Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Jatkoajan keskustelupalstan päivitetyt säännöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Moderaattorit, 03.01.2019 klo 02.30.

 1. Moderaattorit Jäsen

  Monta vuotta siinä menikin ja Länsimetro ehti jo valmistua, mutta saimme keskustelupalstan säännöt päivitettyä sentään ennen Olkiluoto 3 -projektin valmistumista. Päivitetyt säännöt löydät täältä: Jatkoajan keskustelupalstan säännöt | Jatkoajan keskustelupalsta

  Sääntöuudistuksella on ollut kaksi päätavoitetta.
  1. Säännöt on lakitekstimäisen tekstin sijaan haluttu yksinkertaistaa ja muokata helpommin ymmärrettäviksi.
  2. Sääntöjen lisäksi halusimme saada myös yleiset käytännöt ja linjaukset näkyville.

  Mitään uutta asiaa säännöt eivät kiellä, vaan kaikkia nyt kirjattuja sääntöjä ja linjauksia on pyritty toteuttamaan jo nyt. Sääntöihin on luonnollisesti saattanut jäädä joitain hölmöilyjä, ja jokin kymmenen vuoden takainen saunaillassa tehty linjaus on ajan saatossa saattanut unohtua, tai emme vain sitä muistaneet kirjata ylös.

  Tässä vaiheessa pyydämmekin teiltä palautetta muutoksista ja muokkaamme sääntöjä tarpeen niin vaatiessa. Vastaamme mielellämme myös teitä askarruttaviin kysymyksiin.

  Moderaattorit
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2019 klo 03.12
  Kumielvis, macnevis, 5hole ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Tarpeellinen ja toivottu päivitys, kiitos siitä. Hiukan kuitenkin kritisoin sitä, että sotkette edelleen netiketin ja sanktiointiin johtavat sääntörikkeet. Netiketin rikkomisesta ei sivistys"valtiossa" kuulu saada edes nuhteita. Moukkia on aina ja heitä pitää vain kestää. Käytän siis vanhaa vertausta, että saat sakot siitä, kun et pidä ovea auki vanhukselle. Minusta on aika kornia, että edelleen olette vaivautuneet laittamaan tuon pakollisen linkkien kuvailun ihan palstan viralliseen ohjeistukseen mukaan. Eikö nyt aikuinen ihminen ihan oikeasti voi itse päättää, klikkaako jotain random-linkkiä vai ei? Päinvastoin kuin olette indikoineet, "linkki vie youtubeen" on oikeasti hyödyllinen tieto. Youtube on turvallinen sivusto ja lukija tietää heti, että video tai musiikkipätkä on odotettavissa. Yleensäkin se sivusto on se oleellisempi tieto, ei sen takaa löytyvä informaatio. Miettikää nyt ihan oikeasti vielä, haluatteko pitää ohjeistuksen tuossa muodossa. Täydellistä uusavuttomuuden ylläpitämistä minusta tuo, että pitää kertoa siitä linkin sisällöstä jotain, tai paukkuu penalttia. Siksihän ne linkit ovat, että niille voi klikata, jos on utelias.

  Joten, minusta § 3 ja 11 ovat sellaisia, joista pitäisi olla korkeintaan maininta yleisessä ohjeistuksessa ilman mitään rikepisteklausuulia. Ohjeistus on toki paikallaan, mutta noiden rikkomisesta ei ikipäivänä saisi antaa kirjoituskieltoa. Jos se kirjoitusasu on jonkun kohdalla niin toivotonta, ettei sitä kestä kukaan, niin viskaatte Pohjois-Korea -pykälän nojalla ulos. Ei se sen kummempaa ole. Otteluseurannan siirtämisestä/sallimisesta ottelukohtaiseen ketjuun on muutenkin tullut toiveita, että sitä kannattaisi ihan oikeasti jo harkita. Nykyisellään otteluseuranta ei palkitse kuin niitä samoja friikkejä, jotka haluavat seurata kuutta matsia yhtäaikaa. Muita kiinnostaa aika tarkalleen se oman joukkueen peli. Sitä keskutelua ja ennakointia on ihan silmänlumeeksi enää nykyään.
   
  sakkr tykkää tästä.
 3. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Voisitteko täsmentää tätä sääntöä, sillä se ei kerro, millainen viesti on helposti luettavaa ja millainen ei. Palstalla on esimerkiksi joitakin nimimerkkejä, jotka kirjoittavat kaikki viestinsä ilman minkäänlaista kappalejakoa. Vaikka näiden viestien kielioppi olisi hyvää, ovat ne mielestäni erittäin vaikeasti luettavia juuri kappalejaon puuttumisen takia. Rikkooko tällainen kirjoitustyyli kyseistä sääntöä?
   
  Frank McKee, sakkr & Ikävänkantaja tykkäävät tästä.
 4. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kaikki muut pykälät on jostain syystä merkattu §-merkki ennen säännön numeroa ja kahdeksannessa kohdassa numero on ennen merkkiä. En ole täysin varma pystynkö elämään tällaisen epäkohdan kanssa.

  Mistäs lähtien muuten julkisen sivuston linkkaaminen on ollut kiellettyä laissa, vaikka sisältö ei itsessään olisi laitonta(lapsipornoa etc)? Lisäksi tuntuisi aikamoiselta venyttämiseltä, että saan itse olla sivustolla, mutta sen julkisuudesta huolimatta en saisi linkkiä lain mukaan antaa muille, mutta voisin varmaan antaa suoria vihjeitä, miten sivustolle pääsee omatoimisesti esim. Googlella. Säännöissä tuon toki saa kieltää jos haluaa, mutta epäilen lakiperusteisuutta, ellei sitten joitain uudistuksia tai oikeustapauksia ole mennyt allekirjoittaneen ohi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2019 klo 10.21
 5. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Ei sinänsä liity sääntöihin - joskin saattaisi vähentää moderaattorien kuormaa, eli rakentakaa otteluseurannalle JA:n oma Discord-kanava - tuon voi aina pelin jälkeen tyhjentää. Vähentää ainakin moderointitarvetta ko. ketjujen suhteen.

  Nuo voisi halutessaan rakennella kullekin pelille erikseen.
   
 6. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Mehän tuumimme tätä porukalla viime kuussa, mutta emme tässä vaiheessa lähteneet tekemään muutoksia. Mutta kuten palstalle kirjoitimme, otamme asian uudelleen pöydälle ennen seuraavan kauden alkua.

  Kirjasimme muutosehdotuksesi kohdista kolme, yksitoista ja linkeistä ylös.

  Lainaus:
  Jos viesti on vaikeasti luettava kappalejaon vuoksi, sehän ei ole silloin helposti luettavaa tekstiä.

  Moderaattorit
   
  Leon tykkää tästä.
 7. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Kas, tässä kohdassahan olemme hutiloineet. Muokattu.

  Lainaus:
  Jos tällä viitataan striimeihin, niin eihän vaikkapa Telian liigalähetyksen jakaminen ilmaiseksi netissä ole laillista toimintaa. Siksi otamme nämä linkit palstalta pois.
   
 8. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Striimaaminen on laitonta, mutta linkin antaminen ko. striimin tuskin on lain tarkoittamaa jakamista. Tämä olisi jossain määrin kohtuutonta, koska on aika vaikea olla tietoinen onko jossain youtube-videossa esim. tekijänoikeudella suojattua materiaalia ja meneekö se fair usen piikkiin vai ei. Eihän striimin tai videon katsomistakaan lasketa lataamiseksi, eikä täten ole laitonta, vaikka ko. videon lataaminen olisi. Uskoisin, että lainkäyttäjä pitäisi jakamisena ainoastaan, jos materiaaliin ei olisi muuten pääsyä, eli linkitetyn sivuston tulisi varmaan olla yksityinen, eikä sellainen, johon pääsee kuka tahansa nopealla googlauksella muutenkin.

  Pointti on siis siinä, että suomen laki ei ainakaan allekirjoittaneen tietämyksen mukaan ole kyllä rajoittanut missään määrin linkkaamista julkiselle sivustolle tekijänoikeuksien perusteella. Ymmärrän toki, että kyse on vähän harmaalla alueella liikkumisesta ja se kielletään säännöissä, mutta kyseenalaistin lähinnä vetoamisen lakiin.
   
 9. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sehän vasta uusavuttomuuden ylläpitämistä onkin ja osoitus keskimääräistä vakavammasta aivovammasta, jos kirjoitetaan minne se linkki ohjaa. Kyllähän jokainen sen osaa muutenkin katsoa viemällä kursorin siihen linkin päälle.
   
 10. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Taisit missata pointin. Mutta mitän linkkien kuvailuun noin yleisesti tulee, se on armotta aikansa elänyt ohjeistus, mille ei ole käytännössä mitään perustetta.
   
 11. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Tarkemmalla pohtimisella viestissäsi on kyllä hyvä pointti. Mikäli tämä kohta pidetään nykyisellä paikallaan, vähintäänkin muotoilua pitää muuttaa. Koska kuten mainitsit, lähetyksen lähettäjä toimii lainvastaisesti, ei linkin jakaja.

  Tämän asian kohdalla pitänee laittaa mietintämyssy päähän vielä kertaalleen.

  Modet
   
 12. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Lainaus:
  Nyt kysyn tarkennuksena, onko kyseisen kaltainen viesti asiallinen?
  ( Yleisiä käytöntöjä, 3 kohta alapuolella)
  -Kerro muille, mitä linkin takaa löytyy. Linkin osoite ilman saatesanoja ei välttämättä vielä kerro, mitä linkki sisältää.
   
 13. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  On. "Lisää aiheesta täällä" kuvailee tässä yhteydessä aivan riittävästi, millaista tavaraa linkin takaa voi odottaa, kun aiempi viesti on jo käsitellyt Suomen kokoonpanoa. Lisäksi palstasoftan automaattisesti palstalle laittama otsikko auttaa entisestään hahmottamaan linkin sisältöä. Ei tuota viestiä lukiessa kenellekään jää epäselväksi, etteikö linkin takaa löytyisi Suomen kokoonpano ja siihen kylkeen vähän lisäinfoa.

  "Linkki vie Leijonat.Fi:n uutiseen aiheesta." on puolestamme tarpeeton lisäys.
   
  stairox ja Txjokeri tykkäävät tästä.
 14. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Lainaus:
  Eli tämän voi jatkossa jättää pois.
  Hyvä tietää.

  Eli tiivistettynä: Tärkeämpää on, kertoa,
  Mitä linkissä on, kuin Mistä se on, etenkin, jos jälkinmäinen paljastuu linkin nimestä?
   
  Txjokeri ja Moderaattorit tykkäävät tästä.
 15. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Eihän tuota ns. "vajakkilisäystä" ole ikinä tarvinnut oikeasti? Jotkut eivät vain ymmärtäneet mitä moderaattorit tarkoittivat linkin kuvauksella ja alkoivat käyttää tuota.
   
  stairox, karotenoidi & VT tykkäävät tästä.
 16. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Taisin olla missaamatta pointtia. Mitä linkkien kuvailuun yleisesti tulee, niin se on lukijaystävällinen tapa eikä vaadi edes mitään ponnisteluja laittaa sitä jollain tavalla näkyviin. Se on lähinnä surkuhupaisaa, kuinka suurta marinaa se jaksaa aina muutamassa kirjoittajassa aiheuttaa. Ja edelleen: toisin kuin väität, se lisäys "linkki vie youtubeen" on aivan tarpeeton ja turha ja osoittaa, ettei kirjoittaja ymmärrä ohjeistuksen ponttia edes alkujaan.
   
  Moto tykkää tästä.
 17. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Toinen kysymys:

  Onko rikepisteillä/varoituksilla tietty aika, jonka jälkeen ne nollataan?
  Vai vaikuttaako esim. kolme vuotta sitten tehty virhe pelikieltojen arviointiin ( viitaten tuohon '' Aikaisempi rikos samasta aiheesta vaikuttaa korottavasti tuomioon") mikä näkyy välillä pelikiellossa)?
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Koskien venäläisiä linkkejä, kaikesta huolimatta jaan edelleen tietoa mihin linkki vie. Edellisen kerran eilen kysyttiin, mistä esittämäni luvut ovat ja kerroin että ne ovat venäläisestä mediasta, tässä linkki ja se vie (venäläisen median nimi). Koska venäläismedian palvelimet ovat pääosin Venäjällä ja kieli usein venäjää, ei mielestäni ole turhaa antaa tätä tietoa. Osa myös varoo venäläissivuja mm. tietoturvasyistä.
   
  mutina tykkää tästä.
 19. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Lainaus:
  Itse olen aina pyrkinyt laittamaan molemmat, eli mitä linkissä on ja mistä se on.

  Lainaus:
  Etenkin ulkomaisten sivujen kohdalla tämä on todella hyvä tapa.
  Itselleni (kun ei englantikaan onnistu) on tärkeää tietää, mistä linkki on peräisin.
   
 20. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Rikepiste vanhenee vuodessa. Tämä pitääkin laittaa rikepisteistä kertovaan kohtaan.
   
 21. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Missasit kuin missasitkin. Mutta mun marinan aihe on se, että tämä on ylivoimaisesti vähäpätöisin asia, mistä on pelikieltoja ikinä annettu. Jokainen pelikiellon puolesta äänestänyt moderaattori pitäisi viedä Tauskin keikalle.
   
 22. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  § 4 Älä trollaa, flameta tai provosoi tahallisesti.

  Mitähän mahtaisi olla tahaton trollaaminen, flamettaminen tai provosointi.
   
 23. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Kuvailematon linkki on meidänkin mielestä suhteellisen vähäpätöinen asia, ja siksi olemmekin viime aikoina näissä tapauksissa päätyneet antamaan suoran pelikiellon sijaan ohjeistusta.

  Se Tauskin keikka oli kieltämättä aika hirvittävä.
   
 24. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Kun teillä on nyt ihan selkeästi tekemisen meininki, niin oisko liikaa pyytää ne upotetut videot palstalle? Kuvien sallimista en vielä rohkene pyytää. Mutta upotetut videot olisivat lähes puhtaasti win-win. Tosin luultavasti vielä löytyy tätä vastustavia nimimerkkejä. Eiköhän molemmat ilmoittaudu kohta taas paikalle.
   
 25. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK