Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Jatkoajan keskustelupalstan päivitetyt säännöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Moderaattorit, 03.01.2019 klo 02.30.

 1. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Luuleksää ihan oikeesti, että mä menisin klikkaamaan tota linkkiä?
   
 2. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Meille tulevien raportoitujen viestien perusteella aika moni tutusta ja turvallisesta poikkeava mielipide tuntuisi osuvan tähän kategoriaan.

  Lainaus:
  Ei kerralla nyt liikaa parane hullutella. Katsellaan tätä myöhemmin, kun kiuaskin on saatu taas lämpenemään.

  T: Moderaatorit
   
 3. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Miksi olisin luullut... viestini oli tarkoitettu kaikille muille.
   
 4. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Ja tägäsit täsmälleen minut siihen. Right.
   
 5. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Älä ole tuollainen drama queen, tägäys on kohteliasta kun toisesta puhutaan - olenhan herrasmies.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mitä tuo tarkoittaa? Siis tämä tällainen Discord-kanava.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Discord on erillinen sovellus, jonka kautta voi keskustella asioista ihmisten kanssa. Sinne sitten kirjauduttaisiin erillisillä tunnuksilla ja kaikkia vituttaisi.
   
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Okei eli jatkoajan keskustelupalstan otteluseurantaketju vietäisiin erilliselle (mobiili?)alustalle, johon pitäisi erikseen kirjautua? Kuulostaa mielenkiintoiselta, paitsi että....niin.
   
 9. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Reaaliaikainen keskustelu thread-tyyppisen forum kirjoittelun sijaan. Toimii omalla app'lla mobiilissa tai vaikkapa selaimen kautta. Itse en oikein näe mitä järkeä näitä otteluseurantaketjuja on säästää forumille itse ottelun jälkeen - mutta eipä tämä olekaan minun forumini. Ehdotushan tuo vain oli ja 99.99% varmuudella ei johda toimenpiteisiin.

  Minusta tuollainen sopii otteluseurantaan paljon paremmin kuin forum jo sen reaaliaikaisuuden vuoksi. YMMV kuten aina.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Juu en missään nimessä tyrmää ajatusta. En tosin asiasta ole päättämässäkään. Uteliaisuuttani kysyin kun tuo oli minulle ihan uusi juttu.
   
  Jesus Shaves tykkää tästä.
 11. Knutsen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Kings
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tai sitten palstalla voisi olla tämän kaltaisia ketjuja. Avaaja vaikuttaa futisforkan lisäksi tälläkin palstalla: http://futisforum2.org/index.php?topic=224635.0

  Kyllä harmittaisi.
   
  mikko6000, aurora borealis & Leon tykkäävät tästä.
 12. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En osaa enää sanoa kumpi on karmeampi, tuo vai PIF ..
   
 13. Ylläpito Administrator

  Ylläpidon puolella on jo pitkään kytenyt ajatus reaaliaikaisen otteluseurannan uudistamisesta. Ei kuitenkaan niin, että sitä vietäisiin Jatkoajan ulkopuolelle ja johonkin kokonaan toiseen sovellukseen, vaan että se toimisi tietysti yksi-yhteen palstan kanssa. Tälle kaudelle se ei varmasti tule tapahtumaan, mutta yhä kyllä haudutellaan tuolla takalevyllä.

  - Matti Liljaniemi
   
  Jesus Shaves tykkää tästä.
 14. Ralph Jäsen

  "Otteluseurantaketjussakin järjen käyttö on sallittua. Pelkät "1-0" postaukset eivät palvele ketään, jos viestissä ei edes kerrota mitä ottelua kommentoi. Kuten ei myöskään "Virtanen teki" tai "Slöde skodas"-kaltaiset viestit. Ottakaa siis huomioon muut lukijat."

  Tämä sääntö ei taida olla enää voimassa? Jatkuvasti otteluseurantaketjuista saa lukea kommentteja tyyliin "yv", "1-0", "helppo jäähy", "hieno torjunta", "taaskaan ei mene mistään sisään" jne.

  Varsinkin kun käynnissä on seitsemän ottelun lauantainen Liiga-kierros, kommentoijia ja lukijoita on paljon. Jos on liian iso vaiva kirjoittaa "Ilvekselle ylivoima", "Raumalla 1-0" tai "SaiPalle helppo jäähy", ei kyllä tarvitsisi kirjoittaa lainkaan.

  Onko siis sääntöjä löysätty vai onko kyseessä ns. herrasmiessääntö eli toivotaan, että totellaan, mutta ei oo pakko hei. Eli kahden merkin "yv"-viestit on sallittuja otteluseurantaketjuissa?
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019 klo 19.13
 15. AgiiL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Tuossa sääntöuudistuksessa mainitaan rasistiset viestit sääntöjen vastaisiksi. Vaikka en itse tällä palstalla ole poliittiseen keskusteluun osallistunut, niin haluaisin tietää, millainen viesti lasketaan rasismiksi ja ansaitsee pelikiellon? Saako ns. ”rasismia” esiintyä ironisesti, esimerkiksi vitsin muodossa tuolla Kierrätyskeskuksen alueella?
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Itseäni kiinnostaa tässä, että vieläkö ryssittely on kannustettua toimintaa vai joko pian Moderaattorit alkaisi rankaisemaan siitäkin.

  Hassua, että Karjala-lippikseksi kutsuminen on rangaistava henkilöön kohdistuva hyökkäys, mutta ryssittelyyn Moderaattorit kohauttelee olkapäitään, eikä vastaa aihetta koskeviin kysymyksiin.
   
 17. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eihän siitä ole pitkäkään aika, kun ryssittelystä annettiin pelikielto vaikkei tuomittu ollut kertaakaan ryssitellyt ketään. Rangaistukseen riitti pelkästään se että kanssakirjoittaja väitti häntä ryssitellyn.
   
 18. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Otteluseurannassa meillä on kieltämättä nykyään varsin salliva linja. Pahimmat ylilyönnit malliin porukan tuuppaaminen mäkitornista alas haluamme ottaa toki pois.

  Lainaus:
  Vittuilu ja pään aukominen ei noin niin kuin keskimäärin ole kovin kannustettua toimintaa.

  Lainaus:
  Tähän, kuten moneen muuhunkin asiaan, vastaus on "tilanne katsotaan tapauskohtaisesti". Mutta ei vitsin puitteissakaan ihan mitä tahansa saa laukoa ja olemme todella mauttomista vitseistä aiemminkin huomauttaneet ja jopa rankoneet.
   
 19. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, KuPS, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Ryssähän on vanha sana jolla tarkoitetaan venäläistä henkilöä. Sille taas ei mitään voi että joku pitää sitä halventavana, vaikka se ei sitä missään nimessä ole ainakaan alkujaan ollut.
   
 20. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Samalla tavalla neekeri tarkoitti tummaihoista, eikä ollut halventava. Tai oli, mutta mustaihoisia sai/kuului silloin halveksia.

  Negatiivisessa sävyssä täällä ryssää yleensä huudetaan.
   
  Hamu, teppana, huhheijaa ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 21. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Päätimme rinnastaa striimilinkkien jaon tekijänoikeuden alaisten artikkeleiden kopioimiseen palstalle, joten siirsimme tämän osan yleisiin käytäntöihin. Yleisissä käytänteissä kuitenkin puhutaan myös lailliisista striimeistä, joten tämänkin takia tämä paikka oli striimien käsittelylle luontainen.

  Tarkennuksena kaikille, tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, että laittomien striimien jako olisi jatkossakaan palstalla sallittua. Tällaiset linkit tullaan palstalta poistamaan ja jos syyllistyy jatkuvasti laittomien striimien linkittämiseen, kyseistä nimimerkkiä tullaan muistamaan pelikiellolla.

  Moderaattorit