Jatkoajan Fantasy Pool NHL-edition 2019–2020

  • 19 852
  • 241

Milloin aloitamme varaamisen?

  • 1.8.2019

    Ääniä: 7 19,4%
  • 1.9.2019

    Ääniä: 20 55,6%
  • 18.8.2019

    Ääniä: 8 22,2%
  • joku muu ajankohta, mikä?

    Ääniä: 1 2,8%

  • Äänestäjiä
    36

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Jees, drafti pulkassa, kiitokset kaikille puristuksesta. Käydäänpä hieman läpi varauksia ja odotuksia, jotta on sitten mustaa valkoisella kauden päätteeksi mitä tulikaan ajateltua.

1st round #24th
G Sergei Bobrovsky (82p)

- Viime kaudella varasin jo viidentenä, joten poimin kovan pistemiehen (Crosby) ja kun kiekko palasi takaisin omaan päätyyn oli tässä välissä varattuna jo 20 maalivahtia! No, osuin kuitenkin Pricella ihan viime kauden kärkiukkoon, mutta tällä kaudella en halunnut koittaa samanlaista ryöstöä joten ykkösvuorolla eliittiveskaa hakemaan. Edeltä oli viety Vasy, Andersen ja Holtby, joten valinta Bob, kovin haastaja oli Fleury.

- Vaikka Bob on lähtökohtaisesti eliittiä, on valinnassa riskinsä. Venäläiselle myönnetty mukava eläkesoppari auringosta, viime kausi aiempia hieman heikompi. Florida päästi viime kaudella ennätyksellisen paljon maaleja, eikä pakisto tosiaankaan ole kummoinen, ainoastaan Strålman sitä parantamassa. Kuitenkin odotan että Florida tulee voittamaan viime kautta enemmän pelejä Barkov-veturinsa avulla kun maalilla on vakavasti otettava mies Reimereiden sijaan. Lisäksi kakkosena on Zohanin rookiekseen varaama tuntemattomuus Montembeault, joten Floridan kausi on hyvin paljon riippuvainen siitä että Bob pelaa paljon ja hyvin.

2nd round #49th
F Mark Stone (78p)

- Kakkosvaraus sitten mahdollisimman kovaan pistemieheen. Kari Runk vähän kutitteli ja otti edellä Stonen, mutta muutti strategiaansa ja valitsi sittenkin Klingbergin. No, kiitän ja kumarran. Stonehan on yksi liigan parhaita laitureita mistä tässä kisassa ei valitettavasti erikseen palkita, mutta pisteitäkin pitäisi syntyä. Alla urakausi 73p ja hitaahkon alun jälkeen Vegasissa pleijareissa 6+6 seitsemään peliin. Jos homma alkaa Vegasissa natsaamaan sopivien ketjukavereiden kanssa, 78p on varovainen arvio.

3rd round #96th
D Miro Heiskanen (48p)

- Ja ensimmäinen pakkivaraus, en vaan voinut vastustaa olla ottamatta Miroa. Onhan se nyt niin saatanan hyvä ja tähti kovassa nousussa, ainakin mielenkiintoa kaudelle. 48p on kuitenkin kova odotus Mirolle 33p rookiekauden jälkeen johtuen parista seikasta. Ensinnäkin ykkös-yv:llä Klingbergillä on lähtökohtaisesti nimetty paikka ja Dallasissa ei oikein riitä leveyttä hyvään kakkos-yv:hen. Toisena seikkana sitten viime kaudella Miro joutui olemaan Polakin pakkiparina, toivottavasti tästä nyt edes päästäisiin niin voisi olla realistiset saumat täyttää kovat odotukset.

4th round #121st
R Sam Steel (51p)

- Viime kaudella varasin rookien viimeisellä kierroksella, Kyrou toi kassaan sitten kokonaiset 3p ja tällä kaudella Zucker #16 sitten paremmalla onnella! Nyt valitsin korkean profiilin rookien, viime kaudella jo hyvin kokemusta kerryttäneen ja Anaheimin heikossa joukkueessa varman lockin Sam Steelin. Nimikin kuin supersankarilla. Eiköhän Steel vähintään Henriquen syrjäytä, Getzlafikin vanhana miehenä missannut viime kaudella pelejä. 51p on kyllä todella kova odotus ja Steelin täytyy siihen yltääkseen todella lunastaa paikkansa joukkueessa ja hyvien ketjukavereiden kanssa +yv-onnistumisia.

- Strategisesti en nyt kuitenkaan ole tyytyväinen tähän vetoon. Ok Steel onnistuu ihan varmasti paremmin kuin viime kauden 3p rookielta, mutta loppua kohden näin syvässä draftissa joutuu kaivelemaan ukkoja toivotaan toivotaan osastolta joka tapauksessa (ks. viimeinen valinta). Varmaankin olisi parempi vain poimia se junnuarpa sieltä ja käyttää korkeat vuorot varmoihin pistemiehiin, Lupaavia junnuja jäi nytkin ylitse/myöhemmille kierroksille.

5th round #168th
F Jake DeBrusk (61p)

- Mokke, puolustaja ja rookie poimittu, joten seuraavat vuorot kiireellä poimimaan parhaimpia jäljellä olevia hyökkääjiä. 22v DeBrusk löytää itsensä Bostonin kakkosesta Krejcin rinnalta ja ylivoimalta. pelaa sopimusvuotta. Odotan läpimurtoa.

6th round #193rd
F Travis Konecny (59p)

- Konecny puolestaan sai jo sopimuksensa. Samaa nuorta ja nousevaa 22v ikäluokkaa DeBruskin kanssa, ja suurin houkutin tässä on tietysti se että lähtökohtaisesti paikka pitäisi löytyä Giroux'n ja Couturierin laidasta ykkösketjusta. Toivon mukaan näin myös tapahtuu, iso monivuotinen sopimus kannustanee joukkuettakin kehittämään Konecnyä entistä kovemmaksi syömähampaaksi vaikka lupaavia nimiä takaa puskeekin.

7th round #240th
F Andreas Athanasiou (58p)

- Detroitin joukkue vaikuttaa kyllä aivan kauhealta. Käytännössä siellä on yksi hyvä ketju+Athanasiou. No, sopimuskausi hänelläkin ja 30 maalia viime kaudelta, toivotaan onnistumista heikossa seurassa, 58p kyllä aika kova odotus.

8th round #265th
D Ryan Murray (37p)

- Murray on 25v entinen kakkosvaraus, jonka ura on ajautunut hieman raiteiltaan jatkuvien loukkaantumisten myötä. Viime kaudella syntyi kuitenkin (taas tynkäkaudella) ennätyspisteet, toivotaan kädet ristissä että nyt alkaisi natsaamaan ja mies pysyisi kasassa lunastaen odotuksia. Columbuksella on vahva kärkikaksikko Werenski+Jones, mutta CLS pelannee kahdella pakilla ykkösylivoimaa joten Murraylle riittäisi vastuuta kakkos-yv:llä.

9th round #312nd
F Jordan Staal (41p)

- Joukkueen ainoa vanha mies 31v (Bobin lisäksi). Odotan Carolinalta hyvää kautta, ja Staalin pitäisi olla aika lailla lukittuna kakkossentteriksi Ahon takana, ellei Haula sitten tee loukkaantumisensa jälkeen uraloikkaa. Jos ja kun Staal pääsee kakkossentterinä pelaamaan, Carolinassa riittää ihan kivasti laatua laidoille + kova puolstus tukemassa, näistä lähtökohdista 41p on varsin maltillinen odotus edellä olleita kovia odotuksia tasapainottamaan.

10th round #337th
F Connor Brown (39p)

- Tässä itselle mielenkiintoinen pohjakierrosten haku. Toronton kovassa rosterissa ei kärkiketjuihin ollut asiaan vaan rikkovampaa roolia, 30p kausi jokunen alla. Nyt kuitenkin siirto heikkoon Ottawaan, josta voi aueta tulosyksikössä paikka. Connor on nimenomaan hyökkäävän roolin tyyppiä (OHL 199, 98+152=250, AHL 110, 32+58=90). Nyt pitäisi enää todistaa, että rahkeet riittää tähän rooliin myös shown puolella. Iso sopimuskausi.

11th round #384th
D Henri Jokiharju (26p)

- Todellista alelaarien kahluuta tämä viimeinen valinta. Listalla oli Stecher ja Pettersson, kaksi edeltävää varaajaa joilta pakki puuttui varasti ne nenän edestä. Jokiharju 20v lupaava ykköskierroksen varaus, tehnyt paljon pisteitä ja nousua vakiokaartiin odotellaan. Ilmeinen ongelma tässä varauksessa on se, pääseekö Henri ylipäätään pelaamaan Buffalossa vai löytyykö paikka AHL.stä kasvamasta? Buffalollahan on hirveä määrä jonkin tason NHL-kaliberin miehiä rosterissaan, joten kilpailu on kovaa ja junnu ehkä laitetaan mieluummin isolle peliajalle muualle. Toki Rassen voisi lopultakin diilata jonnekin tuosta edestä, lisäksi tällä hetkellä loukkaantumisia muilla. Toiveissa paikan nappaaminen ylhäältä, uhkana viime kauden Kyrou-tulos vaikka rookiesta ei enää menekään. Ja kirjoitettakoon tähän ylös, että toinen vaihtoehto olisi sitten ollut kokonaan varaamatta jäänyt Josh Manson Ankoista, joka löytää paikkansa Lindholmin parina. Naurattaa sitten, kun siellä palataan 40p tasolle.

Total = 580p

Viime kaudella koko roska voitettiin 601 pisteellä, tällä tuloksella uusittaisiin kolmostila (572p). Paikoin kovia odotuksia, mutta ei mielestäni epärealistisia ja toisaalta joiltain odotankin kovempaa tulosta. Suurimmat riskit Bob (motivaatio, joukkueen voitokkuus), Steel (nousu hyvän kakkossentterin/1B sentterin tasolle jo tänä vuonna), Murray (pysyykö kasassa) ja Jokiharju (saako pelipaikan). Sitten yksi seikka on vielä se, että pelaajani ovat nuoria ja odotan heiltä nousua isompaan rooliin, mutta lähtökohtaisesti vain Stonella ja Debruskinlla löytyy paikka joukkueensa ykkös-yv:llä. Jos muut eivät sinne pysty tasoaan nostamaan / kakkosylivoimat eivät ole yhtä tehokkaita, voi kaudesta tulla pannukakku.

Arvio, keiden joukkueilta odotan hyvää tulosta tässä kisassa. Viime kaudella omissa arvioissa olisi mennyt Salming voittajana oikein, mutta toisaalta muissa top-joukkueissa pahoja huteja. Loukkaantumiset näyttelee isoa osaa.

Noppa10:
McDavid tippui kakkosvarauksena syliin, itsellä odotuksissa ihan ilmiömäinen kausi. Loukkaantumiset toki uhkana.

Teemu#8:
Taktiikkana oli näköjään varata hyökkääjät ja mokke ensin, sitten mitä pakeista jäljellä ja lottoarpa viimeisellä kierroksella. Lopputulos mielestäni aika hyvä.

Toby Dammit:
Ensimmäinen drafti ja mies ei ole tyytyväinen varauksiinsa. No, mun mielestä näyttää ihan hyvälle, oma kakkosvalinta Fleury häkissä ja Danault ja Ferland olisivat noilla varauskierroksilla tulleet omaan joukkueeseen myös, jolleivat olisi kadonneet hieman aiemmin listalta.

Nelone:
Itsellä Lunkka oli varauslistalla nro 28, ei nyt mikään käsittämätön ryöstö mielestäni mutta ihan hyvä poiminta kieltämättä draftin viimeisenä maalivahtina. Hyvän näköinen paketti kokonaisuudessaan.

Sitten onkin iso joukko muita hyviä tiimejä perässä ihan muutaman arviopisteen sisään. Katsastetaan vielä vetokumppanit.

Licolla
Point voisi tapella sopimuksestaan puolestani vaikka joulukuuhan saakka, terveisin nimimerkki Nylander. En kuitenkaan usko tähän, vaan 90p rikkoutunee. Licolla oli kiintoisa taktiikka varata maalivahti rookieksi ja ottaa toinen kassari Hutton myöskin. Odottelisin Elvikselle hyvää kautta ja Columbuksen startterin viittaa, toki molempien kassareiden joukkue vaikuttaa aika heikolta ja pelien jakauma voi olla aika tasainen? Dvorak oli omalla listallani yllättävän korkealla, mutta en vain uskaltanut varata kun kysymysmerkkejä ilmassa. Kadri ottaa lisää roolia, Krug ja Klefbom nakuttaa pisteitä ykkös-yv:ssä, potentiaalia on koviin pisteisiin.

Uniquewnilla
vaikuttaisi olevan joukkueessaan aika paljon joukkueidensa ykkös-yv:n miehiä. Binnington, Gustafsson, Strome alla urakaudet, pysyykö taso yhtä kovana tällä kaudella? Toisaalta ainakin Zuckerilta löytyy viime kautta enemmän pisteitä rahkeistaan, tasonnousu tiedossa nimimerkillä viime kausi vituiks hänen kanssaan.. 650p siellä näköjään budjetoitu, joten tätä vastaan jään jalkoihin eikä ihme, että niin nopeasti vetoon tartuttiin.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Toby Dammit: Ensimmäinen drafti ja mies ei ole tyytyväinen varauksiinsa. No, mun mielestä näyttää ihan hyvälle, oma kakkosvalinta Fleury häkissä ja Danault ja Ferland olisivat noilla varauskierroksilla tulleet omaan joukkueeseen myös, jolleivat olisi kadonneet hieman aiemmin listalta.
Hehe, ehkä tuo hyökkääjien "nimettömyys" vain vähän vääristää tilannetta. Kokonaisuutena olen kyllä oikein tyytyväinen puolustus-maalivahti-tulokas-osastoon. Mutta sitten kun katsoo, kuinka joissain joukkueissa on pari lähemmäs sadan pinnan hyökkääjää, niin alkaa miettiä, antoiko niissä vähän liikaa siimaa muille. Toisaalta pitäisi pitää mielessä, että vastapainoksi niissä ei välttämättä ole yhtä nimekkäitä maalivahteja ja tulokkaita kuin omassa joukkueessani.

Manson oli minullakin vaihtoehtona kolmanneksi puolustajaksi, mutta päädyin Goligoskiin, kun totesin, että Anaheim ei tee todennäköisesti ensi kaudellakaan hirveästi maaleja, minkä lisäksi Manson ei ole tainnut saada paljoa yv-aikaa joukkueessa. Sitä vasten joku 37 pistettä toissa kauden malliin olisi tosi kova suoritus.

Noista sinun valitsemistasi pelaajista ennustin Athanasioulle muutaman pisteen enemmän kuin Bertuzzille, jonka valitsin aikaisemmalla vuorolla itselleni. Päätin kuitenkin antaa viime kauden lopun Bertuzzi-Larkin-Mantha-ketjun suonenvedolle sen verran paljon painoarvoa, että valitsin Bertuzzin suuremman pistepotentiaalin takia joukkueeseeni.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Esgo

Knap

Jäsen
#17 Taylor Hall - 90 pistettä
Viime draftissa ryöstin vuorolla #19 Patrick Kanen, tässä draftissa pari vuoroa alempaa Hallin. Viime kausi on toki pelottava ja tuo uhkakuvansa tällekin vuotta, mutta mielestäni näissä vedoissa ei voi menestyä ilman riskiä. Marneria pyörittelin myös, mutta tuo sopimus pelotti hyvinkin paljon.


#56 Elias Pettersson - 80 pistettä
Aiemmissa fantasyissa päänvaivaa tuottanut Pettersson on katsomisen arvoinen kortti kuitenkin. Viime kaudella jo 67 pistettä 74 pelissä, joten uskon sen kirkastuvan tänä vuonna. Vierellä Boeseria (joka menetti myös viime kaudella otteluita), joten ketjukaveritkin ihan jees. Maaginen jätkä kentällä, eiköhän se tulostaulullakin näy.


#89 Rasmus Dahlin - 55 pistettä
Tarkoituksena ei ollut ottaa pakkia vielä, mutta ns. tilaisuus teki varkaaksi. Yllätyin hieman, kun kukaan palstan anti-karjalalippis ei ollut ruotsalaista ihmelasta ottanut. No minä otan sitten. Toivottavasti Risto treidataan pois, niin Dahlinin vastuu on vieläkin isompi. 50 pistettä piden miniminä, kattoa en osaa nähdä.


#128 Robin Lehner - 60 pistettä
Mietin paljon muitakin maalivahteja kuin Lehneriä, mutta järkeilin itseni ottamaan Robbyn lopulta. Uskon Chicagoon oikeastaan ensi vuonna, siis että menevät pleijareihin. Uskon myös Crawfordin kestämättömyyteen. Lehner ei myöskään ole tähdenlento, joten pelejä tulee paljon hyvälle menestyksellä. 25 voittoa ja 5 nollapeliä? Joku fuusio noista tai jotain, mutta toivotaan väh. 50 pistettä, katto taas ihan mitä vaan.


#161 Mikael Granlund - 65 pistettä
En oikein osaa nähdä syytä miksei Granny pystyisi palaamaan n. 70 pinnan mieheksi? Viime kausi oli vaikea paskassa Minnesotassa ja Nashvillessa ei lähtenyt heti rullaamaan. Nyt lähtee heti alusta, eikä varmasti jää ketjukavereistakaan kiinni. Vahva luotto Granlundiin ja jopa lihavempaan pistepottiin.


#200 Samuel Girard - 40 pistettä
Viime kausi toi 27 pistettä. Se tuli Barrien takana soittaen kakkosviulua, mutta nyt Samuel taistelee tasaväkisesti Makarin kanssa offensiivisen pakin kermasta. Eihän sitä tiedä, vaikka Girard lopulta kokeneempana pääsisi pyörittämään ykkösylivoimaa ohitse Makarin. Pistepotti kuitenkaan tuskin ainakaan 30 pistettä ohuemmaksi jää.


#233 Eric Staal - 60 pistettä
Viime kausi tuotti 52 pistettä. En oikeastaan tiedä mistä se johtui, ikääntyminen vai tämäkin paskan Minnesotan piikkiin? Staalilla kuitenkin kokemusta tästä palaamisesta huipulle, joten toivotaan että one more year. Iso rooli Minnesotassa jälleen luvassa ja pääsee nuoria kouluttamaan, ylivoimavastuuta luvassa, joten toivotaan toivotaan.


#272 Anthony Cirelli - 50 pistettä
Viime kaudella 39 pistettä, joten pakko parantaa??!?! Ei olisi ensimmäinen kerta kun Tampassa nousee sentteri täysin puskista. Tämä ensimmäinen kerta tosin voisi kiukutella itsensä joulukuulle asti, mikä taas nostaisi Cirellin roolia. 50 pistettä hyvin optimistinen arvio, mutta en nää mahdottomuutena.

#305 Chris Tierney - 50 pistettä
Viime kauden 48 pistettä tasoittuu kivasti kahdella pisteellä. Tai sitten se voi myös nousta enemmän. Ottawa on hieman vahvistunut ja Tierneylle parempia ketjukavereita kenties tiedossa?

#344 Dennis Cholowski - 20 pistettä
Joku vitun visio mulla tässäkin nyt oli. Hieman oli hätänen varaus, kun ei ollut listoja mukana, enkä halunnut odotuttaa muita. No kai tässäkin sitten on sitä potentiaalia vaikka.

#377 Karson Kuhlman - 30 pistettä
Pohdin Jordan Kyrouta edellisellä vuorolla, jolloin päädyin Cholowskiin. Nyt pohdin taas Bemströmin ja Kuhlmanin väliltä. Lopulta värilasit voittivat. Tarkoitus oli myös jättää rookie näin myöhäiselle, koska pidän rookieta aina riskinä. Viime vuonna onnistuin siinä hyvin (Andreas Johnsson), mutta nyt kaikki suunittelemani suht varmat rookiet vietiin käsistä jopa yllättävän nopeasti. Viime kaudella Kuhlmanin energisyys vakuutti minut, joten eiköhän hän ainakin puolet runkosarjasta pelaa, vaikka kaikki olisivat ehjiä, toiveissa tietenkin toiveissa täysi kausi isolla vastuulla.

------------------

Tämmöstä sai tällä rahalla tällä kertaa. 600 pistettä budjetoitu. Arvioini perustuvat aika pitkälti siihen, että mitä toivon pelaajalta, koska varasin hänet juuri sillä vuorolla. Realistiset arviot voisivat tippua joillain pisteillä, mutta se ei vastaa tietenkään ylimitoitettuja odotuksiani. Pari varausta ehkä haluaisin vaihtaa, mutta toisaalta, tuskin ne niin isosti laivaa keinuttaisi suuntaan jos toiseenkaan.

Omalta listalta yllätyin, kuinka Brett Howden tai Daniel Sprong eivät menneet hyökkääjistä. Pidän heitä ihan potentiaalisina jätkinä breikkaamaan ensi kaudella heikoissa jengeissään. Pakeista myösi tselleni Josh Manson jäi korkeimmaksi ei-varatuksi.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jees, drafti pulkassa, kiitokset kaikille puristuksesta. Käydäänpä hieman läpi varauksia ja odotuksia, jotta on sitten mustaa valkoisella kauden päätteeksi mitä tulikaan ajateltua.

1st round #24th
G Sergei Bobrovsky (82p)

- Viime kaudella varasin jo viidentenä, joten poimin kovan pistemiehen (Crosby) ja kun kiekko palasi takaisin omaan päätyyn oli tässä välissä varattuna jo 20 maalivahtia! No, osuin kuitenkin Pricella ihan viime kauden kärkiukkoon, mutta tällä kaudella en halunnut koittaa samanlaista ryöstöä joten ykkösvuorolla eliittiveskaa hakemaan. Edeltä oli viety Vasy, Andersen ja Holtby, joten valinta Bob, kovin haastaja oli Fleury.

- Vaikka Bob on lähtökohtaisesti eliittiä, on valinnassa riskinsä. Venäläiselle myönnetty mukava eläkesoppari auringosta, viime kausi aiempia hieman heikompi. Florida päästi viime kaudella ennätyksellisen paljon maaleja, eikä pakisto tosiaankaan ole kummoinen, ainoastaan Strålman sitä parantamassa. Kuitenkin odotan että Florida tulee voittamaan viime kautta enemmän pelejä Barkov-veturinsa avulla kun maalilla on vakavasti otettava mies Reimereiden sijaan. Lisäksi kakkosena on Zohanin rookiekseen varaama tuntemattomuus Montembeault, joten Floridan kausi on hyvin paljon riippuvainen siitä että Bob pelaa paljon ja hyvin.

2nd round #49th
F Mark Stone (78p)

- Kakkosvaraus sitten mahdollisimman kovaan pistemieheen. Kari Runk vähän kutitteli ja otti edellä Stonen, mutta muutti strategiaansa ja valitsi sittenkin Klingbergin. No, kiitän ja kumarran. Stonehan on yksi liigan parhaita laitureita mistä tässä kisassa ei valitettavasti erikseen palkita, mutta pisteitäkin pitäisi syntyä. Alla urakausi 73p ja hitaahkon alun jälkeen Vegasissa pleijareissa 6+6 seitsemään peliin. Jos homma alkaa Vegasissa natsaamaan sopivien ketjukavereiden kanssa, 78p on varovainen arvio.

3rd round #96th
D Miro Heiskanen (48p)

- Ja ensimmäinen pakkivaraus, en vaan voinut vastustaa olla ottamatta Miroa. Onhan se nyt niin saatanan hyvä ja tähti kovassa nousussa, ainakin mielenkiintoa kaudelle. 48p on kuitenkin kova odotus Mirolle 33p rookiekauden jälkeen johtuen parista seikasta. Ensinnäkin ykkös-yv:llä Klingbergillä on lähtökohtaisesti nimetty paikka ja Dallasissa ei oikein riitä leveyttä hyvään kakkos-yv:hen. Toisena seikkana sitten viime kaudella Miro joutui olemaan Polakin pakkiparina, toivottavasti tästä nyt edes päästäisiin niin voisi olla realistiset saumat täyttää kovat odotukset.

4th round #121st
R Sam Steel (51p)

- Viime kaudella varasin rookien viimeisellä kierroksella, Kyrou toi kassaan sitten kokonaiset 3p ja tällä kaudella Zucker #16 sitten paremmalla onnella! Nyt valitsin korkean profiilin rookien, viime kaudella jo hyvin kokemusta kerryttäneen ja Anaheimin heikossa joukkueessa varman lockin Sam Steelin. Nimikin kuin supersankarilla. Eiköhän Steel vähintään Henriquen syrjäytä, Getzlafikin vanhana miehenä missannut viime kaudella pelejä. 51p on kyllä todella kova odotus ja Steelin täytyy siihen yltääkseen todella lunastaa paikkansa joukkueessa ja hyvien ketjukavereiden kanssa +yv-onnistumisia.

- Strategisesti en nyt kuitenkaan ole tyytyväinen tähän vetoon. Ok Steel onnistuu ihan varmasti paremmin kuin viime kauden 3p rookielta, mutta loppua kohden näin syvässä draftissa joutuu kaivelemaan ukkoja toivotaan toivotaan osastolta joka tapauksessa (ks. viimeinen valinta). Varmaankin olisi parempi vain poimia se junnuarpa sieltä ja käyttää korkeat vuorot varmoihin pistemiehiin, Lupaavia junnuja jäi nytkin ylitse/myöhemmille kierroksille.

5th round #168th
F Jake DeBrusk (61p)

- Mokke, puolustaja ja rookie poimittu, joten seuraavat vuorot kiireellä poimimaan parhaimpia jäljellä olevia hyökkääjiä. 22v DeBrusk löytää itsensä Bostonin kakkosesta Krejcin rinnalta ja ylivoimalta. pelaa sopimusvuotta. Odotan läpimurtoa.

6th round #193rd
F Travis Konecny (59p)

- Konecny puolestaan sai jo sopimuksensa. Samaa nuorta ja nousevaa 22v ikäluokkaa DeBruskin kanssa, ja suurin houkutin tässä on tietysti se että lähtökohtaisesti paikka pitäisi löytyä Giroux'n ja Couturierin laidasta ykkösketjusta. Toivon mukaan näin myös tapahtuu, iso monivuotinen sopimus kannustanee joukkuettakin kehittämään Konecnyä entistä kovemmaksi syömähampaaksi vaikka lupaavia nimiä takaa puskeekin.

7th round #240th
F Andreas Athanasiou (58p)

- Detroitin joukkue vaikuttaa kyllä aivan kauhealta. Käytännössä siellä on yksi hyvä ketju+Athanasiou. No, sopimuskausi hänelläkin ja 30 maalia viime kaudelta, toivotaan onnistumista heikossa seurassa, 58p kyllä aika kova odotus.

8th round #265th
D Ryan Murray (37p)

- Murray on 25v entinen kakkosvaraus, jonka ura on ajautunut hieman raiteiltaan jatkuvien loukkaantumisten myötä. Viime kaudella syntyi kuitenkin (taas tynkäkaudella) ennätyspisteet, toivotaan kädet ristissä että nyt alkaisi natsaamaan ja mies pysyisi kasassa lunastaen odotuksia. Columbuksella on vahva kärkikaksikko Werenski+Jones, mutta CLS pelannee kahdella pakilla ykkösylivoimaa joten Murraylle riittäisi vastuuta kakkos-yv:llä.

9th round #312nd
F Jordan Staal (41p)

- Joukkueen ainoa vanha mies 31v (Bobin lisäksi). Odotan Carolinalta hyvää kautta, ja Staalin pitäisi olla aika lailla lukittuna kakkossentteriksi Ahon takana, ellei Haula sitten tee loukkaantumisensa jälkeen uraloikkaa. Jos ja kun Staal pääsee kakkossentterinä pelaamaan, Carolinassa riittää ihan kivasti laatua laidoille + kova puolstus tukemassa, näistä lähtökohdista 41p on varsin maltillinen odotus edellä olleita kovia odotuksia tasapainottamaan.

10th round #337th
F Connor Brown (39p)

- Tässä itselle mielenkiintoinen pohjakierrosten haku. Toronton kovassa rosterissa ei kärkiketjuihin ollut asiaan vaan rikkovampaa roolia, 30p kausi jokunen alla. Nyt kuitenkin siirto heikkoon Ottawaan, josta voi aueta tulosyksikössä paikka. Connor on nimenomaan hyökkäävän roolin tyyppiä (OHL 199, 98+152=250, AHL 110, 32+58=90). Nyt pitäisi enää todistaa, että rahkeet riittää tähän rooliin myös shown puolella. Iso sopimuskausi.

11th round #384th
D Henri Jokiharju (26p)

- Todellista alelaarien kahluuta tämä viimeinen valinta. Listalla oli Stecher ja Pettersson, kaksi edeltävää varaajaa joilta pakki puuttui varasti ne nenän edestä. Jokiharju 20v lupaava ykköskierroksen varaus, tehnyt paljon pisteitä ja nousua vakiokaartiin odotellaan. Ilmeinen ongelma tässä varauksessa on se, pääseekö Henri ylipäätään pelaamaan Buffalossa vai löytyykö paikka AHL.stä kasvamasta? Buffalollahan on hirveä määrä jonkin tason NHL-kaliberin miehiä rosterissaan, joten kilpailu on kovaa ja junnu ehkä laitetaan mieluummin isolle peliajalle muualle. Toki Rassen voisi lopultakin diilata jonnekin tuosta edestä, lisäksi tällä hetkellä loukkaantumisia muilla. Toiveissa paikan nappaaminen ylhäältä, uhkana viime kauden Kyrou-tulos vaikka rookiesta ei enää menekään. Ja kirjoitettakoon tähän ylös, että toinen vaihtoehto olisi sitten ollut kokonaan varaamatta jäänyt Josh Manson Ankoista, joka löytää paikkansa Lindholmin parina. Naurattaa sitten, kun siellä palataan 40p tasolle.

Total = 580p

Viime kaudella koko roska voitettiin 601 pisteellä, tällä tuloksella uusittaisiin kolmostila (572p). Paikoin kovia odotuksia, mutta ei mielestäni epärealistisia ja toisaalta joiltain odotankin kovempaa tulosta. Suurimmat riskit Bob (motivaatio, joukkueen voitokkuus), Steel (nousu hyvän kakkossentterin/1B sentterin tasolle jo tänä vuonna), Murray (pysyykö kasassa) ja Jokiharju (saako pelipaikan). Sitten yksi seikka on vielä se, että pelaajani ovat nuoria ja odotan heiltä nousua isompaan rooliin, mutta lähtökohtaisesti vain Stonella ja Debruskinlla löytyy paikka joukkueensa ykkös-yv:llä. Jos muut eivät sinne pysty tasoaan nostamaan / kakkosylivoimat eivät ole yhtä tehokkaita, voi kaudesta tulla pannukakku.

Arvio, keiden joukkueilta odotan hyvää tulosta tässä kisassa. Viime kaudella omissa arvioissa olisi mennyt Salming voittajana oikein, mutta toisaalta muissa top-joukkueissa pahoja huteja. Loukkaantumiset näyttelee isoa osaa.

Noppa10: McDavid tippui kakkosvarauksena syliin, itsellä odotuksissa ihan ilmiömäinen kausi. Loukkaantumiset toki uhkana.

Teemu#8: Taktiikkana oli näköjään varata hyökkääjät ja mokke ensin, sitten mitä pakeista jäljellä ja lottoarpa viimeisellä kierroksella. Lopputulos mielestäni aika hyvä.

Toby Dammit: Ensimmäinen drafti ja mies ei ole tyytyväinen varauksiinsa. No, mun mielestä näyttää ihan hyvälle, oma kakkosvalinta Fleury häkissä ja Danault ja Ferland olisivat noilla varauskierroksilla tulleet omaan joukkueeseen myös, jolleivat olisi kadonneet hieman aiemmin listalta.

Nelone: Itsellä Lunkka oli varauslistalla nro 28, ei nyt mikään käsittämätön ryöstö mielestäni mutta ihan hyvä poiminta kieltämättä draftin viimeisenä maalivahtina. Hyvän näköinen paketti kokonaisuudessaan.

Sitten onkin iso joukko muita hyviä tiimejä perässä ihan muutaman arviopisteen sisään. Katsastetaan vielä vetokumppanit.

Licolla Point voisi tapella sopimuksestaan puolestani vaikka joulukuuhan saakka, terveisin nimimerkki Nylander. En kuitenkaan usko tähän, vaan 90p rikkoutunee. Licolla oli kiintoisa taktiikka varata maalivahti rookieksi ja ottaa toinen kassari Hutton myöskin. Odottelisin Elvikselle hyvää kautta ja Columbuksen startterin viittaa, toki molempien kassareiden joukkue vaikuttaa aika heikolta ja pelien jakauma voi olla aika tasainen? Dvorak oli omalla listallani yllättävän korkealla, mutta en vain uskaltanut varata kun kysymysmerkkejä ilmassa. Kadri ottaa lisää roolia, Krug ja Klefbom nakuttaa pisteitä ykkös-yv:ssä, potentiaalia on koviin pisteisiin.

Uniquewnilla vaikuttaisi olevan joukkueessaan aika paljon joukkueidensa ykkös-yv:n miehiä. Binnington, Gustafsson, Strome alla urakaudet, pysyykö taso yhtä kovana tällä kaudella? Toisaalta ainakin Zuckerilta löytyy viime kautta enemmän pisteitä rahkeistaan, tasonnousu tiedossa nimimerkillä viime kausi vituiks hänen kanssaan.. 650p siellä näköjään budjetoitu, joten tätä vastaan jään jalkoihin eikä ihme, että niin nopeasti vetoon tartuttiin.
Laskin huvikseni vielä omilla ennusteillani mainitsemiesi joukkueiden pistesaldot yhteen. Aika tasainen rintama siellä on varauten suhteen, ja aika hyvin näköjään pärjään siellä itsekin. Otin mukaan myös Zohanin ja viime vuoden voittajan Salmingin joukkueet, kun hän kirjoitti olevansa tyytyväinen siihen ja se oli muistaakseni omasta mielestänikin ihan hyvän näköinen joukkue. Täytyy tosin myöntää, että annoin aika optimisesti pisteitä Q. Hughesille tulokaskaudestaan (55).

Teemu#8 564 p
Nelone 559 p
Toby Dammit 556 p
Uniquewn 550 p
Noppa10 541 p
Zohan 535 p
Lico 513 p
Salming 513 p
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Omat ennustukset/odotukset:

Jacob Markström, Vancouver Canucks, 60 pts
Ykkösvahdeista omaan silmään varaushetkellä potentiaalisin pisteidentuoja. Pelannee sen ~60 peliä uunilla, luotto on vähintään 25 voittoon. Pidän Canucksia hyvinkin yllätysvalmiina poppoona, jonka takia elättelenkin toiveita 30+ kaudesta.

Seth Jones, Columbus Bluejackets, 60 pts
Vaikka Jackets heikkenikin selkeästi kesän aikana, on Jones kuitenkin yksi sarjan kovimmista ykköspakeista. Terveenä pysyessään tulee nakuttamaan sen 55-60 pistettä joka tapauksessa ykkösylivoiman moottorina.

Brady Skjei, New York Rangers, 35 pts
Uskon vahvaan bounce back-kauteen Bradyn osalta. Oma toive, että pääsisi vetelemään Trouban vierelle ykköspariin, niin voisi vahinkopisteitäkin lipsua laariin. Uskon kuitenkin Ragsin olevan kovempi jo tällä kaudella, mitä moni kuvittelee, ja siksi näinkin kovat pistetavoitteet.

Erik Johnson, Colorado Avalanche, 30 pts
Johnsonin pätee vähän samat sanat kuin Skjeihin. Toki pakkiparin sijasta laskeskelen Erikin saavan paljon minuutteja kärkikentän/kärkikenttien akana, ja niitä vahinkopongoja odotellessa...

Connor McDavid, Edmonton Oilers, 120 pts
Kucherov laittoi viime kaudella pohjat, ja niihin McDavid tulee terveenä ollessaan tällä kaudella yltämään. Piste.

Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues, 80 pts
Pelimies parhaassa iässä. Uskon Cup-voiton siivittävän itä-naapurin pojan ensimmäistä kertaa pinna per peli tahtiin urallaan.

Alex Galchenuk, Pittsburgh Penguins, 65 pts
Kuuluu kauden kovimpiin "yllättäjiin". Iskenyt kahdesti yli 50 pistettä urallaan, ja nyt se velivenäläinen siinä keskellä tuo ne 15 lisäpistettä.

James van Riemsdyk, Philadelphia Flyers, 50 pts
Ylivoiman turvin nakuttanee taas sen tutut 50 paunaa. Mahdollisuuksia toki enempäänkin, jos 5vs5 natsaa ketjukavereiden kanssa.

Adam Henrique, Anaheim Ducks, 50 pts
Tulee viemään ykkössentterin tontin kauden mittaan aina vain hitaammalta Getzlafilta. Piste-ennätys 51, sitä hätyytellään. Hyvällä tuurilla mennään reilusti ylikin.

Adrian Kempe, Los Angeles Kings, 45 pts
Toinen kova yllättäjä tästä rosterista. Nuori kaveri, joukkue käymistilassa -> paljon vastuuta, jonka käyttää hyödyksi.

Martin Necas, Carolina Hurricanes, 30 pts
Odotukset 0 ja 30 pisteen välillä. Saattaa joutua farmiin, mutta ylhäällä ollessaan pelaa taatusti tuloskentissä tehden myös sitä jälkeä taululle.

ENNUSTE KAUDELLE 2019-20 YHTEENSÄ: 625 pts
 

Zucker #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Ilves
Z16 hockey team

Jamie Benn - Paul Stastny - Patrick Kane
Anders Lee - Brandon Saad - Anthony Duclair

Kris Letang - Erik Cernak - Matt Niskanen

Petr Mrazek

(R) Jordan Kyrou


RW Patrick Kane - 1st round #6th

Ensimmäisessä varauksessa ei mitään ihmeellistä. Toki hieman yllätyin jopa positiivisesti, että mulle asti tippui. Olin melko varma, että ei ole enään kutosena varattavissa. Pelasi viime kaudella älyttömän kovan kauden, joten toivon mukaan välttyy loukkaantumisilta niin sata pinnaa on jälleen mahdollista tehdä.

LW Jamie Benn - 2nd round #67th

Toisella vuorolla lähdettiinkin jo hieman riskillä hakemaan täysin varmojen korttien sijaan. Dallasin kapteenin on ensi kaudella näytettävä, että viime kausi oli vain yksittäinen huono kausi ja palaa sille tasolle, missä taistelee jopa pistepörssin voitosta (niinkuin 14-15, jollon sen veikin nimiinsä). Tulevalla kaudella pelaaminen toivon mukaan maistuu jälleen ja varsinkin kun joukkueen pitäisi nyt olla valmis taistelemaan ihan jopa kannusta. Uskoisin, että 80p on täysin mahdollinen ja miksei kaiken natsatessa vieläkin enemmän. Onnistuessaan mielestäni jopa ryöstö kun puhutaan kakkoskierroksen lopusta ja noin isosta varausnumerosta. Kääntöpuolena tietysti se, että jos samankaltainen haluton meno jatkuu kuin viime kaudella niin tämä kortti vaihtuu ryöstöstä flopiksi.

RD Kris Letang - 3rd round #78th

Tässä kohtaa halusin Norris-tason pakin ja olihan niitä vielä muutamia vapaina. Ykkösenä oisin halunnu Giordanon, mutta Roo kerkesi juuri paria vuoroa ennen napata sen, joten jouduin "tyytymään" tässä kohtaa saatavilla olevista kakkosvaihtoehtooni. Kärsinyt melko paljon loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan pelannut huikealla tasolla. Kunnossa pysyessään 60 pistettä mahdollinen.

G Petr Mrazek - 4th round #139

Tässä kohtaa oli pakko ottaa maalivahti, että edes jonkun pelaavan saisi. Lähdin melko sokeasti luottamaan siihen, että Mrazekin viime kausi ei ollut suonenveto vaan pitää tasonsa ja ottaa selkeästi ykkösvahdin paikan vaikka joukkueessa Reimer toisena vaihtoehtona tolppien väliin on heittää. Toivon mukaan Hurricanes pelaa jälleen hyvän kauden, jonka myötä Mrazek toisi hyvin pisteitä. Odotuksissa olisi semmoinen 60 pistettä vähintään. Ehkä joku lähemmäs 30 voittoa ja muutamat nollat päälle? Tähän varaukseen en aivan täysin tyytyväinen kuitenkaan ole.

C Paul Stastny - 5th round #150

Vitoskierrokselta sain mielestäni ihan hyvän varauksen. Toki jälleen on vähän kysymysmerkkiä sen suhteen, että vähän on loukkaantumisista kärsinyt viime vuosina ja kaudet on ollu vähän rikkonaisia. Kuitenkin jos pysyy ehjänä ja pääsee pelaamaan täyden kauden niin uskoisin, että voi tehdä hyvää jälkeä. Toivon mukaan pääsee pelaamaan Paciorettyn ja Stonen kanssa, joka oli kevään poffeissa todella hyvä kenttä. Jos tämä kolmikko jatkaa yhdessä, uskoisin että tulee olemaan Vegasin ykkösketju ja sitä myötä tekemään hyvät pisteet. Kaiken mennessä nappiin näkisin jopa 70 pinnaa olevan mahdollinen. Odotuksissa ainakin 65 pinnaa.

LW Anders Lee - 6th round #211

Tässä kohtaa mietin Leen ja Chris Kreiderin välillä. Saa nähdä kumpi ois kannattanu ottaa. Valintaperusteena näistä ehkäpä se, että jos Lee tekee lähemmäksi 40 maalia jälleen niin on todennäköisemmin 60 pisteen mies.

LW Brandon Saad - 7th round #222

Pelasi mielestäni viime kaudella hyvän kauden ja näkisin, että vieläkin on varaa kehittyä kun ikääkin on vasta 26 vuotta vaikka tuntuu, että on pelannut jo ties kuinka kauan. Mahdollisesti pääsee pelaamaan Toewsin ja Kanenkin kanssa, joten odotuksissa olisi että 50 pinnaa voisi tulla.

LW Anthony Duclair - 8th round #283

Oon aina tykänny Duclairista vaikka ei olekaan vielä lunastanut täysin potentiaaliaan. Oli viime kaudella hyvä ja uskoisin, että nyt Senatorsissa ilman menestymispaineita tulee ottamaan stepin pelissään ylöspäin. Uskoisin, että tulee saamaan paljon vastuuta top6-roolissa ja mistä sitä tietää vaikka kolkuttelisi piste-ennätystään? Toki tässäkin on floppiriskiä jos ei peli lähdekkään kulkemaan ja Senators ei voita pelejä niin ei varmaan saa pisteitä kerättyä. Odotuksissa kuitenkin 40 pistettä.

RD Erik Cernak - 9th round #294

Tässä kohtaa lähdin jälleen luottamaan potentiaaliin, joka onnistuessaan voi tuoda ihan hyvätkin pinnat ysikierroksen varaukselle. Victor Hedmanin mentoroidessa uskon, että lupaava slovakki tulee kehittymään hyvin ja Lightningin kaltaisen hyökkäysarsenaalin takana 30 pinnaa täysin mahdollinen.

C Jordan Kyrou - 10th round #355

Vähän riskillä jätin rookien varaamisen ihan viimeisille kierroksille, mutta olen ihan tyytyväinen että Kyrou oli vielä vapaana tässä kohtaa. Ei vielä viime kaudella onnistunut lunastamaan paikkaa Bluesin top9:ssä, mutta toivon mukaan tällä kaudella on valmiimpi ja pystyy vakiinnuttamaan paikkansa ylhäällä. Mikäli pääsee koko kauden ylhäällä pelaamaan on 30 pistettä täysin realistinen tavoite mielestäni.

RD Matt Niskanen - 11th round #366

Viimeisenä varauksena itellä oli pakki ja olen ihan tyytyväinen, että sain Niskasen varattua näillä kohdin. Pelaa ilmeisimmin ykkösparissa Ivan Provorovin kanssa ja eiköhän rightin pakkina ole ylivoima-aikaakin tarjolla. Vaikkakin useamman hyvän kauden jälkeen käyrä on aika vahvasti osoittanut alaspäin, niin uskoisin että uudet tuulet uudessa jengissä voi jälleen hieman piristää. Joten uskoisin että 30 pistettä voi aivan hyvin tulla.


Yhteenvetona mielestäni 600 pisteen rajaa hätyytellään mikäli kaikki vaan pysyisi ehjänä ja kehitykset etenisi niinkuin kuvittelen. Saa nähdä kauden lopussa kuinka hukassa sitä onkaan lopulta ollut näissä mietteissä. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin ihan tyytyväinen varauksiini. Jengissä sopivasti vähän kaikkea, pitäisi olla rutinoituneita pisteiden tekijöitä, bounceback-pelaajia ja potentiaalisia kehittyjiä.

Alkais jo!
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Ihan omasta mielenkiinnostani tein nopeimpien draftaajien listan. Eli perusteena se, kuinka paljon aikaa he keskimäärin käyttivät vuorojensa välillä. Mittausta vaikeutti aikaväli 23-07, jolloin jotkut tekivät nopeasti varauksia, mutta toisaalta aika ei siellä kulunut. Niinpä en laskenut 23-07 aikavälin varauksia ollenkaan mukaan. Eli ei tätä minään faktana nopeudesta voi ottaa, mutta ainakin yleisen sutjakkuuden huomannee.

Top-5:
1. @Esgo 4min 45s
2. @Uniquewn 9min 24s
3. @Zohan 9min 36s
4. @Taison 11min 6s
5. @TylerDG 12min 22,5s
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Voitto kotiin? Helppoahan tuo, listalla ukkoa ketä poimitaan seuraavaksi ja push-ilmoitus kännystä kun jotain tapahtuu.

Mielestäni on kuitenkin ihan hyvä, että tahti ei ole jatkuvasti niin hirmuinen ja ehtii miettiä ennakkoon kunnolla ketä varailee seuraavaksi. Sopii oikein mukavasti tälläinen 2-3 viikon setti. Se mikä tässä vähän tökki sitten, kun homma alkoi lopussa junnata päiväkausia samassa päässä listaa.

Mielestäni 8h olisi sopivin varausaika seuraavaan kertaan +yötauko. Vähän kun katsoo missä vuoro menee niin ihan hyvin voi ennakoida varauksen vaikka jotain menoa olisikin tiedossa ja drafti etenee sujuvasti. 8h on kuitenkin jo koko duunipäivä, tarvittaessa voi lykätä listan perässä hiihtävälle jos on juurikin tulossa vuoroon ja on niin kriittistä tekemistä ettei 10h pääse tosiaan pääse linjalle.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Joukkueet on täytetty.

Linkin takaa seuranta, jonka @F#21 fiksaa kuntoon:


Rapaa niille, jotka eivät täyttäneet kokoonpanoaan tähän ketjuun, vaikka kolmesti pyysin. Eniten rapaa niille, jotka onnistuneesti saivat kolme erillistä viestiä kokoonpanoista kirjoitettua, mutteivät siltikään täyttä kokoonpanoa. Kiva työ näpytellä ja ettiä varauksianne, joten oletan, että ne ovat oikein.

Tarkistakaa nyt kuitenkin.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Aikamoista varjoa oman pärjäämisen päälle heittää ykköspuolustajan lopettamisen miettiminen. Tuli kyllä täysin puun takaa, että tällaista on käynnissä. Mielestäni varasin ennen kuin uutisointi tilanteesta alkoi. Ns. perseestä, sanoisin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Joukkueet on täytetty.

Linkin takaa seuranta, jonka @F#21 fiksaa kuntoon:


Rapaa niille, jotka eivät täyttäneet kokoonpanoaan tähän ketjuun, vaikka kolmesti pyysin. Eniten rapaa niille, jotka onnistuneesti saivat kolme erillistä viestiä kokoonpanoista kirjoitettua, mutteivät siltikään täyttä kokoonpanoa. Kiva työ näpytellä ja ettiä varauksianne, joten oletan, että ne ovat oikein.

Tarkistakaa nyt kuitenkin.

Joukkueiden puolelta oma luuserinippu löytyy, mutta kokonaistilanteessa en ihan näytä päässeen esikarsinnasta jatkoon :)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Joukkueiden puolelta oma luuserinippu löytyy, mutta kokonaistilanteessa en ihan näytä päässeen esikarsinnasta jatkoon :)

Joo. Mä en tota muokkaa ja kun vuosi sitten et ollu mukana niin siinä on fiba. Lopullinen toimii sitten kauden alussa.
 

Nick Neim

Jäsen
Tarkistakaa nyt kuitenkin.
Joitain kirjoitusvirheitä löysin. Ainakin omassa joukkueessa on Kevian Fiala jonka vuoksi mies on Not Found -tilassa, ja alapuolella olevalla Zohanilla on maalivahtina Martin Josen.

Tietty kauden alkaessahan nämä näkee helposti kun pisteet eivät päivity automaattisesti, eli kaikki tulee siinä oikoluettua, mutta nuo nyt ainakin nopsasti vilkaistuna bongasin.

E: No nyt kun vilkaisin muitakin, niin KaljaVeikolla oli Pastrak ja neks0nilla Stechter jotka myös löysin.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Joitain kirjoitusvirheitä löysin. Ainakin omassa joukkueessa on Kevian Fiala jonka vuoksi mies on Not Found -tilassa, ja alapuolella olevalla Zohanilla on maalivahtina Martin Josen.

Tietty kauden alkaessahan nämä näkee helposti kun pisteet eivät päivity automaattisesti, eli kaikki tulee siinä oikoluettua, mutta nuo nyt ainakin nopsasti vilkaistuna bongasin.

E: No nyt kun vilkaisin muitakin, niin KaljaVeikolla oli Pastrak ja neks0nilla Stechter jotka myös löysin.

Ihme äijä kun noin tarkka.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joudun kyllä myöntämään, että tuli varmuudeksi googlattua tuo Martin Josen. Aattelin jo, että Zohan vetäisi taas jonkun ihme kanin hatusta.


Ettei vaan olisi jonkun New Yorkin alueen joukkueen tryouttilaisia...?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Team Salming 2019-2020

Reilly Smith - Auston Matthews - William Nylander
Alexander Nylander - Logan Couture - Anthony Mantha

Nate Schmidt - Filip Hronek
Sean Walker

Jimmy Howard

Tulokas: Cody Glass
Käydäänpä sitten omakin joukkue läpi. Ennen varaustilaisuutta pohdin pitkään taktiikkaa, mutta lopulta asetin ainoaksi ohjenuoraksi sen, että viime vuoden voittoisaan tapaan valitsen neljällä ensimmäisellä vuorolla laadukkaita hyökkääjiä ja otan sitten sen jälkeen alelaarista yksilöitä muille pelipaikoille.

1. kierros #9 Auston Matthews
- Matthews oli ykkösehdokkaani jo ennen varaustilaisuuden alkua niistä nimistä, joiden arvelin olevan vapaana yhdeksännellä vuorolla. Olen erittäin tyytyväinen, että sain hänet talliini. Minä en tuijota menneisyyttä, vaan ainoastaan tulevaa. Kahdella edelliskaudella ottelumäärät ovat olleet vain 62 ja 68, mutta pisteitä on syntynyt 63 ja 73. On jo korkea aika, että Matthews pelaa ehjän kauden. Joskus niin on vain tapahduttava ja ounastelen, että niin käy ensi kaudella, joten siksi varasin Matthewsin. Odotusarvoni on 90 pistettä, jonka pitäisi toteutua, vaikka yksittäisiä pelejä jäisi pari väliin jostain syystä, koska Matthews on vasta astumassa parhaisiin pelivuosiinsa. Potentiaalia on yli sadan pisteen kauteen. Toronto tekee myös paljon maaleja, joten siksikin Matthews oli luonteva valinta ykköskierroksella. Hän on myös ylivoimalla siipimiehenä laukojan paikalla, joka on minulle tärkeää varauksia tehdessä, koska pyrin välttämään sellaisia pelaajia ylivoimalla, jotka esimerkiksi eivät ole takakolmiossa, vaan neliön keskellä tai päädyssä. Olisin toki voinut valita ensimmäisellä kierroksellä myös Barkovin tai Rantasen, mutta pidän Matthewsia vielä luontaisempana pistelinkona ja kuten totesin, joskus hänenkin on pelattava ehjä kausi ja silloin jälki on rumaa muiden kannalta.

2. kierros #64 William Nylander
- Viime kaudella 54 ottelussa 27 pistettä ja sitä edeltävällä kaudella 82 ottelussa 61 pistettä. MUTTA, MM-kisoissa keväällä Nylander teki 18 tehopistettä kahdeksassa ottelussa. Jälleen kerran en katso menneisyyttä, vaan tulevaa. Uskon hyvin vahvasti siihen, että Nylander rikkoo 70 pisteen rajan vähintään Matthewsin laiturina, vaikka hän pelanneekin kakkosylivoimassa, mutta siellä hän saa jakaa namia oikeasta siivestä viivaan Barrielle. Torontolla kyllä riittää laatua tuohon toiseenkin viisikkoon ja aina Vegasia vastaan pelatuissa peleissä kun olen saanut tarkkailla Nylanderia, hän on ollut huiman vaarallinen pelinrakentaja oikeasta laidasta ylivoimalla. Nylander olisi saattanut olla tarjolla vielä seuraavallakin kierroksella, mutta olin jo ennen varaustilaisuutta merkinnyt hänen nimensä niin suurella punakynällä papereihini, että en halunnut riskeerata sitä, että en saisi tulevan kauden yhtä mahdollista läpimurtopelaajaa riveihini. Kaikki eväät ovat tosiaan olemassa vähintään 70 tehopisteen kauteen. Viime kaudella laukausprosentti oli vain 5,4%, mutta sen pitäisi korjaantua ilman muuta ylöspäin kaudella 19-20. Odotusarvoni on 70 pistettä, mutta en yllättyisi piste per peli -tahdistakaan.

3. kierros #81 Logan Couture
- Tämä oli hankala valinta. Vaihtoehtoina olivat myös toinen Sharks-sentteri Hertl tai sitten Filip Forsberg, mutta hylkäsin jälkimmäisen lopulta, koska kukaan Nashvillen pelaaja ei ole kai aikoihin rikkonut 70 pisteen rajaa runkosarjassa. Hertlin pudotin puolestaan siksi, että hänen laukausprosenttinsa oli viime kaudella liian hyvä. Vaikka hän on ehkä hieman dynaamisempi kuin Couture, valitsin Couturen siksi, että oletin hänen pääsevän samaan takakolmioon E. Karlssonin kanssa kuin pudotuspeleissä, mutta nyt Vegasia vastaan pelatussa harjoituspelissä Couture olikin päädyssä maalin kulmalla jakamassa lättyjä, joten olen kieltämättä hieman huolestunut, että onko hänet oikeasti pudotettu vasemmasta siivestä syvyyteen. Yksi peruste Couturen valinnalle oli myös se, että hän on ollut jo vuosia luottosoturini San Josesta Hockey GM:ssä tehden tasaisesti pisteitä, joten toivon, ettei hän petä tälläkään kertaa. Couture nimitettiin myös joukkueensa kapteeniksi tulevaksi kaudeksi. Välttämättä samanlaista buustia hän ei saa nimityksestä kuin Barkov, joka paukutti lähes sata pistettä viime kaudella, mutta kenties Couturekin voisi tehdä piste-ennätyksensä, vaikka ikää on 30 vuotta. Pudotuspeleissähän tahti on ollut hurjaa, mutta runkosarjassa Couturen paras kausi oli viime kausi, kun hän teki 27 maalia ja 43 syöttöä. Hän on liian hyvä pelaaja, jotta hän ei ikinä rikkoisi 80 pisteen rajaa runkosarjassa, joten ehkä ensi kaudella? Odotusarvoni ei kuitenkaan ole 80 pistettä, vaan 69 pistettä, johon olisin ihan tyytyväinen. Tasaviisikoin toisessa laidassa pelannee Meier, joka on oiva tutkapari.

4. kierros #136 Anthony Mantha
- Manthan kohdalla koin valaistuksen MM-jäillä, kun hän takoi 7+7 tehot yhdeksässä ottelussa. Päätin jo tuolloin, että tämä poika on saatava syksyllä omaan organisaatioon keskikierroksilla ja niin myös tapahtui. Toki jos Kopitar olisi valunut minulle, sitten olisin ottanut hänet Manthan sijasta tällä vuorolla. Kahdella viime kaudella Mantha on tehnyt 48 pistettä. En kuitenkaan tuijota menneisyyttä, vaan tulevaa. Pelipaikka on ykkösketjun laidassa Larkinin rinnalla ja vastuuta tulee ilman muuta myös ykkösylivoimassa. Manthan sopimus on katkolla kauden jälkeen, joten nyt on se hetki, kun tulosta pitäisi tulla ja läpimurron tapahtua. Keväällä jo ennen MM-kisoja Mantha oli sarjan tehokkaimpia pelaajia tehden 15 pistettä viimeisessä kahdeksassa pelissä, joten aihiot ovat olemassa. Odotusarvoni on 67 pistettä.

5. kierros #153 Filip Hronek
- Kyllä minulle 45 pisteen puolustaja kelpaa viidennellä kierroksella. Filip oli ykkösehdokkaani jo pidemmän aikaa ennen kuin oma vuoroni tuli ja onnekseni sain hänet riveihini, kun edellä olleet ottivat Weberin ja McAvoyn. Viime kaudella Hronek teki jo 0,5 pistettä ottelua kohden vajaassa 50 pelissä, mutta nyt hän pääsee pelaamaan täyden kauden ylhäällä ja mielestäni joukkueensa ykköspuolustajana, vaikka nimellinen rooli olisi kakkosparissa Greenin takana. Veikkaan kuitenkin, että kauden edetessä viimeistään Hronek syrjäyttää Greenin ykkösylivoimasta, jos ei jo kauden alussa. Hronekin nimi on ollut tiedossani U20-kisoista 2017 lähtien, kun hän teki 2+2 tehot viidessä ottelussa. Toissa kaudella AHL:ssä syntyi 39 pistettä ja viime kaudella 31 pelissä 24 pistettä ennen kutsua ylös. NHL:ssä tehot olivat tosiaan 5+18=23 46 ottelussa. Hronek ei ole siis vain syöttökone, vaan hänellä on ennen kaikke tarkka laukaus, jolla voi tehdä sen kymmenisen maalia kaudessa. Siihen päälle kun lisää jämäkät ja yksinkertaiset syötöt teipistä teippiin, syöttöjä pitäisi tulla noin 35. MM-kisoissa keväällä Hronek oli mukana voittoisassa fantasyjoukkueessani ja myös siksi, että hän ansaitsi jatkosopimuksen organisaatiooni myös NHL:n puolelle. MM-jäillä tehoja syntyi peräti 11 kymmenessä ottelussa. Ihan samanlaista ilotulitusta en odota ensi kaudella, vaan tosiaan odotusarvoni on 45 tehopistettä, mutta Hronek on pelaaja, joka voi tehdä chabotit tai gustafssonit ja paukuttaa jopa 60 pistettä kaiken mennessä nappiin. Ennen varaustilaisuutta en ajatellut, että varaisin kaksi pelaajaa Detroitista viidellä ensimmäisellä kierroksella, mutta kun Mantha ja Hronek olivat tarjolla, en voinut heitä ohittaa.

6. kierros #208 Nate Schmidt
- Tässä kohdin varaustilaisuutta tarjolla ei ollut sellaisia hyökkääjiä, jotka olisivat olleet houkuttelevia, joten päätin sitten ottaa tutun ja turvallisen Schmidtin. Ajattelin vain sitä, että on hyvä olla toinenkin puolustaja, joka pystyy pelaamaan 40 pisteen kauden. Schmidtin tehopisteet viime kausilta Vegasissa ovat 36 ja 30 pistettä, mutta viime kaudella hän oli poissa 21 ottelusta, mutta täyden kauden tahti oli juuri 40 pistettä. Se on myös odotusarvoni tulevalla kaudella. Schmidt on Golden Knightsin peliaikakuningas ja kun Miller on poissa, hänen pitäisi olla vielä varmemmin mukana ylivoimalla, vaikka sitten toisessa viisikossa olisi myös esimerkiksi Dylan Coghlan, Nic Hague tai Jimmy Schuldt kauden edetessä, mutta luulen, että Gallant haluaa pitää Schmidtin tyytyväisenä ja siksi tämä tulee saamaan peliaikaa ylivoimallakin varmasti, vaikka Theodore kerää isoimmat YV-minuutit siniviivalla. Schmidt on kuitenkin hyvä kiekonliikuttaja ja harjoituspelissäkin Kingsiä vastaan hän kilautti jo tolppaan ylivoimalla ollessaan samassa viisikossa Stonen, Karlssonin ja Marchessaultin kanssa. Vaikka tarjolla onkin nuoria puolustajia Schmidtin paikalle ylivoimaan, minusta Schmidt on yhä heitä parempi liikuttamaan kiekkoa yhdellä kosketuksella siniviivassa ja siksikin uskon, että Gallant peluuttaa häntä ylivoimalla tulevalla kaudella, vaikka voisi kuvitella, että samaan aikaan Schmidtin vastuu tasaviisikoin ja alivoimalla ei pienene viime kausista. Suuren peliajan vuoksi Schmidt kerää varmasti tasaviisikoinkin pisteitä tasaiseen tahtiin ja tekee pari maalia tyhjiin pelin loppuhetkillä, kun vastustaja pelaa ilman maalivahtia kuten viime kaudellakin. Näin jälkikäteen toki Schmidtin sijasta olisin ehkä valinnut sitten toiseksi puolustajaksi Islandersin Toewsin, mutta en ennen varaustilaisuutta ollut tutustunut häneen riittävän hyvin, jota kadun nyt syvästi, koska hän tullee tekemään ensi kaudella gustafssonit, sillä niin paljon samaa kummassakin pelaajassa on, joten onnittelut jo nyt @Taison'ille ryöstöstä numerolla 248.

7. kierros #225 Reilly Smith
- Enpä ajatellut varaavani liikaa pelaajia Vegasista, mutta jotenkin sitten mitä enemmän makustelin, sitä paremmalta valinnalta Smith tuntui seitsemännellä vuorolla. Toews olisi tosiaan ollut tarjolla kolmanneksi puolustajaksi vielä tälläkin vuorolla, mutta enpä häntä tajunnut varata, vaan halusin ottaa melko varman pistemiehen viidenneksi hyökkääjäksi. Harkitsin Smithin lisäksi Gallagheria, Haulaa, Fialaa, Donatoa, Cirelliä ja Wennbergiä. Lopulta valitsin kuitenkin Smithin, koska hän aloittanee kaikesta huolimatta kauden ykkösketjussa, vaikka osa onkin vaatimassa häntä kolmosketjuun Tuchin paikalle. Smith on kuitenkin joukkueen sisällä erittäin arvostettu ja ennen Stonen tuloa häntä pidettiin tärkeimpänä yleispelaajana, joka tekee pienet asiat erityisen hyvin. Myös Gallant arvostaa Smithiä, josta kertovat TOP3-peliajat hyökkääjistössä kumpanakin kautena. Alivoimalla hän teki viime kaudella Karlssonin parina muistaakseni neljä pistettä, mutta paikkoja oli tehdä jopa vajaat kymmenen pistettä alivoimallakin, koska niin monta 2v1-tilaisuutta tuo kaksikko hukkasi. The Athleticissa oli myös hauska huomio siitä, että Smithin maalimäärät ovat vaihdelleet vuorovuosina: 20, 13, 25, 15, 22 ja 19. Ensi kaudella pitäisi siis tulla taas yli 20 maalin kausi, jos trendi jatkuu samanlaisena. Viime kaudella alkuvuosi oli hankala, mutta Stonen tulon jälkeen runkosarjan viimeisessä 17 pelissä Karlssonin ketju takoi 51 pistettä. Samanlainen tahti tuskin jatkuu, mutta kyllä silti Smithin pitäisi pystyä 20 maaliin ja 35 syöttöpisteeseen, koska odotusarvoni on juuri 55 pistettä. Viidellä kaudella kuudesta viimeisestä Smith on rikkonut 50 pisteen rajan, joten hän oli melko turvallinen valinta kartuttamaan pistepottia tällä vuorolla.

8. kierros #280 Cody Glass
- Viime kaudella jätin tulokkaan varaamisen viimeiselle kierrokselle. Hyka oli pettymys tehtyään vain neljä pistettä 17 pelissä, mutta siitä huolimatta onnistuin voittamaan Stanley Cupin. Tarkoitukseni ei ollut varata missään nimessä Glassia koko varaustilaisuudessa, koska hänen pelipaikkansa ylhäällä oli ja on yhä kysymysmerkki. Heti varaustilaisuuden jälkeen myös kaduin valintaa nähtyäni ensimmäiset harjoituspelit. Kuitenkin viimeisimmässä harjoituspelissä Glass osoitti jo ajoittain olevansa erittäin dominoiva, kun hän oli saanut totutella NHL-tempoon muutaman pelin ajan. Hän on parantanut pelaamistaan ottelu ottelulta ja on hyvin lähellä paikkaa ylhäällä. Järkeilin lopulta varatessani asian niin, että jos 18-vuotias Kotkaniemi teki viime kaudella kolmossentterinä 37 tehopistettä, 20-vuotias Glass pystyy vähintään samaan, vaikka tiellä olisikin Eakin vielä alkukaudesta, mutta luotan hänen kasvavan kauden aikana sen verran, että runkosarjan päätyttyä kasassa on vähintään 35 tehopistettä. Harkitsin toki myös maalivahdin varaamista tällä kierroksella, mutta päätin lopulta ottaa osin tunnesyistäkin Glassin, koska en olisi kestänyt katsoa 82 ottelun ajan sitä, kun hän olisi kerännyt tehopisteitä jonkin muun käyttäjän organisaatiolle. Kuudetta hyökkääjää ja kolmatta puolustajaa en oikeastaan miettinyt tällä vuorolla juurikaan, koska tarjolla ei ollut minulle tarpeeksi houkuttelevia vaihtoehtoja, joten päädyin sitten 35 pisteen Glassiin.

9. kierros #297 Jimmy Howard
- Kolmas pelaaja Detroitista. Ennen varaustilaisuutta ideahevoseni oli varata myöhemmillä kierroksilla Georgiev, jonka arvelen ehkä jopa syrjäyttävän Lundqvistin kauden edetessä. Georgiev kuitenkin varattiin melko pian Glassin jälkeen. Georgievin mahdollisesti läpimurrosta huolimatta toki olisin Howardin sijasta varannut Lundqvistin, jos en olisi jostain syystä pyyhkinyt häntä listaltani pois jo aiemmin, vaikka miestä ei sitten oltukaan varattu enkä tietenkään tarkistanut varattujen pelaajien listasta varattuja maalivahteja, vaan luotin omaan kirjanpitooni. Howardin valitsin siksi, että hän oli kirjoissani viimeinen vapaana ollut ykkösmaalivahti. Hän ei kuitenkaan välttämättä nyt sitten jälkikäteen ajateltuna ole välttämättä niin huono valinta, koska viime kaudella voittoja kertyi 23 kappaletta. Varamaalivahtina on vielä heikompi Bernier, joten Howardin pitäisi saada kyllä vastuuta yli 50 pelissä. Toivottavasti paikat vain kestävät, kun ikää on jo 35 vuotta, mutta toisaalta Lundqvist olisi sitten ollut vielä pari vuotta vanhempi, joten ehkä hyvä näin. Howardin torjuntaprosentti on kahdella viime kaudella ollut noin tasan 91%, kun se vielä kaudella 16-17 oli 92,7%. Toivon optimistisesti, että Howardin prosentit asettuisivat tulevalla edellä mainittujen prosenttien välimaastoon. GAA on ollut kolmen pinnassa kahdella viime kaudella, mutta jospa Detroit olisi saanut alakertaansa hieman tilkittyä edes tulevalla kaudella eikä joukkue antaisi niin paljoa vaaralliseksi luokiteltavia maalipaikkoja, joita se on käsittääkseni antanut todella paljon viime vuosina ja siihen nähden Howardin tilastot ovat kohtuulliset. Vuotta nuoremman Fleuryn torjuntaprosentti oli muuten viime kaudella vain 0,4 prosenttiyksikköä parempi kuin Howardilla. Summa summarum, tavoittelin tällä vuorolla maalivahtia, joka pystyy keräämään vajaat 50 pistettä. Viime kaudella viidennellä kierroksella varaamani Luongo keräsi 18 voittoa ja yhden nollapelin tuoden minulle 38 pistettä. Howard jäi puolestaan viime kaudella kokonaan ilman nollapeliä, mutta eihän se voi toistua kahta kautta putkeen? Näin ollen budjetoin Howardille yhden nollapelin ja viime kaudelta tutut 23 voittoa, jolloin pisteitä kertyisi 48, johon olisin tyytyväinen. Odotusarvoni on siis 48 pistettä Jimmy Howardille.

10. kierros #352 Alexander Nylander
- Vuosi sitten varasin kymmenennellä kierroksella 57 pistettä tehneen Dylan Stromen. Tällä kertaa päädyin tällä vuorolla valitsemaan osin hassuttelunkin takia joukkueeseeni myös toisen Nylanderin veljeksen eli Alexanderin, mutta myös hänessä on samanlaista piilevää potentiaalia. Toki ykkösehdokkaani läpimurtohauksi oli Tyson Jost, mutta Ralph poimi hänet kaksi vuoroa ennen minua itselleen. Osasin toki hieman odottaa sitä, koska Ralph on käsittääkseni Coloradon miehiä ja sikäli siis arvelin, että hän saattaisi poimia potentiaalisen Jostin itselleen. Kenenkään muun kuin Ralphin tällä kierroksella en ajatellut harkitsevan Jostia ennen omaa vuoroani. Pahin pelkoni kuitenkin siis toteutui ja jouduin valitsemaan varavaihtoehtoni A. Nylanderin. Toisaalta Jostin poistuminen edestä oli hyvä asia, sillä nyt minun ei tarvitse jossitella mitään Jostin ja A. Nylanderin välillä, vaan otin vain sen, joka oli jäljellä tuosta kaksikosta, koska pidin kuitenkin molempia hyvinä vaihtoehtoina tällä vuorolla. Sitten itse asiaan hiljalleen. Nylanderhan ihastutti jo aikojaan U20-kisoissa tehden niissä kolmissa kisoissa putkeen 21 ottelussa 28 pistettä. Siksi olen ollut hieman yllättynyt, että hän ei ole vielä 21-vuotiaana kyennyt NHL-läpimurtoon. Viime kaudella hän teki 2+2 tehot 12 ottelussa. Katsoin moneen kertaan Youtubesta kohokohtia nuoremmasta Nylanderista ennen varaustani, mutta lopulta ajattelin, että kyllä se nyt niin vain on, että joskus se sama U20-tasolla dominoinut Alexander astuu esiin myös miesten peleissä. Hän on nyt saanut hyvin vastuuta Blackhawksin riveissä ja aloittanee toivottavasti kauden TOP9-roolissa. En uskalla povata Stromen kaltaista vajaan 60 pisteen kautta, koska DeBrincat miehittää ykkösylivoimassa paikan vasemmasta siivestä, mutta kakkosviisikossa Nylander varmasti saa vastuuta vasemmalla puolella. Odotusarvo Alexanderille oli kaikkein vaikeinta keksiä, mutta sanotaan nyt, että tavoitteena voisi olla 44 pistettä. Täydellä kaudella puoli pistettä per peli -tahti ei pitäisi olla liikaa vaadittu noin taitavalta yksilöltä.

11. kierros #369 Sean Walker
- Ennen varaustilaisuutta tein puolustajalistauksen siten, että merkitsin omiin lokeroihin joukkueiden TOP2- ja TOP4-puolustajat. Walker oli viimeinen vapaana oleva nimi TOP2-osastossa. Viime kaudella hän teki ylhäällä 39 pelissä tehot 3+7=10, mutta AHL:ssä hän takoi 22 pelissä 17 pistettä. Walker on rightin puolustaja, joka on melko pienikokoinen ja siksi hieman heiveröinen kamppailija, mutta tassut ovat pehmeät ja kiekonkäsittely sulavaa. Vertaisin häntä siis viime kaudella joukkueessani olleeseen Neal Pionkiin. Tosin Walker ei ole ihan hyvä luistelija. Harkitsin viimeiseksi puolustajaksi myös Nutivaaraa, Petterssonia ja Seabrookia, mutta päätin sitten ottaa riskin Walkerin kanssa. Nutivaaran suljin pois siksi, ettei hän kuitenkaan saa luottoa ylivoimalla, vaikka taidot riittäisivät varmasti kakkosviisikkoon, koska MM-kisoissakin syntyi toissa vuonna yhdeksän pistettä kahdeksassa pelissä, kun Nutivaara sai kiekollisesti ison ruudun kannettavakseen. Petterssonin edellä ovat puolestaan Letang ja Schultz, jotka ovat toki loukkaantumisherkkiä, joten Petterssonkin saanee YV-aikaa, mutta jotenkin en vain sitten tarpeeksi makusteltuani halunnut varata pelaajaa, joka teki vain kaksi maalia viime kaudella ja nojaa siten syöttöpisteisiin. Walkerilla on sentään kohtalainen lyöntilaukaus ja myös rannelaukaus on melko painava kohokohtien perusteella. Seabrookin hylkäsin puolestaan siksi, että kahdella viime kaudella hän on jäänyt jo alle 30 pisteen, kun puolestaan Walkerilla on kaiken mennessä nappiin mahdollisuus tehdä noin 30 pistettä. Joissakin arvioissa Kingsin kakkosylivoiman viivamieheksi on veikattu Martinezia, mutta toivon, että McLellan uutena valmentaja laittaisi Walkerin pyörittämään Kingsin toista ylivoimaa, vaikka sitten Doughty keräisikin suurimmat YV-minuutit. Harjoituspelissä Vegasia vastaan Walker sai pyörittää juuri toista ylivoimaa Doughtyn ollessa ykkösviisikossa, joten toivossa on hyvä elää. Walkerin sopimus on katkolla, joten hänellä on edessään iso kausi. Viime kaudella hän teki yhden pisteen 60 peliminuuttia kohti ollen puolustajista tuon tilaston sadas, mutta edellä oli toki muutamia sellaisia nimiä, jotka pelasivat vain muutaman ottelun ja onnistuivat keräämään 1-2 pistettä. Walkerin tilastolukema vertautuu kuitenkin Pionkiin (1.01), Jokiharjuun (1.00) ja Nutivaaraan (0.89) vallan mainiosti. Seabrookin lukema oli 1.13 ja Petterssonin 1.07. Tuon tilaston takiakin Walker oli papereissani Kingsin TOP2-puolustaja. Hänen kohdallaan riskinä on toki se, että hänen pelipaikkansa ylhäällä ei ole lukittu, vaikka toki omissa papereissani hän kuuluu pelaavaan kuusikkoon Kingsissä noin 17-18 minuutin peliajalla. Ehkä näin jälkikäteen hieman siksi kadun Walkerin varaamista, koska tavoitteeni oli varata lähemmäs 30 pistettä tuova pelaaja, mutta en jostain syystä halunnut vuoroni koittaessa varata turvallisesti Seabrookia tai Petterssonia, vaan pelata hieman riskillä ja ottaa mahdollisen läpimurron tekevän Walkerin. Jos Kempny ei olisi käynyt leikkauksessa keväällä, olisin valinnut hänet Capitals-puolustuksesta, mutta en uskaltanut varata toipilasta. Odotusarvoni Walkerille on kaiken lätinän jälkeen 25 pistettä, mutta jos hän pääsee pelaamaan kakkosylivoimaa vakituisesti, pisteitä voi tulla 30. Yksi hyvä puoli Walkerissa on vielä se, että hän ei pelkää kävellä siniviivalta syvyyteen asti kiekon kanssa, vaan ottaa hieman riskejäkin kiekollisena. NHL-uran avausmaalikin syntyi vanhanaikaisella ja yksi syöttöpisteistä tuli siten, että aloituksen jälkeen hän nousi oikeaa laitaa pitkin kohti kulmaa ja jakoi sitten poikittaissyötön takatolpalle Kopitarille.

Yhteenveto:

Matthews 90p
W. Nylander 70p
Couture 69p
Mantha 67p
Hronek 45p
Schmidt 40p
Smith 55p
Glass 35p
Howard 48p
A. Nylander 44p
Walker 25p
= 588p

Viime kaudella keräsin tosiaan 601 pistettä rikkoen ainoana 600 pisteen haamurajan. Veikkaukseni on, että tulevalla kaudella voittoon vaaditaan vain vajaat 600 pistettä, koska osuin viime kaudella kuitenkin niin täydellisesti Chabotiin, Gustafssoniin ja Stromeen myöhemmillä kierroksilla varattuani sitä ennen tukun hyökkääjiä. Toisaalta Luongo ja Hyka olivat floppeja, joten parannettavaakin jäi. Tulevan kauden joukkueeni on etukäteen pohdittuna tasaisempi. En odota, että puolustajani ovat yhtä hyviä kuin viimeksi, vaan oletan pisteiden jakautuvan laajemmalle joukolle. Glass korvannee toivottavasti Hykan tilalla Chabotin ja Gustafssonin jättämiä pisteaukkoja ja Howardin toivon olevan Luongoa terveempi. Matthewsin toivon onnistuvan paremmin kuin Girouxin (82p) viime kaudella. Kokonaisodotusarvoni on 588 pistettä, jolla oltaisiin luultavasti taas tiukasti mitalikamppailussa runkosarjan päätteeksi. Onnea kaikille kauteen ja kiitokset varaustilaisuudesta. Kiitokset myös Licolle järjestelyistä taas kerran ja F#21'lle pistetaulukosta.
 

Frolikov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän samalla idealla liikkeellä, tosin myös selkeä ykkösmaalivahti oli tarkoituksena ottaa alkuvuoroilla, mutta hävisivät nopeasti listoilta. Aika samoja pelaajia oli aiemmilla varaajilla mielessä, kun tiuhaan joutui suttaamaan omasta listasta varattuja pois.

1. kierroksella #18 Sebastian Aho.
Nousujohteinen ura professorilla ja pisteet kasvaneet tasaiseen tahtiin. Viime kauden 83 pisteen saalis nousee tällä kaudella ja loppulukema näyttää 90 pistettä.

2. kierroksella # 55 Mathew Barzal.
Vähän toivotaan toivotaan varaus näin aikaisessa vaiheessa, mutta uskotaan viime vuoden olleen vain pikku slumppi ja poika ottaa roolin ykköshyökkääjänä Islesissä kunnolla haltuun ja painaa 80 pistettä tauluun.

3. kierroksella # 91 Dougie Hamilton
Isoa roolia tarjolla Canesin alakerrassa ja ylivoimalla. Pisteet pyörineet viime vuosina 40-50 paikkeilla ja tällä kaudella pysytään samassa tahdissa. Dougie napsii saldokseen 50 pistettä.

4. kierroksella # 128 Max Pacioretty
Pisteiden valossa vaisumpia kausia alla Vegasissa, molemmat vain 40 pisteen luokkaa. Habs aikoina lähenteli 70 pistettä ja siihen uskotaan myös kovassa Vegasissa yltävän myös tänä vuonna. Max Pack tekee 65 pinnaa.

5. kierroksella # 164 Juuse Saros
Itsellä oli myös oletuksena tässä vaiheessa että Henkka olisi jo valittu ja lähdin sopivaa kassaria haalimaan. Juusen pelimäärät nousseet 21 - 31 kolmen kauden aikana ja tämä suuntaus jatkunee tänäkin vuonna. Juuselle jo lähes puolet peleistä ja niistä haalii kasaan mestarisuosikin takalinjoilla 50 pistettä.

6. kierroksella # 201 Mikhail Sergachev
Tässä vaiheessa oli vielä 40-50 p pakkeja muutama vapaana, mutta valinta kohdistui tampan nuorukaiseen ja varmoihin 40 pisteeseen, jotka tästä kilahtaa kassaan.

7. kierroksella # 237 Ryan Poehling
Rookie tiimiin. Jokaisessa NHL ottelussa tehnyt hattutempun, hei kui helppoo tää valinta oli...Saattaa olla ettei jatka ihan koko kautta hattrick tahdissa, mutta luotan että nopea ja taitava sentteri nappaa vähintään 25 pinnaa tältä kaudelta.

8. kierroksella # 274 Casey Mittelstadt
Jotenkin haluan uskoa tämän hepun potentiaaliin ja viime kautta isompaan pistesaaliiseen. Ekalla kaudella kuuteen peliin 5 pinnaa, viime kaudella vain 25. Rooli Buffalon kakkossentterinä ja lupaava potentiaali pisteidentekoon riittää tällä kaudella 45 pisteeseen.

9- kierroksella # 310 Alexander Wennberg
Parhaalla kaudellaan yltänyt lähes 60 pisteeseen, pari viime kautta 30 nurkilla. Nyt tarjolla kakkossentterin paikkaa Columbuksessa ja isompaa roolia hyökkäyspelissä, Wennberg voisi yltää 50 pisteen kauteen.

10. kierroksella # 347 Joel Armia
Kiintiöporilainen mukaan joukkueeseen. Taas hyvin kesän treenannut Joppe saisi alkaa löytämään sihdin ja pistämään kiekkoa paikoista maaliin. Pistään oman piste-enkan uusiksi ja tekee vähintään 35 pistettä.

11. kierroksella # 383 Victor Mete
Heikohkossa Habs puolustuksessa odotan Metelle isoa peliaikaa ja josko tekisi yhden maalinkin tällä kaudella. Syöttöjä kuitenkin ropisee ja loppusaldon näyttää 30 pisettä (1+29).

Näillä ukoilla tähän kauteen sponsoroimaan jonkun harrastuksia ja yhteispinnoja joukkue tulee keräämään 560. Kiitoksia Licolle ja F#21 järjestelyistä, kovaa duunia taas olette tehneet. Ja onnea kaikille joukkueille tähän kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

F#21

Jäsen
No niin, saikkupäivänä oli kiva leikkiä Sheetsin kanssa ja tuli vähän testailtua erilaisia taulukoita. Muokkaan tuon seurannan nyt kuntoon, tosin sinne jää pelaajille vielä 2019 pisteet. Nämä muuttuvat jahka Hockey-Reference alkaa julkaisemaan 2020-kauden tilastoja.
Nyt voi hetken aikaa näkyä sivut melko kummallisina, joten älkää välittäkö siitä. Viimeistään tunnin-parin päästä ovat kunnossa.


edit. Eli nyt pystytte esim. Joukkue-välilehdeltä tekemään väliaikaisen filtterin ja valitsemaan haluamanne vaihtoehdot, esim joukkueen, pelipaikan (nyt vain KP=kenttäpelaaja tai MV=maalivahti), NHL-seuran jne välillä. Samalla nuo pystyy myös järjestämään esim pisteiden mukaan. Toiminto löytyy Data - Filter views - Create new temporary filter view.
Tämä siis kaikille muille pl. @Lico , sillä hänellä on muokkausoikeudet.
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Tehdään pientä yhteenvetoa omistakin varauksista. Varausnumero suureni jopa viime vuotisesta (27->31) joka alkuun tuntui pettymykseltä, mutta välillä se on sellaista. Lopulta sillä ei vaikuttanut edes olevan suurtakaan merkitystä, koska lähdin tähän draftiin ilman selkeästi harkittua ja lukkoon lyötyä taktiikkaa koko draftin osalta. Suuntaviivoja oli, mutta ei mitään lopullisia päätöksiä. Virhe vai ei, sen näkee sitten aikanaan.

1. kierros, #31, Connor Hellebuyck

Viime kaudelta oppineena hyvän ja paljon pelaavan maalivahdin arvoa en voinut päässäni vähätellä. Osittain rampa Bishop toi erittäin kelpo pisteet, kun mies saalisti ainoastaan 46 otteluun peräti 70 pistettä. Tämän myötä löin jo ennakkoon lähes ainoastaan sen lukkoon, että joku maalivahti tarttuu parilla ensimmäisellä kierroksella haaviin. Kun ennen omaa ensimmäistä varaustani jo kolme maalivahtia ehti menemään, oli osittainen paniikkinappula pohjassa. Tällä valinnalla ehkä eniten jossittelen näin jälkikäteen, mutta onhan se nimenä kuitenkin ihan OK. Tähän budjetoidaan rohkeasti se 80 pistettä, vaikka pahoin pelkäänkin Jetsin vähän viime kaudesta taantuvan.

2. kierros, #42, John Klingberg

Tähän @Esgo jo viestissäänkin viittasi, mutta tässä vaiheessa paniikkinappula painautui jo toistamiseen osittain pohjaan, vaikka kaksi varausta olikin vasta takana. Varattuani alunperin Stonen huomasin, että seuraavalla varauksellani 70 pinnan hyökkääjiä tulee olemaan vielä vapaana, mutta puolustajista ainakin ne varmimmat 60 pisteen miehetkin ovat ehkä/todennäköisesti jo menneet. Tässä täytyy siis huomioida ja tietää, että budjetoin Stonelle n. 80 pisteen kautta, ja vastaavasti Klingbergin kauden jopa sinne 70 pisteen tienoille, josta Pavelskin loistavan maalineduspelaamisen myötä piristynyt ykkösylivoima tulee pitämään huolen. Tällöin hyvä puolustaja viime kauden tapaan (oma viime kauden ykkösvaraukseni, John Carlson) hyödyttää kokonaispistepottiani enemmän tässä vaiheessa, kun 80 pisteen Stone ja alle 60 pisteen puolustaja keräävät vähemmän pisteitä kuin 70 pisteen Klingberg sekä seuraava varaukseni. Lopulta siellä olisi ollut jäljellä mm. Dumbaa seuraavalla varauksellani, joten pakkien kysyntä olikin ehkä hieman pienempää kuin oletin. Klingbergille budjetoidaan kuitenkin se 70 pistettä.

3. kierros, #103, Filip Forsberg

Sitten oli hyökkääjän vuoro. Joko nyt? Potentiaalinen ppg-pelaaja, joskin Nashvillessa se tuntuu olevankin kenelle tahansa hieman hankalaa saada rikki. Pisteiden osalta vähän hankalampi viime kausi, vaikka täydellä kaudella kelvollisessa 64 pisteen tahdissa olikin. Ei ole koskaan ylittänyt urallaan 70 (tai edes 65!) pisteen rajaa, vaikka omaa potentiaalia jopa sinne 80 nurkillekin. Ehjä kausi nyt vain alle, niin saadaan se oma ennätys rikki. Budjetoidaan tähänkin se 70.

4. kierros, #114, Ryan Nugent-Hopkins

69 pistettä viime kaudella plakkariin, ja uran selkeästi tehokkain kausi takana. Oli toisaalta jo toissakaudellakin 63 pisteen tahdissa, joten trendi on miehellä ylöspäin muutoinkin kuin viime kauden osalta. McJesus kerroin mm. ykkösylivoimassa houkutteli, minkä takia RNH lopulta liittyi remmiin. Toivottavasti jatkaa siitä mihin jäi, mutta ollaan realistisia, ja sanotaan, että jää vähän viime kaudesta. Tuloksena 65 pinnaa.

5. kierros, #175, Jakub Vrana

Tästä miehestä olin oikein iloinen, ja otinkin varmaan monen muun listaan verrattuna miehen aikaisin. Vrana oli merkattu paksulla tussilla, vaikka tulokset eivät vielä ehkä täysin puolesta puhukaan. Viime kautta voi kuitenkin sanoa läpimurroksi 24 maalilla ja 47 pisteellä, ja minä näen nuoren tsekkiläisen katon vielä paljon korkeammalla. Toiveissa vastuun jatkuminen kärkikentissä kelpo sentterin kanssa, vaikka Capsien kivenkovaan ykkösylivoimaan ei taidakaan olla asiaa ilman muiden loukkaantumisia. 60 pistettä menee kuitenkin tällä kaudella rikki.

6. kierros, #186, Vince Dunn

Ja jälleen oli puolustajan vuoro. Tässä painoi kyllä keväiset näytöt aika paljon, ei kai sitä voi kieltääkään. Takana 35 pisteen runkosarja ja oikein kelvolliset esitykset playoffeissa, joissa taisi välillä pelailla Pietrangelon tai Paraykon sijasta ykkösylivoimassakin. Jälleen mentiin hieman potentiaali edellä jo esitettyjen näyttöjen sijasta, mutta tästä miehestä voi parhaimmillaan olla hyvinkin iloa ensi kaudella. Kolmas kausi lähdössä NHL:ssä käyntiin, ja tällä kaudella mies saa 45 pistettä aikaiseksi.

7. kierros, #247, Vitali Kravtsov

Sitten jälleen selkeämpi poikkeama alustavasta suunnitelmasta, kun nappasinkin rookien jo tässä vaiheessa. Isokokoinen venäläinen Rangersissa, jolla kelpo kausi takana miesten sarjassa = myyty meikäläiselle. Lähinnä kärkitulokkaiden lisäksi muut tulokkaat olivat hieman vieraampaa aluetta joihin tuli pintapuolisesti tutustuttua, joten Kravtsovin paketti kuulosti riittävän lupaavalta. Saattaa saada Kakon ohella hyvän näyttöpaikan ensi kaudella, varsinkin, jos Kreider vaihtaisi vielä maisemaa. Ollaan tyytyväisiä jo 35 pisteeseenkin, vaikka fantasyjen ennustelijat tarjosivat yli 40 pistettä.

8. kierros, #258, Kevin Fiala

Sveitsin poika Minnesotasta tarttui kahdeksannella kierroksella haaviin. Kuuluu jälleen tähän porukkaan, josta voi sanoa olevansa potentiaalisempi kuin tähän astiset näytöt. Minnesota ei välttämättä joukkueena ollut mikään kaikista houkuttelevin, mutta saattaa saada top6-roolissa ihan kelvollisia pelimiehiäkin rinnallensa. Joko uidaan syvällä Fentonin kanssa, tai sitten paistatellaan auringossa. 50 pistettä lasketaan Fialalle, kun toissa kauden piste-ennätys rikkoontuu jokusella pisteellä.

9. kierros, #319, Andrew Shaw

Tässä jossiteltiinkin sitten puolustajan ja hyökkääjän välillä, ja lopulta vaaka kallistui Shawin myötä hyökkääjään. Paluu Chicagoon uran selvästi tehokkaimman kautensa jälkeen. 28-vuotias Shaw ei ole vielä(kään) iällä pilattu vaikka tuntuukin pelanneen jo ikuisuuden, ja mies pelasi viime kaudella kaiken lisäksi peräti yli 60 pisteen tahdissa. Kärkikentissä pelatessaan saattaa tehdä tälläkin kaudella kelpo pisteet, joskaan en ihan samanlaisen lennon odota jatkuvan. Ykkösylivoimalle kun pääsisi. Mennään Shawin kohdalla 45 pisteellä.

10. kierros, #330, Marc-Edouard Vlasic

Viimeinen puolustaja uunista ulos. Tähän haettiin varmaa pakkia, vaikka viime kaudella Vlasic alle 30 pisteen alle jäikin. Odottelin Mathesonin olevan vielä vapaana nämä välissä olevat vuorot (9. ja 10. kierros), mutta @Zohan perkele meni nappaaman hänet Shawin ja Vlasicin välistä, ja vei meikäläisen viimeisen puolustajan. Sen verran "hakuja" tuntui joukkue olevan jo täynnä, että kolmanneksi puolustajaksi haettiin tehtaantakuun omaavaa miestä, joka tuo sen 30 pinnaa, mieluiten vaikka vähän reippaatkin. Vlasicille lasketaan kasaan siis se 30.

11. kierros, #391, Ryan Strome

En tiedä mikä etiäinen Stromesta oikein tuli, mutta Vlasicin varattuani halusin joko hänet, Connollyn tai Tyson Jostin. Ja kun nämä kaksi herraa ehtivät jo menemään, oli valinta aika helppo. Tähän viimeiseen pohdin myös Pirriä (jonka @Uniquewnille paljastinkin), mutta lopulta Strome oli selkeä valinta. Rangers tulee makselemaan oppirahoja ensi kauden, mutta kohtuullinen loppukausi Rangersissa + mahdollisesti laatu jota laidoiltakin saattaa tältä kaudelta löytyä houkutteli liikaa. Uhosin varatessa 50 pistettä, mutta ollaan realistisia, ja sanotaan 45. Pitää siis saman tahdin kuin viime kaudella.

No eikä pidä, kyllä se 50 menee rikki. Tämän myötä tasan 600 pistettä kasaan.

Yhteenvetona siis jossia jossin perään, ja monen kohdalla uran parhaita kausia hakusessa, tai muuten saa unohtaa aivan kärkisijat.

Mielenkiintoista muuten oli sekin, että vaikka oma veskari viime kaudelta pelasi ainoastaan sen 46 ottelua, niin nähdäkseni olin viime kauden ottelukingi, ja oma joukkueeni pelasi kaikista eniten otteluja kaikki joukkueet huomioiden.

Toivottavasti ei siis tule loukkaantumiset korkojen kera täksi kaudeksi...
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Omista nopea katsaus. Eka kerta mukana siis. Lähtökohtana oli vetää tarkoin harkiten (roolit joukkueissa, odotusarvot pisteiden osalta, mahd. yv-rooli jne), mutta fiilistä ja mutua unohtamatta.

1. Scheifele
- Tämä varaus käytiin Scheifelen ja Marnerin välisenä, ja Scheifele nousi nimeksi, johtuen Dubasista ja Nylanderista viime syksyllä + ei mikään hirveä pisteodotusarvoetu Marnerille kuitenkaan. Olihan se todennäköistä, että Marner sen pahvin kirjoittaa ennen kauden alkua, mutta toisaalta olisi ollut farssi pilata ykkösvuoro mahdolliseen (ja epätodennäköiseen) soppariodotteluun.

2. Binnington
- Häntäpään sija varauksissa ja pitkä odotusaika tässä kohtaa sai pohtimaan asiaa eri kanteilta. Heti ekan varauksen jälkeen mielessä oli seuraavaksi varaukseksi Fleury, Price, Binnington tai sitten se Marner. Noh, muut tekivät valinnan helpoksi. Otoskoko tuoreella mestarilla on aika pieni, mutta pelasi ainakin ykkösmaalivahdiksi nousun jälkeen niin suuren osan Bluesin peleistä, että luottoa löytyy.

3. Gustafsson
- Tämä varaus jäi mieleen sellaisena, että sekä hyökkääjä- että pakkilistalla oli tasan yksi nimi mielessä, kun muutama varaus oli vielä edellä tekemättä. Olisin ottanut Forsbergin, mutta Kari Runk edellä teki ainoan oikean tempun omassa paikassaan, niin päädyin sitten ekaan pakkinimeen. Aivan kuten Binningtonin kohdalla, on Gustafssonkin pelannut juuri läpimurtokauden tehojen valossa. Täällä ei tehdä muuta kuin toivotaan samalla tahdilla jatkamista Hawksin offensiivisena ykköspakkina.

4. D.Strome
- Jälleen lyhyt odotusaika ja jollain tapaa pystyi suunnittelemaan, että kuka seuraavaksi. Hyökkäyslistalla oli eniten mielenkiintoa herättäviä nimiä, ja sen kärjestä lähti Kopitar ja Lindholm kävelemään. Ei mennyt tämäkään valinta arpomiseksi, jos yhtään muistaa oikein, ja jälleen lähti läpimurron juuri tehnyt pelaaja tuli valittua. Hawks-yv:llä vaan Gustafssonin kanssa hyvä duuni sitte.

5. Suter
- Pitkän tauon jälkeen taas listaa selvitetyksi ja jälleen kerran fiiliksen perusteella ajattelin, että nyt otetaan Suter (eikä hyökkääjälistan ykkönen Ehlers). Vanha syylä se jo on, mutta tuntuu olevan teräsvaari ja takuuvarma vuodesta toiseen. Kunhan ei taantuminen iske vielä ensi kaudella...

6. Oshie
- Ei se Ehlers sitten tippunutkaan haaviin, kun jälleen edellä oltiin nohevina Taisonin toimesta. Oshie oli seuraava vaihtoehto, ja saanee hyvän satsin yv-vastuuta edelleen Capitalsin kovassa ylivoimaviisikossa. Suurimpana kysymysmerkkinä kasassa pysyminen, noin muuten pidän aika luotettavana.

7. Zucker
- Tästä varauksesta en oikeastaan muista mitään muuta kuin sen, että nyt ei lähtenyt se toivotuin nimi listalta viimeisillä mahdollisilla vuoroilla. Taisin jotain rookie-korttia fiilistellä ensi kertaa mahdollisena tässä, mutta Hiroset ja Kravtsovit lähtivät siltä listalta pois (itse asiassa Kravtsov meni näköjään juuri ennen Zuckeria). No, Zuckeria joka tapauksessa odottelin. Zuckerista on ollut treidihuhujakin jonkin verran pitkin kevättä/kesää, ja jos jossain vaiheessa kautta kaupataan, niin saattaa vaikuttaa positiivisesti pistepotentiaaliin.

8. Brown
- Heti Zuckerin varauksen jälkeen sekä pakki- että tulokaslista näyttivät siltä, että oli selvä visio ottaa hyökkääjä myös kasivuorolla. Brown oli ykkösenä listalla, tosin pohdin myös Ryan Donatoa, josta pidän pelaajana paljon, ja loppukevät Wildissa oli lupauksia herättävä. Noh, konkarilinjalla mentiin, ja ilman loukkeja suht turvallinen varaus pitäisi olla.

9. Prohorkin
- Kolme pickiä jäljellä ja tulokas edelleen ottamatta. Katselin, että mun perässä varanneilta uupui myös tulokas useamman herran osalta, joten siinä oli suht vahva visio poimia se rookie. Kun olin Brownin ottanut, niin jollain tapaa toivoin, että Dubéen olisi mahdollisuus, mutta Mängimies vesitti sen haaveen aika nopeasti. Listalla jäljellä oli suht lähekkäin Fox, Tippett ja Prohorkin, joista venäläinen oli ainoana tarjottimella, kun sain vuoron. Isokokoinen vanjapoika on se oman joukkueeni suurin kysymysmerkki, koska voi räpätä 2.-3. sentterin roolissa jonkun 40-50p hyvällä tsägällä, tai sitten nostaa jo viikon-parin sisällä kytkintä ja lähtee takaisin Venäjälle. McLellanilla on historiaa siitä, että venäläisiä on hänen alaisuudessaan (ehkä) normaalia enemmän pelannut, ja jos tuo Kovalchukin Ilja saisi sen Nikolai-pojan pysymään Losissa, niin kiva olisi. Kings on paska, mutta kai siitä joku ihan hyvä ketjukaveri löytyisi (Toffoli/Carter/Kovalchuk/Grundström), jos sen pelipaikan saa (=ottaa).

10. Andersson
- Mietinnässä oli, että otanko Anderssonin vai Bennettin, koska pitihän sinne rosteriin Flames-edustustakin saada. Andersson oli lopullinen valinta, ja kaikki miehen NHL-pelit nähneenä uskoisin, että saa aika vakioroolin kakkosyv:stä + kiekollisena melkeinpä Giordanon jälkeen paras pakki. Brodien tilanne vaikuttaa hiukan vastuuseen, mutta rightin kätisenä ehdottomasi Flames-rosterin kiekollisin pakki.

11. Sheary
- Lähdin odottelemaan, että josko 10. varauksen jälkeen se Bennettkin tippuisi haaviin, mutta Lico torpedoi sen idean. Tiedä sitten, olisiko toisinpäin varattuna ollut tsäänssi saada nuo molemmat, mutta tuskin siinä nyt suuria pinnaeroja napsuu. Shearylla lienee sauma Sabresin melko tasaisessa laituririntamassa päästä ainakin yv:lle, parhaassa tapauksessa jopa Eichelin ketjukaveriksi.

Pisteodotukset kokoonpanolistalla oli yli ammuttuja (heh). Olen kuitenkin ihan tyytyväinen ekaan draftiin. Ainakin toistaiseksi kaikki ovat ehjiä ja "ylhäällä".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös