Mainos

Jatkoaika Music Awards 1990-luku

  • 9 597
  • 96

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ted Raikas ei ollut innokas järjestämään äänestystä 90-luvun musiikista, joten nakki napsahti minulle.


Ohjeet ja säännöt: (copypaste-editoitu nimimerkin @Ted Raikas viestistä)


Normaaleista vuoteen keskittyneistä awardseista poiketen annan kuitenkin mahdollisuuden äänestää useampaa kuin viittä, koska niitä albumeja tosiaan on myös enemmän valittavana. Eli 1-10 parasta albumia (saa olla myös samalta artistilta/bändiltä useampi) joissa pisteet menee sitten päinvastoin eli ykkössijoitettu saa 10 pistettä jne. aina yhteen pisteeseen saakka. Simppeliä, eikös. Kokoelmalevyjä ja livelevyjä ei hyväksytä, vaikka seassa olisikin joku sitä varten sävelletty uusi biisi tai pari.

Artisteissa/bändeissä sama, eli niitäkin kymmenen. Jonkun muusikon soolona tehdyt jutut ja bändin kanssa tehdyt jutut lasketaan erikseen, eli molemmat saa olla listalla mukana, jos sellainen tilanne osuu eteen. Jos on selkeästi kyse eri projektista. Varaan oikeuden hylätä äänen jos kriteerit ei täyty, mutta luultavasti olen aika höveli näissä. Sanomattakin selvää, että artistin/bändin on pitänyt julkaista uutta materiaalia kyseisellä vuosikymmenellä ja postyymisti julkaistuja juttuja ei lasketa (poikkeus sallitaan jos hyvät perustelut) ja kokoelmat ja livelevyt sisältäen menneiden vuosikymmenien kappaleita eivät ole äänestyskelpoisia.

Vuodet on siis äänestyksessä 1990-1999. Koittakaa olla tarkkana näiden kanssa. Kaikkea en ehdi tietysti tarkistaa, mutta jos huomaan esim. lipsahtaa 1989 tai 2000 puolelle, niin diskaan armotta. Tarkistakaa nämä, kerran toitotettuna vielä!


Alla on äänestysmalli jota toivoisin käytettävän. Äänestysmallista poikkeaminen johtaa automaattisesti hylkäykseen. Artistin/bändin kohdalle artistin/bändin nimi. Albumin kohdalle bändin nimi-albumin nimi. Vuosiluku saa olla mukana, mutta muut kommentit viestin alkuun/loppuun kiitos!


ÄÄNESTYSMALLI:


90-99 paras albumi 1:
90-99 paras albumi 2:
90-99 paras albumi 3:
90-99 paras albumi 4:
90-99 paras albumi 5:
90-99 paras albumi 6:
90-99 paras albumi 7:
90-99 paras albumi 8:
90-99 paras albumi 9:
90-99 paras albumi 10:


90-99 paras artisti/bändi 1:
90-99 paras artisti/bändi 2:
90-99 paras artisti/bändi 3:
90-99 paras artisti/bändi 4:
90-99 paras artisti/bändi 5:
90-99 paras artisti/bändi 6:
90-99 paras artisti/bändi 7:
90-99 paras artisti/bändi 8:
90-99 paras artisti/bändi 9:
90-99 paras artisti/bändi 10:



Kysymyksiä, kommentteja, palautetta ja valituksia otetaan vastaan.


Äänestysaikaa sunnuntaihin 13.9.2015 asti. Noin kolme ja puoli viikkoa luulisi riittävän.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Aijai, hienoa ernestipotsi ja kiitokset viitseliäisyydestä. Sitten vaan miettimään listoja.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
No mitäpä tässä jahkailemaan, laitetaan listaa tulille.

90-99 paras albumi 1: Radiohead - OK Computer (1997)
90-99 paras albumi 2: U2 - Achtung Baby (1991)
90-99 paras albumi 3: Manic Street Preachers - Everything Must Go (1996)
90-99 paras albumi 4: Oasis - Definitely Maybe (1994)
90-99 paras albumi 5: R.E.M. - Automatic for the People (1992)
90-99 paras albumi 6: Queen - Innuendo (1991)
90-99 paras albumi 7: Don Huonot - Kaksoisolento (1995)
90-99 paras albumi 8: Neljä Ruusua - Hyvää yötä Bangkok (1990)
90-99 paras albumi 9: Laika & The Cosmonauts - Absurdistan (1997)
90-99 paras albumi 10: Nits: Da Da Da (1994)


90-99 paras artisti/bändi 1: U2
90-99 paras artisti/bändi 2: Oasis
90-99 paras artisti/bändi 3: Manic Street Preachers
90-99 paras artisti/bändi 4: Don Huonot
90-99 paras artisti/bändi 5: Leevi and the Leavings
90-99 paras artisti/bändi 6: Zen Café
90-99 paras artisti/bändi 7: R.E.M.
90-99 paras artisti/bändi 8: Radiohead
90-99 paras artisti/bändi 9: Neljä Ruusua
90-99 paras artisti/bändi 10: Ultra Bra

Perusteluja levyistä lyhyesti:

Radiohead: OK Computer: Kaveri suositteli tätä levyä mulle. No, olin työreissulla Uudessa-Seelannissa ja siellä oli levyt edullisempia kuin Suomessa. Niinpä ihan uteliaisuuttani ostin tämän. Hotellihuoneessa levyä kuunnellessa ensimmäisillä kuuntelukerroilla tuli täydellinen "Mitä vittua" -fiilis. Mutta niin vain joka kuuntelukerralla levy parani ja parani - päätyen omilla listoillani tällä hetkellä maailman toiseksi parhaaksi levyksi (ennen tätä vuotta tämä oli ykkösenä).

U2: Achtung Baby: Aika täydellinen takinkäännös U2:lta verrattuna siihen, mitä olivat aiemmin tehneet. Olin diggaillut bändiä jo The Unforgettable Fire:stä lähtien, mutta Achtung Baby räjäytti pankin. Levy on kova, ilkeä ja täynnä toinen toistaan hienompia biisejä. Kaiken kruunasi kun näin bändin livenä Tukholman Olympiastadionilla Zooropa-kiertueella 1993.

Manic Street Preachers: Everything Must Go: Tämä oli ensikosketukseni bändiin, vaikka olivat muutaman levyn jo tehneetkin. Levyllä on monta aivan timanttista biisiä. Hyvin lähellä täydellistä levyä.

Oasis: Definitely Maybe: Ehkä maailman paras debyyttilevy. Lisäpisteet hienosta albumin nimestä!

R.E.M. Automatic for the People: Erittäin hienotunnelmainen levy. Upeita, enimmäkseen melko hitaita biisejä: Drive, Everybody Hurts, Man on the Moon...

Queen: Innuendo
: Monta hienoa biisiä levyllä, joka on ikään kuin Freddien testamentti. Olisi listalla ehkä sijan-pari korkeammalla ilman paria täysin käsittämätönä (täyte)biisiä.

Don Huonot: Kaksoisolento: Donkkarit oli mulla 2000-luvun vaihteessa todella tärkeä bändi. Arvoin pitkään, valitsenko listalle Kaksoisolennon vai Hyvää yöätä ja huomenta -levyn. Verta, pornoa ja propagandaakin on mainio levy myös. Mutta päädyin kuitenkin Kaksoisolentoon, sen ollessa ehein kokonaisuus ja koska se sisältää Donkkareiden parhaan biisin (Mustat linnut).

Neljä Ruusua: Hyvää yötä Bangkok: 1990-luvun alku oli vahva Neljälle Ruusulle. Itse asiassa meinasin ensin listata tähän Pop-uskonto -levyn, mutta vaihdoin kalkkiviivoilla tähän. Näiden levyjen välissä ilmestynyt Haloo oli myös mainio rieska. Pop-uskonnon jälkeen bändin levyt olikin sitten aika tuubaa monen monta vuotta.

Laika & The Cosmonauts: Absurdistan: Maaginen levy. Bändi oli livenä ihan uskomaton ja tämä on mielestäni heidän paras levynsä. Harmi, että lopettivat.

Nits: Da Da Da: Kaunista musiikkia, Varsinainen hyvän mielen levy.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tää onkin vaikeaa. Löytyy ysäreiltä kuitenkin sen verran kuranttia tavaraa.

1.Alice In Chains:Facelift (1990)
Liisojen debyytti menee minulla ankean Dirtin edelle ja on se "Grunge"-aikakauden paras levy. Love, Hate, Love on aina yhtä kylmäävä siivu.

2.Pink Floyd:Division Bell (1994)
PF:n kohdalla vanhat klassikot menevät tietysti ohi, mutta onhan tämäkin hieno levytys täynnä unohtumattomia biisejä. High Hopes tietysti se unohtumattomin. Itse asiassa tämän jälkeen tartuin tarkemmin niihin klassisiinkin levyihin ja Floydista tuli yksi lempparibändeistäni.

3.Massive Attack:Mezzanine (1998)
Komea trip-hop levytys täynnä klassikkobiisejä. Group Fouriin en kyllästy

4.Depeche Mode:Violator (1990)

Synkän syntikkapopin klassikko. Itselle ne tärkeimmät DM-levyt ovat Black Celebrationin, Music for the Massesin ja tämän muodostama kolmikko. Ja tämä se tärkein levytys. Enjoy the Silence ja Personal Jesus tietysti soi joka paikassa edelleenkin, mutta itse asiassa huiput (Sweetest Perfection, Waiting for the Night, Clean) jäivät levylle.

5.Tiamat:Wildhoney (1994)

Tiamatin psykedeelinen goottimetallilevy kuuluu alansa kärkiteoksiin. Pink Floydia doommausteilla. Vaikutti reilumminkin 90-luvun lopun metallimusiikkiin.

6.Ayreon:Into the Electric Castle (1998)
Arjen Lucassen osui mielestäni uransa huippukohtaan tällä levyllä. Loistavalla roolituksella varustettu progemetalliooppera, joka on unohtumattomia hetkiä täynnä.

7.Kyuss:Welcome to the Sky Valley (1994)
Quotsa:an en ole koskaan niin syttynyt, mutta Kyussin pari ekaa toimivat kympillä. Psykeelishenkistä, rupisilla soudeilla varustettua aavikkorockia.

8.The Gathering:Nighttime Birds (1997)
Tunnelmahevin kärkiteoksia.

9.Garbage:S/T (1995)
Nevermind-tuottaja Butch Vigin tummanpuhuva, nokkelia pop-viisuja sinkkujen b-puoliin asti täynnä oleva levy, jolla aloiteltiin protools-aikakauteen siirtymistä populäärimusiikkissa. Sittemmin tästä bändistä tulikin Shirley Mansonin PMS-oireiden kaatopaikka.

10.Nightwish:Oceanborn (1998)
Joskus liputin Wishmasteria tämän poppoon kärkilevynä, mutta vuosien mittaan tämä nousi sille pallille. Levy, joka ei ollut ensimmäinen jolla kuultiin metallin ja klassisen laulun yhdistelmää. Mutta Tarja antoi kuitenkin kasvot klassisen laulun käytölle metallissa. Ja onhan tuota kikkaa sittemmin ryöstöviljeltykin....

Artistit:
1.Alice In Chains
2.Depeche Mode
3.Pink Floyd
4.Dream Theater
5.Rage Against the Machine
6.Massive Attack
7.Manic Street Preachers
8.Ismo Alanko
9.Leevi and the Leavings
10.Soundgarden
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aivan tajuttoman vaikea tiputtaa ehdokkaista mitään pois. Kärki hahmottuu jollain tarkkuudella, mutta sen takana alkavat vaikeudet. Tällainen tästä tuli.

Levyt:

1. Clutch: s/t 1995
Äijärokin aatelia. Bändiltä ei huonoa levyä löydy, eikä levyiltä juuri huonoja biisejä. Runsaampi tuotanto tosin osuu vasta vuosituhannen vaihteen jälkeen, joten ei päässyt bändilistalle. Mutta tämä bändin nimeä kantava levy voisi melkein yksinään riittää myös bändilistan kärkeen. Mutta koska laitoin itselleni rajoituksen, että siihen tarvitaan vähintään kolme levyä, niin ei sitten.

2. Rage Against the Machine: s/t 1992
Toinen nimetön levy heti perään. Genreä lukuunottamatta tähän pätee liki samat sanat kuin Clutchiin. Paitsi että tekivät jonkun epämääräisen viritelmän kolmen huippulevyn jatkoksi. Mutta se olikin jo 2000-lukua.

3. Type O Negative: October Rust 1996
Yksi lempilevyjäni. Pari täytebiisiä, muuten lähes täydellinen goottipläjäys.

4. The Sundays: Reading, Writing and Arithmetic 1990
Indie poppia parhaimmillaan. Älppärin soitin aikanaan puhki, CD on vielä toimiva. Seuraavillakin levyillä on hetkensä, mutta eivät ole yhtä täysipainoisia kuin tämä debyytti. Harriet Wheelerillä on ehkä maailman helein lauluääni.

5. Lenny Kravitz: Mama Said 1991
Jälleen yksi levy, jolta ei juuri heikkoa hetkeä löydy.

6. Everything But the Girl: Walking Wounded 1996
Hiukan epätasaisen bändin ehjin kokonaisuus.

7. Belle&Sebastian: If You're Feeling Sinister 1996
Indie-klassikko. Makuasia, laittaako tämän vai The Boy with the Arab Strapin listalle. Tällä kertaa osui tähän.

8. Prefab Sprout: Jordan: The Comeback 1990
Nousujohteinen kehitys johti mestariteokseen. Tähän se sävellyskynä valitettavasti tyssäsi vuosiksi. Sitten tekivät ihan puskista pari vuotta sitten vielä Crimson/Redin, mutta se pääsee äänestyksiin vasta vuosikymmenen vaihtumisen jälkeen.

9. Tool: Aenima 1996
Eihän Toolia voi unohtaa. Ei ole bändin paras levy, mutta mahtuu vuosikymmenensä parhaimpien listalle.

10. Roger Waters: Amused to Death 1992
Tähänkin pätee sanat "ehjin kokonaisuus". Puhutaan siis toki Watersin soolourasta. Yksi aliarvostetuimpia levyjä ikinä.


Artistilistaus olikin sitten mielenkiintoinen urakka. Mulle valikoitui viitisentoista artistia/bändiä, joista en yksinkertaisesti pystynyt ensinäkemältä valkkaamaan edes top3:sta. Todella tasaväkinen kisa siitä tuli ja jotenkin sain karsittua kymmeneen. Oli silkkaa tuskaa laittaa ne numerojärjestykseen. Ykkösen ja kympin ero on minimaalinen. Yhdellä eikä kahdella levyllä ei päässyt tälle listalle.


1. Soundgarden
Vaikka yksittäiset levyt eivät listalle osuneetkaan, Badmotorfingeristä Down on the Upsideen asti todella timanttista tavaraa. Tykkään ehkä noista kolmesta eniten viimeisimmästä, mutta parhaat biisit ovat silti Badmotorfingerillä.

2. Belle&Sebastian
Merkillinen bändi. Soitto ja laulu ovat hiukan sinne päin, mutta biiseissä on jotain sellaista taikaa, mikä useimmilta bändeiltä puuttuu.

3. Rage Against the Machine
Kolme aivan saatanan kovaa levyä 90-luvulla oikeuttaa kolmsossijaan mun listalla. Sääli, että ristiriidat repivät bändin palasiksi. Morello nyt on saanut jotain aikaan tämän jälkeenkin, mutta ei lähellekään enää RAtMin tasoa.

4. Type O Negative
Samat sanat kuin edellisiin. Kolme huippulevyä putkeen. Ei kuitenkaan yhtä tasaista jälkeä kuin edellisillä.

5. YUP
Kotimaastakin kajahtaa. YUPin parhaat levyt osuivat 90-luvulle ja niitä on monta. Kovempi kuin CMX.

6. Lenny Kravitz
Samat sanat kuin YUPille.

7. Massive Attack
Täältäkin löytyy huikea hattutemppu. Yksittäisinä levyinä ei ihan pärjää, mutta laatu ei ole heikentynyt oikeastaan missään vaiheessa. Jos Faithlessiä ei olisi, Massive Attack olisi Electronicin valtias. Omalla kulta-ajallaan toki edellä. Mutta 2000-luku onkin sitten Faithlessin.

8. Nick Cave & The Bad Seeds
Mun henkilökohtainen suosikkilevy on kahden vuoden takaa, mutta kyllä 90-luvun tuotanto on aika kuranttia tavaraa sekin.

9. Pearl Jam
Näin suuri ero näköjään Soundgardeniin. Olisivat tehneet parempia levyjä. Voittivat kuitenkin Alice in Chainsin.

10. Faith No More
Yksittäisten helmien osuus liian pieni, että pääsisi ylemmäs. Mutta kokonaisuus ratkaisee. Kuuluu listalle.


Pois jäivät mm. Radiohead, Smashing Pumpkins, Wilco, Foo Fighters ja Black Crowes. Anteeksi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kokeillaan, ysäri ei ole omaa suosikkiaikaani ihan suoraan mitä tulee musiikkiin, koska kuuntelemani rytmimusiikin syvät kultavuodet ovat siellä 60-70 - luvun puolella, mutta 90-luvulla tehtiin myös ehtaa takorautaa raskaamman rockin parissa, ei huolta.


90-99 paras albumi 1: Judas Priest - Painkiller (1990)
90-99 paras albumi 2: Pantera - Cowboys From Hell (1990)
90-99 paras albumi 3: Megadeth - Rust In Peace (1990)
90-99 paras albumi 4: Megadeth - Countdown To Extinction (1992)
90-99 paras albumi 5: Megadeth - Youthanasia (1994)
90-99 paras albumi 6: The Allman Brothers Band - Where It All Begins (1994)
90-99 paras albumi 7: Dream Theater - Image And Words (1992)
90-99 paras albumi 8: Alice In Chains - Dirt (1992)
90-99 paras albumi 9: AC/DC - The Razor`s Edge (1990)
90-99 paras albumi 10: Iron Maiden - Fear Of The Dark (1992)

Huh. Tämähän oli paha. Mutta, hieman perusteluita toki vaatii.

-Ykköspaikka menee ansaitusti Juutas Papin uran jalokivelle, Painkillerille. Tästä Priest loihti uuden raskaamman tyylisuunnan ja yhtye tykitti koko levyllisen päällehyökkäävää ja raakaa heviä, joka jytisee tänä päivänäkin kuin tuhat volttia kaapeleissa!
-Kakkospaikka menee Panteran omalle "Painkillerille" eli Cowboys From Hellille. Groove metallin mestariteos, glam-hippeilyt vaihtuivat jämerään etelävaltiolais-henkiseen heviin, josta tunnusmerkkeinä Anselmon antaumuksellinen laulu ja Dimen kylmäävät riffit.
-Sijat 3,4,5 voisivat olla missä järjestyksessä vain, mutta pyöräytin ne nyt noin. `Deth oli luomisvoimansa huipulla ja tuo on thrashin todellinen ykkösketju levyjen suhteen ysärin aikana. Levyt täynnä mahtavia riffejä, upeita kappalerakenteita ja nerokasta lyriikkaa.
-Kuutosena ehtaa bluesia etelästä. Allmanin veljesten täyspitkä on jazzahtavan bluesin juhlaa, jossa ei instrumenttien käsittelytaitoa säästellä. Greggin tulkinta biiseissä upean kuuloista ja svengi on mahdoton.
-Tästä alkoi mun progehevin kuuntelu, nimittäin Image And Wordsista. Heti kiinnitin huomiota soittotaitoon ja tarttuviin sekä taidokkaasti tehtyihin biiseihin, joissa oli heti jotain koukuttavaa. Klassisen musan, jazzin, fuusion ja hevin hybridi.
-Kahdeksikoksi pääsi AIC:n Dirt. Raaka, jollain tapaa paljas ja rehellinen levy grungerockia, jossa tuska ja ahdistus kappaleista luo tiiviin paketin koko levylle. Eri musiikkityylejä sekoitellaan tässäkin salakavalaa biiseihin ja Staleyn vokalisointi hakee vertaistaan.
-Yhdeksiköksi AC/DC:tä. On oikeastaan sama millä vuosikymmennellä aussipapat ovat paahtaneet peruskomppirockiaan, jälki on aina yhtä maukasta ja tasaisen varmaa. Thunderstruck toki helmenä, mutta levy täynnä ns. unohdetta ässävetoja.
-Maidenia loppuun. Ehkä epätasainen levy, muutama loistoveto ja sitten......yksi Rautarouvan parhaista jollei paras kappale, Fear Of The Dark.



90-99 paras artisti/bändi 1: Megadeth
90-99 paras artisti/bändi 2: Alice In Chains
90-99 paras artisti/bändi 3: AC/DC
90-99 paras artisti/bändi 4: Pearl Jam
90-99 paras artisti/bändi 5: Gov`t Mule
90-99 paras artisti/bändi 6: Pantera
90-99 paras artisti/bändi 7: Stratovarius
90-99 paras artisti/bändi 8: W.A.S.P
90-99 paras artisti/bändi 9: Tarot
90-99 paras artisti/bändi 10: Metallica
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Rinksu ja @Leon sekä muut. Yksi nöyrä pyyntö..

Käyttäkää avausviestissä annettua äänestysmallia!

Tämä siksi, että kun tähän ketjuun tulee sivutolkulla viestejä, niin ne on helposti siirrettävissä Exceliin pisteidenlaskua varten.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Muokkaisin, mutta Jumalasta seuraava ylös päin on sitä mieltä, että muokkaaminen yli kahden tunnin päästä on homojen hommaa. Voin mä pyytää moderaattoreita muokkaamaan ton, tai sitten postaan uudelleen toisessa formaatissa. Sitten saan varmaan viikon kakkua, kun en tuo mitään uutta keskusteluun.

PS. Kaiken uhalla postaan vakioformussa. Älä laske mun ääniä kahteen kertaan.

90-99 paras albumi 1: Clutch - s/t
90-99 paras albumi 2: Rage Against the Machine- s/t
90-99 paras albumi 3: Type O Negative - October Rust
90-99 paras albumi 4: The Sundays - Reading, Writing and Arithmetic
90-99 paras albumi 5: Lenny Kravitz - Mama Said
90-99 paras albumi 6: Everything But the Girl - Walking Wounded
90-99 paras albumi 7: Belle&Sebastian - If You're Feeling Sinister
90-99 paras albumi 8: Prefab Sprout - Jordan: The Comeback
90-99 paras albumi 9: Tool - Aenima
90-99 paras albumi 10: Roger Waters - Amused to Death


90-99 paras artisti/bändi 1: Soundgarden
90-99 paras artisti/bändi 2: Belle&Sebastian
90-99 paras artisti/bändi 3: Rage Against the Machine
90-99 paras artisti/bändi 4: Type O Negative
90-99 paras artisti/bändi 5: YUP
90-99 paras artisti/bändi 6: Lenny Kravitz
90-99 paras artisti/bändi 7: Massive Attack
90-99 paras artisti/bändi 8: Nick Cave & The Bad Seeds
90-99 paras artisti/bändi 9: Pearl Jam
90-99 paras artisti/bändi 10: Faith No More
 
Viimeksi muokattu:

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, sori @ernestipotsi omastakin puolestani.

Elikkä tosta mallin mukaan samat. Kieltämättä tämä nykyinen muokkaussääntö on aivan perseestä:

90-99 paras albumi 1:Alice In Chains:Facelift (1990)
90-99 paras albumi 2:Pink Floyd:Division Bell (1994)
90-99 paras albumi 3:Massive Attack:Mezzanine (1998)
90-99 paras albumi 4:Depeche Mode:Violator (1990)
90-99 paras albumi 5:Tiamat:Wildhoney (1994)
90-99 paras albumi 6:Ayreon:Into the Electric Castle (1998)
90-99 paras albumi 7:Kyuss:Welcome to the Sky Valley (1994)
90-99 paras albumi 8:The Gathering:Nighttime Birds (1997)
90-99 paras albumi 9:Garbage:S/T (1995)
90-99 paras albumi 10:Nightwish:Oceanborn (1998)


90-99 paras artisti/bändi 1:Alice In Chains
90-99 paras artisti/bändi 2:Depeche Mode
90-99 paras artisti/bändi 3:Pink Floyd
90-99 paras artisti/bändi 4:Dream Theater
90-99 paras artisti/bändi 5:Rage Against the Machine
90-99 paras artisti/bändi 6:Massive Attack
90-99 paras artisti/bändi 7:Manic Street Preachers
90-99 paras artisti/bändi 8:Ismo Alanko
90-99 paras artisti/bändi 9:Leevi and the Leavings
90-99 paras artisti/bändi 10:Soundgarden
 

Aberystwyth

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Yksi albumi per artisti, kuten tein myös 2000-luvun listalla. Bruce Dickinsonin eri kokoonpanon Accident of Birth mahtuisi kyllä listalle, mutta mennään nyt vaan yhdellä sooloprojektilla.

90-99 paras albumi 1: Nine Inch Nails - The Downward Spiral (1994)
90-99 paras albumi 2: Ministry - Filth Pig (1996)
90-99 paras albumi 3: Nightwish - Angels Fall First (1997)
90-99 paras albumi 4: Queensrÿche - Promised Land (1994)
90-99 paras albumi 5: Bruce Dickinson Skunkworks - Bruce Dickinson Skunkworks (1996)
90-99 paras albumi 6: Marilyn Manson - Antichrist Superstar (1996)
90-99 paras albumi 7: Dream Theater - Awake (1994)
90-99 paras albumi 8: Tori Amos - Little Earthquakes (1992)
90-99 paras albumi 9: Tool - Ænima (1996)
90-99 paras albumi 10: Sepultura - Arise (1991)




90-99 paras artisti/bändi 1: Nine Inch Nails
90-99 paras artisti/bändi 2: Dream Theater
90-99 paras artisti/bändi 3: Ministry
90-99 paras artisti/bändi 4: Nightwish
90-99 paras artisti/bändi 5: Tool
90-99 paras artisti/bändi 6: Marilyn Manson
90-99 paras artisti/bändi 7: Bruce Dickinson (kaikki soolot, jos laskettaisiin vain Ingraham-Cassillas-Smith-Roy Z-Dickinson, olisi kakkossijalla)
90-99 paras artisti/bändi 8: Deftones
90-99 paras artisti/bändi 9: Metallica
90-99 paras artisti/bändi 10: Rush
 
90-99 paras albumi 1: Leevi and the Leavings - Rakkauden planeetta (1995)
90-99 paras albumi 2: Absoluuttinen Nollapiste - Suljettu (1999)
90-99 paras albumi 3: Tom Waits - Bone Machine (1992)
90-99 paras albumi 4: Tom Waits - Mule Variations (1999)
90-99 paras albumi 5: Leevi and the Leavings - Kerran elämässä (1998)
90-99 paras albumi 6: PJ Harvey - Is This Desire? (1998)
90-99 paras albumi 7: Tool - Ænima (1996)
90-99 paras albumi 8: R.E.M. - Out of Time (1991)
90-99 paras albumi 9: Tuomari Nurmio - 1999 (1999)
90-99 paras albumi 10: Leevi and the Leavings - Varasteleva joulupukki (1990)


90-99 paras artisti/bändi 1: Tom Waits
90-99 paras artisti/bändi 2: Leevi and the Leavings
90-99 paras artisti/bändi 3: PJ Harvey
90-99 paras artisti/bändi 4: Tuomari Nurmio
90-99 paras artisti/bändi 5: Johnny Cash
90-99 paras artisti/bändi 6: R.E.M.
90-99 paras artisti/bändi 7: Tool
90-99 paras artisti/bändi 8: Martti Servo & Napander
90-99 paras artisti/bändi 9: Depeche Mode
90-99 paras artisti/bändi 10: Rammstein

Kent tippui nippa nappa niukin naukin top-kympistä.
 

Schadowan

Jäsen
90-99 paras albumi 1:Nirvana – In Utero
90-99 paras albumi 2:Radiohead - Ok Computer
90-99 paras albumi 3:Jeff Buckley - Grace
90-99 paras albumi 4:Green Day – Dookie
90-99 paras albumi 5:Red Hot Chili Peppers – Blood Sugar Sex Magik
90-99 paras albumi 6:Pearl Jam - Ten
90-99 paras albumi 7:Smashing Pumpkins – Mellon collie and Infnite Sadness
90-99 paras albumi 8:Alice in Chains - Dirt
90-99 paras albumi 9:Metallica - Black
90-99 paras albumi 10:Oasis – Morning Glory

Laitetaan eka mainstream-listaus tänne. Teinivuodet osui kivasti ysäriin, joten listakin sen mukainen. Tuossa on periaatteessa oma musiikillinen pohja - huikeita levyjä kaikki, hienoja muistoja.

90-99 paras artisti/bändi 1:Nirvana
90-99 paras artisti/bändi 2:Radiohead
90-99 paras artisti/bändi 3:Red Hot Chili Peppers
90-99 paras artisti/bändi 4:Pearl Jam
90-99 paras artisti/bändi 5:R.E.M
90-99 paras artisti/bändi 6:Alice in Chains
90-99 paras artisti/bändi 7:Metallica
90-99 paras artisti/bändi 8:Oasis
90-99 paras artisti/bändi 9:Smashing Pumpkins
90-99 paras artisti/bändi 10:Green Day
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
90-99 paras albumi 1: Depeche Mode - Ultra (1997)
90-99 paras albumi 2: Depeche Mode - Violator (1990)
90-99 paras albumi 3: Dream Theater - Images and Words (1992)
90-99 paras albumi 4: Apoptygma Berzerk - 7 (1996)
90-99 paras albumi 5: Depeche Mode - Songs of Faith and Devotion (1993)
90-99 paras albumi 6: Rammstein - Sehnsucht (1997)
90-99 paras albumi 7: Metallica - Metallica (1991)
90-99 paras albumi 8: Nirvana - MTV Unplugged in New York (1994)
90-99 paras albumi 9: Apulanta - Aivan Kuin Kaikki Muutkin (1998)
90-99 paras albumi 10: Ismo Alanko Säätiö - Pulu (1998)

90-99 paras artisti/bändi 1: Depeche Mode
90-99 paras artisti/bändi 2: Ismo Alanko
90-99 paras artisti/bändi 3: Rammstein
90-99 paras artisti/bändi 4: Absoluuttinen Nollapiste
90-99 paras artisti/bändi 5: The Prodigy
90-99 paras artisti/bändi 6: Apulanta
90-99 paras artisti/bändi 7: Apoptygma Berzerk
90-99 paras artisti/bändi 8: Nirvana
90-99 paras artisti/bändi 9: Rage Against the Machine
90-99 paras artisti/bändi 10: Rammstein
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Tänään 90-luvun parhaan albumin lista näyttää tältä. Huomenna olisi viimeisten listattujen osalta mahdollisesti vähän erilainen, piti jättää sen verran hyviä levyjä pois.

90-99 paras albumi 1: Lenny Kravitz - Mama Said (1991)
90-99 paras albumi 2: Prince - Diamonds and Pearls (1999)
90-99 paras albumi 3: Jeff Buckley - Grace (1994)
90-99 paras albumi 4: Mica Paris - Contribution (1990)
90-99 paras albumi 5: Ultra Bra - Kalifornia (1999)
90-99 paras albumi 6: Type o Negative - October Rust (1996)
90-99 paras albumi 7: Prefab Sprout - Jordan: The Comeback (1990)
90-99 paras albumi 8: Kingston Wall - II (1993)
90-99 paras albumi 9: Nick Cave & the Bad Seeds - Boatman's Call (1997)
90-99 paras albumi 10: Soundgarden - Superunknown (1994)

Artisteja ja bändejä en listaa tälläkään kertaa, liian hankala tehtävä.

Jos joku järjestää 80-lukulistauksen, niin siihen mulla on tähän yksi vastaus eli Prince. Sitä listausta odotellessa...
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Eikös Vintsukan pitäisi nyt vaihtaa tuohon sääntöjen mukaan vaikka levy, jonka Rauno Repomies tässä kiteyttää osuvasti:
Pasila - Levyt mukana - YouTube
Hups, en huomannut että livelevyt eivät kelpaa. Tässä korjattu levylista (perseestä kun ei voi muokata):

90-99 paras albumi 1: Depeche Mode - Ultra (1997)
90-99 paras albumi 2: Depeche Mode - Violator (1990)
90-99 paras albumi 3: Dream Theater - Images and Words (1992)
90-99 paras albumi 4: Apoptygma Berzerk - 7 (1996)
90-99 paras albumi 5: Depeche Mode - Songs of Faith and Devotion (1993)
90-99 paras albumi 6: Rammstein - Sehnsucht (1997)
90-99 paras albumi 7: Metallica - Metallica (1991)
90-99 paras albumi 8: Apulanta - Aivan Kuin Kaikki Muutkin (1998)
90-99 paras albumi 9: Ismo Alanko Säätiö - Pulu (1998)
90-99 paras albumi 10: Nirvana - Nevermind (1991)
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitokset korjauksista ja huomautuksista.

Tsekkaan muokkausongelmista johtuvat tuplaäänet ym sitten pistelaskun yhteydessä


YV:llä minulta on kysytty, että mitkä artistit lasketaan 90-luvun puolelle.
Tätä kohtaa en lähde niin tarkasti syynäämään ja luotan jokaisen omaan vaistoon sijoittaa suosikkinsa oikealle vuosikymmenelle. Henkilökohtaisesti tulen laittamaan 90-luvun parhaisiin artisteihin/bändeihin sellaiset jotka ovat tehneet parhaat vuotensa 90-luvulla. Näin ollen en laittaisi esim Pink Floydia tai Queenia suosikkibändien listalle vaikka molemmilta timanttiset albumit vuosien puitteissa löytyvätkin. Mutta kuten sanoin, tämä puoli äänestyksestä ei ole sääntöjen puolesta niin pilkuntarkkaa kuin albumeissa.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensinnäkin iso peukku ernestipotsi, että jaksoit äänestyksen avata! Minä kun laiskuuttani ja "kiireiltäni" en ehdi. Ilman muuta 90-luvustakin tulee äänestää, koska kyseessä on huikea musiikin vuosikymmen. Sydäntä ihan raastaa kun mietti noita albumeja, mitä mahduttaa listalle ja miten kovia tuotoksia jää väistämättä ulkopuolelle... no yritetään taas.

90-99 paras albumi 1: CMX - Aura
90-99 paras albumi 2: Porcupine Tree - Stupid Dreams
90-99 paras albumi 3: Kingston Wall - II
90-99 paras albumi 4: Shpongle - Are You Shpongled?
90-99 paras albumi 5: Juno Reactor - Bible of Dreams
90-99 paras albumi 6: Ayreon - Into the Electric Castle
90-99 paras albumi 7: Tiamat - Deeper Kind of Slumber
90-99 paras albumi 8: Amorphis - Elegy
90-99 paras albumi 9: Hallucinogen - Twisted
90-99 paras albumi 10: Depeche Mode - Violator

Tuohon tapaan. Marginaalit on hyvin olemattomat monessa kohtaa ja toisena päivänä voisi olla toisin. Lähdetään tällä nyt. Kieltämättä aika samoja bändejä löytyy kuin 2000-luvun äänestyksessäkin, mutta joukossa on niin suuria lemppareita, että ei vaan voi heidän mahtilevyjään sivuuttaa. Takana kummitteli mm. CMX:n Vainajala, YUP:n Homo Sapiens, Future Sound of Londonin Lifeforms, Tiamatin Wildhoney, Kingston Wallin Tri-logy, Astral Projectionin Dancing Galaxy, Anatheman Judgement, Ozric Tentaclesin Jurassic Shift, Vangeliksen 1492 Conquest of Paradise soundtrack, Man With No Namen Earth Moving the Sun, Celtic Crossin Hicksville ja ties mitä... 90-luku on huippuluokan aikaa itselleni mitä tulee elektroniseen tanssimusiikkiin.


90-99 paras artisti/bändi 1: CMX
90-99 paras artisti/bändi 2: Juno Reactor
90-99 paras artisti/bändi 3: Kingston Wall
90-99 paras artisti/bändi 4: Porcupine Tree
90-99 paras artisti/bändi 5: Tiamat
90-99 paras artisti/bändi 6: Hallucinogen
90-99 paras artisti/bändi 7: Astral Projection
90-99 paras artisti/bändi 8: YUP
90-99 paras artisti/bändi 9: Ozric Tentacles
90-99 paras artisti/bändi 10: Depeche Mode

Kyllä CMX monen huikean albuminsa myötä on ykkösbändi 90-luvullakin omalta osaltani. Juno Reactorilla, Porcupine Treella ja Kingston Wallillakin huikeita albumisuoria. Tiamatin parhaimmat levyt löytyy myös 90-luvulta. Hankalaa oli tässä, lukuisia huikeita artisteja ja bändejä jäi ulos. Näillä mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Porcupine Tree ei mulla päässyt listalle, ei tälle eikä mun kirjoituslaatikkoon jääneelle 00-äänestykselle. Mun mielestä PT teki 90-luvulla tasan yhden hyvän levyn: Stupid Dream. Muut olivat silkkaa paskaa. Ja siitä seuraavasta vuosikymmenestä en oikein hiffaa, miksi Fear of a Blank Planet saa niin paljon ääniä, kun siellä on In Absentiakin olemassa. Noilla ja Deadwingillä pääsee kyllä lähelle listasijoitusta mun 00-bändilistalle, muttei millään riitä kyllä 90-luvulla. Anteeksi.

Hassua kyllä, yksittäisenä muusikkona Wilson on pirun korkealla mun arvoasteikossa. Mitäs on jakanut helmensä eri projektien kesken niin pitkällä aikavälillä.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Porcupine Tree ei mulla päässyt listalle, ei tälle eikä mun kirjoituslaatikkoon jääneelle 00-äänestykselle. Mun mielestä PT teki 90-luvulla tasan yhden hyvän levyn: Stupid Dream. Muut olivat silkkaa paskaa.
Stupid Dream on mielestäni Porcupine Treen paras albumi. Myös Sky Moves Sideways on upea lähes täydellinen teos, vaikka sinällään aika Wish You Were Heren pastissi onkin. Myös Signify on todella vahvaa näyttöä ja harvemmalle huomiolle jäänyt Up the Downstair 90-luvun alusta on hienoa kuunneltavaa, ollen vielä vähän sitä kokeellisempaa ja psykedeelisempää Porcupine Treetä. Putoaa minulle.

Niin, niitä makuasioita. Omasta mielestäni in Absentia kuuluu PT:n heikoimpiin levyihin, vaikka on kyllä hyvä silti ja siellä on jokunen todella mahtava kappale, vastapainona sitten jopa aika kurabiisejä. Fear of a Blank Planet oli se viimeinen sinetti, että bändi putosi joten sen merkitys on omalla kohdalla valtava ja upea vahva albumikokonaisuushan se on. Jäänyt kyllä Porcupine Treen kuuntelu viimevuosina jotenkin vähälle jostain syystä. Pitäisi ehkä viritellä taas itsensä sopivalle taajuudelle, se kun ei ole ihan musiikkia joka hetkeen ja olotilaan, yllättävän rankkaa ja raskastakin, vaikka ei aina saundillisesti sellaista edustakaan.

No, tämä tästä. Halusin vaan kommentoida tämän verran. 90-luvun PT on omasta mielestäni siis kautta linjan vahvaa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
90-99 paras albumi 1: Juice Leskinen Grand Slam - Taivaan kappaleita
90-99 paras albumi 2: Popeda - Svoboda
90-99 paras albumi 3: The Prodigy - Music for the jilted generation
90-99 paras albumi 4: Culture Beat - Serenity
90-99 paras albumi 5: Dance Nation - Dawn
90-99 paras albumi 6: Raptori - Tulevat tänne sotkemaan meidän ajopuuteorian
90-99 paras albumi 7: Pandora - One of a kind
90-99 paras albumi 8: Queen - Innuendo
90-99 paras albumi 9: Lapinlahden Linnut - Tähdet kertovat
90-99 paras albumi 10: Basic Element - Basic injection


90-99 paras artisti/bändi 1: The Prodigy
90-99 paras artisti/bändi 2: Popeda
90-99 paras artisti/bändi 3: E-Type
90-99 paras artisti/bändi 4: Raptori
90-99 paras artisti/bändi 5: Culture Beat
90-99 paras artisti/bändi 6: Leevi and the Leavings
90-99 paras artisti/bändi 7: Sash!
90-99 paras artisti/bändi 8: Solid Base
90-99 paras artisti/bändi 9: Roxette
90-99 paras artisti/bändi 10: Astral Projection
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
90-99 paras albumi 1: Dissection - Storm of the Light´s Bane
90-99 paras albumi 2: Darkthrone - Transilvanian Hunger
90-99 paras albumi 3: Burzum - Hvis Lyset Tar Oss
90-99 paras albumi 4: Kvist - For Kunsten Maa I Evig Vike
90-99 paras albumi 5: Arcturus - La Masquerade Infernale
90-99 paras albumi 6: Burzum - Filosofem
90-99 paras albumi 7: Enslaved - Frost
90-99 paras albumi 8: Emperor - In The Nightside Eclipse
90-99 paras albumi 9: Hades - Again Shall Be
90-99 paras albumi 10: Thy Serpent - Forests of Witchery

Nämä nyt ekana tuli mieleen. Paljon muutakin jäi ulos. Kova, todella kova, vuosikymmen. Bändejä en pistä järjestykseen.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Älytön urakkahan tämä on tällaisia ihan aidosti lähteä järjestelemään. Siispä (ketjuakin vilkaistua) ne ensimmäiset vahvimmin mieleen tulleet. Levyissä olisi oikeastaan joka kohdassa ollut vähintään 2 vaihtoehtoa.

1990-luvun PARHAAT

90-99 paras albumi 1: Dream Theater - Awake
90-99 paras albumi 2: Manowar - Triumph of Steel
90-99 paras albumi 3: Arena - The Visitor
90-99 paras albumi 4: Rammstein - Sehnsucht
90-99 paras albumi 5: Porcupine Tree - Stupid Dream
90-99 paras albumi 6: Pet Shop Boys - Behaviour
90-99 paras albumi 7: Queen - Innuendo
90-99 paras albumi 8: Alice In Chains - Facelift
90-99 paras albumi 9: Savatage - Edge Of Thorns
90-99 paras albumi 10: Queensryche - Promised Land

90-99 paras artisti/bändi 1: Dream Theater
90-99 paras artisti/bändi 2: Manowar
90-99 paras artisti/bändi 3: Porcupine Tree
90-99 paras artisti/bändi 4: Pet Shop Boys
90-99 paras artisti/bändi 5: Rammstein
90-99 paras artisti/bändi 6: Arena
90-99 paras artisti/bändi 7: Savatage
90-99 paras artisti/bändi 8: Queen
90-99 paras artisti/bändi 9: Queensryche
90-99 paras artisti/bändi 10: Alice In Chains
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
90-99 paras albumi 1: The Offspring - Smash (1994)
90-99 paras albumi 2: Nirvana - In Utero (1993)
90-99 paras albumi 3: Guns N´ Roses - Use Your Illusion II (1991)
90-99 paras albumi 4: Apulanta - Ehjä (1996)
90-99 paras albumi 5: Andy McCoy - Building on Tradition (1995)
90-99 paras albumi 6: Hole - Celebrity Skin (1998)
90-99 paras albumi 7: The Offspring - Ignition (1992)
90-99 paras albumi 8: Nirvana - Nevermind (1991)
90-99 paras albumi 9: Garbage - Garbage (1995)
90-99 paras albumi 10: The Offsring - In America (1998)

Joillakin vaikutti sijoituksiin vanhemmat meriitit:

90-99 paras artisti/bändi 1: The Offspring
90-99 paras artisti/bändi 2: Nirvana
90-99 paras artisti/bändi 3: Iron Maiden
90-99 paras artisti/bändi 4: Apulanta
90-99 paras artisti/bändi 5: Guns N´ Roses
90-99 paras artisti/bändi 6: Queen
90-99 paras artisti/bändi 7: Hole
90-99 paras artisti/bändi 8: The 69 Eyes
90-99 paras artisti/bändi 9: Garbage
90-99 paras artisti/bändi 10: Andy McCoy
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Näyttää 90-luku olevan itselleni ehkä se kovin vuosikymmen. Johtunee tietysti siitä, että ikävuodet kymmenestä pariinkymppiin osuivat ajanjaksolle ja tuolloin sitä varttui lapsesta aikuiseksi ja musiikki vaikutti suuresti. Joka tapauksessa todella todella vaikeaa tämä taas kerran oli. Muutama selkeä tapaus, mutta olisihan varsinkin tuo loppupään lista voinut muokkautua aika lailla toisenlaiseksikin.

90-99 paras albumi 1: Nick Cave & The Bad Seeds - Murder Ballads (1996)
90-99 paras albumi 2: Guns N' Roses - Use Your Illusion II (1991)
90-99 paras albumi 3: Metallica - Black (1991)
90-99 paras albumi 4: Offspring - Smash (1994)
90-99 paras albumi 5: Stratovarius - Episode (1996)
90-99 paras albumi 6: Axel Rudi Pell - Magic (1997)
90-99 paras albumi 7: Radiohead - OK Computer (1997)
90-99 paras albumi 8: HIM - Greatest Lovesongs Vol. 666 (1997)
90-99 paras albumi 9: Ismo Alanko Säätiö - Pulu (1998)
90-99 paras albumi 10: Michael Schenker Group - The Unforgiven (1998)

90-99 paras artisti/bändi 1: Stratovarius
90-99 paras artisti/bändi 2: Axel Rudi Pell
90-99 paras artisti/bändi 3: Guns N' Roses
90-99 paras artisti/bändi 4: R.E.M.
90-99 paras artisti/bändi 5: Nick Cave & The Bad Seeds
90-99 paras artisti/bändi 6: Scorpions
90-99 paras artisti/bändi 7: Metallica
90-99 paras artisti/bändi 8: Skid Row
90-99 paras artisti/bändi 9: Oasis
90-99 paras artisti/bändi 10: Leevi and the Leavings

Perusteluita:
Albumi 1: Nick Cave & The Bad Seeds - Murder Ballads.
Caven siihenastisen tuotannon ehdoton helmi ja levy, jonka kautta ylipäätään tutustuin ensimmäistä kertaa koko Caveen. Hienot synkän hirtehiset tarinat ja kauniit melodiat + pari ajatonta duettoa. Kaunista. Viihtyy edelleen usein soittimessa.
Albumi 2: Guns N' Roses - Use Your Illusion II. Kyllä tämä vaan iski 10-11 vuotiaaseen pikkupoikaan ilmestyessään. Kasettina tämä oli ja tulihan tätä luukutettua. Onhan levyllä pituutta, mutta kylläpä siihen sitten mahtuukin laatua. Civil War, Knockin' On Heavens Door sekä varsinkin So Finesta alkava huikea hittiputki (So Fine, Estranged, You Could Be Mine ja Don't Cry). Huh.
Albumi 3: Metallica - Black. Aika pitkälle samat sanat kuin edellä Gunnareiden osalta. Timanttinen kokonaisuus. Kyllähän 1991 loppuvuosi oli ihan huikea. Jos en väärin muista, niin Gunnareiden Illusionit, Metallican Black, Nirvanan Nevermind, Skid Row:n Slave To The Grind julkaistiin tuolloin. Nyt kaksi viimeksi mainittua jouduttiin jättämään listalta, kun ei vaan saa mahtumaan. Tämän pitäisi olla top20 tai top 50 :)
Albumi 4: Offspring - Smash. Muistan elävästi, kun kuulin tältä levyltä ensimmäisen kappaleen yläasteella keskusradion kautta. Biisi oli Come Out And Play ja kuulosti silloiselle junnulle pelottavalta ja rajulta. Ja CD:hän piti hommata sitten samantien, olikin muuten ihan ensimmäisiä CD-levyjä joita omistin. Tämä levy on varmasti vahviten omaan ikään peilautuva, joten jos albumi olisi julkaistu vaikkapa 2010, en usko että olisin enää niin kovasti innostunut. Kuitenkin niin iskevä levy edelleen, että pakko nostaa listalle korkealle.
Albumi 5: Stratovarius - Episode. Tällä kertaa päätin, että otan listalle vain yhden levyn per bändi. Stratovariuksen kanssa joutui käymään tiukkaa taistelua Episoden ja Visionsin kesken. Molemmat ovat sen luokan klassikkoja power-metallin saralla, ettei paremmasta väliä.
Albumi 6: Axel Rudi Pell - Magic. Hieman sama kuin edellä, eli pitkään joutui pähkäilemään, onko Magic vai seuraavan vuoden Oceans Of Time parempi ARP-levy. Kyllä se lienee sitten kuitenkin Magic. Kuunnelkaa hyvät ihmiset ja tutustukaa. Yksi kaikkien aikojen bändejä, vaikka viime vuosina levyt ovatkin alkaneet hieman toistaa itseään.
Albumi 7: Radiohead - OK Computer. Hieman erityylistä, mutta hyvä musiikki on hyvää musiikkia, oli tyyli mikä hyvänsä. Tämän jälkeen Radiohead on lähtenyt omasta mielestäni liikaa tekotaiteelliseen haihatteluun ja OK Computer on bändin selkeä napakymppi, sen jälkeinen materiaali taas aika heikkoa.
Albumi 8: Him - Greatest Lovesongs Vol. 666. Huippu. Jälleen kerran, tästä alkoi HIM:n alamäki.
Albumi 9: Ismo Alanko Säätiö - Pulu. Pitihän listalle saada yksi suomenkielinen albumikin. Tämä on jostain syystä isossa kuvassa mielestäni jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Ei huonoja biisejä, vaan Alanko on raapustanut tälle levylle miltei kaikki parhaansa.
Albumi 10: Michael Schenker Group - The Unforgiven. Hyvää hardrockia parilla upealla balladilla höystettynä. Nimibiisi parhaita balladeita koskaan.

Listan ulkopuolelle jäivät esimerkiksi (satunnaisessa järjestyksessä):
Axel Rudi Pell (Oceans Of Time) 1998
Stratovarius (Visions) 1997
Marja Mattlar (Pariisi-Vuorenkylä) 1993
Scorpions (Crazy World) 1990
Scorpions (Face the Heat) 1993
Oasis ((What's The Story) Morning Glory?) 1995
To/Die/For (All Eternity) 1999
R.E.M. (Automatic For The People) 1992
Skid Row (Slave to the Grind) 1991
Bon Jovi (These Days) 1996
Nirvana (Nevermind) 1991
Metallica (Load) 1996
Nightwish (Angels Fall First) 1997
Labyrinth (Return To Heaven Denied) 1998
Nightwish (Oceanborn) 1998
Stratovarius (Destiny)
Sentenced (Frozen)
Uriah Heep (Sonic Origami) 1998

Parhaiden bändien listalla on monta bändiä, joiden levy ei mahtunut TOP10-listalle, kuten esim. R.E.M. Heiltä ei tasaista albumikokonaisuutta 90-luvulla tullut, mutta sen sijaan tuli yksi kaikkien aikojen hienoimmista kappaleista, Losing My Religion.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös