Jatkoaika Music Awards 1990-luku

  • 9 559
  • 96

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eiköhän se mene vaan niin, että black- ja death metal diggaajia on aika marginaalisti täällä.
Jos nyt laajennetaan tuota metalli-genreä, niin 90-luvun äänestyksessä todellakin loistavat poissaolollaan nuo pitkän linjan metallipumput, joiden marginaalidiggarit vääristävät vuoden levy- ja artistiäänestykset tällä palstalla.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vähän aliarvioivaa, ettei porukka oman skenesi ulkopuolella ole osannut etsiä tietoa musiikista
90-luvulla paras tapa saada paljon musiikkia kuunteluun oli kirjasto, iso kiitos siitä kaupungille. Espoon pääkirjastossa oli hemmetin hyvä ja laaja valikoima cd-levyjä mm isoja bokseja mitä vain haaveili ostavansa. Tuon takia en ole itse kerännyt isoa kirjastoa kotiin kun se oli vieressä, monesti frendien kanssa koulun jälkeen kirjastoon ja se maksimi 20 levyä kainalossa himaan. Sieltä löysin 90-luvun alussa laidasta laitaan musaa mitä en kuullut MTV:ltä tai radiosta mm 70-luvun rockit, funkit, soulit ja heti tuon ajan jälkeen tuleet old school hopitkin. Muistan isoja katalogeja mm Parliamenttia, Princea, Pink Floydia, Skynyrdiä, Allman Brosia jne mitä en olisi ikinä kuullut sillä mittakaavalla jos ei olisi ollut kirjastoa lähellä.

Niin ja mitä tulee tuohon MTV:n ja listasoittoon niin siinähän on edelleen sama lainalaisuus kun ennenkin eli yhta biisiä levyltä soitetaan jatkuvalla soitolla jos suositusta artistista kyse mutta harva edes kuuntelee kokonaisia levyjä, esim Alamummon mainitsema grunge on mielestäni aliarvostettu genre tai tyylilaji rockin historiassa, siellä on laadukkaita kokonaisia levyjä hittien lisäksi todella monia muutaman vuoden sisällä niin Smashing Pumpkinsilta, Faith No Morelta, Soundgardenilta, Alice in Chainsilta, Nirvanalta, Stone Temple Pilotsilta, unohtamatta Temple of the Dogia, Mother Love Bonea ja Mad Seasonia jotka oli edellä mainittujen projekteja.

Epäilen että grunge sanana on punainen vaate usealle, paremmin nykyään kun 90-luku on historiaa niin nuo merkittävimmät grunge-bändit menee puhuesaa rockin laajaan katalogiin tai yksilöidessä osa sopii alternative rockin määritelmään.

_
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Eiköhän se mene vaan niin, että black- ja death metal diggaajia on aika marginaalisti täällä. Monet ketkä noista tyyleistä myös pitää, pitävät monenlaisesta muustakin musiikista, että nuo ei välttämättä niin pääse esille yksinomaan.

Aika järkeenkäypä selitys löytyy myös siitä, että 90-luku ei ollut erityisemmin metallin vuosikymmen. Itse en ole koskaan ollut metalhead, mutta 2000-luvulla tuossa genressä tuotettiin merkittävä määrä tällaisen progea diggaavan kuuntelijan korviin timanttista kamaa. Opethin johdolla progressiivinen metalli kehitti joukon mestariteoksia, jotka tulevat varmasti kestämään myös aikaa, huolimatta siitä mitä @Leon asiasta on mieltä. Samalla ns. listamusiikki on muuttunut yhä enemmän kertakäyttöiseksi tanssimusiikiksi (tästä on kai tutkimuksiakin olemassa), joten metallimusiikin erottuminen äänestyksissä on varsin loogista kun puhutaan 2000-luvun musiikista.

Veikkaisin, että 80-luvulla metalli myös erottuu kun taas 70-luku oli psykedeelisen rockin ja progen aikakautta. Toivottavasti näistäkin saadaan äänestykset aikaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sama juttu, että enemmissä määrin 2000-luvun metalli iskee minuun. Toki 90-luvulla oli mm. Tiamatilla hienoja teoksia (joista yhtä äänestinkin), joskin niiden metallipitoisuus on vähän makuasia (yhtyeen alkupään levyt on omaan korvaan lähes kuuntelukelvotonta mujua), Ayreon aloitteli ja Dream Theaterillakin hyviä albumeja, mutta nuo nyt on sitä progressiivista metallia ja sen ensimmäisimpiä kulmateoksia (toki esim. Rushia voitaneen pitää jo 70-luvulla progressiivisen metallin edelläkävijänä.) Pääosin kuitenkaan ei nappaa. Toki en nyt ole mikään suuri metallimusiikin suurkuluttaja. Jotkut jutut toimii ja olen hyvin valikoiva, jos nyt maku on silti laajentunut vuosien saatossa.

Edit. Voin mahdollisesti 70-luvun musiikista pitää äänestyksen aikanaan, mutta joku muu saa hoitaa 80-luvun siitä välistä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Rushin poissaolo 90-luvun äänestyksessä on vain positiivinen asia. Jätkien olisi pitänyt lopettaa levyjen teko 80-luvulle ja jatkaa nostagia-kiertueita vanhalla matskulla. Uudesta (Hold Your Firen jälkeinen tavara) tuotannosta ei tule kuin pää kipeäksi.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kuten todettua, on jokseenkin mahdotonta tehdä listaa, joka täysin tyydyttäisi itseäkään. Olen päättänyt ottaa yhden albumin per artisti, koska se on selvästi reilumpaa omillekin suosikeille. Siitä huolimatta jää hirveän monta levyä ulos, jonka periaatteessa haluaisi sinne tunkea. Lisäksi on kyllä täysin mahdotonta sanoa, mikä näistä olisi se paras ja mikä 10. paras. Ainakin minun osalla tuo lista voisi olla missä järjestyksessä tahansa.

90-99 paras albumi 1: Iron Maiden - The X Factor
90-99 paras albumi 2: Megadeth - Rust In Peace
90-99 paras albumi 3: Bruce Dickinson - Accident Of Birth
90-99 paras albumi 4: Helloween - Master Of The Rings
90-99 paras albumi 5: Faith No More - King For A Day
90-99 paras albumi 6: Sentenced - Frozen
90-99 paras albumi 7: Alice In Chains - Facelift
90-99 paras albumi 8: Rage Against The Machine - Rage Against The Machine
90-99 paras albumi 9: Stratovarius - Episode
90-99 paras albumi 10: CMX - Vainajala


90-99 paras artisti/bändi 1: Megadeth
90-99 paras artisti/bändi 2: Iron Maiden
90-99 paras artisti/bändi 3: Sentenced
90-99 paras artisti/bändi 4: Bruce Dickinson
90-99 paras artisti/bändi 5: Pantera
90-99 paras artisti/bändi 6: Helloween
90-99 paras artisti/bändi 7: In Flames
90-99 paras artisti/bändi 8: Metallica
90-99 paras artisti/bändi 9: Stratovarius
90-99 paras artisti/bändi 10: CMX

Kyllä kait se The X factor on kuitenkin se läheisin levy. Läheisyyttä ovat lisänneet ihmisten "kuulematta paskaa, koska Blaze" kommentit. Lisäksi grungen ja brittipopin kulta-aikana ilmestyessään oli kyllä niin päähän potkittua tavaraa. Aivan timanttinen levy ja pidän sitä Maidenin alltime top3 levynä noin niinkuin muutenkin. Se synkkyys, alakuloisuus ja silti niin kauniit melodiat, mikä levyltä huokuu on niin mahtavaa. Megadeth oli kuitenkin ehkä se suurin juttu tuona vuosikymmenenä. Aivan uskomattoman hienoja levyjä pukkasi Rust In Peacen jälkeenkin. Pantera tuli Dethin vanavedessä ja vähän harmittaa, että en saanut levyjä mahtumaan listalle. Metallicakin iski kyllä, mutta jotenkin selvää, että ne levyt ei tuohon mahdu, vaikka kaikista julkaisuista pidin ja pidän edelleen. Kovin metallipainotteinen oli tuo minun ysäri ja kieltämättä se silloin ärsytti aika kovastikin, että ois melkein pakko ollut kuunnella Nirvanaa, Pearl Jamia, Oasista, Bluria jne.. Alice In Chains kyllä iski, mutta en ole koskaan tajunnut, miksi se niin metallinen musiikki yhdistetään niin voimakkaasti grungeen. Muotivirtojen takana tehtiin ysärilläkin kyllä todella hyvää musiikkia. Kyllä niille muotivirroillekin oli minulla hetkensä ja kuuntelin niitä jossain vaiheessa. Ne vain katosivat ja en ole jäänyt kaipaamaan koskaan. Yksi bändi listoilta puuttuu, joka oli minulle iso silloin ja se oli Offspring. Muotivirtaa toki sekin. Päätin kuitenkin laittaa sen sijasta CMX:n, joka edusti kovinta suomeksi laulettua settiä silloin ja tuo on nyt ainut maininta siltä osastolta. Leevi olisi haluttanut tunkea myös listoille, mutta kun ei voi niin ei voi. Nuo mainitut bändit ovat kuitenkin se rehellisin vastaus tuolta vuosikymmeneltä. Porcupine Treet ja Muset iskivät vasta 2000-luvun puolella. Harmi, että missasin sen 2000-luvun äänestyksen. Kun nyt miettii, niin kyllähän tuosta jää pois Dream Teatheria, Toolia, Kornia ja vaikka mitä silloin kovassa soitossa ollutta tavaraa... No ei vaan mahdu.
 
Viimeksi muokattu:

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Perusteluina edelleen: vain yksi levy per artisti; levyt hankittu heti ilmestyttyään; eniten soittokertoja omassa käytössä; pystyy edelleen kuuntelemaan koko levyn nautiskellen; live-kokemus plussaa (5/10). Pitkällisen painimisen jälkeen ruotsalaiset voittivat tälläkin kertaa hannuhanhimaisesti.


90-99 paras albumi 1: Atomic Swing - A car crash in the blue (93)
90-99 paras albumi 2: Megadeth – Rust In Peace (90)
90-99 paras albumi 3: Judas Priest – Painkiller (90)
90-99 paras albumi 4: Radiohead - The bends (95)
90-99 paras albumi 5: Guns N' Roses - Use Your Illusion I-II (91)
90-99 paras albumi 6: The Cardigans - Gran Turismo (98)
90-99 paras albumi 7: Faith No More - Angel Dust
90-99 paras albumi 8: Oasis - (What's the story) Morning glory? (95)
90-99 paras albumi 9: Kingston wall - II (93)
90-99 paras albumi 10: Robbie Williams - I've Been Expecting You (98)

Viivan alle jäivät tässä järjestyksessä:
Metallica - Metallica (91)
Nirvana - Nevermind (91)
Neil Young and Crazy Horse - Ragged Glory (90)
Tom Petty and the Heartbreakers - Into the Great Wide Open (91)
Air - Moon Safari (98)
Pixies - Bossanova (90)
The Verve - Urban Hymns (96)
Skunk Anansie - Stoosh
Suede - Suede
U2 - Achtung Baby (91)



90-99 paras artisti/bändi 1: Guns N´ Roses
90-99 paras artisti/bändi 2: Oasis
90-99 paras artisti/bändi 3: Megadeth
90-99 paras artisti/bändi 4: Nirvana
90-99 paras artisti/bändi 5: Radiohead
90-99 paras artisti/bändi 6: The Cardigans
90-99 paras artisti/bändi 7: Robbie Williams
90-99 paras artisti/bändi 8: Atomic Swing
90-99 paras artisti/bändi 9: Kingston Wall
90-99 paras artisti/bändi 10: Red Hot Chili Peppers
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
^ Yläpesän listoilta pistää silmään kaksi erinomaista ruotsalaista pumppua Atomic Swing ja Cardigans jotka teki pirun hyvää poprokkia 90-luvulla. Keikat Tavastialla molemmilta oli uskomattomia kokemuksia ja parasta mitä olen klubeissa nähnyt. Cardigansin Nina Parssonia tapitti ihan lumoissaan tuolloin, hehkeä daami upealla äänellä ja karismalla varustettuna. Molemmilta olisi voinut lyödä jonkun levyn tuonne listoille, mutta on niin pirusti vaihtoehtoja ja unohti näköjään monia potentiaalisia kun rustasi listaa mitä ei saa päivittää. Kingston Wall myös ansaitsee paikkansa listoilla.

_
 

d2uce

Jäsen
Vähemmän bläkkis vs. mikkiinpiereskely -vääntöä ja enemmän niitä listoja!
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
^ Yläpesän listoilta pistää silmään kaksi erinomaista ruotsalaista pumppua Atomic Swing ja Cardigans jotka teki pirun hyvää poprokkia 90-luvulla. Keikat Tavastialla molemmilta oli uskomattomia kokemuksia ja parasta mitä olen klubeissa nähnyt.
_

Atomic Swingin Tavastia-keikalla oltiin siis samaan aikaan ja aivan samoin fiiliksin. Upeimpia klubikeikkoja millä olen koskaan ollut (ja niitä on melko kasa jo takana).
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Siihen nähden miten paljon täällä on progediggareita, oikeastaan vähän ihmettelen sitä että Kingston Wallin II on vain muutamalla listalla.
Jäi public under -osastoon. Oli se ehdolla. Taso oli vain liian kova. Ei taas Suomi-pojalla pää kestänyt isoja kisoja. Bändilistalle oli lähempänä päästä läpi, mutta hyvistä hetkistään huolimatta I ja III laskivat epätasaisuudellaan kokonaisarvosanaa. Sääli. Ja varsinkin sääli, että PW sekosi niin nuorena.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
90-99 paras albumi 1: Pantera - Vulgar Display Of Power
90-99 paras albumi 2: Fear Factory – Demanufacture
90-99 paras albumi 3: Machine Head – Burn My Eyes
90-99 paras albumi 4: Megadeth - Countdown to Extinction
90-99 paras albumi 5: Rage Against The Machine – Rage Against The Machine
90-99 paras albumi 6: Marilyn Manson - Antichrist Superstar
90-99 paras albumi 7: Korn - Life Is Peachy
90-99 paras albumi 8: Dimmu Borgir - Enthrone Darkness Triumphant
90-99 paras albumi 9: Paradise Lost - Shades of God
90-99 paras albumi 10: System of a Down - System of a Down

90-99 paras artisti/bändi 1: Pantera
90-99 paras artisti/bändi 2: Machine Head
90-99 paras artisti/bändi 3: Fear Factory
90-99 paras artisti/bändi 4: Rage Against The Machine
90-99 paras artisti/bändi 5: Megadeth
90-99 paras artisti/bändi 6: Korn
90-99 paras artisti/bändi 7: Paradise Lost
90-99 paras artisti/bändi 8: Iron Maiden
90-99 paras artisti/bändi 9: Anthrax
90-99 paras artisti/bändi 10: Metallica
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
90-99 paras albumi 1: Pearl Jam - Ten
90-99 paras albumi 2: Guns N' Roses - Use Your Illusion II
90-99 paras albumi 3: Amorphis - Tales From the Thousand Lakes
90-99 paras albumi 4: CMX - Rautakantele
90-99 paras albumi 5: Alice In Chains - Dirt
90-99 paras albumi 6: Sentenced - Down
90-99 paras albumi 7: HIM - Greatest Lovesongs vol. 666
90-99 paras albumi 8: Oasis - (what's the story) Morning Glory
90-99 paras albumi 9: Temple of the Dog - Temple of the Dog
90-99 paras albumi 10: Bush - Sixteen Stone


90-99 paras artisti/bändi 1: Guns N' Roses
90-99 paras artisti/bändi 2: Pearl Jam
90-99 paras artisti/bändi 3: Amorphis
90-99 paras artisti/bändi 4: Alice In Chains
90-99 paras artisti/bändi 5: Metallica
90-99 paras artisti/bändi 6: CMX
90-99 paras artisti/bändi 7: Sentenced
90-99 paras artisti/bändi 8: Pantera
90-99 paras artisti/bändi 9: Smashing Pumpkins
90-99 paras artisti/bändi 10: Oasis
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain ajatuksia ja ajankuvaa 90-luvusta vielä.

Yksi suuri vaikuttaja maailmanlaajuisesti oli tietysti MTV, itselle lähinnä kanavan erikoisohjelmat, joista kirkkainpana helmenään Headbangers Ball. Tämä Vanessa Warwickin juontama metallin erikoisohjelma, joka yöllisen esitysajankohdan takia piti yleensä tallentaa videoilla. Taivas esim. sitä tajunnanräjäytystä, jonka sai ensinäkemältä Soundgardenin Jesus Christ Pose video aikaan. Oli bändi toki hieman tuttu jo toisesta aikakauden mediasta, nimittäin Radiomafian Räkärodeosta, jossa marginaalimusiikkia soitteli kuulapää Miettinen. MTV:n mainstream puoleltakin teki jotain löytöjä, parhaiten muistan Manic Street Preachersin Motorcycle Emptiness videon, joka pyöri kanavalla todella paljon.

Vuosikymmenen loppupuolella televisiossa olikin sitten Jyrki, joka oikeasti teki suomalaiselle musiikille hyvää. Mahtaisiko joku Apulantakaan olla tänä päivänä niin suosittu kuin on, ilman Jyrkin boostaamaa alku-uraa. Esittelihän ohjelma kaikkea kuraakin, mutta kyllä sitä tuli aina mahdolllisuuden tullen seurattua. Yksi HIM:in Lasipalatsilta televisioitu keikka on jäänyt hyvin noilta ajoilta mieleen.

Kuten tuolla edelle jo kirjoitettiinkin niin perinteiselle metallille vuosikymmen oli kyllä aika surkea. Tämän kurjuuden suorastaan kruunasi kahden suuren, Iron Maidenin ja Judas Priestin, totaalisen epäonnistuneet laulajavaihdokset. Onneksi kotimaasta tulivat sentään Amorphis ja Sentenced, jotka olivat pioneerejä rakentamassa koko heavygenreä uusiksi.

Ja vielä yksi mullistava asia mikä muuttui 90-luvulta alkaen: internet tuli ja mullisti kaiken. Levyjen nettiostaminen alkoi kaveriporukan tilauksilla jenkeistä. Silloin 90-luvun puolivälin jälkeen dollarin kurssi oli kohdillaan ja yhteen tilaukseen sai tullitta mahtumaan luokkaa 8-10 cd:tä, jolloin postikulut per levy olivat kohtuulliset. Noilta ajoilta on levyhyllyssä erikoisuuksia kuten Sueden Coming Up, jota jenkeissä markkinoitiin yhtyeen nimenä The London Suede. Dollarin kurssi kallistui vuosituhannen vaihetta lähestyessä, mutta silloin ruotsalaiset lähtivät mukaan internetkuplaa rakentamaan ja perustivat Boxman nettikaupan musiikille. Se ei lopulta montaa vuotta kestänyt, mutta paljon tuli sitäkin kautta levyjä tilailtua.
 
Viimeksi muokattu:

Aberystwyth

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Heh, tätä mä jäin kummastelemaan. Kaksi Brucen levyä ei ole tuolla kokoonpanolla, ja toisen arvostit koko vuosikymmenen viidenneksi parhaaksi levyksi. Ja siis ilmeisesti Brucen parhaaksi? Onko Tattooed Millionaire siis niin huono, että vaikuttaa yksinään noin paljon? Eihän se mikään timanttinen kokonaisuus ole, ei sillä. Eikä näissä listoissa kenelläkään mitään logiikkaa kai ole.

En viitsinyt pelkkää Skunkworks-bändiä laittaa bändilistalle, kun se julkaisi vain yhden studioalbumin. Senhän piti olla ihan oma bändinsä Bruce Dickinson Skunkworks-nimellä eikä oikeastaan Brucen sooloprojekti sinänsä, mutta hajosi sitten vain yhden levyn jälkeen.

No joo, olisihan se Bruce voinut olla sijan tai kaksi ylempänä, mutta tosiaan, en pidä Tattooed Millionairesta ja se vaikutti eniten tuohon sijoitukseen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Siihen nähden miten paljon täällä on progediggareita, oikeastaan vähän ihmettelen sitä että Kingston Wallin II on vain muutamalla listalla.

Ainakin minulla on aina ollut pieniä ongelmia Kingston Wallin kanssa. Se on ihan hyvää musiikkia, mutta ei kulttimaineensa veroista. Kaikki levyt on tullut tietysti kuunneltua ja livepätkiäkin katsottua, mutta parhaimmillaankin KW:ta leimaa sellainen tietty rauhattomuus, jota bändi ei pysty kääntämään biisimateriaalissaan vahvuudeksi. Muutamia tosi hyviä kappaleita löytyy, mutta en itselleni rehellisenä niitä millekään vuosikymmenen kattaville top 10-listoille kykene laittamaan.
 

M10

Jäsen
Kingston Wall on ihan hyvä bändi, mutta ylihypetetty ja ajoittain jopa tylsä. Tosi hyvä hetkiä, mutta ei ole minun mielestä kestänyt ajan hammasta kauhean hyvin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kingston Wallista itsekin sellainen sananen, että luonnollisesti pidän siitä suuresti, koska siinä on mukana todella paljon niitä elementtejä joista pidän musiikissa. Jos nyt kuitenkin rehellinen olen, niin erityisen omaperäisenä ja uuttaluovana sitä ei silti voi pitää, sillä sen poimimat vaikutteet näkyy ja kuuluu niin vahvasti. En nyt jaksa bändejä tässä luetella, mutta kun KW:ta kuuntelee, niin kyllähän ne sieltä erottuu. Toki se oli Suomen mittakaavassa varsin omanlaisensa tapaus ja muutenkin musiikkia joka ei ollut niin muodissa siihen aikaan 90-luvulla. Suosiota kuitenkin löytyi. Nythän KW olisi paljon muodikkaampi bändi, kun proge ja psykedeliakin on paljon enemmän ollut pinnalla taas.

Yhtä kaikki, lahjakas kolmikko ja upeita kappaleita ja hieno levykolmikko, joista tosin eka on omaan makuuni vielä aika epätasainen, mutta kaksi jälkimmäistä potkii hienosti (etenkin äänestämäni II). KW:n vaikutus sittemmin moniin suomalaisiin bändeihin ja artisteihin on kiistämätön ja se on ollut mukana vaikuttamassa tiettyihin skeneihin kotomaassa, minkä takia sen merkitys on hyvin monialainen. Sen takia itse tässä äänestyksessä nostin sen noin ylös. Nyt kun katsoo, niin ehkä sijoituksen olisi pari pykälää voinut tiputtaakin, mutta en jaksa alkaa enää tässä muokkaamaan. Tykkään vähän vetää kotiinpäin ja antaa tuolle yhtyeelle (jota en ikävä kyllä koskaan livenä ehtinyt nähdä) omalta osaltani kunniaa tässä äänestyksessä, vaikka se nyt ei sitä korkealle taulukossa nostakaan.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
90-99 paras albumi 1: Kingston Wall: II
90-99 paras albumi 2: Metallica - Black
90-99 paras albumi 3: Stratovarius - Visions
90-99 paras albumi 4: Offspring: Smash
90-99 paras albumi 5: YUP: Normaalien maihinnousu
90-99 paras albumi 6: Green day: Dookie
90-99 paras albumi 7: Sentenced - Down
90-99 paras albumi 8: Pearl Jam - Ten
90-99 paras albumi 9: Supergrass - I Should Coco
90-99 paras albumi 10: Alice in Chains: Dirt

90-99 paras artisti/bändi 1: YUP
90-99 paras artisti/bändi 2: Kingston Wall
90-99 paras artisti/bändi 3: Stratovarius
90-99 paras artisti/bändi 4: Metallica
90-99 paras artisti/bändi 5: Absoluuttinen Nollapiste
90-99 paras artisti/bändi 6: Sentenced
90-99 paras artisti/bändi 7: Leevi and the Leavings
90-99 paras artisti/bändi 8: Offspring
90-99 paras artisti/bändi 9: Manic Street Preachers
90-99 paras artisti/bändi 10: Iron Maiden
 

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Kiitos äänestyksen järjestämisestä ernestipotsille! Hienoa musiikkia tehtiin todella paljon. Sääntönä yksi levy per bändi, muutoin melkein puolet listasta olisi Blind Guardiania, joka julkaisi 90-luvulla neljä kiitettävää albumia.

90-99 paras albumi 1:
Blind Guardian - A Nightfall in Middle Earth (1998)
Kaikkien aikojen levyjen top-3:ssa. Täydellinen power metal levy jolla suosikki bändini tyyli oli jalostunut parhaimmilleen. Kaikkien aikojen paras konseptialbumi, joka kertoo Silmarillionin tarinan. Paras biisi: Time Stands Still (at the Iron Hill)

90-99 paras albumi 2: Dream Theater - Images & Words (1992)
Progemetallin valtiaiden kruununjalokivi, levy jota ei DT tai mikään muukaan bändi kyseisessä genressä tule koskaan ylittämään. Paras biisi: Learning to Live

90-99 paras albumi 3: Nightwish - Oceanborn (1998)
Nightwish on vieläkin aika hyvä bändi, mutta alas on tasossa tiputtu yhtyeen kulta-ajoista (Oceanborn-Wishmaster-Century Child). Oceanbornin yltiömelodinen power metal Tarjan aivan mahtavalla oopperalaululla lumoaa edelleen. Melodioiden kauneus ja tarttuvuus on aivan omaa luokkaansa kun niitä verrataan Century Childin jälkeisiin albumeihin. Paras biisi: Stargazers

90-99 paras albumi 4:
Sonata Arctica - Ecliptica (1999)
Ehkä kaikkien aikojen power metal debyytti. Nuoruuden energialla ja innolla lyötiin luu kurkkuun kaiken maailman helloweeneille ja stratovariuksille. Paras biisi: Destruction Preventer

90-99 paras albumi 5:
In Flames - Colony (1999)
Dark Tranquillityn Characterin ja Mors Principium Estin Unbornin jälkeen parasta mitä melodisen death metallin saralla on koskaan kuultu. Reroute to Remainin jälkeenhän In Flames on suoltanut lähinnä kuuntelukelvotonta materiaalia.

90-99 paras albumi 6:
Iced Earth - Burnt Offerings (1995)
Tunnelmaltaan suorastaan apokalyptinen jenkkipoweri klassikko. Schaefferin riffimyrsky ja Barlowin laulusuoritus hakevat vertaisiaan. Paras biisi: Dante's Inferno

90-99 paras albumi 7:
Shadow Gallery - Tyranny (1998)
90-luku oli progressiivisen metallin kulta-aikaa, josta yhtenä osoituksena on jumalaisen hieno Tyranny. Toisin kuin jotkut genren bändit, SG ei sorru biiseissään turhaan kikkailuun. Musiikki on genren huomioon ottaen helposti lähestyttävää ja todella melodista. Proge-elementtejä toki löytyy niin kuin taiturimaista soittoa ja pitkiä biisejä, mutta aina mennään biisien ehdoilla ja itsetarkoituksellista kikkailua ei löydy. Paras biisi: I Believe

90-99 paras albumi 8:
Ayreon - Into the Electric Castle (1998)
Taas progemetallia. 70-luvun progesta paljon ammentava tupla-albumillinen mitä hienointa musiikkia. Albumin lukuisat laulajat ja soittajat vievät kuulijan matkalle halki ajan ja avaruuden, niin kuin Rick Wakeman aikoinaan Maan keskipisteeseen. Paras biisi: Amazing Flight

90-99 paras albumi 9:
Symphony X - The Divine Wings of Tragedy (1997)
Ja taas progemetallia. Ja hyvää sellaista. Paras biisi: The Accolade

90-99 paras albumi 10:
System of a Down - S/t (1999)
Pidän tätä bändin parhaana levynä, vaikka kaikista tykkäänkin. Vihaista, sekopäistä, humoristista, aggressiivista, pahaenteistä, hilpeää. Bändin musiikki on kaikkia noita eikä tämäkään riitä kuvaamaan tätä vinksahtanutta cross over metallin klassikkoa. Paras biisi: P.L.U.C.K.

Bubbling under:
Virgin Steele - Invictus (1998)
Leevi And the Leavings - Rakkauden Planeetta (1995)
Queensrÿche - Empire (1990)
Sentenced - Down (1997)
Faith No More - King for a Day, Fool for a Lifetime (1995)
Edge of Sanity - Crimson (1996)
Gamma Ray - Land of the Free (1995)

EDIT:

Kiitos heavy! Muokkaan tätä sen verran että lisään virallisen listamuodon tähän perään.


90-99 paras albumi 1: Blind Guardian - A Nightfall in Middle Earth
90-99 paras albumi 2: Dream Theater - Images & Words
90-99 paras albumi 3: Nightwish - Oceanborn
90-99 paras albumi 4: Sonata Arctica - Ecliptica
90-99 paras albumi 5: In Flames - Colony
90-99 paras albumi 6: Iced Earth - Burnt Offerings
90-99 paras albumi 7: Shadow Gallery - Tyranny
90-99 paras albumi 8: Ayreon - Into the Electric Castle
90-99 paras albumi 9: Symphony X - The Divine Wings of Tragedy
90-99 paras albumi 10: System of a Down - S/t

90-99 paras artisti/bändi 1: Blind Guardian
90-99 paras artisti/bändi 2: Dream Theater
90-99 paras artisti/bändi 3: In Flames
90-99 paras artisti/bändi 4: Dark Tranquillity
90-99 paras artisti/bändi 5: Symphony X
90-99 paras artisti/bändi 6: Edge of Sanity
90-99 paras artisti/bändi 7: Faith No More
90-99 paras artisti/bändi 8: Ayreon
90-99 paras artisti/bändi 9: Iced Earth
90-99 paras artisti/bändi 10: Virgin Steele
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Sokea Vartija, kannattaa muokata tuo listaus oikeaan muotoon, jos ehdit.
 

Miguel

Jäsen
Luulin, että saisin kokoon vain tunnehöyryisen ja siten julkaisukelvottoman listan, mutta alkoihan niitä löytyä kuin vähän mietti. Bändit jätän nyt rankkaamatta.

90-99 paras albumi 1: CMX - Aura
90-99 paras albumi 2: The Offspring - Smash
90-99 paras albumi 3: Faith No More - Angel Dust
90-99 paras albumi 4: Kingston Wall - II
90-99 paras albumi 5: Bon Jovi - These Days
90-99 paras albumi 6: Apulanta - Aivan kuin kaikki muutkin
90-99 paras albumi 7: Ismo Alanko - Jäätyneitä lauluja
90-99 paras albumi 8: HIM - Greatest Lovesongs vol. 666
90-99 paras albumi 9: Metallica - s/t
90-99 paras albumi 10: Kent - Isola

90-99 paras albumi 10: The Offsring - In America (1998)

Po. Americana. Metallicasta @ernestipotsi tietänee, että s/t ja Black ovat yksi ja sama levy? Molempia nimiä on käytetty.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
90-99 paras albumi 1: R.E.M - Automatic for the people
90-99 paras albumi 2: Kolmas Nainen - Hyvää ja kaunista
90-99 paras albumi 3: Oasis - what's the story) Morning Glory
90-99 paras albumi 4: Queenrÿche - Empire
90-99 paras albumi 5: Sir Elwoodin hiljaiset värit - Kymmenen tikkua laudalla
90-99 paras albumi 6: Manic street preachers - Everything must go
90-99 paras albumi 7: Kent - Hagnesta Hill
90-99 paras albumi 8: Ismo Alanko säätiö - Pulu
90-99 paras albumi 9: CMX - Aura
90-99 paras albumi 10:Red Hot Chili Peppers - Californication


90-99 paras artisti/bändi 1:Oasis
90-99 paras artisti/bändi 2:Kolmas Nainen
90-99 paras artisti/bändi 3:REM
90-99 paras artisti/bändi 4:U2
90-99 paras artisti/bändi 5:CMX
90-99 paras artisti/bändi 6:Kent
90-99 paras artisti/bändi 7:Ismo Alanko Säätiö
90-99 paras artisti/bändi 8: Manic Street preachers
90-99 paras artisti/bändi 9: Faith No More
90-99 paras artisti/bändi 10: Don Huonot

Levyt meni tuolaliseen järjestykseen, TOP 5 vois olla miten päin vaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös