Huomennahan Joe Bonamassalta ilmestyy hänen soolouransa 12. studioalbumi. Bonamassa ei ole viime aikoina paljoa jäänyt laakereilleen lepäämään, sillä edeltäjä Dust Bowl julkaistiin viime vuonna ja mm. Black Country Communionin kanssa ilmeisesti on ollut myös uusia biisivirityksiä studiossa ilmassa. Toisaalta mies on myös kerennyt keikkailemaan ja Joe kävikin mm. Helsingissä vetämässä juurevan keikan maaliskuussa.
Tältä tulevalta
Driving Towards the Daylightnimeä kantavalta kiekolta en ole tarkoituksella vielä viitsinyt kuunnella muita kappaleita kuin nimikon, vaikka ne tottakai youtubeen ovat kerenneet jo vuotaa. Driving Towards The Daylight edustaa kappaleena oikeastaan enemmän kevyempää rockia kuin bluesia, jonka Bonamassa myös hyvin hallitsee ja monipuolisuus hyvällä kuuluu tämän loistavan kitaristin vahvuuksiin myös. Toivoisin myös, että Bonamassan huomenna julkaistavalla kiekolla olisi sitä juurevaa bluesia, mitä etenkin tältä mieheltä odotan. Bonamassa yhdistelee parhaimmillaan loistavalla soittotaidollaan vanhaa perinteikästä brittibluesia sekä uudempaa, ehkä jopa hieman raskaampaa sekä säröisempää bluesia musiikkiinsa ja tästä on todisteena monet hyvät levyt. Ainakin tämän haastiksen perusteella kuulostaa lupaavalta eli "back to basics" eli jonkinmoinen paluu Joen musiikallisiin juuriin olisi odotettavissa:
http://www.youtube.com/watch?v=-qm-p862KZQ
Dust Bowl oli kuitenkin niin hyvä kiekko, että nostan riman jo pelkästään sen takia nyt korkealle tälle uudemman sukupolven blues-taiturille.
Viime ajat on tullut bluesin saralta kuunneltua vanhaa ja legendaarista Losilaista Woodstock-bändiä Canned Heatia, joka kävi toissakesänä Turun Ruisrockissa vetämässä kunnon nostalgiakeikan, koska bändin ensi-esiintyminen vuonna 1971 samoilla festareilla oli siihen aikaan todellinen menestys. Kuten monella muullakin vanhalla blues/rock-pioneerilla joiden tähti on pikku hiljaa alkanut laskea, niin on Canned Heatillakin staget pienentyneet koko ajan, mutta bändin arvokkuutta se ei laske pätkääkään. Viikatemies on heilunut Heatissakin tiuhaan sitten parhaimpien vuosien ja edesmennyt Bob "The Bear" Hite oli kaikessa massiivisuudessaan, todella jykevä tapaus myös mikin varressa.
Canned Heatin musiikki oli aikanaan varsin mukaansa tempaisevaa sekä siinä oli omat piirteensä, joka varmasti hyvien levyjen kautta toi myös mainetta bändille, vaikka en minään soittotaituruuden akatemiana missään nimessä Heatia ole koskaan pitänyt. Myöskin Alan Wilson kuului aikanaan Canned Heatin profiilikokoonpanoon, mutta hiippakuntaa hänkin on kerennyt jo vaihtamaan. Larry "The Mole" Taylor on basistina kuitenkin alkuperäisenä jäsenenä vielä mukana kuin myös rumpali Adolfo De La Parra ja Harvey Mandel kitarassa, joten Canned Heatin nimen pitäminen voimissaan on edelleen enemmän kuin perusteltua, vaikka Hite iso osa bändiä olikin, kirjaimellisesti.
Canned Heat edustaa siis mulle bluesin ja rockin saralla jonkinlaista välimuotoa omine vivahteineen vai mitä sanotte klassikosta On The Road again:
http://www.youtube.com/watch?v=fF0LLfm2bns
Seuraavaksi sitten pitkästä aikaa toisen Woodstock-bändin kimppuun eli Ten Years Afterin sekä nokkamies Alvin Leen sooloihin.