Jatkoajan ravintolaopas

  • 557 306
  • 2 586
Currywurst on Saksassa yksi kaikkein yleisimpiä pikaruokia, jota saa lähes jokaisesta makkarakojusta. Suomessa en ole siihen törmännyt missään muualla kuin Plevnassa. Tietääkö joku saako tätä olutruokien aatelia jostain pääkaupunkiseudulta, kun olen joutunut jättämään tässäkin asiassa Suomen parhaan kaupungin, Tampereen, ainakin väliaikaisesti taakseni?

Zinnkelleristä saattaisi löytyä, sijaitsee Krunikassa Meritullinkatu 25:ssa. Myös Helsingin Makkaratehdas valmistaa currywurstia.
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Zinnkelleristä saattaisi löytyä, sijaitsee Krunikassa Meritullinkatu 25:ssa. Myös Helsingin Makkaratehdas valmistaa currywurstia.

Tuota tuota... Makkaratehtaiden currywurstit on makkaratehtaiden currywursteja, enkä niiden makuun sen kummemmin ota kantaa. Mutta oikean Currywurstin kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Sakemannien Currywurst on bratwurst tai bratwurst taikinakuoressa. Se viipaloidaan kuumana viipalointikoneella, lykätään pahvilautaselle ja päälle kaadetaan mukavan mausteista tomaattikastiketta ja ripotellaan vielä kruunuksi iso tujaus currya. Jos oikein nälätyttää, saa monesta kojusta siihen viereen vielä ranskalaiset.

Helsingissä ainakin Rymy-Eetu myy currymaustettua bratwurstia Currywurstin nimellä ja tarjoilijakin osaa sanoa, ettei kyse ole oikeasta Currywurstista. Suosittelen siis ostamaan kotiin hyvää bratwurstia, paseerattua tomaattia ja currya sekä Spatenia Alkosta. Tähän sopiva bratwurst on esim. Cittarissa myytävä, 2 paksun, suoran bratwurstin paketti. Ovat isoja ja kaksi saa sitä ihan ok-kokoisen olutpalan.

-Maila

PS. Ja koska kyseessä on ravintolaketju, suositellaan Zinnkellerin ankkaa. Kaveriksi saksalaista Spätburgunderia - nam!
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
[Helsingin Gringos Locos
Ravintola.fi - Gringos Locos http://www.ravintola.fi/ravintola/gringos_locos_helsinki

Muuten erittäin perus texmex-paikka mutta täältä taitaa löytyä Helsingin tulisimmat safkat ihan perus listalta. Varsinkin Diablo Burger (15,80€ (Tulisuus ***) ) on jokaisen chilipään itse kokeiltava. Erittäin tulinen enkä suosittele tätä ns normaalille kuluttajalle. Mutta meille chilihulluille tämä on hemmetin hyvä valinta. Myös habanero Guacamole on hemmetin hyvä valinta.

- Tinke-80
Pitäisiköhän tuon tummenetun olla Habanero Quesadilla, kun semmoinen löytyy Chili Specialities -listalta? On meinaan Grincos Locos rantautunut nyt myös Jyväskylään ja kiinnostaisi texmex-ruoan ystävänä käydä testaamassa tarjontaa. Tähän mennessä ainoa texmex-paikka on ollut Amarillo ja siellä tuota tulisuutta nyt ei mitenkään isommin annoksista löydy. Ei viitsisi heti tuon Diablo Burgerin kimppuun hyökätä, joten voisi aloittaa noista tulisuusasteikon yhden tähden annoksista (Fatalii Enchillada ja Habanero Quesadilla). Ilmeisesti jo noistakin annoksista löytyy potkua ihan mukavasti?
 

scholl

Jäsen
Suosittelen siis ostamaan kotiin hyvää bratwurstia, paseerattua tomaattia ja currya sekä Spatenia Alkosta.

Currywurst on berliiniläinen ruoka, joten Spaten on vähän niin ja näin sen kanssa. Tosin ei se juoma niin olennainen tuollaisen pikaruoan kanssa ole.

Unohdit muuten mainita, että currywurstin kanssa kuuluu kyllä sämpylä yhteen. Jos ihan pikaruokamaisesti haluan itse tehdä ko. safkaa niin Bratwurstia joo kehiin ja viipaleiksi se. Lautaselle sitten sekaan Lidlin Oktoberfest-viikkojen "ketsuppia" sekä currya. Sämpylöiksi kelpaa vaikkapa ne pitkulaiset puolivalmiit, joita voi uunissa tehdä. Ei tuosta tuu ihan aitoa currywurstiannosta, mutta maku tarpeeksi sinnepäin ja saa tehdyksi tarpeeksi nopeasti.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Burger-paikkaa Helsingistä? Ei tarvitse olla pelkästään burgereihin erikoistunut paikka, kunhan ruokalistalla vain olisi tarjolla hyvää burgeria. Ketjussa oli aiemmin esillä Colorado, onko muita?
 
Burger-paikkaa Helsingistä? Ei tarvitse olla pelkästään burgereihin erikoistunut paikka, kunhan ruokalistalla vain olisi tarjolla hyvää burgeria. Ketjussa oli aiemmin esillä Colorado, onko muita?

Morrison`s Ateneuminkujalla, isot ja rasvaset burgerit. Noita hyviä burger paikkoja ei kuitenkaan liikaa helsingissäkään ole.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Burger-paikkaa Helsingistä? Ei tarvitse olla pelkästään burgereihin erikoistunut paikka, kunhan ruokalistalla vain olisi tarjolla hyvää burgeria. Ketjussa oli aiemmin esillä Colorado, onko muita?

Joo, Morrison`s hakkaa mennentullen Coloradon, jonka laatu putosi ratkaisevasti Seppo Koskisen ostettua sen... King Kong vaan tilaukseen, niin lähtee nälkä, eikä pety! Ja jälkiruoaksi suklaakakkupala kera jätskipallon, on ihan mielettömän hyvää!
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Burger-paikkaa Helsingistä?

Morrison'sissa toki on melko hyvät (varsinkin kooltaan) burgerit. Hyviä burgereita saa myös Old Anchorista Pursimiehenkadulla. Hinta/laatu-suhteeltaan parhaat ovat ehkäpä Ruoholahden metroaseman vieressä sijaistevassa Meritähdessä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kiitokset, tästä irtosikin loistavat vinkit. Mr. X osui makuhermooni aika täydellisesti. Nälkähän tässä tulee.
 

scholl

Jäsen
Itse olen sitä mieltä, ettei Helsingistä saa hyviä burgereita. Jossain ohjelmassa oli aikanaan puhetta siitä, että yksi kokin ammattitaidon mitta on se, osaako tehdä hyvän hampurilaisen ja Helsingissä ei ainakaan kukaan osaa tai viitsi.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse olen sitä mieltä, ettei Helsingistä saa hyviä burgereita. Jossain ohjelmassa oli aikanaan puhetta siitä, että yksi kokin ammattitaidon mitta on se, osaako tehdä hyvän hampurilaisen ja Helsingissä ei ainakaan kukaan osaa tai viitsi.

Se taas riippuu mitä vaaditaan. Itseni mielestä Morrison'sta saa Helsingin parhaat burgerit jotka eivät kalpene yhtään niiden burgereiden rinnalla joita olen Yhdysvalloissakin syönyt.

Itseni mielestä Helsingistä puuttuu kokonaan sellanen letkeän ilmapiirin omaava olutbaari jossa saa myös tuollaisia hyviä "snack"-ruokia, kuten burgereita, nugetteja, ranskalaisia tms. Mallia voi käydä hakemassa vaikka Chicagosta tai lähempää Amsterdamista jossa jokaisessa irkkubaarissa on jotain pientä ja edullista ruokaa tarjolla oluen kanssa. Tai Madridissa tapaksia oluen kanssa.

Helsingissä joku sportti tarjoaa noita, mutta ei ainakaan omalla kohdalla ihan vastaa sitä mitä odottaisin tuolta baarilta.
 

scholl

Jäsen
Se taas riippuu mitä vaaditaan.

Kaipaisin sellaista burgeria, jossa se pihvi on paikan päällä tehty (ei pakaste) jauhamalla lihamyllyssä esim. härästä ja valmistetaan hiiligrillissä. Silloin siinä on ihan erityinen maku. Suolakurkku mielellään sellaisena pitkulaisena kartiona sinne väliin ja tomaatti oikein sellainen iso viipale, eikä mikään puoliraaka. Nimenomaan tomaatin ja muiden lisukkeiden maussa voi olla suuria eroja. Amerikkalaista sinappiakin pitäisi olla, koska se maku on erilainen ja sopii nimenomaan burgereihin jne. Olennaista olisi myös se, että paikassa olisi terassi. Parhaat burgerinautinnot saa ulkonasyömisestä. Esim. kauppakeskuksissa pitäisi ehdottomasti olla terassit, jotta voisi sään salliessa syödä ulkona. Jossain merenrannalla se tietysti maistuu kaikista parhaimmalta.

Itseni mielestä Helsingistä puuttuu kokonaan sellanen letkeän ilmapiirin omaava olutbaari

Niin ne ovat Suomessa räkälöitä. Esim. Jenkeissähän on niin, että vaikka paikka on rento niin ei se tarkoita, että siellä olisi epäsiistiä laitapuolen kulkijaa se asiakaskunta, vaan koko yhteiskunnan kirjo voi liikkua shortseissa ja pikeepaidassa. Ehkä se on se, kun täällä syödään niin vähän ravintoloissa niin paikkoja ei ole syntynyt tai sitten kun hinnat ovat niin korkeat niin ihmiset eivät niissä söisi. On eriasia, jos pieni syötävä maksaa 6-7 euroa verrattuna siihen, että se maksaisi 13-14 euroa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse olen sitä mieltä, ettei Helsingistä saa hyviä burgereita.
Jenkeissähän burgerit syödään pääsääntöisesti käsin. Myös ns. "oikeiden ravintoloiden" burgerit. Silloin ne eivät voi olla täynnä tilpehöörejä, vaan maku lähtee laadukkaista mutta simppeleistä raaka-aineista: hyvä tukeva leipä (ei sellainen, missä maistuu tyhjiöpakkauksen muovi), paksu ja mehevä pihvi, maukas juusto sekä harkitusti kasviksia (esim. muutama sipulirengas, yksi salaatinlehti, yksi iso tomaatin siivu).

Suomessa hyvätkin hampurilaiset ovat niin täynnä tavaraa - ja erityisesti sellaisessa muodossa - että ne on pakko syödä veitsellä ja haarukalla. Ei se makua pilaa, mutta makuelämystä vähän...

Edesmenneessä "Sikaseurapiirissä" (en edes yritä kirjoittaa sen oikeaa nimeä), siinä nykyisen ravintola Kolme seppää paikalla, tarjoiltiin joskus suhteellisen arvokas burgeri muovitarjottimelta, paperiin käärittynä ja ranskalaiset tötterössä. Viittaus pikaruokaloihin oli suorastaan halpa temppu, mutta toimi! Hampurilainen paljastui hintansa arvoiseksi ja suorastaan alleviivasi eroa "euron juustoihin" tai Hesen "valuva kuolema" -tyyppisiin majoneesipommeihin! Ja tämän tuuman paksuisen pihvin sisältävän yksikerroksisen burgerin pystyi syömään käsin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itse olen sitä mieltä, ettei Helsingistä saa hyviä burgereita. Jossain ohjelmassa oli aikanaan puhetta siitä, että yksi kokin ammattitaidon mitta on se, osaako tehdä hyvän hampurilaisen ja Helsingissä ei ainakaan kukaan osaa tai viitsi.

Käy tsekkaa jos Casinolta saisi vielä aidon burgerin. Siitä alakerran lounge-baarista ison baarin takaa. About 1-3 vuotta takaperin olen syönyt siellä pariinkin otteeseen loistavan burgerin, AINOA paikka missä tarjoilija on kysynyt tilattaessa jauhelihapihvin kypsyysasteen. Otin mediumina ja pihvi oli todella maukas, sopivasti hiukan punersi keskeltä. Oletan että jauhavat itse lihan ja oli ihan toiselta planeetalta verrattuna muihin suomessa syötyihin. Morrisons'ia en ole testannut.



_
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Käy tsekkaa jos Casinolta saisi vielä aidon burgerin.
Missä tuollainen paikka on? En nyt itse niin syö enää hampurilaisia, mutta olisi hyvä tietää moinen paikka jos esim. joku ystävä tai vaikkapa velipoika olisi kiinnostunut vetämään kunnon hampparin.

Sikäli olisi hyvä, jos olisi mahdollisimman laajasti tietoa eri paikoista, niin osaisi suositellakin.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Casinolla viitattaneen Helsingin Grand Casinoon, joka sijaitsee siis Mikonkadulla ihan Rautatientorin vieressä. Joku frendi ainakin kertoi vetäneensä hyvän burgerin lärviinsä siellä.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Myöskin Radisson BLU-hotelleista saa herkullista Radisson Burgeria. Pihvit tehdään paikan päällä, ja kypsyysaste kysytään aina. Pekonia, cheddaria ym. väliin maun mukaan. Hintakin mielestäni sopiva kokoon nähden, muistaakseni 17,50€. Ja suolaa ja rasvaa on niin paljon, että heikompaa hirvittää.

E: Mutta yleensä tulee kyllä lähdettyä Morrison'siin burgerin perässä, on ne vaan sielläkin hyviä (vaikka piffi kypsänä tuleekin).
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kaipaisin sellaista burgeria, jossa se pihvi on paikan päällä tehty (ei pakaste) jauhamalla lihamyllyssä esim. härästä ja valmistetaan hiiligrillissä. Silloin siinä on ihan erityinen maku. Suolakurkku mielellään sellaisena pitkulaisena kartiona sinne väliin ja tomaatti oikein sellainen iso viipale, eikä mikään puoliraaka. Nimenomaan tomaatin ja muiden lisukkeiden maussa voi olla suuria eroja. Amerikkalaista sinappiakin pitäisi olla, koska se maku on erilainen ja sopii nimenomaan burgereihin jne.

Pelkästä naudanlihasta tehty hampurilaispihvi on melko kuiva varsinkin jos maustekastikkeena on ainoastaan sinappia. Iso siivu tomaattia ei pelasta kokonaisuutta. Ratkaiseva elementti on oikeanlainen majoneesi ja sen pihvin mauste...tosin jauhaisin possua sekaan 40% koska pihvistä ei näin tulisi liian kuiva.

Ehdottomasti siivu juustoa mukaan tuomaan sitä hapanta mehevyyttä. Suolakurkku ohuina slaisseina ja ripaus ketsuppia. Leipänä paras on chiabatta-taikinasta leivottu sämpylä. Eikä sitä pihviä tarvitse hiiligrillissä paistaa...parila on ihan ok. Harvoissa hampurilaispaikoissa edes luonnontuligrilliä on, haloo!

Tai no...jos haluaa tämän yksinkertaisen sapuskan eli hampurilaisen syödä ainoastaan jenkeissä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Amerikka on iso maa, mutta minä en ole juurikaan siellä törmännyt hampurilaiseen jossa olisi majoneesia tai suolakurkkua. Maustekurkkua kyllä käyttävät, kuten Suomessakin, mutta suolakurkkuun en ole törmännyt. Majoneesia on yleensä annoksen mukana sivulla, mutta tosiaan en ihan heti muista törmänneeni siihen hampurilaisessa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Amerikka on iso maa, mutta minä en ole juurikaan siellä törmännyt hampurilaiseen jossa olisi majoneesia tai suolakurkkua. Maustekurkkua kyllä käyttävät, kuten Suomessakin, mutta suolakurkkuun en ole törmännyt. Majoneesia on yleensä annoksen mukana sivulla, mutta tosiaan en ihan heti muista törmänneeni siihen hampurilaisessa.

No nyt kun haluat saivarella niin entäs pelkkä amerikkalainen sinappi tai voiko annoksessa olla jopa ketsuppia? Hampurilainen ilman hyvää majoa kuulostaa melko kuivalta ja suoraan sanottuna paskalta eli jenkit eivät vaan osaa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hampurilainen ilman hyvää majoa kuulostaa melko kuivalta ja suoraan sanottuna paskalta eli jenkit eivät vaan osaa.

Sinällään oon kyllä samaa mieltä Lenin kanssa, mutta silti naurattaa lukea tämä turkulaisen kirjoittamana. Tehän sen majoneesin päälle parhaiten ymmärrätte ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös