Turussa on vähän aikaa sitten Käsityöläiskadulle avattu uusvanha Gastropub Hiivari. Samoissa tiloissahan sijaitsi jo ainakin 1970-luvulla legendaarinen, alkuperäinen Hiivari kuuluisine paistetuine silakoineen ja Hiivarin jälkeen muutaman vuoden kanaravintola Birdie. Birdie meni kuulema loppujen lopuksi konkkaan, vaikka ihan kohtuullista sapuskaa sieltäkin välillä sai, mutta nyt on taas uusi yrittäjä uudella konseptilla.
Käytiin äsken (tiistai-iltapäivä) kokeilemassa uutuutta. Tietenkään jo "Gastropub" ei anna olettaa mitään suuria kulinaarisia elämyksiä. Listalta löytyi viisi ihan perusbaarisapuskaa pyttipannuineen, metsästäjänleipineen, wienerleikkeineen ja liitutaululta vielä joku makkarapannu.
Oltiin baarin ainoat asiakkaat ja meidät otti vastaan hyvin ystävällinen ja palvelualtis tarjoilijanainen, joka kysyttäessä auliisti kertoili ruoka-annoksista. Päädyttiin sitten molemmat pyttipannuihin, joiden kysyttäessä piti olla "runsaat". Todellisuudessa ei ne nyt ihan niin runsaat ollu, mutta maultaan ihan hyvät.
Kokonaisuudesta jäi vähän ristiriitainen kuva. Palvelu oli hyvin ystävällistä ja kysyttäessä auliisti kerrotiin annosten koostumuksista. Lista tosiaan oli suppea, mutta eihän sitä tollaisesta paikasta hirveästi voi vaatiakaan. Hinnat kohtuulliset (pyttipannu n. 13€, iso bisse 5,80€), mutta annoskoot olivat tosiaankin vähän pienet, lounastasoa. Iso miinus myös siitä, että talosta ei löytynyt tabascoa.
Kiva on, että perinteikkäälle ravintolapaikalle on löytynyt jatkaja, mutta vähän on sellainen olo, että hirveän pitkään tällä konseptilla ei homma pyöri. Oltiin siis koko ajan ainoat asiakkaat. Fine diningin harrastajat älkööt vaivautuko.