Itse olen sitä mieltä, ettei Helsingistä saa hyviä burgereita.
Jenkeissähän burgerit syödään pääsääntöisesti käsin. Myös ns. "oikeiden ravintoloiden" burgerit. Silloin ne eivät voi olla täynnä tilpehöörejä, vaan maku lähtee laadukkaista mutta simppeleistä raaka-aineista: hyvä tukeva leipä (ei sellainen, missä maistuu tyhjiöpakkauksen muovi), paksu ja mehevä pihvi, maukas juusto sekä harkitusti kasviksia (esim. muutama sipulirengas, yksi salaatinlehti, yksi iso tomaatin siivu).
Suomessa hyvätkin hampurilaiset ovat niin täynnä tavaraa - ja erityisesti sellaisessa muodossa - että ne on pakko syödä veitsellä ja haarukalla. Ei se makua pilaa, mutta makuelämystä vähän...
Edesmenneessä "Sikaseurapiirissä" (en edes yritä kirjoittaa sen oikeaa nimeä), siinä nykyisen ravintola Kolme seppää paikalla, tarjoiltiin joskus suhteellisen arvokas burgeri muovitarjottimelta, paperiin käärittynä ja ranskalaiset tötterössä. Viittaus pikaruokaloihin oli suorastaan halpa temppu, mutta toimi! Hampurilainen paljastui hintansa arvoiseksi ja suorastaan alleviivasi eroa "euron juustoihin" tai Hesen "valuva kuolema" -tyyppisiin majoneesipommeihin! Ja tämän tuuman paksuisen pihvin sisältävän yksikerroksisen burgerin pystyi syömään käsin.