Jarno Pikkarainen HIFK:n päävalmentajana

  • 392 606
  • 2 227

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Lyytinen-Bernhardt
Kousa-Motin
Varakas-Ahonen
Karjalanen/Junnut

Joo nyt on Pikellä ja Tanskalla käytössä se 9 pakin rotaatio, joka oikeestaan pitääkin olla. Varsinkin IFK:n tapauksessa siis, kun saikkuhistoria on mikä on. Ja muutenkin, miksei lepuuttaisi tasaisesti kaikkia sitten kun on hyvä terveystilanne kuten nyt (ihme).

Pikellä on riittävät kortit nyt, ja pappa-Lundellin tehtävä nyt virittää toi veskarikaksikko siihen kuntoon, ettei siihen sitten kaadu.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
On tullut paljonkin annettua negaa Pikelle pitkin tätäkin kautta, mutta pakko antaa myös tunnustusta silloin kun on aihetta. Saanut jengin näyttämään jengiltä pelkkien yksilöiden sijaan, taistelutahtoa tuntuu löytyvän joka ukosta ihan kiitettävästi ja pelitapaakin on mielestäni saanut selkiytettyä. En nyt vielä suostu kokonaan rotsia kääntämään, mutta hyvinhän tämä nyt tuntuu pelittävän, tietty parantamisen varaa on aina. Keväthän sen kauden lopputuloksen sitten näyttää, hyvästä runkosarjasta ei jää mitään käteen, jos pudoduspelit jäävät lyhyeksi.

Pikellä itselläänkin varmaan motivaatiota näyttää arvostelijoilleen, itselleen ja mahdollisille seuraaville työnantajille, että hänellä on jatkossakin annettavaa valmentajana. Go Pike!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Spedehän petraa ihan tosissaan tän homman kanssa. Aika tasapainosta pelaamista nähty nyt kaaoksen sijaan. Toki yksilöt aina ratkoo sitten tai ei, ja se vaikuttaa näkemyksiin, mutta selkeää ainakin kentällä pienemmät etäisyydet, ja roiskimista vähemmän. En ole oikein koskaan tykännyt siitä, jos pitää liian usein vetää päätyyn ja suosiolla luovuttaa kiekko vastustajalle. Nyt sitä(kin) tehdään vähemmän.

Tanska kun pakeista vastaa, niin vähän ripitystä noista vitun riskeistä syötöistä, joita varsinkin Kousa viljeli laidalta. Sulkee vaikka sinne laitaan sen vääntökiekoks jos ei muuta keksi.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kärpät on monesti nostettu esille hyvään pelitapaan liittyen mutta täytyy kyllä todeta, että en olisi uskonut että Pikkarainen saa IFK:n pelin toimimaan näin hyvin. Kuitenkin Lundell ja Borgström poissa ja silti peli kulkee. Työmoraali on hyvä, karvaus pelaaminen on loistavaa, paine saadaan purettua omista ja viisikon tiiveys sekä syöttöprosentit on hyviä. Puolustus on parantanut ja myös yksilötasolla ja fiilis joukkueessa vaikuttaa olevan hyvä. Vähintäänkin on asioita, joita Pikkarainen ei ole ryssinyt!

Ainut miinus on se että paikoista ei saada riittävästi sisään, mutta jos jokaisessa matsissa vertaa IFK:ta vastustajaan, niin lähes poikkeuksetta ja varsinkin viimeisen 15 pelin ajan IFK on ollut vastustajaa parempi ja ansainnut voittonsa.

Arvostan!
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Spedehän petraa ihan tosissaan tän homman kanssa. Aika tasapainosta pelaamista nähty nyt kaaoksen sijaan. Toki yksilöt aina ratkoo sitten tai ei, ja se vaikuttaa näkemyksiin, mutta selkeää ainakin kentällä pienemmät etäisyydet, ja roiskimista vähemmän. En ole oikein koskaan tykännyt siitä, jos pitää liian usein vetää päätyyn ja suosiolla luovuttaa kiekko vastustajalle. Nyt sitä(kin) tehdään vähemmän.

Tanska kun pakeista vastaa, niin vähän ripitystä noista vitun riskeistä syötöistä, joita varsinkin Kousa viljeli laidalta. Sulkee vaikka sinne laitaan sen vääntökiekoks jos ei muuta keksi.
Piku varmaan painottaa et ykkös vaihtoehto on kääntää heti ylös ku saadaan kiekko niin se on pelaajille hemmetin haastavaa ku kokoonpano on niin paljon elänyt (kiitos surkuhupaisan loukkaantumisten määrän). Nyt ku vihdoin ollaan saatu ketjut ja parit suht stabiileiksi niin peli kuten yksilöitkin näyttää paljon paremmilta.
Oon aina tykännyt Pikun aktiivisesta pelistä, mua on vaan epäilyttänyt ettei Piku oo saanut sellaista varmaa peliä vaan tulee ihme sekoilua liikaa, monesti ne on yksilön tekemiä mokia mut jännästi mestari valmentajien alaisuudessa ei sekoilla.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Propsit Pikelle joo, ja onhan se aikamoinen ihme jos nyt ei saisi ensi kaudella mistään pestiä niinkuin täälläkin muistaakseni puheltu!? Ainoo nillitys just nyt on se, että noi Saipat jne. pitäisi kyllä tykitellä kumoon aina se 10-0 ihan kliinisti. Jotenkin saa jengin sytytettyä aina parhaiten näitä kärkijengejä vastaan, mikä toki hyvä mutta ketuttaa vaan noi "ohimatsit" häntäpään jengejä vastaan joissa aina silloin tällöin nähdään kentällä vähän erilainen jengi kuin vaikka tänään...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käykö Pikkaraisen kanssa Nokka-Jaloset? Sitä on liian aikaista sanoa vielä, mutta vähän samat vibat tässä nyt on. Enkä voi sille myöskään mitään, mutta mulla on sellainen fiilis, että päätös siitä, että Ville Peltonen on seuraava valmentaja on tehty suurimman osakkeenomistajan katakombeissa. Ja täysin fiilispohjalta.

Pohjaan omat fiilikseni siihen, että HIFK:ssa on koko ajan toitotettu esim. hyvän arjen merkitystä, pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä tuloksen tekemisen pohjana. Pikkaraisen sopimuksessa on myös ollut optio ensi kaudelle, joten alunperin on laskettu, että Pikkarainen voisi jatkaa vielä vuoden lisää, jos jengillä pyyhkii hyvin. Missään vaiheessa HIFK:n peliesityksetkään eivät ole olleet mitenkään katastrofaalisen huonoja, vaikka välillä olikin vähän vaikeampaa. Silloinkaan joukkue ei hävinnyt kahta matsia putkeen enempää. Kun huomioidaan myös se, että joukkueessa oli alkukaudesta jälleen kerran paljon loukkaantumisia, vain idiootti jättäisi niiden vaikutukset peliesityksiin huomiotta. Niistäkin selvittiin ja joukkue on ollut pitkin kautta varsin tasainen suorittaja olosuhteista huolimatta.

Jos tarkastellaan niitä vaatimuksia ja odotuksia, mitä valmennukselle on asetettu, itse näkisin, että valmennus on ne saavuttanut. Jos tavoitteena on mestaruus, sen tavoitteen saavuttamista ei kuitenkaan voida arvioida koskaan kesken kauden ja kauden jälkeen ollaan jo auttamattomasti myöhässä. Viime kausi jäi kesken, joten siitä ei voida antaa plussaa eikä miinusta. Pelaajat ovat nykyvalmennuksen aikana kehittyneet, peli on kehittynyt, joukkueessa on hyvä henki, joukkue on sinnikäs ja kärsivällinen ja on pärjännyt tuloksellisesti, jne. En oikein keksi, mitä muuta olisi pitänyt tähän mennessä tehdä? Joo, voittaa jotkut yksittäiset ottelut, mutta ei niillä oikeasti ole mitään merkitystä isossa kuvassa. Eikä olla ainoa jengi, joka on hävinnyt Lukolle.

Itse olisin Salmelaisena käyttänyt Pikkaraisen option, koska hyviä aihioita on ollut koko tämän kauden ajan paljon ja muutos on kuitenkin aina riski. Myös tietenkin parempaan. Me kaikki tiedämme varsin hyvin, että HIFK on erityinen paikka, eikä täällä voi valmentajan menneisyydestä ihan hirveästi päätellä mitään. Miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki? Pikkaraisen neljä vuotta seurassakaan ei ole mikään ikuisuus, pikemminkin nykyaikana menestymisen edellytys, "hyvät pohjat". Varsinkin, kun ensimmäiset 1,5 kautta olivat kakkosvalmentajana, viime kausi oli vaiherikas ja päättyi kesken ja tähtipelaajia on tullut ja mennyt kausien jälkeen. Ja kun huomioidaan sekin, että taloudellisesti ensi kaudesta tulee hyvin haastava joka tapauksessa, olisin itse pyrkinyt minimoimaan kaikenlaiset riskit. Mun on nimittäin vaikea nähdä, että Ville Peltonen, Samuel Tilkanen ja mahdollisesti nyt se Cory Murphykin, olisivat oikeasti kovin kustannustehokas ratkaisu. Ainakaan verrattuna nimiin Pikkarainen-Kalto-Tanska. Mitään faktaa minulla ei ole vibojeni vahvistamiseksi. Mutta jotenkin mulla on sellainen tunne, että HIFK:ssa lasketaan nyt tosi paljon sen varaan, että Ville Peltonen tuo pelkkänä nimenä sellaista kiinnostusta joukkueeseen, että katsomot ovat täynnä ja kumppanuuksia tulee ovista ja ikkunoista ihan vain Villen vuoksi. Itse en yhtä optimistinen ole, mutta se ei johdu Villestä, vaan yleisestä tilanteesta. Enkä dumaa Villeä tiimeineen ennakkoon, yritän vain katsoa kokonaiskuvaa ilman tunnetta.

Mutta, koska Ville Peltonen on The Ville Peltonen, ei HIFK:ssa ole haluttu sanoa ei, vaikka kovin moni muu asia kuin Villen huikea peliura ja HIFK-ikonius ei päävalmentajuutta juuri tässä vaiheessa Villen valmennusuraa omasta mielestäni tuekaan. Pikkaraisen kannalta tilanne on paskamainen, koska hän on tehnyt juuri sen, mitä häneltä on odotettukin ja silti saattaa nyt jäädä kokonaan ilman duunia. Toisaalta, kenen tahansa pitäisi myös ymmärtää, että tässä tilanteessa kysymys ei ole Pikkaraisen ammattitaidosta tai hänestä ihmisenä, vaan siitä, että kukaan ei voi kisailla The Ville Peltosen kanssa, kun puhutaan HIFK:sta.

Jos Piken kannalta haluaa etsiä edes jotain positiivista mahdollisesta tulevasta työttömyydestä, voisi sitä olla se, että hänen ansiosidonnaisensa perustuu kuitenkin HIFK-ajan palkalle. Myöskään yhteinen aika perheen kanssa yhdessä ei ehkä ole pahitteeksi etävuosien jälkeen. Toisaalta sitten kuitenkin, kuten Karri Kivestäkin huomaamme, yksikin vuosi ilman valmennuspestiä voi vaikeuttaa jatkoa aika paljon, varsinkin, kun nuoret, kokemattomat ja edulliset koutsit näyttävät nyt olevan muodissa. Pikkaraisen kunnianhimoa valmentajana ei varmasti tyydytä istua tv:ssä kommentaattorina. Toisaalta, ehkä ensi kaudella monot taas heiluu entiseen malliin ja paikkoja voi aueta myös kesken kauden. Jos Pike onnistuu luotsaamaan HIFK:n mestaruuteen, se on sellainen tekijä CV:ssä, että kyllä sillä duunia tulee jossain vaiheessa saamaan. Ehkä vielä jopa HIFK:stakin.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Mainio kirjoitus yllä BOL:ilta. Nää on kyllä vaikeita hommia ja varmaan suurin osa faneista haluaisi juuri nyt jatkaa Pikkaraisella kun menee hyvin. Ja sitten taas kenkiä kun hävitään pari matsia. Onneksi ei meidän tartte tehdä näitä päätöksiä, eikä takuulla ole aina ihan helppoja tehtäviä niillekään jotka päätökset tekee.

Juolahti vaan mieleen, että onko Peltosen pestistä muuten yhtään mitään konkreettista olemassa toistaiseksi? Vai voiko olla että keskusteluja onkin käyty mutta vasta tulevaisuuden varalle? Ja medioissa/keskustelufoorumeilla tehty nopeat johtopäätökset?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmentajan palkkaaminen on siitä haastavaa puuhaa, että sitä pitäisi pystyä laskeskelemaan monta vuotta eteenpäin, että löytää parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Esim. jos IFK olisi jatkanut Pikkaraisella, niin kuka sen jälkeen olisi ollut vapaana. IFK:ssa on ehkä katsottu, että sellainen valmentaja on nyt vapaana, jonka he haluavat ja vuoden päästä tilanne olisi voinut olla toinen. IFK:n puolustukseksi sanon myös sen, että viime kauden lopun konttaaminen oli varmaan aika ratkaiseva tässä. Siihen ei oikein ollut edes mitään loukkaantumissyitä yms.

Pikkaraisen kantilta tilanne taas on aika epäreilu, mutta ei IFK:n takia vaan sen takia, että viime kausi loppui kesken. Finaalipaikka tms. niin saattaisi nimi olla papereissa meille tai muualle. Itse pidän jotenkin Pikkaraisesta, vaikka tietyt asiat IFK:n pelaamisessa ärsyttävät. Harvoin on nähty on työteliästä ja sitoutunutta IFK:ta. Nyt kun vielä tuo ikuinen heikkous, eli sentteriosasto on kunnossa, niin sijoituskin on noussut odotetulla tasolle.

Nyt IFK on sellaisella odotetulla tasolla. Suurseuraksi ollaan vielä aika ailahteleva, mutta suunta on ollut viime kaudet oikeanlainen. Ehkä IFK:ssa ajatellaan, että se seuraava steppi pitää ottaa valmennusta päivittämällä.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Itse olisin Salmelaisena käyttänyt Pikkaraisen option, koska hyviä aihioita on ollut koko tämän kauden ajan paljon ja muutos on kuitenkin aina riski. Myös tietenkin parempaan. Me kaikki tiedämme varsin hyvin, että HIFK on erityinen paikka, eikä täällä voi valmentajan menneisyydestä ihan hirveästi päätellä mitään. Miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki?

Koko BOLin kirjoitus oli ansiokas, mutta poimin tämän, koska mun vastaus osuu lähinnä tähän kohtaan. Eli oma ajatus on se, että kun päätöksiä piti tehdä, ei IFK:n peli ollut näin kovassa iskussa. Oletan, että näitä päätöksiä piti tehdä jos marraskuun paikkeilla. Ja jos olisi pantattu päätöstä, miten olisi käynyt pelaajaneuvottelujen kanssa? Eli ehkä tässä oli tavallaan pakkorako tehdä joku ratkaisu, ja ilmeisesti nyt ratkaistiin homma siten, että valittiin seuraikoni. Mutta toden totta, juuri tällä hetkellä en itsekään haluaisi vaihtaa, eli näin nopeasti ihmisen mieli muuttuu. Kuukausi sitten ajattelin, että monoa pitää antaa, ja nyt en vaihtaisi. :D

Toisaalta meidän on pirun vaikea tehdä mitään järkiratkaisuja, kun emme tiedä puoliakaan, mitä on tehty, ja miten on oikeasti mennyt. Emmekä tiedä sitäkään, miten positiivinen tai negatiivinen vaikutus kelläkin koutsilla on niihin pelaajiin, joita olemme hankkimassa.

Nyt on kuitenkin hyvä asia, että Piku saa vetää kauden loppuun, vaikka itsekin idioottina potkuja huusin. Itselläkin on jotenkin sellainen kumma fiilis, että kevät tulee näyttämään hyvältä. Kunpa ei nyt tapahtuisi mitään pahaa loukkia ihan meidän kärkipelaajille. Kuitenkin ollaan kärsitty niistä jo mielestäni kohtuuttomasti, jos esim. Lundell on hädin tuskin puolet peleistä pystynyt pelaamaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n puolustukseksi sanon myös sen, että viime kauden lopun konttaaminen oli varmaan aika ratkaiseva tässä. Siihen ei oikein ollut edes mitään loukkaantumissyitä yms.

Mä nyt en varsinaisesti syytä HIFK:ta yhtään mistään. Ainoa asia, mikä mua epäilyttää on se, että päätös Pikkaraisen vaihtumisesta Peltoseen perustuu muihin kuin niihin syihin, mihin päätöksen pitäisi oikeasti perustua. Mutta on myös mahdollista, että HIFK on tehnyt täysin oikean päätöksen syistä riippumatta.

Mitä tulee lainaamaani kohtaan, mä olen sitä mieltä, että se perkeleellinen sairastelukierre nimenomaan näkyi siinä lopussa. Pohjaan mutuni siihen, että kun moni sairasti sitä ties mitä bulgarialaista hyppykuppaa ja pelaajia oli poissa joukkueen muonavahvuudesta, se vaikutti paljon harjoitteluun kriittisessä vaiheessa ja sekoitti suunnitelmia. Paitsi, että kunto putosi sairastelun aikana, olisi normitilanteessa treenattu juuri silloin viimeiset rutistukset ennen pleijareita. Piti muuttaa suunnitelmia ja se sitten näkyi kentällä, kun osa oli treenauksen suhteen eri vaiheessa, eikä saatu ehjää 60 minuuttista. Osahan ei pystynyt treenaamaan ollenkaan, mutta pystyi jotenkin pelaamaan. Että kyllä se on oikeasti vaikuttanut tekemiseen. Eikä siellä oikein mitään vakituisia ketjujakaan ollut vikoissa peleissä 1-ketjua lukuunottamatta. Veikkaan, että tehtiin myös viime hetken kokeiluja, vähän riskilläkin. Olisiko Pikkarainen saanut käännettyä kurssin pleijareihin? Uskon, että olisi, olihan joukkue kasattu nimenomaan pleijareita silmällä pitäen ja henkisesti kovia sotureita heittää joka ketjuun. Mutta tämähän ei selviä ikinä.

Jos HIFK:ssa on oikeasti annettu viime kauden runkosarjan lopun kahden suoran ja kahden jatkoaikatappion määrittää se, käytetäänkö päävalmentajan optio, ollaan aika kaukana tulevaisuuden dynastioista. Mä veikkaan, että vaikka oltaisiin johdettu runkosarjaa ylivoimaisesti viime kaudella, HIFK olisi silti päätynyt valitsemaan Villen.
 
Viimeksi muokattu:

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko BOLin kirjoitus oli ansiokas, mutta poimin tämän, koska mun vastaus osuu lähinnä tähän kohtaan. Eli oma ajatus on se, että kun päätöksiä piti tehdä, ei IFK:n peli ollut näin kovassa iskussa. Oletan, että näitä päätöksiä piti tehdä jos marraskuun paikkeilla. Ja jos olisi pantattu päätöstä, miten olisi käynyt pelaajaneuvottelujen kanssa? Eli ehkä tässä oli tavallaan pakkorako tehdä joku ratkaisu, ja ilmeisesti nyt ratkaistiin homma siten, että valittiin seuraikoni. Mutta toden totta, juuri tällä hetkellä en itsekään haluaisi vaihtaa, eli näin nopeasti ihmisen mieli muuttuu. Kuukausi sitten ajattelin, että monoa pitää antaa, ja nyt en vaihtaisi. :D

Toisaalta meidän on pirun vaikea tehdä mitään järkiratkaisuja, kun emme tiedä puoliakaan, mitä on tehty, ja miten on oikeasti mennyt. Emmekä tiedä sitäkään, miten positiivinen tai negatiivinen vaikutus kelläkin koutsilla on niihin pelaajiin, joita olemme hankkimassa.

Nyt on kuitenkin hyvä asia, että Piku saa vetää kauden loppuun, vaikka itsekin idioottina potkuja huusin. Itselläkin on jotenkin sellainen kumma fiilis, että kevät tulee näyttämään hyvältä. Kunpa ei nyt tapahtuisi mitään pahaa loukkia ihan meidän kärkipelaajille. Kuitenkin ollaan kärsitty niistä jo mielestäni kohtuuttomasti, jos esim. Lundell on hädin tuskin puolet peleistä pystynyt pelaamaan.
Päätöksentekohetkellä ja aikaisemminkin peli oli todella sekavaa ja päävalmentajan soppari katkolla. Samaan aikaan saatavilla Peltonen, jonka rekrytointi saattoi olla nyt tai never. Jos olisi jatkettu Pikellä, tietäen että Peltsikin olisi ollut saatavilla, ja homma olisi edelleen mennyt tutuiksi, niin Tobben oma tulevaisuus? Tavallaan helppo päätös.
Uskoisin että jengi pelaa tänä keväänä paitsi itselleen, niin myös korostetusti valmennukselle. Ja jos/kun ”henkilöä” nostellaan keväällä, on Peltisillä/Tobbella taas extrahaastetta tiedossa.
 

F#21

Jäsen
Meni miten tahansa nyt ensi kauden valmentajan suhteen, niin tärkeintä HIFK:n on rakentaa strategia valmentajien osalta ja sitoutua siihen järkevässä mittakaavassa. Toiveet on, että myös Salmelainen tämän ymmärtää.

Pikkarainen on saanut HIFK:n hyvään lentoon kun pelaajat ovat pysyneet terveenä. Vielä kuitenkin on todistettavaa ennen kuin mun silmään pitäisin häntä esim. Törmästä parempana koutsina. Kokonaisuudessa on vielä kehitettävää, mutta eipä oikeasti valmista valmentajaa (tai pelitapaa) taida maailmassa ollakkaan.
Kevät toivottavasti näyttää toisin ja pääsen syömään aiemmat epäluottamuslauseeni miten en ole häneen uskonut.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Päätöksentekohetkellä ja aikaisemminkin peli oli todella sekavaa ja päävalmentajan soppari katkolla. Samaan aikaan saatavilla Peltonen, jonka rekrytointi saattoi olla nyt tai never. Jos olisi jatkettu Pikellä, tietäen että Peltsikin olisi ollut saatavilla, ja homma olisi edelleen mennyt tutuiksi, niin Tobben oma tulevaisuus? Tavallaan helppo päätös.
Uskoisin että jengi pelaa tänä keväänä paitsi itselleen, niin myös korostetusti valmennukselle. Ja jos/kun ”henkilöä” nostellaan keväällä, on Peltisillä/Tobbella taas extrahaastetta tiedossa.

Tässä viestissä on varmasti paljon perää. Ville oli juuri vapautettu Sveitsistä ja olisi varmasti saanut pian uuden pestin. Neuvottelut on aloitettu loppusyksystä, jolloin HIFKn peli ailahteli. Aika kovan riskin Tobbari olisi siinä oman uransa kannalta ottanut jos olisi hallitukselle ilmoittanut, että haluaa käyttää Piken option. Sitten jos joukkue olisikin kevään kyntänyt niin olisi ehkä mennyt UJ vaihtoon..

Mun mielestä Tobbari on toiminut tässä kohtaan todella hyvin. On ilmoittanut ajoissa Pikelle, että optiota ei käytetä, mutta sopparin saa tehdä loppuun. Me ei tiedetä, mutta tuo on voinut jopa olla yksi syy meidän lentokeliin. Turhat spekulaatiot on jääneet pois. Kopissa on tiedetty selkeästi, että kävi miten kävi Pike vetää kevään loppuun ja sitten tulee Ville sisään.

Ei jää hampaankoloon Pikelle, koska homma on hoidettu selkeästi. Ehkä HIFKn ja Piken tiet kohtaa uudelleen, kun on muutama vuosi kasvettu erillään.

Ja kyllähän Pike luo tässä sellaisia näyttöjä pöytään, että töitä vielä tulee jostain. Vähän omaa aikaa perheen kanssa ja siitä taas uudella energialla uusien haasteiden pariin, kun soitto tulee.

Mikäs sen mukavampaa olisi, jos sitä omaa aikaa saisi pitää Suomen mestarina...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eurooppalaisessa jääkiekossa on todella ikävä puoli tämä, että pelaajat ja valmentajat tekevät jo hyvin varhaisessa vaiheessa sopimuksia muihin seuroihin. Mielestäni pitäisi ehdottomasti olla jalkapallon tapaan sääntö, että vuodenvaihteen jälkeen saa vasta alkaa solmimaan sopimuksia muihin seuroihin.

Nyt IFK on sellaisella odotetulla tasolla. Suurseuraksi ollaan vielä aika ailahteleva, mutta suunta on ollut viime kaudet oikeanlainen. Ehkä IFK:ssa ajatellaan, että se seuraava steppi pitää ottaa valmennusta päivittämällä.

Nyt ollaan viime kaudet oltu vakaa tasaisen laadukas joukkue ilman floppauksia (mitä nyt Stögön runkosarjasijoitus viimeisellä kaudella). Se viimeinen steppi pitäisi ottaa nyt, että rupeaisi niitä mestaruuksia tulemaan Tapparan ja Kärppien tapaan. Pike voisi aloittaa tämän tuomalla ensimmäisen mestaruuden stadiin tällä vuosikymmenellä!
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mainio kirjoitus yllä BOL:ilta. Nää on kyllä vaikeita hommia ja varmaan suurin osa faneista haluaisi juuri nyt jatkaa Pikkaraisella kun menee hyvin. Ja sitten taas kenkiä kun hävitään pari matsia. Onneksi ei meidän tartte tehdä näitä päätöksiä, eikä takuulla ole aina ihan helppoja tehtäviä niillekään jotka päätökset tekee.

Juolahti vaan mieleen, että onko Peltosen pestistä muuten yhtään mitään konkreettista olemassa toistaiseksi? Vai voiko olla että keskusteluja onkin käyty mutta vasta tulevaisuuden varalle? Ja medioissa/keskustelufoorumeilla tehty nopeat johtopäätökset?

Kyllä sen on julkaissu sellaiset mediat joiden osumatarkkuus on suhteellisen kova. Ja myös se varmistunut ettei Pikkarainen jatka. Puhui siitä juuri jossain tänne linkatussa haastattelussa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käykö Pikkaraisen kanssa Nokka-Jaloset? Sitä on liian aikaista sanoa vielä, mutta vähän samat vibat tässä nyt on. Enkä voi sille myöskään mitään, mutta mulla on sellainen fiilis, että päätös siitä, että Ville Peltonen on seuraava valmentaja on tehty suurimman osakkeenomistajan katakombeissa. Ja täysin fiilispohjalta.

Pohjaan omat fiilikseni siihen, että HIFK:ssa on koko ajan toitotettu esim. hyvän arjen merkitystä, pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä tuloksen tekemisen pohjana. Pikkaraisen sopimuksessa on myös ollut optio ensi kaudelle, joten alunperin on laskettu, että Pikkarainen voisi jatkaa vielä vuoden lisää, jos jengillä pyyhkii hyvin. Missään vaiheessa HIFK:n peliesityksetkään eivät ole olleet mitenkään katastrofaalisen huonoja, vaikka välillä olikin vähän vaikeampaa. Silloinkaan joukkue ei hävinnyt kahta matsia putkeen enempää. Kun huomioidaan myös se, että joukkueessa oli alkukaudesta jälleen kerran paljon loukkaantumisia, vain idiootti jättäisi niiden vaikutukset peliesityksiin huomiotta. Niistäkin selvittiin ja joukkue on ollut pitkin kautta varsin tasainen suorittaja olosuhteista huolimatta.

Jos tarkastellaan niitä vaatimuksia ja odotuksia, mitä valmennukselle on asetettu, itse näkisin, että valmennus on ne saavuttanut. Jos tavoitteena on mestaruus, sen tavoitteen saavuttamista ei kuitenkaan voida arvioida koskaan kesken kauden ja kauden jälkeen ollaan jo auttamattomasti myöhässä. Viime kausi jäi kesken, joten siitä ei voida antaa plussaa eikä miinusta. Pelaajat ovat nykyvalmennuksen aikana kehittyneet, peli on kehittynyt, joukkueessa on hyvä henki, joukkue on sinnikäs ja kärsivällinen ja on pärjännyt tuloksellisesti, jne. En oikein keksi, mitä muuta olisi pitänyt tähän mennessä tehdä? Joo, voittaa jotkut yksittäiset ottelut, mutta ei niillä oikeasti ole mitään merkitystä isossa kuvassa. Eikä olla ainoa jengi, joka on hävinnyt Lukolle.

Itse olisin Salmelaisena käyttänyt Pikkaraisen option, koska hyviä aihioita on ollut koko tämän kauden ajan paljon ja muutos on kuitenkin aina riski. Myös tietenkin parempaan. Me kaikki tiedämme varsin hyvin, että HIFK on erityinen paikka, eikä täällä voi valmentajan menneisyydestä ihan hirveästi päätellä mitään. Miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki? Pikkaraisen neljä vuotta seurassakaan ei ole mikään ikuisuus, pikemminkin nykyaikana menestymisen edellytys, "hyvät pohjat". Varsinkin, kun ensimmäiset 1,5 kautta olivat kakkosvalmentajana, viime kausi oli vaiherikas ja päättyi kesken ja tähtipelaajia on tullut ja mennyt kausien jälkeen. Ja kun huomioidaan sekin, että taloudellisesti ensi kaudesta tulee hyvin haastava joka tapauksessa, olisin itse pyrkinyt minimoimaan kaikenlaiset riskit. Mun on nimittäin vaikea nähdä, että Ville Peltonen, Samuel Tilkanen ja mahdollisesti nyt se Cory Murphykin, olisivat oikeasti kovin kustannustehokas ratkaisu. Ainakaan verrattuna nimiin Pikkarainen-Kalto-Tanska. Mitään faktaa minulla ei ole vibojeni vahvistamiseksi. Mutta jotenkin mulla on sellainen tunne, että HIFK:ssa lasketaan nyt tosi paljon sen varaan, että Ville Peltonen tuo pelkkänä nimenä sellaista kiinnostusta joukkueeseen, että katsomot ovat täynnä ja kumppanuuksia tulee ovista ja ikkunoista ihan vain Villen vuoksi. Itse en yhtä optimistinen ole, mutta se ei johdu Villestä, vaan yleisestä tilanteesta. Enkä dumaa Villeä tiimeineen ennakkoon, yritän vain katsoa kokonaiskuvaa ilman tunnetta.

Mutta, koska Ville Peltonen on The Ville Peltonen, ei HIFK:ssa ole haluttu sanoa ei, vaikka kovin moni muu asia kuin Villen huikea peliura ja HIFK-ikonius ei päävalmentajuutta juuri tässä vaiheessa Villen valmennusuraa omasta mielestäni tuekaan. Pikkaraisen kannalta tilanne on paskamainen, koska hän on tehnyt juuri sen, mitä häneltä on odotettukin ja silti saattaa nyt jäädä kokonaan ilman duunia. Toisaalta, kenen tahansa pitäisi myös ymmärtää, että tässä tilanteessa kysymys ei ole Pikkaraisen ammattitaidosta tai hänestä ihmisenä, vaan siitä, että kukaan ei voi kisailla The Ville Peltosen kanssa, kun puhutaan HIFK:sta.

Jos Piken kannalta haluaa etsiä edes jotain positiivista mahdollisesta tulevasta työttömyydestä, voisi sitä olla se, että hänen ansiosidonnaisensa perustuu kuitenkin HIFK-ajan palkalle. Myöskään yhteinen aika perheen kanssa yhdessä ei ehkä ole pahitteeksi etävuosien jälkeen. Toisaalta sitten kuitenkin, kuten Karri Kivestäkin huomaamme, yksikin vuosi ilman valmennuspestiä voi vaikeuttaa jatkoa aika paljon, varsinkin, kun nuoret, kokemattomat ja edulliset koutsit näyttävät nyt olevan muodissa. Pikkaraisen kunnianhimoa valmentajana ei varmasti tyydytä istua tv:ssä kommentaattorina. Toisaalta, ehkä ensi kaudella monot taas heiluu entiseen malliin ja paikkoja voi aueta myös kesken kauden. Jos Pike onnistuu luotsaamaan HIFK:n mestaruuteen, se on sellainen tekijä CV:ssä, että kyllä sillä duunia tulee jossain vaiheessa saamaan. Ehkä vielä jopa HIFK:stakin.
En ole tosiaankaan ollut Piken suuri fani tässä matkalla, mutta todellakin olen itsekin vähän huolissani siitä, että tuleeko Villen diili vähän väärään kohtaan uraa, ja onko tosiaankaan vielä siinä pisteessä valmentajana, jossa on valimis tähän pestiin. Jos ei ole, niin tuntuu että tämä kortti heitetään ikiajoiksi menemään, ja erityisesti jos pesti potkuihin päättyy. Eli Villenkin kanssa on sitten vaan mentävä koko sopimuskausi, meni homma sitten ihan miten vaan.

Mullakin siis vähän pelko, että tässä on jokin kabinettijuttu, mutta siitä en ole varma kuka prosessin on käynnistänyt, sillä sen verran pitkällä kuvittelin yhteyden myös Ahokkaseen olleen jossakin kohtaa, että mikä ja kenen toimesta tämän yhtäkkiä tällaiseen ratkaisuun käänsi. Kysyikö Ville itse duunia, ja haluttu sanoa ei, vai tuliko dino-osastolta "käsky" järkätä Villelle duunia.

Pikelle toivotan kyllä ehdottomasti kaikkea hyvää jatkoon, vaikka ei homma koko ajan ruusuilla tanssimista olekaan ollut, eikä ihan aina ole ollut varma siitä, etä mikä se punainen lanka on, niin juuri nyt tuntuu IFK puksuttavan kohti menestystä, ja alkaa vähitellen haiskahtamaan mestaruudelta.

Toki matka vielä on siihen pitkä, mutta sellainen tunne alkaa takaraivossa jyskyttämään kyllä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kyllähän tässä edellisen mestaruuden jälkeen ollaan pellon sijasta kynnetty paskaa, lukuunottamatta sitä kuuluistaa tuomarivirheeseen ratkennutta kautta. Mulle jää kyllä Pikestä nyt pääosin kyllä hyvä kuva ja diggaan erityisesti miehen ulosantia. Kävi tänä keväänä miten tahansa, niin tänä keväänä jo nyt saatu viimeaikainen ilo kantaa jo kohtuullisen pitkälle... ainakin Piken osalta, sillä jos baariin osun sen kanssa samaan aikaan niin pitkän tuopin tarjoan jollen jopa kahta.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tässä edellisen mestaruuden jälkeen ollaan pellon sijasta kynnetty paskaa, lukuunottamatta sitä kuuluistaa tuomarivirheeseen ratkennutta kautta. Mulle jää kyllä Pikestä nyt pääosin kyllä hyvä kuva ja diggaan erityisesti miehen ulosantia. Kävi tänä keväänä miten tahansa, niin tänä keväänä jo nyt saatu viimeaikainen ilo kantaa jo kohtuullisen pitkälle... ainakin Piken osalta, sillä jos baariin osun sen kanssa samaan aikaan niin pitkän tuopin tarjoan jollen jopa kahta.

Kahteen kannattaa vetääkin raja jos meinaa säilyttää nenän suorana...

Ei vaan, itsekin olen aina pitänyt Pikeä hyvänä tyyppinä ja varmasti itselläkin aukeaisi piikki jos samaan ravintolaan joku kerta satuttaisiin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Olihan täällä kesällä aika paljon mielipiteitä siitä, että materiaali, maalivahtipeli ja valmennus ei tule riittämään kuin taas taistelemaan maksimissaan suorasta pudotuspelipaikasta. Nyt ollaan 30 peliä oltu kuntopuntarin kärkikahinoissa vaikka on useamminkin kaksi parasta sentteriä lasaretissa. Ja taistellaan ainakin runkosarjan kakkosijasta.

Eikö sen pitänyt juuri mennä niin, että hyvällä pelisysteemillä pari loukkia ei näy missään? Ja kyllähän Pikellä systeemi on. Rytmitetään keskelle avaamista ja vaihdellen laitaan. Käännetään aika nopeasti peliä ylöspäin, kun taas välillä tarkoituksella hidastellaan. Tuo nopeasti kääntäminen tekee vain sen, ettei usein päästä hyökkäämään viisikkona ja se näyttää siltä, ettei ole systeemiä.

Puolustuksessa on aika selvät sävelet ja eihän tosiaan helpolla pääse HIFKn sota-alueelle. Siitä taisivat Kukkonen ja Vallinkin puhua eilen.

Sitä en osaa sanoa riittääkö Piken systeemi loppuun asti, mutta onhan tätä lätkää kivempi katsoa, kun sarjatilanne näyttää paremmalta kuin sitten kauden 15-16..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös