen olisi huomattavasti pienempi kuin nouseminen A-divarista.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nistas tuosta listastasi puuttui. Ei viime kauden senttereissäkään paperilla mitään vikaa ollut. Nistas-Flinck-Miettinen-Huilla olisi ollut terveenä ihan riittävä nelikko.

Joo kyllä Nistas tosiaan hankittiin KooKoon sentteriksi elokuun lopulla, mutta hänellähän kausi meni täysin vihkoon loukkaantumisen takia. Myöhemminhän hankittiin sitten vielä Rautee, mutta samoin kuin Nistasin kohdalla loukkaantumisen takia hyöty hänestä jäi verrattin pieneksi. Nyt KooKoolla on laajempi sentteririntama ja kyllä tuosta ryhmästä löytyy selkeästi parempi ykkössentteri kuin viime kaudella. Jos nyt kerrankin olisi KooKoolla sellainen kausi, että säästyttäisiin sarjan pahimmalta loukkaantumiskierteeltä mitä on tapahtunut jo kahtena edellisenä kautena. Kyllä mun mielestäni niin Koposella, Hokkasella tai Bakerilla tarvittaessa on erittäin hyvät edellytykset pelata senttereinä joko ykkös- tai kakkosketjuissa. Tosiaan tilannehan näyttää nyt hyvälle, mutta eiköhän KooKoon tuurilla harjoituspeleissä loukkaannu Koponen ja Baker (koputetaan puuta) niin tilannehan on taas sen jälkeen ihan eri näköinen.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mattilasta vielä sen verran, että olisihan se hienoa nähdä kolme hyvää KooKoo-kasvattia samassa joukkueessa ja ketjussakin.

Mattila - Koponen - Liukkonen
Lidström - Kultanen

Siinä olisi mestis-tasolle kokenut ketju, josta löytyisi vielä monta johtajatyyppiäkin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kyllä, viime kaudella senttereissä ei ollut alkukaudesta tarpeeksi laatua eivätkä he sopineet Kolekin pelityyliin.

Mitenkäs se meidän alkukausi menikään vuosi sitten.. Sentterikalustossa ei itsessään ollut niin suurta vikaa, olisivat vain pysyneet terveinä (esim. Nistas ja Rautee). Pelityylistä ja sen sopivuudesta voi olla montaa mieltä, mutta ei tuo nykyinenkään rosteri ainakaan vielä vaikuta niin kovalta, että jatkamalla viime runkosarjan ylikiekollista pelityyliä menestys oli jonkinlainen itseisarvo.

Flinckin kiekolliset avut eivät riittäneet ykkössentterin pestiin.

Tästä ollaan väännetty jo ihan riittävästi eli ei muuten sen enempää, kuin että kysyisin millä mittareilla Koponen sitten on mitat täyttävät ykkössentteri, jos Flinck ei sitä ollut? Eri tyyppisiä pelaajia toki, mutta kun katselee ihan vain miesten viime vuosien Mestis-tehoja, niin ilmeisesti Koposella sitten on jotain selvästi kovempaa kiekollista osaamista, mutta se ei vain realisoidu Flinckiä parempina tehoina. Toivottavasti sentään pystyy samalla fyysisiin otteisiin ja työtekoon siinä missä Flinck ja on vielä yhtä vastuullinen omaan päähän päin. Voi olla tarpeellinen apu, jos pelaa Bakerin kenttässä. Ihan pätevä kaveri Koponen varmasti on ja pidän hyvänä hankintana, mutta katsotaan nyt alkuun miten hommat lähtevät käyntiin. Flinckin kausi oli hieman epätasainen, mutta oli silti kokonaisvaltaisimpia kavereita KooKoossa vuosiin vaikkei mitään kiekollista jääbalettia aina esittänytkään. They never ask how, just how many..
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Mattila - Koponen - Liukkonen
Lidström - Kultanen

Tarkoitatko tuolla Lidströmillä Nicklas Lidströmiä? Palasi viime kaudella Detroit Red Wingsissä. Kelpaisi kyllä. Jep mutta kyseessähän lienee kuitenkin Kaj Lindström. Täällä jatkoajassahan varmat lähteet tiesivät kertoa, että Lindström ei jatkaisi KooKoossa. Tosin olihan Huillakin lähdössä varmojen huhujen mukaan muualla, joten onhan tuo Pihvin jatkokin ihan mahdollinen ja jopa toivottava.

Tuo Mattilan tilanne on vähän kaksipiippuinen juttu. Tietysti Mamba olisi ihan kiva nähdä KooKoossa, mutta onko hänestä kuitenkaan enää kahteen ylinpään ketjuun? Lähinnä ajattelin, että riittääkö Mamballa enää liike. Mamba ei kuitenkaan ole halpa pelaajaa, koska tällä hetkellä on puhdas ammattilainen vaikka muistanko oikein, että hänellä olisi opettajan koulutus? Kyllä itse lähtisin hakemaan kovempaa sentteriä ykkösketjuun. Mamballe voisi löytyä sopiva rooli ja paikka kolmosketjusta.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitenkäs se meidän alkukausi menikään vuosi sitten.. Sentterikalustossa ei itsessään ollut niin suurta vikaa, olisivat vain pysyneet terveinä (esim. Nistas ja Rautee).

No eipä toi Rautee ihan alkukaudesta tainnut kuvioissa olla ja kyllähän ainakin täällä kirjoittelevat pelkäsivät Nistasin telakoitumista edellisvuoden perusteella.
Eli ihan hyvä jos päästään noin lähtökohtaisesti terveillä miehillä liikenteeseen ja itse olen kaikenlaisen spekuloinnin jälkeen todella tyytyväinen tähän mennessä ilmoitettuihin pelureihin. Sopivasti uutta ja sopivasti vanhaa, sopivasti kokemusta ja sopivasti nälkää.
Härmän ykköstorjujan status on mielestäni hyvä merkki että vastuuta annetaan ja uskon että tämä saa kaverinkin panostamaan entistä enemmän kauteen.

OT: Ylen teksti-tv:llä http://www.yle.fi/tekstitv/html/P205_01.html rullakiekon MM-joukkue ja Luigi messissä :)
 

Kouvo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo varmasti hakee vielä kahta laituria toista ykkösketjuun ja toista kakkosketjuun. Liukkosen ja Bakerin laittaisin ykkösketjuun ja siihen vielä toiseen laitaan kovanluokan laituri.

1.ketju:
Liukkonen - Baker - Kaartinen

2.ketju:
Hokkanen - Koponen - Sandell

3.ketju:
Veistola - Huilla - Paakkarinen

4.ketju
Lampinen - Miettinen - Koskelainen

Ykkösketjun laitaan olisi hankittava Kaartinen tai hänen tasoisensa pelaaja samoin kakkosessa voisi mennä Fordélin ehdottama Sandell tai vastaava pelaaja. Kolmos- ja nelosketjut olisivat jo valmiina. Jos tuohon hankitaan vielä Kaartinen ja Sandell niin näyttäähän tuo kokoonpano kovemmalta kuin viime kauden ryhmä sanoi kuka mitä tahansa.
 

Fordél

Jäsen
Mitenkäs se meidän alkukausi menikään vuosi sitten.. Sentterikalustossa ei itsessään ollut niin suurta vikaa, olisivat vain pysyneet terveinä (esim. Nistas ja Rautee). Pelityylistä ja sen sopivuudesta voi olla montaa mieltä, mutta ei tuo nykyinenkään rosteri ainakaan vielä vaikuta niin kovalta, että jatkamalla viime runkosarjan ylikiekollista pelityyliä menestys oli jonkinlainen itseisarvo.

Menestys ei ole koskaan itsestään selvää ja näin kesäisin kaikki on vain spekulaatiota. Mutta tarkoitin tuolla sentteriongelmalla sitä, että kauteen lähdettiin Nistaksella, mutta tämä taisi kestää yhden pelin kasassa, jonka jälkeen mentiin Huillalla ja Flinckillä. Rautee ei ollut heti käytössä vaan tuli vähän myöhemmin, mutta montaa matsia ei hänkään kestänyt. Tämän jälkeen pelaamisen taso mielestäni laski ja osasyynä olivat varmasti vaikeudet sentterikalustossa. Okei, ehkä termi alkukausi oli väärä.

Tästä ollaan väännetty jo ihan riittävästi eli ei muuten sen enempää, kuin että kysyisin millä mittareilla Koponen sitten on mitat täyttävät ykkössentteri, jos Flinck ei sitä ollut?

En tiedä kun en ole tällaista väittänyt. Uskon kuitenkin Koposen olevan pelaajatyypiltään sopivampi ykkössentteriksi ja ykkösylivoiman pyörittäjäksi kuin Flinckin, varsinkin kun meidän valmentajana häärää muuan Vlado.

Ykkösketjun laitaan olisi hankittava Kaartinen tai hänen tasoisensa pelaaja samoin kakkosessa voisi mennä Fordélin ehdottama Sandell tai vastaava pelaaja.

Kaartinen ei ole muistaakseni enää saatavilla, joten hänestä ei kannata enää haaveilla. Kuitenkin pelaajatyyppinä juuri sitä mitä KooKoo vielä tarvitsee laituriosastolle. Toisen tulevista kärkilaitureista on vielä oltava selkeä maalintekijä. Toinen voisi olla joko fyysisempi tapaus tai peliätekevä, riippuen vähän miten mihin pelipaikkoihin Hokkasta ja Leipuria on kaavailtu. Mielestäni Uronen riittäisi hyvin maalintekijäksi kakkosen laitaan.

Onhan KooKoossa vielä paikkoja vapaana, mutta ketä junnuja joukkueeseen oikeasti kannattaisi nostaa? Puolustajista lähinnä tulee mieleen Kalle Hammar, mutta onko A-junnuissa ketään muita potentiaalia pakkeja? Hyökkääjissä taas tulee mieleen nimet Joni Kainulainen ja Matti Nykänen, mutta ei taida A-junnuista löytyä ketään muita ketkä pystyisivät ainakaan vielä nousemaan pelaavaan kokoonpanoon.

Hyvää kirjoitusta Strawberryltä.

Mielestäni KooKoossa ei ole hyökkäyksessä enää paikkoja vapaana junnuille. Alimmat kentät on jo miehitetty kun on Huillaa, Miettistä, Lampista, Kossua, Veistolaa ja Paakkarista. Tietysti loukkaantumisten myötä niitä paikkoja tulee, mutta lähtökohtaisesti ketään hyökkääkää ei näköjään aiota taaskaan ajaa sisään ja se onpi perseestä se. Ja ihan kohtalaisesti alkanut Sompin sisäänajokin näyttää jäävän pahasti kesken. Sama homma tehtiin Arolan kanssa. Jos Arolan sisäänajoa olisi jatkettu, voisi meillä hyvinkin olla ensi kaudella sellaiset 15 pojoa nakuttava oma kasvatti ja mikäs sen parempaa!

Okei osaksi n'mä asiat ovat olleet poikien omiakin ratkaisuja, mutta kyllä KooKookin ja Kolek olisi voinut tehdä asioitä toisin. Mielestäni kuitenkin esim. Kainulaisen ja Nykäsen taso riittäisi ihan hyvin sisäänajoon Mestikseen. Puolustuksessa toivottavasti jatketaan Hammarin ja Siermanin sisäänajoa. Vaikka jälkimmäisen viime kausi oli heikko, ei pidä näin helpolla luovuttaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaartinen ei ole muistaakseni enää saatavilla, joten hänestä ei kannata enää haaveilla.

Haaveilu on juu todennäköisesti turhaa. Mutta ei ainakaan julkaistua sopparia Kaartisella ole vielä minnekään ensi kaudeksi. Jos sulla ei ole parempaa tietoa, niin veikkaisin että sotkit ajatuksissasi toiseen saman kastin laituriin, eli Norjassa jatkavaan Tomi Pölläseen.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan KooKoossa vielä paikkoja vapaana, mutta ketä junnuja joukkueeseen oikeasti kannattaisi nostaa? Puolustajista lähinnä tulee mieleen Kalle Hammar, mutta onko A-junnuissa ketään muita potentiaalia pakkeja?

Mitenkäs Ville Kolan viime kausi meni? Toissa kaudella näytti siltä että voisi kasvaa ihan hyväksikin puolustavaksi peruspakiksi. Kokoa riitti ja sijoittautuminen oli hyvä. Liikkeestä en ollut ihan varma edes A-junnutasolla, mutta ne pelit mitä näin toissa kaudella niin oli KooKoon paras puolustaja. Viime kaudella en sitten pelejä nähnytkään.
 

Fordél

Jäsen
Haaveilu on juu todennäköisesti turhaa. Mutta ei ainakaan julkaistua sopparia Kaartisella ole vielä minnekään ensi kaudeksi. Jos sulla ei ole parempaa tietoa, niin veikkaisin että sotkit ajatuksissasi toiseen saman kastin laituriin, eli Norjassa jatkavaan Tomi Pölläseen.

En sekoittanut Norjan mieheen, mutta muistin vaan Kaaritsen tehneen jatkosopparin. No tätä ei ole vielä käynyt, mutta tosiaan kun mennyt kausi sujui noinkin hyvin, ei KooKoolla ole mahdollisuuksia kilpailla Kaartisesta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Etenkin puolustajien on jatkossa todella vaikeaa nousta junioreista edustukseen. Eikä vaan KooKoossa, vaan muuallakin. Johtuen siitä, että kokoonpanossa on jatkossa vain kuusi puolustajaa ja ainakin välillisesti siitäkin, että ulkomaalaiskiintiö poistuu.

Käytännössä oman junnun pitäisi mahtua suoraan pelaavaan kokoonpanoon, ja kilpailu on entistä kovempaa. Liigasta jää runsaasti työttömiä pakkeja ja A:n SM:stä koviakin kavereita joutuu hakemaan peliaikaa Mestiksestä.

Tässäkin asiassa toivoisin entistäkin toimivampaa yhteistyötä HC Kuusankosken kanssa. Lupaavimmat junnut voisivat vaikka treenata KooKoon kanssa, pelata pari Mestis-peliä tarvittaessa ja muuten tarpeen mukaan joko Suomi-sarjaa tai A:n divaria.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielestäni Uronen riittäisi hyvin maalintekijäksi kakkosen laitaan.

Riittäisi todella hyvin. Mitkä mahtaa olla Urosen jatkosuunnitelmat? Yrittääkö liigaan tai ulkomaille? Liigapaikka saattaa kyllä olla kiven alla. Toivottavasti KooKoo nyt kuitenkin on edes neuvotellut Urosen kanssa. Viime kauden KooKoon sopimuksettomista pelaajista Uronen on oikeastaan ainoa pelaaja, jonka kelpuuttaisin ensi kauden joukkueeseen. Uronen kakkosketjun laituriksi ja ykkösketjuun joku vielä kovempi pelaaja. Eikös Tsekeistä löytyisi ketään Kolekin suhteilla? Caloun ilmeisesti on jo tehnyt sopimuksen jonnekin vai muistanko väärin? Tosin Frimodig kertoi, että on mahdollista, että viime kauden huonoista kokemuksista ulkomaalaisten suhteen saattaa olla, että Baker jää ensi kaudella KooKoon ainoaksi ulkomaalaisvahvistukseksi.
 

Narmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harri Yrttiaho
Puolustus on vielä täysin auki. Ykköstoiveena minulla on kädellinen Rightin puolen pakki. Tarkiainen ja Törnvall olisivat hyviä jatkajia. Toisin kuin monet muut täällä niin Konttista en huolisi mukaan.

Voitko kertoa, että millä perusteella et Konttista mukaan huolisi? Konttinen - Kultanen olisi varmasti vertailukelpoinen pari liigan häntäpään joukkueiden ykköspareillekin.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voitko kertoa, että millä perusteella et Konttista mukaan huolisi?

Toisin kuin VTVH, minä ainakin huolisin Konttisen Kultasen pakkipariksi ykkösketjuun. Kultanen-Konttinen olisi eittämättä mestiksen paras pakkipari. Kultasta parempaa puolustavaa puolustajaa ei tälle sarjatasolle saa ja Kultanen olisi mitä parhain puolustaja varmistamaan Konttisen ylösnousuja. Ei muuta kun Konttiselle sopimustarjousta pöytään ellei sitä ole jo jostain syystä tehty.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Nyt on ilmeisesti KooKoon projektissa seuraavana puolustuksen kokoaminen.

Keitä puolustajia Suomessa on vielä ilman sopimusta?

Joitakin poimintoja SM-liigasta (viime kauden seura suluissa):

Ismo Kuoppala (Blues)
Jani Honkanen (HIFK)
Hannu Pikkarainen (HIFK)
Mikko Turunen (HIFK)
Antti Kauppila (HPK)
Toni Kirén (HPK)
Pasi Järvinen (Ilves)
Kevin Kantee (Ilves)
Kimmo Eronen (Jokerit)
Kimmo Pikkarainen (Jokerit)
Esa Saksinen (JyP)
Ilkka Vaarasuo (JyP)
Juha Alastalo (KalPa)
Veli-Pekka Laitinen (Lukko)
Jussi Makkonen (Lukko)
Kari Haakana (Pelicans)
Niko Tuhkanen (Pelicans)
Olli Korkeavuori (Ässät)
Anssi Tieranta (Ässät)

Voisikohan yllämainituista joku tai jotkut pelaajat olla saatavilla KooKoon puolustukseen? Lähinnä tulee mieleen Pelicans-kasvatit Esa Saksinen ja Toni Kirén.

En tiedä onko kaikki yllä mainitut puolustajat vielä ilman sopimuksia: Näiden lisäksi liigajoukkueiden listoilta löytyy myös ulkomaalaispakkeja keillä ei sopimuksia sekä lisäksi joitakin nevöhööd-pakkeja.
 

Fordél

Jäsen
Voisikohan yllämainituista joku tai jotkut pelaajat olla saatavilla KooKoon puolustukseen? Lähinnä tulee mieleen Pelicans-kasvatit Esa Saksinen ja Toni Kirén.

En tiedä onko kaikki yllä mainitut puolustajat vielä ilman sopimuksia: Näiden lisäksi liigajoukkueiden listoilta löytyy myös ulkomaalaispakkeja keillä ei sopimuksia sekä lisäksi joitakin nevöhööd-pakkeja.

Varmasti tuosta olisi moni saatavilla vaikkakin siinä on muutama sellainen nimi joihin ei ole oikeastaan mitään saumoja kuten Kuoppala (lopettaa), Pikkaraiset, Turunen, Laitinen, Haakana sekä herroja joiden pelaamiseen mestiksessä en myöskään usko: Honkanen, Eronen, Kantee ja Korkeavuori.

Realistisiksi nimiksi (semmoisiksi, joilla KooKoo jotain tekeekin) nostaisin juuri mainitsemasi Saksisen, Kirenin sekä myös Vaarasuon. Ja vaikka kiekollisen pelin taito on koko ajan esillä näissä meidänkin pakkikeskusteluissa niin tärkeintähän toki on, että pakki osaa puolustaa (niin typerältä kun se kuulostaakin). Näin ollen täytyy antaa kova arvo myös peruspakeille, joita KooKoosta ei oikein viime kaudella löytynyt. Tuomi ja Heiskanen ehkä sitä olivat, mutta ainakin jälkimmäisen peli oli liian sekaisin ja riskialtista. Näin ollen varsinkin Saksisen ja Vaarasuon pelaaminen KooKoossa kiinnostaisi. Saksinen tuuraamaan Pihviä ja Vaarasuo alempiin kenttiin toivoen, että Duhvan opissa kavereiden puolustuspelaaminen on kovalla tasolla Mestikseen.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Realistisiksi nimiksi (semmoisiksi, joilla KooKoo jotain tekeekin) nostaisin juuri mainitsemasi Saksisen, Kirenin sekä myös Vaarasuon.

Katselin myös mestiksen sopimuksettomia pakkeja, mutta täytyy sanoa, että ei sieltä kyllä kovinkaan montaa pelaajaa löydy, kenet haluaisin nähdä KooKoon puolustuksessa. Jos nyt joitakin sieltä poimisin, niin ensimmäisenä mieleen tulee puolustajien pistepörssin ykkönen Juha Leimu (LeKi). Onkohan jatkamassa Lempäälässä vai olisikohan saatavissa KooKoon puolustukseen. Olisi kyllä huippu vahvistus KooKoolle. Entäpä Jokereiden kasvatti Jan Hagelberg (HeKi), myös hän on erittäin hyvä kiekollinen pakki. Mikko Liukkonen voitti mestiksen +/-tilaston runkosarjassa ja hyvänä kakkosena oli Juuso Akkanen (Jokipojat). Akkasellakaan ei ainakaan vielä ole julkistettu sopimusta minnekään. Viime vuonnahan huhuttiin, että Akkanen olisi ollut tulossa Kouvolaan, mutta näin ei ainakaan tuolloin käynyt. Oliskohan nyt saatavilla vai onko muita suunnitelmia?

Eli tässä kolme potentiaalista pakkia KooKoon puolustukseen:
- Juha Leimu (LeKi)
- Jan Hagelberg (HeKi)
- Juuso Akkanen (Jokipojat)

Tosiaan en tiedä heidän jatkokuvioistaan, mutta kyllä ottaisin kenet tahansa heistä KooKoon puolustukseen. Tuleeko kenellekkään muita potentiaalisia viime kaudella mestiksessä pelanneita puolustajia keillä ei ole vielä sopimusta.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
- Juuso Akkanen (Jokipojat)

Jatkanee uraansa Tampereen suunnalla sarjaporrasta ylempänä, valitettavasti. Kyseisen hemmon olisin kyllä kiinnittänyt Jokipoikiin ihan ensimmäisten joukossa, mutta minkäs teet...
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Jatkanee uraansa Tampereen suunnalla sarjaporrasta ylempänä, valitettavasti.

Näin vähän pelkäsinkin, ettei ole saatavilla. Olisi varmasti kelvannut mihin tahansa mestisjoukkueeseen. Nythän on ilmeisesti niin, ettei ensi kaudella kokoonpanoon saa nimetä kuin kuusi puolustajaa, jos olen oikein ymmärtänyt. Eli eihän tässä kovin montaa puolustajaa tarvitsisi löytää, mutta kelvolliset tuntuu kyllä olevan tällä hetkellä aika lailla kiven alla. Tokihan KooKoolta löytyy viime kauden pelaajalistasta hyviä puolustajia, joita voitaisiin kiinnittää myös ensi kauden joukkueeseen.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voitko kertoa, että millä perusteella et Konttista mukaan huolisi? Konttinen - Kultanen olisi varmasti vertailukelpoinen pari liigan häntäpään joukkueiden ykköspareillekin.

Toisin kuin VTVH, minä ainakin huolisin Konttisen Kultasen pakkipariksi ykkösketjuun. Kultanen-Konttinen olisi eittämättä mestiksen paras pakkipari. Kultasta parempaa puolustavaa puolustajaa ei tälle sarjatasolle saa ja Kultanen olisi mitä parhain puolustaja varmistamaan Konttisen ylösnousuja.

En vaan pidä pätkääkään pelaajan pelityylistä. Ymmärrän tässä asiassa hyvin myös vastakkaiset mielipiteet. Kultanen ei voi varmistaa Konttisen ylösnousuja koska edes Kultasesta ei tule kahta pelaajaa siinä vaiheessa kun Konttinen tekee järjettömiä nousuja. Konttista paikkaa näissä tapauksessa ykkös- tai kakkosketjun sentteri tai laituri jolloin koko joukkueen hyökkäyspelaaminen hajoaa. Viime kaudella Konttisen nousut tuhosivat jatkuvasti ainakin Liukkosen kentällisen pelin kun Luigi joutui jäämään viivalle. En muista että näistä Konttisen nousuista olisi viime kaudella tehty yhtään maalia. Näyttävä pelaajahan Konttinen on ja jos todella pelaisi joukkueen taktiikan mukaisesti niin olisi varmaan ihan hyödyllinenkin. Viime kauden esityksillä kuitenkaan ei jatkoon minun papereissani.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Katselin myös mestiksen sopimuksettomia pakkeja, mutta täytyy sanoa, että ei sieltä kyllä kovinkaan montaa pelaajaa löydy, kenet haluaisin nähdä KooKoon puolustuksessa. Jos nyt joitakin sieltä poimisin, niin ensimmäisenä mieleen tulee puolustajien pistepörssin ykkönen Juha Leimu (LeKi).

Leimu kuuluu vähän Konttisen sarjaan. Hyvä hyökkäyspäässä, mutta puolustuspeli on asia erikseen. Ei se nyt ihan Konttista ole, mutta LeKistä löytyy mielestäni kuitenkin vielä kiinnostavampi pakki eli Sami Suhonen. On selvästi Leimua tasapainoisempi paketti. Riippuu tietysti paljon siitäkin, millainen pakisto muuten saadaa kasaan ja mitä erikoisuuksia tarvitaan. Suhonen olisi rightin pakkina hyvä lisä vaikka millaiseen puolustukseen, mutta toisihan Leimu tietysti vielä kovemman panoksen kiekolliseen peliin.

Tosiaan aika vähissä nuo vapaat viime kaudella mestistä pelanneet pakit, jotka olisivat kiinnostavia vahvistuksia KooKoolle. Jarno Virkki, Veli-Antti Leinonen ovat ihan ok peruspakkeja, mutta ei sieltä ainakaan mitään kultakimpaletta taida löytyä. Tuomas Immonen kai vielä ilman sopimusta, mutta eipä taida olla mitään mahdollisuuksia saada Kouvolaan.

Vaarasuo ja Saksinen ovat mielestäni aika peruspuurtajia mestistasollekin ja kovin paljon niihin ei ainakaan kannata pelimerkkejä uhrata. Puolittainen liigapakin status heillä on, mutta enpä usko että korvaisivat esimerkiksi Lindströmiä ja Törnvallia. Nyt kun hyviä pakkeja ei hirveästi ole tarjolla, niin toivoisi jatkosopimuksia aika monelle viime kaudella pelanneelle. Törnvall, Tuomi, Lindström nyt ainakin ja keskikokoisella varauksella Tarkiainen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös