Jatkoajan Fantasy Pool NHL-edition 2019–2020

  • 20 953
  • 241

Milloin aloitamme varaamisen?

  • 1.8.2019

    Ääniä: 7 19,4%
  • 1.9.2019

    Ääniä: 20 55,6%
  • 18.8.2019

    Ääniä: 8 22,2%
  • joku muu ajankohta, mikä?

    Ääniä: 1 2,8%

  • Äänestäjiä
    36

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kommentit valintoihin. Eka kerta Fantasy Poolia itsellenikin.

1. kierros, #34: Marc-Andre Fleury (piste-ennuste 88)

Jos varausvuoro olisi ollut heti kierroksen alussa, olisi valinta kohdistunut todennäköisesti hyökkääjään. Nyt päätin lähteä maalivahdilla liikkeelle. Ajattelin että hyvän ja huonon maalivahdin välillä voi tulla helpommin isoja piste-eroja kuin hyökkääjien kohdalla, ja sitä kautta saan tehtyä vähän eroa useisiin muihin kilpailijoihin. Toisaalta maalivahdit ovat riskialttiimpia isoille pistevaihteluille, kun loukkaantumisriski taitaa olla vähän isompi kuin kenttäpelaajilla. Fleuryn vaihtoehtona oli Mitch Marner, jonka piste-ennuste on itselläni 92 pistettä, mutta sopimiskuviot pelottivat vähän, minkä lisäksi Fleuryn valintaan vaikuttivat myös muut yllä mainitut syyt. Maalivahdeista rankkasin Fleuryn edelle vain Vasilevskyn ja Bobrovskyn. Mitä parempi joukkue ja mitä enemmän startteja, sitä enemmän pisteitä maalivahdilla on todennäköisesti plakkarissa. Sillä perusteella päädyin siis Floweriin.

2. kierros, #39: John Carlson (68)

Marner meni edellisellä vuorolla Zohanille, eikä hyökkääjissä ollut muistaakseni muita potentiaalisia tai jopa todennäköisiä 90 pinnan pelaajia jäljellä. Päädyin siis Carlsoniin, jonka rankkasin Burnsin ja Karlssonin jälkeen puolustajien pistepörssin kolmoseksi. Sama periaate kuin Fleuryn kohdalla, eli kohtuullisen isot piste-erot pelipaikan parhaiden ja astetta tai paria heikompien pelaajien välillä. Tunsin pientä houkutusta varata tässä kohtaa tulokkaaksi Jack Hughesin tai Kaapo Kakon (taas sama periaate kuin maalivahdin ja puolustajan valinnassa), mutta valitsin silti varmemman pisterohmun.

3. kierros, #106: Kyle Connor (76)

Halusin valita kolmannella kierroksella hyökkääjän tai tulokkaan, jos Jack Hughes tai Kakko olisivat vielä vapaina. Eivät olleet, joten valitsin hyökkääjän. Olen todella tyytyväinen, että Connor oli vielä vapaana, sillä pidän häntä jo ensi kaudella lähes 80 pisteen pelaajana, etenkin jos hän pääsee pelaamaan taas pääosin Scheifelen ja Wheelerin rinnalla. Olisin saattanut harkita Connorin tilalle Nico Hischieria, jos Zigmund ei olisi valinnut häntä muutamaa vuoroa aiemmin. Toisaalta uskon Connorin tekevän ensi kaudella enemmän pisteitä kuin Hischier, mikä johtuu mm. siitä, että jälkimmäinen saattaa löytää paikkansa kakkosyv:stä. Varmahko veteraanivalinta olisi ollut Jonathan Toews tai Anze Kopitar, mutta halusin panostaa mieluummin Connorin nousujohteiseen uraan. Täytyy vielä toivoa, että Winnipeg ja Connor saavat sopimuksen ennen kauden alkua aikaan.

4. kierros, #111: Quinn Hughes (55)

Halusin varata tässä vaiheessa tulokkaan, kun kovimmat hepat, J. Hughes, Kakko ja Makar, olivat jo menneet. Tosin itselläni Q. Hughes oli listoilla Makaria ylempänä. Halusin varmistaa, että saan itselleni pisteitä tekevän pelaajan, jonka avulla saan taas kerran tehtyä eroa osaan muista osallistujista. Arvelin, että etenkin tulokkaiden kohdalla voi tulla helposti isoja piste-eroja, kun ero parhaimmillaan 60+ pistettä tekevän Jack Hughesin tai Kakon ja AHL:n puolella pisteitä takovan juniorin välillä voi olla aika merkittävä. Suurin osa tulokkaista asettunee silti johonkin 20–30 pinnan väliin, eikä ero ole silloin enää yhtä suuri. Quinn Hughesissa on paljon potentiaalia, mutta 55 pistettä saattaa olla silti turhan optimistinen ennuste, kun viime kaudella vain kymmenkunta puolustajaa ylsi vastaaviin lukemiin. No, jos kaikki tähdet ovat Quinn Hughesin tulokaskaudella kohdallaan ja hän saavuttaa pisteodotukseni, olen erittäin tyytyväinen valintaani.

5. kierros, #178: Yanni Gourde (48)

Hughesin valinnan jälkeen aloin katsoa vähän huolestuneena hyökkääjien häviämistä listaltani, joten päätin jo aikaisessa vaiheessa varata kahdella seuraavalla kierroksella parhaat mahdolliset saatavilla olevat hyökkääjät. Haaveilin Kevin Labancin putoamisesta omalle vuorolleni, mutta Taison vei hänet nenäni edestä. Valitsin tilalle Yanni Gourden, joka teki toissa kaudella 64 pistettä. Jos hän pääsee pelaamaan ensi kaudella kakkosketjussa ja -yv:llä, en näe mitään syytä, miksi hän ei voisi tehdä taas yli 60 pistettä. Täytyy silti myöntää, että alkuperäisissä piste-ennusteissani annoin hänelle vain 48 pistettä. Potentiaalia on kuitenkin parempaan. Siksi valitsin hänet tässä kohtaa, vaikka listallani olisi ollut suuremman piste-ennusteen pelaajiakin.

6. kierros, #183: Tyler Bertuzzi (48)

Myös Bertuzzin kohdalla pisteodotusten perusteella olisi ollut tarjolla parempiakin vaihtoehtoja, kuten Kadri, Lee ja Bailey. Ehkä sorruin tässä ylikorostamaan viime kauden loppua, jolloin Bertuzzi-Larkin-Mantha oli hirmuvireessä. Muut vaihtoehtoni olivat Athanasiou ja Fiala. Valitsin kuitenkin Bertuzzin Athanasioun sijasta ykköskentän paikan takia. Ehkä tällä vuorolla olisi kannattanut valita mieluummin Kadri tai varsinkin Bailey. No, katsotaan sitten kauden lopussa, paljonko kukin heistä on kerännyt pisteitä.

7. kierros, #250: Noah Hanifin (34)

Meinasin valita tässäkin kohtaa hyökkääjän, mutta yksikään tarjolla olleista pelaaja ei oikein kiinnostanut. Toivoin Jason Zuckerin tippuvan vuorolleni, mutta Uniquewn vei hänet vähän ennen omaa vuoroani. Valitsin sitten Hanifinin, joka on juuri sen ikäinen, että voi lyödä ensi kaudella itsensä isosti läpi ja pompata 40-50 pinnan kerhoon. Ehkä se on silti hieman epätodennäköistä. Jälkikäteen mietin, olisiko tässä pitänyt sittenkin valita hyökkääjä, kun näitä noin 30 pinnan pakkeja sai yllätyksekseni vielä viimeisillä kierroksillakin. Toivottavasti epäilykseni osoittautuvat vääriksi, ja Hanifin löytää hyökkäyssuuntaan vielä uuden vaihteen.

8. kierros, #255: Philip Danault (44)

Tälläkään vuorolla yksikään pelaaja ei oikein herättänyt suurta innostusta, joten valitsin Danault'n. Perusteluna pelipaikka, eli se, että hän saa pelata vielä ensi kauden todennäköisesti ykkös- tai kakkosketjun keskellä, missä hän napsii 45–60 pistettä. Vaihtoehtona oli ainakin Ryan Donato, mutta esim. kolmosketjusta käsin on vaikea tehdä tulosta. Danault tuntui tylsältä, mutta samalla myös suhteellisen varmalta valinnalta.

9. kierros, #322: Micheal Ferland (38)

Luin jostain, että Ferland saatetaan istuttaa Petterssonin ja Boeserin rinnalle. Siinä olisi kiva tehdä tulosta. Tässäkin valinnassa painoi siis vaakakupissa paljon se, että valitsemani pelaaja tulee saamaan riittävästi tonttia joukkueessaan. Edeltä menneistä pelaajista olisin voinut valita Haulan, mutta hän meni Gemondolle. Mietin myös Oliver Bjorkstrandia, mutta maalitehtailustaan huolimatta hän ei ole saanut Columbuksessa kovin valtavasti jääaikaa. Koska oikealla laidalla pelaavat myös Cam Atkinson ja Josh Anderson, en ollut varma, tulisiko asiassa tapahtumaan ensi kaudella muutosta. Valitsin siis Ferlandin.

10. kierros, #327: Wayne Simmonds

Bjorkstrand oli tässä kohtaa oikeastaan ykkösvalintani, mutta valitsin mieluummin toivotaan toivotaan -tyylillä, jos Simmonds vaikka saisi suonenvedon Gusevin ja Hughesin rinnalla sekä kakkosyv:ssä. Muutenkin halusin edes yhden Devils-pelaajan joukkueeseeni. Travis Zajac olisi ollut Danault'n kaltainen suhteellisen varma sotaratsu, mutta epäilen, että hän ei tule saamaan ensi kaudella enää yhtä paljoa roolia yv:ssä ja hyökkäävissä ketjuissa kuin aiemmin. Toivon kovasti, että Simmonds pysyy ensi kaudella kasassa.

11. kierros, #394: Alex Goligoski

Päätin Danault'n valinnan jälkeen, että varaan kolmannen puolustajan vasta viimeisellä varausvuorollani. Tai no, oli minulla vähän harkinnassa sekin, että olisin valinnut joukkueeseeni toisen tulokkaan ja siirtänyt Quinn Hughesin kolmanneksi pakiksi, mutta Barrett Hayton ja muut vähänkään kiinnostavat tulokasnimet katosivat listalta ennen omaa vuoroani. No, ehkä hyvä niin. Goligoski on nimittäin suhteellisen varma 25–35 pisteen puolustaja, vaikka hänen roolinsa ei ole Arizonassa enää yhtä iso kuin vielä toissa kaudella. Vaihtoehtona oli Josh Manson, mutta en luottanut siihen, että Anaheim tekee joukkueena kovin paljoa maaleja. Silloin yli 30 pinnaa on tosi vaikeaa saalistaa ilman säännöllistä yv-aikaa.

Kokonaispistesaldo olisi 556 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Linkki pisteseurantaan on nyt avausviestissä. Jos käytetään tätä siis keskusteluun ja tuo viestini katoaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: F#21

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Laitetaan vielä ennen kauden alkua vähän laajempaa tarinaa myös omasta fantasy jengistä ja tarkempia piste ennusteita.

1. kierros, #5 Sidney Crosby
Tässä valinnassa pohdin Kanen ja Crosbyn välillä kun MacKinnon ehti mennä vuoroa ennen, päätyen lopulta ottamaan Sid the Kidin. Tasaisen varma noin 90 pisteen sentteri ja potentiaali on tällä kaudella sinne 100-110p luokkaan. Loukkaantui nyt harjoitusottelussa, mutta toivottavasti on kunnossa kauden alotukseen ja saisi pelata ehjän kauden.
Ennuste, 95 p

2. kierros, #68 Roman Josi
Sopimusvuosi ja potentiaalinen 65 pisteen pakki, jolla Subbanin lähdön jälkeen yv-vastuu vaan kasvaa ensi kaudeksi. Odotan myös Nashvilleltä hyvää kautta joka korreloi myös Josin pistemääriin. Ennuste on ehkä hieman optimistinen viime kausiin nähden.
Ennuste, 64 p

3. kierros, #77 P.K Subban
Subbanin viimekausi oli mollivoittoinen pisteiden suhteen ja vaihto Devils paitaan toivottavasti elvyttää hänen tehonsa takaisin sinne Norris-vuoden tasolle. Rooli on paljon suurempi kuin Nashvillen puolustuksessa, mutta pieniä uhkakuvia kuitenkin on miten sopeutuu uuteen joukkueeseen ja pelitapaan. Pahimmassa tapauksessa näkisin tässä kuitenkin vähintään 50p pakin.
Ennuste, 56 p

#4 kierros, #140 Ryan Johansen
Nashvillessä ei 70p hyökkääjiä ole viime kausilla nähty, mutta vahva usko on siihen että tällä kaudella sellainen löytyy. Jos JOFA ketjun kolmikko pysyy ehjänä, niin Johansenilta voisi odottaa viimein sitä 70p kautta myös Nashvillessä. Myös viimekauden Nashvillen surkea yv verotti pistesaldoa, ja kaiken järjen mukaan Granlund+Duchene lisäykset tuovat tohonkin ongelmaan ratkaisua. Budjetoidaan nyt kuitenkin alle se 70p.
Ennuste, 68 p

#5 kierros, #149 Mats Zuccarello
Loistavien playoffien jälkeen signaus Minnesotaan oli pieni yllätys, mutta norjan ihmemies on kuulunut kovimpiin symppiksiini joten olihan tuo pakko ottaa tässä vaiheessa. Minnesotan hyökkäys ei todellakaan vakuuta ja 60p taitaa olla se aivan yläraja tälle kaudelle. Realistisemmat odotukset lienevät siellä 50p molemmin puolin.
Ennuste, 54p

#6 kierros, #212 Justin Faulk
Siirto ennen kauden alkua Carolinasta St Louisiin saattoi olla loppujen lopuksi hyvä fantasyn kannalta. Rooli on todennäköisesti ykkösparissa Pietrangelon rinnalla ja oikealla peluutuksella 40p ei ole mahdottomuus. Paljon riippuu Bluesin yv roolituksista ja siitä pelaako Faulk ykkös vai kakkos yv minuutteja.
Ennuste, 38p

#7 kierros, #221 Jordan Eberle
Viime kausi oli pisteiden valossa pettymys, mutta playoffeissa oli joukkueen tehokkaimpia. Barzalin rinnalla odotettavissa voi kuitenkin olla paluu 60 pisteen mieheksi, mutta se vaatii nappikautta myös Barzalilta. Kaikki alle 50p olisi kuitenkin omasta mielestäni alisuoritus ykkösketjun ja ykkös-yv vastuulla.
Ennuste, 56 p.

#8 kierros, #284 Brock Nelson
Tasainen 40p sentteri, joka teki oman piste-ennätyksen viime kaudella. Voi hyvinkin nakutella sen 50p hyvien ketjukaverien ja kakkossentterin vastuulla, mutta budjetoidaan alle 50p.
Ennuste, 46p

#9 kierros, #293 Darcy Kuemper
Varasin mielestäni hieman riskillä tämän maalivahdin, koska olihan siellä muutama ykkösmaalivahti mm. Lundqvist vapaana. Viime kaudella Kuemper pääsi ensimmäisen kerran pelaamaan enemmän ja jälki oli loistavaa. Raanta on sopimuksen ja aikaisempien näyttöjen kautta vielä ykkösmaalivahdin asemassa, mutta loukkaantumiset ja nykyinen kunto on arvoitus niinkuin leirityksen loukkaantuminen näytti. Kuemperilla on myös sopimuskausi katkolla, joten näyttöhaluja pitäisi riittää. Kuitenkin riski tässä on olemassa että joutuu selkeään kakkosvahdin asemaan, jota kautta pisteet jäävät kehnoksi. Upside on kuitenkin siellä 60p luokka, joten tämä on suht hankala ennustettava. Lähden nyt siitä että Raanta ja Kuemper pelaavat 50/30 ja Arizona pystyy napsimaan voittoja sitä tahtia että playoffit on tosiasia.
Ennuste, 40p

#10 kierros, #356 Mathieu Joseph
Suureksi iloksi sain varata yhden Lightning pelaajan myös, jolla on potentiaalia yllättää tällä kaudella. Joseph on lähtökohtaisesti kolmosketjun laituri sellaisilla 20+20 potentiaalisilla tehoilla, mutta top 6 roolissa saattaa lyödä läpi kunnolla. Muodostavat Cirellin kanssa myös hyvän av-parin, joka tuottaa myös pisteitä alivoimalla.
Ennuste, 43p

#11 kierros, #365 Barrett Hayton
Viime vuoden tapaan rookien valinta jäi viimeiselle kierrokselle, mutta tänä vuonna näyttäisi siltä että rookieni pääsisi jopa pelaamaan NHL puolella. Hayton esitti hyviä otteita training campilla ja lunasti paikkansa joukkueesta. Rooli on vielä kysymysmerkki, mutta laiturina paikka voi löytyä mistä ketjusta tahansa. Jos pelit eivät jää 9 peliin niin tässä voisi olla potentiaalia vaikka mihin. Kovin paljoa en hänen varaan kuitenkaan uskalla laskea.
Ennuste, 9 peliä ylhäällä ja 3 p. Arvioin Haytonille 30p jos pelaa koko kauden ylhäällä.

Ennuste kokonaispisteissä, 563p
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Tässä skabassa tilanteen kehittyminen ja sen kyttääminen päivä päivältä ja viikko viikolta on ihan parasta. Suurkiitos jo tässä vaiheessa @F#21
Näinhän se on, aika tiuhaan tuli viime kaudella tilannetta vilkuiltua.

Joko saa lyödä kirveen kaivoon tämän kauden osalta?
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Kiitokset F#21:lle ja Licolle, hyvin näyttäisi laskurit pyörähtäneen käyntiin.

Ja tuttu mies Salming taas vaihteeksi piikissä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Ja tuttu mies Salming taas vaihteeksi piikissä.
Matthewsille ja Smithille puhtaat paperit avausyöstä, vaikka molemmat olisivat voineet tehdä hattutemputkin. Negatiivisena asiana Couture teloi oman fantasyjoukkuetoverinsa Schmidtin mahdollisesti pidemmäksikin aikaa sivuun alaraajavamman takia. Eiköhän sieltä napsahda vähintään kuukauden huili ja heti alkuun tasoituksen antaminen muille.
 

F#21

Jäsen
Kiitokset F#21:lle ja Licolle, hyvin näyttäisi laskurit pyörähtäneen käyntiin.
Ihme kumma, ei hirveästi tarvinnut säätää.

H-R näköjään päivittelee pisteet n. klo 14-16 Suomen aikaa, eli päivittyvät silloin myös tuohon Sheetsiin. Pistetilanne järjestyy myös automaattisesti kerran päivässä (olikohan klo 17), eli hetken aikaa saattaa järjestetys olla sekaisin.

Jos tulee muilla ideoita mitä voisi lisäillä niin ilmotelkaa. Mukavaa hommaa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvältä näyttää viime kauden voittajan @Salming in kauden alku, kun joukkueesta löytyvät ekoissa peleissä ahkerasti tehoilleet Matthews ja Mantha. No, kausi on pitkä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Hyvältä näyttää viime kauden voittajan @Salming in kauden alku, kun joukkueesta löytyvät ekoissa peleissä ahkerasti tehoilleet Matthews ja Mantha. No, kausi on pitkä.
Kyllä, olen positiivisesti yllättynyt valitsemieni yksilöiden kyvystä tuottaa tulosta heti alkukaudesta eikä Schmidtin loukkaantuminenkaan ole vielä osoittautunut taakaksi, kun ilmankin häntä koossa on 26 pistettä ja ero seuraaviin näyttäisi olevan seitsemän pistettä, mutta se on vielä helposti kirittävissä yhden yön aikana, koska minäkin keräsin viime yönä kuusi pistettä vain Manthan ja Hronekin ansiosta, joista jälkimmäisen kaksi syöttöpistettä olivat ensimmäiset puolustajilta tulleet tehopisteeni tällä kaudella. Howardin kahden pisteen lisäksi siis hyökkääjäni ovat keränneet peräti 22 pistettä tähän mennessä. Tällä hetkellä olenkin eniten huolissani vain puolustusosaston laajuuden riittävyydestä, sillä Schmidt lienee sivussa vielä ainakin joitakin viikkoja ja Walker puolestaan ei ole saanut toivomaani roolia kakkosylivoimasta, vaan on vasta kolmannessa puolustajaparissa (toki viimeksikin peliaikaa tuli yli 20 minuuttia), joten pelkään yhä päivittäin, että hän ei pysty tekemään vähintään 20 pistettä, vaan valuu ulos kokoonpanosta ja siten riskivalintani kostautuisi.
 
Osaatko muuten @F#21 sanoa miksi tuossa taulukon kokonaistilanteessa joukkueet järjestyvät vähän miten sattuu? Nyt siellä ollaan 18 pisteellä toisena, vaikka muutamalla joukkueella alempana on 19 pistettä.
 

F#21

Jäsen
Osaatko muuten @F#21 sanoa miksi tuossa taulukon kokonaistilanteessa joukkueet järjestyvät vähän miten sattuu? Nyt siellä ollaan 18 pisteellä toisena, vaikka muutamalla joukkueella alempana on 19 pistettä.
Yritän ehtiä huomenna tutkimaan syytä.

edit. Luultavasti tuo järjestely-makro oli vain ehtinyt käynnistyä kesken H-F:n pistepäivitysten, niin sen takia oli järjestys sekaisin. Täytyy seurata, josko makron ajastusta täytyy muokata.
 
Viimeksi muokattu:

limini

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Pingviinit (+ suomalaiset)
Nyt voi olla jo tyytyväinen mun junnuvalinnasta. Kolme peliä ja yks maali kassassa x)
 

Ferris

Jäsen
Onkohan NHL:n tilastoniilot vaihtanut toissa yön peleistä jonkun meikäläisen pelurin pois pisteiltä kun tiimilläni oli eilen 120 pistettä ja tänään onkin 119? :D
 

F#21

Jäsen
Onkohan NHL:n tilastoniilot vaihtanut toissa yön peleistä jonkun meikäläisen pelurin pois pisteiltä kun tiimilläni oli eilen 120 pistettä ja tänään onkin 119? :D
Joo, noita sattuu aika-ajoin. Hockey-Reference tekee päivityksiä vielä itse jälkikäteen, joten niissä saattaa kestää hetki.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Käydäänpä sitten omakin joukkue läpi. Ennen varaustilaisuutta pohdin pitkään taktiikkaa, mutta lopulta asetin ainoaksi ohjenuoraksi sen, että viime vuoden voittoisaan tapaan valitsen neljällä ensimmäisellä vuorolla laadukkaita hyökkääjiä ja otan sitten sen jälkeen alelaarista yksilöitä muille pelipaikoille.

1. kierros #9 Auston Matthews
- Matthews oli ykkösehdokkaani jo ennen varaustilaisuuden alkua niistä nimistä, joiden arvelin olevan vapaana yhdeksännellä vuorolla. Olen erittäin tyytyväinen, että sain hänet talliini. Minä en tuijota menneisyyttä, vaan ainoastaan tulevaa. Kahdella edelliskaudella ottelumäärät ovat olleet vain 62 ja 68, mutta pisteitä on syntynyt 63 ja 73. On jo korkea aika, että Matthews pelaa ehjän kauden. Joskus niin on vain tapahduttava ja ounastelen, että niin käy ensi kaudella, joten siksi varasin Matthewsin. Odotusarvoni on 90 pistettä, jonka pitäisi toteutua, vaikka yksittäisiä pelejä jäisi pari väliin jostain syystä, koska Matthews on vasta astumassa parhaisiin pelivuosiinsa. Potentiaalia on yli sadan pisteen kauteen. Toronto tekee myös paljon maaleja, joten siksikin Matthews oli luonteva valinta ykköskierroksella. Hän on myös ylivoimalla siipimiehenä laukojan paikalla, joka on minulle tärkeää varauksia tehdessä, koska pyrin välttämään sellaisia pelaajia ylivoimalla, jotka esimerkiksi eivät ole takakolmiossa, vaan neliön keskellä tai päädyssä. Olisin toki voinut valita ensimmäisellä kierroksellä myös Barkovin tai Rantasen, mutta pidän Matthewsia vielä luontaisempana pistelinkona ja kuten totesin, joskus hänenkin on pelattava ehjä kausi ja silloin jälki on rumaa muiden kannalta.

2. kierros #64 William Nylander
- Viime kaudella 54 ottelussa 27 pistettä ja sitä edeltävällä kaudella 82 ottelussa 61 pistettä. MUTTA, MM-kisoissa keväällä Nylander teki 18 tehopistettä kahdeksassa ottelussa. Jälleen kerran en katso menneisyyttä, vaan tulevaa. Uskon hyvin vahvasti siihen, että Nylander rikkoo 70 pisteen rajan vähintään Matthewsin laiturina, vaikka hän pelanneekin kakkosylivoimassa, mutta siellä hän saa jakaa namia oikeasta siivestä viivaan Barrielle. Torontolla kyllä riittää laatua tuohon toiseenkin viisikkoon ja aina Vegasia vastaan pelatuissa peleissä kun olen saanut tarkkailla Nylanderia, hän on ollut huiman vaarallinen pelinrakentaja oikeasta laidasta ylivoimalla. Nylander olisi saattanut olla tarjolla vielä seuraavallakin kierroksella, mutta olin jo ennen varaustilaisuutta merkinnyt hänen nimensä niin suurella punakynällä papereihini, että en halunnut riskeerata sitä, että en saisi tulevan kauden yhtä mahdollista läpimurtopelaajaa riveihini. Kaikki eväät ovat tosiaan olemassa vähintään 70 tehopisteen kauteen. Viime kaudella laukausprosentti oli vain 5,4%, mutta sen pitäisi korjaantua ilman muuta ylöspäin kaudella 19-20. Odotusarvoni on 70 pistettä, mutta en yllättyisi piste per peli -tahdistakaan.

3. kierros #81 Logan Couture
- Tämä oli hankala valinta. Vaihtoehtoina olivat myös toinen Sharks-sentteri Hertl tai sitten Filip Forsberg, mutta hylkäsin jälkimmäisen lopulta, koska kukaan Nashvillen pelaaja ei ole kai aikoihin rikkonut 70 pisteen rajaa runkosarjassa. Hertlin pudotin puolestaan siksi, että hänen laukausprosenttinsa oli viime kaudella liian hyvä. Vaikka hän on ehkä hieman dynaamisempi kuin Couture, valitsin Couturen siksi, että oletin hänen pääsevän samaan takakolmioon E. Karlssonin kanssa kuin pudotuspeleissä, mutta nyt Vegasia vastaan pelatussa harjoituspelissä Couture olikin päädyssä maalin kulmalla jakamassa lättyjä, joten olen kieltämättä hieman huolestunut, että onko hänet oikeasti pudotettu vasemmasta siivestä syvyyteen. Yksi peruste Couturen valinnalle oli myös se, että hän on ollut jo vuosia luottosoturini San Josesta Hockey GM:ssä tehden tasaisesti pisteitä, joten toivon, ettei hän petä tälläkään kertaa. Couture nimitettiin myös joukkueensa kapteeniksi tulevaksi kaudeksi. Välttämättä samanlaista buustia hän ei saa nimityksestä kuin Barkov, joka paukutti lähes sata pistettä viime kaudella, mutta kenties Couturekin voisi tehdä piste-ennätyksensä, vaikka ikää on 30 vuotta. Pudotuspeleissähän tahti on ollut hurjaa, mutta runkosarjassa Couturen paras kausi oli viime kausi, kun hän teki 27 maalia ja 43 syöttöä. Hän on liian hyvä pelaaja, jotta hän ei ikinä rikkoisi 80 pisteen rajaa runkosarjassa, joten ehkä ensi kaudella? Odotusarvoni ei kuitenkaan ole 80 pistettä, vaan 69 pistettä, johon olisin ihan tyytyväinen. Tasaviisikoin toisessa laidassa pelannee Meier, joka on oiva tutkapari.

4. kierros #136 Anthony Mantha
- Manthan kohdalla koin valaistuksen MM-jäillä, kun hän takoi 7+7 tehot yhdeksässä ottelussa. Päätin jo tuolloin, että tämä poika on saatava syksyllä omaan organisaatioon keskikierroksilla ja niin myös tapahtui. Toki jos Kopitar olisi valunut minulle, sitten olisin ottanut hänet Manthan sijasta tällä vuorolla. Kahdella viime kaudella Mantha on tehnyt 48 pistettä. En kuitenkaan tuijota menneisyyttä, vaan tulevaa. Pelipaikka on ykkösketjun laidassa Larkinin rinnalla ja vastuuta tulee ilman muuta myös ykkösylivoimassa. Manthan sopimus on katkolla kauden jälkeen, joten nyt on se hetki, kun tulosta pitäisi tulla ja läpimurron tapahtua. Keväällä jo ennen MM-kisoja Mantha oli sarjan tehokkaimpia pelaajia tehden 15 pistettä viimeisessä kahdeksassa pelissä, joten aihiot ovat olemassa. Odotusarvoni on 67 pistettä.

5. kierros #153 Filip Hronek
- Kyllä minulle 45 pisteen puolustaja kelpaa viidennellä kierroksella. Filip oli ykkösehdokkaani jo pidemmän aikaa ennen kuin oma vuoroni tuli ja onnekseni sain hänet riveihini, kun edellä olleet ottivat Weberin ja McAvoyn. Viime kaudella Hronek teki jo 0,5 pistettä ottelua kohden vajaassa 50 pelissä, mutta nyt hän pääsee pelaamaan täyden kauden ylhäällä ja mielestäni joukkueensa ykköspuolustajana, vaikka nimellinen rooli olisi kakkosparissa Greenin takana. Veikkaan kuitenkin, että kauden edetessä viimeistään Hronek syrjäyttää Greenin ykkösylivoimasta, jos ei jo kauden alussa. Hronekin nimi on ollut tiedossani U20-kisoista 2017 lähtien, kun hän teki 2+2 tehot viidessä ottelussa. Toissa kaudella AHL:ssä syntyi 39 pistettä ja viime kaudella 31 pelissä 24 pistettä ennen kutsua ylös. NHL:ssä tehot olivat tosiaan 5+18=23 46 ottelussa. Hronek ei ole siis vain syöttökone, vaan hänellä on ennen kaikke tarkka laukaus, jolla voi tehdä sen kymmenisen maalia kaudessa. Siihen päälle kun lisää jämäkät ja yksinkertaiset syötöt teipistä teippiin, syöttöjä pitäisi tulla noin 35. MM-kisoissa keväällä Hronek oli mukana voittoisassa fantasyjoukkueessani ja myös siksi, että hän ansaitsi jatkosopimuksen organisaatiooni myös NHL:n puolelle. MM-jäillä tehoja syntyi peräti 11 kymmenessä ottelussa. Ihan samanlaista ilotulitusta en odota ensi kaudella, vaan tosiaan odotusarvoni on 45 tehopistettä, mutta Hronek on pelaaja, joka voi tehdä chabotit tai gustafssonit ja paukuttaa jopa 60 pistettä kaiken mennessä nappiin. Ennen varaustilaisuutta en ajatellut, että varaisin kaksi pelaajaa Detroitista viidellä ensimmäisellä kierroksella, mutta kun Mantha ja Hronek olivat tarjolla, en voinut heitä ohittaa.

6. kierros #208 Nate Schmidt
- Tässä kohdin varaustilaisuutta tarjolla ei ollut sellaisia hyökkääjiä, jotka olisivat olleet houkuttelevia, joten päätin sitten ottaa tutun ja turvallisen Schmidtin. Ajattelin vain sitä, että on hyvä olla toinenkin puolustaja, joka pystyy pelaamaan 40 pisteen kauden. Schmidtin tehopisteet viime kausilta Vegasissa ovat 36 ja 30 pistettä, mutta viime kaudella hän oli poissa 21 ottelusta, mutta täyden kauden tahti oli juuri 40 pistettä. Se on myös odotusarvoni tulevalla kaudella. Schmidt on Golden Knightsin peliaikakuningas ja kun Miller on poissa, hänen pitäisi olla vielä varmemmin mukana ylivoimalla, vaikka sitten toisessa viisikossa olisi myös esimerkiksi Dylan Coghlan, Nic Hague tai Jimmy Schuldt kauden edetessä, mutta luulen, että Gallant haluaa pitää Schmidtin tyytyväisenä ja siksi tämä tulee saamaan peliaikaa ylivoimallakin varmasti, vaikka Theodore kerää isoimmat YV-minuutit siniviivalla. Schmidt on kuitenkin hyvä kiekonliikuttaja ja harjoituspelissäkin Kingsiä vastaan hän kilautti jo tolppaan ylivoimalla ollessaan samassa viisikossa Stonen, Karlssonin ja Marchessaultin kanssa. Vaikka tarjolla onkin nuoria puolustajia Schmidtin paikalle ylivoimaan, minusta Schmidt on yhä heitä parempi liikuttamaan kiekkoa yhdellä kosketuksella siniviivassa ja siksikin uskon, että Gallant peluuttaa häntä ylivoimalla tulevalla kaudella, vaikka voisi kuvitella, että samaan aikaan Schmidtin vastuu tasaviisikoin ja alivoimalla ei pienene viime kausista. Suuren peliajan vuoksi Schmidt kerää varmasti tasaviisikoinkin pisteitä tasaiseen tahtiin ja tekee pari maalia tyhjiin pelin loppuhetkillä, kun vastustaja pelaa ilman maalivahtia kuten viime kaudellakin. Näin jälkikäteen toki Schmidtin sijasta olisin ehkä valinnut sitten toiseksi puolustajaksi Islandersin Toewsin, mutta en ennen varaustilaisuutta ollut tutustunut häneen riittävän hyvin, jota kadun nyt syvästi, koska hän tullee tekemään ensi kaudella gustafssonit, sillä niin paljon samaa kummassakin pelaajassa on, joten onnittelut jo nyt @Taison'ille ryöstöstä numerolla 248.

7. kierros #225 Reilly Smith
- Enpä ajatellut varaavani liikaa pelaajia Vegasista, mutta jotenkin sitten mitä enemmän makustelin, sitä paremmalta valinnalta Smith tuntui seitsemännellä vuorolla. Toews olisi tosiaan ollut tarjolla kolmanneksi puolustajaksi vielä tälläkin vuorolla, mutta enpä häntä tajunnut varata, vaan halusin ottaa melko varman pistemiehen viidenneksi hyökkääjäksi. Harkitsin Smithin lisäksi Gallagheria, Haulaa, Fialaa, Donatoa, Cirelliä ja Wennbergiä. Lopulta valitsin kuitenkin Smithin, koska hän aloittanee kaikesta huolimatta kauden ykkösketjussa, vaikka osa onkin vaatimassa häntä kolmosketjuun Tuchin paikalle. Smith on kuitenkin joukkueen sisällä erittäin arvostettu ja ennen Stonen tuloa häntä pidettiin tärkeimpänä yleispelaajana, joka tekee pienet asiat erityisen hyvin. Myös Gallant arvostaa Smithiä, josta kertovat TOP3-peliajat hyökkääjistössä kumpanakin kautena. Alivoimalla hän teki viime kaudella Karlssonin parina muistaakseni neljä pistettä, mutta paikkoja oli tehdä jopa vajaat kymmenen pistettä alivoimallakin, koska niin monta 2v1-tilaisuutta tuo kaksikko hukkasi. The Athleticissa oli myös hauska huomio siitä, että Smithin maalimäärät ovat vaihdelleet vuorovuosina: 20, 13, 25, 15, 22 ja 19. Ensi kaudella pitäisi siis tulla taas yli 20 maalin kausi, jos trendi jatkuu samanlaisena. Viime kaudella alkuvuosi oli hankala, mutta Stonen tulon jälkeen runkosarjan viimeisessä 17 pelissä Karlssonin ketju takoi 51 pistettä. Samanlainen tahti tuskin jatkuu, mutta kyllä silti Smithin pitäisi pystyä 20 maaliin ja 35 syöttöpisteeseen, koska odotusarvoni on juuri 55 pistettä. Viidellä kaudella kuudesta viimeisestä Smith on rikkonut 50 pisteen rajan, joten hän oli melko turvallinen valinta kartuttamaan pistepottia tällä vuorolla.

8. kierros #280 Cody Glass
- Viime kaudella jätin tulokkaan varaamisen viimeiselle kierrokselle. Hyka oli pettymys tehtyään vain neljä pistettä 17 pelissä, mutta siitä huolimatta onnistuin voittamaan Stanley Cupin. Tarkoitukseni ei ollut varata missään nimessä Glassia koko varaustilaisuudessa, koska hänen pelipaikkansa ylhäällä oli ja on yhä kysymysmerkki. Heti varaustilaisuuden jälkeen myös kaduin valintaa nähtyäni ensimmäiset harjoituspelit. Kuitenkin viimeisimmässä harjoituspelissä Glass osoitti jo ajoittain olevansa erittäin dominoiva, kun hän oli saanut totutella NHL-tempoon muutaman pelin ajan. Hän on parantanut pelaamistaan ottelu ottelulta ja on hyvin lähellä paikkaa ylhäällä. Järkeilin lopulta varatessani asian niin, että jos 18-vuotias Kotkaniemi teki viime kaudella kolmossentterinä 37 tehopistettä, 20-vuotias Glass pystyy vähintään samaan, vaikka tiellä olisikin Eakin vielä alkukaudesta, mutta luotan hänen kasvavan kauden aikana sen verran, että runkosarjan päätyttyä kasassa on vähintään 35 tehopistettä. Harkitsin toki myös maalivahdin varaamista tällä kierroksella, mutta päätin lopulta ottaa osin tunnesyistäkin Glassin, koska en olisi kestänyt katsoa 82 ottelun ajan sitä, kun hän olisi kerännyt tehopisteitä jonkin muun käyttäjän organisaatiolle. Kuudetta hyökkääjää ja kolmatta puolustajaa en oikeastaan miettinyt tällä vuorolla juurikaan, koska tarjolla ei ollut minulle tarpeeksi houkuttelevia vaihtoehtoja, joten päädyin sitten 35 pisteen Glassiin.

9. kierros #297 Jimmy Howard
- Kolmas pelaaja Detroitista. Ennen varaustilaisuutta ideahevoseni oli varata myöhemmillä kierroksilla Georgiev, jonka arvelen ehkä jopa syrjäyttävän Lundqvistin kauden edetessä. Georgiev kuitenkin varattiin melko pian Glassin jälkeen. Georgievin mahdollisesti läpimurrosta huolimatta toki olisin Howardin sijasta varannut Lundqvistin, jos en olisi jostain syystä pyyhkinyt häntä listaltani pois jo aiemmin, vaikka miestä ei sitten oltukaan varattu enkä tietenkään tarkistanut varattujen pelaajien listasta varattuja maalivahteja, vaan luotin omaan kirjanpitooni. Howardin valitsin siksi, että hän oli kirjoissani viimeinen vapaana ollut ykkösmaalivahti. Hän ei kuitenkaan välttämättä nyt sitten jälkikäteen ajateltuna ole välttämättä niin huono valinta, koska viime kaudella voittoja kertyi 23 kappaletta. Varamaalivahtina on vielä heikompi Bernier, joten Howardin pitäisi saada kyllä vastuuta yli 50 pelissä. Toivottavasti paikat vain kestävät, kun ikää on jo 35 vuotta, mutta toisaalta Lundqvist olisi sitten ollut vielä pari vuotta vanhempi, joten ehkä hyvä näin. Howardin torjuntaprosentti on kahdella viime kaudella ollut noin tasan 91%, kun se vielä kaudella 16-17 oli 92,7%. Toivon optimistisesti, että Howardin prosentit asettuisivat tulevalla edellä mainittujen prosenttien välimaastoon. GAA on ollut kolmen pinnassa kahdella viime kaudella, mutta jospa Detroit olisi saanut alakertaansa hieman tilkittyä edes tulevalla kaudella eikä joukkue antaisi niin paljoa vaaralliseksi luokiteltavia maalipaikkoja, joita se on käsittääkseni antanut todella paljon viime vuosina ja siihen nähden Howardin tilastot ovat kohtuulliset. Vuotta nuoremman Fleuryn torjuntaprosentti oli muuten viime kaudella vain 0,4 prosenttiyksikköä parempi kuin Howardilla. Summa summarum, tavoittelin tällä vuorolla maalivahtia, joka pystyy keräämään vajaat 50 pistettä. Viime kaudella viidennellä kierroksella varaamani Luongo keräsi 18 voittoa ja yhden nollapelin tuoden minulle 38 pistettä. Howard jäi puolestaan viime kaudella kokonaan ilman nollapeliä, mutta eihän se voi toistua kahta kautta putkeen? Näin ollen budjetoin Howardille yhden nollapelin ja viime kaudelta tutut 23 voittoa, jolloin pisteitä kertyisi 48, johon olisin tyytyväinen. Odotusarvoni on siis 48 pistettä Jimmy Howardille.

10. kierros #352 Alexander Nylander
- Vuosi sitten varasin kymmenennellä kierroksella 57 pistettä tehneen Dylan Stromen. Tällä kertaa päädyin tällä vuorolla valitsemaan osin hassuttelunkin takia joukkueeseeni myös toisen Nylanderin veljeksen eli Alexanderin, mutta myös hänessä on samanlaista piilevää potentiaalia. Toki ykkösehdokkaani läpimurtohauksi oli Tyson Jost, mutta Ralph poimi hänet kaksi vuoroa ennen minua itselleen. Osasin toki hieman odottaa sitä, koska Ralph on käsittääkseni Coloradon miehiä ja sikäli siis arvelin, että hän saattaisi poimia potentiaalisen Jostin itselleen. Kenenkään muun kuin Ralphin tällä kierroksella en ajatellut harkitsevan Jostia ennen omaa vuoroani. Pahin pelkoni kuitenkin siis toteutui ja jouduin valitsemaan varavaihtoehtoni A. Nylanderin. Toisaalta Jostin poistuminen edestä oli hyvä asia, sillä nyt minun ei tarvitse jossitella mitään Jostin ja A. Nylanderin välillä, vaan otin vain sen, joka oli jäljellä tuosta kaksikosta, koska pidin kuitenkin molempia hyvinä vaihtoehtoina tällä vuorolla. Sitten itse asiaan hiljalleen. Nylanderhan ihastutti jo aikojaan U20-kisoissa tehden niissä kolmissa kisoissa putkeen 21 ottelussa 28 pistettä. Siksi olen ollut hieman yllättynyt, että hän ei ole vielä 21-vuotiaana kyennyt NHL-läpimurtoon. Viime kaudella hän teki 2+2 tehot 12 ottelussa. Katsoin moneen kertaan Youtubesta kohokohtia nuoremmasta Nylanderista ennen varaustani, mutta lopulta ajattelin, että kyllä se nyt niin vain on, että joskus se sama U20-tasolla dominoinut Alexander astuu esiin myös miesten peleissä. Hän on nyt saanut hyvin vastuuta Blackhawksin riveissä ja aloittanee toivottavasti kauden TOP9-roolissa. En uskalla povata Stromen kaltaista vajaan 60 pisteen kautta, koska DeBrincat miehittää ykkösylivoimassa paikan vasemmasta siivestä, mutta kakkosviisikossa Nylander varmasti saa vastuuta vasemmalla puolella. Odotusarvo Alexanderille oli kaikkein vaikeinta keksiä, mutta sanotaan nyt, että tavoitteena voisi olla 44 pistettä. Täydellä kaudella puoli pistettä per peli -tahti ei pitäisi olla liikaa vaadittu noin taitavalta yksilöltä.

11. kierros #369 Sean Walker
- Ennen varaustilaisuutta tein puolustajalistauksen siten, että merkitsin omiin lokeroihin joukkueiden TOP2- ja TOP4-puolustajat. Walker oli viimeinen vapaana oleva nimi TOP2-osastossa. Viime kaudella hän teki ylhäällä 39 pelissä tehot 3+7=10, mutta AHL:ssä hän takoi 22 pelissä 17 pistettä. Walker on rightin puolustaja, joka on melko pienikokoinen ja siksi hieman heiveröinen kamppailija, mutta tassut ovat pehmeät ja kiekonkäsittely sulavaa. Vertaisin häntä siis viime kaudella joukkueessani olleeseen Neal Pionkiin. Tosin Walker ei ole ihan hyvä luistelija. Harkitsin viimeiseksi puolustajaksi myös Nutivaaraa, Petterssonia ja Seabrookia, mutta päätin sitten ottaa riskin Walkerin kanssa. Nutivaaran suljin pois siksi, ettei hän kuitenkaan saa luottoa ylivoimalla, vaikka taidot riittäisivät varmasti kakkosviisikkoon, koska MM-kisoissakin syntyi toissa vuonna yhdeksän pistettä kahdeksassa pelissä, kun Nutivaara sai kiekollisesti ison ruudun kannettavakseen. Petterssonin edellä ovat puolestaan Letang ja Schultz, jotka ovat toki loukkaantumisherkkiä, joten Petterssonkin saanee YV-aikaa, mutta jotenkin en vain sitten tarpeeksi makusteltuani halunnut varata pelaajaa, joka teki vain kaksi maalia viime kaudella ja nojaa siten syöttöpisteisiin. Walkerilla on sentään kohtalainen lyöntilaukaus ja myös rannelaukaus on melko painava kohokohtien perusteella. Seabrookin hylkäsin puolestaan siksi, että kahdella viime kaudella hän on jäänyt jo alle 30 pisteen, kun puolestaan Walkerilla on kaiken mennessä nappiin mahdollisuus tehdä noin 30 pistettä. Joissakin arvioissa Kingsin kakkosylivoiman viivamieheksi on veikattu Martinezia, mutta toivon, että McLellan uutena valmentaja laittaisi Walkerin pyörittämään Kingsin toista ylivoimaa, vaikka sitten Doughty keräisikin suurimmat YV-minuutit. Harjoituspelissä Vegasia vastaan Walker sai pyörittää juuri toista ylivoimaa Doughtyn ollessa ykkösviisikossa, joten toivossa on hyvä elää. Walkerin sopimus on katkolla, joten hänellä on edessään iso kausi. Viime kaudella hän teki yhden pisteen 60 peliminuuttia kohti ollen puolustajista tuon tilaston sadas, mutta edellä oli toki muutamia sellaisia nimiä, jotka pelasivat vain muutaman ottelun ja onnistuivat keräämään 1-2 pistettä. Walkerin tilastolukema vertautuu kuitenkin Pionkiin (1.01), Jokiharjuun (1.00) ja Nutivaaraan (0.89) vallan mainiosti. Seabrookin lukema oli 1.13 ja Petterssonin 1.07. Tuon tilaston takiakin Walker oli papereissani Kingsin TOP2-puolustaja. Hänen kohdallaan riskinä on toki se, että hänen pelipaikkansa ylhäällä ei ole lukittu, vaikka toki omissa papereissani hän kuuluu pelaavaan kuusikkoon Kingsissä noin 17-18 minuutin peliajalla. Ehkä näin jälkikäteen hieman siksi kadun Walkerin varaamista, koska tavoitteeni oli varata lähemmäs 30 pistettä tuova pelaaja, mutta en jostain syystä halunnut vuoroni koittaessa varata turvallisesti Seabrookia tai Petterssonia, vaan pelata hieman riskillä ja ottaa mahdollisen läpimurron tekevän Walkerin. Jos Kempny ei olisi käynyt leikkauksessa keväällä, olisin valinnut hänet Capitals-puolustuksesta, mutta en uskaltanut varata toipilasta. Odotusarvoni Walkerille on kaiken lätinän jälkeen 25 pistettä, mutta jos hän pääsee pelaamaan kakkosylivoimaa vakituisesti, pisteitä voi tulla 30. Yksi hyvä puoli Walkerissa on vielä se, että hän ei pelkää kävellä siniviivalta syvyyteen asti kiekon kanssa, vaan ottaa hieman riskejäkin kiekollisena. NHL-uran avausmaalikin syntyi vanhanaikaisella ja yksi syöttöpisteistä tuli siten, että aloituksen jälkeen hän nousi oikeaa laitaa pitkin kohti kulmaa ja jakoi sitten poikittaissyötön takatolpalle Kopitarille.

Yhteenveto:

Matthews 90p
W. Nylander 70p
Couture 69p
Mantha 67p
Hronek 45p
Schmidt 40p
Smith 55p
Glass 35p
Howard 48p
A. Nylander 44p
Walker 25p
= 588p

Viime kaudella keräsin tosiaan 601 pistettä rikkoen ainoana 600 pisteen haamurajan. Veikkaukseni on, että tulevalla kaudella voittoon vaaditaan vain vajaat 600 pistettä, koska osuin viime kaudella kuitenkin niin täydellisesti Chabotiin, Gustafssoniin ja Stromeen myöhemmillä kierroksilla varattuani sitä ennen tukun hyökkääjiä. Toisaalta Luongo ja Hyka olivat floppeja, joten parannettavaakin jäi. Tulevan kauden joukkueeni on etukäteen pohdittuna tasaisempi. En odota, että puolustajani ovat yhtä hyviä kuin viimeksi, vaan oletan pisteiden jakautuvan laajemmalle joukolle. Glass korvannee toivottavasti Hykan tilalla Chabotin ja Gustafssonin jättämiä pisteaukkoja ja Howardin toivon olevan Luongoa terveempi. Matthewsin toivon onnistuvan paremmin kuin Girouxin (82p) viime kaudella. Kokonaisodotusarvoni on 588 pistettä, jolla oltaisiin luultavasti taas tiukasti mitalikamppailussa runkosarjan päätteeksi. Onnea kaikille kauteen ja kiitokset varaustilaisuudesta. Kiitokset myös Licolle järjestelyistä taas kerran ja F#21'lle pistetaulukosta.
100 pisteen raja tuli rikottua jo hyvä tovi sitten, joten laitetaanpa pientä päivitystä hallitsevan mestarin alkukauden otteista. Tällä hetkellähän sijoitus on neljäs 122 pisteellä 182 ottelussa (PPG luokaton 0.67). Ensimmäisillä kierroksilla keikuin vielä kärjessä, mutta hiljalleen eroa Toby Dammittiin ja Ferrisiin on kertynyt jo vajaat parikymmentä pistettä, jonka kurominen ei kyllä tule olemaan helppoa, koska suunnilleen itsekin viime kaudella vakiinnutin eron tuollaiseksi lähimpiin uhkaajiin. Palkintopallille pääsy on toki yhä mahdollista.

Ykkösvaraus Matthews on toistaiseksi tehnyt 25 tehopistettä 19 ottelussa, joten hän on ollut odotusten mukainen. Terveenä säilyessään uskon yhä, että hän tekee vähintään 90 pistettä.

Kakkosvaraus W. Nylander aloitti piste per peli -tahdissa, mutta sitten tuli pieni notkahdus, kunnes taas 2-3 viime ottelussa hän on takonut kivasti tehoja. Marner putosi edeltä vieläpä kuukaudeksi sivuun, joten uskon ja toivon Nylanderin käyrän pysyvän positiivisena. Tällä hetkellä kasassa on 15 pistettä 19 ottelussa, joten 70 pisteeseen yltäminen voi tehdä tiukkaa.

Kolmantena poimin Couturen, johon on voinut aina luottaa Hockey GM:ssä. Tavoitteena oli 69 tehopistettä kauden päätteeksi. Toistaiseksi pisteitä on 14 18 ottelussa. Häneen pätee sama kuin Nylanderiin eli kausi alkoi tasaisesti, sitten tuli notkahdus, kunnes taas hetki sitten hän pelasi neljän pisteen illan. Oletan Sharksin kapteenin parantavan liitoaan kevättä kohti joukkueen tavoin.

Neljäs nimi oli Mantha. Hän on tehnyt 19 ottelussa 18 pistettä, joten hän on hyvin aikataulussa 68 pisteen tavoitteeseen nähden. Loistava poiminta Matthewsin tavoin.

Viidennellä kierroksella otin Hronekin, jolla on toistaiseksi kasassa yhdeksän pistettä 19 ottelussa, joten hieman pitäisi parantaa 45 pisteen tavoitetta ajatellen.

Kuudennella kierroksella varattu Schmidt puolestaan loukkaantui heti avauspelissä ja oli sivussa 12 peliä, joten valitettavasti 40 pisteeseen ei ole mitään mahdollisuuksia yltää enää. Kaksi tehopistettä kuudessa kokonaisessa pelissä on ollut lievä alisuoritus myöskin. Hirveältä näyttää hänen suhteensa.

Seitsemännellä kierroksella otettu Smith on ollut Manthan ja Matthewsin ohella paras poiminta. Karlssonin kanssa yhteistyö on toiminut odotetusti alivoimallakin ja kasassa on jo kymmenen maalia sekä viisi syöttöä päälle 19 ottelussa, joten hän on jopa yli 55 pisteen tahdissa ja pystyy siten paikkaamaan muiden lieviä alisuoriutumisia.

Kahdeksas nimi oli Glass. Alku oli sensaatiomainen, kun hän sai pelata pari peliä Stonen ja Paciorettyn kanssa, mutta tämänhetkinen rooli kolmosketjun laidassa on tappanut tehoilun tasaviisikoin ja kun ylivoimallakin hän operoi yhä useammin puhtaasti maskissa eikä päädyssä syöttölautana, hirveältä näyttää edes 35 pisteeseen yltäminen, jollei Tuch palaa pian kehiin samaan ketjuun. Toistaiseksi pisteitä on siis seitsemän 19 ottelussa.

Howard on toistaiseksi voittanut vasta kaksi peliä, mutta kausi toki alkoi loistavasti, kun hän klaarasi kaksi pistettä avauspelistä, mutta sen jälkeen on tosiaan tullut kylmää kyytiä ja Detroitin harvat voitot ovat osuneet Bernierin torjuntailtoihin käsittämättömästi. 48 pisteen tavoite kuulostaa nyt todella epärealistiselta. Harmillista, että Lundqvistin vapaana olo meni ohitse Howardia varattaessa, sillä tuo virhe tulee kertautumaan vielä kauden aikana.

Toiseksi viimeisenä poimin nuoremman Nylanderin. Hän maalasi heti debyytissään Chicagossa, mutta sittemmin rooli ei olekaan ollut enää ykkösketjun laidassa, vaan milloin missäkin. Silti hän on kerännyt satunnaisia pisteitä ja saldo on nyt 2+5=7 16 ottelussa, joten 40 pistettä on vielä kuitenkin saavutettavissa.

Walkeriin pätevät samat sanat kuin muutamaan muuhun. Hän aloitti loistavasti ja sitten tuli notkahdus, joka ei tosin ole vieläkään päättynyt toisin kuin Wiljamilla ja Couturella. Walkerilla on nyt kasassa kuusi pinnaa 17 ottelussa, mutta pisteettömiä otteluja on jo viisi putkeen. Viimeisessä 12 pelissä hän on puolestaan napannut vain kaksi pistettä, joten siinä mielessä hän muistuttaa viime kaudella joukkueessani ollutta Pionkia, joka hyytyi myös totaalisesti kauden keskivaiheilla. Edes 25 pisteeseen yltäminen vaikuttaa nyt haastavalta, kun se ensimmäisten pelien jälkeen tuntui liian helpolta tavoitteelta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Esgo

Ferris

Jäsen
100 pisteen raja tuli rikottua jo hyvä tovi sitten, joten laitetaanpa pientä päivitystä hallitsevan mestarin alkukauden otteista. Tällä hetkellähän sijoitus on neljäs 122 pisteellä 182 ottelussa (PPG luokaton 0.67). Ensimmäisillä kierroksilla keikuin vielä kärjessä, mutta hiljalleen eroa Toby Dammittiin ja Ferrisiin on kertynyt jo vajaat parikymmentä pistettä, jonka kurominen ei kyllä tule olemaan helppoa, koska suunnilleen itsekin viime kaudella vakiinnutin eron tuollaiseksi lähimpiin uhkaajiin. Palkintopallille pääsy on toki yhä mahdollista.

Äläpäs nyt jinxaile, sillä just tsekkasin viime kauden ketjusta varmuuden vuoksi taustaa muistikuvilleni. Hyvin pitkälti tässä kohdin kautta päräytit meikäläisen rinnalle 12 pisteen yöllä, ja vielä hetken aikaa pystyin rimpuilemaan mukanas kunnes sitten lähdit omille teilles. Meikäläinen on selvinnyt alkukauden aikas terveellä joukkueella, joten odotettavissa on samanlainen injury bug kuin vuosi sitten jolloin Kuzy, Oshie ja Goligoski olivat pitkät tovit sivussa ja meikäläisen pistetuotanto tippui totaalisesti.

Olin viime kaudella näitä main 27 päivää kärjessä joko yksin tai jaetusti ja eroa oli parhaimmillaan samoja lukemia kuin nyt. Silti sieltä vaan takaa tultiin ohi vauhdilla, joten tässä kohdin kautta ei jaeta edelleenkään mestaruuksia. Capitals-mies jos kuka sen tietää! :)
 

Nick Neim

Jäsen
Tehdäänpäs pientä yhteenvetoa ja pelaaja-arvioita vuoristoratamaisesta alkukaudesta.

Hyvin sujunut viime kausi loi isoja odotuksia tulevalle kaudelle, ja tarkoituksena olikin taistella ihan siitä kirkkaimmasta pallista. Draftiin valmistauduin mielestäni hyvin, mutta pari suunnitelmasta poikkeavaa temppua tehtyäni en lopulta ollut yhtään tyytyväinen lopulliseen joukkueeseeni. Jengini KReisi meininki ei paperilla näyttänyt riittävän kreisiltä, ja meiningin suhteen ajattelin tehneeni joitain hutivarauksia jo heti draftin jälkeen ja ennen kauden alkua. Ei se joukkue nyt siis niin kamala ollut, etteikö sillä parhaimmillaan olisi voinut pärjätä ihan kärjessäkin kaiken osuessa nappiin, mutta parempaankin olisin mielestäni voinut jo draftissakin pystyä.

Lopulta kausi alkoi katastrofaalisesti. 9 pelatun kierroksen jälkeen olin koko sarjan viimeisenä, ja kärki oli jo alle 10 pelatun kierroksen jälkeen reippaat 20 pistettä etumatkalla. Kravtsov lähetettiin AHL:ään, joten sieltäkin annettiin monelle tasoitusta. Lopulta pikkuhiljaa koneet ovat yskähdellen lähteneet käyntiin, ja nyt keikutaan aika tasan tarkkaan puolivälissä tätä sakkia.

Lähdetään siis purkamaan tätä pala palalta:

1. kierros, #31, Connor Hellebuyck

21 ottelua, 13 voittoa, 2 nollapeliä = 30p

Ja näin päästään ykkösvaraukseeni. Heti draftin jälkeen kirosin, että mitä helvettiä ajattelin, kun otin viime kaudesta heikentyneen Jetsin maalivahdin ensimmäisenä. Tarkoituksenani oli varata hyvä maalivahti aikaisessa vaiheessa, mutta ennakkoon ajateltuna oli kyllä ehkä parempiakin nimiä vielä tarjolla, eikä ensimmäistä varausta olisi ehkä tarvinnut maalivahtiin käyttää. Tosin Hellen suhteen ei ole tarvinnut jossitella, vaan mies on ollut tähän asti erittäin hyvä Jetsin liidossa, johtaen peräti tällä hetkellä koko maalivahtien pistetaistoa. Budjetoin tähän sen 80 pistettä, ja hyvää vauhtia ollaan matkalla niille lukemille.

2. kierros, #42, John Klingberg

21 ottelua, 1+7 = 8p

Hankalan alkukauteni kasvot. Peli ei toimi, vaikka odotukset olivatkin suuret. Siihen päälle loukkaantuminen, joka ei onneksi kestänyt mahdottoman kauaa. Paluunsa jälkeen osoittanut hieman pirteämpiä otteita, mutta realistisesti ajateltuna 40 pinnaakin voi olla tällä kaudella tiukassa. Ja se on todella, todella huonosti kakkosvaraukselta, mikäli pelimäärä on kuitenkin 70 ottelun tienoilla. Alunperin budjetoin ruotsalaiselle peräti 70 pistettä, ja se on pelkästään kaukainen haave. Täysi huti, ja tässä vuorossahan tuli tehtyä se surullisen kuuluisa viime hetken vaihto Stonesta Klingbergiin... Karma kostaa.

3. kierros, #103, Filip Forsberg

20 ottelua, 10+8 = 18p

Lisää loukkaantuneita ruotsalaisia. Forsbergin tapauksessa kyseessä oli tosin tietoinen riski, eikä tuo 6 missattua ottelua ole vielä mikään katastrofi. Ehjänä pysyessään olisi vieläkin rahkeita sinne 70 pisteen tienoille, jonne hänetkin kokonaisella kaudella arvioin. Nyt sitten ensi kertaa uralla se 65 pistettä rikki, kunhan pysyy vain terveenä. Sormet ja varpaat ristiin sen puolesta.

4. kierros, #114, Ryan Nugent-Hopkins

25 ottelua, 5+11 = 16p

Pienoinen pettymys siihen nähden, mitä Oilersin tuhokaksikko on alkukaudella tehnyt. Vähän laskin yv-pisteiden varaan tässä tapauksessa, mutta Nealin perkele meni ja varasti alkukaudesta kaikki RNH:n pisteet. Reippaan 50 pisteen vauhdissa tällä hetkellä, mikä on odotuksiini nähden alakanttiin. Omissa arvioissani jäi jo ennakkoon viime kauden tuloksesta (69p), mutta ei näin rajusti. Budjetoin 65 pistettä, joten kirittävää riittää. 60p kauteenkin olisin ihan tyytyväinen, jos saisi tästä eteenpäin tahtia kiristettyä.

5. kierros, #175, Jakub Vrana

28 ottelua, 12+11 = 23p

Joukkueensa 4. tehokkain pistemies, ja ollut kyllä odotetun hyvä. Kunnon läpimurtokautta odottelin, ja sellainen on sieltä tällä hetkellä tulossa. Viime kauden 24+23 tehoista ollaan jo käytännössä tasan puolessavälissä, vaikka runkosarjaa Capseilla on vielä 54 ottelua jäljellä. Vaikuttaa onnistuneelta haulta tähän mennessä, kun Vrana on tällä hetkellä n. 67 pisteen tahdissa. Budjetoin 60, joten plussan puolelle tämä varaus, ainakin toistaiseksi.

6. kierros, #186, Vince Dunn

28 ottelua, 4+3 = 7p

Ja seuraavaan pettymykseen. Dunn on matkalla kohti 20 pisteen kautta, joka olisi hänen tähän astisen NHL-uransa heikoin kausi pisteiden valossa. Blues on pelannut erittäin hyvin, mutta tehot ovat piipussa, vaikka Bluesin puolustajista Dunn on saanut toisiksi eniten ylivoimavastuutakin. Dunnin jälkeen meni mm. Provorov (17p tällä hetkellä), joten eipä tässä voi syyttää kuin itseään. Iso pettymys, ja lapselliset 45 pisteen haaveet saa haudata heti alkuunsa.

7. kierros, #247, Vitali Kravtsov

0 ottelua, 0+0 on muuten 0

Ja lisää pettymyksiä. Raporttien perusteella vaikutti hyvinkin mahdolliselta, että saisi pelipaikan ylhäältä kauden alussa. Hieman jopa yllättäen(?) tie vei kuitenkin bussiliigaan, ja sieltä palattiinkin jo Venäjälle. Paha, paha pettymys, koska alkuperäisen suunnitelman mukaan rookie-valinta piti jättää loppupäähän. Fantasyn ennusteissa miestä pidettiin jopa 40 pisteen rookiena, mutta nolliin jäädään.

8. kierros, #258, Kevin Fiala

21 ottelua, 5+7 = 12p

Fialalle laskin n. 50 pistettä ennakkoon, joten lähellä sitä tahtia ollaan. Hieman taisi olla hankalampi alkukausi, mutta nyt mennään neljän ottelun pisteputkessa. Tyydyttävä arvosana, ei ole varsinaisesti pettänyt, mutta ei loistanutkaan. Uusi piste-ennätys (48p) edelleen mahdollinen.

9. kierros, #319, Andrew Shaw

26 ottelua, 3+7 = 10p

Tiedossa oli, että viime kauden tahti ei tule kestämään, ja pudotusta on jonkin verran luvassa. Toiveet pyöri siellä 40-50 pisteen nurkilla, ja siitäkin ollaan tällä hetkellä n. 10 pistettä perässä. Pettymys jopa madallettuihin odotuksiin nähden, ei hyvä. On saanut kuitenkin Chicagon hyökkääjistä 5. eniten peliaikaa ylivoimalla, joten tonttiakin on kyllä tarjottu.

10. kierros, #330, Marc-Edouard Vlasic

28 ottelua, 4+4 = 8p

Hyvin matalat odotukset Vlasicia kohtaan, koska puolustajia ei pahemmin ollut enää tässä vaiheessa jäljellä. Jos oikein katsoin, taisi Walker ja Kempny olla kärjessä #330 jälkeisissä puolustajissa 11 pinnallaan, eli pieniä eroja ainakin tässä vaiheessa. Vlasic on 23 pisteen tahdissa, odotuksissa oli n. 30-35 pinnaa. Tosin näin matalissa pistemäärissä parikin pistettä tekee ihmeitä pistekeskiarvolle, joten Vlasicin suhteen ei kannata pahemmin vielä stressata. Tavoitteena ehjä runkosarja, jolloin tuo 30 pinnaa tulee melkein kuin itsestään.

11. kierros, #391, Ryan Strome

25 ottelua, 6+17 = 23p

Ja viimeisellä kierroksella se ensimmäinen täysin nappivaraus. Tästä suurimmalta osin saa kiittää Panarinia, mutta kuten ennen kautta vähän mietinkin, niin parantunut laituriosasto Rangersilla saattaa vaikuttaa positiivisesti Stromen pistemääriin. Strome oli koko draftin kuudenneksi viimeinen varaus, joten vielä viimeisiltä kierroksilta ja viimeisistä varauksistakin saattaa löytyä kelpo pistemiehiä, ja syvyys näissä usein nouseekin arvoon arvaamattomaan. Tällä hetkellä uhoamani 50 pistettä pitäisi olla paperia, mutta jos realistisesti miettii, niin tahti tuosta tulee kyllä todennäköisestikin hyytymään. 60 pisteen ylityskin olisi tosin oikein mainio suoritus tältä viimeisen kierroksen varaukselta. Todella harmi, että muu joukkue kyykkää, koska nämä stromet olisivat juuri sellaisia, joilla näitä kisoja voitetaan.

Kokonaisuutena? Tähän asti suorituksena muutama perkeleen paha pettymys, vastapainoksi pari hyvää onnistujaa ja sitten jokunen tasollaan suorittava. Kärkeä tällä hetkellä n. 40 pistettä perässä, ja Kravtsov ei tule pelaamaan peliäkään tällä kaudella NHL:ssä. Se siitä voittokamppailusta, se jää muiden harteille tänä vuonna. Kymppisakkiin tavoitellaan, ja se olisi alkukausi huomioiden jopa yllättävänkin hyvä lopputulos.

Mutta kyllähän se silti vituttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös