Jarkko Ruutu – kova pelaaja vai rotta?

  • 689 727
  • 3 212

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Olisin itsekin eilen naureskellut tuota hanskojen tiputus-episodia jos Melartin haastaminen olisi johtunut esim. toistuvista taklauksista Mickeen, Edarin hanskoille naputtelusta, yleisestä pullistelusta tjsp. Näin oli siinä Phaneuf-casessa.

Mutta eilen Jakkea haastettiin kaksi kertaa vastaamaan vaarallisesta ja toista pelaajaa halveksuvasta pelaamisestaan... Ja kun tuossa kohtaa kun jättää vastaamatta puhelimeen ei meikäläiseltä irtoa kunnioituksen hiventäkään! Toivottavasti Ossi hoitaa kapteenin arvovallalla asian kopin sisäisesti ja Jakke alkaa taas pelaamaan vahvuuksillaan => tällä Jokerit saa parhaan vastineen palkkarahoilleen, Jakke kun on oikeasti tähän sarjaa tekijämies...
 
Eipä ole pettänyt Ruudun Jarkko. Tätä showta on helvetin paljon mielenkiintoisempi seurata kun on näitä persoonia versus jotain luokkaa Jari Jääskeläinen ja muut alempien ketjujen sankarit. Lisää vaan vettä myllyyn, kyllä tekee gutaa.

Se kyllä harmittaa ettei se uskalla liigassa tapella vaan on nyt luikkinut karkuun jo Sihvoselta sekä halipulalta. Voi olla muitakin, en tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kuten yllä on jo useasti todettu, leikkaaminen oli käsittämätöntä ja tuomittavaa. Pari peliä olisi mielestäni hyvä pelikielto, tuskin silti tulee.

Jarkko Ruutu - Mielummin omassa joukkueessa kuin vastustajan

Jäädään nyt odottelemaan koska Rudy ihan oikeasti vetää jonkun loppukaudeksi sairastuvalle joko kyyristelemällä tai sitten sopivasti ajoitetulla polvitaklauksella...
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
En huomannut oliko jo kysytty: NHL:n tappelukoodiston tuntijat, mitä kirjoittamattomat säännöt muuten sanovat tuosta jos ravistelee hanskoja ja sitten kieltäytyykin tappelusta?

Tuli vaan mieleen, että tekiköhän J. Ruutu vastaavia tempauksia lätäkön tuolla puolen.

On Rudi tehnyt noita NHL:ssäkin, mutta tommosen kyykkäyksen jälkeen sieltä tuskin kovin moni haastaja olisi jättänyt lyömättä tuon heristelyn jälkeen. Eikä varmaan olis edes keretty heristeleen kun olis jo tullut iskua.. Kuten aiemmin kirjoitin, niin luultavasti ne hanskat olis tippunut "väkisellä", tai sit olis tullut käkättimeen.. Siellä kun on vähän eri säännöt muutenkin.
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Saahan sitä kuvitella ihan mitä haluaa, mutta ei millään kolmosketjuilla otteluita/mestaruuksia voiteta. Ja eipä ne Jarkon otteet ole paljon pisteitä Jokereille tuonut, ymmärrän vertailukohdan pisteisiin ja niihin nojaten Ruutu on auttanut Jokereita? Ruutu on tehnyt enimmäis määrän pisteitä mitä voidaan vaati jopa Kekäläinen puhui ennen kautta Ruudun hyödyllisyydestä HYÖKKÄYS päässä ja ei se kovin hyvin ykkösketjussa vetänyt. Kekäläiselläkin tulee selityksen paikka kun Ruudun palkka tiedot tulee julkisiksi, nimittäin kaveri kyllä nauttii ykkösketjun hyökkääjän palkkaa, mutta tähän astisilla suorituksilla ei puoliakaan sen summan arvoinen.

Epähuomiossako tuon viestini tuohon alkuun lainasit? Olen täysin samaa mieltä ettei kolmosketjun ollessa ykkönen tehoissa voida puhua mestaruudesta, joten mikä oli pointtisi? Omani oli tosiaan se, että on ihan paskaa puhua että Jarkosta on pelkkää haittaa Jokereille, mielestäni hän on tähän mennessä plussalla. Mutta hienoa että olet saanut Jaken palkkakuitit käsiisi, olen kyllä samaa mieltä että ykkösketjun +300 palkka on liikaa ja tästä voidaankin vetää näillä puheilla jättimiinus Kekäläisen tilille.


Voisiko johtua vaikka siitä, että Hahl on puolustussuuntaan erittäin hyvä, mitä Rita ei ole koskaan ollut ja mikä yllättävää niin Ruutukaan ei näköjään enää ole. Joukkueen plusmiinus häntäpää ei ole se paikka missä Ruudun oletin löytyvän. Oletin olevan ainakin parempaa keskitasoa.

Voisi johtua ja johtuukin, mutta tuo ero on aika suuri siihen nähden että miehet ovat enemmistön peleistä pelanneet samassa ketjussa ja plussia ja miinuksia jaellessa ei liene väliä vääntääkö maalin takana matsia Melartin kanssa vai onko tekemässä maalia...
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Teknisesti ottaen Ruutu välti ulos ajon kun kyykistyi. Melart haki ihan varmasti taklauksellaan antaa syytä Ruudulle käydä kimppuunsa. Ruutu on tärkeä Jokereille, Melartista on taas yhtä paljon hyötyä kentällä kuin katsomossakin.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Noiden kommenttien jälkeen "aina pitää olla valmis kaikkeen" ja "voiton eteen saa tehdä mitä tahansa" ja sen, ettei mies kunnioita ketään pelityylillään, niin ei voi odottaa, että kukaan muukaan kunnioittaa Ruutua. Joten en voisi kyllä olla pahoillaan, jos joku vetäisi mailalla Ruudulta ranteet poikki tai lopettaisi vaikkapa uran polvitaklauksella. Sanon tämän ilman mitään kiihkoa, joten siitä on turha tulla kenenkään trollin kiekumaan.

Edit. Mainitaan nyt vielä, mitä sanoin jo aiemmin. Mies pystyisi pelaamaan paljon paremmin ja olemaan enemmän hyödyksi joukkueelleen, mutta silti tekee noin.
 
Viimeksi muokattu:

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Voisi johtua ja johtuukin, mutta tuo ero on aika suuri siihen nähden että miehet ovat enemmistön peleistä pelanneet samassa ketjussa
Niin, se, että Ruudun tehotilasto on niin huono verrattuna yleisimpiin ketjukavareihin, tekee tilaston entistäkin synkemmäksi Jarkon kannalta. Edes hyvät ketjukaverit eivät ole saaneet Ruudun plus/miinus-tilastoa plussalle.

ja plussia ja miinuksia jaellessa ei liene väliä vääntääkö maalin takana matsia Melartin kanssa vai onko tekemässä maalia...

Vetää sanattomaksi.

Jarkko Ruudun urpoilut tyhmien jäähyjen ottamisessa ovat siinäkin mielessä fiksua toimintaa, että Jokereiden av-peli on liigan 3. huonointa.
 

Ouninpohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jarkko Ruutu on kehittänyt illuusion nimeltä Jarkko Ruutu, kaveri egonsa kanssa on suurempi kuin yksikään joukkue tässä maailmassa.

Muistuu mieleen tapaus, kun Ruutu taklasi jokunen vuosi sitten MM-kisoissa Jagria kelattuaan vauhtia toiselta puolelta kenttää. Tilanteestahan seurasi jäähy.

Tilanteen jälkeen pukukopissa valmentaja Westerlund oli pyytänyt joukkueenjohtaja Jutilaa hakemaan Ruudun valmentajan koppiin juttelemaan. Siellä Westerlund kysyi Ruudulta, että "Rudi, mitä me olemme sopineet?", tarkoittaen joukkueen edun menemistä pelaajan oman edun edelle, johon Ruutu oli vastannut jotenkin näin: "Kyl mä tiedän, mutta tuntu niin ****anan hyvältä".

Kuulin jutun joukkueeseen kuuluneelta henkilöltä, joten uskon sen todenperäisyyteen. Aikaa on kulunut pari vuotta, joten aivan sanatarkasti en muista repliikkejä.
 
Viimeksi muokattu:

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Itselläni on sellainen tuntuma, että tällä viimeisellä tempauksellaan ja varsinkin pelin jälkeisillä lausunnoillaan Ruutu menetti paljon enemmän kuin ehkä tajusikaan. Hän nimittäin menetti kanssapelaajien kunnioituksen. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Ruutua tullaan loppukauden aikana kohtelemaan muiden joukkueiden taholta? Nyt on viimeisetkin rippeet ansaitusta arvostuksesta ja NHL-statuksesta riisuttu tässä liigassa ja oma veikkaukseni, on, että homma alkaa toimimaan kahteen suuntaan. Ruutu tullee saamaan lisääntyvässä määrin sikaa myös muiden taholta ja häntä tullaan kuumentamaan entistä enemmän muiden joukkueiden jämäpelaajien taholta. Ei Ruutu ainoa kaveri ole liigassa, joka hallitsee likaisen pelin ja yksi kaveri on kuitenkin suhteellisen helppo ottaa pelistä pois, jos niin halutaan, halutessa vaikka loppukaudeksi. Sääntökirjasta ja tuomareista huolimatta peli tulee aina perustumaan pelaajien keskinäiseen kunnioittamiseen ja pelin kirjoittamattomiin sääntöihin. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan...

Kaikille on viimesitään nyt täysin selvää, että siinä vaiheessa kun Ruutu-show käynnistyy, se ei palvele ainakaan Jokereiden etua. Tässä on selkeä takninen etu työkalupakkiin muille joukkueille, jota tullaan viimeistään play-offseissa hyödyntämään satavarmasti.

Itse en suuresti ihmettele, jos Ruutu tullaan torppaamaan pidemmäksi aikaa telakalle. Ruutua ei oikein suojele enää edes maajoukkue-statuskaan. Hän on jo täysin korvattavissa silläkin saralla.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Rudihan on ihan paska agitoimaan nykyään. Saa aina melkeen itse myös jäähyn, kun tätä harrastaa. Kuka vaan kuitenkin pystyy heiluutamaan hanskojaan jä jättää myllyn väliin, ei hirveästi taitoa vaadi. Mielestäni Liivik on esim paljon parempi nykyään tässä roolissa kuin rudi. Rudista on aika ajanut jo ohi vanha paska jonka temput ovat erittäin väsyneitä, iso ego haittaa omalle jengille kovissa/tärkeissä peleissä se on jo nähty kattokaa vaikka saldoa finaaleista. Luuserien luuseri.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Niin, Hesarin rutinoitunut ja arvostettu urheilutoimitus on näitä tempauksia seurannut ja raportoinut nyt rapiat 20 vuotta, joten ehkä siellä todellakin nähtiin ettei tämä mainitsemisen arvoista ole.

Hjalliksen maksamat toimittajathan ei Jokereista tai sen pelaajista mitään pahaa kirjoita! Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. En pidä Hesarin urheilutoimittajia juuri minään.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Twiittaava narsisti on varmasti tyytyväinen, kun oma kapteeninsakin häpeää Jarkkoa. Eilen Linnan juhlissa olisi jollain tilanteen tasalla olevalla toimittajalla ollut oiva tilaisuus kysyä Väänäseltä, että mitä mieltä on Jarkko Ruudun rottailusta.

Ruudun suurin ongelma narsistiuden ja twitter-pakkomielteen lisäksi on se, että kuvittelee olevansa NHL-konkarina tavallisten liigapelaajien yläpuolella. Sama oli jo nähtävissä työsulkukaudella, jolloin suurin osa IFK-faneista häpesi Jarkon toimintaa typerine jäähyineen. Jarkko Ruutu oli yksi suurimmista syistä siihen, että IFK ei sillä joukkueella saanut menestystä.

Jarkko: ne häpee sua! Sä oot nöyryyttänyt ittes. Linkissä Kummeli-sketsi Portsari-Jarkosta. Lopun hanskaaminen ei vaan kuulu kuvaan, sillä sitä Jakke ei tee. Ennemmin Ruutu luikkii pukukoppikäytävään piiloon.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Twiittaava narsisti on varmasti tyytyväinen, kun oma kapteeninsakin häpeää Jarkkoa. Eilen Linnan juhlissa olisi jollain tilanteen tasalla olevalla toimittajalla ollut oiva tilaisuus kysyä Väänäseltä, että mitä mieltä on Jarkko Ruudun rottailusta.

Kyllähän siellä kysyttiinkin ja vastauksena oli vaivaantunut "tärkeä pelaaja joukkueelle" tjsp.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Twiittaava narsisti on varmasti tyytyväinen, kun oma kapteeninsakin häpeää Jarkkoa. Eilen Linnan juhlissa olisi jollain tilanteen tasalla olevalla toimittajalla ollut oiva tilaisuus kysyä Väänäseltä, että mitä mieltä on Jarkko Ruudun rottailusta.
Jomman kumman joko Iltalehden tai Iltasanomien nettistriimissä eilen haastateltiin linnan ulkopuolella sinne meneviä vieraita. Väänästäkin pikaisesti haastateltiin ja tuosta Ruutu-episodista myös kysyttiin. Väänäsen vastaus oli jotakin ympäripyöreätä tyyliin: "Jarkko on joukkueelle tärkeä pelaaja ym." Joten kysytty on.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itselläni on sellainen tuntuma, että tällä viimeisellä tempauksellaan ja varsinkin pelin jälkeisillä lausunnoillaan Ruutu menetti paljon enemmän kuin ehkä tajusikaan. Hän nimittäin menetti kanssapelaajien kunnioituksen. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Ruutua tullaan loppukauden aikana kohtelemaan muiden joukkueiden taholta? Nyt on viimeisetkin rippeet ansaitusta arvostuksesta ja NHL-statuksesta riisuttu tässä liigassa ja oma veikkaukseni, on, että homma alkaa toimimaan kahteen suuntaan. Ruutu tullee saamaan lisääntyvässä määrin sikaa myös muiden taholta ja häntä tullaan kuumentamaan entistä enemmän muiden joukkueiden jämäpelaajien taholta. Ei Ruutu ainoa kaveri ole liigassa, joka hallitsee likaisen pelin ja yksi kaveri on kuitenkin suhteellisen helppo ottaa pelistä pois, jos niin halutaan, halutessa vaikka loppukaudeksi. Sääntökirjasta ja tuomareista huolimatta peli tulee aina perustumaan pelaajien keskinäiseen kunnioittamiseen ja pelin kirjoittamattomiin sääntöihin. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan...

Kaikille on viimesitään nyt täysin selvää, että siinä vaiheessa kun Ruutu-show käynnistyy, se ei palvele ainakaan Jokereiden etua. Tässä on selkeä takninen etu työkalupakkiin muille joukkueille, jota tullaan viimeistään play-offseissa hyödyntämään satavarmasti.

Itse en suuresti ihmettele, jos Ruutu tullaan torppaamaan pidemmäksi aikaa telakalle. Ruutua ei oikein suojele enää edes maajoukkue-statuskaan. Hän on jo täysin korvattavissa silläkin saralla.

Tästä aivan samaa mieltä ja toivottavasti tapahtuu.

Ajattelin sopimuksen julkaisun yhteydessä, että hieno homma. Saadaan lisää mielenkiintoisia pelaajia ja tyyppejä liigaan. Kuitenkin aina jollakin pervolla tavalla tykännyt Ruudun pelistä ja muusta näin kaukaa katsottuna NHL:ssä. Mutta nyt rehellisesti voin sanoa, että toivottavasti painuisi v*ttuun. Tuota jätkää muka pitäisi jaksaa katsoa monta vuotta täällä pelaamassa..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Melartista on taas yhtä paljon hyötyä kentällä kuin katsomossakin.
Perustelut? Miksi pitää kommentoida asiaa, josta ei tiedä mitään? Melart ei ole tämän ketjun aiheena, joten olisi ihan kiva, jos turhat ja tyhjänpäiväiset paskanjauhannat jäisivät pois. Ja Rudihan on mulkero.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ajattelin sopimuksen julkaisun yhteydessä, että hieno homma. Saadaan lisää mielenkiintoisia pelaajia ja tyyppejä liigaan. Kuitenkin aina jollakin pervolla tavalla tykännyt Ruudun pelistä ja muusta näin kaukaa katsottuna NHL:ssä. Mutta nyt rehellisesti voin sanoa, että toivottavasti painuisi v*ttuun. Tuota jätkää muka pitäisi jaksaa katsoa monta vuotta täällä pelaamassa..

Onko aika kullannut muistot vai etkö ole nähnyt kaveria aiemmin kotoisessa liigassa? Itse en ole pätkääkään yllättynyt, enkä oikeastaan edes pettynyt häneen tällä kaudella. Hän on pelannut juuri sellaista peliä, mitä häneltä odotinkin ja tuo massiivisen lisäarvon liigalle (=ihmiset puhuvat SM-liigasta, joka duunipaikalla, kaduilla, baareissa jne.). Olkoonkin, että ei paistattele kovinkaan usein positiivisessa valossa...
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Onko aika kullannut muistot vai etkö ole edes nähnyt kaveri aiemmin kotoisessa liigassa? Itse en ole pätkääkään yllättynyt, enkä oikeastaan edes pettynyt häneen tällä kaudella. Hän on pelannut juuri sellaista peliä, mitä häneltä odotinkin ja tuo massiivisen lisäarvon liigalle. Olkoonkin, että ei paistattele kovinkaan usein positiivisessa valossa...

Tähän täytyy myöntyä, aika näköjään kultaa muistot. Itse olen erimieltä tuosta lisäarvosta. Lähinnä ******** koko tyyppi ja mielestäni liiga olisi parempi ilman tuota pelleä. En haluasisi edes Pelicansiin pelaamaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
En haluasisi edes Pelicansiin pelaamaan.

En minäkään haluaisi Bluesiin, koska Rudi sekoittaa oman jengin peliä enemmän, kuin vastustajan. Ainakin liian usein. Kyse onkin siitä, että hän herättää tunteita ja ihmiset tietävät, kuka hän on. Joka kerta, kun Ruutu on kaukalossa, tavallinen kiekkojännärikin seuraa häntä, ja odottaa, milloin tapahtuu taas jotain. Paljon ennemmin katson tällaisia pelaajia, ainakin vastustajan riveissä, kuin jotain mattimeikäläisiä, jotka koohottavat pitkin kaukaloa, tekevät 2+4 kaudessa, ottavat 12 jäähyminuuttia ja pelaavat valmentajan ohjeiden mukaisesti joka vaihdon...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kyllähän siellä kysyttiinkin ja vastauksena oli vaivaantunut "tärkeä pelaaja joukkueelle" tjsp.

Ossihan näyttää olevan yhtä selkärangaton kuin keskiverto jatkiksen puupääfanikirjoittaja, jolla mielipide vaihtuu sen mukaan minkä värinen paita sattuu olemaan päällä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ossihan näyttää olevan yhtä selkärangaton kuin keskiverto jatkiksen puupääfanikirjoittaja, jolla mielipide vaihtuu sen mukaan minkä värinen paita sattuu olemaan päällä.

Kannattaa ehkä katsoa se video ensin, ennenkuin rupeaa laukomaan mahtavia johtopäätöksiä.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Ossihan näyttää olevan yhtä selkärangaton kuin keskiverto jatkiksen puupääfanikirjoittaja, jolla mielipide vaihtuu sen mukaan minkä värinen paita sattuu olemaan päällä.

Höpöhöpö. Ossi on fiksu mies eikä joukkueen kapteeni tietenkään lähde arvostelemaan joukkuetovereitaan julkisuudessa.
 

Sakkoliha

Jäsen
Ruudun hämmentäminen nykyään aiheuttaa myös hallaa omalle joukkueelle, mikä ei ole hyvä asia. Vaikka pelaajasti on joukkueelle hyötyä, mutta on myös haittaa, niin järkeväähän olisi hankkia sellainen pelaaja, josta on pääosin vain hyötyä. Tietenkin on hyvä, kun Ruutu on vastapuolella, niin ottaa ainakin jäähyjä, joista pääsee iskemään, kuten maanantaina.

Ruudun hämmentäminenkin nykyään on sellaista, että mies itsekin joutuu siitä useimmiten jäähylle, joten onko siitä hyötyä? Liivik hoitaa hämmennyksenkin nykyään Ruutua paremmin, kun ei itse joudu lähtemään jäähylle, eikä tee mitään ylilyöntejä. Pelicans-HIFK ottelussakin Liivik sai yhdellä taklauksella Pelicans pelaajien nupit, niin sekaisin, että se aloitti sen joukkotappelun.

Toivon, että Ruutu jatkaa samalla tyylillä, niin istuu sitä enemmän jäähyllä.
 

atsku

Jäsen
Ruudusta kertoo kaiken se, että seurajoukkuekaveri joutui maajoukkuepelissä taklaustilanteessa ns. kyykytetyksi taklaustilanteessa ruotsalaismulkun päähänpistosta. Mitä tekee Ruutu? Matkii. Kunnioitus on kova siis joukkuekaveriakin kohtaan, joka tulistui moisesta rottailusta.

Häikäilemätön paska. Henk. koht. pisteillä ei ole mitään väliä, jos muuten on tuollainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös