Jatkoajan parhaat letkautukset, läpät ja muut vastaavat kirjoitelmat

  • 3 307 051
  • 7 402

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viljuri teki sen taas. Sai minut nauramaan ääneen seuraavalla viestillään:

Meillä jokaisella on omat kommunikatiiviset tarpeemme. En ole törmännyt yliopistonkaan puolella äidinkielenopettajaan tai lehtoriin, jolla olisi ollut juurikaan yhtään mitään relevanttia sanottavaa. Tämä laudaturin äidinkielestä kirjoittaneena, ylioppilasaineessa tasan nolla (0) virhettä.

Fennougristien osalta on kysymys tietysti tarpeesta löytää edes jotakin sanottavaa. En olisi vakuuttunut näiden struktuurien opettelemisesta (kysymys ei sentään ole matematiikasta, jolla olisi jotakin formaalia itseisarvoa), maailma menee siihen suuntaan, että lähes työpaikalla kuin työpaikalla siivooja on huomattavastikin tärkeämpi osaaja kuin kielifasismista viehättänyt äidinkielenopettaja, toimittaessa kymmenien eri kielten ja kulttuurien sekamelskassa. Kysymys on esimerkiksi eurooppalaisista instituutiosta tieteen, rahoituksen, hallinnon ja juridiikan parissa, mutta miksi ei myös käytännön yrityselämästä varastosta pääkonttoriin. Jokin hallinnollinen ranska kymmenine kiilalauseineen on ylätyylisyydessään (omaan nilkkaan osuu tämä!) ikävin esimerkki sulkiessaan osan porukasta kommunikoinnin ulkopuolelle, meillä kansalliskieliämme käytettäessä on haettava enemmän anglo-amerikkalaista pragmatismia.

Kommunikointiympäristö näyttää aivan toiselta koulumaailman ulkopuolella. Tämä palsta on siitä yksi esimerkki.

Uudempi aalto äidinkielenopettajista opettaa jotakin suullista itseilmaisua, mikä on ihan kelvollinen pakopaikka, jos sellaista tarvitsee.

Pystyin jatkamaan lukemista "kielifasismin" jälkeen vasta 10 s päästä, kun silmät lakkasivat vuotamasta.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Pystyin jatkamaan lukemista "kielifasismin" jälkeen vasta 10 s päästä, kun silmät lakkasivat vuotamasta.
Mä en ikinä ole kyennyt lukemaan yhtään Viljurin viestiä nauramatta, joten ei ollut poikkeus sinänsä.
Toki tästä löytyy tavallista enemmän sivistyssanoja irrallisena täysin merkityksettöminä. Mutta onhan se hienoa, että jollain voi päteä. Netin keskustelupalstalla...
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Mä en ikinä ole kyennyt lukemaan yhtään Viljurin viestiä nauramatta, joten ei ollut poikkeus sinänsä.
Toki tästä löytyy tavallista enemmän sivistyssanoja irrallisena täysin merkityksettöminä. Mutta onhan se hienoa, että jollain voi päteä. Netin keskustelupalstalla...

Niin, jäi vain epäselväksi, että onko tuo ns. "persesilmä" tuossa "tasan nolla"-kohdan jälkeen... fasistista rikkurointia poliittisesti korrektissa ympäristössä. Tiedä mitä tuokin sitten meinaa. Ai, se on nolla.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Vituttaa iyhmiset jotka valittaa töissä/koulussa krapulaansa ja selittää sillä huonoa työpanosta. Obnko se ihan helvetin pakko ryypätä jos seuraavana päivänä on jotain tähdellistä tekemistä? Ja jos on ihan pakko ryypää, niin vois edes rtajuta olla valittamatta kun omaa syytä koko huono olo....

Nokkela Kamikin haku:

Sulla ei taida olla huomenna tähdellistä tekemistä?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jaa,muutkin ihmetelly tätä viestiä. Olin ottanu pari bisseä kun luin tota..luin pari kertaa enkä tajunnut mitään ja ihmettelin että montako oikeen oon ottanu.
Sinänsä huvittavaa, että tuo kaveri pilaa suomensa käyttämällä epäsuomea. Vaihtamalla "sivistyssanat" suomen kieleen tekstistä saisi varsin luettavaa. Joskus totesin, että (yletön) sivistyssanojen käyttö on hieman kuin tatin paijaus. Kyllähän se itsestä tuntuu hyvältä, muttei se ketään muuta hyödytä.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samaa mieltä noista sivistyssanoista... turhaa hommaa niin kauan kuin suomalainen vastine löytyy (eli useimmissa tapauksissa).

Asiaan. Nimim. morningstar ketjussa "Asia joka avautui minulle":

"Suomalaisen maalaisfilmin seksikohtauksethan kuvattiin hyvällä kaavalla. Piika ja nuori agronomi hieman kisailevat, sitten menevät latoon, jonka jälkeen kuva siirtyy taivaalle jossa iskee salama. Ei siinä paljon Taunon anukseen (sanoisimmeko leikkisästi "Taunukseen") heiniä mennyt."
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pete2004 heilautti sanansäilää mallikkaasti Naisasiat -ketjussa:


Kaikki jatkoajan nössöt tms. pitäisi koota yhteen ja lähteä vaikka Tallinnaan viettämään viikonloppua tai jotain. Ajella limusiinilla ympäri kyliä stripparit kainalossa ja vuokrata vaikka joku sauna ja tilata sinne pari tyttöä jne. Perkele ette te mitään terapiaa tarvitse, pimppaa te tarvitsette. Ja heti paikalla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pimeätä touhua Espoon lähiliikenteessä ilman Länsimetroa. Vein auton huoltoon ja näin, että siinä vieressä on pysäkki. Ajattelin, että siitä pääsee Stadiin dösällä. No se meni nenän edestä, joten jouduin seisoskelemaan. Sitten alkoi tulla vain dösiä, jotka menevät Tapiolaan. Siis haloo, kuka haluaa mennä Tapiolaan, eihän siellä ole mitään. Ne dösät olivat about tyhjiä kaikki. Aloin lukea sitä läpyskää pysäkkikatoksessa niin huomasin, että siellä oli joku 6 eri dösälinjaa, joissa luki Tapiola ja vain 2, joissa luki Helsinki. Seuraava niistä olisi tullut vasta 15 minuutin kuluttua edellisestä nenän edestä menneestä. Länsimetrohan olisi mennyt 5 minuutin välein. En suostunut tollaiseen touhuun, vaan soitin taksin ja yllätys, yllätys siellä alettiin taas kiistelemään kanssani. "Osoite?". Miten niin osoite, vittu jos oon jossain skutsissa Espoossa niin ei siellä ole mitään osoitteita. Ei ole kuten Stadissa, jossa talojen seinissä lukee aina risteyksessä kadun nimi. Tuolla ei ole juurikaan edes taloja. No pääsin sieltä lopulta taksilla pois, mutta olihan se taas vittuilua.

Aito helsinginsaksalainen maaseudulla. Taattua schollia.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Tuolla "liigakausi maaliskuusta syyskuuhun?" -ketjussa pisti naurattamaan tämä heitto:
Lisäksi Playoff-sarjan ratkettua kentälle heitettävät pulkat ja lumilapiot olisi mukava lisä.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Kaukosäädin väläytteli taas (puuttuvaa) älyään Sm-liigan otteluseurannassa:

Kaukosäädin kirjoitti:
Siis voi vittu. Pelaako Granlund tämän illan pelissä Hifkin paidassa SM-Liigaa muttei "pysty" osallistumaan Suomen paidassa peleihin? Ei saatana. Puolestani tämä pygmi saa jatkossa hankkia ruotsin kansalaisuuden. Ei tarvitse Suomen paitaa pukea jatkossakaan.

Tämä on luokkaa "Jos olisi poikani ottaisin sukunimen pois."
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Vesurin vastaus schollille tämän ihmetellessä miksi perhe pitäisi perustaa ja ketjuna toimii "Normaaleja" asioita, joita et voi käsittää?

Vesuri kirjoitti:
Varmaankin uskaltaisi, jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan.

Ehkä lähipiirisi on ymmärtänyt, ettei vanhempiesi tekemää rikosta ihmiskuntaa kohtaan kannata enää jatkaa. Onneksi olet tunnut älyävän sen itsekin. Kaikkea paskaa ei kannata monistaa.
 
Viimeksi muokattu:

J.Petke

Jäsen
Tuo "arjalainen" trolli sai mitä on jo pitkään kerjännyt. Tuosta Vesurin heitosta näemmä paukkui sitten pelikieltoa. Jotkut vaan ovat moder...ööh - piip. - erityissuojeluksessa.

Enemmän minua ihmetyttää tämä porukka kenellä on heti jännäkakka housussa kun näkee jonkun tietyn nimimerkin kirjoittaneen johonkin ketjuun. "Nyt on pakko päästä kuittaamaan".

Olkoon kenellä tahansa erilaisia mielipiteitä tai ajatuksia kuin muilla, niin se miten niihin reagoidaan on se juttu. Joku ottaa huumorilla ja joku ei. Hienoa, että on värikkäitä kirjoittajia.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tuo "arjalainen" trolli sai mitä on jo pitkään kerjännyt. Tuosta Vesurin heitosta näemmä paukkui sitten pelikieltoa. Jotkut vaan ovat moder...ööh - piip. - erityissuojeluksessa.
Itseasiassa schollhan on keksinyt oikein pettämättömän tavan suoltaa paskaa. Jos haukut yhden kirjoittajan, saat pelikieltoa mutta jos haukut ison ryhmän, olet "värikäs kirjoittaja".

Naiset, pitkätukat, työttömät, köyhät, "maalaiset", läskit, perheelliset miehet.... Unohdin varmasti ison liudan niistä, joita scholl on provosoinut ainoastaan jo viimeisen kahden viikon aikana.

Oletko jotenkin huumeissa?
Tämä muuten ei tainnut olla henkilökohtaisuus.

Jos tapat yhden olet murhaaja. Jos tapat miljoona olet valloittaja.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En ymmärrä miten jengi vetää itsensä niin solmuun JA:n kirjoitusten takia. Tai ymmärrän sinänsä, olenhan itsekkin siihen syyllistynyt takavuosina muutaman kerran mutta enään ei ymmärrystä riitä.

Tältä palstalta on karsittu jo niin helvetisti sitä väriä että varsinkin kiekko-osiot on varsin kliinisiä nykyään.

Joku näppärä tradenomi voisi huvikseen vertailla otteluketjujen viestin määrää (keskiarvo per ottelu) esim. 2003 vs. 2010. Oma pers-tuntuma on että määrät ovat rajusti vähentyneet. Voin toki olla totaalisen väärässäkin.

Olen tainnut tästä jo mainita aikaisemminkin mutta aikaisemmin esim. Blues-HPK ketjut olivat kunnon tykitystä alusta loppuun vaikka kyseessä oli normirunkkari peli.

Jatkoaika ei ole edes teini-iässä mutta vähän näyttäisi jo ikä painavan.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kieltämättä nuo heitot/vastineet tuossa "Normaaleja..."-ketjussa schollin viesteihin olivat todella väsyneitä. Niissä on hirveästi samoja elementtejä kuin huonosti kierrätetyissä 80-luvun sitcom-vitseissä. Aika harvassa osataan esimerkiksi piikitellä jostain itse asiasta, vaan tyydytään todella kehnoihin vastaheittoihin.

Jos kirjoitus on pitkähkö ja esim. hiemankin valtavirrasta poikkeava, niin lyhyt, typerä ja kierrätetty vastine ei vain ole hauska.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Scholl aiheutti totaalisen repeämisen Miehen logiikkaa -ketjussa:

Mitä väliä minne kananmunan kuoret menee? Maailmassa on paljon isoja ongelmia, turha miettiä jotain paria kuorta per vuosi. Itselläni ei ainakaan tulisi mieleenkään pohtia, että voisiko ne viedä jonnekin bioon. Tosin täällä sellaista mahdollisuutta ei edes ole. Ihmettelen kenelle on tullut edes mieleen kokeilla, voiko kuoret laittaa bioon vai ei.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Voisi mennä myös Mille naurat juuri nyt -ketjuun, mutta kun schollin alustus jo on täällä, niin:

Ei luita minnekään bioon laiteta, aivan samalla tavalla kun ei kiviäkään laiteta. Kyllähän joku tolkku pitää olla sen suhteen, millä aikavälillä joku muuttuu mullaksi. Luussa menee about sama määrä kuin ydinjätteessä. Miettikääpä sitä, kun hautoja avataan ja siellä on vieläkin jotain ikivanhoja luita. Puhumattakaan sitten dinosaurusten luista.

Ei saa tappaa ihmisiä yöllä nauruun. Jotenkin tämä vaan on niin yllätyksellinen schollin viestiksi. Ensin ihan perus-schollia, mutta lopuksi puhutaan dinosauruksista. Asiallinen viesti sinänsä, mutta kiintoisa kuvitella tilanne, kuinka kiireinen bisnesmies asettaa Espoon kartanossaan hetkeksi silitysraudan pystyyn laudalle, naulitsee katseensa ylälistaan ja käsittelee hetken aikaa jätteen maatumisen moniaita vaiheita ja ulottuvuuksia. Biojätepussista ihmisluihin ja luonnollisesti dinosaureihin - mainiota.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Voipi olla krokketfoorumeilta ripattuja juttuja, mutta toimii joka tapauksessa:

parivaljakko Koskinen-Malmivaara ei päässyt yhdessä välissä millään vaihtoon, ei sitten millään. Noin puhkikulunutta pakkiparia en ole nähnyt sitten sen kerran, kun Hannele Laurin silmäluomi ja Teuvo Lomanin peräreikä nousivat kesähelteisestä autosta. Ja se auto oli haitaribussi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös